فهرست مطالب

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
پیاپی 3 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیده مریم موسوی، مریم روانی پور، شهناز پولادی، نیلوفر معتمد، مریم برکت صفحات 1-12
    مقدمه
    افزایش مشکلات دوران سالمندی به همراه اختلالات قلبی و عروقی، توانمندی سالمندان در مدیریت زندگی فردی و بهره مندی از حمایت های اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا هدف از این مطالعه تعیین میزان توانمندی سالمندان مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی در دریافت حمایت های اجتماعی می باشد.
    روش
    در این مطالعه ی توصیفی تحلیلی، 250 سالمند مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی مراجعه کننده به مرکز قلب بوشهر در سال 1393 با روش نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه پژوهشگر ساخته استفاده شد. روایی محتوی و روایی سازه پرسشنامه از طریق تحلیل عامل اکتشافی تعیین، همچنین جهت پایایی پرسشنامه ضریب آلفای کرونباخ 85/0 محاسبه گردید. اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های تی تست، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون تحت نرم افزار SPSS نسخه ی 18 تجزیه وتحلیل گردیدند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن سالمندان شرکت کننده 43/7±58/66 بود. توانمندی سالمندان در دریافت حمایت اجتماعی 4/0 درصد ضعیف، 8/20 درصد متوسط، 4/62 درصد خوب و 4/16 درصد خیلی خوب بودند. در بررسی ارتباط بین اطلاعات دموگرافیک و حیطه های توانمندی، بین سطح تحصیلات و حیطه های دریافت اطلاعات از خانواده و اطرافیان، مدیریت عوامل خطرزای بیماری، استقلال عملکردی و ذهنی و رضایتمندی از دستیابی به اهداف، رابطه ی معنی دار آماری وجود داشت (05/0 (p<. جنسیت، سن، میزان درآمد ماهیانه و وضعیت تاهل با توانمندی کل ارتباط معنی داری نداشتند (05/0p>).
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش بیانگر توانمندی خوب اکثریت سالمندان مبتلا به بیماری های قلبی و عروق در دریافت حمایت های اجتماعی است. لذا جهت دستیابی به سطوح بالاتر توانمندی، انجام مداخلات توانمندسازی سالمندان در حوزه ی حمایت اجتماعی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سالمندان، بیماری های قلبی و عروقی، حمایت اجتماعی
  • منصور بیرامی، تورج هاشمی، علی اکبر طاهر اقدم، مجیدمحمود علیلو، بهزاد نیکزاد صفحات 13-23
    مقدمه
    اختلالات عملکرد شناختی یکی از مشکلاتی است که بیماران مولتیپل اسکلروزیس با آن مواجه می باشند. این اختلالات در عادات و روند عادی زندگی افراد مبتلا تاثیر می گذارند. مطالعه حاضر به منظور مقایسه عملکرد شناختی در بیماران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس و همتایان عادی آن ها انجام شد.
    روش
    در این مطالعه علی- مقایسه ای تعداد 30 نفر از بیماران مولتیپل اسکلروزیس و همچنین تعداد 30 نفر از همراهان سالم این بیماران با استفاده از نمونه گیری در دسترس از بیمارستان های شهر تبریز انتخاب شدند. در این مطالعه جهت جمع آوری داده ها از آزمون برج لندن، دامنه توجه آزمون عملکرد پیوسته و مقیاس هوش وکسلر استفاده شد. داده ها با استفاده از نسخه 21 نرم افزار SPSS و با آزمون تحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در آزمون عملکرد پیوسته، برج لندن و مقیاس تجدیدنظر شده وکسلر تفاوت معنی داری با همتایان عادی داشت، به طوری که میانگین نمرات بیماران در این آزمون ها در مقایسه با افراد سالم کمتر بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس از عملکرد شناختی ضعیف تری نسبت به همتایان عادی برخوردارند لذا در توانبخشی این دسته از بیماران می بایست به انجام اقداماتی در زمینه بهبود عملکردهای شناختی آن ها توجه ویژه ای نمود.
    کلیدواژگان: عملکرد شناختی، مولتیپل اسکلروزیس، آزمون عملکرد پیوسته، آزمون برج لندن
  • رضا قانعی قشلاق، عباس عبادی، علی اکبر ویسی رایگانی، کیان نوروزی تبریزی، اصغر دالوندی، حسن محمودی صفحات 24-32
    مقدمه
    عدم تبعیت از درمان در بیماران دیابتی منجر به کنترل ضعیف قند خون و افزایش خطر ابتلا به عوارض مزمن دیابت، بستری شدن در بیمارستان و مرگ ومیر می شود. میزان مناسب هموگلوبین گلیکوزیله به عنوان شاخص مدیریت موثر بیماری دیابت در نظر گرفته می شود. هدف این مطالعه بررسی روایی ملاک مقیاس تبعیت از درمان موریسکی با استفاده از میزان هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی نوع دو است.
    روش
    در این مطالعه روش شناسی توصیفی همبستگی، 204 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به واحد دیابت شهر کرمانشاه در خرداد و تیرماه سال 1393 با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از فرم اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه تبعیت از درمان 8 سوالی موریسکی(MMAS-8) و نتایج آزمایش های هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) این بیماران استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار PASW و روش های توصیفی، آزمون تی تست مستقل، همبستگی پیرسون، تست دقیق فیشر و کای اسکوئر در سطح معنی داری 05/0p≤ تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نمونه ها شامل 4/33 درصد مرد و 6/66 درصد زن با میانگین سنی 6/9±1/57 سال بودند و 52 درصد افراد مورد مطالعه بی سواد بودند. 129 نفر (2/63 درصد) از بیماران دارای هموگلوبین گلیکوزیله 7 درصد و کمتر (مطلوب) و بر اساس نمره ابزار موریسکی تنها 15 نفر (4/7 درصد) تبعیت از درمان مطلوب داشتند. بین تبعیت از درمان و جنسیت ارتباط معنی داری وجود داشته در حالی که بین نمره پایبندی به درمان با هموگلوبین گلیکوزیله هیچ ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به شکل غیرمنتظره ای بین نمره تبعیت از درمان مقیاس موریسکی با هموگلوبین گلیکوزیله ارتباطی وجود نداشت.
    کلیدواژگان: تبعیت از رژیم داروئی، دیابت، هموگلوبین گلیکوزیله
  • عزت الله قدم پور، فاطمه امیری، معصومه زنگی آبادی، مسلم اصلی آزاد صفحات 33-44
    مقدمه
    تعلل ورزی، یک پدیده رفتاری است که به صورت به تاخیر انداختن تکالیف توصیف شده و موجب ایجاد استرس، احساس گناه و کاهش شدید بازدهی فردی می شود. این پدیده رفتاری به دلیل عدم تعهد فرد به تکالیف و مسوولیت ها، باعث می شود شخص تایید اجتماعی اش را از دست داده و در تعاملات اجتماعی به مشکل اساسی برخورد نماید. لذا هدف پژوهش حاضر اثربخشی مداخله شناختی رفتاری مبتنی بر تعلل بر عزت نفس، عملکرد و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان شهرستان دلفان بود.
    روش
    این پژوهش به شیوه ی آزمایشی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه ی دانش آموزان پسر دبیرستان های نورآباد (دلفان) در سال تحصیلی 93-92 بودند. به منظور انجام این پژوهش، از میان جامعه آماری 60 دانش آموز واجد شرایط به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در سه گروه مداخله و یک گروه شاهد به شکل تصادفی تقسیم شدند (در هر گروه 15 دانش آموز). ابزارهای مورداستفاده شامل پرسشنامه های اهمال کاری، عزت نفس و همچنین معدل ترم تحصیلی دانش آموزان بود. در فرآیند اجرا، گروه مداخله به مدت 10 جلسه تحت آموزش قرارگرفته و گروه شاهد هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکردند. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل کوواریانس توسط نسخه 20 نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش شناختی رفتاری مبتنی بر تعلل بر عملکرد تحصیلی، عزت نفس و اهمال کاری دانش آموزان موثر بوده و منجر به بهبود عملکرد تحصیلی و عزت نفس و کاهش اهمال کاری در دانش آموزان اهمال کار شده است (001/0>P).
    نتیجه گیری
    به طورکلی می توان گفت که آموزش مداخله شناختی رفتاری مبتنی بر تعلل به افزایش سلامت روان (عزت نفس) منجر می شود و در پیشگیری از اهمال کاری نقشی موثر دارد.
    کلیدواژگان: مداخله شناختی، رفتاری مبتنی بر تعلل، اهمال کاری، عزت نفس، دانش آموزان دبیرستانی
  • مرضیه جلوانی، احمد عابدی، اصغر آقایی جشوقانی صفحات 45-53
    مقدمه
    سبک دلبستگی ایجاد شده بین مادر و کودک نقش پررنگی در عملکرد شناختی، اجتماعی و رفتاری کودک در آینده دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه سبک های دلبستگی با هیجان خواهی در دختران دبیرستانی شهر اصفهان صورت پذیرفت.
    روش
    نوع مطالعه حاضر، توصیفی از نوع علی مقایسه ای (پس رویدادی) بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهر اصفهان در سال تحصیلی 90-1389 بود که 160 نفر از این دانش آموزان به روش خوشه ایتصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند (80 نفر هیجان خواه بالا و 80 نفر هیجان خواه پایین). معیار ورود به پژوهش داشتن هیجان خواهی و نداشتن اختلال روان شناختی حاد بود. ابزارهای مورداستفاده در این پژوهش فرم پنجم مقیاس هیجان خواهی و پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان بود. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل واریانس چند متغیره توسط نسخه 20 نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که بین دو گروه با هیجان خواهی بالا و پایین از نظر نمرات سبک دلبستگی تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0>p). انجام آزمون های تک متغیره نشان داد که تفاوت معنادار به دست آمده در آنالیز MANOVA مربوط به تفاوت دو گروه در زمینه سبک دلبستگی ایمن می باشد و این در حالی است که در سبک های دلبستگی مضطرب – اجتنابی و مضطرب – مقاوم تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    هیجان به عنوان یکی از مولفه های مهم در برخوردهای اجتماعی می تواند تحت تاثیر سبک دلبستگی بخصوص دلبستگی ایمن قرار بگیرد، بنابراین با ایجاد شرایطی که تامین کننده نیازهای دلبستگی کودکان باشد می توان به تنظیم هیجانات بزرگسالی آنان کمک نمود.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، هیجان خواهی، دختران دبیرستانی
  • آناهیتا خدابخشی کولایی، اعظم اسماعیلی فر، محمدرضا فاسفی نژاد صفحات 54-64
    مقدمه
    معلولین به دلیل افسردگی، سازگاری روان شناختی اندک و حمایت اجتماعی پایین به حاشیه رانده می شوند و بسیاری از آن ها مفهوم و معنای زندگی خود را گم می کنند و دچار نا امیدی و بی معنایی در زندگی می شوند؛ بنابراین، هدف این تحقیق بررسی معنای زندگی و امیدواری در معلولین ضایعه نخاعی و نابینایان در مقایسه با افراد غیر معلول می باشد.
    روش
    در این پژوهش علی-مقایسه ای، تعداد 100 نفر از جامعه معلولین ضایع نخاعی و نابینا بهزیستی استان کرمان به صورت نمونه گیری هدفمند و 100 نفر از جامعه غیر معلول از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل سن بالای 18 سال و مجرد بودن، عدم وجود اختلال روان پریشی بر اساس سوابق روان پزشکی، عدم سوءمصرف مواد، داشتن حداقل تحصیلات دیپلم و رضایت آگاهانه برای همکاری در پژوهش بود. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس امید اشنایدر و پرسشنامه معناجویی فرانکل بود. تحلیل آماری با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه انجام شد. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه توسط نسخه 16 نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین میانگین نمره معناجویی زندگی در سه گروه معلولین ضایع نخاعی، نابینا و افراد غیر معلول تفاوت معنی داری وجود دارد به طوری که میانگین نمره معناجویی زندگی در افراد غیر معلول نسبت به دو گروه دیگر از میزان بالاتری برخوردار بود (001/0>p). همچنین نتایج بیانگر آن بود که بین میانگین نمرات امیدواری در سه گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (p>0.05).
    نتیجه گیری
    جامعه افراد نابینا و معلولین ضایعه نخاعی در زندگی از معناجویی و امیدواری کمتری برخوردار هستند. معناجویی زندگی در تندرستی و سلامت روانی معلولین حسی - حرکتی و همچنین در میزان تطابق آن ها با شرایط فیزیکی شان تاثیر بسزایی دارد، لذا توجه به این موضوع در آن ها و عواملی که منجر به ایجاد بی معنایی در زندگی این دسته از افراد می گردد در خور توجه بسیار زیاد می باشد.
    کلیدواژگان: امید، معنا جویی زندگی، معلول ضایعه نخاعی، نابینا
  • سپیده کاظمی، منصور بیرامی، یزدان موحدی صفحات 65-75
    مقدمه
    قلدری یکی از مشکلات رفتاری شناخته شده در دوران نوجوانی می باشد که نوعی خشونت رایج در مدارس نیز به شمار می-آید. هدف این پژوهش مقایسه بهزیستی روان شناختی والدین کودکان قلدر خشمگین با بهزیستی روان شناختی والدین کودکان قربانی قلدری و کودکان عادی می باشد.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع علی مقایسه ای می باشد. در این مطالعه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای166 نفر از والدین 89 دانش آموزان قلدر خشمگین (30 نفر)، قربانی (24 نفر) و عادی (35 نفر) مدارس دوره اول متوسطه شهر تبریز وارد پژوهش شدند. برای جمع آوری داده ها مقیاس خودگزارشی قلدر/ قربانی الویوس، خشم نیلسون و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف پس از تعیین اعتبار و پایایی مورداستفاده قرار گرفتند. داده ها مطالعه با استفاده از نسخه 19 نرم افزار SPSS با به کارگیری آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که بین مادران سه گروه (قلدر، قربانی و بهنجار) در بهزیستی روان شناختی به غیراز مولفه های ارتباط مثبت با دیگران و خودمختاری تفاوت معنی دار وجود داشت (05/0P<) و مادران کودکان قلدر نسبت به مادران دو گروه دیگر دارای میانگین نمره بهزیستی روان شناختی پایین تری بودند. علاوه بر این نتایج حاکی از آن بود که بین پدران دارای فرزندان قلدر، قربانی و بهنجار تفاوت معنی داری در مولفه های ارتباط مثبت با دیگران و پذیرش خود وجود داشت (05/0P<)، درحالی که در بین سایر مولفه ها تفاوتی بین گروه ها مشاهده نشد (05/0 P>).
    نتیجه گیری
    والدین کودکان قلدر نسبت به دو گروه دیگر (والدین کودکان قربانی و بهنجار) از بهزیستی روانی پایین تری برخوردار هستند و حتی نمره بهزیستی روانی مادران در این گروه از پدران نیز پایین تر بوده است.
    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، قلدر، قربانی
  • امین اجلی، مسعود فلاحی خشکناب صفحات 76-86
    مقدمه
    بیماری های مزمن دارای دوره طولانی مدتی بوده و به طور آهسته پیشرفت می کنند و هزینه های بسیار زیادی را به بیماران و دستگاه های ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی کشورها تحمیل می نمایند. این بیماران به مراقبت، آموزش و راهنمایی های مداوم و طولانی مدت گروه درمان نیازمند هستند. پرستاری از راه دور توانایی ارائه این خدمات را به بیماران با کمترین هزینه و بیشترین دسترسی فراهم می آورد. هدف از این مطالعه بررسی به کارگیری پرستاری از راه دور در انواع بیماری های مزمن و نتایج حاصل از آن می باشد.
    روش
    در این مطالعه مروری نظام مند تمامی مقالات فارسی و انگلیسی تمام متن در زمینه پرستاری از راه دور در بیماری های مزمن با کلیدواژه های فارسی پرستاری از راه دور، پی گیری تلفنی، بیماری های مزمن، پرستاران و هزینه اثربخشی موردبررسی قرار گرفتند. گستره جستجوی مقالات فارسی بانک های اطلاعاتی SID، Magiran، Iranmedex، Nindex و سایت وزارت بهداشت از تیرماه 1383 لغایت تیرماه 1393 بود. در مورد مقالات انگلیسی زبان بانک های اطلاعاتی بین المللی Scopus، PubMed، ProQuest، Elsevier، Ovid با کلیدواژه Tele nursing، health، Cost Benefit، Chronic patients Effectiveness نیز در بازده زمانی 10 ساله از اوت 2004 لغایت اوت 2014 موردبررسی قرار گرفتند و درنهایت 31 مقاله وارد مطالعه گردید.
    یافته ها
    از میان 31 مقاله موردبررسی 8 مقاله در مجلات داخلی و 23 مقاله در مجلات خارجی منتشرشده بودند. 26 مقاله (84 درصد) در مورد کاربرد پرستاری از راه دور و نتایج حاصل از آن در بیماری های مزمن نارسایی قلبی، دیابت نوع 2 و بیماری های مزمن انسدادی ریوی بودند.
    نتیجه گیری
    پرستاری از راه دور در بیماران مزمن منجر به افزایش کفایت در رعایت رژیم درمانی، کاهش مرگ ومیر، کاهش هزینه ها، کاهش افسردگی و اضطراب، کاهش دفعات بستری و افزایش کیفیت زندگی در این بیماران می گردد.
    کلیدواژگان: پرستاری از راه دور، بیماری های مزمن، پیامد هزینه اثربخشی، مرور نظام مند
|
  • Sm Musavi, M. Ravanipour, Sh Pouladi, N. Motamed, M. Barekat Pages 1-12
    Introduction
    Problematic issues associated with comorbidity of aging and cardiovascular disorders can adversely affect the ability of these elders in their everyday life management and enjoyment from social support. The aim of this study was to determine the ability of elderly cardiac patients in receiving their needed social support.
    Method
    this was a descriptive – analytical study. Participants were 250 elders with cardiovascular disease in Bushehr Heart Center, selected through nonrandom convenience sampling method. Data collection tool was a self-administered social support questionnaire that developed by the researchers. Content and construct validity determination was conducted and confirmed using subject matter experts and exploratory factor analysis, and internal consistency for reliability testing through coefficient alpha which calculated as.85. Data were analyzed using SPSS version 18 and descriptive statistics, independent t-test, ANOVA and Pearson correlation coefficients.
    Results
    The mean age of participants was 66.58±7.43. The abilities of elders in receiving needed social support estimated as follows: %0.4 Weak, %20.8 average, %62.4 good and%16.4 very good. There was a significant correlation between educational levels and global ability scores and sub scores in areas of receiving information from family and friends, managing risk factors, Functional independence and satisfaction of goals achievement satisfaction (p0.05).
    Conclusion
    The findings of this study showed that the majority of elderly cardiac patients had good abilities in receiving social support. In order to achieve higher levels of this important ability, effective interventions to strengthen their social networks is highly recommended.
    Keywords: Elderly Cardiac Patients, Social Support
  • M. Bayrami, T. Hassimi, Aa Taher Akdam, Mm Alilou, B. Nikzad Pages 13-23
    Introduction
    Cognitive dysfunction in multiple sclerosis patients is one of the most problematic issues in this group of patients. These symptoms affect these people's life habits and daily routines. This study compared cognitive functioning in patients with multiple sclerosis with healthy people.
    Methods
    In this causal-comparative study a total of 30 multiple sclerotic patients and 30 healthy people counterparts were selected through convenience sampling. Card Sorting Test Tower of London, Wechsler intelligence test and span of attention and continuous performance test were used. The data were analyzed using multivariate analysis of variance with SPSS version 21 software.
    Results
    Patients with multiple sclerosis scored significantly lower in continuous performance test, the Tower of London card sorting test and the revised Wechsler scale compared with normal, healthy population so the mean scores on the three tests were significantly different in two groups (p
    Conclusions
    Patients with multiple sclerosis have lower cognitive performance than normal population so cognitive functioning improvements should be highly considered in rehabilitation planning of multiple sclerosis patients.
    Keywords: Cognitive performances, Multiple sclerosis, continuous performance test, Tower of London card sorting test
  • R. Ghanei Gheshlagh_A. Ebadi_A. K Veisi Raygani_K. Nourozi Tabrizi_A. Dalvandi_H. Mahmoodi Pages 24-32
    Introduction
    poor adherence to medication regimen in diabetic patients leads to poor control of blood glucose levels, high risk for diabetes complications, hospitalizations and increased mortality rates. An appropriate level of glycosylated hemoglobin is considered a good diabetic management in these patients. The aim of this study was to investigate the concurrent validity of Morisky Medication Adherence Scale with glycosylated hemoglobin in patients with type 2 diabetes.
    Methods
    In this methodologic descriptive correlational study, 204 patients referred to Kermanshah diabetes center were recruited through convenience sampling method since June to July 2014. Data were collected using socio-demographic form, Morisky Medication adherence scale (MMAS-8) and HbA1c test as gold standard. Data were analyzed with descriptive statistics, independent T-test, Pearson's Correlation, Fisher’s exact test, and Chi-Square using PASW (Predictive Analytics Software).
    Results
    33.4% of the participants were male and the rest were female. The mean age of participants was 57.1±9.6 years. 52% were illiterate. 129 patients (63.2%) had glycosylated hemoglobin's equal or less than 7% which is considered good diabetes management whereas based on Morisky medication adherence scale scores only 15 patients (7.4%) had a good medication regimen adherence. There was a significant relationship between adherence and gender. And more importantly and unexpectedly, there was no significant negative correlation between adherence scores with glycosylated hemoglobin levels (r=폽, p>0/05).
    Conclusion
    Unexpectedly there is no statistically or clinically significant relationship between Morisky Medication Adherence Scale with glycosylated hemoglobin levels.
    Keywords: Medication Adherence, Diabetes, Glycosylated Hemoglobin
  • Ea Qadam Pour, F. Amiri, M. Zangi Abadi, M. Asli Azad Pages 33-44
    Introduction
    cunctation is a behavioral phenomenon described by repeatedly postponing one's duties so that it causes stress, feeling guilty and acute decreases in personal efficiency. This malbehavioral phenomenon would lead to lose of the individual's social acceptance and inflicts problems in social interactions due to lack of commitment to fulfill tasks and responsibilities. So the purpose of the present study was to investigate the effectiveness of cunctation-based cognitive-behavioral intervention on high school student's self-esteem, Educational performance and procrastination in the town of Delphan.
    Methods
    this study was conducted through experimental method and with pretest- posttest, and control group design. The statistical population included all high school male students in Noor Abad (Delphan) in academic year 2013-14. In order to do the study 60 students with history of procrastination problems were selected through simple random sampling method and were randomly assigned into three experimental and one control groups (15 students in each group). The measurement instruments included APSS test developed by Solomon and Rothblum (1984), Rosenberg self-esteem scale and also the student's semester average scores. In the process of administration, the experimental group received 10 sessions of cunctation-based cognitive-behavioral training and the control group didnt receive any intervention. The achieved data were analyzed using Covariance statistical method with SPSS version 20 software.
    Results
    Covariance analysis showed that cunctation-based cognitive-behavioral training was effective in the student's educational performance, self-esteem and procrastination and it led to the improvement of educational performance and self-esteem (P
    Conclusion
    generally it can be pointed out that cunctation-based cognitive-behavioral training would lead to the increase of mental health (self-esteem) and it is effective in management of procrastination behaviors.
    Keywords: Cunctation based cognitive-behavioral intervention, procrastination, self-esteem, Secondary schoolers
  • M. Jelvani, A. Abedi, A. Aghaei Goshaghani Pages 45-53
    Introduction
    The created attachment style between mother and her child will play an important role in the child's cognitive, social and behavioral performance in the future. Therefore this study was conducted to find any existing relationship between attachment styles and intensity of sensation seeking in female high school students in Isfahan-Iran.
    Methods
    The research was a descriptive, causal-comparative study. The statistical population of the study was all high school female students of Isfahan in academic year 2010-11, 160 students were selected through multi-stage clustered random sampling (80 High Sensation seekers, 80 low Sensation seekers). The inclusion criteria of the study were having Sensation seeking and lack of major psychiatric disorders. The applied instruments in this study were Zakerman's fifth form of Sensation seeking scale (40 items) and the adult's attachment style questionnaire. The achieved data were analyzed through MANOVA using SPSS Statistics 21.
    Results
    The results of the study showed that there is a significant difference between two high and low sensation seeking groups (p0.05).
    Conclusion
    Sensations and emotions, as one of the important components in social interactions, can be influenced by attachment styles especially safe attachment from very early stages of life. Therefore through providing conditions to meet the children's attachment needs, regulation and fine modulation of their adulthood emotions will be achieved.
    Keywords: attachment styles, Sensation seeking, high school students
  • A. Khodabakhshi Koolaee_A. Esmaeilifar_M. R Falsafinejad Pages 54-64
    Introduction
    People with Disabilities usually experience marginalization due to depression, low psychological adjustment and lack of social support and most of them have lost their meaning of life and are despaired in their lives. The purpose of this study is to explore the meaning of life and hope in the people with Spinal Cord injuries, blinds and healthy people.
    Methods
    In a causal-comparative study a total of 100 people with sensory motor disabilities (including 50 with spinal cord injuries and 50 Blind persons) recruited of state Welfare organization of Kerman province through purposive sampling method and 100 healthy university students as their counterparts selected through random sampling method. Inclusion criteria consisted of age over 18 years, not married, absence of psychotic disorders based on hospital medical records, negative history about substance abuse, educational level at least diploma and informed consent to participate in this study. The research instruments were Snyder’s hope scale and Frankl’s life meaning Questionnaire. The data were analyzed through MANOVA statistical method by using SPSS version 16 software.
    Results
    The results showed there is a significant difference in the meaning of life of spinal cord injured persons, blinds and their healthy counterparts and the mean score of meaning of life in this group was higher than the other two groups (p0.05).
    Conclusion
    The results indicated that the blinds and Spinal Cord injured people are less objective oriented and have low levels of meaning in their lives. Hopefulness and life meaning play a major role in well-being and mental health especially in peoples with sensory motor disabilities. So paying due attention to this issue and the factors that led to low levels of life meaningfulness in these group of people is very important and should be well considered by Welfare State authorities.
    Keywords: Hope, Life meaning, Spinal cord injuries, Blinds
  • S. Kazemi, M. Bayrami, Y. Movahedi Pages 65-75
    Introduction
    Bullying is one of the well-known behavioral problems in adolescence, which may a kind of violence is prevalent in schools.The purpose of this study was to compare the psychological well-being anger bullie's parents with psychological well-being victim's parents and normal children.
    Methods
    This research is a causal-comparative study. In this study 166 parents of 89 high school students (30 bully's children, 24 victim students and 35 normal students) were enrolled in Tabriz by using of cluster sampling. The self-report scale of Olweus bully and victim and anger Nilsson scale and Psychological well-being Ryff questionnaire was used after determining the Validity and reliability. Data were analyzed using SPSS version 19 software using descriptive statistics and multivariate analysis of covariance method.
    Results
    The results showed there is a significant difference between three groups of mothers (bullies, victims and normal) in psychological well-being except the component of positive relationships and self-determination (P0.05).
    Conclusion
    The results showed that parents of bully's children have lower psychological well-being than other two groups (victims and normal children’s parents). Even in this group mother's psychological well-being were lower than fathers.
    Keywords: Psychological well-being, Bullying, Victimization
  • A. Ajalli, M. Fallahi Khoshknab Pages 76-86
    Introduction
    Chronic diseases as defined have long standing periods and slowly progress. These conditions are very costly for patients and countries health care systems. The Patients need long-term care and ongoing training and guidance about the treatment from the team. Tele nursing has the capacity to facilitate the access of the patients to these services at the lowest cost. The purpose of this study was to evaluate some common types of chronic disease in which tele nursing has been used and the outcomes of this type of care is reported.
    Methods
    In this systematic review, the full texts of all articles in Persian and English related to reports of tele nursing in chronic diseases searched by these keywords: Tele nursing, follow-up with phone calls, chronic illness, nurses and cost effectiveness. Persian medical and allied health care databases included Magiran, Iran, Medex, SID, Nindex, Ministry of Health website and English-language articles on following international databases: ProQuest, PubMed, ELSEVIER, Ovid,Scopus retrieval of articles spanned From August 2004 until August 2014.
    Results
    Of the 31 articles reviewed 8 articles were in Iranian journals and 23 articles were published in international journals. Focus of the 26 articles (84%) were on the use of remote nursing care and outcomes in chronic heart failure, type 2 diabetes and chronic obstructive pulmonary diseases.
    Conclusion
    Providing tele nursing cares in chronic patients have led to increased efficiency in adherence to the treatment regimen, reduced mortality rates and costs, reduced depression and anxiety, decreased hospitalizations and improvement of quality of life in patients.
    Keywords: tele nursing, chronic diseases, cost-effectiveness, Outcome, Systematic Review