فهرست مطالب

نشریه طب کار
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 25، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید روح الله میری *، امیر هوشنگ مهرپرور، محمد جواد زارع سخویدی، زهره بذرگر صفحات 1-8
    مقدمه
    گرد و غبار سیلیس یکی از خطرناک ترین مواد در ایجاد بیماری های ریوی در محیط های کاری است. استنشاق ذرات سیلیس در میزان بالا می تواند باعث بروز بیماری های ریوی از جمله سیلیکوزیس و همچنین کاهش حجم های ریوی در کارگران در معرض مواجهه با آن شود. یکی از راه های پایش و کنترل تاثیرات گرد و غبار سیلیس بر کارگران بررسی روند تغییرات پارامترهای تست اسپیرومتری است. این مطالعه با هدف بررسی روند تغییرات پارامترهای اسپیرومتری کارگران یک صنعت شیشه سازی در اثر مواجهه با گرد و غبار سیلیس در یک دوره سه ساله انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش دادهای اسپیرومتری200 نفر از کارگران یک کارخانه شیشه سازی در سه سال متوالی91، 92 و 93 مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین اثر استعمال سیگار در دو گروه سیگاری و غیرسیگاری و همچنین تغیرات پارامترهای FVC وFEV1 در گروه های کاری مختلف که دارای میزان مواجهه متفاوت بودند مورد بررسی قرار گرفت. داده های این پژوهش توسط نرم افزارSPSS ویرایش18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    بررسی روند تغییرات پارامترهای FVC وFEV1 در سالهای 91 و 92 و 93 تغییرات معنی داری را در بین گروه های کاری متفاوت با مواجهه متفاوت نشان نداد. همچنین تغییرات در بین دو گروه سیگاری و غیر سیگاری نیز تغییرات معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که تاثیر گرد و غبار سیلیس در کارگران شرکت کننده در این پژوهش در دوره زمانی ذکر شده ناچیز بوده است.
    کلیدواژگان: سیلیس، صنعت شیشه، پارامترهای اسپیرومتری
  • محمد جواد زارع سخویدی، فاطمه کارگر شورکی، مریم فیض عارفی، مهرداد مستغاثی*، فریبا زارع سخویدی، رضیه سلطانی گردفرامرزی صفحات 9-17
    مقدمه
    عفونت شغلی با عوامل بیماریزای خونی منتقله از خون، یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در جهان است و این در حالی است که بسیاری از کارکنان بهداشتی، آسیب سرسوزن را با اهمیت ندانسته و پیگیری نمی نمایند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع جراحت با سوزن و اشیاء برنده در نیروهای خدماتی بیمارستان های آموزشی شهر یزد در سال 1392 می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی و از نوع مقطعی- تحلیلی در بیمارستان های آموزشی شهر یزد انجام شد. در مجموع 170 نیروی خدماتی به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای شامل اطلاعات فردی و زمینه ای، سوابق جراحت با سرسوزن و اشیاء برنده و تیز و اطلاعاتی در زمینه آگاهی و نگرش و عملکرد پرسش شوندگان در زمینه جراحت با سرسوزن بود. اطلاعات با استفاده از نرم افزارSPSS و آمار توصیفی، آزمون t-student و آنالیز رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در مطالعه حاضر 5/45 درصد از نیروهای خدماتی، حداقل یکبار آسیب با اجسام برنده را تجربه کرده بودند. 1/78 درصد از افراد ذکر کردند که پس از مواجهه با این عوارض، از لحاظ پزشکی پیگیر سلامتی خود می شوند. مقایسه نمره دانش در دو گروه افراد با و بدون سابقه جراحت نشان داد که نمره افراد با سابقه این گونه عوارض، به صورت معنی داری از افراد بدون این عوارض کمتر می باشد و هر چند نمره درک ریسک در گروه با سابقه این عوارض کمی بیشتر از گروه بدون سابقه عوارض است اما این تفاوت معنی دار نیست. وقوع جراحات ناشی از سرسوزن در افراد با سابقه کار بیشتر در مقایسه با افراد با سابقه کمتر به طور معنی داری پایین تر بود.
    نتیجه گیری
    میزان آسیب های سرسوزن در نیروهای خدماتی بیمارستان بالا می باشد. جهت پیشگیری از این آسیب ها برنامه های آموزشی باید در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جراحت با سوزن، آگاهی، نگرش، نیروهای خدماتی بیمارستان
  • مهندس حبیب رضاپور، مهندس محمدصادق سهرابی*، مهندس غلامحسین حلوانی، مهندس محسن حسامی آرانی صفحات 18-26
    مقدمه
    در هر زمان و مکانی حوادث می توانند موجب خسارت و صدمه به انسان ها ، اموال، جامعه و اعتبار سازمان شوند. با در نظر گرفتن حوادث ناگوار رخ داده در آزمایشگاه های کشور، بر آن شدیم تا این پژوهش را با هدف ارزیابی کمی مخاطرات در آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه هنر اصفهان و در نهایت اجرای مداخلاتی برای افزایش سطح ایمنی انجام دهیم.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-مقطعی می باشد که در سال 1393 انجام شده است. در ابتدا پس از ارزیابی اولیه، کلیه کارگاه ها و آزمایشگاه های دانشگاه هنر اصفهان (28 مورد)، 4 کارگاه و 1 آزمایشگاه با سطح پتانسیل مخاطرات بالا برای ادامه مطالعه انتخاب شدند. سپس برای ارزیابی کمی مخاطرات، بر مبنای استاندارد ایمنی OHSAS 18001 و آیین نامه های حفاظت ملی، چک لیستی 130 نمره ای تهیه شده بود. پس از انجام ارزیابی کمی مخاطرات و اولویت بندی آنها براساس نتایج این ارزیابی، مداخلاتی برای کاهش مخاطرات و افزایش سطح ایمنی اجرا شد و سپس این ارزیابی کمی تکرار و اثربخشی مداخلات مشخص گردید.
    نتایج
    براساس ارزیابی کمی، بنابر نمره دهی چک لیست ارزیابی درصد مخاطرات کلی مکان های مورد نظر 8/20 الی 4/45% (میانگین 5/35 و انحراف معیار 2/9) می باشد، که مهمترین عوامل ایجاد کننده اصلی آن عدم وجود یا نقص وسایل، تجهیزات و علائم ایمنی 31% و فقدان یا نقص مستندات ایمنی با 26% می باشد. مداخلات ایمنی اجرا شده شامل تجهیز علائم و هشدارهای ایمنی و آموزش ایمنی می باشد.
    نتیجه گیری
    پس از انجام مداخلات ایمنی و آموزشی، مخاطرات کلی از بازه 8/20 الی 4/45 درصدی به بازه 4/15 الی 3/32 درصدی کاهش یافته است. این کاهش بطور میانگین 6/10% از مخاطرات کلی می باشد. با توجه به کم هزینه بودن مداخلات انجام شده، کاهش 6/10% مخاطرات و به تبع آن افزایش سطح ایمنی قابل قبول می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی ایمنی، علائم ایمنی، ارزیابی مخاطرات
  • رستم گلمحمدی، حمیرا علی زاده *، مجید معتمدزاده، علیرضا سلطانیان صفحات 27-36
    مقدمه
    مشکلات ارگونومیکی وروشنایی ناکافی در محیط کار از علل افزایش شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی روشنایی و ارتباط آن با دردهای اسکلتی- عضلانی قالی بافان صورت گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی و به صورت مقطعی در سال 93 انجام شد. 104 کارگاه قالی بافی به صورت تصادفی ساده با 180 قالی باف زن واجد شرایط انتخاب شدند. شدت روشنایی عمومی بر اساس الگوهای انجمن مهندسین روشنایی و شدت روشنایی موضعی در سطح افق و قائم بافت اندازه گیری شد. با استفاده از نقشه بدن و خط کش درد محل و شدت دردهای اسکلتی- عضلانی قالی بافان طی سه ماه گذشته به روش مصاحبه جمع آوری گردید. روش رولا برای ارزیابی پوسچرکار مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    بررسی اثر متغیرهای فردی و شغلی نشان داد که تنها ساعت کار روزانه با شدت دردهای اسکلتی- عضلانی قالی بافان رابطه داشته است(023/0P=). متوسط شدت روشنایی مصنوعی و کمینه شدت روشنایی موضعی در سطح افق و قائم (05/0 P<) با پوسچرکار (فاصله چشم تا سطح بافت) دارای ارتباط معنی دار و مهم ترین یافته این مطالعه بوده است.
    نتیجه گیری
    شدت روشنایی عمومی و موضعی با دردهای اسکلتی- عضلانی و شدت آن رابطه مستقیم معنی دار نشان نداد. لیکن با توجه به ارتباط آماری کمبود روشنایی با پوسچر نامطلوب، می توان با اصلاح نواقص سامانه روشنایی مصنوعی و استفاده از منابع روشنایی موضعی در این کارگاه ها از اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از روشنایی نامناسب پیشگیری و شیوع آن را کنترل نمود
    کلیدواژگان: روشنایی عمومی، روشنایی موضعی، دردهای اسکلتی - عضلانی، قالی بافان
  • مهندس فاطمه کارگر شورکی*، ابوالفضل برخورداری، محمد جواد زارع سخویدی، سید محمد جعفری، علی دهقانی صفحات 37-46
    مقدمه
    افت شنوایی ناشی از سروصدا یک مشکل عمده در کشورهای صنعتی و در حال توسعه است و با توجه به نرخ بالای صنعتی شدن و عدم تجهیزات حفاظتی مناسب شیوع این اختلال در حال افزایش است. این مطالعه به منظور تعیین آلودگی صوتی و افت شنوایی ناشی از آن در کارگران یکی از صنایع سرامیک سازی انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی- مقطعی 155 نفر وارد مطالعه شدند. میانگین سن و سابقه کاری افراد به ترتیب 8/6AWT IMAGE45/29 و 65/3AWT IMAGE3/5 سال بود. تراز فشار صوت در بخش های مختلف یک صنعت سرامیک در تابستان 94 با استفاده از صداسنج Brüel & Kjær مدل 2232 مورد ارزیابی قرار گرفت. آستانه شنوایی کارگران بر اساس هدایت هوایی در هر دو گوش در فرکانس های 5/0، 1، 2، 4 کیلوهرتز تعیین شد. معیار مورد استفاده برای افت شنوایی، آستانه شنوایی 25 دسی بل و بالاتر در فرکانس های 5/0، 1، 2، 4 کیلوهرتز بود.
    نتایج
    میانگین آستانه شنوایی در گوش راست 64/7AWT IMAGE06/20 در گوش چپ 7/8AWT IMAGE46/17و آستانه شنوایی کلی 04/8AWT IMAGE9/17 دسی بل بود. همچنین 7/18 درصد از کارگران دچار افت شنوایی ناشی از سروصدا در گوش راست و 3/10 درصد در گوش چپ و در حالت کلی بودند. ارتباط معنی داری بین سابقه کاری، نوع شغل و عدم استفاده از گوشی با افت شنوایی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده میزان افت شنوایی در صنعت سرامیک بالا بوده و این کاهش در گوش راست بیشتر از گوش چپ و هر دو گوش بود.
    کلیدواژگان: افت شنوایی، سرامیک سازی، صدا
  • ملیحه کلاهدوزی*، غلامحسین حلوانی صفحات 47-57
    مقدمه
    روش (FMEA: Failure Mode Effect Analysis) برای شناسایی نقص های بوجود آمده در اجزای یک ماشین و یا یک فرایند تولیدی که از چند ماشین تشکیل شده است، بکار می رود. هدف از این مطالعه بررسی انواع اقدامات کنترلی اولویت بندی شده در کاهش عدد ریسک در یکی از کارخانه های روغن خوراکی است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای از نوع طولی است که به صورت مداخله ای در یکی از کارخانه های روغن خوراکی در استان تهران در سال 1393 اجرا گردید. پس از ارزیابی اولیه توسط تیم کارشناسی، راهکارهای اصلاحی اجرا شد و (RPN2: Risk Priority Number) به دست آمد. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 23 استفاده گردید.
    نتایج
    در صنعت مورد بررسی با استفاده از روش ارزیابی ریسک FMEA تعداد 73 خطر در 5 واحد از آن کارخانه شناسایی گردید. بیشترین عدد اولویت ریسک (RPN) 80 و کمترین عدد ریسک 4 بدست آمد. بیشترین احتمال خطر مربوط به واحد تاسیسات بود که میانگین احتمال خطر در این واحد قبل از اجرای اقدامات کنترلی و پس از آن به ترتیب ( 5/4 و 25/3) می باشد. بیشترین شدت خطر مربوط به واحد ابزارسازی بود که میانگین شدت خطر قبل از مداخله در این واحد و پس از آن به ترتیب (75/4 و3) بدست آمد.بین متوسط RPN کل، قبل و بعد از مداخله، تفاوت معناداری در سطح معناداری 5 0/0 وجود دارد.
    نتیجه گیری
    برا ساس یافته های این مطالعه می توان چنین نتیجه گیری کرد که روش FMEA یک روش ارزیابی بسیار مفید است که به بررسی دقیق پروسه ی پر خطر یا فرایند مستعد خطا می پردازد.
    کلیدواژگان: (FMEA) ارزیابی ریسک، صنعت روغن خوراکی، تجزیه و تحلیل حالات شکست و آثار آن
  • زهرا زمانیان، پریسا آزاد، صلاح الدین پرکار، حمیده پیرامی، مصطفی عبداللهی، بهرام کوهنورد* صفحات 58-66
    مقدمه
    یکی از مهمترین دلایل آلودگی صوتی شهری، صدای ترافیک است که سبب اثرات متنوع فیزیکی و ذهنی، اختلال در خواب، افت شنوایی و تاثیر بر کیفیت زندگی افراد میگردد. لذا هدف این مطالعه بررسی آلودگی صوتی ناشی از ترافیک و اثر آن بر اختلالات خواب و کیفیت زندگی شهروندان شهر شیراز می باشد
    روش بررسی
    این مطالعه بصورت توصیفی - تحلیلی بوده و در بین 280 نفر از ساکنان نواحی پرترافیک و کم ترافیک شهر شیراز که طبق روش نمونه گیری طبقه بندی شده، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل: پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی (WHOQOL: BREF)، پرسشنامه استاندارد اختلالات خواب هترزبورگ( PSQI) و دستگاه صداسنج مدل440-CEL بود. تجزیه و تحلیل بوسیله آزمون های T-TEST، کای – مربع و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
    نتایج
    بین تراز فشار صوت ترافیک شهری و اختلالات خواب ساکنین مجاور بلوارهای کم ترافیک از لحاظ آماری ارتباط معنی داری مشاهده شد(05/0>P). همچنین بین تراز فشار صوت ترافیک شهری و کیفیت زندگی ساکنین مجاور بلوارهای پر ترافیک نیز رابطه معنی دار دیده شد(05/0>P). مقایسه تراز فشار صوت در هر دو منطقه(پرترافیک و کم ترافیک) بیشتر از حد استاندارد (55 دسی بل) بود. اختلالات خواب در ساکنین مناطق پرترافیک بیشتر از مناطق کم ترافیک و کیفیت زندگی در ساکنین مناطق پرترافیک کمتر از مناطق کم ترافیک مشاهده شد که این راوابط از لحاظ آماری معنی دار شدند(05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    تراز فشار صوت در مناطق پرترافیک و کم ترافیک شهر شیراز در مقایسه با استاندارد بالاتر بود که در نتیجه منجر به افزایش اختلال خواب و کاهش کیفیت زندگی در ساکنین مناطق پرترافیک شد.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، ترافیک، اختلالات خواب، کیفیت زندگی
  • فهیمه رشیدی میبدی، امیر هوشنگ مهرپرور، سعید هادیان دهج* صفحات 67-75
    مقدمه
    دندانپزشکی به لحاظ ابتلا به مشکلات جسمی مثل درد، خشکی مفاصل و غیره حرفه ای پرخطر محسوب می گردد که ریسک فاکتورهایی نظیر وضعیت نادرست بدن موقع کار کردن و غیره می تواند در ایجاد مشکلات موثر باشند. هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی از اصول ارگونومی و عملکرد به آن در میان دندانپزشکان شهر یزد می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی که بر روی 159 دندانپزشک با حداکثر 60 سال و با دارا بودن حداقل یک سال سابقه کار انجام گرفت. از پرسشنامه ای شامل سه بخش شیوع مشکلات اسکلتی- عضلانی، آگاهی دندانپزشک از اصول ارگونومی و ثبت اصول ارگونومی رعایت شده توسط دندانپزشک حین زمان کار استفاده شد.
    نتایج
    از مجموع شرکت کنندگان در این مطالعه، 5/63% دارای فعالیت ورزشی منظم، 27% انجام حرکت کششی بین دو ویزیت، 27% استفاده از دید مستقیم، 9/89% راضی از شغل و 6/73% آشنا با اصول ارگونومیک بودند که 9/28% افراد تجربه اختلال عضلانی- اسکلتی را گزارش کردند که در جنس مونث بیشتر بود .شایع ترین نوع اختلال مربوط به گزگز و خشکی اندام و از بین اندام ها، ناراحتی گردن بیشترین شیوع را دارا بود .میانگین نمره آگاهی 7154/5±3773/22 و میانگین نمره عملکرد صحیح9154/5±8867/16 گزارش شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، بین نمره آگاهی با میزان رعایت اصول صحیح ارگونومی رابطه ای معناداری وجود داشت. پس با بالا رفتن سطح آگاهی دندانپزشک از اصول ارگونومی و رعایت این اصول می توان از اختلالات عضلانی- اسکلتی جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: اختلالات عضلانی، اسکلتی، دندانپزشکان، آگاهی، ارگونومی
|
  • Seyyed Roholah Miri, Mehrparvar Ah, Zare Sakhvidi Mj, Bazregar Z Pages 1-8
    Introduction
    Silica dust is one of the most dangerous substances in the workplaces inducing a respiratory disease. Inhalation of silica particles at high levels can cause silicosis, a special form of interstitial lung disease. One way to monitor and control the effects of silica dust on workers is the study of changes in spirometric parameters. This study aimed to investigate the changes in spirometric parameters of workers exposed to silica dust in a glass-manufacturing plant in a 3-year period.
    Methods
    In this study, spirometric parameters of 200 workers were assessed in three consecutive years (1391-1393). The effects of smoking as well as changes in FVC and FEV1 were examined in different working groups with different exposure levels. The data were analyzed by SPSS ver. 18.
    Results
    The results didnt show a significant difference among various working groups with different level of exposure during follow-up period. The changes between smokers and non-smokers were not significant as well.
    Conclusion
    It is concluded from the results of this study that the effect of silica dust on the spirometric parameters of the workers participating in this study was minimal.
    Keywords: silica, glass industry, spirometric parameters
  • Mj Zare Sakhvidi, F. Kargar Shouroki, M. Feiz Arefi, M. Mostaghaci *, F. Zare Sakhvidi, R. Soltani Gerdfaramarzi Pages 9-17
    Introduction
    Occupational infection with blood borne pathogens is a major public health problem in the world and despite this fact, needle stick injuries are not important for many health care workers and they don’t follow them. The aim of this study was to determine the prevalence of injury with needle and cutting objects in the service personnel of educational hospitals in Yazd.
    Materials And Methods
    This cross-sectional analytical study was conducted in educational hospitals in Yazd. 170 service personnel were enrolled in this study. Data were collected using a questionnaire included demographic and background data, history of the injury with a needle or cutting objects and information on knowledge, attitude and performance of injury with a needle. Data were analyzed by SPSS software using Student's T test and logistic regression analysis.
    Results
    In this study, 45.5% of the personnel had experienced at least one injury with sharps; 78.1% of people reported that after exposure to these injuries, have visited a doctor. Comparison of knowledge in two groups showed that knowledge in subjects with injury was lower than subjects without injury. Although perceived risk in the group with injuries was more than the group without complications, but this difference was not significant. Needle stick injuries were lower in people with higher work experience than those with less experience.
    Conclusion
    Needle stick injuries were high in hospital service personnel. To prevent these injuries, educational programs should be a priority.
    Keywords: Needle injury, knowledge, attitudes, hospital service personnel
  • Ha Rezapour, Gh Halvani, M. Hesami Arani Sohrabi * Pages 18-26
    Introduction
    In every time and place, accidents can cause damages or injuries to people, property, community and organization reputation. With respect to this point that accidents occurred in laboratories of our country, this study aimed to assess the hazards in laboratories and workshops of Isfahan University of Art and also the implementation of interventions to increase the safety level in these places.
    Methods
    This is a cross-sectional study. After initial evaluation of all workshops and laboratories of the Isfahan University of Art, 4 workshops and laboratories with high potential level of hazards were selected for further study. Then, for quantitative assessment of hazards made a 130-question assessment checklist was prepared based on OHSAS 18001. After performing quantitative assessment of hazards and prioritizing them based on the results of this evaluation, interventions were implemented to decrease hazards and increase the safety level. Finally, quantitative assessment repeated and efficacy of interventions has been identified.
    Results
    Based on the quantitative assessment according to evaluation checklist score, the percentage of general hazards in target sites was 20.8 to 45.4 % (Mean = 35.5, SD=9.2). Lack of safety supplies, equipment and signs with 31% and deficiency of safety procedure with 26 % were the most important factors corresponding to evaluated safety risk levels. Two interventions were implemented, including designing and installing safety signs and safety training.
    Conclusion
    After the educational and safety interventions, total hazards decreased from range of (%20.8 - %45.4) to range of (%15.4 - %32.3). According to the low cost of the implementing the interventions, the mean overall safety level is decreased (10.6%) thus increasing the safety level is acceptable.
    Keywords: Safety assessment, Safety signs, Hazard assessment
  • Rostam Golmohammadi, Homeira Alizadeh *, Majid Motamedzade, Alireza Soltanian Pages 27-36
    Introduction
    Ergonomic problems and inadequate lighting are the causes of increased prevalence of musculoskeletal disorders in the workplace. The present study was conducted to evaluate lighting in carpet weaving workshops in Bijar and its association with musculoskeletal pain among female carpet weavers.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 104 Carpet weaving workshops were randomly selected with 180 carpet weavers. Illuminance was measured based on the models presented in Illuminating Engineering Society (IES) using a Hagner luxmeter in 76 cm height from the ground. Local illuminance was measured in horizontal and vertical weaving level. By using body map and pain scale, site of pain and pain severity during the last three months were gathered. RULA method was used to evaluate weavers work posture. Data were analyzed by SPSS 16 and statistical analysis was performed applying linear and logistic regression models.
    Results
    Results revealed that only daily working hours were associated with musculoskeletal pain severity in carpet weavers (P=0.023). The average of artificial and minimum of local illuminance in horizontal and vertical weaving level (þP
    Conclusion
    There was no direct significant relationship between general and local illuminance with musculoskeletal pain and its severity. Considering statistical correlation between poor lighting and awkward posture, it seems reforming artificial and using local lighting systems in workshops can improve posture and consequently prevent musculoskeletal disorders caused by poor lighting.
    Keywords: General lighting, Local lighting, musculoskeletal pain, Carpet weavers
  • Fatemeh Kargar Shouroki *, Dr Abolfazl Barkhordari Pages 37-46
    Introduction
    Noise-induced hearing loss (NIHL) is a major problem in industrialized and developing countries. Trend of industrialization and lack of proper protective equipment lead to an increased frequency of noise-related disorders especially NIHL. This study was conducted to investigate noise pollution and the frequency of NIHL in workers of one of the ceramic industries.
    Materials And Methods
    In a descriptive cross-sectional study, 155 tile workers were studied in 2015. Mean of age and working experience in participants was 29.45± 6.8 and 5.3 ±3.65 years, respectively. Sound pressure level in different sections of ceramic industry were measured using Brüel & Kjær sound level meter. Pure tone audiometry of air conduction was performed in both ears at frequencies 0.5, 1, 2, and 4 kHz. Hearing threshold higher than 25 dB at different frequencies was defined as hearing loss.
    Results
    Mean of hearing threshold was 20.06 ±7.64 dB in right ear and 17.46 ±8.7 dB in left ear. Total hearing threshold was 17.9 ±8.04 db. About 18.7% of subjects suffered from NIHL in the right ear and 10.3% in the left ear. A significant relationship was found between work experience, job, lack of using proper protective equipment and hearing loss.
    Conclusion
    In conclusion, the rate of hearing loss among tile workers was high, hearing loss was more frequently seen in right ear than left ear.
    Keywords: Hearing loss, Ceramic industry, Noise
  • Malihe Kolahdouzi*, Gholamhossein Halvani Pages 47-57
    Introduction
    Failure Mode Effect Analysis (FMEA) method used To identify the defects of the parts of a machine or a manufacturing process that includes several machines. The aim of this study was to compare a variety of prioritized control measures in reducing the number of risks in one of the edible oil factories.
    Method
    This was a longitudinal and interventional study that carried out in one of the edible oil factories in Tehran province in 1393. After an initial assessment by an expert team, corrective solutions were implemented and Risk Priority Number (RPN2) was obtained. Data were analyzed using SPSS version 23.
    Results
    In the studied industry, 73 risks in five major units of the factory were identified by using the Failure Mode Effect Analysis (FMEA) risk assessment method. The highest risk priority number (RPN) was 80 and the lowest was 4. The highest possibility of danger was related to the factory installation unit. Possibility of danger in this unit before and after the interventional actions was 4.5 and 3.25, respectively. The highest amount of hazard severity was related to the tool making unit. The mean of severity of dangers in this unit before and after interventions were 4.75 and 3 respectively. There was a significant difference before and after the intervention (p
    Conclusion
    According to the results of this study, it can be concluded that failure mode effect analysis (FMEA) is a very useful evaluation method that focuses on high risk processes.
    Keywords: Risk assessment, Edible oil industry, Failure mode effect analysis (FMEA)
  • Z. Zamanian, P. Azad, S. Porkar, H. Pirami, M. Abdollahi, B. Kouhnavard* Pages 58-66
    Introduction
    One of the main causes of urban noise pollution is traffic noise, which causes a variety of physical and mental effects, sleep disorders, hearing loss, and quality of life. The purpose of this study was to assess the noise pollution caused by traffic and its effects on sleep disorders and the people’s quality of life in Shiraz city.
    Methods
    This descriptive and analytic study conducted on 280 residents in heavy traffic and low-traffic areas of the city that selected according to the sampling method. Data collection included: quality of life questionnaire (WHOQOL: BREF), Herzberg sleep disorders questionnaire (PSQI) and by the CEL-440 sound level meter. Data analysis was performed using T-test, Chi - square and Pearson's correlation coefficient.
    Results
    There was a statistical significant difference between traffic noise levels and sleep disorders in people nearby the low traffic boulevards (P
    Conclusion
    The traffic noise level in low and high traffic areas in Shiraz city was higher than the standard levels that lead to increasing the sleep disorders and decreasing the quality of life of people.
    Keywords: Noise pollution, Traffic, Sleep disorders, Life quality
  • Fahimeh Rashidi Maybodi, Amir Houshang Mehrparvar, Saeed Hadian Dehaj * Pages 67-75
    Introduction
    Dentistry is regarded as a dangerous job because of some developing health problems such as pain, joint stiffness, etc. Some the risk of factors, including poor posture of the body while working. could be effective to create problems. The aim of this study was to investigate the ergonomic awareness of principles and its operation by the dentists in Yazd city.
    Methods
    In this cross-sectional study was performed on 159 dentists, who are up to 60 years old with at least one-year work experience. A questionnaire was implemented consisting of three sections: outbreak of musculoskeletal disorders, dentist's knowledge of ergonomic principles and recording the ergonomic principles followed by the dentist during the operation.
    Results
    Among the participants in this study, 63.5% had regular exercise, %27 had twitch between two visits, %27 used direct sight, %89.9 had job satisfaction, and %73.6 were familiar with ergonomic principles, from which %28.9 reported the musculoskeletal disorder experience that it was more prevalent among females. The most common types of disorders were related to tingling and stiffness of limbs, from which the neck pin ranked first. The mean of awareness score and the mean of proper operation were reported 22.3773 ± 5.7154 and 16.8867 ± 5.9154, respectively.
    Conclusion
    In This study, there is a significant relationship between the awareness score and the level of following proper ergonomic principles. Thus, raising the awareness level of dentists from the ergonomic principles and following them could prevent musculoskeletal disorders.
    Keywords: musculoskeletal disorders, dentists, awareness, ergonomic