فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:23 Issue: 1, 2017

Internal Medicine Today
Volume:23 Issue: 1, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/12/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • موسی سجادی، هادی بیجاری *، منصور سلطانی، مجتبی کیان مهر صفحات 1-6
    اهداف
    کنترل مناسب قند خون، از عوامل مهم کاهش مرگ ومیر در بیماران دیابتی دچار بیماری های حاد و بحرانی است. پرستاران مراقبت ویژه در تهیه نمونه و روش صحیح کنترل قند خون نقش مهمی دارد. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه نتایج گلوکومتری با قند خون وریدی در بیماران مبتلا به دیابت تحت عمل جراحی قلب باز دچار اختلالات همودینامیک بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه مقایسه ای با طرح سری زمانی که در سال 1394 در بخش های جراحی قلب و آی سی یو بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجند انجام شد، 60 بیمار دیابتی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. نمونه قند خون بیماران از طریق وریدی و به طور همزمان به روش گلوکومتری در چهار مرحله (قبل از عمل و هنگام پذیرش در اتاق عمل، زمان بازکردن توراکس، زمان ورود به آی سی یو و یک ساعت پس از ورود به آی سی یو) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 و توسط آزمون های آماری همبستگی پیرسون، آنالیز اندازه های تکراری و نمودار بلند و آلتمن مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین قند خون گلوکومتری با قند خون وریدی در هر چهار نوبت با هم تفاوت معنی داری داشتند (001/0p<). براساس نتایج آنالیز بلند و آلتمن نیز بین میانگین قند خون به دو روش گلوکومتری و وریدی تفاوت وجود داشت. همچنین بین دو روش اندازه گیری قند خون، یک همبستگی قوی مشاهده شد (94/0=r؛ 001/0p<).
    نتیجه گیری
    اندازه گیری قند خون در بیماران با اختلال همودینامیک به روش گلوکومتری مناسب نیست و استفاده از نمونه وریدی معقول تر به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، قند خون، جراحی قلب، اختلالات همودینامیک، گلوکومتری
  • الهه شمس*، فاطمه جوانی جونی، جابر ظفری، رامش منجمی، پرویز عبدالمالکی صفحات 7-13
    اهداف
    تاثیر میدان های الکترومغناطیسی با استفاده روزافزون از وسایل الکتریکی و مغناطیسی در زندگی روزمره افراد افزایش قابل توجهی یافته است. اثرات میدان های الکترومغناطیسی در سیستم های زیستی ضد و نقیض و بحث انگیز است. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر میدان مغناطیسی ایستا با شدت ها و زمان های مختلف بر درصد سلول های زنده و نرخ تکثیر آنها بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کاربردی از دو رده سلول های سرطانی هلا و سلول های طبیعی فیبروبلاست انسانی استفاده شد. ابتدا این سلول ها در محیط کشت DMEM کشت داده شدند. به منظور تعیین تاثیر شدت و زمان میدان مغناطیسی ایستا، سه شدت 7، 14 و 21میلی تسلا و دو زمان 24 و 48 ساعت انتخاب شد و سلول ها تحت تیمار با میدان مغناطیسی ایستا قرار گرفتند. درصد سلول های زنده و نرخ تکثیر سلولی با روش سنجش قدرت احیای رنگ تترازولیوم بررسی شد. همچنین رنگ آمیزی با تریپان بلو و شمارش با میکروسکوپ نوری صورت گرفت. داده ها با روش آنالیز واریانس یک طرفه و به وسیله برنامه Graphpad Prism 5 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    با افزایش زمان و شدت میدان مغناطیسی ایستا، درصد سلول های زنده و نرخ تکثیر سلول ها کاهش یافت که این کاهش در سلول های سرطانی هلا معنی دار بود، اما در سلول های طبیعی فیبروبلاست معنی دار نبود. بیشترین کاهش در درصد سلول های زنده و نرخ تکثیر سلول ها در شدت 21میلی تسلا به مدت 48 ساعت مشاهده شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    میدان مغناطیسی ایستا بر سلول های سرطانی هلا بیش از سلول های فیبروبلاست موثر است و با افزایش مدت و شدت میدان، درصد سلول های زنده و نرخ تکثیر در سلول ها کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: درمان با میدان مغناطیسی، سلول های هلا، سلول های فیبروبلاست انسانی
  • علی شاکری*، یحیی سخنگویی، یاسین حسینی صفحات 15-22
    اهداف
    شاخص کنترل پوسچر و حفظ تعادل، امروزه به عنوان یکی از پارامترهای مهم در ارزیابی افراد دارای اختلالات عصبی- عضلانی و اسکلتی- عضلانی مورد بررسی قرار می گیرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات کوتاه مدت ماساژدرمانی، تمرینات ثبات مرکزی و ترکیبی بر محدوده ثباتی در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی در سال 1392 روی 30 مرد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی مراجعه کننده به کلینیک های فیزیوتراپی مناطق 1 و 3 شهر تهران انجام شد که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. بیماران به طور تصادفی در سه گروه ماساژدرمانی، تمرینات ثبات مرکزی و ترکیبی قرار گرفتند و به مدت 12 جلسه (4 هفته)، پروتکل های درمانی را با نظارت تراپیست دریافت کردند. متغیرهای زمان عکس العمل، سرعت حرکت، حداکثر گردش و نقطه پایانی گردش در هشت جهت مختلف توسط دستگاه صفحه نیرو مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل داده ها توسط آزمون آنکووا و به کمک نرم افزار SPSS 16 انجام شد.
    یافته ها
    بعد از مداخلات درمانی، تمرینات ترکیبی باعث بهبود بیشتر در زمان عکس العمل در جهت 3 (جانبی راست) و جهت 8 (قدامی چپ) به نسبت تمرینات ثباتی و ماساژدرمانی و همچنین بهبود بیشتر در سرعت حرکت در جهت 2 (قدامی راست) در مقایسه با تمرینات ثباتی شد. متغیر حداکثر گردش تنها در جهت 7 (جانبی چپ) بین دو گروه تمرینات ثباتی و تمرینات ترکیبی اختلاف معنی دار داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    علی رغم تاثیرات کوتاه مدت هر یک از مداخلات درمانی بر بهبود محدوده ثباتی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی، به نظر می رسد ترکیب تمرینات ثبات مرکزی با ماساژدرمانی، موثرتر از استفاده هر یک به تنهایی است.
    کلیدواژگان: ماساژ، تمرینات ثبات مرکزی، محدوده ثباتی، کمردرد مزمن غیراختصاصی
  • کریم گل محمدی *، محمدرضا شعیری، محمدعلی اصغری مقدم صفحات 23-29
    اهداف
    اختلال اضطراب اجتماعی اختلال شایعی است که مشخصه آن ترس پایدار از موقعیت های اجتماعی و واکنش های جسمانی و روانی شدید است. با توجه به میزان شیوع و تاثیرات این اختلال، درمان های روان شناختی متعددی برای کاهش یا ازبین بردن آن پدید آمده است. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی تکنیک آموزش تمرکز بر تکلیف بر کاهش نشانگان اضطراب اجتماعی در افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 20 نفر از دانشجویان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی دانشگاه شاهد در سال تحصیلی 94-1393 به روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش (آموزش تمرکز بر تکلیف) جایگزین شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه اضطراب اجتماعی و مصاحبه ساختاریافته بالینی بود. پروتکل درمانی تمرکز بر تکلیف در 5 جلسه یک ساعته برای گروه آزمایش برگزار شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون T مستقل صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات دو گروه آزمایش و کنترل در مرحله پیش آزمون در متغیر اضطراب اجتماعی و خرده مقیاس های آن تفاوت معنی داری نداشت (05/0p>)، ولی در مقایسه تفاضل نمرات پیش- پس آزمون در متغیر اضطراب اجتماعی و خرده مقیاس های اجتناب، ترس و ناراحتی فیزیولوژیایی بین دو گروه تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    تکنیک آموزش تمرکز بر تکلیف، بر کاهش نشانگان اضطراب اجتماعی در افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی موثر است.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب اجتماعی، تکنیک آموزش تمرکز بر تکلیف، درمان شناختی- رفتاری
  • سیددامون صدوقی* صفحات 31-38
    اهداف
    هیپرگلیسمی با تغییر فعالیت محور هیپوفیز- بیضه منجر به اختلال در باروری می شود. مطالعات اثرات کورکومین در کاهش قند خون و اثرات متفاوت میدان های الکترومغناطیس بر سلول ها و بافت های بدن را نشان داده اند. هدف این پژوهش، بررسی اثر کورکومین و میدان الکترومغناطیس با بسامد پایین بر فعالیت محور هیپوفیز- گناد در موش های صحرایی نر دیابتی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، 49 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 7 گروه 7تایی؛ شاهد سالم و شاهد دیابتی (دریافت آب مقطر) و گروه های دیابتی تجربی1 (تزریق داخل صفاقی 300میلی گرم بر کیلوگرم کورکومین)، دیابتی تجربی2 (کورکومین+ قرارگیری روزانه 60 دقیقه در معرض میدان الکترومغناطیس با فرکانس 50هرتز و شدت 15گاوس)، دیابتی تجربی3 (کورکومین+ میدان الکترومغناطیس 50هرتز با شدت 300گاوس)، دیابتی تجربی4 (میدان الکترومغناطیس 50هرتز با شدت 15گاوس) و دیابتی تجربی5 (میدان الکترومغناطیس 50هرتز با شدت 300گاوس) تقسیم شدند. گروه های دیابتی با یک بار تزریق داخل صفاقی آلوکسان دیابتی شدند. تمامی گروه ها به مدت 25 روز تحت تیمار قرار گرفتند. در پایان دوره، سطح سرمی هورمون های تستوسترون، دی هیدروتستوسترون، استروژن، LH و FSH سنجیده شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 و توسط آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شد.
    یافته ها
    سطح سرمی تمام هورمون های مورد مطالعه، در گروه های دیابتی تجربی 1، 2 و 4 در مقایسه با گروه شاهد دیابتی به طور معنی داری افزایش و در گروه دیابتی تجربی5 به طور معنی داری کاهش یافت. (05/0p<).
    نتیجه گیری
    کورکومین، فعالیت محور هیپوفیز- بیضه را در موش های صحرایی نر دیابتی افزایش می دهد. این اثرات در کاربرد همزمان با میدان الکترومغناطیس 15گاوس تشدید می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، کورکومین، میدان الکترومغناطیس، محور هیپوفیز- گناد، بیضه، موش صحرایی
  • فرناز ترابی *، رامینا ابراهیم، رسول حمایت طلب، اعظم رمضان خانی صفحات 39-44
    اهداف
    اختلال بیش فعالی/نقص توجه، یک اختلال رفتاری در کودکان و نوجوانان است که با علایم بیش فعالی، عدم توجه و تکانش گری شناخته می شود. این اختلال می تواند به فرآیند مهارت حرکتی آنان نیز آسیب وارد نماید. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی 6 هفته تمرین تناوبی پرشدت بر سطوح دوپامین سرم و بهبود عملکرد ادراکی- حرکتی در پسران مبتلا به اختلال بیش فعالی/نقص توجه بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در سال 1394، 20 نفر از دانش آموزان پسر نوجوان مدارس شرق تهران که دارای اختلال بیش فعالی/نقص توجه بودند، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. در گروه تجربی، تمرین تناوبی پرشدت، 3 روز در هفته به مدت 6 هفته انجام شد. در ابتدا و پایان دوره، شاخص های تن سنجی، سطح دوپامین و نمرات مهارت ادراکی- حرکتی در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون های T زوجی و T مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه تجربی در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون، سطح دوپامین افزایش معنی دار (01/0=p) و نمایه توده بدنی (001/0=p) و درصد چربی بدن (002/0=p) کاهش معنی دار یافت. همچنین افزایش امتیاز آزمون تبحر حرکتی در گروه تجربی از لحاظ آماری معنی دار بود (001/0=p). هیچ یک از متغیرها طی 6 هفته در گروه کنترل تغییر معنی داری نداشتند (05/0p>).
    نتیجه گیری
    6 هفته تمرین تناوبی شدید موجب بهبود عملکرد ادراکی- حرکتی و افزایش سطوح دوپامین سرم در پسران مبتلا به اختلال بیش فعالی/نقص توجه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی پرشدت، دوپامین، اختلال بیش فعالی، نقص توجه، مهارت حرکتی
  • موسی سجادی، جهانشیر توکلی زاده، مهدی حیدری مرغزار* صفحات 45-52
    اهداف
    دیابت، بیماری مزمن در حال گسترش در سطح جهان است که بر خودپنداره افراد تاثیر منفی می گذارد. خودپنداره در زندگی روزمره انسان نقش مهمی ایفا می کند و توجه به آن، خصوصا در مبتلایان به بیماری های مزمن، اهمیت بسزایی دارد. هدف این مطالعه‏، تعیین تاثیر مداخله مبتنی بر مدل مراقبت مشارکتی بر ارتقای خودپنداره افراد مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی شده در سال 1394، تعداد 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به بیمارستان امام زمان(عج) شهر مشهد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسش نامه ای متشکل از سه بخش؛ اطلاعات فردی، اطلاعات مربوط به بیماری و پرسش نامه خودپنداره بک بود. ابتدا خودپنداره افراد دو گروه تعیین شد. سپس برای گروه آزمون مداخله مبتنی بر مدل مراقبت مشارکتی طی 7 جلسه 90دقیقه ای برگزار شد و در انتها مجددا خودپنداره دو گروه اندازه گیری شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 و توسط آزمون های T زوجی، T مستقل و مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات خودپنداره قبل و بعد از مداخله در گروه کنترل اختلاف معنی دار نداشت (066/0=p)، اما در گروه آزمون این اختلاف معنی دار بود (001/0p<). همچنین بین دو گروه کنترل و آزمون قبل از مداخله تفاوت معنی داری وجود نداشت (537/0=p)، اما بعد از مداخله میانگین نمرات خودپنداره بین دو گروه اختلاف معنی دار نشان داد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    مداخله مبتنی بر مدل مراقبت مشارکتی باعث ارتقای خودپنداره بیماران مبتلا به دیابت نوع دو می شود.
    کلیدواژگان: مدل مراقبت مشارکتی، خودپنداره، دیابت نوع دو
  • فاطمه نیاستی، شهربانو عریان، محمد صوفی ابادی*، دلارام اسلیمی صفحات 53-58
    اهداف
    با توجه به عدم درمان کامل بیماری صرع توسط داروهای رایج و عوارض مربوط به مصرف درازمدت آنها، دست یابی به داروهای موثرتر حایز اهمیت فراوانی است. بنابراین توجه دوباره به طب سنتی و داروهای گیاهی با عارضه کمتر و تعیین دوز موثر آنها ضروری به نظر می رسد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تزریق درون صفاقی عصاره هیدروالکلی مشگک بر تشنج القاشده با پنتیلن تترازول در موش صحرایی نر نژاد ویستار بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 48 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 6 گروه 8تایی؛ کنترل (دریافت کننده سرم نمکی)، گروه های دریافت کننده عصاره مشگک در دوزهای 25/0، 5/0، 1 و 2 میلی گرم/کیلوگرم به صورت درون صفاقی و گروه کنترل مثبت (دریافت کننده دیازپام به عنوان یک داروی ضدتشنج به میزان یک میلی گرم/کیلوگرم) تقسیم شدند. 30 دقیقه بعد برای ایجاد تشنجات صرعی، پنتیلن تترازول با دوز 80میلی گرم/کیلوگرم به صورت درون صفاقی تزریق و رفتارهای تشنجی حیوانات ثبت شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی توسط نرم افزار SPSS 16 انجام شد.
    یافته ها
    پیش درمانی با دوزهای مختلف عصاره مشگک موجب افزایش تاخیر در شروع حملات تشنجی شد که این افزایش در دوز 2میلی گرم بر کیلوگرم عصاره نسبت به گروه کنترل معنی دار بود. همچنین دوزهای مختلف عصاره مشگک، مدت زمان تشنجات تونیک، مدت تشنج تونیک- کلونیک و مدت کل تشنج را به صورت وابسته به دوز کاهش داد.
    نتیجه گیری
    تزریق درون صفاقی عصاره هیدروالکلی گیاه مشگک به طور موثری باعث کاهش تظاهرات تشنجی القاشده با پنتیلن تترازول در موش صحرایی نر نژاد ویستار می شود.
    کلیدواژگان: تشنج، مشگک، موش صحرایی
  • نجمه الصباح علوی زاده *، کیوان حجازی، توحید مبهوت مقدم صفحات 59-66
    اهداف
    اپلین از آدیپوکاین هایی است که از بافت چربی ترشح می شود و دارای اثرات مفیدی در برابر مقاومت به انسولین است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین هوازی بر سطوح اپلین و شاخص مقاومت به انسولین در مردان غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در سال 1394، تعداد 27 مرد غیرفعال سالم ساکن شهرستان مشهد به روش نمونه گیری انتخابی دردسترس و هدفدار انتخاب شده و در دو گروه تجربی (14 نفر) و کنترل (13 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی شامل 8 هفته، هر هفته 3 جلسه با شدتی معادل 75 تا 85% ضربان قلب بیشینه به مدت 60 دقیقه برای گروه تجربی انجام شد. متغیرهای پژوهش، قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 و توسط آزمون های آماری T استیودنت در گروه های وابسته و T مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    8 هفته برنامه تمرین هوازی باعث کاهش معنی دار در مقادیر وزن، نمایه توده بدن، سطوح اپلین، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین و افزایش معنی دار در مقادیر حداکثر اکسیژن مصرفی در مردان غیرفعال گروه تجربی شد (05/0p<). همچنین بین دو گروه تجربی و کنترل در سطوح گلوکز ناشتا، انسولین، اپلین، شاخص مقاومت به انسولین و مقادیر حداکثر اکسیژن مصرفی تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    8 هفته تمرین هوازی باعث کاهش مقادیر اپلین و شاخص مقاومت به انسولین در مردان غیرفعال می شود.
    کلیدواژگان: اپلین، مقاومت به انسولین، تمرین هوازی، مردان غیرفعال
  • رضا معینی مقدم، علی شالیزار جلالی*، غلامرضا نجفی، مهدی بهفر صفحات 67-72
    اهداف
    ترومای غیر نافذ بیضه که عمدتا در جریان ورزش های برخوردی در کودکان روی می دهد، می تواند منجر به مشکلات باروری در مردان پس از بلوغ شود. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی نقش سیلدنافیل در محافظت از بیضه سمت مقابل پس از ترومای غیر نافذ یک طرفه بیضه در موش انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 24 سر موش نر نابالغ 20روزه به صورت تصادفی به چهار گروه شش تایی؛ شاهد، ترومای غیرنافذ، ترومای غیر نافذ+ سیلدنافیل و گروه سیلدنافیل تقسیم شدند. برای ایجاد ترومای غیرنافذ، پس از بازکردن شکم، بیضه راست روی یک سطح ثابت استریل قرار داده شد و ترومای غیر نافذ به واسطه رهاکردن یک وزنه 5گرمی استریل از ارتفاع 10سانتی متری روی آن ایجاد شد. داروی سیلدنافیل نیز روزانه 1/0میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت داخل صفاقی به مدت 7 روز از روز ایجاد تروما تجویز شد. بیضه سمت چپ تمام حیوانات در 70روزگی برداشت شد و متعاقبا مورد ارزیابی های بافت شناسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تروما باعث کاهش معنی داری در میانگین قطر لوله های اسپرم ساز و ارتفاع اپی تلیوم زایای آنها و شاخص های اسپرماتوژنز و نیز تغییرات مورفولوژیک متعددی در بیضه سمت مقابل موش ها شد. تمام فراسنجه های مذکور به صورت قابل ملاحظه ای با تجویز سیلدنافیل بهبود یافت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    سیلدنافیل می تواند در برابر اختلالات باروری ناشی از ترومای غیرنافذ یک طرفه بیضه در موش، اثرات محافظتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: ترومای غیرنافذ، بیضه، سیلدنافیل، موش
  • مریم دهقانیان فرد*، محسن قنبرزاده، عبدالحمید حبیبی صفحات 73-80
    اهداف
    با وجود فواید ورزش، فعالیت ورزشی شدید می تواند با تاثیراتی که بر دستگاه تنفسی می گذارد، عملکرد ورزشکار را تحت تاثیر قرار داده و گاهی مختل سازد که این عارضه «برونکواسپاسم ناشی از ورزش» نامیده می شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت مکمل امگا-3 بر عملکرد تنفسی پس از فعالیت حاد هوازی در ورزشکاران مبتلا به برونکواسپاسم ناشی از ورزش بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی در سال 1394، تعداد 31 دانشجوی پسر مبتلا به برونکواسپاسم خفیف ناشی از ورزش در دانشگاه شهید چمران اهواز به طور تصادفی و براساس معیارهای ورود به پژوهش انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. این افراد به دو گروه امگا-3 (15 نفر) و کنترل (16 نفر) تقسیم شدند. گروه امگا-3 به مدت 3 هفته روزانه 1000میلی گرم مکمل امگا-3 را مصرف کردند. عملکرد ریوی دو گروه پس از یک فعالیت درمانده ساز (آزمون نوار گردان آستراند) در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون سنجیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 19 و آزمون های T وابسته و کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    مصرف 3 هفته مکمل امگا-3، باعث تغییر معنی داری در پارامترهای ریوی افراد مبتلا به برونکواسپاسم ناشی از ورزش نشد (05/0p>). همچنین بین گروه کنترل و گروه امگا-3 از نظر این شاخص ها تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    3 هفته مصرف روزانه 1000میلی گرم مکمل امگا-3 تاثیری بر عملکرد ریوی افراد مبتلا به برونکواسپاسم خفیف ناشی از ورزش ندارد.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب امگا-3، برونکواسپاسم ناشی از ورزش، عملکرد ریوی، آزمون فعالیت هوازی
  • مهدی بصیری مقدم، شهلا خسروان، لیلا صادق مقدم، نجمه ابراهیمی سنو* صفحات 81-87
    اهداف
    درک از خود، یکی از مهم ترین عوامل سلامت فردی در دوران نوجوانی است. الگوی سازگاری «روی» یکی از الگوهای پرستاری است که به طور ویژه این متغیر را مورد بررسی قرار داده است. هدف از این مطالعه، بررسی درک از خود دختران نوجوان شهرستان گناباد و عوامل مرتبط با آن مبتنی بر الگوی سازگاری «روی» بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1394 در شهرستان گناباد، 270 دختر نوجوان به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایمتناسب با حجم از سه مرکز بهداشتی- درمانی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه پژوهشگرساخته بررسی درک از خود دختران نوجوان مبتنی بر الگوی سازگاری «روی» بود. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 22 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری همبستگی اسپیرمن و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره درک از خود دختران نوجوان 06/19±01/182 بود. 125 نفر (6/46%) از دختران نوجوان در سطح خوب و 143 نفر (4/53%) در سطح متوسط قرار گرفتند. بین سن با درک از خود ثابت (03/0=p؛ 13/0-=r)، بین وضعیت اقتصادی با درک از خود معنوی- اخلاقی (02/0=p؛ 15/0=r) و خود ثابت (02/0=p؛ 11/0=r)، بین سطح تحصیلات پدر با درک از خود ثابت (04/0=p؛ 12/0=r) و بین شغل پدر با درک از خود ذهنی (04/0=p؛ 13/0=r) ارتباط معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بیش از نیمی از دختران نوجوان شهرستان گناباد، درک از خود در حد متوسط دارند و اکثریت آنان در حیطه خود عینی در سطح ضعیف و متوسط قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: درک از خود، نوجوان، الگوی سازگاری روی
  • رحمان سوری، زینب چوپانی، نفیسه فلاحیان، ثروت چوپانی، اعظم رمضان خانی* صفحات 89-96
    اهداف
    مولکول های چسبان بین سلولی-1 و عروقی-1 نقش مهمی در پاتوژنز آترواسکلروز دارند. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر فعالیت های ورزشی به همراه مکمل سیر بر سطوح مولکول های چسبان بین سلولی و عروقی در زنان کم تحرک بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون در سال 1394، تعداد 40 زن دارای اضافه وزن مراجعه کننده به کلینیک های سلامتی غرب تهران به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و به صورت تصادفی به چهار گروه 10نفره؛ تمرین ورزشی، تمرین همراه با مصرف مکمل سیر، مکمل و کنترل تقسیم شدند. مقدار مکمل روزانه 2 عدد به شکل کپسول های 500میلی گرمی تعیین شد. پروتکل تمرین نیز شامل 10 هفته فعالیت هوازی، 5 جلسه در هفته با شدت 75-60% حداکثر ضربان قلب بود. در آغاز و 48 ساعت پس از پایان تمرین، شاخص های آنتروپومتریک، سطوح مولکول های چسبان و چربی های خون آزمودنی ها مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 و توسط آزمون های آنالیز واریانس دوراهه، آزمون تعقیبی توکی و T همبسته تحلیل شدند.
    یافته ها
    سطوح مولکول های چسبان بین سلولی-1 در گروه های تمرین- مکمل و تمرین و مولکول های چسبان عروقی-1 در گروه های تمرین- مکمل و مکمل در پس آزمون نسبت به پیش آزمون و همین طور نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار یافتند. همچنین میانگین وزن، درصد چربی، نمایه توده بدن و سطح LDL-C در دو گروه تمرین و تمرین- مکمل کاهش معنی دار یافت، اما سطح کلسترول تنها در گروه تمرین- مکمل کاهش معنی دار نشان داد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    10 هفته فعالیت ورزشی همراه با مصرف مکمل سیر، سطوح مولکول های چسبان بین سلولی و عروقی را در زنان کم تحرک کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: مولکول چسبان عروقی، مولکول چسبان بین سلولی، سیر، زنان
|
  • M. Sajjadi, H. Bijari *, M. Soltani, M. Kianmehr Pages 1-6
    Aims: Blood sugar control is an important factor in mortality reduction in diabetic patients with acute and critical illness. ICU nurses have an important role in preparing and controlling the blood glucose sample. Due to the lack of evidence for appropriateness of measuring blood glucose in patients with hemodynamic instability using glucometers, the current study aimed to compare the glucometry results with venous blood sugar in diabetic patients undergoing open heart surgery with hemodynamic instability.
    Instrument &
    Methods
    In this comparative study with a time-series design, which was conducted in the heart surgery and ICU wards of Vali-Asr hospital of Birjand in 2015, 60 diabetic patients were selected based on convenience sampling method. Blood glucose samples were measured through venous blood sampling and simultaneously with glucometry method at four stages (before surgery and admission to the operating room, opening time of the thorax, admission in the ICU, and one hour after admission to the ICU). The data were analyzed with SPSS 16 software, using Pearson correlation test, repeated measures analysis and Bland and Altman’s charts.
    Findings: There was a significant difference between glucometry blood glucose average with venous blood glucose at all four sampling occasions (p
    Conclusion
    It seems inappropriate to measure blood sugar in patients with hemodynamic instability via the glucometry method and venous blood sampling seems more reasonable.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Blood Glucose, Cardiac Surgical Procedures, Hemodynamic
  • E. Shams *, F. Javani Jouni, J. Zafari, R. Monajemi, P. Abdolmaleki Pages 7-13
    Aims: The increasing use of the electromagnetic devices in daily life leads to higher electromagnetic filed effects. The effects on the organic systems are contradictory and controversial. The aim of this study was to investigate the effects of different intensities and durations of the static magnetic fields on the living cells and their proliferation rate.
    Materials and Methods
    In the applied study, two HeLa cancer cell lines and human fibroblast natural cells were studied. At first, the cells were cultured on DMEN medium. Three magnetic intensities (7, 14, and 21T) and two durations (24 and 48h) were used, and the cells were treated by static magnetic field. The living cell percentage and cell proliferation rate were assessed by MTT method. Trypan blue was used in staining. And an optical microscope was used in enumeration. Data was analyzed by Graphpad Prism 5 using one-way ANOVA.
    Findings: The higher the static magnetic field and the more the duration were, the lesser the percentage of living cells and cell proliferation, showing a significant reduction in the HeLa cancer cells, while it was insignificant in the fibroblast natural cells. The highest reduction in the living cell percentage and cell proliferation rate was in 48-hour 21T (p
    Conclusion
    The static magnetic field affects the HeLa cancer cells more than the fibroblast cells. The higher the field intensity and the more the duration are, the lesser the alive cell percentage and cell proliferation rate.
    Keywords: Magnetic Field Therapy, HeLa Cells, Fibroblast
  • A. Shakeri *, Y. Sokhangoei, Y. Hoseini Pages 15-22
    Aims: Nowadays, balance and postural control index is assessed as one of the main parameters in the assessment of persons with neuromuscular and musculoskeletal disorders. The aim of the study was to investigate the short term effects of massage therapy, core stability exercises and combined stability exercises on the stability limits in patients with chronic non-specific low back pain.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 30 male patients with chronic non-specific LBP, referred to the physiotherapy clinics of 1 and 3 districts of Tehran City, were studied in 2013. The subjects were selected via random sampling method, were randomly divided into three groups including massage therapy, core stability exercise, and combined stability exercises. 12-session treatment protocols (4 weeks) were conducted in the groups under the therapist’s supervision. The force plate device was used to measure the reaction time (RT), movement velocity (MV), maximum excursion (ME), and end point of excursion (EPE) in eight different directions. Data was analyzed by SPSS 16 software using ANCOVA test.
    Findings: After the treatment interventions, the combined exercises improved RT at directions 3 (right lateral) and 8 (left anterior) more than the stability exercises and massage therapy. In addition, more improvement in MV was recorded at the direction 2 (right anterior) compared to the stability exercises. ME records of stability and combined exercises groups were significantly different at direction 7 (left lateral) only (p
    Conclusion
    Despite the fact that each treatment intervention has short term effects on the stability limits of patients with chronic non-specific LBP, it seems that the combination of core stability exercises and massage therapy is more effective than each one solely.
    Keywords: Massage, Low Back Pain, Exercise Therapy, Core Stability Exercises, Stability Limits
  • K. Golmohammadi *, M.R. Shairi, M.A. Asghari Moghaddam Pages 23-29
    Aims: As a common disorder, the social anxiety disorder is characterized by the persistent fear of social situations and severe physical and mental reactions. Its prevalence and effect being noticed, different psychotherapy methods were raised to reduce or annihilate it. The aim of the study was to determine the effectiveness of task-concentration training technics on the social anxiety symptom reduction in persons with social anxiety.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest quasi-experimental study, 20 students with social anxiety disorder were studied in Shahed University in 2014-15 academic year. The subjects, selected via stepwise cluster sampling method, were randomly divided into two groups including control and experimental (task concentration training) groups. Data was collected using the social anxiety questionnaire and the structured clinical interview. Five one-hour task-concentration treatment sessions were conducted in experimental group. Data was analyzed by SPSS 16 software using independent T test.
    Findings: The mean scores of social anxiety and its sub-scales were not significantly different in experimental and control groups at the pretest stage (p>0.05). Nevertheless, the pretest-posttest differences of the scores of social anxiety and its subscales including avoidance, fear, and physiologic discomfort between the groups were significant (p
    Conclusion
    The task-concentration training techniques reduce the social anxiety symptoms in persons with social anxiety disorders.
    Keywords: Social Anxiety Disorder, Task Concentration Training, Cognitive Behavior Therapy
  • D. Sadoughi * Pages 31-38
    Aims: Changing the activity of pituitary-testis axis, hyperglycemia leads to fertility disorders. Curcumin reduces blood sugar, and the electromagnetic fields differently affect the cells and tissues. The aim of the study was to investigate the effects of curcumin and the low-frequency electromagnetic fields on the activities of pituitary-gonad axis in the diabetic male rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 49 Wistar male rats were studied. The rats were randomly divided into seven groups (n=7 rats per group), including healthy control, diabetic control (receiving distilled water), experimental diabetic 1 (300mg/Kg curcumin as intraperitoneal injection), experimental diabetic 2 (curcumin 60-minute 50Hz and 15G electromagnetic field daily), experimental diabetic 3 (curcumin 50Hz and 300G electromagnetic field), experimental diabetic 4 (50Hz and 15G electromagnetic field), and experimental diabetic 5 (50Hz and 300G electromagnetic field) groups. One alloxan intraperitoneal injection was used to cause diabetes. 25-day treatment was conducted in all the groups. At the end of treatment period, the serum levels of testosterone, dihydro-testosterone, estrogen, LH, and FSH hormones were measured. Data was analyzed by SPSS 20 software using one-way ANOVA and Tukey post-hoc tests.
    Findings: The serum levels of all the studied hormones significantly increased in experimental diabetic groups 1, 2, and 4 compared to diabetic control group, while they significantly decreased in experimental diabetic group 5 (p
    Conclusion
    Curcumin increases the activity level of pituitary-testis axis in the diabetic male rats. The effects intensify by the simultaneous 15G electromagnetic field.
    Keywords: Diabetes, Curcumin, Electromagnetic Fields, Testis, Pituitary-Gonad Axis, Rats
  • F. Torabi *, R. Ebrahim, R. Hemayattalab, A. Ramezankhani Pages 39-44
    Aims: Known by hyperactivity, inattentiveness, and impulsiveness, the attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is considered as a behavioral disorder in the children, as well as in the adolescents. The disorder might also damage their motor skill procedure. The aim of the study was to determine the effectiveness of 6-week high intensity interval exercise on the serum dopamine levels and the improvement of perceptual-motor performance in boys with ADHD.
    Materials and Methods
    In the controlled pretest-posttest semi-experimental study, 20 adolescent male students with ADHD of the eastern Tehran schools were studied in 2015. The subjects, selected by random sampling method, were randomly divided into two groups including experimental (n=10) and control (n=10) groups. 6-week high intensity interval training (3 days a week) was conducted in experimental group. The anthropometric indices, dopamine levels, and perceptual-motor performance scores were measured both at the beginning and at the end of the course. Data was analyzed by SPSS 16 software using paired T and independent T tests.
    Findings: In the experimental group, the dopamine levels significantly increased at the posttest stage compared to the pretest (p=0.01), while BMI (p=0.001) and body fat percentage (p=0.002) significantly decreased. In addition, the motor skill score significantly increased in experimental group (p=0.001). No variable was significantly changed in control group during the 6 weeks (p>0.05).
    Conclusion
    6-week high intensity interval exercise improves perceptual-motor performance and increases serum dopamine levels in boys with ADHD.
    Keywords: High Intensity Interval Training, Dopamine, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Motor Skills
  • M. Sajjadi, J. Tavakolizadeh, M. Heidary Marghzar* Pages 45-52
    Aims: As a chronic worldwide spreading disease, diabetes negatively affects the persons’ self-concept. Since self-concept plays an important role in daily life, it should be under consideration especially in the patients with chronic diseases. The aim of the study was to determine the effects of the partnership-care model intervention on self-concept enhancement in persons with type II diabetes.
    Materials and Methods
    In the controlled randomized clinical trial, 60 patients with type II diabetes referred to Imam Zaman Hospital were studied in Mashhad in 2015. The subjects, selected via available sampling method, were divided into two groups including control and experimental groups. Data was collected using a three-section questionnaire including demographic information, the disease information, and Beck self-concept test sections. The self-concept of the subjects having been determined, seven 90-minute partnership-care intervention sessions were conducted in experimental group. Then, the self-concept was measured in both groups. Data was analyzed by SPSS 20 software using paired T, independent T, and Chi-square tests.
    Findings: Before and after the intervention, the mean self-concept scores were not significantly different in control group (p=0.066). However, the difference was significant in experimental group (p
    Conclusion
    The intervention based on the partner-ship care model enhances the self-concept in patients with type II diabetes.
    Keywords: Partnership Care Model, Self-Concept, Diabetes Mellitus, Type 2
  • F. Niasati, Sh Oryan, M. Sofiabad *, D. Eslimi Esfahani Pages 53-58
    Aims: Since the common medications cannot completely heal the epilepsy, and the long-term consumption of such medications leads to some side effects, it is very important to achieve more effective medications. Therefore, it is necessary to notice the traditional medicine and herbal medications with low side effects, as well as to determine their effective doses. The aim of this study was to investigate the effects of intra-peritoneal injection of the hydro-alcoholic extract of Ducrosia anethifolia on pentilenetetrazol-induced (PTZ-induced) seizures in male Wistar rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 48 male Wistar rats were studied. The rats were divided into six 8-rat groups including control group (receiving saline), groups receiving 0.25, 0.5, 1, and 2mg/kg Ducrosia anethifolia extract via intra-peritoneal injection, and positive control group (receiving 1mg/Kg diazepam as an antiepileptic medication). 30min latter, and to produce the epileptic seizures, 80mg/Kg pantilenetetrazol was used via intra-peritoneal injection. Then, the convulsive behaviors of the animal were recorded. Data was analyzed by SPSS 16 software using one-way ANOVA and Tukey’s post-hoc tests.
    Findings: The pre-treatment done by the different doses of Ducrosia anethifolia lengthened the time interval before the beginning of the seizure attacks. The lengthened interval measure in 2mg/Kg extraction group was significant compared to control group. In addition, the different doses of Ducorsia anethifolia extract reduced the dose-dependent lengths of tunic seizures and tonic-clonic seizures, as well as the total dose-dependent seizure length.
    Conclusion
    Intra-peritoneal injection of the hydro-alcoholic extract of Ducorsia anethifolia effectively reduces the PTZ-induced seizure manifestations in the male Wistar rats.
    Keywords: Seizures, Ducrosia Anethifolia, Rats
  • N. Alavizadeh *, K. Hejazi, T. Mabhot Moghadam Pages 59-66
    Aims: Apelin is an adipokine, which secreted from adipose tissue and has positive effects against the insulin resistance. The aim of this study was to investigate the effect of 8-week aerobic exercise on levels of apelin and insulin resistance index in sedentary men.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study with controlled group pre/post-test design in 2015, 27 healthy sedentary men living in Mashhad City, Iran, were selected by convenience sampling method. They were divided into two groups; experimental group (n=14) and control group (n=13). In the trained group, the volunteers participated in 8 weeks aerobic exercise, 3 days/week (equivalent to 75-85% of maximum oxygen consumption) for 60 minutes per session. The research variables were assessed before and after the intervention in both groups. The collected data were analyzed using SPSS 20 software using paired and independent sample T tests.
    Findings: 8-week aerobic exercise significantly decreased the weight, BMI and apelin, insulin and insulin resistance index levels and increased the maximum oxygen consumption in experimental group sedentary men (p
    Conclusion
    8-week aerobic exercise reduces apelin levels and insulin resistance index in sedentary men.
    Keywords: Apelin, Insulin Resistance, Sedentary Lifestyle, Aerobic Exercise
  • R. Moeini Moghaddam, A. Shalizar Jalali *, Gh. Najafi, M. Behfar Pages 67-72
    Aims: Caused mainly by the contact sports, the non-penetrating testicular trauma in some children might produce post-maturity fertility problems in men. The aim of the study was to investigate the adjacent-testis protective role of sildenafil after the non-penetrating one-way testicular trauma in the rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 24 non-mature male rats (20 days old) were studied. The rats were randomly divided into four 6-rat groups including control, non-penetrating trauma, non-penetrating trauma sildenafil, and sildenafil groups. To produce the non-penetrating trauma, the belly being opened, the right testis, put on a sterile constant level, was hit by a sterile 5g weight released from 10cm height. 0.1mg/kg sildenafil were administrated as intra-peritoneal injection daily and for 7 days after the trauma. The left testis of all the rats, removed in their 70 days old, were histologically investigated. Data was analyzed using one-way ANOVA and Tukey’s post-hoc tests.
    Findings: The trauma significantly reduced the mean diameter of the seminiferous tubules, their germinal epithelium height, and the spermatogenesis indices. In addition, such trauma caused different morphological changes in the adjacent testis of the rats. All the parameters were considerably improved by the administration of sildenafil (p
    Conclusion
    The sildenafil can protect the rats against the fertility disorders caused by the non-penetrating one-way testis trauma.
    Keywords: Wounds, Non-Penetrating, Testis, Sildenafil, Mice
  • M. Dehghanianfard *, M. Ghanbarzadeh, A. Habibi Pages 73-80
    Aims: Despite many benefits, the sport activities, if they are severe, might affect the athlete’s functioning due respiratory system damages called the exercise-induced bronchospasm. The aim of the study was to investigate the short-term side-effects of omega-3 supplementation consumption on the respiratory functioning after severe aerobic activities in the athletes with exercise-induced bronchospasm.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 31 male students with mild exercise-induced bronchospasm were studied in Chamran University of Ahwaz in 2015. The subjects, randomly selected based on the study criteria, were divided into two groups including omega-3 (n=15) and control (n=16). 1000mg omega-3 supplementation was daily administrated in omega-3 group for 3 weeks. After an exhaustive activity (Astrand Treadmill Test), the pulmonary functioning was assessed in both group at both pretest and posttest steps. Data was analyzed by SPSS 19 software using dependent T and covariance tests.
    Findings: 3-week consumption of omega-3 supplementation did not significantly change the pulmonary indices of persons with exercise-induced bronchospasm (p>0.05). In addition, control and omega-3 groups were not significantly different in the indices (p>0.05).
    Conclusion
    Daily consumption of 1000mg omega-3 supplementation for 3 weeks does not affect the pulmonary functioning of persons with mild exercise-induced bronchospasm.
    Keywords: Fatty Acids, Omega-3, Exercise-Induced Bronchospasm, Pulmonary Function Test, Aerobic Exercise
  • Sh. Basiri Moghadam, M. Khosravan, L. Sadeghmoghadam, N. Ebrahimi Senoo* Pages 81-87
    Aims: One of the most important factors of individual health in the adolescents is the self-concept. As a nursing model, the Roy adaptation model mainly investigates the factor. The aim of the study was to investigate the self-concept and its related factors in the adolescent girls in Gonabad Township, based on the Roy adaptation model.
    Instrument &
    Methods
    In the descriptive cross-sectional study, 270 adolescent girls were studied in Gonabad Township, Iran, in 2015. The subjects were selected from three health-care centers via stratified cluster random sampling method. Data was collected using a demographic questionnaire and a researcher-made inventory assessing the self-concept in the adolescent girls based on the Roy adaptation model. Data was analyzed by SPSS 22 software using descriptive statistics and Spearman’s correlational and Chi-square tests.
    Findings: The mean self-concept score of the adolescent girls was 281.10±19.06. 125 girls (46.6%) and 143 girls (53.4%) were good and moderate, respectively. Age and the constant self-concept (p=0.03; r=-0.13), the economic status and the moral-spiritual self-concept (p=0.02; r=0.15), as well as the constant self-concept (p=0.02; r=0.11), father’s educational level and the constant self-concept (p=0.04; r=0.12), and father’s occupation and the mental self-concept (p=0.04; r=0.13) were significantly correlated.
    Conclusion
    The self-concept is moderate in more than a half of the adolescent girls in Gonabad Township. In addition, most of them have weak or moderate objective self.
    Keywords: Self Concept, Adolescent, Roy Adaptation Model
  • R. Soori, Z. Choopani, N. Falahian, S. Choopani, A. Ramezankhani * Pages 89-96
    Aims: The intercellular adhesion molecule 1 (ICAM-1) and the vascular cell adhesion molecule 1 (VCAM-1) play important roles in the pathogenesis of atherosclerosis. The aim of the study was to investigate the effects of the sport activities with garlic supplementation on the levels of ICAMs and VCAMs in the sedentary women.
    Materials and Methods
    In the pretest-posttest semi-experimental study, 40 over-weight women referred to the health clinics in western Tehran were studied in 2015. The subjects, selected via random sample selecting method, were randomly divided into four 10-person groups including sport exercise, exercise with garlic supplementation, supplementation, and control. Two 500mg supplementation capsules were daily administrated. In addition, including 5 sessions a week, 10-week 60-75% of maximum heart beat aerobic activity was conducted. The anthropometric indices, the levels of the adhesion molecules, and blood lipids of the subjects were measured at the beginning and 48 hours after the end of the exercises. Data was analyzed by SPSS 16 software using two-way ANOVA, Tukey’s post-hoc, and dependent T tests.
    Findings: The ICAM-1 levels in exercise supplementation and exercise groups, and the VCAM-1 levels in exercise supplementation and supplementation groups were significantly reduced at the posttest stage compared to the pretest stage, as well as to control group. In addition, the mean weight, lipid percentage, BMI, and LDL-C in exercise and exercise supplementation groups were significantly reduced. Nevertheless, the cholesterol level was significantly reduced in exercise supplementation group only (p
    Conclusion
    10-week sport activity with garlic supplementation reduces the levels of ICAM and VCAM in the sedentary women.
    Keywords: Vascular Cell Adhesion Molecule, 1, Intercellular Adhesion Molecule, 1, Garlic, Women