فهرست مطالب

کیفیت و بهره وری صنعت برق ایران - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1395)

مجله کیفیت و بهره وری صنعت برق ایران
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهرام فتاحی، سحر بهاری پور، الهام رضایی صفحات 1-13
    اهمیت روز افزون منابع انرژی در شکل گیری و رشد فرآیندهای اقتصادی و نیز ضرورت بهره برداری از این منابع بر پایه ی ملاحظات زیست محیطی و توسعه ی پایدار اقتصادی و اجتماعی، موضوع شناسایی و مطالعه ی عوامل تاثیرگذار بر مصرف انرژی، به ویژه اندازه و ساختار جمعیت را برجسته می کند. شاید بتوان برق را جزء انرژی هایی دانست که کمتر می توان برای آن جانشین نزدیکی پیدا کرد. بنابراین این مقاله با استفاده از داده های تابلویی 12استان کشور، به بررسی و مقایسه تاثیر ساختار جمعیت بر مصرف انرژی برق در استان های شرق(6استان) و غرب(6استان) کشور به صورت جداگانه طی دوره زمانی 1390-1380پرداخته است. یافته ها حاکی از آن است که متغیر درآمد بر مصرف برق در هر دو گروه استانی تاثیر منفی داشته است با این تفاوت که افزایش درآمد در استان های شرقی مصرف برق را بیشتر کاهش داده است، همچنین اثر متغیرهای جمعیت و شهرنشینی در هر دو گروه استانی مثبت بوده است اما اثر مثبت جمعیت در استان های شرق بر مصرف برق، به دلیل جمعیت بالای شرق، بیشتر است و اثر مثبت شهرنشینی در استان های شرق، به دلیل درآمد بالای شرقی ها و وجود تاسیسات شهری و استفاده ساکنان این مناطق از وسایل برقی با مصرف برق کمتر، کمتر بوده است.
    کلیدواژگان: ساختار جمعیت، مصرف برق، داده های تابلویی، ایران
  • مهندس مجید داغی، مهندس مهدی صدقی، مسعود علی اکبر گلکار صفحات 14-24
    با توجه به اهمیت ذخیره انرژی در شبکه های توزیع فعال و همچنین وجود تکنولوژی های مختلف برای باتری ها، در این مقاله، برنامه ریزی بهینه انواع باتری ها، با هدف مقایسه ی انواع تکنولوژی ها ارائه شده است. در یک برنامه ریزی بلندمدت، نوع، مکان نصب، ظرفیت و توان نامی باتری ها باید به طور بهینه تعیین شود. تابع هدف شامل هزینه های سرمایه گذاری، تعمیرات و نگهداری، بهره برداری شبکه و شاخص های قابلیت اطمینان است. قیود سطح ولتاژ، ظرفیت تجهیزات و تعادل توان در شبکه باید در کل دوره ی برنامه ریزی رعایت شوند. از طرف دیگر، هر تکنولوژی دارای پارامترهای فنی و اقتصادی غیرقطعی مخصوص به خود است که در زمان ها و موقعیت های مختلف تغییر می کند. بنابراین در یک مطالعه ی جامع، عدم قطعیت پارامترهای باتری، در کنار سایر مشخصات غیرقطعی سیستم مد نظر قرار گرفته است. مساله ی عدم قطعیت، با استفاده از تحلیل های فازی مدلسازی می شود و برای بهینه سازی از الگوریتم تبرید تدریجی استفاده شده است. نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان می دهد که تکنولوژی Zn-Br در شرایط میانگین، از سایر انواع مناسب تر است. با اینحال در شرایط غیر قطعی، تکنولوژی NaS می تواند با Zn-Br رقابت کرده و گزینه ای بهینه باشد. در نهایت با اجرای تحلیل حساسیت، نتایج به دست آمده به شبکه های مختلف تعمیم داده می شوند.
    کلیدواژگان: شبکه توزیع فعال، ذخیره انرژی، بهینه سازی، قابلیت اطمینان، عدم قطعیت
  • عباس حسنی، فرهاد حق جو صفحات 25-40
    پدیده ی قطع تحریک (LOE)در ژنراتورهای سنکرون می تواند علاوه بر صدمات وارده به ژنراتور، موجب افت ولتاژ در شبکه و حتی وقوع خاموشی در آن شود. طرح تشخیص LOE مبتنی بر اندازه گیری امپدانس در پایانه ژنراتور علاوه بر سرعت پایین، ممکن است در مواجهه با سایر اغتشاشات از جمله پدیده ی نوسان توان پایدار (SPS) در سیستم قدرت عملکرد مطلوبی نداشته باشند. بر این اساس، در این مقاله از تغییرات کمیت های الکتریکی ژنراتور (ولتاژ، جریان، توان اکتیو و راکتیو، زاویه توان) بعد از وقوع LOE به منظورشناسایی این پدیده استفاده شده و شاخص های مختلفی متشکل از ترکیب تغییرات این کمیت ها ارائه و عملکرد هر یک در تشخیص LOE مورد بررسی قرار گرفته و جهت ارزیابی عملکرد شاخص های مذکور، مطالعات شبیه سازی گسترده ای بر روی سیستم های قدرت نمونه در شرایط مختلف بهره برداری و اغتشاشات مختلف سیستم انجام شده است. در نهایت شاخصی مبتنی بر تغییرات سه پارامتر توان راکتیو، ولتاژ و زاویه روتور ژنراتور به عنوان شاخص اصلی ارائه شده که نتایج حاصله حاکی از آن است که روش پیشنهادی دارای سرعتی به مراتب بیشتر از طرح امپدانسی بوده و در مواجهه با پدیده ی SPS و سایر اغتشاشات سیستم قدرت از امنیت بالاتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: حفاظت ژنراتور سنکرون، پدیده ی قطع تحریک، نوسان توان
  • سهیل امامیان، سید غلامرضا جلالی نایینی، کامران شهانقی صفحات 41-50
    در کشورهای در حال توسعه، به دلیل کمبود منابع مالی در تامین سرمایه مورد نیاز پروژه های زیر بنایی ، توجه خاصی برای جذب منابع مالی به بخش خصوصی داخلی و خارجی جلب شده است. یکی از این رویکردها روش ساخت-بهره برداری-واگذاری (BOT) است. در اینگونه رویکردها پروژه به بخش خصوصی واگذار شده و بخش خصوصی باید پروژه را به اتمام رسانده و سود خود را بدست بیاورد و پس از این مرحله پروژه را به دولت واگذار نماید .
    در این مقاله چار چوبی جهت تعیین طول دوره امتیاز و نقطه انتقال پروژه با در نظر گرفتن تمایلات دو طرف و با وارد نمودن اثرات ریسک و عدم قطعیت در خصوص پارامترهای پروژه و در نظر گرفتن عدم وجود اطلاعات کامل حداقل برای یکی از طرفین و با استفاده از نظریه بازی چانه زنی و شبیه سازی مونت کارلو ، دوره امتیاز و نقطه انتقال با توجه به مطالعه موردی که در خصوص ساخت نیرو گاه برق میباشد ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: ساخت، بهره برداری، واگذاری، دوره امتیاز، ارزش خاص فعلی، پایان عمر اقتصادی پروژه، برنامه ریزی دو سطحی، شبیه سازی مونت کارلو
  • ابراهیم بابایی، زهرا سعادتی زاده، بهنام محمدی ایواتلو صفحات 51-60
    در این مقاله یک مبدلdc-dc دو طرفه سه پورته غیر ایزوله با قابلیت کلیدزنی نرم و ریپل جریان ورودی صفر پیشنهاد می شود. از مزایای مبدل پیشنهادی نسبت به مبدل های چند پورته مرسوم می توان به قابلیت کلیدزنی ZVS برای کلیدهای اصلی، قابلیت کلیدزنی ZCS برای کلیدهای کمکی، جریان گردشی کم و در نتیجه تلفات هدایت کم به دلیل عمل کرد اسنابر اکتیو بدون تلفات و ریپل جریان ورودی صفر به دلیل استفاده از مدار کمکی شامل سلف تزویج در سمت منابع ولتاژ پایین اشاره کرد. روش پیشنهادی برای حذف ریپل جریان ورودی مبدل در مقایسه با سایر روش های موجود از قبیل چند فازه کردن، به تعداد المان های کم تری نیاز دارد که نتیجه آن کاهش اندازه مبدل است. با توجه به ویژگی دو طرفه بودن انتقال انرژی بین منابع ولتاژ موجود در سمت فشار ضعیف و منبع ولتاژ سمت فشار قوی، می توان مبدل را در سه حالت عمل کرد مختلف بهره برداری کرد. مبدل پیشنهادی با شرط این که اندازه منابع ولتاژ ورودی در سمت فشار ضعیف برابر یا کم تر از اندازه منبع ولتاژ سمت فشار قوی باشند قابل توسعه به AWT IMAGE طبقه است. برای تایید صحت عمل کرد ساختار پیشنهادی از نتایج شبیه سازی در محیط نرم افزار PSCAD استفاده می شود.
    کلیدواژگان: مبدل dc-dcدو طرفه سه پورته، کلیدزنی تحت ولتاژ صفر، کلیدزنی تحت جریان صفر، ریپل جریان ورودی صفر
  • علی اکبر امین بیدختی، محسن رحیمی، مهدی اکبری صفحات 61-72
    پژوهش حاضر، درصدد بررسی رابطه هوش هیجانی و ویژگی های شخصیتی با رضایت شغلی کارکنان شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ است. این پژوهش با یک طرح پژوهشی همبستگی و گذشته نگر در پی این است که مشخص کند تا چه اندازه بین هوش هیجانی و ویژگی های شخصیتی کل کارکنان، کارکنان زن و مرد شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با رضایت شغلی شان رابطه وجود دارد. به منظور تحقق اهداف پژوهش و گردآوری اطلاعات، از پرسشنامه 90 سوالی هوش هیجانی باران، 57 عبارتی ویژگی های شخصیتی آیزنگ و 36 سوالی رضایت شغلی هرزبرگ استفاده شده است. 274 نفر از کارکنان شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. نتایج به دست آمده بیانگر آن است که ضریب تبیین رضایت شغلی از طریق هوش هیجانی و ویژگی های شخصیتی در نمونه کارکنان مرد شرکت توزیع تهران بزرگ (R2=0/58)، کارکنان زن (R2=0/44) و همه کارکنان (R2=0/49) می باشد. نتایج ضرایب بتا نیز نشان داد متغیر هوش هیجانی بیشتر از متغیر ویژگی های شخصیتی، قادر به پیش بینی رضایت شغلی کارکنان مرد و زن است. از این رو پیشنهاد می شود به متغیر هوش هیجانی بیشتر توجه شود و با برگزاری دوره های انگیزشی، مشاوره فردی و گروهی هوش هیجانی کارکنان را بهوبد بخشید تا به طور غیر مستقیم با افزایش هوش هیجانی، رضایت شغلی کارکنان را ارتقا داد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی، رضایت شغلی، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ
  • مجید حسینا، سید محمدتقی بطحایی صفحات 73-82
    ذخیره سازی انرژی الکتریکی یکی از مسائل مهم صنعت برق است که می تواند خدمات جانبی بسیاری همچون تسطیح منحنی بار، پیک سایی، ادغام با واحدهای تجدیدپذیر، رزرو چرخان و... را عاید شبکه سازد. در این مقاله یک روش جدید و کاربردی به منظور جایابی، تعیین اندازه و برنامه ریزی بهینه ذخیره ساز باتری جریانی وانادیوم در پست های فوق توزیع ارائه می گردد. در این روش ابتکاری، با استفاده از پیش بینی بار، مقدار مصرف روز پیک محاسبه شده و براساس آن چندین شاخص برای اولویت بندی مکان نصب ذخیره ساز تعریف می شود. سپس با توجه به اطلاعات توان مصرفی در پست انتخاب شده، ظرفیت بهینه ذخیره ساز برای تسطیح منحنی بار تعیین شده و در نهایت یک برنامه ریزی بهینه برای شارژ و دشارژ ذخیره ساز ارائه می گردد. در این مقاله، برای شبیه سازی از داده های واقعی مصرف شبکه فوق توزیع شهرستان سمنان استفاده شده است.
    کلیدواژگان: باتری جریانی، پیک سایی، تسطیح منحنی بار، ذخیره سازی انرژی
  • حسن جلیلی، محمد کاظم شیخ الاسلامی، محسن پارسا مقدم صفحات 83-96
    بکارگیری بار در مسائل بهره برداری سیستم قدرت همواره مورد نظر بهره برداران شبکه بوده و اقتصاد اولین گزینه به منظور افزایش انگیزه مشارکت بار مطرح شده است. مشارکت کوتاه مدت بار با ایجاد انگیزه های اقتصادی تحت عنوان برنامه های پاسخگویی بار مطالعه شده است. بکارگیری این برنامه ها کاهش هزینه های قابلیت اطمینان، کاهش تراکم خطوط، کاهش قیمت برق، به تعویق افتادن سرمایه گذاری در توسعه تولید و کاهش آلودگی های زیست محیطی را به دنبال دارند. اما آنچه که حائز اهمیت است اینست که به منظور بهره گیری هر چه بیشتر از این برنامه ها، ابتدا می بایست مدلی جامع و کارا از آنها ارائه داد تا با استفاده از آن، برنامه ریزی به منظور بکارگیری هر چه بیشتر این برنامه ها انجام شده و انگیزه مشترکین به منظور مشارکت در آنها افزایش یابد. مدل های مختلفی از برنامه های پاسخگویی بار ارائه شده که در این مقاله تحت عناوین مدل های استاتیکی و دینامیکی دسته بندی شده اند. در مدل های دینامیکی، از مفهوم کشش پذیری بار به قیمت برق استفاده شده که ناکارامد است. همانطور که می دانیم این کشش پذیری به تعداد مشترکین، متفاوت است؛ این مسئله سبب می شود که به دلیل کمبود داده، تخمین این کشش پذیری دشوار و با کم دقتی انجام شود؛ بنابراین دقت مدل سازی کاهش یافته و برنامه ریزی به منظور توسعه برنامه های پاسخگویی بار با چالش جدی مواجه می شود.
    در این مقاله مدلی جامع و کارا از برنامه های پاسخگویی بار با استفاده از مفهوم جدیدی از کشش پذیری ارائه شده که کارایی و دقت مدل را افزایش داده است. در این مدل از کشش پذیری قیمت برق در بازار انرژی به تقاضای کل مشترکین استفاده شده که برای تمامی مشترکین حوزه بازار انرژی برگزار شده، یکسان است؛ بنابراین چالش کمبود داده و کم دقتی، در مدل ارائه شده مطرح نیست. نتایج عددی کارایی مدل ارائه شده را نشان داده است.
    کلیدواژگان: برنامه های پاسخگویی بار، مفهوم کشش پذیری کارا، مدل اقتصادی بار
  • مرتضی رجبیمندی، محمد ابراهیم حاجی آبادی، مجید بقایی نژاد صفحات 97-107
    افزایش مصرف برق و آینده تقاضای آن یکی از مسائل اصلی شرکت های برق در سراسر جهان است و ایده شبکه هوشمند برق راه حلی مناسب برای مواجهه با این مشکل است. شبکه هوشمند با هدف حل مشکلات شبکه های قدرت موجود و مدیریت بهتر و کارآمدتر سیستم قدرت مطرح شده است. در این مقاله با استفاده از یک الگوریتم ترکیبی هوشمند مبتنی بر الگوریتم ژنتیک و الگوریتم PSO روشی برای مدیریت بلندمدت مصرف برق خانگی مناسب جهت پیاده سازی در بستر شبکه برق هوشمند برق مطرح گردیده است. هدف اصلی این مقاله ارائه روشی جهت تعیین نقاط موثر سرمایه گذاری بر روی بهینه سازی وسایل خانگی با هدف کاهش مصرف برق بخش خانگی می باشد. برای رسیدن به این هدف در گام اول، یک مدل برای میزان بازده لوازم خانگی ارائه گردیده است. از این مدل جهت بررسی سرمایه گذاری در بهینه سازی انواع لوازم خانگی و تاثیر آن بر مصرف برق بخش خانگی استفاده می شود. در گام دوم، از یک بازی همکارانه با قابلیت انتقال سود مندی برای مدل سازی تشکیل ائتلاف روی وسایلی خاص مانند وسایل خانگی اساسی که مشتری تمایل به سرمایه گذاری بیشتر روی آن ها دارد استفاده شده است که هدف از آن افزایش احتمال حضور این وسایل در برنامه مدیریت مصرف با توجه به منابع مالی اختصاصی می باشد. در گام سوم یک سیستم ترکیبی مبتنی بر الگوریتم ژنتیک چندهدفه و الگوریتم PSO جهت حل مسئله و پیدا کردن نقاط بهینه سرمایه گذاری معرفی شده است. شبیه سازی های انجام شده با یک سناریوی مشخص نشان دهنده 56/45% کاهش برق مصرفی و همچنین کاهش 48/80% هزینه تعمیرات ناشی از بهینه سازی وسایل منتخب می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت مصرف برق، سیاست های بلندمدت، بازده، نظریه بازی ها، هوش محاسباتی
  • مسلم علی محمدلو، آزیتا دامن کشان، زهره مطفف صفحات 108-117
    پژوهش های متعددی اقدام به سنجش کارایی شرکت های توزیع برق با استفاده از تحلیل پوششی داده های سنتی نموده اند. اما پژوهش های اخیر نشان داده اند که تنها با اتکا به تحلیل پوششی داده های سنتی یا خوش بینانه نمی توان با اطمینان بنگاه ها را برحسب کارایی شان رتبه بندی کرد، از این رو از مفهوم کارایی بدبینانه نیز استفاده کرده و این دو کارایی را در قالب یک رابطه ریاضی با هم ادغام نموده اند، تا با اطمینان بیشتر و بدون نیاز به محاسبات پیچیده بتوان بنگاه ها را رتبه بندی کرد. از این رو در این پژوهش برآنیم تا کارایی نسبی را با استفاده از تحلیل پوششی داده ها با مرز دوگانه محاسبه نماییم، که بسیار دقیق تر از روش سنتی می باشد. نتایج نشان می دهد، شرکت توزیع برق شهرستان مشهد در میان 39 شرکت بررسی شده، حائز رتبه اول است. در صورتی که با استفاده از روش تحلیل پوششی داده های سنتی، ده شرکت دیگر نیز روی مرز کارایی قرار می گرفتند.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، تحلیل پوششی داده ها با مرز دوگانه، کارایی
|
  • Shahram Fatahi, Sahar Baharipour, Elham Rezaee Pages 1-13
    The increasing importance of energy resources in the formation and growth of economic processes as well as the need for utilization of these resources which are based on envirmental consideration and constant development of social and economical ones, to couseing identification subject and study of the factors on energy usage to be emboss. The size and structure of population is also among the factors that are important in issues related to the energy usage and it has been little studied. The electricity may be obtained to those energy which can be used to replace nearby. So this paper uses panel data of 12 provinces of the country, to analyze and compare the effect of the structure of population on the energy consumption of electricity in east (6 provinces) and west (6 provinces separately in a period, and the results show that income variant has a negative effect on electricity consumption in every provinces, however increasing of income in energy eastern provinces decreases the electricity consumption. The effects of variables such as population and urbanization has been positive in both provinces, but positive effects for the population of the eastern provinces on electricity consumption is more because of the high population of east. And the positive effect of urbanization is upper beacause of the existence of installations urban and residents consumption of electricity means.
    Keywords: Structure of population, Electricity Consumption, Panel data, Iran
  • Majid Daghi, Mahdi Sedghi, Dr. Masoud Aliakbar, Golkar Pages 14-24
    Regarding the importance of energy storage in distribution networks and different battery technologies, in this paper the optimal battery planning is presented to compare different technologies without renewable energies in the grid. In long-term planning, the decision variables are the battery type, location, capacity and power rating which should be determined optimally. The objective function includes investment cost and O & M cost of battery as well as the grid operation and reliability cost. The technical constraints should be satisfied in project period as well. On the other hand, every technology has its own technical and economic parameters which change in different conditions. As a result, different parameters of the batteries as well as the behavior of the system are taken into account in a comprehensive study. The simulated annealing algorithm is used for optimization. This study show the Zn-Br and Na-S are the most suitable technologies. The results are generalized to different distribution networks using several sensitivity analyses. Finally, it is specified that employing the batteries is economical in those distribution grids which are connected to the global network and have not renewable distributed energy resources.
    Keywords: Active distribution network, energy storage, optimization, reliability, uncertainty
  • Abbas Hasani, Dr. Farhad Haghjoo Pages 25-40
    Loss of field (LOF) phenomenon in synchronous generators may cause serious damages and voltage drop in power system, which can be terminated to an unintended blackout. Conventional methods detect LOF on the basis of the measured impedance from viewpoint of the related terminals. Such methods not only are not fast enough, but also may exhibit mal-operation in the face of other phenomena, e.g. stable power swing (SPS).
    In this paper, a novel algorithm is proposed to detect LOF in synchronous generators on the basis of some electrical parameters variations, including voltage (V), current (I), active power (P), reactive power (Q) and power angle (&delta). To evaluate the proposed method performance, some cases are simulated on a sample multi-machine power system under various operation conditions. Obtained results show that the proposed algorithm on the basis of V, Q and &delta not only can be considered as a fast LOF detector in comparison with the conventional impedance-based schemes, but also it can be introduced as a robust and secure technique in the face of SPS and other power system disturbances.
    Keywords: Synchronous Generator Protection, Loss of Field, Stable Power Swing
  • Sohel Emamiam, Sayed Gholamreza Jalalinaeeni Sayed Gholamreza Jalalinaeeni, Kamran Shahnaghi Pages 41-50
    In the developing countries, there is an interest to attract investments in private and foreign sectors due to the lack of financial resource required for infrastructure projects. Build-Operate-Transfer (BOT) method is one of the approaches in which the private sector is assigned to construct the project and gains its own interest after which it transfers the project to the government. In this paper, according to the proposed case study, a method was obtained to determine the concession period length and the transfer point of project by taking into account both partie's willingness, effects of risks and uncertainty regarding the project's parameters, considering the lack of complete information at least for one party by using bargaining game theory and Monte-Carlo simulation.
    Keywords: Build, Operate-Transfer (BOT), concession period, net present value, economical lifetime of the project, bi-level programming, Monte-Carlo simulation
  • Ebrahim Babaei, Zahar Saadatizadeh, Dr Behnam Mohammadi, Ivatloo Pages 51-60
    In this paper, a non-isolated three-port zero voltage switching bidirectional dc-dc converter without input current ripple. Some advantages of proposed converter are zero voltage switching of main switches, zero current switching of auxiliary switches. By using two active snubbers, it is possible to reduce circulating current and conduction losses. Free ripple condition of input currents is obtained by using coupled inductors in any stages that it reduces size of converter. The proposed converter can be used in boost, buck and buck-boost operation mods. If all of low voltage sources are equal or less than high voltage source, it is possible to increase the number of input sources to AWT IMAGEas a kind of AWT IMAGE-port converter. Finally, the zero voltage and zero current switching of switches and ripple free input currents of the proposed dc-dc converter is verified thruogh the simulation results in PSCAD/EMTDC software.
    Keywords: Three-port Bidirectional dc-dc converter, zero voltage switching, zero current switching, ripple free input current
  • Dr Aliakbar Aminbeidokhti, Mohsen Rahimi, Mahdi Akbari Pages 61-72
    The present study tries to investigate the relationship between emotional intelligence and job satisfaction among Electricity Distribution Company employees of Tehran city. The design of the study is of retrospective descriptive correlational type. In order to collect the data for the three intended variables, the researcher used the Bar-On 90-item Emotional Intelligence Inventory, Eysenck’s 57-item Personality Questionnaire and Herzberg’s36-item Job Satisfaction questionnaire. 274 participants were chosen based on cluster sampling. The result of the study shows that coefficient of determination of job satisfaction through emotional intelligence and personality characteristics in a sample of male employees is (R2=0/58), and among females employees it is (R2=0/44) and generally among all employees it equals (R2=0/49). The results of beta coefficient revealed that emotional intelligence has more predictive power than personality characteristics in predicting male and female employees’ job satisfaction.
    Keywords: emotional intelligence, personality traits, job satisfaction, Tehran Electricity Power Distribution Company
  • Majid Hosseina, Dr. Seyed Mohammad Taghi Bathaee Pages 73-82
    There are many advantages to utilize storages in electric power system. Peak shaving, load leveling, load frequency control, integration of renewable, energy trading and spinning reserve are the most important of them. Batteries, especially redox flow batteries, are one of the appropriate storages for utilization in distribution network. This paper presents a novel, heuristic and practical method for optimal scheduling in distribution network with flow battery storage. This innovative method to enhance the efficiency posts that are needed to install storage is very convenient. Peak shaving and load leveling is considered as the main objective in this paper. Several indices are presented in this paper for determine the place of storages and also scheduling for optimal use of energy in them. Simulations of this paper are based on real information of distribution network substation that located in Semnan, Iran.
    Keywords: energy storage, flow battery, peak shaving, load leveling
  • Hasan Jalili, Dr Mohammad Kazem Sheikh, El, Eslami, Dr Mohsen Parsa Moghaddam Pages 83-96
    Participation of load in operation of power system is essential for operators and the economy is the first option for this purpose. This participation nominated as demand response programs (DRPs). DRPs result in reducing reliability cost and electricity price, congestion relief and reduction in environmental impacts. What is important is the proposing a comprehensive DRPs model for accurate planning. Different model of DRPs is proposed that is nominated as static and dynamic models in this paper. Dynamic models used from demand elasticity to price that is different for each customer. This issue brings inaccuracy in model and poor planning.
    In this paper a comprehensive model of DRPs based on price elasticity to total demand is proposed that is same for all customers. So, inaccuracy in model and poor data base challenge will be removed. Numerical results show the effectiveness of the proposed model.
    Keywords: demand response programs, efficient elasticity concept, economic load model
  • Morteza Rajaimandi, Dr Mohammad Ebrahim Hajiabadi, Dr Majid Baghaei Nejad Pages 97-107
    The increasing of electricity consumption and future demand is one of the major issues of power companies around the world, and smart grid is one of the best solutions to the outage of this problem. Smart grid aims to solve problems existing power grids and better and more efficient power system management is raised. This paper presents a novel long term energy management approach based on genetic algorithm and PSO algorithm, suitable for implementation in the smart grid context. The main purpose of this paper is to present a method for determining effective investing in the domestic appliance optimization, aim to reducing energy consumption in the household sector. The first step toward achieving these goals is the providing a model for appliance efficiency rate. This model is used for investment optimization in a variety of appliances and its effect on household power consumption. In the second step, a cooperative game with transferable utility is used for modeling the coalition of special items which customer is willing to more invest in them, such as basic appliances. The purpose of this step is to increase the possibility of the presence of these appliances in the consumption management program. Finally to solve the problem has proposed a hybrid tool based on PSO algorithm and genetic algorithm. The simulation results represent 45.56% of electricity consumption reduction and 80.48% of repairs cost reduction. The outcomes prove that the proposed hybrid algorithm is an efficient and effective tool to solve the long-term household electricity consumption management problem.
    Keywords: Electricity consumption management, Long, term goals, Game theory, Computational intelligence methods
  • Dr Moslem Alimohammadlou, Azita Damankeshan, Zohreh Motafef Pages 108-117
    Several research evaluated the efficiency of electricity distribution companies by custom Data Envelopment Analysis (DEA) method, but recent researches have shown that by only reliance to the custom or optimistic DEA, we can’t certainly rank the companies according to their efficiencies, so they use pessimistic efficiency concept and integrate these two efficiencies in a mathematical function format to rank companies with high certainty and without needing to intricate calculations. In this research we want to calculate the relative efficiency by Double Frontier DEA that is more precise than the custom method. The results show that Mashhad’s electricity distribution company among the 39 studied companies has the first grade, while by using custom DEA method, ten other companies stand on the efficiency frontier.
    Keywords: Efficiency, Data envelopment analysis, Double frontier DEA