فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و یکم شماره 11 (پیاپی 118، بهمن 1395)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و یکم شماره 11 (پیاپی 118، بهمن 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهلا قاسمی، سید میثم ابطحی فروشانی*، عبدالغفار اونق صفحات 1041-1055
    زمینه و هدف
    پریتونیت القاء شده با زیموزان به منظور مطالعه فراخوانی مونوسیت ها و نوتروفیل ها به حفره صفاقی و هم چنین ارزیابی اثرات ضدالتهابی داروهای جدید و یا موجود به کار می رود. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات عصاره هیدرو الکلی گیاه علف چای بر پریتونیت حاد القاء شده با زیموزان در موش های سوری انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 50 سر موش سوری نر به طور تصادفی در5 گروه به ترتیب با دارونما(فسفات سالین نرمال)، 100، 200و 400 میلی گرم بر کیلو گرم عصاره ی هیدرو الکلی گیاه علف چای و دوز 10 میلی گرم بر کیلو گرم از داروی دیکلوفناک، یک ساعت قبل از القاء پریتونیت درمان شدند. به منظور القاء پریتونیت به هر موش200 میکرو لیتر از محلول زیموزان با غلظت 40 میکروگرم بر میلی لیتر به صورت داخل صفاقی تزریق شد. بعد از 48 ساعت محوطه صفاقی با 5 میلی لیتر PBS سرد شسته شده و سلول های جداشده به منظور ارزیابی شمارش تفریقی سلول ها، تولید نیتریک اکسید و شدت انفجار تنفسی مورد استفاده قرار گرفتند. داده های آماری با استفاده از آزمون های آماری تست کروسیکال والیس، مان ویتی و تعدیل بونفرونی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های به دست آمده ، تولید نیتریک اکسید و میزان انفجار تنفسی در سلول های اگزودای استحصالی از لاواژ صفاق در موش هایی که عصاره علف چایی را در دوزهای 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم یا دیکلوفناک (10 میلی گرم بر کیلو گرم)را دریافت کرده بودند، نسبت به موش های شاهد (مبتلا به پریتونئیت و دریافت کننده فسفات سالین بافر )کاهش یافت. تعداد کلی سلول ها در محوطه صفاقی در همه گروه های درمانی کاهش یافت. با این حال نسبت تفریقی سلول ها، اختلاف معنی داری را در بین گروه های درمانی با عصاره هیدروالکلی گیاه علف چای را نشان نداد. استفاده از دیکلوفناک و عصاره گیاهی منجر به کاهش سطح سایتوکاین های التهابی TNF-α، IL-1 و IL-6 شد. در زمینه کاهش سطح تولید TNF-α و IL-1، دیکلوفناک قوی تر از دوزهای مختلف عصاره عمل کرده است. با این حال موش های مبتلا به پریتونئیت و دریافت کننده عصاره هیدروالکلی به خصوص در دوز 400 میلی گرم بر کیلو گرم کاهش بیشتری در سطح IL-6 نسبت به موش های مبتلا به پرتونئین و دریافت کننده دیکلوفناک نشان دادند.
    نتیجه گیری
    درمجموع به نظر می رسد که عصاره هیدروالکلی گیاه علف چای می تواند به عنوان یک منبع طبیعی برای کنترل التهاب ناشی از پریتونیت حاد به کار رود.
    کلیدواژگان: پریتونئت، زیموزان، علف چای
  • میترا صادقپور نطنزی، مسعود پارسانیا *، مسعود امین زاده صفحات 1056-1068
    زمینه و اهداف
    ویروس هرپس سیمپلکس یکی از مهم ترین ویروس های بیماری زای انسانی است که قادر به ایجاد تبخال های دهانی، کراتوکونژنکتیویت و آنسفالیت می باشد. آسیکلوویر در درمان عفونت های این ویروس کاربرد دارد، امروزه به دلیل ایجاد مقاومت دارویی، نیاز به انجام تحقیق در زمینه یافتن داروهای جدید به خصوص داروهای گیاهی افزایش یافته است. این پژوهش با هدف بررسی اثر ضد ویروسی عصاره متانولی گیاه مامیران در مقایسه با آسیکلوویر علیه ویروس فوق در کشت سلولی هلا انجام شده است.
    روش بررسی
    در پژوهش تجربی حاضر سمیت عصاره متانولی مامیران و آسیکلوویر بر روی سلول هلا با دو روش MTT و تریپان بلو تعیین شد. اثر ضد ویروسی عصاره مامیران در غلظت های مختلف به ترتیب؛ 1800، 1700، 1600، 1500 و 1400 میکروگرم بر میلی لیتر و آسیکلوویر در غلظت های 500،100، 75، 50، 30 و 10 میکروگرم بر میلی لیتر بررسی شد. هم چنین اثرات ضد ویروسی آنها در زمان های مختلف قبل، بعد و هم زمان با جذب ویروس بررسی شد. در هر مرحله، ویروس با روش 50 درصد دوز عفونی کننده کشت سلول(TCID50) تعیین تیتر گردید. جهت مقایسه اثرات دو ترکیب بر ویروس از آزمون آماری تی تست استفاده شد.
    یافته ها
    بالاترین غلظت غیر سمی عصاره مامیران بر سلول هلا غلظت 1600 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین گردید که بیشترین اثر مهارکنندگی بر تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک را داشت. آسیکلوویر سمیت پایینی روی سلول هلا نشان داد. غلظت 30 میکروگرم بر میلی لیتر از آن به عنوان رقت مورد استفاده در مراحل بعدی کار در نظر گرفته شد. بیشترین اثر بازدارندگی عصاره یک ساعت پس از جذب مشاهده شد و آسیکلوویر بلافاصله بعد از جذب تا 8 ساعت پس از آلودگی، تکثیر ویروس را به طور کامل مهار کرد.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی مامیران در مقایسه با آسیکلوویر در ساعات اولیه پس از آلودگی اثر کمتری بر مهار تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس دارد. با توجه به افزایش ایجاد سویه های مقاوم به آسیکلوویر و هم چنین وجود عوارض جانبی زیاد این دارو، تحقیق های بیشتری جهت دستیابی به ترکیب های موثر با فعالیت ضد ویروسی موجود در عصاره فوق لازم می باشد.
    کلیدواژگان: مامیران، آسیکلوویر، ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک، سلول هلا، اثر ضد ویروسی
  • محمد محمدی، رحمان شیخ هادی سیرویی، امیر گرافر، کیانوش زهراکار، مجمد شاکرمی، رضا داورنیا* صفحات 1069-1086
    زمینه و هدف
    فرسودگی زناشویی یکی از پدیده هایی است که زوج های بسیاری درگیر آن هستند و از دلایل اصلی طلاق عاطفی بوده و در صورت عدم چاره اندیشی و درمان آن، زمینه را برای طلاق رسمی زوجین فراهم می کند. زوج درمانی شناختی رفتاری یکی از رویکردهای مطرح در حوزه زوج درمانی است که کارایی آن در حل بسیاری از مشکلات زناشویی به اثبات رسیده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر زوج درمانی شناختی رفتاری به شیوه گروهی بر فرسودگی زناشویی و میل به طلاق در زوجین طراحی گردید.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش پژوهش نیمه تجربی و از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه این پژوهش را کلیه زوج های دارای تعارض ها و مشکلات زناشویی تشکیل می دادند که پس از اعلام فراخوان محقق به مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی راستین شهر گرگان در نیمه دوم سال 1393 مراجعه نموده اند. با بهره گیری از نمونه گیری در دسترس، از میان زوج های داوطلب و واجد شرایط شرکت در پژوهش، 20 زوج انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل( هر گروه 10 زوج) جایگزین شدند. در این پژوهش از پرسشنامه فرسودگی زناشویی پاینز و مقیاس میل به طلاق رزولت، جانسون و مورو برای گردآوری داده ها استفاده شد. پس از اخذ پیش آزمون، مداخله زوج درمانی شناختی رفتاری بر اساس مدل زوج درمانی باکوم و همکاران به شیوه گروهی و به شکل هفتگی در 10 جلسه 2 ساعته برای گروه آزمایش ارایه شد در حالی که گروه کنترل درمانی دریافت نکردند. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و به وسیله آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره (مانکوا) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیره برای فرسودگی زناشویی(80/28=F) و میل به طلاق(25/51=F) نشان داد بین زوج های گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی دار وجود دارد(01/0>p). با توجه به نمرات پس آزمون گروه های آزمایش و کنترل در این دو متغیر مشخص گردید، زوج درمانی شناختی رفتاری موجب کاهش فرسودگی زناشویی و میل به طلاق در زوج های گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون شده است.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که مدل زوج درمانی شناختی رفتاری می تواند مشکلات زناشویی زوج ها را کاهش دهد و استفاده از این رویکرد زوج درمانی برای کار با زوجین درگیر با مشکلات زناشویی و متقاضی طلاق توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: زوج درمانی شناختی رفتاری، فرسودگی زناشویی، میل به طلاق، زوج ها
  • طاهره شعبانی، سید ابراهیم حسینی* صفحات 1087-1099
    زمینه و هدف
    تخمدان پلی کیستیک( PCOS) PolyCystic Ovary Syndrome یکی از دلایل شایع ناباروری در زنان است. با توجه به عوارض داروهای شیمیایی نظیر متفورمین که دردرمان این اختلال استفاده می شود هدف از این مطالعه مقایسه اثر عصاره هیدر والکلی ریشه جینسینگ با متفورمین در موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از 50 سر موش صحرایی بالغ استفاده گردید که به گروه های کنترل، شاهدPCOS (تیمار با لتروزول) و3 دسته تجربی دریافت کننده متفورمین( 500 میلی گرم بر کیلوگرم) ،عصاره جنسینگ(500 میلی گرم بر کیلوگرم) و متفورمین با جنسینگ تقسیم شدند. تجویزها برای مدت 28روز و به صورت گاواژ انجام گردید. سپس، بعد از خون گیری ازحیوانات جهت اندازه گیری هورمون های FSH، LH ،استرادیول، پروژسترون و تستوسترون، تخمدان ها خارج و پس از تهیه مقاطع بافتی فولیکول ها شمارش گردیدند. داده های به دست آمده از طریق آزمون های واریانس یک طرفه و دانکن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که لتروزول به تنهایی باعث افزایش معنی دار درمیزان سرمی هورمون های تستوسترون، LH، تعداد فولیکول های کیستیک و وزن حیوانات و کاهش معنی دار در میزان استروژن ، پروژسترون و فولیکول های تخمدانی نسبت به گروه کنترل می شود(001/0≥p)، اما در موش های تحت تیمار با لتروزول، تجویزمتفورمین و جنسینگ به تنهایی و با یکدیگر مانع اثر این دارو برمیزان سرمی هورمون های استروژن و پروژسترون، تستوسترون، LH، فولیکول های تخمدانی و کیستیک می شود و اختلاف بین اثر متفورمین و جنسینگ معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    لتروزول باایجاد PCOS باعث افزایش وزن بدن، هورمون های تستوسترون، LHو تعداد فولیکول های کیستیک و کاهش فولیکول های تخمدانی می شود، اما متفورمین و جننسینگ به تنهایی و با یکدیگر مانع اثر این دارو می شوند.
    کلیدواژگان: تخمدان پلی کیستیک، لتروزول، متفورمین، عصاره جنسیگ، موش صحرایی
  • عزت الله قدم پور، پروانه رادمهر *، لیلا یوسف وند صفحات 1100-1114
    زمینه و هدف
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس یکی از اختلالات ناتوانی عصبی است، که اختلال جسمی و روانی متعددی را ایجاد می کند. با در نظر گرفتن اهمیت شاخص های کفایت اجتماعی و امید به زندگی در این بیماران، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کفایت اجتماعی و امید به زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش حاضر با طرح آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه بیماران زن مراجعه کننده به انجن مولتیپل اسکلروزیس(ام.اس) شهر کرمانشاه بود، که به منظور اجرای پژوهش غربالگری انجام گرفت، ابتدا 220 نفر پرسشنامه های کفایت اجتماعی فلنر و امید به زندگی میلر را تکمیل نمودند که از میان آن ها 30 نفر به روش نمونه گیری هدفمند که در وضعیت غیر طبیعی بودند(یک انحراف معیار پایین تر از میانگین)، به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس30 نفر منتخب به شکل تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و گواه تقسیم شدند. مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای، هفته ای یک جلسه اجرا شد. پس از اتمام جلسه ها، پس آزمون و سه ماه بعد از مداخله، پیگیری بر روی دو گروه آزمایش و گواه انجام شد. تحلیل داده های خام با استفاده از SPSS و اجرای آزمون های توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و استنباطی از جمله تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افزایش کفایت اجتماعی و امید به زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس تاثیر معنی داری داشته است. این نتایج در مرحله پیگیری حفظ گردید.
    نتیجه گیری
    باتوجه به تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افزایش کفایت اجتماعی و امید به زندگی مبتلایان و تداوم اثر آن، به کارگیری این روش در همه سطوح پیشگیری و درمان مبتلایان به بیماری های جسمی از جمله مولتیپل اسکلروزیس ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پذیرش و تعهد، کفایت اجتماعی، امید به زندگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • مهدی زارعی *، علی فضل آرا، فرزانه زارع زاده صفحات 1115-1124
    زمینه و هدف
    مصرف مقادیر زیاد هیستامین همراه با غذا باعث ایجاد مسمومیت هیستامینی در مصرف کنندگان می گردد. اطلاعات چندانی در مورد محتوای هیستامین در مواد غذایی مختلف در کشور در دسترس نیست. در مطالعه حاضر، میزان هیستامین در نمونه هایی از مواد غذایی مورد مصرف در رژیم غذایی انسان که بر اساس اطلاعات موجود در منابع می توانند حاوی هیستامین باشند، اندازه گیری گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی تعداد 240 نمونه از 16 نوع مختلف مواد غذایی مورد مصرف در رژیم غذایی انسان انجام پذیرفت. هیستامین در نمونه های ماهی تازه و کنسرو ماهی به وسیله حلال اتانول 75 درصد-اسید کلریدریک 4/0 نرمال و در سایر نمونه ها به وسیله اسید کلریدریک 1/0 نرمال استخراج گردید. پس از عبور عصاره ها از ستون کروماتوگرافی تعویض یون، مشتق فلورسنس هیستامین به وسیله محلول ا- فتال دی آلدئید ایجاد و میزان نور فلورسنس ساطع شده در طول موج تحریکی 350 نانومتر و طول موج ساطعی 444 نانومتر اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    اسفناج، ماهی تازه، کنسرو ماهی و بادمجان بیشترین میزان هیستامین را با میانگین 04/5، 83/3، 77/2 و 64/2 میلی گرم در صد گرم نشان دادند. تمامی نمونه های آزمایش شده اسفناج، ماهی تازه، کنسرو ماهی و بادمجان حاوی هیستامین بودند و به ترتیب 3/53، 0/20، 3/13 و 3/13 درصد از نمونه های مورد آزمایش از این مواد غذایی حاوی مقادیر بالاتر از 5 میلی گرم در صد گرم هیستامین بودند. مقادیر کم هیستامین در تعدادی از نمونه های گوجه فرنگی، خیارشور، گردو، موز، پرتقال، خربزه، پنیر، کشک، ماست و دوغ مشاهده گردید و در زیتون و چای میزان هیستامین کمتر از حد قابل تشخیص مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر علاوه بر تایید این مساله که ماهی و فراورده های غذایی دریایی از ریسک بالایی از نظر ایجاد مسمومیت هیستامینی برخوردارند؛ همچنین نشان داد که احتمال ایجاد مسمومیت هیستامینی در انسان، در نتیجه مصرف اسفناج و بادمجان کمتر از ماهی و فراورده های آن نخواهد بود. بنابراین آگاهی از میزان هیستامین مواد غذایی موجود در رژیم غذایی انسان از این نظر نیز حائز اهمیت است که می تواند به عنوان هشداری در جهت منع مصرف هم زمان آن ها توسط مصرف کنندگان به خصوص در افراد حساس به مسمومیت هیستامینی باشد.
    کلیدواژگان: هیستامین، اسفناج، ماهی، کنسرو ماهی، بادمجان
  • زهرا صابری، ابراهیم بنی طالبی*، محمد فرامرزی صفحات 1125-1141
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری مزمن و ناتوان کننده سیستم عصبی است که منجر به تخریب میلین سیستم اعصاب مرکزی(مغز و نخاع) می گردد. تمرینات ورزشی منظم و به طور کلی فعالیت های بدنی برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری بسیار مهم است، لذا هدف این پژوهش بررسی اثر 12 هفته تمرین های ترکیبی (تمرین کششی، تمرین های قدرتی، استقامت قلبی تنفسی، انواع تمرین های تعادلی ایستا و پویا، تمرین های میان تنه(تمرین پیلاتس) و تمرین های راه رفتن روی تردمیل با حمایت وزن) بر اینترفرون گاما و وضعیت ناتوانی گسترده زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
    روش بررسی
    تحقیق از نوع نیمه تجربی و طرح تحقیق پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل و از نوع کاربردی است، لذا از میان بیماران زن مراجعه کننده به انجمن MS شهرستان شهرکرد، براساس نمره مقیاس ناتوانی جسمانی سه گروه تقسیم شدند. گروه اول (مقیاس ناتوانی جسمانی کمتر از 5/4) تعداد 44 نفر قرار داشتند که به طور تصادفی به یک گروه تجربی(22 نفر) و گروه کنترل(22 نفر) قرار گرفتند. در گروه دوم نیز (مقیاس ناتوانی جسمانی بین 5 تا 5/6) تعداد 26 نفر قرار گرفتند و به طور تصادفی به یک گروه تجربی(13 نفر) و گروه کنترل(13 نفر) تقسیم شدند. همچنین در گروه سوم (مقیاس ناتوانی جسمانی 5/6 به بالا) تعداد 26 نفر قرار گرفتند و به طور تصادفی به یک گروه تجربی(13 نفر) و گروه کنترل(13 نفر) تقسیم شدند. در مجموع تعداد 96 نفر در این تحقیق شرکت داشتند. گروه های تجربی اول، دوم و سوم هر کدام مداخله خاص خود را انجام دادند، در صورتی که گروه های کنترل تمرین های کششی دریافت می کردند. برنامه تمرین ها برای گروه های آزمایش 12 هفته، هفته ای سه جلسه و جلسه ای یک ساعت بود. فاکتورهای آنتروپومتری و اینترفرون گاما بیماران قبل و بعد از تمرین ها با ابزار مناسب اندازه گیری شد. سطوح سرمی اینترفرون گامابا استفاده از کیت تجاری الایزا و نمره EDSS با استفاده از مقیاس اندازه گیری ناتوانی جسمانی مبتلایان به MS اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده های با استفاده از آمار توصیفی و واریانس یک طرفه و تی زوجی و وابسته انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در INF-γ آزمودنی هایی با شدت ناتوانی کم در گروه مداخله اول قبل و بعد از تمرین ها مشاهده نشد(017/1=p)، اما در گروه شاهد اول تفاوت معنی داری مشاهده نشد(229/0=p)، در مقایسه بین گروهی تفاوت معنی داری بین گروه شاهد و مداخله اول بر حسب INF-γ وجود نداشت(09/0=p). همچنین، نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در INF-γ آزمودنی هایی با شدت ناتوانی کم در گروه مداخله اول قبل و بعد از تمرین ها وجود نداد(309/0=p)، اما در گروه شاهد اول تفاوت معنی داری مشاهده نشد(108/0=p)، در مقایسه بین گروهی تفاوت معنی داری بین گروه شاهد و مداخله اول بر حسب INF-γ وجود نداشت(273/0=p).
    نتیجه گیری
    انجام تمرین های توانبخشی ترکیبی هر چند در سطوح سرمی اینترفرون گاما تغییری ایجاد نکرد، اما موجب تغییرات معنی داری در شدت ناتوانی بیماران مبتلا به M.S در سطوح مختلف گردید، لذا با توجه به این نتایج، می توان پیشنهاد کرد که متخصصان توانبخشی از این تمرین ها به عنوان یکی از درمان های مکمل در کنار درمان های دارویی برای بیماران MS استفاده کنند.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، تمرین ورزشی ترکیبی، مقیاس ناتوانی جسمانی، اینترفرون گاما
  • نفیسه لطفیان، رقیه رحمانی* صفحات 1142-1148
    زمینه و هدف
    حاملگی تخمدانی فرم ناشایعی از حاملگی خارج رحمی است، که معمولا با تاخیر تشخیص داده می شود. هدف از این مطالعه گزارش یک مورد حاملگی خارج رحمی تخمدانی بود.
    معرفی بیمار: خانمی19 ساله با سابقه تخمدان پلی کیستیک بارداری اول، با سن حاملگی 9هفته و4 روز، با شکایت از درد شدید شکمی و لکه بینی که یک هفته قبل به علت تهدید به سقط با شکایت از لکه بینی و درد شکمی بستری بوده با تجویز شیافت پروژسترونی مرخص شده است، مراجعه نمود. به دنبال درخواست سونوگرافی واژینال، یک توده اکوژن و هتروژن به ابعاد 5/8×18 در مجاورت تخمدان چپ دیده شد که به نفع حاملگی خارج رحمی گزارش شد. بیمار با تشخیص بارداری خارج رحمی در تخمدان بستری و تحت درمان با متوترکسات قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    در خانم های بارداری که با شکایت از خونریزی و لکه بینی در اوایل بارداری مراجعه می کنند، علاوه بر تهدید به سقط، باید وجود بارداری خارج رحمی را حتی در صورت نبود علایم بالینی، مدنظر قرار داد.
    کلیدواژگان: حاملگی خارج رحمی، حاملگی تخمدانی، سقط
|
  • Sh Ghasemi, Sm Abtahi Froushani *, A. Ownagh Pages 1041-1055
    Background And Aim
    Zymosan-induced peritonitis model can use to study the recruitment of monocytes and neutrophils into the peritoneal cavity and to study the effects of existing and novel anti-inflammatory drugs. This study was conducted to evaluate the effects of hydroalcoholic extract of Hypericum Perforatum on acute peritonitis induced by Zymosan in NMRI mice.
    Methods
    Fifty male NMRI mice were randomly allocated in 10 equal gropes and treated with 0 ,100, 200 or 400 mg/kg of hydroalcoholic extract of H. Perforatum and or 10mg/kg diclofenac 1 hours before the induction of peritonitis. To induce peritonitis, each mouse intraperitoneally received 10 µg of zymosan in 0.4 ml of saline. After 48 h, the peritoneal cavity was lavaged by 5 ml of cold PBS and the isolated cells were used to evaluate cell differential count, nitric oxide production and severity of respiratory burst. Statistical dada tests were analyzed using the Kruskal-Wallis test, Mann-Whitney and Bonferroni adjustment.
    Results
    The data showed that the nitric oxide and respiratory burst which was produced from exudate cells by peritoneal lavage in mice that received H. Perforatum at doses of 200 and 400 mg/kg or diclofenac compared to mice received normal saline were reduced. Total cell number in peritoneal cavity significantly decreased in all treatment group. However, no significant difference was observed between treatment groups with Hypericum perforatum extract. Using diclofenac or hydroalcoholic extract of H. Perforatum caused a significant decrease in the levels of TNF-α, IL-1 and IL-6. Diclofenac caused more profound reduction in the levels of TNF-α, IL-1 compared to extract. Nevertheless, the level of IL-6 was indicated a significant decrease in mice with peritonitis received hydroalcoholic extract especially in dose 400 mg/kg compared to mice with peritonitis received diclofenac.
    Conclusion
    In total it seems that the hydroalcholic extract of H. Perforatum may be a suitable as natural source to control inflammation caused by acute peritonitis.
    Keywords: Peritonitis, Zymosan, Hypericum perforatum
  • M. Sadeghpour Natanzi, M. Parsania *, M. Aminzadeh Pages 1056-1068
    Background And Aim
    Herpes simplex virus is one of the most important human pathogenic viruses that may lead to oral herpes, keratoconjunctivitis and even encephalitis. A number of enzymes of the virus such as DNA polymerase can be targeted antiviral drugs. Acyclovir is used to treat infections of the virus, today due to drug resistance, need to do more research on finding new drugs, especially herbal medicines has increased. This study aimed to investigate the antiviral effect of methanol extract of Chelidonium majus compared with acyclovir against the virus in HeLa cell culture.
    Methods
    In this experimental study, the toxicity of Chelidonium majus L. methanol extract and acyclovir on HeLa cell was determined with both MTT and Trypan blue methods. The antiviral effect of Chelidonium majus L. extract and acyclovir was evaluated in different concentration (1800- 1700- 1600- 1500- 1400 and 500- 100- 75- 50- 30-10 µg/ml) and also in different times before, after and during of virus adsorption respectively. The virus titer was measured by tissue culture infectious dose 50 )TCID50( method. The T-test method was used to comparing the effects of both compounds on virus.
    Results
    The maximum non-toxic concentration of Chelidonium majus L. extract on HeLa cell was determined 1600 µg/ml that has the maximum inhibitory effect on HSV-1 replication. Acyclovir was shown low toxicity on HeLa cells.The 30 µg/ml concentration of acyclovir was considered for the next steps of the study.The highest inhibitory effect of the extract was observed 1 hour after absorption and the virus replication was suppressed completely by the acyclovir immediately after virus adsorption up to 8 hours after infection.
    Conclusion
    The Chelidonium majus L. methanol extract has less effect than the acyclovir on inhibition of herpes simplex virus replication in a first few hours of infection. More research is needed to achieve effective compounds with antiviral activity of above extract due to increasing acyclovir resistant strains also its side effects.
    Keywords: Chelidonium majus L., Acyclovir, Herpes Simplex Virus Type 1, HeLa Cell, Antiviral effect
  • M. Mohammadi, R. Sheykh Hadi Siruii, A. Garafar, K. Zahrakar, M. Shakarami, R. Davarniya* Pages 1069-1086
    Background and Aim
    Couple burnout is one of the phenomena which involve many couples, it is among the main causes of emotional divorce, and without proper management and treatment, and it can lay the ground for formal divorce among couples. Cognitive behavioral couple therapy is one of the existing approaches in the couple therapy field, the efficiency of which has been established for resolving many marital problems. The present study was designed by the aim of investigating the effect of group cognitive behavioral couple therapy on couple burnout and divorce tendency in couples.
    Methods
    The present research was of applied research type. The research method was semi-empirical with a pretest-posttest with control group design. The research population included all the couples with marital conflict and problems who, after a recall announcement of the researcher, visited the counseling and psychological services center located in Gorgan city in 2014. By using the available sampling method, 20 couples were selected among the volunteer and qualified couples for the research, and they were assigned into experiment and control groups (10 couples per group) by random assignment. In the present research, the Pines burnout questionnaire (1996) and divorce tendency scale of Rouswelt, Johnson, and Mouro (1986) were used for gathering the data. After taking the pretest, the group cognitive behavioral couple therapy based on the couple therapy model of Baucom and colleagues (2008) was held in 10 2-hour weekly sessions for the experiment group couples, while the control group couples received no intervention. The data were analyzed through descriptive statistics method and multivariate covariance analysis (MANCOVA) in SPSS v.20.
    Results
    The multivariate covariance analysis results for couple burnout (F= 28.80) and divorce tendency (F= 51.25) suggested that there was a significant difference between the couples of experiment and control groups (P
    Conclusion
    The research findings indicate that the cognitive behavioral couple therapy model can reduce marital problems, and using this couple therapy approach is recommended for working with the couples involved in marital problems with divorce demand.
    Keywords: Cognitive behavioral couple therapy, Couple burnout, Divorce tendency, Couples
  • T. Shabani, Se Hosseini * Pages 1087-1099
    Background and Aim
    Polycystic ovary PCOS is considered as the most common cause of infertility in women. Due to the side-effects of chemical drugs such as metformin, which is used to treat this disorder, the purpose of this paper was to study the effect of metformin with Ginseng root in this disease treatment.
    Methods
    In the present experimental study, 50 adult female rats were divided into 5 groups: control, sham PCOS (treated with letrozole) and three experimental groups receiving metformin (500mg/kg), ginseng extracts (500mg/kg) and metformin with Ginseng. All administrations were done as gavage for 28 days. Then, blood samples were taken to measure FSH, LH, estradiol, progesterone and testosterone hormones in animals, follicle ovaries were removed and the tissue sections were counted. The collected data were analyzed via ANOVA and Duncan tests.
    Results
    The results indicated that letrozole caused a significant increase in the serum level of testosterone, LH, cystic follicles number and the animals’ weight but a significant decrease in estrogen, progesterone and ovarian follicles were seen in comparison with the control group (p≤0.001). But, in rats treated with letrozole, administration of metformin and Ginseng alone and together caused to prevent the effects of this drug on serum level of estrogen, progesterone, testosterone, LH, and cystic-ovarian follicles. No significant difference between the effects of metformin and ginseng was observed.
    Conclusion
    By making PCOS Letrozole causes increase in weight gain, testosterone, LH and cystic follicles and a decrease in ovarian follicles and ginseng, but metformin and ginseng alone and together prevent the effects of this drug.
    Keywords: PCOS, Letrozole, Metformin, Ginseng extracts, Rat
  • E. Ghadampour, P. Radmehr *, L. Yousefvand Pages 1100-1114
    Background and Aim
    Multiple Sclerosis is a neurological disability disorders, which creates many physical and mental differences. The aim of the study was to evaluate the effect of acceptance and commitment therapy on social competence and life expectancy of patients with multiple sclerosis.
    Methods
    The present study design was experimental with pre-test, post-test and follow-up and control group. Statistical population of this study consisted of all female patients admitted to the multiple sclerosis (MS) society of Kermanshah cityt to purpose of implement a screening test. At the begening a number of 220 people completed the Felner-social competence and Miler-life expectancy questionnaires. Among them the 30 persons through purposeful sampling that in the abnormal situation (on standard deviation lower group average) were selected. Then the selected 30 persons were randomly divided into two equal groups of experimental and control. In the experimental group the acceptance and commitment therapy were conducted for 8 sessions 90 minutes. After completing the session, post-test and three months after the intervention, follow-up was conducted on two groups. Analyzed of the data was done using spss19, descriptive test (mean and Standard deviation), and ANOVA with repeated measure.
    Results
    Repeated measures analysis of variance showed that acceptance and commitment therapy based on increasing social competence and life expectancy of patients with multiple sclerosis had significant effect. Findings were also preserved in the follow-up phase.
    Conclusion
    According to the effect of acceptance and commitment therapy on increase social competence and life expectancy suffering and its effects, application of this method at all levels of prevention and treatment of physical illness among multiple sclerosis seems necessary.
    Keywords: Acceptance, Commitment, Social Competence, Life Expectancy, Multiple Sclerosis
  • Mehdi Zarei * Pages 1115-1124
    Background and Aim
    Consuming large amounts of histamine with food causes histamine poisoning in consumers. Little information about the content of histamine in food is available in the country. In the present study, the histamine content of some samples of food usually consumed in the human diet and which may contain histamine based on the literature, were measured.
    Methods
    The study was performed on 240 samples from 16 different types of food commonly used in the human diet. Histamine was extracted with 75 % ethanol- 0.4 N HCl in fresh and canned fish samples and with 0.1 N HCl in other samples. After passing the extracts through ion exchange chromatography column, the fluorescence derivative of histamine was generated by O-phthaldialdehyde and the amount of fluorescent light was measured at excitation wavelength of 350 nm and emission wavelength of 444 nm.
    Results
    Spinach, fresh fish, canned fish and eggplant samples showed the highest histamine level with the mean levels of 5.04, 3.83, 2.77 and 2.64 mg/100g. All the tested samples of spinach, fresh fish, canned fish and eggplant contained histamine and 53.3, 20.0, 13.3 and 13.3 % of these samples contained more than 5.0 mg/100g histamine, respectively. Low levels of histamine were found in some samples of tomato, pickled cucumber, walnut, banana, orange, melon, cheese, kashk, yoghurt and doogh; and non-detectable levels of histamine were found in olive and tea samples.
    Conclusion
    This study confirmed the fact that, fish and seafood products have a high risk of histamine poisoning; and also showed that the risk of histamine poisoning in humans, due to the consumption of spinach and eggplant would not be less than fish and its products. Hence, awareness of the histamine content of the diet food is also important, in the sense that, it could be a warning for contraindication of those food together, especially in people sensitive to histamine poisoning.
    Keywords: Histamine, Spinach, Fish, Canned fish, Eggplant
  • Z. Saberi, E. Banitalebi *, M. Faramarzi Pages 1125-1141
    Background And Aim
    Multiple sclerosis is a chronic and debilitating nervous system, leading to demyelination of the central nervous system (brain and spinal cord). Regular exercise and general physical activity is important to maintain health and prevent disease, already well known. Therefore the aim of this study was to evaluate the effect of 12 weeks of combined exercises (strength training, Strengthening Exercises, cardio respiratory endurance, a variety of static and dynamic balance exercises, exercises of the trunk (pilates training) and walking on the treadmill training with body weight support) on interferon gamma and Expanded Disability Status Scale women with multiple sclerosis.
    Methods
    In the present experimental rsearch, female patients who were admitted to the MS Society of Shahrekord, Iran, were divided into three groups based on physical disability scores. In the first group (physical disability scale less than 4.5), 44 people were randomly selected to one experimental group (22 patients) and control group (n = 22). In the second group (scale physical disability between 5 and 5.6), 26 patients were enrolled and randomly assigned to an experimental group (n = 13) and control group (n = 13). The third (Physical Disability Scale-up to 6.5), 26 patients were enrolled and randomly assigned to an experimental group (n = 13) and control group (n = 13). A total of 96 patients were participated in this study. Experimental groups of first, second and third were done its own intervention separately. While the control group received stretching exercises, workout schedule for the experimental group was of 12 weeks, three sessions of lasted one hour. Anthropometric factors and interferon-gamma were measured before and after training with the appropriate tools. Serum levels of INF-γ was determind using a commercial ELISA kit and EDSS scores were measured using the measure of disability in patients with MS. Data analysis was performed using descriptive statistics and ANOVA and paired t-test and dependent.
    Results
    The results showed that no significant differences were seen in the INF-γ subjects with low disability before and after exercise in the intervention group (p=1.017), whereas, there was no significant difference in the control group (p=0.229). In comparison, no significant difference was observed between intervention and control groups in terms of INF-γ (09/0 = p). The results indicated that significant differences INF-γ subjects with low disability before and after exercise was observed in the intervention group (p=0.309
    Conclusion
    Although combinated exercise training did not change on serum levels of IFN, but it casued asignificant changes in EDSS of the patients with M.S at different levels Regarding these results, it can be suggested that rehabilitation specialists use of these exercises as a complementary treatment along with drug therapy for MS patients.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Anthropometric Characteristics, Combinated Exercise Training, Expanded Disability Status Scale
  • Roghaieh Rahamny * Pages 1142-1148
    Background And Aim
    Ovarian pregnancy is an uncommon form of ectopic pregnancy which usually diagnosed so late. The aim of this study is to report a case of ovarian ectopic pregnancy
    Case Presentation
    A 19 years old woman, with a history of polycystic ovary, first pregnancy, gestation age 9 weeks and 4 days, visited the doctor. She was complaining of severe abdomen pain and vaginal spotting and she was bedridden because of threatened miscarriage. She had discharged from hospital with progesterone suppository prescription. Requesting a transvaginal ultrasound and heterogeneous echogenic mass (size18×8/5) was shown near the left ovary. It was shown as ectopic pregnancy. The patient was hospitalized by ectopic pregnancy in ovary diagnosis and she was treated by methotrexate.
    Conclusion
    In pregnant women that complain of bleeding and spotting in early pregnancy, in addition to threatened abortion, ectopic pregnancy should exist even in the absence of clinical symptoms, should be considered.
    Keywords: Ectopic pregnancy, Ovarian pregnancy, Abortion