فهرست مطالب

مدیریت بهره وری - پیاپی 36 (بهار 1395)

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 36 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهرام فتاحی، جهانگیر کرمی، منصور محمدی راد صفحات 7-36
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی عوامل اقتصادی- اجتماعی موثر بر شادی و ارتباط آن با بهره وری فردی نیروی کار بوده است. جامعه آماری کلیه افراد شاغل در 18 کارگاه صنعتی دارای 50 کارگر و بالاتر (3747 نفر) در شهرستان کرمانشاه می باشد. هر کارگاه به عنوان یک طبقه در نظر گرفته شده و بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده با روش تخصیص متناسب نمونه انتخاب گردیده است. داده ها از طریق توزیع و تکمیل پرسشنامه های شادکامی آکسفورد، بهره وری فردی و جمعیت شناختی جمع آوری و با استفاده از نرم افزارهای Spss18 و Eviews 7 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از انجام رگرسیون چندگانه نشان داد متغیرهای بهره وری، تعداد فرزند، سلامت روحی، علاقه مندی به کار و خوش بین بودن در زندگی با شادی ارتباط مثبت و معنی دار دارند و متغیر میزان درآمد ماهیانه با شادی ارتباط منفی و معنی داری دارد. علاوه بر این متغیرهای شادی، میزان شرکت در کلاس های کارآموزی، رضایت شغلی، امنیت شغلی، قبول داشتن شغل توسط خانواده و ایمان به خدا با متغیر بهره وری دارای ارتباط مثبت و معنی دار هستند. همچنین فرضیه برابری میانگین شادی و میانگین بهره وری در سطوح متغیر جنسیت (گروه مردان و زنان) پذیرفته شد.
    کلیدواژگان: شادی، بهره وری، تحلیل همبستگی، رگرسیون چندگانه، کارگاه های صنعتی کرمانشاه
  • سیدمحمد میرکمالی، کبری خباره، ابراهیم مزاری صفحات 37-64
    پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش راهبردهای تعالی منابع انسانی بر تعهد سازمانی کارکنان شرکت خودروسازی سایپا، انجام شده است. روش پژوهش توصیفی-همبستگی از نوع مدل معادلات ساختاری بوده است. با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران و روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، حجم نمونه 155 نفر از کارکنان انتخاب شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه راهبردهای تعالی منابع انسانی با پایایی94/0 و پرسش نامه تعهد سازمانی آلن و می یر (1991) با پایایی81/0 استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، تی تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون، مدل یابی معادلات ساختاری، تحلیل واریانس و آزمون های تعقیبی تحلیل شد. نتایج نشان داد، راهبردهای تعالی منابع انسانی به طور معناداری پایین تر و تعهد سازمانی کارکنان، بالاتر از حد متوسط بوده است. مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد مدل پژوهش از برازش نسبتا خوبی با داده ها برخوردار بوده است و براین اساس، استراتژی های منابع انسانی با ضریب مسیر58/0 بر تعهد سازمانی تاثیرگذار بوده است اما رهبری منابع انسانی بر تعهد سازمانی تاثیر نداشته است. نهایتا، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی دانت تی3 نشان داد، وضعیت راهبردهای تعالی منابع انسانی در بخش های شرکت با یکدیگر تفاوتی نداشته، اما تعهد سازمانی کارکنان بخش مدیریت ایمنی و بهداشت با بخش مدیریت نیروی انسانی متفاوت بوده است.
    کلیدواژگان: راهبردهای تعالی منابع انسانی، تعهد سازمانی، کارکنان، شرکت خودروسازی سایپا
  • مهدی امیرزاده، احمد جعفرنژاد، حسن خوبیاری صفحات 65-78
    امروزه نگاه به آموزش به عنوان یکی از شاخص های رشد و توسعه درکشورها مورد توجه جدی قرارگرفته است. انجام فعالیت های آموزش درحین کار به همراه انتخاب درست و بجای محتوای آنها از جنبه های مختلف می تواند فوایدی دوجانبه برای کارمند وکارفرما به همراه داشته باشد. باتوجه به رقابت روز افزون شرکت ها و احساس ضرورت جهت ارتقای هرچه بیشتر توانمندی ها، این موضوع در شرکت های تجاری و تولیدی روز به روز جایگاه ارزشمند تری می یابد. دربسیاری از مدلهای رشد و تعالی سازمانی شاخص آموزش به عنوان یکی از پارامترهای مهم مورد توجه ارزیابان و بررسی کنندگان قرارگرفته است. اهمیت این موضوع از آنجایی است که تاثیرات فراوان آن درخروجی های مهم شرکت اثبات شده است. دراین مقاله شرکت های برگزیده استان کرمان درسال 1394 براساس اطلاعات اخذشده مربوط به سال 1393مورد بررسی قرارگرفتند و ارتباط بین هزینه هایی که درامر آموزش داشتند و سودناخالص قبل ازکسرمالیات آنها مورد تحلیل قرارگرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد بین هزینه های آموزش و سودناخالص قبل ازکسرمالیات شرکت ها رابطه معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: آموزش حین کار، سود آوری، هزینه، واحد تولیدی
  • مسعود حجازی، افسانه صبحی، فریبا تقی پور فرشی صفحات 79-94
    بهره وری همواره به عنوان یکی از آرمانهای اساسی دولتها و شاخصی برای ارزیابی عملکرد آنها مطرح بوده است. دستیابی به بهره وری، بیش از هر چیز در گرو شناخت صحیح مسیرهای بالقوه و عوامل تاثیرگذار بر آن است. در این مقاله تاثیر شاخصهای سلامت روحی و جسمی (مخارج بهداشتی_سلامتی دولت، تعداد پزشکان و امید به زندگی) و کارآفرینی (ثبت شرکتهای جدید) بر بهره وری نیروی کار برای 8 کشور منتخب درحال توسعه (البته با لحاظ ایران) طی دوره زمانی 2004 تا 2012 مورد مطالعه قرار گرفته است. برای برآورد اثرات متغیرها، از تکنیک هم انباشتگی پانلی به شیوه حداقل مربعات معمولی پویا (DOLS) استفاده شده است. نتایج رگرسیونی حاکی از آن است که، تمامی متغیرهای مورد بررسی دارای تاثیرات مثبت و معنی داری بر بهره وری نیروی کار می باشند.
    کلیدواژگان: سلامت روحی و جسمی، کارآفرینی، بهره وری نیروی کار، تکنیک هم انباشتگی پانلی
  • سید محمد نوع پسنداصیل، اسماعیل رمضان پور، پیمان عطاری اصل صفحات 95-124
    دستیابی به عملکرد بالاتر هدفی است که سازمانها برای رسیدن به آن به اقدامات مختلفی روی می آورند. قابلیتها نقش مهمی در ایجاد مزیت رقابتی برای سازمانها ایفا می کنند و از جمله این قابلیتها می توان به بازاریابی، نوآوری و یادگیری اشاره کرد. در حالی که اغلب مطالعات در مورد تاثیر این قابلیتها بر عملکرد، اغلب به صورت مجزا صورت گرفته است، در این پژوهش سعی بر ارائه مدلی یکپارچه شده است تا تا ثیر هر سه قابلیت به صورت متحد و مکمل همدیگر بر عملکرد سازمان سنجیده شود. بدین منظور و برای سنجش تاثیر قابلیت بازاریابی، نوآوری و یادگیری بر عملکرد شرکت پتروشیمی تبریز تعداد 265 پرسش نامه بین کارکنان رسمی با مدرک کارشناسی و بالاتر توزیع شد که از این تعداد 255 پرسشنامه برای تحلیل مناسب تشخیص داده شد. در این پژوهش از نرم افزارSPSS و LISREL برای تجزیه و تحلیل داده استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان می دهدکه رابطه معناداری بین قابلیت بازاریابی و عملکرد سازمان وجود دارد، همچنین بین قابلیت نوآوری و عملکرد سازمان و ونیز قابلیت یادگیری و عملکرد سازمانی رابطه معناداری موجود است. بین قابلیتهای بازاریابی و نوآوری و یادگیری به عنوان قابلیتهای مکمل هم و عملکرد سازمانی نیز رابطه رابطه معناداری دیده می شود.
    کلیدواژگان: قابلیت بازاریابی، قابلیت نوآوری، قابلیت یادگیری، عملکرد سازمان، پتروشیمی تبریز
  • ژاله شکرالهی، فریبا کریمی صفحات 125-140
    پژوهش حاضر به بررسی «روابط بین سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش با گرایش های کارآفرینانه کارکنان شرکت صنایع کاشی اصفهان» پرداخته است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه مورد مطالعه، کارکنان شرکت صنایع کاشی اصفهان به تعداد 420 نفر بودند که با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان (1970) تعداد 200 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزارهای اندازه گیری، پرسشنامه های سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (1998) ، مدیریت دانش فونگ و چوی (2009) ، کارآفرینی صمد آقایی (1378) بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین سرمایه اجتماعی و ابعاد آن شناختی، ساختاری، ارتباطی با گرایش های کارآفرینانه رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. بین مدیریت دانش و تعدادی از ابعاد آن از جمله کسب، خلق، ذخیره، توزیع دانش با گرایش های کارآفرینانه رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که سرمایه اجتماعی بر گرایش های کارآفرینی تاثیر مستقیم با ضریب 52/0 و غیرمستقیم از طریق مدیریت دانش با ضریب 19/0 داشته است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، مدیریت دانش، گرایش های کارآفرینی، صنایع کاشی اصفهان
  • حیدر محمدزاده سالطه صفحات 141-162
    سرمایه گذاران به دنبال افزایش ثروت خود هستند. فرصتهای رشد، نیروی محرکی هستند که انگیزه ایجاد می کنند و برای سرمایه گذاران پاداش محسوب می شوند. آنچه در شرایط کنونی باعث موفقیت می گردد، استفاده بهینه از فرصتهای سرمایه گذاری موجود است که در این جهت باید عوامل موثر بر عملکرد شرکتها را شناسایی کرد. استفاده به موقع و منطقی از فرصتهای سرمایه گذاری واحدهای تجاری تاثیر بسزایی در بهبود عملکرد شرکتها دارد. رشد شرکت از دید بازار سرمایه و مدیریت، متغیر مهمی است و می تواند بر عملکرد آن تاثیرگذار باشد. همچنین، بهره وری سرمایه به اندازه گیری توان مدیریت در استفاده بهینه از سرمایه به عنوان یکی از منابع مهم و محدود شرکت می پردازد و انتظار می رود که سهام شرکتهای با بهره وری سرمایه بالا، عملکرد بالاتری نیز داشته باشند. بنابراین در این پژوهش تاثیر فرصتهای سرمایه گذاری، رشد شرکت و بهره وری سرمایه بر عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرارگرفته است. جامعه آماری پژوهش، شامل شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که از این جامعه، تعداد 134 شرکت به عنوان نمونه آماری بر اساس روش نمونه گیری حذف سیستماتیک انتخاب شده اند. دوره مورد بررسی یک دوره 7 ساله (1392-1386) و روش آزمون فرضیه ها در این پژوهش، روش داده های ترکیبی بوده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که فرصتهای سرمایه گذاری بر عملکرد شرکت تاثیر ندارد و رشد شرکت بر بازده دارایی تاثیر مثبت و معنادار دارد و بر ارزش افزوده بازار تاثیرگذار است. همچنین، بهره وری سرمایه بر عملکرد شرکت تاثیر مثبت و معنادار دارد.
    کلیدواژگان: فرصتهای سرمایه گذاری، رشد شرکت، بهره وری سرمایه، عملکرد شرکت، کساد مالی
  • غلامرضا کاظمی زاده، ابراهیم علی محمدی اصل، رضا نظری صفحات 163-186
    موضوع ارزیابی عملکرد یکی از مباحث گسترده ای است که دامنه وسیعی از رشته ها و صاحب نظران بر آن اثرگذار بوده اند و مدل ها و چارچوبهای فراوان در این زمینه مطرح شده است. در این تحقیق با استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن و تکنیکهای MADM فازی به ارزیابی بانکهای خصوصی پذیرفته شده در بورس پرداخته شده است. روش تجزیه و تحلیل بدین شکل است که ابتدا با استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن به طور کامل عملکرد بانکها را در چهار دیدگاه تخمین زده می شود و از طریق ماتریس مقایسات زوجی وزن هر یک از معیارها و زیر معیارها تعیین می گردد. با استفاده از این معیارها و استغاده از تکنیکهای MADM، که در پژوهش حاضر از تکنیک Fuzzy Topsis برای اولویت بندی بانکها استفاده گردیده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که رتبه بندی نهایی بانک ها با استفاده از روش بردا که حاصل ادغام سه روش TOPSIS ،SAWو VIKOR می باشد بانک پارسیان رتبه اول، بانک سینا رتبه دوم،… و بانک گردشگری رتبه دهم را کسب نموده اند. همچنین در ارزیابی معیارهای مالی چشم انداز مالی (375/0) و چشم انداز مشتری (338/0) بالاترین وزن ها را دارند. چشم انداز فرایندهای داخلی (165/0) و چشم انداز رشد و یادگیری (122/0) پایین ترین وزن ها را در اختیار دارند.
    کلیدواژگان: بهره وری، ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن، MADM
  • حمید جنانی، زین العابدین فلاح، محمد رحیم نجف زاده صفحات 187-198
    بررسی رابطه بین تیپ های شخصیتی A وB با نگرش به تغییر در مدیران ادارات تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی کشور هدف اصلی تحقیق را تشکیل می دهد. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران ادارات تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی کشور است (210N=). نمونه آماری این تحقیق بر اساس جدول مورگان انتخاب شدند. از میان پرسشنامه های ارسالی 136 پرسشنامه عودت داده شد. برای سنجش تیپ شخصیتی از پرسشنامه اسپنسرا راتوس (1998) و برای سنجش نگرش به تغییر از پرسشنامه دونهام (1989) ، استفاده شد. برای تعیین روایی، پرسشنامه های مذکور در اختیار تعدادی از استادان بخش تربیت بدنی و مدیریت و تعدادی از افراد صاحب نظر و متخصص قرار گرفت و نظرات آنان درباره تک تک سوالات اعمال گردید. پایایی درونی پرسشنامه ها در یک گروه نمونه، از طریق روش آماری آلفای کرونباخ (تیپ های شخصیتی76/0و پرسشنامه نگرش به تغییر 79/0) و پایایی زمانی از طریق آزمون مجدد (تیپ های شخصیتی86/0و پرسشنامه نگرش به تغییر 81/0) به دست آمد. نتایج تحقیق نشان داد که از حداکثر میانگین نمره 5 برای نگرش به تغییر، میانگین کل آزمودنی ها، 66/3 با انحراف استاندارد 59/0 بود. نتایج آزمون فرضیات نشان داد که بین تیپ های شخصیتی و نگرش به تغییر ارتباط معنی داری وجود دارد (08/5t= و 001/0P<).
    کلیدواژگان: تیپ های شخصیتی A وB، نگرش به تغییر
  • کیومرث نیازآذری، مریم تقوایی یزدی، اعظم محمدی البرزی صفحات 199-222
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر هویت سازمانی و فرهنگ سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی بود. جامعه آماری کلیه « مدیران، معاونان، رئیسان و کارشناسان اداره کل آموزش پرورش استان تهران در سال 1393-1394 به تعداد 500 نفر بودند که بر اساس جدول مورگان و به صورت تصادفی طبقه ای 217 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد هویت سازمانی چنی، فرهنگ سازمانی رابینز و رفتار شهروندی سازمانی پودساکف استفاده شد. برای انجام آماره های توصیفی و فراوانی از نرم افزار SPSS و برای انجام تحلیل استنباطی از نرم افزار Smart PLS استفاده گردید. در پژوهش حاضر، ضریب اطمینان 95 درصد در نظر گرفته شده است. یافته ها نشان داد که بین هویت سامانی و فرهنگ سازمانی در بروز رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بیشترین تاثیر را هویت سازمانی و فرهنگ سازمانی بر بعد وظیفه شناسی کمترین تاثیر را بر بعد احترام در رفتار شهروندی سازمانی دارد. حصول مقدار 0،735 برای GOF، نشان دهنده این است که برازش کلی مدل پژوهش فوق، قابل قبول و در یک پیوستار از ضعیف، متوسط تا قوی، در سمت قوی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: هویت سازمانی، فرهنگ سازمانی، رفتارشهروندی سازمانی
|
  • Pages 7-36
    The aim of this research is to study the socio-economic factors affecting happiness and its relationship with individual labor force productivity. The statistical population includes all of the employees who are working in the Kermanshah manufacturing establishments with 50 employees or more. Each establishment was assigned as a layer, and the simple random sampling method was used. The data were gathered through the Oxford Happiness, individual and demographic produativity questionnaires and were analyzed using the software SPSS and Eviews. The results showed that the variables productivity, the number of children, psychological health, optimism, and ‘interest in work’ have a positive and significant relationship with happiness, but the variable monthly income has a negative relationship with happiness. Furthermore, it has been recognized that factors such as happiness, attending training classes, job satisfaction, job security, accepting job among family members, and faith in God have a positive and significant relationship with productivity. Finally, the hypothesis of equality of the means for the variables happiness and productivity has been accepted with regard to gender difference (male/female).
    Keywords: happiness, Productivity, Correlation analysis, Multiple Regressions, Kermanshah Manufacturing Establishments
  • Pages 37-64
    The present study aimed to explain the role of human resources excellence strategies on staff organizational commitment in saipa Aotomotive Manufacturing Company. The research method was descriptive- correlation of SEM. Based on Cochran sampling formula and by using multiple- stage cluster sampling method, 155 employees were selected as the reaserch sample. For data collection, the reaserchers used human resource excellence stralegies questionnaire with the reliability of α=0.94 and Allen and Meyer’s organizational commitment questionnaire (1991) with reliability of α=0.81. The data were analyzed through Kolmogorov- Smirnov test, one- sample t-test, Pearson correlation, Stepwise regression, SEM, analysis of variance, and post hoc tests. The results showed that human resource excellence strategies were significantly lower than average and employees’ organizational commitment was significantly higher than average. The structural equation modeling indicated that the research model is relatively well fitted with the data; thus, human resources excellence strategies with path coefficient of γ=0.58 have an impact on organizational commitment, but human resource leadership does not affect organizational commitment. Finally, one-way variance analysis and Dunnett t3 post hoc test showed that the state of human resource excellenence strategies was not different in different parts of the company, but there was a difference between the organizational commitment of the personnel of health and safety management department and human resoueces management department.
    Keywords: HRE Strategies, organizational commitment, staff, Saipa A. M. Company
  • Pages 65-78
    Today job training is regarded as an important factor in improving the business environment. Performing the job training activities as well as selecting the proper subject of training courses could have mutual benefits for both employers and employees. In addition, due to the growth of competition among the companies, each organization needs to improve its competitive capabilities. For improving the competitive capabilities of companies, many scholars try to introduce job training as one of the main parameters. Nevertheless, some companies do not have any job training programs for their employees because they believe that it will not affect their profit. Top companies in Kerman Province of Iran have similar issue that some of the mangers do not believe in the relationship between job training costs and their profitability. In addition, some of these companies do not have any R&D costs which may be one of the reasons that they do not invest on job training. Therefore, this research has two main objectives by focusing on the top companies in Kerman Province of Iran. First, the relationship between job training costs and the profitability of organizations is studied as the main objective. Then it is investigated if there is a significant difference in job training costs between companies that have R&D cost and the companies with no R&D cost. The results show that there is a meaningful relationship between the job training costs and the profitability of organizations. Moreover, the results show that the companies with zero costs on R&D have less investment on job training.
    Keywords: Job training, education, Profitability, costs
  • Pages 79-94
    Productivity has always been proposed as one of the fundamental aspirations of governments and an indicator to assess their performance. Achieving productivity, more than anything else, depends on the correct understanding of potential routes and the factors affecting it. In this paper was studied the effect of physical and mental health (government health-sanitary spending, the number of physicians and life expectancy) and entrepreneurship (registration of new companies) on the labor force productivity in 8 selected developing countries (including Iran) during the period of 2004-2012. To estimate the effects of the variables, the researchers used panel cointegration technique through Dynamic Ordinary Least Squares (DOLS) approach. The regression results indicate that all the examined variables have positive and significant effects on the labor force productivity.
    Keywords: Physical, mental health, Entrepreneurship, labor productivity, Panel cointegration technique
  • Pages 95-124
    To achieve higher performance is the goal which organizations implement different approaches to reach. Capabilities play a great role in gaining competitive advantages for organizations, namely capabilities of marketing, innovation and learning. While most of the studies on the effect of every one of these on performance has been examined separately, in this study effort has been made to introduce an integrated model to examine the simultaneous effect of all three complementary integrated elements on organization performance. In order to do so, to measure the effect of capability of marketing, innovation and learning on the performance of Tabriz Petrochemical Company, 265 questionnaires were distributed among the employees holding B.S. and higher degrees, out of which 255 were eligible to analyze. In this study we used SPSS and LISREL softwares to analyze the data .The results of the study indicate that there is a meaningful relation between marketing capability and organization's performance. It also shows that there is a meaningful relation between innovation capability and learning capability with the performance of the organization. It also suggests that there is a meaningful relation between marketing, innovation and learning capabilities as a complementary bundle with the performance of organization.
    Keywords: Marketing Capability, Innovation capability, Learning Capability, Organization Performance, Tabriz Petrochemical Company
  • Pages 125-140
    The purpose of the present study is to examine the relationship between social capital and knowledge management with entrepreneurial orientations of Isfahan Tile company staff. The research method was descriptive- correlational. The statistical population included 420 staff members of Isfahan Tile Company, from among whom 200 employees were selected as the research sample by simple random sampling based on kerjsi and Morgan (1970) Table. For data collection, Nahapiet and Ghoshal's social capital questionnaire (1998), Fung and Choii's knowledge management questionnaire (2009), and Samad Aqaei's entrepreneurship questionnaire (1998) were used. The data were analyzed through the use of Pearson correlation coefficient and structural equation modeling. The results showed that there is a significant positive relationship between social capital and its dimensions (cognitive, structural, and communication) with entrepreneurial orientations. Also, there is a meaningful positive relationship between knowledge management and some of its dimensions such as acquisition, creation, saving, and distribution of knowledge with entrepreneurial orientations. The result of the structural equation modeling showed that social capital directly affects entrepreneurial orientations by 0.52 and knowledge management indirectly affects them by 0.19.
    Keywords: Social Capital, Knowledge management, Entrepreneurial orientations, Isfahan Tile Industry Company
  • Pages 141-162
    Investors seek to maximize their wealth. Growth opportunities are the driving force that give motivation and are considered bonus for investors. What in the current situation will lead to success is the optimum use of the available investment opportunities in order to identify the factors affecting the firm's performance. Timely and rational use of investment opportunities by business units has a significant effect on performance improvement. Firm growth, from the perspective of capital market and management is an important variable and can be effective on firm performance. Therefore, in this research, the effect of investment opportunities and growth on firm performance of listed companies in Tehran Stock Exchange has been studied. The statistical population includes the companies listed in Tehran Stock Exchange, out of each a statistical sample of 134 corporates was selected by systematic elimination sampling method. The period under review was a 5-year period (2007-2011) and the hypotheses in this research were tested by using combined data (panel). The results show that investment opportunities do not affect firm performance, and firm growth has a positive and significant effect on return on asset but does not affect market value added. Also, capital productivity has a positive and significant effect on firm performance.
    Keywords: Investment Opportunities, Growth, Capital Productivity on Firm, Performance of Listed Companies
  • Pages 163-186
    Evaluation is one of the most extensive discussions influenced by a wide range of disciplines and experts, and numerous models and frameworks have been proposed in this field. This study, by using balanced scorecard model and MADM fuzzy techniques, evaluates private banks listed in the stock exchange. The analysis is in a way that first by using the balanced scorecard the full functioning of the banks in four perspectives is estimated and through the matrix of paired comparisons the weight of each criterion and sub criterion is determined. Finally, by using these criteria and techniques of MADM, Fuzzy Topsis has been used to prioritize the banks. The results show that in the final ranking of the banks using Breda method, Which results from the merger of the three methods TOPSIS, SAW, and VIKOR, Parsian Bank ranked first, Sina Bank second ..., and Tourism Bank ranked tenth. In the evaluation of the financial criteria, the fiscal prospect (0.375) and client prospect (0.338) had the highest weights. Also, the internal processes prospect (0.165) and growth and learning prospect (0.122) gained the lowest weights.
    Keywords: performance measurement, Balanced Scorecard, MADM, Fuzzy Topsis
  • Pages 187-198
    This study aims at investigating the relationship between A and B personality types and attitude to change in Islamic Azad Universities, physical education administrators. The research methodology was descriptive-correlational. The population of the study consisted of all the physical education administrators of Islamic Azad Universities (N=210). The sample size was determined by using Morgan table. 136 posted questionnaires were completed and returned by the participants. To assess A and B personality types and attitude to change, Spencer Rathus questionnaire (1998) and Donham questionnaire (1996) were used, respectively. In order to confirm the validity of the questionnaires, the researchers submitted them to some professors in the department of physical education and management as well as some other experts. Subsequently, the expert's opinions regarding all the questionnaire items were applied in moderating the scales. The internal reliability of the scales in a sample group using Cronbach's alpha coefficient was calculated to be (0.76 for A and B personality types and 0.79 for attitude to change) and their temporal reliability method was (0.86 for A and B personality types and 0.81 for attitude to change) by test-retest method.The results showed that, out of the maximum mean score of 5 for attitude to change, the participant's mean score was 3.66 with the standard deviation of 0.59. The results of hypothesis tests revealed a meaningful relationship between A and B personality types and attitude to change in Islamic Azad Universities physical education administrators (P
    Keywords: A, B personality types, Attitude to change
  • Pages 199-222
    The aim of this study was to evaluate the impact of organizational identity and organizational culture on organizational citizenship behavior. The statistical population included all directors, deputies, heads and experts of Tehran Education Administration during the years 2014-15, totaling 500 people, from among whom 217 were selected as the research sample, based on Morgan table and through the use of random stratified sampling technique. For data collection, Cheney standard questionnaire of corporate identity, Robins’ organizational culture questionnaire, and Podsakoff’s questionnaire of organizational citizenship behavior were used. For descriptive statistics and frequency, SPSS software was used, and for inferential statistics, Smart PLS was applied. In the present study, the confidence coefficient was 95%. The findings showed that organizational identity and organizational culture have a significant positive effect on creating organizational citizenship behavior. The results indicated that organizational identity organizational culture have the greatest impact on "conscientiousness" dimension and the least impact on "respect" dimension of organizational citizenship behavior. Obtaining the value of 0.735 for GOF shows that the overall fitness of the model is acceptable and on the continuum ranging from weak to average to strong, it is on the strong side.
    Keywords: organizational identity, Organizational Culture, organizational citizenship behavior