فهرست مطالب

نشریه منابع انسانی ناجا
پیاپی 46 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مهدی حسین زاده *، محسن شفیعی نیک آبادی، رسول علیجانی صفحات 9-27

    هدف پژوهش حاضر مشخص نمودن میزان اثرگذاری حمایت سازمانی بر سرمایه اجتماعی کارکنان فرماندهی ویژه شرق تهران با نقش میانجی تعهد سازمانی بود. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی- همبستگی بوده که جامعه آماری آن را تمامی کارکنان فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران در سال 1393-1394 بود که به وسیله روش نمونه گیری خوشه ای تعداد 292 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه ی سرمایه اجتماعی اونیکس و بولن، تعهد سازمانی میر و همکاران شامل سه بعد تعهد عاطفی، تعهد مستمر و تعهد هنجاری و نیز پرسشنامه حمایت سازمانی آیزنبرگر و همکاران بود. یافته های پژوهش نشان داد؛ حمایت سازمانی بر متغیرهای تعهد سازمانی وسرمایه اجتماعی اثر مستقیم دارد. تعهد سازمانی ضمن اثر مستقیم بر سرمایه اجتماعی در رابطه بین حمایت سازمانی و سرمایه اجتماعی نقش میانجی ایفا می کرد. درنتیجه هرقدر سازمان از حمایت سازمانی بیشتری برخوردار باشد به واسطه ی تعهد سازمانی که در کارکنان ایجاد می کند می توان انتظار داشت که کارکنان سرمایه اجتماعی بیشتری از خود نشان دهند.

    کلیدواژگان: حمایت سازمانی، تعهد عاطفی، تعهد مستمر، تعهد هنجاری، سرمایه اجتماعی
  • غلام جباری *، ذکریا یارمحمدی، سعید صیادی صفحات 27-54

    هدف این پژوهش، بررسی سکون زدگی در مسیر پیشرفت شغلی کارکنان حوزه مرکزی ناجا و تاثیر آن بر تعهد سازمانی با نقش واسطه ای فرسودگی شغلی می باشد. روش تحقیق، توصیفی و از نوع همبستگی است. از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها استفاده شد و شامل پرسشنامه های سکون زدگی درمسیر پیشرفت شغلی (22 گویه)، تعهد سازمانی (24 گویه) و فرسودگی شغلی (15 گویه) که پس از توزیع بین کارکنان این سازمان، تعداد 203 پرسشنامه جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از معادلات ساختاری و نرم افزار Smart plsانجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان می دهد که سکون زدگی در مسیر پیشرفت شغلی بر تعهد سازمانی تاثیر منفی و معنی داری ندارد. همچنین سکون زدگی بر تعهد سازمانی از طریق فرسودگی شغلی تاثیر منفی و معنی داری دارد و در نهایت فرسودگی شغلی بر تعهد سازمانی تاثیر منفی و معنی داری دارد. این یافته ها بدان معنی است که متغیر فرسودگی شغلی دارای اهمیت بالایی در سازمان است و ضرورت توجه فرماندهان، مدیران و دست- اندرکاران ناجا را می طلبد تا با اقدامات بهینه در جهت کاهش اثرات سوء پدیده فرسودگی شغلی تلاش نمایند.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، سکون زدگی در مسیر پیشرفت شغلی، تعهدسازمانی، سازمان ناجا
  • یدالله تاری وردی، منصور روضه ای * صفحات 51-74

    در طی سالهای اخیر توجه مدیران به عواملی که نقش اساسی و مهمی در ارتقای بهره وری نیروی انسانی و در نتیجه کارایی و اثر بخشی سازمانها نشان دارد،جلب شده است. هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین حسابداری منابع انسانی با بهره وری سازمانی از دیدگاه ذیحسابی ناجا است. کلیه عاملین ذیحساب یگانهای ناجا به صورت تمام شمار این تحقیق انتخاب گردید که تعداد آنها 164 نفر بوده است. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ چگونگی جمع آوری اطلاعات از جمله پژوهش های توصیفی و از میان انواع پژوهش های توصیفی جز تحقیقات تحلیلی می باشد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه حسابداری منابع انسانی بود که در این پژوهش برای تضمین روایی پرسشنامه از روایی صوری محتوایی و جهت بررسی پایایی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده که آلفای کرونباخ برای پرسشنامه برابر با 846/0 بوده است که پایایی های قابل قبولی هستند. هدف پژوهش حاضر بررسی این موضوع که آیا حسابداری منابع انسانی با بهره وری سازمانی رابطه دارند و این که کدام یک از روش های حسابداری منابع انسانی در این سازمان رابطه بیشتری با بهره وری سازمانی دارد. فرضیات تحقیق با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به-دست آمده حاکی از آن است که مدل بهای تمام شده ی تاریخی در ناجا رابطه بیشتری با بهره وری سازمانی دارد.

    کلیدواژگان: حسابداری منابع انسانی، بهره وری سازمانی، بهای تمام شده تاریخی، بهای جایگزینی، روش ارزش اقتصادی
  • غلامرضا امینی خیابانی *، کریم حمدی صفحات 77-100

    چکیده فضایل اعم از فکری، اخلاقی، و عملی مفاهیمی هستند که از انسان ناشی می شوند و هدف آن ها دستیابی به کمال و سودمندی است. کیفیت زندگی کاری کارکنان نیز مقوله ای است که در قالب آن به افراد به منزله مهم ترین متغیر در معادله مدیریت راهبردی سازمان نگریسته می شود. در این پژوهش رابطه بین فضیلت سازمانی و کیفیت زندگی کارکنان مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و برای این منظور از مدل پنج بعدی کامرون برای سنجش شاخص های فضیلت سازمانی و از مدل هشت بعدی والتون برای سنجش شاخص های کیفیت زندگی کارکنان استفاده گردید. داده ها حاصل از دو پرسشنامه ای است که میان جامعه آماری متشکل از کارکنان برخی از شعب بانک قوامین توزیع شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها پس از سنجش ضریب همبستگی هر یک از شاخص های فضیلت سازمانی با هر یک از ابعاد کیفیت زندگی کارکنان، میزان تاثیرگذاری آنها با استفاده از روش رگرسیون گام به گام و با استفاده از نرم افزار spss به دست آمد. نتایج نشان می دهد که میان ابعاد فضیلت سازمانی و ابعاد کیفیت زندگی کاری کارکنان همبستگی مثبت و از نظر آماری معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: تحلیل رگرسیونی گام به گام، فضیلت سازمانی، کیفیت زندگی کاری کارکنان، مدل کامرون، مدل والتون
  • شعله صالحی *، شهامت حسینیان صفحات 101-120

    هدف از اجرای این تحقیق طراحی الگوی انگیزش کارکنان رده های تحقیقات کاربردی ناجا می باشد .این تحقیق ازنوع کاربردی است وروش آن پیمایشی می باشد.حجم نمونه این تحقیق 181نفر از کارکنان رده های تحقیقات کاربردی ناجا و30 نفر از صاحب نظران این نیرو می باشد .روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی است.برای تجزیه وتحلیل داده هااز آمار توصیفی استفاده گردیده است.اولویت بندی ووزن دهی شاخص ها به روش (AHP)انجام شده است..نتیجه این تحقیق تهیه "الگوی مناسب انگیزش کارکنان رده های تحقیقات کاربردی ناجا" می باشد.

    کلیدواژگان: الگوی انگیزشی، سبک مدیریت، رضایت شغلی، نیاز اساسی، ساختارسازمانی، کارکنان رده های تحقیقاتی ناجا
  • جواد فقیهی پور صفحات 121-140

    رابطه کارکنان - سازمان در حوزه رابطه استخدامی و به منظور جذب و نگهداشت کارکنان مطرح می گردد. در این پژوهش، این رابطه بر اساس میزان نیاز متقابل بین کارکنان و سازمان مورد بحث قرار گرفت. لذا با استفاده از روش تحقیق کیفی (روش دلفی) به گردآوری داده ها از صاحبنظران و خبرگان یک سازمان نظامی (دانشگاه امام علی (ع)) پرداخته شد. تحلیل ها داده ها حاکی از آن است که انواع نیازهای سازمان به کارکنان مشتمل بر سه دسته (ویژگی های فردی، شایستگی ها و الزامات سازمانی) می باشد. همچنین انواع نیازهای کارکنان به سازمان نیز در دو دسته نیازهای مالی و نیازهای شغلی در نظر گرفته شد. از سویی در این پژوهش علل عدم نیاز سازمان به کارکنان نیز به سه دلیل اصلی (دلایل فردی، مدیریتی و سازمانی) و علل عدم نیاز کارکنان به سازمان نیز به دو دسته اصلی (دلایل فردی و سازمانی) تقسیم بندی گردید. همچنین ماتریس رابطه مبتنی بر نیاز بین کارکنان و سازمان در 9 وضعیت (بی تفاوتی متقابل، علاقه یک طرفه فرد نسبت به سازمان، ترویج فرهنگ چاپلوسی و تملق گویی نسبت یه سازمان، انجام کار در حد انجام وظیفه، روابط متقابل در قالب قوانین و مقررات، روابط نسبتا متقابل با تاکید بر جلب رضایت سازمان، وضعیت کاملا رابطه مدار، تعامل مثبت و متقابل، تعادل مثبت در روابط) ترسیم گردید. در انتهای پژوهش نیز کاربردهای این پژوهش در سازمان های نظامی مطرح گردیدند. به طوریکه نتایج این پژوهش در مواردی نظیر تعیین شاخص های ارزیابی عملکرد کارکنان، طرحریزی و پیاده سازی برنامه های جذب و نگهداشت کارکنان، تعیین نوع سبک مدیریت مدیران و در نهایت برنامه ریزی رویه خدمتی کارکنان در سازمان کاربرد دارند.

    کلیدواژگان: رابطه مبتنی بر نیاز، کارکنان، سازمان، سازمان نظامی
|
  • Mahdi Hoseinzadeh *, Mohsen Shafiei-Nikabadi, Rasol Alijani Pages 9-27

    This study aimed to determine the effectiveness of organizational support on social capital and the mediating Role of Organizational Commitment in Eastern Tehran police staff. This paper utilized a descriptive correlational methodology. Its statistical population consisted of all staff in Eastern Tehran police commander 2015-2016. By a cluster sampling, 292 samples were selected. The research Instrument was social capital questionnaire of Onyx and Bullen, and organizational commitment questionnaire of Meyer and colleagues, including three dimensions of affective commitment, continuous commitment and normative commitment and also organizational support questionnaire of Eisenberger et al. The results showed that organizational support has a direct effect on organizational commitment and social capital variables. It also has a direct effect on social capital and a mediating role between organizational support and social capital. Consequently, more organizational support brings more social capital form the employees’ side

    Keywords: organizational support, Affective Commitment, continuance commitment, Normative Commitment, social capital
  • Gholam Jabari *, Zakariya Yarmohammadi, Saeid Sayadi Pages 27-54

    The present paper investigates the effects of inactivity on organizational commitment, with emphasis on the mediating role of occupational burnout (case study of Iranian Police Organization). This paper utilized a descriptive correlational methodology. Questionnaire was used for data collection including Inventory of inactivity in path of career advancement (22 items), organizational commitment (24 items) and burnout (15 items); after distribution to staff, 203 questionnaires were collected. Data analysis was done using structural equation modeling software and Smart pls. The results show that the inactivity in career has no significant negative impact on organizational commitment. The inactivity in career has a significant negative impact on organizational commitment through burnout and ultimately burnout has a significant negative impact on organizational commitment. This finding means that the variable of burnout has a paramount importance in the organization and it requires the attention of leaders, managers and police authorities so that to optimize measures to reduce the negative effects of the occupational burnout phenomenon.

    Keywords: burnout, inactivity in career development, organizational commitment, police organization
  • Yadollah Tari-Verd, Mansor Rozeie * Pages 51-74

    The present article examined the relationship between human resources accounting and organizational efficiency from the perspective of Naja Financial Department. All accountants of Naja Financial Department were chosen as statistical population (N=164). The research has an applied- analytical methodology and is descriptive from data gathering perspective. The research instrument was a questionnaire of accounting human resources. In this study to ensure the validity, content validity was utilized and Cronbach's alpha coefficient was used to assess the reliability of the instrument that Cronbach's alpha was equal to 846/0 which is acceptable. This study investigated whether human resource accounting related to organizational efficiency and which of human resources and accounting procedures is related more to the organizational efficiency. Hypotheses were examined using Pearson correlation coefficient. The results suggest that the historical cost model is in more relationship with the efficiency in police organizations

    Keywords: human resources accounting, organizational productivity, historical cost, replacement cost, method of economic value
  • Gholam Reza Amini Khiyabani *, Karim Hamdi Pages 77-100

    Abstract The present paper investigates the relationship between organizational excellence and quality of work life using a stepwise regression analysis in Ghavamin Bank. To this end the five-dimensional model of organizational excellence of Cameron was used to measure organizational indicators and Walton eight-dimensional model was utilized to measure quality of life of employees. Data obtained by the questionnaire from the statistical population of Ghavamin employees in some bank branches. For data analysis, after evaluating the correlation coefficient of each indicator of organizational excellence with each dimension of life quality, their effectiveness was determined via using a stepwise regression analysis by SPSS. The results show that the between dimensions of organizational excellence and quality of work life a positive and significant correlation exists.

    Keywords: Stepwise regression analysis, Organizational excellence, Quality of Work Life, Cameron model, Walton model
  • Sholeh Salehi *, Shahamat Hoseinian Pages 101-120

    The present article tried to design the motivational model of NAJA personnel. This study is an applied research and utilized survey techniques.. Study sample and population included 181 Naja personnel from Research Departments and 30 elites of this organization. It used a Purposive and snowball sampling. For data analysis, descriptive statistics were used. Priority and the weight of the index have been determined by AHP method.. The results provided a motivational model of NAJA personnel.

    Keywords: Motivational pattern, Management Style, Job satisfaction, basic needs, organizational structure, NAJA Research Departments Personnel
  • Javad Faghihipour Pages 121-140

    Employee-organization relationship is discussed within the scope of the employment relationship in order to attract and retain employees. In this study, the relationship based on mutual need between employees and the organization was discussed. Therefore, using qualitative research methods (Delphi) to collect data from experts and experts in a military organization (University of Imam Ali) was investigated. The data indicated that the variety of needs of the organization's staff consisted of three categories (individual characteristics, competencies and organizational requirements). Staff needs to be considered as well as a variety of financial needs and requirements of the job in two categories. The relationship matrix based on the needs of employees and the organization were drawn on the 9 items (mutual apathy, one-sided interest in a person into the organization, promoting flattering in the organization, working in the line of duty, interaction in the form of laws and regulations, mutual relations with an emphasis on satisfying the organization, a quite relation oriented situation, positive and mutual interaction, positive balance in the relationship). At the end of the study the implications of this study were presented in military organizations. The results are used to determine things like employee performance evaluation, planning and implementation of programs to attract and retain employees, determine the type of management style of managers and planning the process of working foe employees.

    Keywords: need based relationship, employees, organization, Military Organization