فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 421 (هفته اول اردیبهشت 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 421 (هفته اول اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/03
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • مجید موحد، علیرضا صالحی، راضیه رایان پور صفحات 177-185
    مقدمه
    هدف از انجام پژوهش حاضر، مطالعه ی چگونگی کیفیت رابطه ی پزشک- بیمار، سنجش رابطه ی میان میزان نارضایتی از رابطه ی پزشک- بیمار و میزان استفاده از طب سنتی و مکمل در میان مراجعه کنندگان به مراکز طب غیر رایج بود.
    روش ها
    این پژوهش، مطالعه ای تحلیلی- مقطعی بود که در آن، 800 نفر از مراجعه کنندگان به 6 مرکز طب غیر رایج شهر شیراز در تیر ماه 1395، با کسب رضایت از آن ها و به روش تمام شماری مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسش نامه ی محقق ساخته که اعتبار و پایایی آن تایید گردید، جمع آوری و با به کارگیری نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    61 درصد از مراجعه کنندگان به مراکز طب غیر رایج شهر شیراز، از کیفیت رابطه ی پزشک- بیمار به میزان متوسط ناراضی بودند و همبستگی معنی داری بین میزان نارضایتی افراد از رابطه ی پزشک- بیمار و میزان استفاده از طب سنتی و مکمل وجود داشت؛ به طوری که میزان نارضایتی بیشتر، با میزان به کارگیری بیشتر طب سنتی و مکمل همراه بود.
    نتیجه گیری
    میزان استفاده از طب سنتی و مکمل، با میزان نارضایتی از رابطه ی پزشک- بیمار دارای ارتباط است؛ پس اگر اقداماتی جهت بهبود این رابطه صورت نگیرد، نارضایتی بیش تر، استفاده ی بیش تر از طب غیر رایج را در پی دارد. بنابراین، اقداماتی جهت بهبود رابطه ی پزشک بیمار از طریق آموزش، فرهنگ سازی و توجه بیشتر به حقوق طرفین، می تواند از پیامد های استفاده ی افراطی و بدون اطلاع پزشک از طب سنتی و مکمل جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: طب سنتی، طب مکمل، رابطه پزشک، بیمار
  • بابک علی کیایی، سمانه کرمی، سید تقی هاشمی، سارا موسوی صفحات 186-192
    مقدمه
    مطالعات قبلی نشان داده است که بیماران دریافت کننده ی خون که تحت تهویه ی مکانیکی قرار دارند، با افزایش مقاومت راه هوایی روبه رو می شوند. هدف از انجام این مطالعه، تعیین تاثیر سلنیوم با دز بالا بر حداکثر فشار عضلات دمی در بیماران بدحال بستری دریافت کننده ی خون در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان الزهرای (س) اصفهان بود.
    روش ها
    در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 102 بیمار تحت ونتیلاسیون با ونتیلاتور مدک که سابقه ی دریافت خون داشتند، در سه گروه دریافت کننده ی 1000 و 500 میکروگرم سلنیوم تزریقی و بدون دارو (شاهد) مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران در طی مدت تهویه ی مکانیکی از نظر پارامترهای تنفسی و میزان مقاوت راه های هوایی، بررسی و مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین حداکثر فشار عضله ی دمی در بدو شروع ونتیلاسیون در سه گروه شاهد و 500 میکروگرم و 1000 میکروگرم سلنیوم به ترتیب 67/2 ± 12/28-، 65/2 ± 41/29- و 16/2 ± 5/28- سانتی متر آب بود و اختلاف معنی داری بین سه گروه دیده نشد (10/0 = P). میانگین این متغیر در زمان رسیدن به Pressure support ventilation (PSV) معادل 8 سانتی متر آب، در سه گروه پیش گفته به ترتیب 47/1 ± 29/30-، 39/1 ± 12/30- و 96/1 ± 74/30- سانتی متر آب بود و اختلاف سه گروه معنی دار نبود (28/0 = P). این میانگین در زمان رسیدن به PSV معادل 5 سانتی متر آب به ترتیب 91/1 ± 82/31-، 68/2 ± 53/32- و 22/5 ± 76/30- سانتی متر آب بود؛ اختلاف سه گروه معنی دار نبود (10/0 = P).
    نتیجه گیری
    تجویز مقادیر مختلف سلنیوم با کاهش مقاومت راه هوایی در بیماران تحت تهویه ی مکانیکی همراه نبود. از این رو، توصیه می گردد مطالعات وسیع تر و با حجم نمونه ی بالاتری در مورد نقش سلنیوم در بهبود پارامترهای تنفسی و تهویه ای، زمان و موفقیت جداسازی بیماران از دستگاه تهویه ی مکانیکی و دیگر پارامترهای تهویه ی مکانیکی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: حداکثر فشار عضلات دمی، تهویه ی مکانیکی، سلنیوم
  • محمدرضا صفوی، عظیم هنرمند، رخساره حاجی محمدی صفحات 193-199
    مقدمه
    این مطالعه با هدف مقایسه ی تغییرات همودینامیک، آنالیز گازهای خون شریانی و گلوکز خون وریدی حین اعمال جراحی مغزی تحت بیهوشی عمومی با دو روش تزریق رمی فنتانیل- پروپوفول و رمی فنتانیل- ایزوفلوران به انجام رسید.
    روش ها
    در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 110 بیمار تحت اعمال جراحی مغزی به روش تصادفی در دو گروه 55 نفره توزیع شدند. در گروه اول، ادامه ی بیهوشی با تزریق رمی فنتانیل- پروپوفول و در گروه دوم با تزریق رمی فنتانیل- ایزوفلوران انجام شد. گلوکز خون وریدی و آنالیز خون شریانی درآغاز بیهوشی، حین عمل و در پایان جراحی قبل از خروج لوله ی تراشه و پس از جداسازی بیمار از دستگاه در دو گروه تعیین و مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین سطح قند خون در ساعت اول در دو گروه تزریق رمی فنتانیل- پروپوفول و رمی فنتانیل- ایزوفلوران به ترتیب 5/44 ± 3/114 و 9/26 ± 7/94 میلی گرم در دسی لیتر و تفاوت دو گروه معنی دار بود (006/0 = P) در ساعت دوم و سوم نیز تغییرات سطح قند خون در دو گروه معنی دار بود (001/0 > P). همچنین، میانگین مقادیر فشار خون نیز در گروه رمی فنتانیل- ایزوفلوران به نحو معنی داری کمتر بود (050/0 > P برای همه)، اما آنالیز گازهای خونی اختلاف معنی داری را بین دو گروه نشان نداد.
    نتیجه گیری
    در بیمارانی که تحت اعمال جراحی مغز و اعصاب قرار می گیرند، استفاده از ترکیب رمی فنتانیل- ایزوفلوران جهت بیهوشی، سطوح مطلوب تر قند خون و فشار خون را به همراه دارد و استفاده از این ترکیب دارویی در بیهوشی های عمومی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: بیهوشی عمومی، همودینامیک، بررسی گازهای خون
  • سهیلا شریفیان، داریوش شهبازی گهرویی صفحات 200-205
    مقدمه
    امروزه، محاسبه ی مقادیر دز دریافتی بیمار در آزمایش های Computed tomography scan (CT Scan) با استفاد از شاخص های وزنی (Computed tomography dose index100 یا CTDI100) و حجمی (Computed tomography dose index volume یا CTDIvol) دز و در نتیجه محاسبه ی دز تعادل (Dose equilibrium یا Deq) انجام می شود. استانداردهای فعلی برای ارزیابی شاخص دز در نسل های جدید CT scan به دلیل کوچکی دزیمتر که تمام حجم تابشی را در بر نمی گیرد، قابل قبول نمی باشد. هدف از انجام این مطالعه، استفاده از شیوه نامه ی AAPM-TG111 برای ارزیابی دز بود.
    روش ها
    با استفاده از فانتوم استاندارد Polymethylmethacrylate (PMMA) و اتاقک یونیزان قلمی مقادیر دز تجمعی، دز تعادل، دز انتگرال و در نهایت، دز موثر در دو آزمون یعنی بررسی بر اساس شاخص وزنی و حجمی دز محاسبه گردید.
    یافته ها
    مقدار متوسط دز تعادل بر اساس شاخص دز CT scan (CTDI100) برای دو آزمون به ترتیب 11/26 و 99/58 میلی گری به دست آمد که این مقادیر، بر اساس CTDIvol کنسول 4/19 و 4/42 میلی گری بود. درصد اختلاف بین CTDIvol و Deq در دو آزمون به ترتیب 58/34 درصد و 12/39 درصد بود که مقدار قابل توجهی اختلاف بین مقادیر دز به دست آمده را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، درصد اختلاف به دست آمده برای شاخص حجمی کنسول و دز تعادل با مقادیر گزارش شده توسط دیگر محققین هم خوانی دارد و می توان بیان کرد که ارزیابی دز پرتو در پایان هر اسکن، توسط شاخص حجمی مناسب نبود و لازم است از شاخص های جدید ارایه شده در دستورالعمل ها جهت کنترل کیفی و تضمین کیفیت دستگاه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: Computed tomographyچند آشکارسازی، دز تابشی، (Polymethylmethacrylate (PMMA، فانتوم رادیولوژی
  • مهسا قارزی، بهروز کلیدری، محسن محمودیه، بهزاد ذوالفقاری، سمیرا دواشی جمالویی صفحات 206-215
    مقدمه
    چاقی به عنوان یکی از مشکلات عمده ی بهداشتی، همواره مورد توجه بوده است، اما بیشتر مطالعات، بیماری های همراه چاقی را مورد بررسی قرار داده اند و مطالعات انجام شده نیز به علت تاثیر بالای مولفه های فرهنگی و قومیتی بر روی کیفیت زندگی برای جامعه ی ما قابل استفاده نیستند. از این رو، هدف از انجام مطالعه ی حاضر، طراحی پرسش نامه ی اختصاصی برای بررسی کیفیت زندگی بیماران چاق با توجه به عوامل فرهنگی و قومیتی بود.
    روش ها
    سوالات پاسخ باز از بیماران در مورد کیفیت زندگی پرسیده شد و پرسش نامه ی اولیه ی سوال بسته شامل 58 سوال تهیه شد که توسط 36 مورد از بیماران تکمیل گردید و نتایج به دست آمده، ارزیابی و اعتبارسنجی شد. پس از اصلاح، پرسش نامه ی 54 سوالی حاصل، توسط 114 نفر از بیماران تکمیل گردید و روایی و پایایی آن ارزیابی شد. از روش های آمار توصیفی، تحلیل عاملی تاییدی، قابلیت اطمینان، تحلیل همبستگی و مدل سازی پرسش نامه ی 6 عاملی استفاده شد.
    یافته ها
    قابلیت اطمینان پرسش نامه ی اولیه ی 58 سوالی، با استفاده از ضریب Cronbach''s alpha برابر با 870/0 بود که بر اساس آن، پرسش نامه ای 54 سوالی تهیه شد. آزمون کفایت نمونه برداری و آزمون Bartlett، مناسب بودن حجم نمونه و تحلیل عاملی استفاده شده برای شناسایی ساختار مدل عاملی را نشان داد. ضریب اعتبار کلی پرسش نامه ی نهایی با استفاده از Cronbach''s alpha برابر 913/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    مقاله ی حاضر با طراحی پرسش نامه ی کیفیت زندگی بیماران چاق با بررسی و تایید مدل 6 عاملی، امکان بررسی کیفیت زندگی و عملکرد بیماران چاق را با توجه به مولفه های فرهنگی و قومیتی جمعیت مورد مطالعه فراهم آورد.
    کلیدواژگان: چاقی، کیفیت زندگی، پرسش نامه، تحلیل عاملی، روایی
  • مریم محمدپور زه آب، فریبرز شریعتی شریفی، عباس جمشیدیان، محمدرضا حاجی نژاد صفحات 216-221
    مقدمه
    هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی اثر حفاظتی عصاره ی هیدروالکلی دانه ی گیاه جغجغه در برابر آسیب حاد کبدی ناشی از تیواستامید در موش صحرایی بود.
    روش ها
    30 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی در سه گروه شاهد (موش های صحرایی سالم)، شاهد منفی (موش های صحرایی دچار آسیب حاد کبدی) و گروه مورد با آسیب کبدی تحت تیمار با عصاره ی دانه ی جغجغه (100 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. گروه های شاهد منفی و مورد، سه تزریق داخل صفاقی (Intraperitoneal injection یا IP) 50 میلی گرم بر کیلوگرم تیواستامید به فاصله ی 24 ساعت دریافت کردند. گروه مورد، 100 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره ی هیدروالکلی دانه ی جغجغه را به صورت خوراکی (Per Os یا PO) به مدت سه هفته دریافت کردند. گروه های شاهد و شاهد منفی سرم فیزیولوژی دریافت کردند. پس از سه هفته، از قلب رت ها خون گیری شد و نمونه های سرم جهت بررسی مالون دی آلدئید سرم و آنزیم های کبدی به آزمایشگاه ارسال شدند. همچنین، پس از آسان کشی، نمونه های بافت کبد جهت بررسی هیستوپاتولوژی جداسازی شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری One-way ANOVA بررسی شدند.
    یافته ها
    تیمار با عصاره ی دانه ی جغجغه میزان آنزیم های Alanine transaminase (ALT)، Aspartate transaminase (AST) و Alkaline phosphatase (ALP) را در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد منفی به طور معنی داری کاهش داد (050/0 > P). بعد از سه هفته، تیمار با عصاره ی جغجغه توانست مالون دی آلدئید سرم را در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش دهد (050/0 > P). در بررسی مقاطع بافتی، نکروز سلول های کبدی و تجمع چربی در سیتوپلاسم سلول های کبدی در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد منفی به طور معنی داری کاهش یافت (050/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان دهنده ی اثر حفاظتی عصاره ی هیدروالکلی دانه ی گیاه جغجغه بر آسیب حاد کبدی می باشد.
    کلیدواژگان: تیواستامید، کبد، پروسوپیس، موش صحرایی
  • آذر برادران، نوشین افشار مقدم، منیره معیری، محمدرضا معیری، پروین رجبی صفحات 222-227
    مقدمه
    این مطالعه، با هدف تعیین ارزش تشخیصی حین عمل جراحی روش Frozen section در مقایسه با نتایج پاتولوژی نهایی نمونه های تثبیت شده در فرمالین در تعیین ماهیت توده های سر و گردن به انجام رسید.
    روش ها
    در یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، کل 88 نمونه ی مربوط به توده های سر و گردن که از سال های 94-1389 در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان موجود بود، مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج روش Frozen section و پاتولوژی توده ی آن ها از پرونده ی بیماران استخراج گردید. سپس، حساسیت، ویژگی، مثبت و منفی کاذب و ارزش اخباری این روش در مقایسه با پاتولوژی محاسبه گردید.
    یافته ها
    روش Frozen section در مقایسه با نتایج پاتولوژی نهایی نمونه های تثبیت شده در فرمالین، دارای حساسیت 8/89 و ویژگی 4/94 درصد بود. درصد مثبت و منفی کاذب این روش، به ترتیب 6/5 و 2/10 درصد به دست آمد. ارزش اخباری مثبت و منفی آن نیز به ترتیب 7/95 و 2/87 درصد بود. میزان صحت این روش 8/91 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    روش Frozen section حین عمل جراحی جهت تعیین ماهیت توده های سر و گردن، روشی به نسبت دقیق و با ارزش است، اما لازمه ی آن، تجربه ی کافی آسیب شناسان شاغل در واحدهای پاتولوژی است که در صورت انجام صحیح آن و همچنین، دقت در نمونه گیری توسط جراح و همکاری این دو، می تواند افزایش میزان صحت Frozen section و در نهایت، کاهش اعمال جراحی مجدد، کاهش عود و پیش آگهی مطلوب تر بیماری را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: Frozen section، پاتولوژی نهایی، حساسیت، ویژگی، سر، گردن، توده
|
  • Majid Movahed, Alireza Salehi, Razieh Rayanpour Pages 177-185
    Background
    The present study aimed to study the quality of doctor-patient relationship, and measure the extent of relationship between the dissatisfaction with the doctor-patient relationship and the usage rate of traditional and complementary medicine among the people who visited the non-conventional medical centers in Shiraz city, Iran.
    Methods
    This was an analytical cross-sectional study in which 800 people who visited six non-conventional medical centers in July 2016 were enrolled; having gained their satisfaction, they were studied by method of complete enumeration. The data were collected using a researcher-made questionnaire. Validity and reliability of data were confirmed and analyzed through SPSS software.
    Findings: 61 percent of visitors were dissatisfied with the quality of doctor-patient relationship to mediocre extent. There was a significant correlation between the dissatisfaction extent of visitors for doctor-patient relationship and the usage rate of traditional and complementary medicine in that the high dissatisfaction extent was accompanied with the high consumption rate of traditional and complementary medicine.
    Conclusion
    The usage rate of the traditional and complementary medicine is in relation with the dissatisfaction extent of medical behavior. Thus, providing the doctor-patient relationship is not improved, high dissatisfaction and high consumption of non-conventional medicine will be seen. Therefore, it is to take action to improve the doctor-patient relationship by means of education, and culturalization; in addition, it is to pay more attention to parties’ rights in order to avoid the consequences of excessive and without doctors’ leave usage of traditional and complementary medicine.
    Keywords: Traditional medicine, Complementary medicine, Doctor-patient relationship
  • Babak Alikiaii, Samaneh Karami, Seyed Taghi Hashemi, Sara Mousavi Pages 186-192
    Background
    Previous studies showed that patients receiving blood transfusion under mechanical ventilation may be encounter to respiratory problems. The aim of this study was to determine the effect of high-dose selenium on maximum inspiratory pressure in critically ill patients who received blood transfusion and under mechanical ventilation in intensive care units (ICUs).
    Methods
    In a clinical trial study, 102 patients with history of blood transfusion in intensive care units of Alzahra hospital, Isfahan, Iran, were randomly divided in three groups of receiving 1000, 500, and 0 µg intravenous selenium. Maximum inspiratory pressure and respiratory parameters were evaluated and compared between the three groups.
    Findings: The mean maximum inspiratory pressure in the first time of ventilation was -28.12 ± 2.67, -29.41 ± 2.65, and -28.5 ± 2.16 cmH2O in the three groups of control, and 1000 and 500 µg selenium, respectively, without any statistically difference between the three groups (P = 0.10). The mean maximum inspiratory pressure was -30.29 ± 1.47, -30.12 ± 1.39, and -30.74 ± 1.91 cmH2O at pressure support ventilation (PSV) of 8 cmH2O in mentioned groups, respectively, and no statistically difference were seen between the groups (P = 0.28). At pressure support ventilation 5 cmH2O, the mean maximum inspiratory pressure was -31.82 ± 1.91, -32.53 ± 2.68 and -30.76 ± 5.22 cmH2O in three mentioned groups, respectively, without statistically difference between the groups (P = 0.10).
    Conclusion
    Different doses of selenium did not decrease airway resistance in patients receiving blood transfusion under mechanical ventilation. Therefore, more studies with larger sample sizes is recommended to determine the role of selenium in improving breathing and ventilation parameters, timing and weaning from mechanical ventilation and other related parameters.
    Keywords: Maximum inspiratory pressure, Ventilation, Selenium
  • Mohammadreza Safavi, Azim Honarmand, Rokhsareh Hajimohammady Pages 193-199
    Background
    This study aimed to compare the effects of remifentanyl-propofol and remifentasnyl-isoflurane on hemodynamic variables, blood gases, and blood glucose among patients under general anesthesia.
    Methods
    In a clinical trial study, 110 patients under neurosurgeries with general anesthesia were selected and randomly divided in to two groups. Continuing of anesthesia in the first and second groups was done by remifentanyl-propofol and remifentasnyl-isoflurane, respectively. The changes of hemodynamic variables, blood gases, and blood glucose were compared between the two groups.
    Findings: The mean blood glucose level in the first hour was significantly more in remifentanyl-propofol group (114.3 ± 44.5 mg/dl) compared to remifentasnyl-isoflurane group (94.7 ± 26.9 mg/dl) (P = 0.006); the mean blood glucose levels in the second and third hours were significantly more in remifentanyl-propofol group, too (P
    Conclusion
    Using remifentanyl isoflurane in patients underwent neurosurgery with general anesthesia led to better blood glucose and blood pressure levels and using this compound is recommended.
    Keywords: Anesthesia, General, Hemodynamic, Blood gas analysis
  • Soheila Sharifian, Daryoush Shahbazi Gahrouei Pages 200-205
    Background
    Computed tomography (CT) is one of the most used imaging modalities and is one of the main sources of population exposure. Recently, patient doses are estimated through CT dose index (CTDI) phantoms as a reference to calculate CTDI volume (CTDIvol) values followed by calculating equilibrium dose (Deq). This study aimed to improve measurement methods for equilibrium dose and the effective dose using the American Association of Physicists in Medicine-Task Group Report No. 111 (AAPM-TG111).
    Methods
    Using standard phantom of polymethylmethacrylate (PMMA) and pencil ionization chamber, the values of CTDI100 and ε(CTDI100), and DL(0) were calculated followed by calculating equilibrium dose, hence obtaining the total effective dose.
    Findings: The average equilibrium dose in according to the CTDI100 and CTDIvol was found to be 26.11 and 58.99, respectively; which was based on the value of 19.4 and 42.4 mGy recorded by CT console. Differences between CTDIvol and Deq were 34.58% and 39.12% based on the experiments setting up by the CT-weighted and volume dose index, respectively.
    Conclusion
    Differences between values of CTDIvol and Deq were consistent with the literature results. Overall, weighted dose index of CT systems is not sufficient to determine patient’s dose and using new recommended indices are required.
    Keywords: Multidetector computed tomography, Radiation dosage, Polymethylmethacrylate (PMMA), Radiologic phantom
  • Mahsa Gharzi, Behruz Kelidari, Mohsen Mahmoudieh, Behzad Zolfaghari, Samira Davashi-Jamalouee Pages 206-215
    Background
    Obesity has always been considered as a major health problem but most studies survey the comorbidities of obesity on patients and due to the influence of culture and ethnicity factors on quality of life, other studies cannot be used for our society. The aim of this study was designing a questionnaire to evaluate quality of life among patients with obesity according to cultural and ethnicity factors.
    Methods
    Cases were asked to fill open-ended questions about quality of life affected by obesity and initial closed questionennaire containing 58 questions was designed and 36 patients were asked to fill it. The results were analyzed and the content validity and relevance were determined. The initial questionnaire was modified and the questionnaire with 54 questions completed by 114 cases and its validity and reliability were evaluated. We used descriptive statistical methods, confirmatory factor analysis, reliability, correlation analysis and modeling of 6-factors questionnaire in this article.
    Findings: For the initial 58-questions questionnaire, Cronbach's alpha was 0.870, which indicated the proper validation and according to it, the 54-questions questionnaire was designed. Sampling sufficiency test and Bartlett's test showed the adequacy of sample size and factor analysis used to identify the structure factor model, respectively. The final questionnaire had a reliability coefficient of 0.913 according to Cronbach's alpha.
    Conclusion
    Thist study, by designing a quality of life questionnaire for patients with obesity via reviewing and approving the six-factor model, provides an instrument for evaluating quality of life and functional status among these patients based on ethnicity and cultural factors.
    Keywords: Obesity, Quality of life, Questionnaire, Factor analysis, Validity
  • Maryam Mohammdpour Zehab, Fariborz Shariati-Sharifi, Abbas Jamshidian, Mohammad Reza Hajinezhad Pages 216-221
    Background
    In this survey, the protective effect of Prosopis farcta seed hydro-alcoholic extract against acute hepatotoxicity induced by thioacetamide in rat was studied.
    Methods
    30 male rats were equally divided to 3 groups. The first group received normal saline orally. The second and third group received thioacetamid (50 mg/kg intraperitoneally) three times at an interval of 24 hours. Rats in the third group received hydro-alcoholic extract of Prosopis fracta seed extract (100 mg/kg orally) for 3 weeks. Serum liver enzymes and malondialdehyde (MDA) levels were assayed. After tissue processing, histopathological changes of liver were examined under light microscopy. Data were compared using one-way ANOVA and Tukey tests at the significance level of P Findings: Intraperitoneal injection of thioacetamide significantly increased liver enzymes in rats (P
    Conclusion
    These results showed the protective effect of Prosopis farcta hydro-alcoholic extract on acute liver injury in rats.
    Keywords: Thioacetamide, Liver, Prosopis, Rats
  • Azar Baradaran, Noushin Afsharmoghadam, Moneereh Moayeri, Mohamadreza Moayeri, Parvin Rajabi Pages 222-227
    Background
    This study aimed to determine the diagnostic values of frozen section compared with permanent pathology results for detection of characteristic of head and neck tumors.
    Methods
    In a cross-sectional study, 88 patients suffered from head and neck tumors and operated during 2010-2015 in Alzahra hospital, Isfahan, Iran, were enrolled. The results of frozen section and permanent pathology were extracted from hospital records and sensitivity, specificity, false negative, false positive, and negative and positive predictive values were calculated for frozen section.
    Findings: Sensitivity, specificity, false negative, false positive, positive predictive value, and negative predictive value were as 89.8%, 94.4%, 5.6%, 10.2%, 95.7%, and 87.2%, respectively; and the accuracy of frozen section was 91.8%.
    Conclusion
    Frozen section test during surgeries is a good and valuable method for detection of characteristic of head and neck tumors. But, enough pathologist experience and precision of sampling by surgeon can lead to increase the accuracy rate of frozen section which finally leads to decrease of reoperation and relapse of disease, and better prognosis.
    Keywords: Frozen sections, Permanent pathology, Sensitivity, Specificity, Head, Neck, Tumors