فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 12 (پاییز 1395)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 12 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • هستی صالحی، عبدالحسین شیروی * صفحات 1-9
    زمینه و هدف صدمه به اپیدرم موجب از هم گسیختگی ساختمان پوست و ایجاد زخم می شود که این موضوع در بیماران دیابتی به وفور مشاهده می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره الکلی کورکومین بر ترمیم زخم های دیابتی موش صحرائی نر نژاد ویستار می باشد.
    مواد و روش ها در پژوهش حاضر 48 سر موش نر نژاد ویستار به 4 گروه 8 تایی، کنترل (موش های سالم که همزمان با دیابتی شدن سایر گروه ها، بافر سیترات را بصورت درون صفاقی دریافت کردند.)، شم (دیابتی با دوز 55mg/kg استرپتوزوتوسین و بدون تیمار) تجربی یک (دیابتی و تیمار با اوسرین) و تجربی دو (دیابتی و تیمار با پماد عصاره الکلی کورکومین) تقسیم گردیدند. در گروه های مورد آزمایش، زخمی به مساحت 3cm2 در سمت چپ ستون فقرات ایجاد و روند ترمیم زخم در روزهای 14 و 21 پس از ایجاد زخم بصورت ماکروسکوپی بررسی شد.
    یافته ها زخم گروه های دیابتی شده با استرپتوزوسین در مقایسه با گروه سالم ترمیم دیرتری نشان داد و التیام زخم در گروه تجربی 2 تیمار شده با عصاره کورکومین نسبت به گروه شاهد از سرعت بیشتری برخوردار بود.
    نتیجه گیری نتایج نشان داد که عصاره الکلی کورکومین موجب تسریع ترمیم زخم های پوستی نمونه های سالم و دیابتی می شود.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم، کورکومین، موش صحرایی، دیابت
  • سیدمسعود هاشمی کرویی، محمد صالحی *، مریم اصغر حیدری، مسعود مبینی، آیت الله نصرالهی عمران صفحات 10-18
    زمینه و هدف به دلیل مقاومت روزافزون باکتری ها به آنتی بیوتیک ها، نگرش مجدد و منطقی به گیاهان دارویی مهم به نظر می رسد. در این میان باریجه (Ferula gummosa) در مطالعات گذشته به عنوان یک گیاه دارویی مهم مورد توجه بوده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره های آبی و الکلی باریجه روی چند سویه باکتریایی پاتوژن می باشد.
    مواد و روش ها عصاره ها توسط دو حلال آب و الکل به روش سوکسله جدا و سپس به روش های انتشار در دیسک، انتشار در چاهک و رقت در لوله مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها بر اساس روش دیسک و چاهک هیچ هاله عدم رشدی برای هیچ یک از سویه ها مشاهده نشد. عصاره اتانولی، فعالیت مهار کنندگی بیشتری نسبت به عصاره های متانولی و آبی از خود نشان داد. بیشترین حساسیت در عصاره متانولی مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس دارای حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت باکتری کشی به ترتیب برابر با 103×6/25 و 104×1/25 بود. بیشترین حساسیت در عصاره اتانولی مربوط به اشریشیاکلی و شیگلا دیسانتریه دارای حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتری کشی به ترتیب برابر با 103×6/25 و 104×2/5 بود.
    نتیجه گیری باریجه فعالیت ضد میکروبی با طیف وسیعی را از خود نشان داد و می تواند به عنوان یک ماده ضد میکروب بالقوه مورد بررسی و تحقیق بیشتری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فعالیت ضد میکروبی، باریجه، عصاره، باکتری ها، حداقل غلظت مهارکنندگی
  • سمیه نجفی، محمد صالحی * صفحات 19-27
    زمینه و هدف بروسلوز یکی از بیماری های مهم ایجاد شده توسط گونه بروسولا می باشد که بین دام و انسان مشترک است. از آنجا که در ایران قسمت عمده دام در نقاط روستایی متمرکز است، لزوم انجام مطالعات اپیدمیولوژی در شهرهای پر روستا ضروری به نظر می رسد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اپیدمیولوژی بیماران مشکوک به بروسلوز در مراجعه کنندگان به مرکز جهاد دانشگاهی نیشابور از سال 1394 - 1389 می باشد.
    مواد و روش ها در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر اطلاعات مورد نیاز کل بیماران مشکوک از نظر پزشکان طی 5 سال اخیر (1394 - 1389) استخراج و داده های جمع آوری شده به کمک نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها نتایج آزمایش رایت لوله، شیوع بروسلوز را در این مطالعه 76 /6 درصد گزارش نمود. بیماران از نظر آزمایش رایت، 2-مرکاپتواتانول (2ME) و کومبس رایت به ترتیب بیشتر تیتر 80 /1، 40 /1 و 40 /1 را داشتند. شرکت کنندگان بیشتر در گروه سنی 50-41 سال قرار داشتند و 1/ 34 درصد مرد بودند.
    نتیجه گیری با توجه به اینکه بر اساس یافته ها، نیشابور جزء مناطق دارای آمار بالای مبتلایان به بروسلوز در کشور است، ضرورت قرارگیری آموزش و اقدامات لازم جزو اولویت های شبکه بهداشت محلی احساس می شود.
    کلیدواژگان: مطالعات اپیدمیولوژیک، شیوع، بروسلوز، ایران
  • جواد وکیلی، سعید دباغ نیکو خصلت، توحید خانواری * صفحات 28-37
    زمینه و هدف با توجه به گسترش بیماری های قلبی عروقی و خسارت های جبران ناپذیر آن بر جوامع امروزی، پژوهش حاضر بر آن است تا تاثیر 8 هفته مکمل سازی سیر-لیموترش بر ترکیب بدنی و برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی در مردان دارای اضافه وزن را بسنجد.
    مواد و روش ها20 مرد سالم غیر ورزشکار دارای اضافه وزن (با میانگین سن 67 /2±37 /22 سال، وزن 9/88±86/52 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 2/30±27/73 کیلوگرم بر متر مربع) بطور تصادفی در دو گروه همگن کنترل (n=10) و مکمل ترکیبی سیر-لیموترش (n=10) قرار گرفتند. گروه اول، طی 8 هفته هیچ مکملی دریافت نکرد و گروه دوم، طی 8 هفته مکمل ترکیبی سیر-لیموترش دریافت نمودند. نمونه گیری خونی برای اندازه گیری LDL ،HDL، تری گلیسیرید و کلسترول تام و آزمون های عمومی شامل قد، وزن، درصد چربی، نسبت کمر به باسن و BMI در دو مرحله قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی در شرایط ناشتا به عمل آمد.
    یافته ها در مورد ترکیب بدنی، کاهش معنی داری در مقدار وزن (0001/P=0) و درصد چربی (0001/P=0) پس از 8 هفته مکمل سازی مشاهده گردید. اما بین توده عضلانی (095/P=0) و نیز نسبت دور کمر به باسن (310/P=0) آزمودنی ها، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین، 8 هفته مکم لسازی سیر لیموترش توانست P=0/002) HDL) را افزایش و سطح کلسترول تام (0001/P=0) و تری گلیسیرید (0001/P=0) را کاهش دهد. اما در رابطه با LDL تغییری مشاهده نگردید (544/P=0).
    نتیجه گیری مطالعه حاضر نشان داد برای کاهش وزن و همچنین بهبود وضعیت لیپیدی مردان دارای اضافه وزن احتمالا بتوان از مکمل سازی سیر- لیموترش استفاده نمود.
    کلیدواژگان: مکمل سازی، سیر، لیموترش، قلبی عروقی، اضافه وزن
  • عارف هوشیاری، لیلا زارعی، غلامرضا نجفی * صفحات 38-47
    زمینه و هدف سداب به خاطر داشتن خواص دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. بیش از 120 ترکیب طبیعی از قبیل آکریدون آلکالوئیدها، روغن های ضروری، فلاونوئیدها و فوروگوئنولین ها در ریشه و بخش های هوایی این گیاه یافت می شود. فعالیت آنتی اکسیدانت، ضدالتهاب، سیتوتوکسیک، آنتی تومور، آنتی آریتمیک، آنتی آندروژنیک، ضد بارداری و باروری از خواص دارویی ذکر شده برای این گیاه هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی خواص ضد بارداری عصاره آبی سداب با مطالعه هیستوشیمی بافت تخمدان موش انجام گرفت.
    مواد و روش ها در مطالعه حاضر 36 موش ماده به 2 گروه کنترل و RG تقسیم شدند. گرو ه های کنترل 0/2ml نرمال سالین و گرو ه های RG عصاره آبی RG را با دز 300mg/kg در هر روز بصورت خوراکی به مدت 14 روز دریافت کردند. تخمدان ها بعد از برداشتن، جهت مطالعه تحت رنگ آمیزی های هیستوشیمی آلکالین فسفاتاز، پاس و سودان بلک قرار گرفتند.
    یافته ها در گروه سداب هفته اول اکثر فولیکول ها آترتیک بودند و شدت واکنش در رنگ آمیزی آلکالین فسفاتاز، پاس و سودان بلک نسبت به گروه کنترل شدیدتر بود، اما در هفته های دوم و سوم بین گروه های کنترل و سداب تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری افزایش شدت واکنش ها می تواند ناشی از تجمع هیدرات کربن و لیپیدها به دلیل اختلال متابولیکی و آسیب به ارگانل های داخل سیتوپلاسمی باشد. بنابراین عصاره آبی سداب با آسیب به بافت تخمدان و اختلال متابولیکی می تواند باعث کاهش باروری در موش ماده گردد.
    کلیدواژگان: تخمدان، عصاره سداب، آلکالین فسفاتاز، پاس، سودان بلک
  • عرفانه رحمانیان، محمد مردانی، محیا عباسی *، ریحانه شریفی صفحات 48-55
    زمینه و هدف ایران کشوری بلاخیز است و از آنجا که این حوادث مانع توسعه اقتصادی و اجتماعی می شود، مدیریت بحران و ایجاد آمادگی در مقابله با بحران در سازمان های مختلف ضروری می نماید، که در راس این سازمان ها بیمارستان ها قرار دارند. به همین منظور هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان آمادگی فیزیکی بیمارستان فارابی تهران در مواجهه با بحران بود.
    مواد و روش ها مطالعه توصیفی-مقطعی حاضر در سال 1392 در بیمارستان تخصصی چشم فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفته است. ابزار گردآوری داده ها، چک لیست استخراج شده از کتاب «ارزیابی خطر بلایا در بیمارستان» می باشد که دارای 5 فرم: 1) اطلاعات کلی بیمارستان، 2) شناخت مخاطرات، 3) ارزیابی ایمنی عملکردی، 4) ارزیابی ایمنی غیرسازه ای و 5) ارزیابی ایمنی سازه ای، بود که بصورت خودگزارشی تکمیل و با نرم افزار Excel تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها بیشترین احتمال وقوع مخاطرات به ترتیب، مخاطرات زمین شناختی (زلزله، رانش زمین، روان گرایی)، مخاطرات آب و هوایی (طوفان، گردباد، گرما و سرمای شدید، گرد و خاک)، مخاطرات زیستی اپیدمی (هجوم جانوران موذی) و مخاطرات انسان ساز (آتش سوزی و اضافه بار بیمارستان) بوده اند.
    نتیجه گیری با توجه به خسارات زیاد ناشی از حوادث و سوانح، برنامه ریزی استراتژیک مدیریت بحران برای مراکز بهداشتی-درمانی، و برنامه ریزی جهت همکاری مراکز بهداشتی-درمانی با یکدیگر در مقابله با بحران ضروری به نظر می رسد و در این راستا پیشنهاد می گردد آموزش های مقابله با بحران به کارکنان این مراکز ارائه شده و جهت اطلاع رسانی و جلب مشارکت آنها تصمیمات لازم اتخاذ و عملیاتی شود.
    کلیدواژگان: حوادث و سوانح، مدیریت بحران، بیمارستان
  • جواد شاهین فر، حسین زراعتی *، سعید شجاعی صفحات 56-64
    زمینه و هدف اضطراب تاثیر منفی بر بهبودی و ترمیم بافت داشته و صرف انرژی روانی و جسمانی بسیار زیاد طی اضطراب می تواند موجب طولانی شدن زمان بستری در بیمارستان و تاخیر در ترخیص بیماران گردد. یکی از روش های کاهش اضطراب استفاده از گیاهان دارویی است که در مطالعه حاضر تاثیر عصاره ریشه سنبل الطیب بر اضطراب قبل از اعمال جراحی ارتوپدی مورد بررسی قرار می گیرد.
    مواد و روش ها مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی حاضر روی 60 بیمار ارتوپدی بیمارستان امام علی(ع) بجنورد انجام گردید و بصورت تصادفی بیماران به دو گروه سنبل الطیب (کپسول سدامین 530 میلی گرمی) و گروه شاهد تقسیم شدند. اضطراب با استفاده از پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر، شب قبل از عمل جراحی در بخش ارتوپدی و صبح عمل جراحی در اتاق عمل اندازه گیری شد.
    یافته ها یافته های پژوهش نشان داد که در مرحله قبل از مداخله، نمره اضطراب در گروه مداخله برابر با 9/ 11 ± 3/ 46 و در گروه کنترل برابر با 5± 2/ 50 می باشد. در این مرحله تفاوت معنی داری بین نمره اضطراب در بین دو گروه وجود ندارد (30/P=0). بعد از مداخله، نمره اضطراب در گروه مداخله به 9/ 8± 2/ 36 و در گروه کنترل به 1/ 6± 9/ 46 رسید که بین دو گروه از لحاظ این متغیر تفاوت معنی داری وجود دارد (005/P=0).
    نتیجه گیری سنبل الطیب در کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی موثر بوده و می تواند جایگزین مناسبی برای داروهای ضد اضطراب باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، ریشه سنبل الطیب، عمل جراحی ارتوپدی
  • فاطمه سادات هاشمی نژاد، سمیه منتشلو، سعیده ایزدی دهنوی *، رسول روشن صفحات 65-71
    زمینه و هدف هدف پژوهش حاضر بررسی اعتبار و پایایی پرسشنامه قدردانی از بدن در نمونه ایرانی می باشد. تاکنون در ارزیابی هایی که از تصویر بدنی در ایران صورت گرفته است، تقریبا بطور انحصاری ابعاد منفی آن ارزیابی شده است. مقیاسی که در این پژوهش بکار برده ایم، بر ابعاد مثبت تصویر بدنی تاکید دارد.
    مواد و روش ها پرسشنامه حاضر در مورد نمونه 300 نفری از دانشجویان مشغول به تحصیل در دوره کارشناسی دانشگاه های تهران و شاهد به روش نمونه گیری در دسترس اجرا شده است.
    یافته ها در پژوهش حاضر مقدار آلفا کرونباخ 88 /0 بدست آمده که نمایانگر پایایی مناسب این ابزار در جامعه ایرانی می باشد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، شامل مدل دو عاملی بود که 12 /55 درصد واریانس را در نمرات پرسشنامه قدردانی از بدن تبیین می کرد. بین تصویر بدنی مثبت و بدریختی بدنی ارتباط منفی و معنی دار وجود دارد (001/P<0). همچنین بین عزت نفس و تصویر بدنی ارتباط مثبت و معنی دار بود (001/P<0).
    نتیجه گیری از این مقیاس می توان برای سنجش تصویر بدنی مثبت بین محققین و درمانگران ایرانی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تصویر بدنی، بدشکلی بدن، عزت نفس
|
  • Hasti Salehi, Abdolhosein Shirevi * Pages 1-9
    Introduction and Aims In the event of damage to the skin, the epidermis of which goes to the disintegration of the body, is a wound that is common in diabetics. The purpose of this study was to evaluate effect of alcohol extract of curcumin on wound healing in diabetic male rats.
    Materials and Methods In this study, 48 male wistar rats were divided into 4 groups of 8 (control (healthy diabetes along with other groups, intraperitoneally as a citrate buffer), Sham (diabetic dose 55mg/kg Streptozotocine and without treatment) experimental 1 (treatment of diabetic eucerin), experimental 2 (treatment of diabetic and alcoholic extract of curcumin ointment). In an area of 3 cm2 dairy tested wounded on the left side of the spine created. The process of healing 14 and 21 days after wounding were examined macroscopically.
    Results The later wound healing was reported in streptozocin diabetic compared to the control group and wound healing in experimental groups treated with alcohol extract of curcumin was faster than control.
    Conclusion The alcohol extract of curcumin skin accelerate wound healing in normal and diabetic samples.
    Keywords: wound healing, curcumin, rats, diabetes
  • Seyed Masood Hashemi Karuie, Mohammad Salehi *, Maryam Asghar Heidari, Masood Mobiny, Ayatollah Nasrollahi Omran Pages 10-18
    Introduction and Aims Because of the day-increasing resistance of the bacteria to antibiotics, further logical viewpoint to the medicinal plants seems to be important. The Ferula gummosa considered as a great medicinal plant in past studies. The aim of this study was investigation of aqueous and alcoholic extracts of roots of F.gummosa Boiss on growth of some bacterial pathogens.
    Materials and Methods The extracts were prepared by Soxhlet method and were studied by disc diffusion, well diffusion and tube dillution methods.
    Results According to the disc diffusion and the well diffusion methods, no inhibitory zone have seen against investigated bacteria. The ethologic extract showed more inhibitory effect than the methanolic and aquatic extracts. The most sensitive bacterium to methanol extract was Staphylococcus aureus with minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) equal to 6.25×103 and 1.25×104 respectively. The most sensitive bacteria to ethanol extract were Escherichia coli and Shigella dysenteriae with MIC and MBC equal to 6.25×103 and 2.5×104 respectively.
    Conclusion Further study is needed about potent antimicrobial activities of F.gummosa Boiss.
    Keywords: Antimicrobial activity, Ferula gummosa, Crude extracts, Bacteria, MIC
  • Somayeh Najafi, Mohammad Salehi * Pages 19-27
    Introduction and Aims Brucellosis is an important disease caused by Brucella species and is a zoonotic disease. Since Iran has focused the majority of livestock in rural areas, the epidemiological studies seems to be necessary in cities with most villages. We aim to survey the brucellosis in suspicious patients who referred to a medical diagnostic laboratory in Neyshabur from 2010 to 2015.
    Materials and Methods This study was cross sectional-descriptive. In this epidemiological study, the required information of all patients who were suspected by physicians (2010-2015) was extracted over the last 5 years by laboratory software and the collected data were analyzed by using SPSS.
    Results According to Wright’s test, the prevalence of brucellosis was 6.76% in this study. Patients had the titers of 1.80, 1.40 and 1.40 for Wright, 2-Mercapto ethanol (2ME) and Coombs tests respectively. Most participants were in the age group of 41-50 years and 34.1% were male.
    Conclusions According to results, Neyshabur has categorized in the areas with high outbreak in the country that should be considered as priorities of local health networks for training and necessary acts.
    Keywords: epidemiological studies, prevalence, brucellosis, Iran
  • Javad Vakili, Saeid Dabbagh Nikookheslat, Touhid Khanvari * Pages 28-37
    Introduction and Aims According to high prevalence of cardiovascular diseases, the present study, evaluates the effect of 8 weeks garlic-lemon supplementation on body composition and cardiovascular risk factors in overweight men.
    Materials and Methods 20 healthy overweight untrained men (average age=22.37±2.67 years, 86.52±9.88kg and BMI=27.73±2.30kg/m2) were divided in 2 homogeneous group: control group (n=10) and supplementation group (garlic-lemon) (n=10). The first group did not consume any supplement, but the second group consumed lemon-garlic supplement during 8 weeks. Blood sample was collected for measuring HDL, LDL, triglycerides and total cholesterol and general measurements include height, weight, fat percentage, waist to hip ratio and BMI, before and 48 hours after the last training session.
    Results Significant decrease in weight (P=0.0001) and fat percentage (P=0.0001) was observed. But there is no significant difference between the muscle mass (P=0.095), as well as waist to hips ratio (P=0.310). After 8 weeks supplementation, HDL increased and total cholesterol levels (P=0.0001) and triglycerides (P=0.0001) decreased, but there was no difference in LDL compared to control group (P=0.544).
    Conclusion The present study suggests lemon-garlic supplementation for weight loss and improvement in lipid profile in overweight men.
    Keywords: supplementation, garlic, lemon, cardiovascular, overweight
  • Aref Hoshyari, Leila Zarei, Gholamreza Najafi * Pages 38-47
    Introduction and Aims Ruta Graveolens (RG) has been used in various medical preparations for its anti-oxidant, anti-inflammatory, anti-tumour, anti-androgenic and anti-fertility properties. More than 120 natural compounds mainly including acridone alkaloids, coumarines, essential oils, flavonoids, and furoquinolines have been found in the roots and aerial parts of this plant. The aim of this work is to study the anti-fertility propertiese of RG extract. Histochemical studies have been carried out in mouse ovary.
    Materials and Methods In this study 36 female mice were used in two groups as control and RG. Control group received the saline normal 0.2 ml and the RG group received 300mg/kg of the aqueous extract of RG per day orally for 14 days. Ovaries were studied after staining ALP, PAS and sudan Black.
    Results It was found that in RG group of first week most follicle were atretic. Results indicate that the staining intensity in ALP, PAS and Sudan Black were sever in RG group when compared with the control group. There was no significant difference between the control and RG group after 2 and 3 weeks treatment.
    Conclusion RG extract caused metabolic disorder and reduced fertility. This may be due to the increase in the intensity of reaction due to the accumulation of lidids and carbohydrates and damage of intracytoplasmic organels.
    Keywords: mice ovary, rutagraveolens, ALP, PAS, Sudan Black
  • Erfaneh Rahmanian, Mohammad Mardani, Mahya Abbasi *, Reihaneh Sharifi Pages 48-55
    Introduction and Aims Iran is a disaster-prone country and this event will be an obstacle to economic and social development. Crisis management and readiness to deal with the crisis in different organizations is essential. The head of these organizations are hospitals, so the aim of this study was to assess the preparedness of Farabi Eye hospital deal with the crisis.
    Materials and Methods This cross-sectional descriptive study was performed in Farabi Eye hospital affiliated with Tehran University of Medical Sciences in 2014. Data was collected using a checklist extracted from the book “Hospital Disaster Risk Assessment” which has 5 forms: 1) General information about the hospital 2) Identification of risks 3) Assessment of functional safety 4) Assessment of non-structural safety 5) Assessment of structural safety that completed as self-report and was analyzed using Excel software.
    Results Respectively, the most possibility hazards were geological hazards (earthquakes, landslides, and liquefaction), climatic hazards (hurricanes, tornadoes, extreme heat and cold, dust), biological/epidemic hazards (vermin infestation), and human-made hazards (fires, overloaded hospital).
    Conclusion According to high losses resulting from accidents, strategic planning of crisis management for health care centers and planning for cooperate health care centers together to deal with the crisis are necessary and it is suggested that training against the crisis is provided to staff of this center and to inform and their participant attraction take the necessary decisions and to be operational.
    Keywords: accidents, crisis management, hospitals
  • Javad Shahinfar, Hossein Zeraati *, Saeid Shojaei Pages 56-64
    Introduction and Aims Anxiety has a negative effect on wound healing and tissue repair. Energy expenditure during mental and physical stress of anxiety can lead to prolonged hospital stay and delayed in discharge. One method of reducing anxiety is the use of medicinal plants, in this study efficacy of Nardostachys jatamansi root extract versus oral diazepam on pre-operative anxiety in orthopedic surgery is used.
    Materials and Methods This study was a randomized clinical trial on 60 orthopedics patients in Imam Ali hospital of Bojnurd. Patients were divided to two groups 1- valerian (530mg capsules Sedamine) 2-control group. Anxiety (using addition, Berger Anxiety Inventory) and vital signs of patients were measured in orthopedic ward and operating room at the night before and the morning of surgery.
    Results The results showed that before intervention, anxiety scores in the intervention group was 46.3±11.9 and in the control group was 50.2±5.0. At this stage there is no significant difference between anxiety scores between the two groups (P=0.30). After the intervention, the mean anxiety score in the intervention group was 36.2±8.9 and in the control group was 46.9±6.1, that there is a significant difference between two groups (P=0.005).
    Conclusion Valerian improves patients’ anxiety before surgery, which can be used as a good alternative to anti-anxiety drugs.
    Keywords: anxiety, valerian, orthopedic surgery
  • Fatemeh Sadat Hasheminejad, Somayeh Mantashloo, Saeideh Izadi Dehnavi *, Rasol Roshan Pages 65-71
    Introduction and Aims The aim of the present research is study of validity and reliability of the body Appreciation Scales in Iranian samples. So far, in the assessment of body image that’s been done in Iran were almost exclusively negative aspects of evaluation. The scale used in this study focused on the positive aspects of body image.
    Materials and Methods This scale conducted on the sample of 300 undergraduate students studying at Tehran University and Shahed University. Sampling in this study is available sampling.
    Results In the present study, Cronbach’s alpha values obtained 0.88, which represented good reliability of this tool in Iran. The results of exploratory factor analysis contains two-factor model, that 12.55% variance of the Body Appreciation Scales was explained. There is a significant negative relationship between positive body image and the body image concern inventory (PConclusion This scale can be used to measure positive body image among Iranian researchers and therapists.
    Keywords: body image, body dysmorphic, self, esteem