فهرست مطالب

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سجاد پور مظفر*، عبدالمجید حاجی مرادلو، حامد کلنگی میان دره صفحات 1-12
    زمینه وهدف
    تولیدات طبیعی اسیدهای آلی هم چون سرکه سیب، اغلب با کاهش یا تغییر در باکتری های موجود در دستگاه گوارش و اسیدی کردن روده در میزبان، موجب جلوگیری از رشد باکتری های مضر در میزبان می شوند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر جیره غذایی حاوی سرکه سیب بر شمارش کلی تعداد هموسیت ها، بافت شناسی هپاتوپانکراس و فلور باکتریایی روده میگوی وانامی است.
    روش کار
    در این مطالعه تعداد 225 قطعه میگو وانامی با وزن 0/0410/2 گرم با رژیم غذایی حاوی سطوح مختلف سرکه سیب به مدت 60 روز تغذیه شدند. تیمارها شامل، سه جیره ی آزمایشی حاوی سطوح صفر، 2% و 4% سرکه سیب بود. در پایان دوره به صورت تصادفی از میگوها نمونه برداری شد. جهت اندازه گیری تعداد هموسیت کل، همولنف از قسمت شکمی نمونه ها برداشته و تعداد سلول های Bو R، مساحت توبول ها در بررسی بافت شناسی اندازه گیری گردید. از طرفی، جهت بررسی فلور باکتریایی روده(log CFU g) از محیط کشت نوترینت آگار به همراه نمک استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تعداد کل هموسیت در میگوهای تغذیه شده با سرکه سیب افزایش معنی داری داشت(0/05 p ). علاوه بر این، از لحاظ تعداد سلول های کیسه ای و مساحت توبول های هپاتوپانکراس تفاوت معنی داری در تیمارها مشاهده نشد(0/05 p >)، در حالی که تعداد سلول های جذبی- ذخیره ای در تیمارهای حاوی سرکه سیب کاهش معنی داری و بیشترین کاهش در تیمار 2% سرکه سیب مشاهده گردید(0/05 p ). کل باکتری های قابل کشت در روده میگوهای تغذیه شده با سرکه سیب کاهش معنی داری در مقایسه با گروه شاهد داشت(0/05 p
    نتیجه گیری
    این مطالعه، به عنوان اولین اطلاعات گزارش شده در مورد استفاده از سرکه سیب در رژیم غذایی آبزیان می باشد. این یافته ها نشان داد که سرکه می تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای اسیدهای آلی معرفی و پتانسیل بزرگی برای استفاده از این ماده در جیره غذایی میگوی وانامی وجود دارد.
    کلیدواژگان: سرکه سیب، میگوی وانامی، تعداد هموسیت های کل، هپاتوپانکراس، فلور باکتریایی
  • طاهره باقری، مهرداد شریعتی صفحات 13-21
    زمینه و هدف
    پیموزاید یک داروی آنتی سایکوتیک با خواص نورولپتیک است که در درمان اختلالات اسکیزوفرنی، جنون خفیف و سوء ظن مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو باعث مسدود شدن گیرنده های دوپامین می شود. در این تحقیق اثر داروی پیموزاید بر عملکرد محور هیپوفیز گناد در روند اسپرماتوژنز و میزان هورمون های LHFSHو تستوسترون و نیز تاثیر بر مورفولوژی بافتی بیضه ها بررسی گردید.
    روش کار
    این تحقیق به صورت تجربی بر روی 50 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در قالب پنج گروه 10 تایی انجام شد. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی بر روی آن صورت نگرفت. گروه شاهد روزانه 2 سی سی سرم فیزیولوژی به عنوان حلال دارو دریافت کرد . گروه های تجربی مقادیر 1، 2 و 4 میلی گرم بر کیلوگرم داروی پیموزاید به مدت 30 روز به صورت خوراکی دریافت کردند. از تمام گروه ها، در روز سی و یکمخون گیری به عمل آمد، غلظت سرمی هورمون LHFSHو تستوسترون به روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شده و تغییرات بافتی بیضه بین گروه های تجربی و کنترل نیز بررسی گردید. از آزمون های ANOVAو دانکن برای تحلیل آماری استفاده شد.
    یافته ها
    مصرف پیموزاید به مقدار 4 میلی گرم بر کیلوگرم باعث کاهش میزان تستوسترون و افزایش غلظتLH وFSHشد(0/05P ). بررسی بافتی بیضه ها حاکی از کاهش مشخصی در زنجیره سلولی اسپرم ساز در دوز 4 میلی گرم بر کیلوگرم بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد مصرف پیموزاید با غلظت 4 میلی گرم بر کیلوگرم، به طور معنی داری باعث کاهش غلظت سرمی هورمون تستوسترون، تضعیف روند تولید سلول های اسپرماتوژنیک و افزایش غلظت سرمی هورمون های FSHو LHمی گردد. بنابراین احتمالا مصرف این دارو بادوز و مدت زمان زیاد باعث کاهش عملکرد فعالیت تولید مثلی خواهد می شود.
    کلیدواژگان: پیموزاید، اسپرماتوژنز، تستوسترون، گنادوتروپین، موش صحرایی
  • طراوت ملایم رفتار*، رحیم پیغان، محمد راضی جلالی، علی شهریاری صفحات 23-34
    زمینه و هدف
    وجود ترکیبات نیتروژنی در مقادیر بیشتر از حد مجاز، می تواند باعث مسمومیت حاد در آبزیان شودهدف از این تحقیق تعیین غلظت کشنده درمسمومیت حادآمونیاک و نیتریت در ماهی کپور معمولی و بررسی تغییرات رفتاری ماهی ها در مواجه با این دو ماده بوده است.
    روش کار
    تعداد 400 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 5/840/51گرم به طور تصادفی در 6 غلظت مختلف(100،110،120،130،140،160 mg/l ) آمونیاک و (450،500 ، 530، 550، 560، 600mg/l ) نیتریت قرار داده شد. تلفات و تغییرات رفتاری تا 96 ساعت ثبت شده و نهایتا LC5096 ساعته آمونیاک و نیتریت در این ماهی تعیین گردید.
    یافته ها
    میزان LC50در 96 ساعت آمونیاک و نیتریت به ترتیب 102/45و 512/46 میلی گرم در لیتر به دست آمد. حداکثر غلظت قابل قبول(MAC) آمونیاک و نیتریت در بچه ماهی کپور به ترتیب 10/24و 51/24میلی گرم در لیتر مشخص گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که با افزوده شدن آمونیاک ونیتریت تا غلظت مورد مطالعه، میزان مرگ و میر ماهیان به صورت تصاعدی افزایش می یابد و مقادیر به دست آمده نیز نسبت به کارهای مشابهی که در سختی و شوری های پایین تر آب صورت گرفته است، غلظت کشنده 50% بیشتر بوده است. به عبارت دیگر به نظر میرسد در شرایط استان خوزستان احتمال تلفات ناشی از آمونیاک و نیتریت به مراتب کمتر از دیگر مناطق باشد.
    کلیدواژگان: آمونیاک، سمیت، کپور معمولی، نیتریت، LC50
  • اکرم نجفی، زهرا امینی خویی، سعید تاج بخش، گل اندام آسایش، غلامحسین محبی صفحات 35-42
    زمینه و هدف
    امروزه حضور دامنه وسیعی از ترکیبات زیستی فعال از موجودات دریایی در سرتاسر دنیا گزارش شده است. این مطالعه برای اولین بار با هدف ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره آبی یک گونه جدید عروس دریایی جمع آوری شده از خلیج نایبند در استان بوشهر انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه نمونه های عروس دریایی گونه جدید Cassiopea andromedaاز خلیج نایبند در استان بوشهر جمع آوری گردیدند. حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره عروس دریایی در برابر 5 باکتری بیماری زای انسانی مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از نسخه بیستم نرم افزار SPSSاستفاده گردید.
    یافته ها نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که عصاره عروس دریایی دارای هر دو فعالیت مهار کنندگی و کشندگی در برابر باکتری های بیماری زای اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزامی باشد. این ارتباط از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری با توجه به نتایج به دست آمده عروس دریایی می تواند منبع دریایی مناسبی برای ترکیبات ضد میکروبی باشد. مطالعات آزمایشگاهی بیشتری نیاز است که بر روی کاربردهای دیگر پزشکی این موجود دریایی انجام شود.
    کلیدواژگان: فعالیت ضد میکروبی، عروس دریایی، خلیج نایبند
  • فرشته جوان معصومی، ژیلا طلعت مهرآباد، رقیه ببری بناب صفحه 43
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی- عروق به ویژه آترواسکلروریس نمونه ای ار بیماری های التهابی می باشد که نقش تنش اکسیداتیو و اکسیداسیون لیپیدها در آن به خوبی اثبات شده است. با توجه به ایجاد آسیب های فراوان به وسیله رادیکال های آزاد، در دنیای امروزی مطالعات فراوانی روی گیاهانی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشند صورت می پذیرد. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که باعث مهار سوبستراهای در معرض اکسیداسیون می شوند. در این تحقیق اثرعصاره اتانولی آلوئه ورا بر برخی از بیومارکرهای بیماری قلبی- عروقی در موش های تیمار شده با نانوذره دی اکسید تیتانیوم مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه از 30 سر موش آزمایشگاهی در 6 گروه استفاده شد. بر طبق برنامه، موش ها نانوذره دی اکسید تیتانیوم با غلظت 100 میلی گرم بر کیلوگرم و عصاره اتانولی گیاه آلوئه ورا با غلظت های 100، 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم را به مدت 30 روز دریافت نمودند. سطوح پلاسمایی مالون دی الدئید، سیالیک اسید تام، تروپونینIو کراتین کیناز MBدر انتهای دوره تیماردهی مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی آلوئه ورا با استفاده از رادیکال آزاد DPPHو نیز میزان فنل تام آن مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که تجویز خوراکی نانوذره دی اکسید تیتانیوم از طریق تحریک فعالیت اکسیداتیو باعث افزایش معنی داری در سطوح پلاسمایی مالون دی الدئید گردید. سطوح پلاسمایی تروپونینI ، کراتین کیناز MBو سیالیک اسید تام نیز به طور معنی داری افزایش یافت. با افزایش غلظت عصاره آلوئه ورا، میزان فنل تام و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره افزایش نشان داد. تجویز خوراکی عصاره به طور معنی داری سطوح پلاسمایی بیومارکرهای آسیب قلبی- عروقی را در موش های تیمار شده با نانو ذرهدی اکسید تیتانیوم کاهش داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده عصاره اتانولی آلوئه ورا به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان قادر به کاهش سطوح آسیب های قلبی- عروقی در موش های تیمار شده با نانو ذره دی اکسید تیتانیوم می باشد.
    کلیدواژگان: نانوذره دی اکسید تیتانیوم، آلوئه ورا، بیماری قلبی، عروقی، مالون دی آلدئید، سیالیک اسید تام، تروپونینI، کراتین کینازMB
  • عباس علیزاده، مرتضی زنده دل، وهاب باباپور، سعید چرخکار، شاهین حسن پور صفحه 55
    زمینه و هدف
    مکانیسم هایی که اشتها را تنظیم می کنند در بین جانداران متفاوت بوده و مشخص شده که وضعیت تغذیه ای(سیر یا گرسنه بودن حیوان) نقش مهمی در تعیین اشتها بازی می کند. اندوکانابینوئیدها نقش مهمی بر تنظیم مرکزی اخذ غذا در پرندگان دارند، اما نقش آن ها در جوجه های تخم گذار تغذیه شده به طور آزاد(ad libitum)تا کنون بررسی نشده است.بنابراین، هدف از این مطالعه با 3 آزمایش بررسی اثرات تزریق داخل بطنی مغزی ICVآگونیست انتخابی گیرنده CB1کانابینوئیدی(2-AGآنتاگونیست انتخابی گیرنده CB1کانابینوئیدی (SR141716Aو اثر توام آن ها است.
    روش کار
    در آزمایش اول جوجه ها تزریق ICVمحلول کنترل، 2-AG(0/25، 0/5 و 1 میکروگرم) را دریافت کردند. در آزمایش 2: جوجه ها تزریق ICVمحلول کنترل، SR141716A(6/25، 12/5 و 25 میکروگرم) را دریافت کردند. در آزمایش 3: گروه های آزمایشی با محلول کنترل، SR141716A(6/25)، 2-AG(1 میکروگرم) و تزریق توام SR141716A2-AGتزریق انجام شد. سپس، مصرف غذا تا 120 دقیقه بعد از تزریق بررسی شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج، 2-AGبه صورت وابسته به دز موجب افزایش مصرف غذا شد درحالی که SR141716Aموجب کاهش مصرف غذا در مقایسه با گروه شاهد گردید(0/05p). همچنین افزایش اخذ غذای ناشی از تزریق 2-AG(1 میکروگرم) به وسیله SR141716A(25/6) تضعیف شد(0/05p
    نتیجه گیری
    این نتایج حاکی از این بود که گیرنده های CB1در جوجه های تخم گذار با دسترسی آزاد به غذا موجب افزایش اخذ غذا می شود و وضعیت تغذیه ای حیوان(سیر یا گرسنه بودن) اثری بر اخذ غذای ناشی از گیرنده CB1در جوجه ها ندارد.
    کلیدواژگان: سیستم کانابینوئیدی، غذا، جوجه نژاد تخم گذار
  • پروانه یاوری، سید محمد امین موسوی، طاهره ناجی صفحه 65
    زمینه و هدف
    اگرچه شیمی درمانی متداول ترین راه کار درمان لوسمی می باشد، اما اغلب با مقاومت دارویی و عوارض جانبی همراه بوده است. آنتی اکسیدانت تراپی به عنوان یک روش موثر با کاهش میزانROS)گونه های واکنش گر اکسیژنمنجر به مهار تکثیر سلول های سرطانی می شود. یکی از منابع سرشار آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در ایران، گیاه LOLithospermumofficinale) می باشد. در این مطالعه، اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی لوکمیک عصاره متانولی این گیاه در رده ی سلولی NB4مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    در این آزمایش، رده سلولی NB4با غلظت های متفاوت عصاره متانولی گیاه LO(100-25 میکروگرم بر میلی لیتر) در فواصل زمانی 24 و 48 ساعت تیمار شدند. به منظور ارزیابی رشد و زیستایی از آزمون تریپان بلو و برای بررسی آپوپتوز از میکروسکوپ فلورسنت و آزمون قطعه قطعه شدن DNAاستفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عصاره متانولی گیاه LOموجب مهار رشد سلول هایNB4 به صورت تابعی از زمان و غلظت می شود در حالی که در این سلول ها آپوپتوزی مشاهده نگردیدهم چنین می تواند استرس اکسیداتیو القا شده توسط پراکسید هیدروژن را در سلول های NB4مهار کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به خواص آنتی اکسیدانیLO، پیشنهاد می شود که اثرات آنتی لوکمیک گیاه LOاحتمالا از طریق مهار تولید ROSصورت می گیرد. بنابراین این گیاه می تواند به عنوان کاندیدی پیشگیرانه در روش های درمانی سرطان مورد ارزیابی بیشتر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لوسمی، آنتی اکسیدانت تراپی، لیتوسپرمام آفیسینال، سلول NB4
  • شهره مسائلی، پرگل قوام مصطفوی، همایون حسین زاده صحافی، سعید تمدنی، عبدالرضا نبی نژاد، وحید نعمان صفحه 77
    زمینه و هدف
    رده دوکفه ای ها ازبزرگ ترین رده های شاخه نرم تنان می باشد. بسیاری از گونه های نرم تنان خلیج فارس شاخص و از نظر تجاری حائز اهمیت اند و برخی از نظر تنوع زیستی، چرخه غذایی و مطالعات تکاملی اهمیت دارند. مطالعات بسیاری برای شناسایی و رده بندی دوکفه ای های ایران صورت گرفته است که منجر به شناسایی آن ها شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی فیلوژنتیکی و مورفولوژیک دوکفه ای ها در خلیج فارس می باشد.
    روش کار
    نمونه برداری در سواحل بندر عباس، قشم، لارک، هنگام و لنگه در خلیج فارس انجام گردید و پس از بررسی ویژگی های مورفولوژیک ، سپس استخراج DNAبا روش فنل کلروفرم ایزوآمیل الکل و روش تکثیر s rRNA16 و سپس توالی یابی انجام شد. در این مطالعه توالی ها برای اولین بار ازخلیج فارس گزارش شده است. داده ها با نرم افزارهای فیلوژنی تحلیل شد.
    یافته ها
    مقایسه توالی ژن 16sاین گونه ها با گونه های مطالعه شده از سایر مناطق کره زمین که اطلاعات مولکولی آن ها در دسترس بود، نشان داد که برخی از گونه های دوکفه ای در ایران تشابه ژنتیکی قابل توجه ای با سایر گونه های مطالعه شده ندارند و در ایران ایزوله شده اند و تعدادی تشابه ژنتیکی بالایی با گونه های مطالعه شده دارند و در یک کلاد با بوت استرپ بالا با گونه های سایر دنیا قرار می گیرند
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد رده بندی صورت گرفته بر اساس تعیین توالی ژن 16sکاملامطابق با رده بندی های انجام شده بر اساس صفات ریختی است و این دو تایید کننده هم دیگر هستند.
    کلیدواژگان: دکفه ای ها، فیلوژنی، 16srRNA، خلیج فارس
|
  • S. Pourmozaffar *, M. Hajimoradloo, H. Kolangi Miandare Pages 1-12
    Inroduction &
    Objective
    Organic acids product such as Apple cider vinegar usually alter or reduce bacteria within the gastrointestinal tract and decrease pH in the intestinal tract, thus inhibit the growth of harmful bacteria the host animal. The objectives of this study, was to evaluate the effect of dietary supplementation of Apple cider vinegar on total hemocyte count, histology of the hepatopancreas and intestinal microbiota of the Litopenaeus vannamei.
    Materials And Methods
    In this study two hundred twenty-five Litopenaeus vannamei with an average initial weight of 10.2 ± 0.04 g, that they were fed diets supplemented with different levels of a Apple cider vingar after 60 days. Treatments included levels of 0, 2% and 4% Apple cider vinegar diets. Shrimp were randomly sampled at the end of the experiment. The hemolymph was withdrawn from abdominal segments of samples for measuring total hemocyte count. The number of the B-cells and R-cells, as well as tubule diameter were quantified for histological examination. Also, the gut microbial fora count (log CFU g-¹) was determined using nutrient agar medium plus salt.
    Results
    The results indicated that, shrimp fed Apple cider vinegar diets had significantly higher total hemocyte count (p 0.05), whereas the number of the resorptive cells significantly decreased in shrimp fed a diet containing Apple cider vinegar and a dramatic decrease was observed in 2% Apple cider vinegar treatment (p
    Conclusion
    This study was the first reported data on the use of dietary Apple cider vinegar in aquatic animal. These findings indicate that the Apple cider vinegar was introducing suitable organic acid alternative and also it has the greatest potential for use as a diet supplement for L. vannamei.
    Keywords: Apple Cider Vinegar, Litopenaeus vannamei, Total Hemocyte Count, Hepatopancreas, Intestinal Microbiota
  • Tahereh Bagheri, Mehrdad Shariati Pages 13-21
    Inroduction &
    Objective
    Pimozide is an antipsychotic with neuroleptic properties that has been found to be useful in the management of chronic schizophrenic patients , mania and hypomania. This drug blocks dopamine receptors. In this research the effect of pimozide were studied on pituitary gonad axis function, the concentration of testosterone , FSH and LH level and testis histological changes.
    Materials And Methods
    The present study was done on 50 male rats wistar strain that divided to 5 groups of 10 animal, including: Control, sham (received normal saline as a solvent) and three pimozide (1,2,4 mg/ kg) received the experimental groups. The drug were administered for 30 days orally and blood samples were taken from the rats and serum concentrations of testosterone, FSH and LH were measured by RIA method. Histological changes were studied among experimental, control and sham groups. The results were evaluated by using SPSS software and ANOVA tests.
    Results
    The results showed that 4 mg/ kg dose of pimozide reduced testosterone. The level of FSH and LH were increased (P
    Conclusion So in general we can say that high doses of pimozide decreases the concentration of testosterone level and the number of spermatogenic cells exception sertoli.
    Keywords: Pimozide, Spermatogenesis, Testosterone, Gonadotropin, Rat
  • Taravat Molayemraftar*, Rahim Peyghan, Mohammad Razijalali, Ali Shahryari Pages 23-34
    Inroduction &
    Objective
    Nitrogenous compounds can be toxic to aquatic animals. The objective of this study was to evaluate the acute toxicity of ammonia and nitrite and behavioral changes to common carp fingerlings in exposed tothe two materials.
    Method sand material Four hundred fingerlings with average weight of 40.51 ± 5.8 g were randomly selected and were then exposed toammonia and nitrite in 6 treatments (100, 110, 120, 130, 140, 160 mg/l ammonia and 450, 500, 530, 550, 560, 600 mg/l nitrite). Mortalityand behavioral changes were observed during 96 h, Finally LC50–96 h of ammonia and nitrite for these 6 treatments were estimated.
    Resul tsLC50–96 h for ammonia and nitrite was estimated at 102.45 and 512.46 mg/l respectively. The maximum acceptable concentration (MAC) of ammonia and nitrite were determined 10/24 and 51/24 mg/L respectively, in the common carp fry.
    Conclusion The results for the LC50 in 96 h showed that with increasing concentrations of ammonia and nitrite, the mortality increased.However in comparison with other investigations that have been done in lower water hardness and salinities, the LC50 was higher. Therefore it may be concluded that ammonia and nitrite toxicity in Khuzestan condition may have lower risk of happening
    Keywords: Ammonia, Toxicity, Common carp, Nitrite, LC50
  • Akram Najafi, Zahra Amini Khoei, Saeid Tajbakhsh, Golandam Asayesh, Gholam Hossein Mohebbi Pages 35-42
    Inroduction &
    Objective
    Currently, the presence of a wide range of bioactive compounds have been reported from the marine organisms worldwide. This study, for the first time, was aimed to evaluate the antimicrobial activity of water extraction of new species of jelly fish collected from Nayband Bay in Bushehr province.
    Material and
    Methods
    In this study the jelly fish samples (Cassiopea andromeda) were collected from the Nayband Bay in Bushehr province. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimal Bactericidal Concentration (MBC) of the jelly fish extract were determined against five human pathogens. All the data were analyzed by SPSS software.
    Results
    Our results showed that the jelly fish extract has both MIC and MBC effects against Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa bacteriaThis relation was statistically significant.
    Conclusion
    According to our results jelly fish can be an appropriate marine source for antimicrobial components. Further in vivo investigations need to be carried out on its potential application in other aspects of medicine.
    Keywords: Antimicrobial Effects, Jelly Fish, Nayband Bay
  • Fereshteh Javan Masoomi, Jila Talat Mehrabad, Roghayeh Babri Bonab Page 43
    Inroduction &
    Objective
    The effect of ethanol extraction of Aloe vera on certain biomarkers of cardiovascular disease in mice treated with titanium dioxide nanoparticles was studied.
    Material and
    Methods
    Mice were received titanium dioxide nanoparticles with density of 100 milligrams per kg and ethanol extraction of aloe vera plant with density of 100, 200 and 300 milligrams per kg for 30 days. Plasma levels ofmalondialdehyde, rich sialic acid, troponin I and creatine kinase MB at the end of treatment was evaluated. The antioxidant activity of ethanol extraction in Aloe Vera using free radical DPPH and total phenol levels were considered.
    Results
    The results showed that giving titanium dioxide nanoparticles through the stimulation of oxidative activity had a significant increase in plasma levels of malondialdehyde (MDA). Plasma levels of troponin I, creatine kinase MB and rich sialic acid also significantly increased. With increasing density of aloe vera, the total phenol and antioxidant activity of ethanol extraction increased. Giving the extraction significantly reduced the plasma levels of biomarkers of cardiovascular damage in mice treated with titanium dioxide nanoparticles.
    Conclusion
    According to the results, ethanol extraction of aloe vera as an antioxidant compound is able to reduce the levels of cardiovascular damage in mice treated with titanium dioxide nanoparticles.
    Keywords: Nanoparticles of Titanium Dioxide, Aloe vera, Cardiovascular Disease, Malondialdehyde, Sialic Acid Tom, Troponin I, Creatine Kinase MB
  • Abbas Alizadeh, Morteza Zendehdel, Vahab Babapour, Saeid Charkhkar, Shahin Hassanpour Page 55
    Inroduction &
    Objective
    Mechanisms that regulate appetite are different among animals. Also, nutritional status (food deprived or satisfied) has key role on appetite regulation. Endocannabinoids have crucial role on central food intake regulation in birds but its role has not been studied in layer-type chicken fed ad libitumThus, in this study 3 experiments designed to evaluate effects of intracerebroventricular (ICV) administration of 2-AG (2- Arachidonoylglycerol, selective CB1 receptors agonist), SR141716A (selective CB1 receptors antagonist), on feeding behavior in neonatal layer-type chickens fedad libitum
    Material and
    Methods
    In experiment 1, birds ICV injected with control solution and 2-AG (0.25, 0.5 and 1 μg). In experiment 2: control solution, SR141716A (6.25, 12.5 and 25 μg) were ICV injected to birds. In experiment 3 animals received: control solution, SR141716A (6.25 μg), 2- AG (1 μg) and co-injection of SR141716AAG. Then, cumulative food intake was recorded until 120 min after injection.
    Results
    According to the results, 2-AG dose dependently increased cumulative food intake while SR141716A reduced appetite compared to control group (P
    Conclusion
    These results suggest CB1 receptors have an important role on ingestive behavior in neonatal layer-type chicken fedad libitum and nutritional status (food deprived or satisfied) had no effect on food intake induced by CB1 receptors in chicken.
    Keywords: Canna Binoidergic, Food Intake, Layer, Type Chicken
  • Parvaneh Yavari, Saiyed Mohammad Amin Moosavi, Tahereh Naji Page 65
    Inroduction &
    Objective
    Although chemotherapy isa current treatment strategy for leukemia, it is usually accompanied with development of drug resistance and severe side effects. One of the possible therapeutic approaches is reducing ROS (Reactive Oxygen Species) in malignant cells (as anti-oxidant therapy) to inhibitproliferation of cancer cellsLOLithospermumofficinaleas an Iranian medicinal plant, has been reported as a rich source of anti-oxidantsHere, we studied anti-oxidative and anti-leukemic effects of methanol extract of this plant NB4 cell line.
    Material and
    Method
    NB4 cell line was cultured and treated with different concentrations of LO extract with methanol (25-100µg/ml) in various time intervals (12-48 hours). Trypan blue exclusion test was used to evaluate growth inhibitory and viability effects of the extract on NB4 cells. Fluorescent microscopy and DNA fragmentation assay were used to study apoptosis.
    Results
    The results showed that LOcaused growth inhibition but not apoptosis in a time- and dose-dependent manner in NB4 cells. The methanol extract of the plant could inhibit oxidative stress induced by hydrogen peroxide in NB4 cells
    Conclusions
    Attain to anti-oxidant properties of LO, suggesting that anti-leukemic effects of the plant may mediate inhibiting ROS generationso this plant may be proposed as chemo-preventive candidate for further evaluation in cancer therapeutic approaches.
    Keywords: Leukemia, Anti, Oxidant Therapy, Lithospermum officinale, NB4 Cells
  • Shohreh Masaeli, Pargol Ghavam Mostafavi, Homauon Hosseinzadeh Sahafi, Saeid Tamadoni, Abdolreza Nabinejad, Vahid Noaman Page 77
    Inroduction &
    Objective
    Bivalvia are one of the least studied orders in the Persian Gulf .A survey and molecular analysis was conducted to determine bivalvia species diversity in the Persian Gulf.Phylogenetic relationships among all described species of the bivalvia ,were examined with nucleotide sequence data from portions of mitochondrial gene 16srRNA We provide 16s barcode sequences of commertial bivalvia of Persian Gulf ,Iran.Industrial activities , ecologic consideration , and goals of the bivalvia mollecular Identification campaign make it crucial that species of the south costal be identified. The reconstruction of evolut phylogeny of these species are crucial for revealing stock identity that can be used for the management of fisheries industries in Iran. Mitochondrial DNA sequences were used to reconstruct the phylogeny of the bivalvia species .
    Material and
    Methods
    : For the purpose , DNA was extracted using Isoamyl alcohl phenol chloroform method. The evolutionary relationships among 16 species of the bivalvia were examined using 550 bp of mitochondrial DNA from the 16s rRNA gene.
    Results
    Finally the cladograms were compared and the resulted phylogenetic trees confirmed that the Iran ′s species origin is Indo west pacific species .some of Iran′s species , which were grouped with the other bivalvia taxa seem to always form a sister clade with Indo-west pacific species with strong bootstrap .
    Conclusion
    The result completely agrees with the previously defined species using morphological characters. However , we still lack any comprehensive and clear understanding of phylogenetic relationship in this group.
    Keywords: Bivalvia, 16s rRNA, Phylogeny, Persian Gulf