فهرست مطالب

مدیریت بهره وری - پیاپی 34 (پاییز 1394)

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 34 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • دکتر فرزین جعفری، حسن همتی صفحات 7-26
    موضوع مقاله حاضر «مطالعه تاثیر نوع صنعت بر روی روابط حاکمیت شرکتی و بهره وری شرکت ها» می باشد. در این پژوهش به بررسی رابطه بین نوع فعالیت صنعت و حاکمیت شرکتی و بهره وری کل با حضور و بدون حضور متغیرهای کنترل پرداخته شده است. قلمرو مکانی تحقیق شامل شرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران می باشد. قلمرو زمانی نیز فاصله بین سال های 1382تا1390 را در برمی گیرد. تحقیق شامل یک متغیر مستقل (نوع صنعت) ، و دو متغیر وابسته (حاکمیت شرکتی و بهره وری کل) و متغیرهای کنترل می باشد. در فرضیه اول رابطه بین تمرکز مالکیت و بهره وری کل و در فرضیه دوم رابطه بین اندازه هیات مدیره و بهره وری کل و در فرضیه سوم رابطه بین نوع فعالیت صنعت و بهره وری کل در مدل تحقیق وارد شده و معناداری آنها بررسی گردید. نتیجه حاصل از آزمون نشان داد که بین تمرکز مالکیت و بهره وری کل رابطه معنادار منفی و بین اندازه هیات مدیره و بهره وری کل رابطه معنادار مثبت و بین نوع فعالیت صنعت و بهره وری کل رابطه معنادار منفی وجود دارد.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، نوع فعالیت صنعت، بهره وری کل شرکت، اندازه هیات مدیره، تمرکزمالکیت
  • دکتر سعید صیادی، راحله چمنی فرد، امین نیک پور صفحات 27-44
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر سرمایه های فکری و رضایت شغلی کارکنان بر بهره وری نیروی انسانی در بانک تجارت منطقه شمال غرب شهر تهران می باشد. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های توصیفی- همبستگی است که به روش پیمایشی انجام شده است. همچنین این پژوهش از نظر هدف، کاربردی می باشد. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه کارکنان شعب بانک تجارت منطقه شمال غرب شهر تهران بوده و تعداد 260 نفر مطابق با جدول مورگان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه های سرمایه فکری، رضایت شغلی و بهره وری نیروی انسانی می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و استنباطی (مدل یابی معادلات ساختاری مبتنی بر تحلیل مسیر) استفاده شد و داده ها از طریق نرم افزارهای SPSS و LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان داد که سرمایه فکری علاوه بر تاثیر مستقیم، به صورت غیرمستقیم و از طریق رضایت شغلی نیز بر بهره وری نیروی انسانی تاثیر می گذارد و شدت تاثیر غیرمستقم از مستقیم بیشتر است.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، رضایت شغلی، بهره وری نیروی انسانی، بانک تجارت
  • دکتر محسن شفیعی نیک آبادی، امیر سلیمی صفحات 45-72
    در این پژوهش، روابط میان فرهنگ سازمانی و استفاده و بهره برداری از دانش در جهت بهبود و رتبه بندی عملکرد غیرمالی واحدهای شرکت لاستیکی سهند، با کمک تحلیل پوششی داده های فازی به روش مبتنی بر اسلک ها مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق ارائه الگویی برای بهبود عملکرد غیرمالی واحدها و بررسی نقش و تاثیر استفاده و بهره برداری از دانش به عنوان متغیر میانجی میان فرهنگ سازمانی و عملکرد غیرمالی است که در آن از مقادیر مربوط به کارایی و مازاد ورودی و کمبود خروجی به دست آمده از تکنیک تحلیل پوششی داده های فازی مبتنی بر اسلک ها بهره گیری شود. برای این منظور از داده هایی استفاده شد که به وسیله پرسش نامه 117 نفر از کارکنان 12 واحد شرکت لاستیکی سهند و به طور سهمیه ای-تصادفی جمع آوری گردید، نتایج تحقیق نشان داد که عملکرد غیرمالی واحدهای مربوط به قسمت کارگاه و فرآیندهای مرتبط به تولید بهتر از دیگر واحدها می باشد و عامل استفاده و بهره برداری از دانش نقش مثبتی بین رابطه فرهنگ سازمانی و عملکرد غیرمالی دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، استفاده و بهره برداری از دانش، عملکرد غیرمالی، تحلیل پوششی داده های فازی
  • دکتر سلیمان ایران زاده صفحات 73-90
    انتخاب سیستم برنامه ریزی منابع سازمان به دلیل هزینه سنگین خرید و اجرای آن و همچنین پیچیدگی های تطبیق فرآیندهای سازمان با سیستم جدید، از تصمیمات خطیر مدیریتی محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف تبیین و انتخاب سیستم برنامه ریزی منابع سازمان و رتبه بندی عوامل موثر بر استقرار آن با استفاده از رویکرد تصمیم گیری چندشاخصه فازی انجام گرفت. پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت مساله و هدف، تحقیق کاربردی محسوب می شود. از نظر روش گردآوری داده ها، تحقیق میدانی به شمار می رود. جامعه آماری پژوهش مشتمل بر مدیران و کارشناسان صنایع مربوط می باشد. طبق جدول استاندارد مورگان نمونه آماری پژوهش به صورت تصادفی ساده 226 نفر انتخاب گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی انجام گرفت. عوامل موثر بر انتخاب و استقرار سیستم برنامه ریزی منابع سازمان (زیرساخت، رشد اقتصادی، قدرت تولیدی، موفقیت منطقه ای و مقررات منطقه ای، فرهنگ رایانه ای، اندازه سازمانی، تعهد مدیران و مهندسی مجدد فرایند) شناسایی شدند. همچنین پس از بررسی نرم افزارها و سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان (7 نوع سیستم) که موجود و دارای عملکرد بهتر هستند ، انتخاب گردید، که براین اساس و با توجه به تجزیه و تحلیل های که انجام گرفت نتایج به دست آمده حاکی است که، سه سیستم اولویت دار برنامه ریزی منابع سازمان که دارای وزنهای نزدیک به هم نیز هستند، عبارتند از: سیستم Oracleبا بیشترین وزن (6960/0) ، سیستم QAD (6101/0) و سیستم PeopleSoft (5978/0) سه نوع سیستم برنامه ریزی منابع سازمان می باشند که از نظر گروه کارشناسان پژوهش در اولویت قرار دارند، سیستم Lawson، سیستم J. D. Edwards، سیستم SAP، سیستم Bann در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی منابع سازمان، استقرار سیستم، مدل های تصمیم گیری چند شاخصه فازی
  • راضیه صمدی پور، علی خوش اخلاق، دکتر هادی رزقی شیرسوار صفحات 91-110
    این تحقیق کوشیده است تا تاثیر رضایت و قابلیت استفاده از وب سایت را بر بهره وری و گفته های شفاهی مثبت مشتریان الکترونیکی بانک تجارت مورد بررسی و کاوش قرار دهد. داده های تحقیق با استفاده از نظرخواهی از 384 نفر از مشتریان الکترونیکی بانک تجارت گردآوری و برای بررسی و برآورد اثر رضایت و قابلیت استفاده از وب سایت بر بهره وری و گفته های شفاهی مثبت از تحلیل رگرسیونی چند متغیره سلسله مراتبی (HMRA) به وسیله نرم افزار Lisrel استفاده شده است. یافته های حاصل از تحقیق نشان داد که قابلیت استفاده از وب سایت تاثیر مستقیمی بر رضایت مشتریان در کسب و کار بانکداری الکترونیکی دارد و همچنین رضایت مشتریان موجب بهره وری آنها و بهره وری موجب گفته های شفاهی مثبت در کسب و کار بانکداری الکترونیک می شود. در نهایت رضایت مشتریان بر گفته های شفاهی مثبت و بهره وری در کسب و کار بانکداری الکترونیک تاثیر مستقیم دارد.
    کلیدواژگان: رضایت مشتری، قابلیت استفاده از وب سایت، بهره وری، گفته های شفاهی مثبت، بانکداری الکترونیک
  • دکتر محسن گلپرور*، زهرا ادیبی، صدیقه الزهراء مدنی فر، فهیمه عبدلی صفحات 111-138
    هدف اصلی این پژوهش بررسی نقش تعدیل کننده نیازهای روانی-اجتماعی در پیوند میان فشارزاهای شغلی با رفتارهای مدنی-سازمانی، عملکرد وظیفه و خلاقیت بود. جامعه آماری پژوهش کارکنان یکی از شرکت های وابسته به وزارت نفت در شهر بندرعباس بودند، که از میان آنها، 187 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه نیازها (یاماگوچی، 2003) ، فشارزاهای شغلی، عملکرد وظیفه (باباکاس و همکاران،2009) ، خلاقیت (تایرنی و همکاران، 1999) ، و رفتارهای مدنی-سازمانی (بخاری و علی،2009) می باشد. داده ها از طریق تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی تحلیل شدند. نتایج نشان داد: نیاز به پیوند جویی رابطه ابهام و گرانباری نقش با عملکرد وظیفه و رفتارهای مدنی و سازمانی ، و نیاز به قدرت رابطه ابهام و گرانباری نقش با خلاقیت را تعدیل می کنند. همچنین نیاز به قدرت رابطه تعارض نقش با عملکرد وظیفه، با خلاقیت و با رفتارهای مدنی و سازمانی را تعدیل می نمایند.
    کلیدواژگان: نیازهای روانی، اجتماعی، فشارزاهای شغلی، رفتارهای مدنی سازمانی، خلاقیت، ترک خدمت
  • دکتر هوشنگ تقی زاده صفحات 139-160
    متناسب ساختن عرضه با نیازمندیجها و ارائه ارزش برتر به مشتریان، از اهداف اصلی مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) [1] است و میزان اثربخشی آن، نقش مهمی در کسب مزیت رقابتی ایفا می کند. بر همین اساس، هدف تحقیق حاضر ارائه مدلی برای ارزیابی اثربخشی مدیریت ارتباط با مشتریان با رویکرد فازی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه مشتریان صنایع ماشین سازی تبریز کار می باشد. به همین منظور بر اساس دیدگاه کیم و کیم [2] (2009) پرسش نامه ای طراحی و روایی و پایایی آن مورد سنجش و تایید قرار گرفت. در راستای انجام تحقیق، مدلی پنج مرحله ای بر مبنای منطق فازی طراحی گردید. در مرحله اول، سیستمی فازی طراحی شده که ورودی های آن شامل چهار بعد اثربخشی CRM و خروجی آن، نمره اثربخشی CRM می باشد. در مرحله دوم، ورودی ها و خروجی ها پس از افرازبندی به اعداد فازی تبدیل شد. در مرحله سوم، قوانین استنتاج تبیین شد و در مرحله چهارم، فازی زدائی انجام گرفت. در مرحله نهایی، مدل آزمون ارزیابی شد و نتیجه آن اعتبار بالا را نشان داد. در نهایت، با استفاده از مدل طراحی شده، میزان اثربخشی مدیریت ارتباط با مشتریان در شرکت صنایع ماشین سازی تبریز کار ارزیابی و نتایج نشان داده که اثربخشی مدیریت ارتباط با مشتریان در شرکت مذکور با درجه عضویت 748/0، در حد متوسط می باشد.
    1- Customer Relationship Management (CRM)
    2- Kim & Kim
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتریان، سیستم خبره فازی، استنتاج فازی
  • دکتر اسدالله خدیوی، آیدا الله وردی خان وزیری صفحات 161-174
    هدف پژوهش حاضر طراحی و تدوین الگویی برای ارزشیابی اثربخشی و عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی بوده است. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری آن شامل تمامی اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در سال تحصیلی 93-92 برابر 1950 نفر می باشد. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان، 320 نفر برآورد گردیده است. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ای و در دل خوشه ها از روش طبقه ای نسبتی استفاده شده است. با مطالعه مبانی و پیشینه تحقیق، مولفه های الگوی ارزشیابی استخراج و زیر طبقات هر مولفه نیز به طور جداگانه مشخص شدند. سپس با الهام از مولفه های اصلی و فرعی ابزار پژوهش در قالب پرسش نامه 80 سوالی بسته پاسخ در طیف لیکرت تنظیم گردید. روایی پرسش نامه با استفاده از روایی صوری و پایایی آن با بهره گیری از تکنیک آلفای کرونباخ 95% محاسبه گردید. نتایج آزمون تحلیل عاملی نشان دادکه هفت مولفه تعهد حرفه ای، فعالیت های پژوهشی، توسعه حرفه ای، تدریس و فعالیت های آموزشی، مشاوره، خدمات اجرایی و علمی و فعالیت های سیاسی و اجتماعی الگوی ارائه شده مورد تایید هستند.
    کلیدواژگان: الگوی ارزشیابی عملکرد، عملکرد، اعضای هیات علمی، تعهد حرفه ای
  • دکتر علیرضا بافنده زنده، سمیرا رفیعی صفحات 175-200
    در عصر کنونی تحولات شگرف دانش مدیریت، وجود نظام ارزیابی را اجتناب ناپذیر نموده است؛ به گونه ای که فقدان نظام ارزیابی در ابعاد مختلف سازمان را، اعم از ارزیابی در استفاده از منابع و امکانات، کارکنان، اهداف و استراتژی ها؛ به عنوان یکی از علائم بیماری های سازمان قلمداد می نمایند. تکنیک های مختلفی برای این کار وجود دارد که هر کدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند. در این مقاله با ترکیب «کارت امتیازی متوازن [1]» با «تحلیل پوششی داده های فازی» [2] الگویی برای ارزیابی عملکرد شعب بانک ها ارائه می شود. جامعه آماری تحقیق، کلیه شعب بانک سپه شهر تبریز به تعداد 42 شعبه می باشد. شاخص های اندازه گیری کارایی با استفاده از کارت امتیازی متوازن و با توجه به پیشینه موضوع تعیین گردیده است. برای جمع آوری داده های مربوط به هر شاخص از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است که پس از تایید روایی و پایایی آن در بین جامعه آماری توزیع شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و ارزیابی کارایی شعب، تحلیل پوششی داده های فازی به کار رفته است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که تعداد 10 شعبه از مجموع شعب فعال در سطح شهر تبریز، کارای قوی، 27 شعبه در رده کارا و 5 شعبه باقی مانده ناکارا می باشند.
    [1]. Balanced Score Card (BSC)
    [2]. DEA-Like Model
    کلیدواژگان: کارایی، تحلیل پوششی داده های فازی، کارت امتیازی متوازن، بانک سپه
  • جواد صوفیابادی، بهاره کلاهی، دکتر چنگیز والمحمدی، دکتر محمد مهدی موحدی صفحات 201-223
    هدف تحقیق حاضر تعیین مسیر موفقیت شرکت پارس خودرو با استفاده از نقشه استراتژی شناختی فازی و تحلیل نظرات 6 نفر از خبرگان دفتر استراتژی پارس خودرو می باشد. تحقیق حاضر بر اساس هدف در زمره پژوهش های کاربردی و توسعه ای و بر اساس چگونگی به دست آوردن داده ها در دو گروه تحقیقات آزمایشی قرار می گیرد. روش تحقیق به کارگرفته شده مبتنی بر بهره مندی از مفاهیم نوین تحقیق در عملیات (متدولوژی سیستم های نرم) می باشد. در این پژوهش از قابلیت های نقشه استراتژی شناختی فازی بهره داری شده است تا علاوه بر رفع محدودیت های کارت امتیازی متوازن، شبیه سازی استراتژیک نیز بررسی شود. نتایج به دست آمده نشان می دهد، شرکت پارس خودرو می تواند با تاکید بر جهت گیری های تعالی روزانه فرآیندهای عملیاتی و توسعه محصولات مبتنی بر پلتفرم های محدود و نوآور در مسیر موفقیت حرکت نماید و به چشم انداز خود نائل گردد. با استفاده از ساختار ارائه شده در این پژوهش، مدیران سازمان ها قادر خواهند بود با بهره مندی از قابلیت های مقایسه رفتارهای استراتژیک، برنامه عملیاتی سازمان خود را یکپارچه نموده و به موازات دست یابی به کارایی فرآیندها در مسیر تعالی و بهره وری حرکت نمایند.
    کلیدواژگان: تئوری فازی، نقشه شناختی فازی، کارت امتیازی متوازن، نقشه استراتژی
|
  • Pages 7-26
    The subject of this thesis is "Studying the Effect of Industry Type on the Relationships between Corporate Governance and Companies Productivity ".In this study the relationship between the type of industry activity and corporate governance and productivity with and without control variables were discussed. The territorial scope of the research includes the registered companies in the Tehran Stock Exchange. Moreover, the time of the study of the companies refers to the period from 2003 to 2012.The research included an independent variable (type of industry), and two dependent variables (productivity and corporate governance) and the control variables. In the first hypothesis the relationship between ownership concentration and total productivity and in the second hypothesis, the connection between the board of directors size (board size) and total productivity and finally, in the third hypothesis the relation between the type of industry activity and productivity were included in the research model and their significance was examined.
    The result showed that there was a significant negative relation between ownership concentration and productivity, a significant positive relation between the board size and total factor productivity and a significant negative relation between the type of industrial activity and productivity.
    Keywords: Corporate Governance, Type of Industry Activity, Total Productivity, Board size, ownership concentration
  • Pages 27-44
    The purpose of this study is determining the impact of intellectual capitals and employee job satisfaction on employee productivity in North West Tejarat Bank of Tehran City. The research is a kind of correlation-descriptive study that has been conducted through the survey method. Also, the research is an applied one regarding its objective. The statistical population of the research included all the employees in North West Tejarat Bank of Tehran City, and 260 persons were selected as the sample according to Morgan’s table. The data gathering tools were the questionnaires of intellectual capital, job satisfaction and employee productivity. To analyze the data, we used descriptive and inferential statistics (structural equation modeling through path analysis), and the data were analyzed through SPSS and LISREL softwares. The findings of the research showed that intellectual capital, besides its direct impact, exerts an indirect impact on employee productivity through the mediation of job satisfaction and the intensity of the indirect impact is significantly higher than that of the direct impact.
    Keywords: Intellectual capital, job satisfaction, Employee Productivity, Tejarat Bank
  • Pages 45-72
    This paper aims to investigate the relationship between Organizational Culture and Knowledge Utilitization and Application for ranking non-financial performance of Department of Sahand Tire Company. The main purpose of the study is presenting a model for improvement of non-financial performance of the department and studying the effect of organizational culture on non-financial performance with the mediating role of knowledge utilitization and application by using slack-based fuzzy network data envelopment analysis (FNDEA) on the basis of excess of inputs and shortage of outputs. The related data were collected by a questionnaire distributed among 117 personnel from 12 units on the basis of random-classified sampling. The findings showed that the non-financial performance of workshop and manufacturing Process are better than the performance of other units. Also, findings showed that knowledge utilitization and application factor has a significant and positive role in the relationship between organizational culture and non-financial performance.
    Keywords: Organizational Culture, knowledge utilization, application, Non-financial performance, fuzzy data envelopment analysis
  • Pages 73-90
    Selection of enterprise resource planning systems is considered a crucial management decision due to the high costs of purchase and implementation processes and the complexity of implementing a new system. The present study aimed to define and select resource planning system and rank the factors affecting the deployment using fuzzy multi attribute decision making approach. From the viewpoint of the nature of the research question and purpose, the present study is an applied research and from the viewpoint of data collection, it is a survey. The statistical population consisted of the managers and technicians of the related industries.Based on Morgan’s standard table, 226 people were selected as the research sample by simple random sampling. Data analysis was performed using fuzzy TOPSIS technique.The factors influencing the selection and implementation of enterprise resource planning systems were identified as (infrastructure, economic development, the production, the regional success and regional instruments, computer culture, organizational size, management commitment and process reengineering). After reviewing the applications and enterprise resource planning systems, seven systems which have better performance and availability were elected. The results suggest that three priority enterprise resource planning systems whose weights are close together include: Oracle system with the highest weight (0.6960), the system QAD (0.6181), and the PeopleSoft (0.5978). Lawson system, J.D. Edwards’s system, SAP system, and Bann system are placed in the subsequent ranks.
    Keywords: enterprise resource planning, Deployment, Fuzzy multi attribute decision models
  • Pages 91-110
    This study attempts to investigate the influence of satisfaction and usability of the website on productivity and positive oral statements of e-bank customers. The data were gathered from the survey of 384 customers using e-commerce database, and for evaluating the effect of satisfaction and usability of the website on productivity and positive oral statements, hierarchical multivariable regression analysis (HMRA) was used through Lisrel software. The results of the study showed that the use of website has a direct impact on customer satisfaction in electronic banking business. Also customer satisfaction leads to productivity, and productivity results in positive oral statements made in e-banking business. Finally, customer satisfaction has a direct impact on positive oral statements and e-banking business productivity.
    Keywords: Customer Satisfaction, Website usability, Productivity, Positive oral statements, e-banking
  • Pages 111-138
    The main purpose of this research was to investigate the moderating role of psycho-social needs in the relationships between job demands and organizational citizenship behaviors, task performance, and creativity. The statistical population included the employees of a company affiliated to Ministry of Petroleum in Bandarabas, and from among them, 187 persons were selected using simple random sampling. The research instruments consisted of: needs questionnaire (Yamaguchi, 2003), job demands and task performance questionnaires (Babakas et al, 2009), creativity questionnaire (Tierney et al, 1999), and organizational citizenship behaviors questionnaire (Bukhari and Ali, 2009). The data were analyzed with the use of hierarchical regression analysis. Results revealed that need for affiliation moderates the relationship between role overload and ambiguity with task performance and organizational citizenship behaviors, and need for power moderates the relationship between role overload and ambiguity with creativity. Also, need for power moderates the relationship between role conflict with task performance, with creativity and organizational citizenship behaviors. The results of the current research revealed that needs could relate behavioral tendencies to job stresses.
    Keywords: Psycho-social needs, Job demands, Organizational citizenship behaviors, Creativity, Task performance
  • Pages 139-160
    Accommodating needs and supplies and presenting superior value to the customers are among the main goals of customer relationship management (CRM) and their effectiveness has a crucial role in gaining competitive advantage. Accordingly, the aim of this paper is presenting a model to evaluate the effectiveness of CRM through fuzzy approach. The statistical population consists of the customers of Tabriz-Kar Machine Manufacturing Industry. To do this, the researcher designed a questionnaire according to Kim & Kim (2009) viewpoint, and its validity and reliability were measured and approved. To conduct the research, a five-stage model was designed based on fuzzy logic. In the first phase, a fuzzy system was designed with the four dimensions of effective CRM as its inputs and the CRM effectiveness score as its output. In the second phase, the inputs and outputs were converted to fuzzy numbers after the classification. In the third phase, inference rules were explained, and in the fourth phase, defuzzification was carried out. In the final stage the model was tested and the results showed the validity of the model. Finally, by using the designed model, the effectiveness rate of CRM in Tabriz-Kar Machine Manufacturing Company was evaluated.The results show that the effectiveness of CRM in the company with the membership degree of 0.748 is on average rate.
    Keywords: Customer relationship management (CRM), fuzzy expert system, fuzzy inference
  • Pages 161-174
    The present study aims to develop a model for evaluating the performance of the faculty members of Islamic Azad Universities in East Azerbaijan Province. The research is a descriptive survey. The population consists of all members of the academic staff of East Azerbaijan Province totaling 1950 subjects in the academic year 2013-2014. The sample size was estimated 320 people based on Morgan’s table. For the selection of the sample, cluster- stratified proportional sampling method was used.By studying the research literature, the components of the evaluation model were exrtacted and the subcategories of each component of the model were identified separately. The research instrument inspired by the major and minor components was developed in the form of Likert scale questionnaire with 80 questions. The validity of the questionnaire was confirmed by face validity, and the reliability of the questionnaire was calculated 95 percent through the use of Cronbach’s Alpha. The results of the factor analysis showed that the seven components of professional commitment, research activities, professional development, teaching and training activities, consulting, administrative and scientific services, and political and social activities of the model were confirmed.
    Keywords: Performance of Evaluational Model, Performance evaluation, performance, faculty members, Professional Commitment, Professional Development
  • Pages 175-200
    In the current era, the amazing changes in the management knowledge necessitate the existence of measurement systems so much so that the absence of a measurement system in the different dimensions of an organization such measurement of the use facilities and resources, personnel, goals and strategies is considered one of the signs of organization illness. There are different techniques for performance measurement, each of which has strong and weak points. In the present paper, a model for measuring the performance of the bank branches by combining “balance score card” with “fuzzy data envelopment analysis”. The statistical population includes all the branches of Sepah Bank of Tabriz totaling 42. The efficiency measurement indices have been specified through the use of balanced scorecard and with regard to the research literature. For data collection, a researcher – devised questionnaire was used after its validity and reliability had been confirmed. Data envelopment analysis was applied for data analysis. The results show that 10 branches out of the 42 around Tabriz are specified as strongly efficient, 27 as efficient, and the remaining 5 branches as inefficient.
    Keywords: Efficiency, Fuzzy DEA, Balanced Scorecards, Bank Branches
  • Pages 201-223
    The main purpose of this study is to determine the success path of Pars Khodro Company using Fuzzy Cognitive Map technique and analyzing the views of six experts of this company. Based on the objective of the research this research can be considered as an applied and developmental research. And from the viewpoint, of collecting data, it is in line with the experimental research. The research method is based on the utilization of the new concepts in operation research (soft systems methodology). In order to simultaneously remove the constraints of balance scorecard (BSC) approach and study the strategic simulation, we utilized the capabilities of fuzzy cognitive map. The obtained results reveal that the surveyed company through accentuating upon the excellence of daily operational processes and the development of products based on the limited and innovative platforms would be able to move towards excellence and achieving its vision. Based on the proposed framework in this research study, managers of the Iranian companies would be able through leveraging the capabilities of strategic behaviors comparison to integrate their operational plans. This way, as they increase the efficiency of their processes, they can continue the journey towards excellence.
    Keywords: fuzzy theory, Fuzzy cognitive map, Balance scorecard, Strategy map