فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:29 Issue: 1, Winter 2022

Internal Medicine Today
Volume:29 Issue: 1, Winter 2022

  • تاریخ انتشار: 1402/12/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شوان م.مصطفی، شعبان علیزاده*، احمد ه.صالح، زیبا مجیدی، سید هادی موسوی، زهرا کاشانی خطیب صفحات 2-8
    هدف

    بتاتالاسمی یکی از گروه های شایع هموگلوبینوپاتی ارثی است. هدف از این مطالعه بررسی غلظت هپسیدین، فریتین، برخی از اینترلوکین ها (IL-6 وIL-10) و برخی از هورمون ها (تستوسترون و هورمون محرک فولیکول (FSH) در بیماران بتاتالاسمی در مقایسه با افراد سالم است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه درباره ی 150 مرد بود. افراد به روش تصادفی سازی ساده، در یک گروه مورد (بیماران بتاتالاسمی به تعداد 100 نفر) و یک گروه کنترل (افراد سالم به تعداد 50 نفر) قرار گرفتند. نمونه ها از بیمارستان آموزشی آزادی و بیمارستان الجمهوری عراق، از آوریل 2022 تا ژوییه ی 2022، انتخاب شدند. کارهای عملی و آزمایشگاهی در آزمایشگاه های کرکوک واقع در عراق انجام شد.

    یافته ها

    یافته های ما نشان داد که غلظت هپسیدین و فریتین در بیماران، نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری داشت (05/0P<). غلظت IL-6 و IL-10 در بیماران، نسبت به گروه شاهد، افزایش معنی داری داشت (05/0P<). غلظت هورمون های جنسی (تستوسترون و هورمون محرک فولیکول) در بیماران، نسبت به گروه کنترل، کاهش معنی داری داشت (05/0P<).

    نتیجه گیری

    بتاتالاسمی علاوه بر ایجاد مشکلات هماتولوژیک ناشی از جهش در ژن بتا، بیماران را با مشکلات دیگری مانند بی تعادلی ایمنی، التهابی و غدد درون ریز درگیر می کند. ارزیابی و پایش عوامل بیوشیمیایی، هورمونی و التهابی ذکرشده در مطالعه ی حاضر می تواند به جلوگیری از عواقب ناشی از اضافه بار آهن در بتاتالاسمی کمک کند.

    کلیدواژگان: بتا تالاسمی، هپیسیدین، فریتین، تستوسترون، اینترلوکین
  • عین الله نادری*، نرگس منافی انور صفحات 9-17
    هدف

    هدف از مطالعه ی حاضر مقایسه ی عملکرد زانو و سلامت جسمانی و روانی ورزش کارانی است که تحت درمان محافظه کارانه ی ACL قرار گرفتند.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع پس رویدادی است. آزمودنی های مطالعه ی حاضر را 31 ورزش کار با سابقه ی پارگیACL یک طرفه تشکیل می دهند که در دو گروه بازسازی ACL (18 نفر) و درمان محافظه کارانه (13 نفر) قرار گرفتند. به منظور بررسی عملکرد عینی و ذهنی زانو، به ترتیب از آزمون های هاپ و مقیاس پیامد آسیب های زانو و استیوآرتریت (KOOS) استفاده شد. سلامت جسمانی و روانی ورزش کاران نیز با پرسش نامه ی پرومیس29 (PROMIS-29) ارزیابی شد. تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOVA) صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بازسازی ACL نسبت به درمان محافظه کارانه، عملکرد جسمانی و ظرفیت مشارکت اجتماعی بهتر و اضطراب و افسردگی کمتری را برای ورزشکاران به همراه دارد (05/0 P <). علاوه بر این، بازسازی ACL با عملکرد تفریحی و ورزشی و کیفیت زندگی بهتر و شدت علایم و سفتی زانوی کمتر نیز همراه است (05/0 P <).

    نتیجه گیری

    بر این اساس، می توان گفت که بازسازیACL می تواند عملکرد زانو، عملکرد ورزشی و سلامت روانی و جسمانی ورزش کار را تحت تاثیر قرار دهد. بااین حال، لازم است بدانیم که مطالعه ی حاضر از نوع گذشته نگر است و محدودیت هایی دارد که باید در نظر گرفته شوند.

    کلیدواژگان: آسیب دیدگی زانو، بهداشت روان، بهداشت جسمانی، بازسازی ACL، درمان محافظه کارانه
  • مریم طالبی لیلی، نوروز دلیرژ*، میثم ابطحی فروشانی صفحات 18-26
    اهداف

    مطالعه بررسی اثرات محیط شرطی شده حاصل از سلول های طحالی تیمار شده با غلظت های مختلف آدنوزین بر روی سلول های سرطان پستان رده سلولی 4T1 است.

    مواد و روش ها

    برای این منظور طحال موش سوری در شرایط کاملا استریل جداسازی و سپس اسپلنوسیت ها برای کشت جداسازی شدند. غلظت های µM 25، µM 50 و µM 100 از آدنوزین به همراه محلول فیتوهماگلوتینین، محیط کشت حاوی FBS به اسپلنوسیت ها اضافه وبه مدت 72 ساعت انکوبه شد.سپس اسپلنوسیت ها را با اضافه کردن محیط کشت تازه بدون سرم به مدت 24 ساعت انکوبه شد. این بارمایع رویی جمع آوری و برای مطالعات در فیریز -80 نگهداری شد. محیط شرطی شده به مقدار 50% به 50% در محیط کشت حاوی سلول های سرطانی رده 4T1 استفاده شد. گروه های مورد مطالعه شامل: کنترل حاوی سلول های سرطانی 4T1 بدون تیمار، محیط شرطی شده حاصل ازسلول های طحالی بدون تیمار با آدنوزین، محیط شرطی شده حاصل از سلول های طحالی تیمارشده با غلظت µM 5/2 آدنوزین، محیط شرطی شده حاصل از سلول های طحالی تیمارشده با غلظت µM 5 آدنوزین و گروه پنجم محیط شرطی شده حاصل از سلول های طحالی تیمارشده با غلظت µM 10 آدنوزین. پس از گذشت 48 ساعت زنده مانی سلول های 4T1، توسط تست(3-(4,5-dimethyltrhiazol-2-yl)-2,5-diphenylterazolium bromide) MTT و (Neutral Red) NR سنجیده شد و میزان آپپتوز در سلول ها به وسیله ی رنگ آمیزی با رنگ های حیاتی ارزیابی گردید.

    یافته ها

    محیط شرطی شده سلول های طحالی خود قدرت آسیب زدن به سلول های سرطانی را دارند و موجب کاهش معنا دار در برداشت نوترال رد یا باعث آسیب غشاء سلول های سرطانی گردید، در تست MTT شاهد کاهش قدرت میتوکندریایی و به عبارتی کاهش قدرت حیاتی سلول های سرطانی در مقایسه با گروه کنترل شد، در تست آپپتوز درصدی از سلول های سرطانی از رنگ سبز به رنگ قرمز درآمدند. با اضافه کردن آدنوزین در غلظت µM 5/2 به محیط شرطی شده سلول های طحالی این عملکرد محیط شرطی شده تقویت شد طوری که میزان برداشت رنگ نوترال رد به شدت کاهش و موجب کاهش بیشتر قدرت میتوکنریایی سلول های سرطانی شد. همچنین موجب افزایش آپپتوزسلول های سرطانی شد، طوری که اکثر سلول های سرطانی به رنگ قرمز درآمدند. با افزایش غلظت آدنوزین به µM 5 اثر مفید محیط شرطی شده سلول های طحالی کاهش یافت، طوری که از نظر آماری اختلاف معناداری با گروه محیط شرطی شده سلول های طحالی بدون تیمارنداشت. زمانی که غلظت آدنوزین را به µM10 افزایش دادیم عملکرد کشتار ازبین رفت وبا گروه کنترل تفاوت معناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج محیط شرطی شده سلول های طحالی خود به تنهایی قادر به کشتار درصدی از سلول های سرطانی می باشد. زمانی که محیط شرطی شده سلول های طحالی را با غلظت های پایینی از آدنوزین تیمار کنیم شاهد افزایش بهبود عملکرد کشتار در سلول های سرطانی و بهبودعملکرد سلول های ایمنی در اندرکنش با سلول های سرطانی می باشیم. اما زمانی که میزان غلظت آدنوزین افزایش یابد عملکرد کشتار در سلول های سرطانی ازبین رفته و کاملا عکس می شود به عبارتی موجب رشد سلول های سرطانی می شود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، آدنوزین، محیط شرطی شده سلول های طحالی
  • نادر آقاخانی، بهرام قادری، وحید علی نژاد، رحیم بقائی، محمد حضرتی* صفحات 27-33
    هدف

    انوکساپارین نوعی داروی ضدانعقادی زیرجلدی است و عوارضی مثل درد و کبودی در محل تزریق دارد. بروز این عوارض ممکن است سبب ادامه ندادن درمان از جانب بیمار شود. با توجه به اینکه یکی از وظایف مهم پرستاران تزریق ایمن و کم عارضه ی داروهایی مثل انوکساپارین است، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مدت تزریق زیرجلدی انوکساپارین بر شدت درد، بروز و اندازه ی کبودی در محل تزریق در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش نیمه تجربی در سال 1400، درباره ی 56 بیمار تحت درمان با انوکساپارین و بستری در بخش های مراقبت های ویژه ی قلب مرکز آموزشی درمانی شهید مدنی تبریز انجام شد. نمونه ها ابتدا به روش دردسترس انتخاب و سپس، به صورت تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. پژوهشگر به هر بیمار یک بار انوکساپارین تزریق کرد، به طوری که در گروه کنترل، تزریق در مدت 10 ثانیه و در گروه مداخله، در مدت 30 ثانیه صورت گرفت. شدت درد بلافاصله پس از هر تزریق، با استفاده از مقیاس رتبه بندی عددی درد سنجیده شد و بروز و اندازه ی کبودی 48 ساعت پس از هر تزریق، با خط کش شفاف برحسب میلی مترمربع اندازه گیری شد و سپس، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 22، در سطح معنی داری 05/0 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    در مطالعه ی حاضر، میانگین شدت درد (0001/0=P)، بروز کبودی (029/0=P) و اندازه ی کبودی محل تزریق (044/0=P) به طور معنی داری، در تزریق انوکساپارین در مدت 30 ثانیه کمتر بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به کاهش چشمگیر شدت درد، بروز و اندازه ی کبودی به دنبال افزایش مدت تزریق زیرجلدی انوکساپارین و نیز به منظور ارتقای کیفیت مراقبتی و به حداقل رساندن تجربیات ناخوشایند و استرس زای بیماران، افزایش مدت تزریق انوکساپارین به 30 ثانیه توصیه می شود.

    کلیدواژگان: انوکساپارین، انفارکتوس، درد، کبودی، مدت، میوکارد
  • کاظم خرم دل*، زهرا ظفرخواه، اوشا برهمند، عباس ابوالقاسمی، سجاد رشید، سوده دشتیانه، مهشید محمدی مهر، شیوا زارع صفحات 34-43
    هدف

    طبقه ی وسواسی جبری و اختلالات مرتبط در ویرایش پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، شامل اختلالاتی است که فرض می شود دارای علت مشترکی هستند. هدف پژوهش حاضر تعیین نرخ توارث پذیری و نقش عوامل محیطی اختلال وسواس ذخیره در دوقلوهای همسان و غیرهمسان بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر از نوع مطالعات طرح دوقلویی بود. نمونه شامل 676 دوقلو (474 همسان و 204 ناهمسان) بود که به صورت تصادفی، از انجمن های دوقلویی چند شهر بزرگ کشور، در سال 1398، انتخاب شدند. مقیاس درجه بندی وسواس رفتار ذخیره ای و پرسش نامه ی خود گزارشی همسانی به عنوان ابزار های پژوهش استفاده شدند. از تحلیل تک متغیره ی دوقلویی برای برآورد واریانس توراث، محیط مشترک و محیط غیر مشترک در اختلال مذکور استفاده شد. داده های پژوهش توسط نرم افزار هایSPSS-26 ،STATA17  و M-plus8.3.2 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج حاکی از این بود که میزان هم بستگی گروه همسان معادل 58/0 و گروه ناهمسان معادل 26/0 است. همچنین، با توجه به بهترین مدل برازش شده ی AE، عامل ژنتیک افزایشی بیش از50 درصد از واریانس فنوتیپ اختلال وسواس ذخیره کردن را تبیین می کند؛ درحالی که نیم دیگر واریانس اختلال ذخیره کردن را عامل محیط نامشترک و واریانس خطا تبیین می کند.

    نتیجه گیری

    الگوی هم بودی ژنتیک افزایشی و محیط غیرمشترک مهم ترین نقش را در بروز فنوتیپ وسواس ذخیره بازی می کنند؛ درحالی که نقش عامل محیط مشترک نظیر خواهران و برادران و سبک فرزندپروری والدینی در سبب شناسی ذخیره کردن بسیار ناچیز است.

    کلیدواژگان: دوقلو های همسان، دوقلوهای غیرهمسان، اختلال وسواسی جبری، محیطی و رفتاری
  • سحر پارسه*، سعید شاکریان، امید ظفرمند صفحات 44-54
    اهداف

    دیابت نوع 2 بیماری مزمنی است، که امید به زندگی در مبتلایان به آن بخاطر برخی مشکلات  پایین می آید. اختلال عملکرد میتوکندری یک ویژگی برجسته در دیابت نوع 2 است. MOTS-C  یک پپتید مشتق از میتوکندری با فعالیت تقلیدی ورزشی است که اثرات مفیدی بر متابولیسم و ​​ظرفیت ورزش دارد . هدف از این مقاله، مروری بر عملکرد پپتید  MOTS-c   و مکانیسم عمل تمرینات ورزشی بر بهبود بیماری دیابت نوع 2 می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مروری، با جستجو در مقاله های موجود در پایگاه های اطلاعاتی، ,Scapus ,Google scholar ,Pubmed و فارسی شامل ،    Magiraو با کلید واژه های  MOTS-c، دیابت نوع 2، تمرینات ورزشی مربوط به سال های 1991 تا 2022 انجام گردید. جستجو به مقالات با زبان انگلیسی و فارسی که متن کامل آن ها موجود بود، محدود گردید. به طور کلی از بین 52 مقاله بدست آمده، 41 مقاله که متن کامل آن ها موجود بود، مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    تمرینات ورزشی سطح MOTS-c را افزایش داده و MOTS-C، AMPK   را در عضلات اسکلتی فعال می کند و متابولیسم انرژی کل بدن را بهبود می بخشد.

    نتیجه گیری

     تمرین ورزشی حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و  خطر ابتلا به بیماری های همراه را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع2، تمرینات ورزشی، میتوکندری، MOTS-c
  • لیلی شکوهی زاده، جلال مردانه، حمیده پارساپور، زهرا خوشه چین، علیرضا محمدزاده* صفحات 55-63
    هدف

    استرپتوکوکوس گروهB از علل نسبتا شایع عفونت واژینال در زنان در سن باروری است، که در صورت ابتلای زنان باردار با پیامدهای ناگوار جنینی و نوزادی از جمله عفونت زودرس نوزادی، سقط، زایمان زودرس و مرگ نوزادی  همراه است. با توجه به شیوع متفاوت استرپتوکوکوس گروهB در نقاط جغرافیایی مختلف، این مطالعه با هدف تعیین شیوع کلونیزاسیون استرپتوکوکوس گروه B در واژن زنان باردار مراجعه کننده به  بیمارستان فاطمیه شهر همدان و عوامل مرتبط با آن در سال 1400 انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی یا روش نمونه گیری مبتنی بر هدف 130 نفر از زنان باردار  مراجعه کننده به  بیمارستان فاطمیه شهر همدان در سال 1400 از نظر کلونیزاسیون استرپتوکوکوس گروه B مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری با استفاده از سواپ استریل از ناحیه واژن انجام شد و سواب ها پس از قرار دادن  در محیط اختصاصی Todd Hewitt broth به ازمایشگاه میکروب شناسی دانشکده پزشکی منتقل شدند. تست های تشخیصی باکتریایی جهت شناسایی استرپتوکوکوس گروه B انجام شد. نتایج پس از ثبت در چک لیست با نرم افزار SPSS نسخه 16 در سطح اطمینان 95% تحلیل شدند.  

    یافته ها

    میانگین سن زنان مورد مطالعه 86/6 ± 85/29 سال، از نظر وضعیت اشتغال، اکثرا غیر شاغل و  خانه دار (4/95%)، دارای تحصیلات راهنمایی (6/34%) و ساکن شهر (8/93%) بودند. حدود 70% آنان،  حداقل یک بار سابقه بارداری قبلی داشتند، 30% سابقه سقط، 2/6 %سابقه زایمان زودرس، 9/6%فشارخون حاملگی، 4/16% دیابت حاملگی، 1/3%سابقه بیماری تناسلی و 7/47%سابقه عفونت ادراری داشتند. شیوع استرپتوکوکوس گروهB 8/3 % بود. بین فراوانی استرپتوکوکوس گروهB با سن زنان باردار، سن بارداری، سوابق بارداری قبلی، سابقه سقط و زایمان زودرس و سوابق بیماری آنان ارتباط معنی دار مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    اگرچه کلونیزاسیون استرپتوکوکوس گروه B در واژن زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان کم بود، با توجه به تاثیر ناگوار آن بر نتیجه بارداری، غربالگری ابتلا به عفونت استرپتوکوکوس گروه B و در نتیجه تشخیص و درمان به موقع آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس گروه B، کلونیزاسیون، زنان باردار
  • سید علی حسینیان، سید رضا میرحافظ*، جمشید مهرزاد، جعفر سعیدی، راحله ژیانی، امیرحسین صاحبکار صفحات 64-72
    مقدمه

    بیماری کبد چرب غیرالکلی)NAFLD(Non-alcoholic Fatty Liver Disease، از شایع ترین آسیب های مزمن کبدی در جهان می باشد که استرس اکسیداتیو یکی از مهم ترین عوامل پاتوفیزیولوژی در ایجاد این بیماری است. در پژوهش های متعدد استفاده از عوامل آنتی اکسیدان جهت پیشگیری و درمان NAFLD پیشنهاد شده است. با توجه به عملکرد آنتی اکسیدانی کورکومین، در مطالعه حاضر اثر کورکومین 500 میلی گرم به همراه پیپرین 5 میلی گرم بر سطح سرمی مارکر استرس اکسیداتیو مالون دی آلدهید (MDA) و میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT) و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) بررسی شده است.

    روش ها

    در این مطالعه دوسویه کور تصادفی شده با کنترل دارونما تعداد 70 بیمار مبتلا به NAFLD انتخاب و از طریق بلاک های تصادفی شده در دو گروه تحت درمان با کورکومین دوز 500 میلی گرم با پیپرین دوز 5 میلی گرم و دارونما توزیع شدند. مارکرهای CAT و SOD توسط روش فتومتریک و مارکر MDA توسط روش کالری متری به صورت قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد.

    یافته ها

    مقایسه تغییرات سطح سرمی فاکتور MDA و فعالیت آنزیم های CAT و SOD در سرم بیماران مورد مطالعه بعد از مداخله نشان داد که در اثر مصرف ترکیب کورکومین 500 میلی گرم و پیپرین 5 میلی گرم، فعالیت سرمی آنزیم کاتالاز به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد (p=0.008) در حالیکه فاکتورهای SOD و MDA در دو گروه مورد مطالعه تفاوت معناداری نشان نداد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده حاکی از آن است که استفاده روزانه از ترکیب کورکومین 500 میلی گرم و پیپرین 5 میلی گرم در بیماران مبتلا به NAFLD، می تواند سبب افزایش فعالیت سرمی آنزیم کاتالاز شود. مطابق نتایج به دست آمده از این مطالعه می توان گفت استفاده از کورکومین 500 میلی گرم به همراه پیپرین 5 میلی گرم می تواند به عنوان مکمل طبیعی در کاهش اثرات منفی استرس اکسیداتیو در بیماران NAFLD موثر باشد.

    کلیدواژگان: کبد چرب غیرالکلی، استرس اکسیداتیو، کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز، مالون دی آلدهید
|
  • Shevan M.Mustafa, Shaban Alizadeh*, Ahmed H. Saleh, Ziba Majidi, Seyed Hadi Mousavi, Zahra Kashani Khatib Pages 2-8
    Aims

    β-Thalassemia is one of the most common groups of hereditary hemoglobinopathies. This study aimed to investigate the concentrations of hepcidin, ferritin, some interleukins (IL-6 and IL-10), and some hormones (Testosterone and follicle-stimulating hormone [FSH]) in β-thalassemia patients compared to healthy people.

    Materials & Methods

    This study was conducted on 150 male subjects. Individuals were randomly assigned to either case group (β-thalassemia patients, n=100) or control group (healthy, n=50) based on simple randomization from Azadi Teaching Hospital and Al-Jumhuri Hospital in Iraq, from April 2022 to July 2022. Experimental work was carried out at laboratories in Kirkuk, Iraq.

    Findings

    Our findings showed that the hepcidin and ferritin concentrations had a significant increase in the case group (P<0.05) compared to the control group. IL-6 and IL-10 concentrations demonstrated a significant rise in patients (P<0.05) compared to the control group. The concentration of sexual hormones (Testosterone and FSH) demonstrated a significant reduction in the case group (P<0.05) compared to the control group.

    Conclusion

    β-thalassemia, in addition to hematological abnormalities, is caused by mutations in the beta gene. It is involved with other problems, such as immune, inflammatory, and endocrine imbalances. Evaluating and monitoring the biochemical, hormonal, and inflammatory factors mentioned in the present study can help prevent the iron-overload-induced consequences of major β-thalassemia.

    Keywords: β-thalassaemia, Hepicidin, Ferritin, Testosterone, Interleukin
  • Aynollah Naderi*, Narges Manafi Anvar Pages 9-17
    Aims

    The present study aimed to compare knee function, as well as physical and psychological health, of athletes who underwent conservative treatment with those who underwent anterior cruciate ligament (ACL) reconstruction.

    Methods & Materials

    This cross-sectional study was conducted on 31 athletes with a history of unilateral ACL tear who were placed in two groups: ACL reconstruction (18 people) and conservative treatment (13 people). Single and triple hop tests for distance and knee injury and osteoarthritis outcome score (KOOS) were used for objective and subjective evaluation of knee function, respectively. The physical and psychological health of the athletes was also evaluated by the Patient-Reported Outcomes Measurement Information System 29 (PROMIS-29) questionnaire. Multivariate analysis of covariance was used to analyze the data at a significance level of P≤0.05.

    Findings

    Based on the result, the ACL treatment strategy (reconstruction or conservative treatment) had a significant effect on physical performance, ability to participate in social activities, anxiety, and depression of athletes (P<0.05). Regarding the knee function, the obtained results pinpointed that the ACL treatment strategy had a significant effect on knee symptoms and stiffness, activities of daily living, sports performance, quality of life, and limb symmetry index in hop distance (P<0.05).

    Conclusion

    It can be stated that selective treatment after an ACL injury can affect athletes' knee function, sports performance, as well as physical and psychological health. Nonetheless, it is necessary to know that the current study is retrospective and has many limitations that should be considered.

    Keywords: knee function, psychological health, physical health, ACL reconstruction, conservative treatment
  • Maryam Talebileili, Nowruz Delirezh*, Meysam Abtahi Foroushani Pages 18-26
    Aims

     The present study aimed to assess the effects of spleen-cell-conditioned medium treated with different concentrations of adenosine on the 4T1 breast cancer cell line.

    Materials & Methods

    For this purpose, mouse spleens were isolated in completely sterile conditions, and splenocytes were then isolated for culture. Different concentrations of adenosine (25, 50, and 100 μM doses), phytohemagglutinin solution, and culture medium containing Fetal Bovine Serum (FBS) were added to splenocytes and incubated for 72 h. Thereafter, splenocytes were incubated by adding fresh culture medium without serum for 24 h. This fluid was collected and stored in a freezer at -80 for further assessment. The conditioned medium was mixed with an equal volume of the culture medium containing 4T1 cancer. The studied groups included control containing untreated 4T1 cancer cells, spleen-cell-conditioned medium untreated with adenosine, spleen-cell-conditioned medium treated with adenosine ∼25 μM, spleen-cell-conditioned medium treated with adenosine ∼5 μM, and the fifth group: spleen-cell-conditioned medium treated with adenosine ∼10 μM. After 48 h, the viability of 4T1 cells was measured by MTT and NR tests, and the amount of apoptosis in the cells was evaluated by vital dye staining.

    Findings

    The spleen-cell-conditioned medium is able to damage cancer cells and causes a significant reduction in neutral red uptake or damage to the cancer cell membrane. In the MTT test, a decrease was observed in the mitochondrial power; that is to say, a decrease in cell viability of cancer cells compared to the control group. In the apoptosis test, a percentage of cancer cells changed color from green to red. This function of the conditioned medium was strengthened by adding adenosine ∼25 μM to the spleen cell conditioned medium so that the amount of neutral red uptake was markedly reduced and caused a further decrease in the mitochondrial power of cancer cells. It also increased apoptosis in cancer cells so that most cancer cells changed color to red. The beneficial effect of the spleen-cell-conditioned medium decreased by increasing the concentration of adenosine to 5 µM so that there was no statistically significant difference with the untreated spleen-cell-conditioned medium. When we increased the concentration of adenosine to 10 µM, the killing efficacy disappeared, and there was no significant difference with the control group.

    Conclusion

    Based on the results, the spleen-cell-conditioned medium was able to kill a percentage of cancer cells. When we treat the spleen-cell-conditioned medium with low concentrations of adenosine, we observe a marked improvement in the killing efficacy of cancer cells, as well as an interaction between immune cells and cancer cells. Nonetheless, when the concentration of adenosine increases, the killing efficacy of cancer cells is lost and completely reversed, resulting in the growth of cancer cells.

    Keywords: Adenosine, Breast cancer, Spleen-cell-conditioned medium
  • Nader Aghakhani, Bahram Ghaderi, Vahid Alinezhad, Rahim Baghaei, Mohammad Hazrati* Pages 27-33
    Aims

    Enoxaparin is a subcutaneous anticoagulant that has some side effects, including bruising and pain at the injection site. The incidence of the side effects can prevent the patient from continuing the treatment. Since one of the most important duties of nurses is the safe and low-complication injection of drugs, such as enoxaparin, this study aimed to examine the effect of the duration of enoxaparin subcutaneous injection on the intensity of pain and the incidence of bruising, as well as the size of it, in injection site among patients with myocardial infarction.

    Materials & Methods

    This semi-experimental research was conducted on 56 patients treated with enoxaparin and hospitalized in the cardiac care unit of Shahid Madani Medical Training Center in Tabriz, Iran, in 2021. After an initial convenience sampling, the samples were divided into 2 groups by random allocation. Enoxaparin injections were done in all patients by the researcher. The injection was done within 10 and 30 s for the control and experimental groups, respectively. The intensity of pain was measured by a numerical pain rating scale immediately after each injection, and the incidence and size of bruising were assessed with a transparent ruler in square millimeters 48 hours after each injection. Data analysis was conducted in SPSS V. 22 at a significance level of 0.05.

    Findings

    In the present study, the mean scores of pain intensity (P=0.0001), the incidence of bruising (P=0.029), and the size of the injection site bruise (P=0.044) were significantly lower in enoxaparin injection within 30 s than 10 s.

    Conclusion

    Due to the significant reduction in pain intensity and the incidence and size of bruises after increasing the duration of enoxaparin subcutaneous injection and, therefore, the improvement of the quality of care and reduction of the unpleasant and stressful experiences of patients, it is suggested to increase the duration of injection to 30 s.

    Keywords: Bruises, Duration, Enoxaparin, Infarction, Myocardial, Pain
  • Kazem Khorram Del*, ZAHRA ZAFARKHAH, Usha Brahmand, ABBAS Abolghasemi, Sajjad Rashid, Soode Dashtiane, MAHSHID MOHAMMADI MEHR, SHIVA ZARE Pages 34-43
    Aims

     The “Obsessive-Compulsive and Related Disorders” chapter in DSM-5 involves a series of conditions supposed to be etiologically related to obsessive-compulsive disorder (OCD). The present study aimed to determine the heritability rate and the role of environmental factors of OCD in monozygotic and dizygotic twins.

    Materials & Methods

    The research was conducted based on a twin study design. A total of 672 twins (MZ=474; DZ=202) were selected from twins associations in megacities in Iran in 2019. The required data was collected using the Hoarding Rating Scale and the Self-Report of Zygosity. Twin modeling methods were employed to decompose the variance in the liability to hoarding disorder (HD) into additive genetic and shared and non-shared environmental factors. The data were analyzed by SPSS, STATA, and M-plus.

    Findings

    The results showed that the correlation rate of the identical group was equal to 0.58, while it was 0.26 in the non-identical group. The best-fitting model for HD was the AE model. Additive genetic factors explained more than 50% of the phenotype variance of HD and the other phenotype variance of this disorder can be explained by non-shared environment.

    Conclusion

    The comorbidity pattern of the additive genetic factor and non-shared environment plays an important role in HD phenotype. On the other hand, the role of common environment, such as siblings and parenting style, was very small in the etiology of HD.

    Keywords: Dizygotic twins, Environmental, behavioral, Monozygotic twins, Obsessive-compulsive, disorder
  • Sahar Parseh*, Saeid Shakeriyan, Omid Zafarmand Pages 44-54
    Aims

    Type 2 diabetes is a chronic disease, which lowers the life expectancy of its sufferers due to some problems. Mitochondrial dysfunction is a prominent feature in type 2 diabetes. MOTS-C is a mitochondrial-derived peptide with sports-mimicking activity that has beneficial effects on metabolism and exercise capacity. The purpose of this article is to review the performance of MOTS-c peptide and the mechanism of action of exercise training on the improvement of type 2 diabetes.

    Materials and methods

    This review study, by searching in the articles available in the databases, Scapus, Google scholar, Pubmed and Farsi including,   Magira and with the keywords MOTS-c, type 2 diabetes, sports training related to the years 1991 to 2022 was done. The search was limited to articles in English and Farsi whose full text was available. In general, among the 52 articles obtained, 41 articles whose full text was available were examined.

    Findings and conclusions

    Exercise training increases the MOTS-c level and MOTS-C activates AMPK in skeletal muscles and improves the energy metabolism. Conclusion Exercise training improves insulin sensitivity, reducing the risk of concomitant diseases.

    Keywords: Exercise training, mitochondria, MOTS-c, type 2 diabetes
  • Leili Shokoohizadeh, Jalal Mardaneh, Hamideh Parsapour, Zahra Khoshechin, Alireza Mohammadzadeh* Pages 55-63
    Introduction

    Group B streptococcus (GBS) is one of the relatively common causes of vaginal infection in women of reproductive age, which in case of infection in pregnant women is associated with adverse fetal and neonatal outcomes, such as early neonatal infection, abortion, premature delivery and neonatal death. Considering the different prevalence of GBS in different geographical locations, this study was conducted with the aim of determining the prevalence of GBS colonization in the vagina of pregnant women referred to Fatemieh hospital in Hamadan city in 2021.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, 130 pregnant women referred to Fatemiyeh hospital in Hamadan city in 2021 were examined for GBS colonization using the purpose-based sampling method. Sampling was done using a sterile swab from the vaginal area, and the swabs were transferred to the microbiology laboratory of the Faculty of Medicine after being placed in the Todd Hewitt broth medium. Bacterial diagnostic tests were performed to identify GBS. After registering in the checklist, the results were analyzed with SPSS version 16 software at a confidence level of 95%.

    Results

    The average age of the studied women was 29.85 ± 6.86 years, in terms of employment status, mostly unemployed and housekeeper (95.4 %), with middle school education (34.6%) and living in the city (93.8 %). About 70% of them had a history of pregnancy at least once, 30% had a history of abortion, 6.2 % had a history of premature birth, 6.9% had a history of gestational hypertension, 16.4 % had a history of gestational diabetes, 3.1 % had a history of genital disease, and 47.7 % had a history of urinary tract infection. The prevalence of GBS was 3.8 %. No significant relationship was observed between the frequency of GBS with the age of pregnant women, gestational age, previous pregnancy records, history of abortion and premature birth, and their disease records.

    Conclusion

     Although the colonization of GBS in the vagina of pregnant women referred to Fatemiyeh hospital in Hamedan was low, due to its adverse effect on the outcome of pregnancy, screening for GBS infection and, as a result, its timely diagnosis and treatment is of special importance.

    Keywords: Group B streptococcus, colonization, pregnant women
  • Seyed Ali Hoseinian, Seyed Reza Mirhafez*, Jamshid Mehrzad, Jafar Saeidi, Rahele Zhiani, Amirhossein Sahebkar Pages 64-72
    Background

    Non-alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD) is one of the most common chronic liver diseases worldwide and oxidative stress (OS) is one of the most important factors of pathophysiology in the development of this disease. The use of antioxidant agents for preventing and treating NAFLD has been suggested in several studies. Due to the antioxidant function of curcumin, the effects of curcumin on serum level of malondialdehyde (MDA) as an oxidative stress marker and enzymes activity level of catalase (CAT) and superoxide dismutase (SOD) were investigated in this study.

    Methods

    In this study, 70 patients with NAFLD were selected and distributed through randomized blocks in two groups of receiving curcumin 500mg plus piperine 5mg and placebo. CAT and SOD markers were measured by photometric method and MDA marker by calorimetric method before and after the intervention.

    Findings

    Comparison of the changes in the serum level of MDA factor and the activity of CAT and SOD enzymes in the serum of the studied patients after the intervention showed that the serum activity of catalase enzyme increased significantly due to the consumption of the combination of curcumin 500 mg and piperine 5 mg (p = 0.008) while SOD and MDA factors did not show any significant difference in the two studied groups.

    Conclusion

    The results indicate that daily use of curcumin in patients with NAFLD can increase the serum activity of catalase. According to the results of this study, the use of curcumin as a natural supplement, might be effective in blunting the negative effects of oxidative stress in patients with NAFLD.

    Keywords: Non-alcoholic Fatty Liver Diseas, Oxidative stress, Catalase, Superoxide dismutase, Malondialdehyde