فهرست مطالب

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کاوه عظیم زاده*، سینا ایزدمهر صفحات 1-11
    بیماری تیلریوز یکی از معضلات مهم  صنعت دامداری در اکثر نقاط جهان و ایران بوده که نقش مهمی در کاهش تولید شیر و گوشت داشته و در ضمن باعث ضایعات گسترده خونی و بافتی می گردد. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات پلاسمایی هپسیدین، سیستاتین سی و ژلسولین در گوسفندان نژاد قزل مبتلا به تیلریوز می باشد. در این مطالعه پس از اخذ نمونه خون از گروه های بیمار و سالم، اقدام به تعیین فراسنجه های خونی اعم ازهموگلوبین، هماتوکریت، گلبول های قرمزو گلبول های سفید گردید، سپس فراسنجه های پلاسمایی فوق نیز با کیت های اختصاصی و به کمک تکنیک الایزا اندازه گیری شدند. نتایج حاکی از افزایش معنی دار(01/0p<)  هپسیدینو سیستاتین سی و کاهش معنی دار (01/0p<) ژلسولین در  گروه بیمار (30 راس) نسبت به گروه سالم (30 راس) بود. همچنین، افزایش سن و شدت پارازیتمی، باعث تشدید تغییرات شدند، به طوری که بیشترین غلظت هپسیدین و سیستاتین سی و بیشترین تعداد لنفوسیت ها در گروه سنی 4 ساله و با شدت پارازیتمی بیش از 4 درصد و کمترین غلظت ژلسولین و سایر فراسنجه های هماتولوژیک نیز در همان گروه سنی و با همان شدت پارازیتمی مشاهده شد. با توجه به نتایج بدست آمده، به احتمال زیاد التهاب و آسیب سلولی گسترده در گوسفندان مبتلا به تیلریوز در بافت های مختلف و به خصوص در کلیه ها وجود دارد.
    کلیدواژگان: تیلریوز گوسفندی، هپسیدین، سیستاتین سی، ژلسولین
  • حسین دقیق کیا*، فاطمه صادقی صادق آباد، مرضیه ابراهیمی، فرهاد صمدیان صفحات 13-23
    استرس اکسیداتیو به وجودآمده در طول فرآیند انجماد-یخ گشایی اسپرم باعث کاهش تحرک، زنده مانی، عملکردهای غشایی و در نهایت باروری سلول های اسپرم می شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر عصاره گیاه بابونه به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم منجمد-یخ گشایی شده قوچ بود. در این مطالعه از 5 راس قوچ دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرم گیری شد و جهت از بین بردن اثرات فردی دام ها، انزال ها به نسبت مساوی باهم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره گیاه بابونه (صفر، 50، 66/66، 100، 200 میلی لیتر در دسی لیتر) به رقیق کننده بر پایه زرده تخم مرغ-تریس افزوده شد. نمونه ها بعد از طی مراحل سردسازی و پرشدن در پایوت ها، در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگه داری شدند. نتایج ارزیابی نشان داد که افزودن 66/66 میلی لیتر در دسی لیتر عصاره بابونه باعث بهبود معنی دار صفات تحرک کل، تحرک پیش رونده، سرعت در مسیر منحنی، سرعت در مسیر مستقیم، راستی مسیر طی شده ، زنده مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی نسبت به گروه شاهد و سایر گروه های تیماری شد (05/0p<). همچنین افزودن 200 میلی لیتر در دسی لیتر عصاره به طور معنی داری اثر منفی روی صفات تحرکی، زنده مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی داشت (05/0p<). استفاده از سطوح مختلف عصاره گیاه بابونه موجب کاهش معنی دار غلطت مالون دی آلدیید نسبت به گروه شاهد نشد ولی کاهش تولید مالون دی آلدیید در سطح 66/66 میلی لیتر در دسی لیتر نسبت به سطوح 100 و 200 میلی لیتر در دسی لیتر معنی دار بود.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، اسپرم، بابونه، آنتی اکسیدان طبیعی، انجماد-یخ گشایی
  • حامد کرمی میرعزیزی، مهدی پورمهدی بروجنی*، داریوش غریبی، محمدرحیم حاجی حاجیکلایی صفحات 25-35
    کوکسیلوز یا تب کیو با عامل کوکسیلا بورنتی در حیوانات اهلی معمولا به صورت تحت بالینی بروز می کند، اگرچه با سقط و ناباروری نیز همراه می باشد. نشخوارکنندگان اهلی مهم ترین مخزن عامل بیماری بوده و از طریق شیر، ادرار، مدفوع و ترشحات تنفسی و تولیدمثلی آن را دفع می کنند. استنشاق آیروسل های آلوده مهم ترین راه آلودگی انسان و حیوانات است. هدف از مطالعه حاضر تعیین شیوع سرمی تب کیو در بزها و گاومیش های منطقه اهواز بود. در این بررسی، نمونه های خون به طور تصادفی از 137 راس بز و 135 راس گاومیش در شهرستان اهواز جمع آوری گردید. سرم های تهیه شده، به روش الایزا از نظر آلودگی با  کوکسیلا بورنتی آزمایش شدند. شیوع سرمی تب کیو در بزهای تحت مطالعه به طور کلی 31/34 درصد (21/42-41/26 درصد، با فاصله اطمینان 95 درصد) و در گاومیش های تحت بررسی صفر درصد بود. آزمون مربع کای نشان داد شیوع بیماری در گاومیش با شیوع آن در بز تفاوت معنی داری دارد (001/0>p). آلودگی در بز ارتباط معنی داری با رده های سنی داشت. رگرسیون لاجستیک نشان داد که در بز نسبت شانس بین سن برحسب سال و آلودگی 57/1 (08/2- 19/1، با فاصله اطمینان 95 درصد) است (001/0>p) و با افزایش 1 سال سن حیوان، شانس آلودگی 57 درصد افزایش می یابد و تغییر سن، 8/10 درصد از تغییرات آلودگی را توجیه می کند. شانس آلودگی جنس ماده در بز 58/1 برابر جنس نر (47/6- 03/1 برابر، با فاصله اطمینان 95 درصد) بود (05/0>p) و جنس حیوان 5/4 درصد از تغییرات آلودگی را توجیه می کند. مطالعه حاضر نشان داد که شیوع تب کیو در جمعیت بزهای منطقه اهواز قابل توجه می باشد. بنابراین، کوکسیلا بورنتی بایستی به عنوان یکی از عوامل عفونی زیونوز، توسط دامپزشکان و سیاست گذاران بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تب کیو، سرولوژی، بز، گاومیش، اهواز
  • کیان صادقی*، اکبر تقی زاده، حمید محمدزاده، خسرو پارسایی مهر، حسین جانمحمدی، وحید وقاری صفحات 37-47
    این آزمایش جهت بررسی اثرات جایگزینی خوراک ورمی کمپوست با کنجاله سویا بر عملکرد رشد و برخی متابولیت های شکمبه ای و خونی بره های نر پرواری انجام شد. برای انجام این آزمایش تعداد 16 راس بره نر آمیخته (قزل-مغانی) با میانگین وزن اولیه 5/2± 5/28 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و 4 راس بره در هر تکرار تقسیم گردید. جیره های آزمایشی به ترتیب دارای نسبت های 0، 33، 67 و 100 درصد خوراک ورمی کمپوست جایگزین کنجاله سویا گردید. بره ها با خوراک کاملا مخلوط (با نسبت 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره) به صورت آزاد تغذیه شدند. طول دوره پرواربندی 90 روز بود. بین جیره ها از لحاظ وزن نهایی، افزایش وزن روزانه، ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0>p). داده های حاصل از فراسنجه های شکمبه ای نشان داد که جیره های آزمایشی بر pH و برخی اسیدهای چرب بی تاثیر بودند (05/0>p)، ولی تیمار حاوی 100 درصد خوراک ورمی کمپوست باعث افزایش معنی دار میزان نیتروژن آمونیاکی شکمبه و همچنین اسید چرب استات گردید (05/0>p). جایگزین کردن خوراک ورمی کمپوست تاثیر معنی داری برمیزان متابولیت های خونی نداشت، فقط نیتروژن اوره ای خون به لحاظ عددی اندکی افزایش خطی را نشان داد (05/0>p). نتایج این مطالعه نشان می دهد که خوراک ورمی کمپوست با پتانسیل مواد مغذی بالا می تواند جایگزین مناسبی برای کنجاله سویا باشد.
    کلیدواژگان: بره های پرواری، ورمی کمپوست، متابولیت های شکمبه ای- خونی
  • یوسف دوستار* صفحات 49-62
    فرآیند بازگرداندن جریان خون به عضله قلب ایسکمیک، می تواند به شکل متناقضی موجب القاء آسیب در میوکارد شود. تروپونین قلبی I (cTnI) و عامل نکروز توموری آلفا (TNF-α) شاخص های بیوشیمیایی مهم آسیب بافت قلب می باشند. هدف این مطالعه ارزیابی اثرات ورزش هوازی کوتاه مدت و درازمدت منظم فزاینده بر مقادیر سرمی cTnI و TNF-α در آسیب ایسکمی-بازخونرسانی (I/R) قلب موش صحرایی می باشد. بدین منظور، 40 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی به چهار گروه برابر شامل گروه های شاهد، I/R، I/R با دو هفته ورزش هوازی و I/R با هشت هفته ورزش منظم و فزاینده هوازی ، تقسیم شدند. تمرین هوازی، هفته ای پنج جلسه دویدن روی تریدمیل با سرعت 25-10 متر/دقیقه به مدت 30-10 دقیقه با شیب 5 درجه انجام شد. برای ایجاد I/R، رگ کرونری چپ پایین رو توسط کلمپ مسدود و بعد از 30 دقیقه کلمپ ها باز و به مدت 2 ساعت خونرسانی مجددا برقرار گردید. در نهایت موش ها پس از خون گیری از سینوس پشت کره چشم جهت سنجش cTnI و TNF-α سرم آسان کشی شدند. از قلب موش ها برش های بافتی با رنگ آمیزی تانل تهیه شد. ورزش منظم هوازی درازمدت مقادیر سرمی cTnI و TNF-α را که در اثر I/R افزایش یافته بودند، به طور معنی داری (05/0>p) کاهش داد. در آسیب شناسی بافتی، تعداد سلول های آپوپتوتیک عضله قلب گروه I/R در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافت (01/0>p). ورزش هوازی منظم و فزاینده درازمدت، تعداد سلول های آپوپتوتیک را به طور معنی داری کاهش داد (05/0>p). نتایج نشان داد ورزش منظم و فزاینده هوازی درازمدت، قلب موش های صحرایی را از آسیب ایسکمی-خونرسانی مجدد محافظت می کند.
    کلیدواژگان: : قلب، ایسکمی-بازخونرسانی، ورزش هوازی، تروپونین قلبی I، عامل نکروز توموری آلفا، آپوپتوز، موش صحرایی
  • افشین دواساز تبریزی*، خشایار مهرانی صفحات 65-72

    غده تیرویید یکی از غدد مهم درون ریز بدن است که با ترشح دو هورمون تری یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) نقش مهمی در برقراری تعادل حیاتی بدن دارد. با توجه به اینکه اثرات این دو هورمون فعالیت بسیاری از اندام های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، در این مطالعه اثر این دو هورمون بر زمان بازگشت فعالیت تخمدانی در گاوان هلشتاین مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور 60 گاو یک شکم زاییده و 60 گاو چندشکم زاییده در نظر گرفته شدند. در هر دو گروه، از هر یک از گاوان 10 روز مانده به زایمان و 10 الی 20 روز بعد از زایمان خون گیری با استفاده از لوله خلادار انجام گردید و بعد از سانتریفیوژ و جداسازی سرم، نمونه ها در دمای 20- درجه سلسیوس نگه داری، سپس با  استفاده از کیت الایزا مقادیر T3 و T4 آن اندازه گیری شد. در گاوان یک شکم زاییده مقادیر T3 و T4 هم در زمان قبل از زایمان و هم در زمان بعد از زایمان به طور معنی داری بیشتر از گاوان چند شکم زاییده بود (05/0p<). در هر دو گروه تحت بررسی مقادیر T3 و T4 در مرحله بعد از زایمان نسبت به قبل از زایمان کاهش داشت (05/0p<). نتایج نشان داد کاهش عملکرد غده تیرویید و کمبود هورمون های تیروییدی به ویژه T4 در مرحله بعد از زایمان، در طولانی شدن فاصله زایش تا باروری در گاوان چند شکم زاییده می تواند تاثیرگذار باشد ولی، در مورد گاوان یک شکم زاییده با توجه به فعالیت کافی غده تیرویید، طولانی شدن فاصله زایش تا باروری را باید در عوامل دیگری جستجو نمود.

    کلیدواژگان: گاو، تیروئید، هورمون های تری یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4)، زایمان
  • ستار باقری، حسین جانمحمدی*، رامین ملکی، علیرضا استاد رحیمی، روح الله کیانفر صفحات 73-80

    این مطالعه برای ارزیابی اثرات تجویز اسیدفولیک و متیونین بر محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات و عنصر روی زرده تخم مرغ و میزان روی و هموسیستیین سرم خون مرغان تخمگذار لگهورن سویه های-لاین W36 از سن 20 تا 26 هفتگی صورت گرفت. جیره های آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 4×4 با 4 سطح متیونین (25/0، 32/0، 42/0 و 48/0 درصد جیره) و 4 سطح اسید فولیک (0، 5، 10 و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره) تنظیم شد. مکمل سازی جیره مرغان تخمگذار با اسید فولیک در سطوح 0، 5، 10 و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنی دار میزان 5-متیل تتراهیدروفولات زرده تخم مرغ شد (05/0p<). همچنین، سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده به طور معنی داری تحت تاثیر اثر متقابل  متیونین و اسیدفولیک جیره قرار گرفت (05/0p<). میزان هموسیستیین و عنصر روی  سرم خون و عنصر روی زرده با افزایش سطح اسیدفولیک به طور معنی داری کاهش یافت، ولی متیونین جیره بر سطح روی زرده تاثیر نداشت. اسید فولیک (5، 10 و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و متیونین (32/0، 42/0 و 48/0 درصد جیره) افزوده شده در جیره مرغ های تخمگذار باعث افزایش محتوای فولات تخم مرغ به  شکل 5-متیل تتراهیدروفولات می شود.

    کلیدواژگان: اسید فولیک، متیونین، هموسیستئین، روی، تخم مرغ
  • اکبر ارفعی آخوله*، بابک قاسمی پناهی، غلامعلی مقدم، علی سمواتیان، ایرج لطفی صفحات 83-89

    هایپوسپدیا یک مشکل مادرزادی است که بیشتر در سگ، گوسفند و بز رخ می دهد و رخداد آن در گوساله ها نادر می باشد. هایپوسپدیا در حقیقت به عدم تشکیل مادرزادی مجرای پیشابراهی گفته می شود. در آبان ماه سال 94، دامداری برای درمان گوساله 2 ماهه ای به کلینیک دامپزشکی مراجعه نموده بود. با توجه به تاریخچه اخذ شده از دامدار اقدام به معاینات بالینی دام مذکور گردید. گوساله از نظر علایم حیاتی نظیر ضربان قلب، تعداد تنفس، دمای بدن، حرکات دستگاه گوارش و سایر علایم طبیعی بود. در معاینات دستگاه ادراری مشخص گردید که مجرای ادراری در ناحیه میاندوراه، در زیر رکتوم تا انتهای آن که غلاف قضیب است، تشکیل نشده است و گوساله مبتلا به هایپوسپدیازیس می باشد. همچنین در معاینه دام مذکور مشخص گردید که حیوان به فتق نافی به قطر 6 سانتی متر و کریپتوارکدیسم نیز مبتلا می باشد. پس از تشخیص بیماری اقدام به عمل جراحی برای کاهش اثرات این نقیصه گردید و عارضه به روش جراحی اصلاح شد. در پیگیری های انجام شده بعد از 6 ماه از جراحی، دام دارای رشد مطلوب بود.

    کلیدواژگان: هایپوسپدیازیس، کریپتوارکدیسم، آپلازی قضیب، فتق نافی، گوساله
|
  • Kaveh Azimzadeh *, K Azimzadeh Pages 1-11
    The aim of this study was to evaluate alterations of plasma hepcidin, cystatin C and gelsolin in ovine theileriosis  (Ghezel  breed). Theileriosis is known as an important challenge in the livestock industry in most parts of the world and Iran. It possesses prominent role in reduction of milk and meat production and can induce widespread lesions in blood and tissues. In this study, after blood sampling from healthy sheep and those   affected by theileriosis, blood parameters such as red blood cells, hematocrit, hemoglobin and white blood cells were determined and those plasma parameters were measured by special kits through Elisa technique. The results suggested significant increase (p<0.01) of hepcidin (Hep) and cystatin C and considerable decrease (p<0.01) of gelsolin (Gel) in the infected sheep compared with healthy ones. Also, elevation of age and parasitemia rate, intensified the above mentioned parameters. The highest concentration of hepcidin and cystatin C and largest number of lymphocytes were observed in the 4-year-old group of sheep affected by theileriosis with more than 4 percent parasitemia and the lowest concentration of gelsolin and other hematologic parameters were also observed in the same age group with the same intensity of parasitemia. According to the results, most probably, there are widespread inflammation and cellular damage in various tissues of infected sheep, especially in the kidneys.
    Keywords: Sheep theileriosis, Hepcidin, Cystatin C, Gelsolin
  • Hossein Daghighkia *, F Sadeghi Sadegh Abad, M Ebrahimi, F Samadian Pages 13-23
    Oxidative stress during freeze-thawing process causes reduction in motility, viability, membrane functions and finally sperm fertility. The aim of this study was to determine the effect of Chamomile extract as natural antioxidant on quality of cryopreserved ram sperm. In this study semen was collected from five mature rams twice a week using an artificial vagina and the ejaculates were pooled equally in order to eliminate the individual effects. Different levels of extract of Chamomile (0, 50, 66.66, 100 and 200 ml/dl of diluent solution) were added to diluent based tris-egg yolk. After cooling, filling and sealing of the samples, they were frozen with nitrogen vapor and immersed in liquid nitrogen and were stored until evaluation time. After thawing, results showed that addition of 66.66 ml/dl of extract increased total motility, progressive motility, curvilinear velocity, straight–line velocity, linearity, viability and plasma membrane integrity of sperm compared to the control and other treatment groups (p<0.05). Also addition of 200 ml/dl extract had significant negative effects on motility parameters, viability and plasma membrane integrity of sperm (p<0.05). Inclusion of different doses of Chamomile extract caused no significant reduction on malondialdehyde concentration in comparison to control but this reduction was significant at 66.66 ml/dl in comparison to 100 and 200 ml/dl of extract. Conflict of interest: None declared.
    Keywords: Oxidative stress, sperm, Chamomile, Natural antioxidant, freeze-thawing
  • H Karami Mirazizi, M POURMAHDI BORUJENI *, D Garibi, M.R Haji Hajikolaei Pages 25-35
    Coxiellosis or Q fever of domestic animals which is caused by Coxiella burnetii is usually asymptomatic and subclinical; although it has also been associated with abortion and infertility. Domestic ruminants are the primary and important reservoirs of Coxiella burnetii, which is spread by the milk, urine, feces and vaginal mucous of infected animals. Inhalation of bacteria present in the environment is the main route of animal and human infection. The aim of this study was to survey seroprevalence of Q-fever in goats and buffaloes in Ahvaz Region. In this study, blood samples were collected randomly from 137 goats and 135 buffaloes in Ahvaz. The collected sera were tested for Coxiella burnetii by ELISA. Seroprevalence of Q fever was 34.31 in goats (95% Cl: 26.41–42.21) and 0% in buffaloes. Chi square test showed that prevalence in buffalo and goat is statistically different (p<0.001). Infection in goat had a significant association with age. Logistic regression showed that the odds ratio between the age based on year and infection is 1.57 (95% CI: 1.19-2.08) (p<0.001), with each single increase in age the odds of infection will increase by 57%. Also, 10.8% of fluctuations of infection were justified by age. The odds of infection in female goats was 1.58 times males (95% CI: 1.03–6.47) (p<0.05) and 4.5% of fluctuations of infection were justified by sex. The present study showed that the prevalence of Q-fever in goat population is considerable. Therefore Coxiella burnetii must be considered by veterinarians and health authorities as one of the most important zoonotic agents for prevention and control measures.
    Keywords: Q fever, Serology, Goat, Buffalo, Ahvaz
  • Kian Sadeghi *, A Taghizadeh, H Mohamadzadeh, Kh Parsaeimehr, H Janmohamadi, V Veghari Pages 37-47
    The present study was conducted to study the effects of replacing soybean meal with vermicomposting feed on growth performance and selective rumen and blood metabolites of fattening lambs. For this experiment, 16 male mixed breed lambs (Ghezel-Moghani) with an average initial weight of 20.5 ± 2.5 kg were used in a completely randomized design with 4 treatments and 4 replicates and 4 lambs in each replicate.The experimental diets, consisting of 0, 33, 67 and 100 percent vermicomposting feed replaced soybean meal. Lambs were fed freely with a diet containing 30% forage and 70% concentrate. Duration of the fattening period was 90 days. There was no significant difference (p<0.05) among the treatments in terms of final weight, average daily gain, dry matter intake and feed conversion ration. The data from the rumen metabolites indicated that diets had no effect on pH and fatty acids (p<0.05). But feed samples with 100% vermicomposting significantly increased rumen ammonia nitrogen and fatty acid acetate (p<0.05). Replacing soybean meal with vermicomposting feed did not have a significant effect on blood metabolites with the exception of blood urea nitrogen which showed a slight linear increase numerically. The results of this study shows that vermicomposting feed containing high nutrients can be a suitable replacement for soybean meal.
    Keywords: Fattening lambs, Vermicomposting, Rumen, blood metabolites
  • Y Doustar * Pages 49-62
    The  process  of  restoring  blood  flow  to  ischemic  heart  muscle  is  antithetically  capable  of inducing cardiac damage. Cardiac troponin I (cTnI) and tumor necrosis factor alpha (TNF-α) are the important biochemical parameters of cardiac tissue damage. The aim of this study was to evaluate the effects of short term and regular growing long term aerobic exercise on serum levels of cTnI and TNF-α in rats with Ischemia/Reperfusion (I/R) injury. For this purpose, forty male Wistar rats were randomly divided into four equal groups including: control, I/R, I/R with two weeks of aerobic exercise, and I/R with eight weeks of regular growing aerobic exercise groups. Aerobic exercise was performed 5 times per week on treadmill at speed of 10-25m/min for 10-30 minutes with the slope of 5 degrees. For induction of I/R injury, the left descending coronary artery was clamped for 30 minutes, thereafter blood flow was restored for 2 hours. Finally, after collection of blood samples from the retro-orbital plexus for cTnI and TNF-α measurements, all animals were euthanized.  Histologic sections were created for TUNEL staining from the hearts. Regular growing long term aerobic exercise significantly (p<0.05) decreased the cTnI and TNF-α serum levels, which were increased due to I/R injury. Microscopically, the numbers of apoptotic cells were significantly (p<0.01) increased in I/R group compared to the control group. Regular growing long term aerobic exercise significantly decreased the number of apoptotic cells (p<0.05). The results showed regular growing long term aerobic exercise protects the cardiac tissue of rats from I/R injury. Conflict of interest: None declared.
    Keywords: HEART, Aerobic exercise, ischemia, reperfusion, cTnI, TNF-α, Apoptosis, Rat
  • A Davasaztabrizi *, K Mehrani Pages 65-72

    The thyroid gland is one of the major endocrine glands which plays an important role in vital balance of the body by secreting two hormones, T3 and T4. Because effects of these two hormones affect the activity of many body organs, in this survey the effects of these two hormones on the return of ovarian activity in Holstein cows were examined. For this purpose, 60 primiparous cows (having one pregnancy) and 60 multiparous (having two or more pregnancies) were considered for this survey. In both groups, the blood samples were taken 10 days before parturition and 10 to 20 days after parturition.  After centrifugation and serum separation, samples were stored at -20 o C. Afterwards in laboratory, T3 and T4 values were measured by using ELISA kit. The results indicate that the values of T3 and T4 in primiparous cows in the prenatal and postpartum period were more than multiparous cows (p<0.05). In both groups, values of T3 and T4 in postpartum period were reduced compared to prenatal period. T4 values in multiparous cows in the postpartum period showed significant correlation with the return time of ovarian activity. Finally, it can concluded that decreasing thyroid function and thyroid hormones deficiency, particularly T4, in the postpartum period can influence the prolongation of the onset of ovarian activity in multiparous cows but in primiparous cows due to the sufficient activity of the thyroid gland, the onset of ovarian activity should be sought in other factors.

  • S Bagheri, H Janmohammadi *, R Maleki, A.R Ostadrahimi, R Kianfar Pages 73-80

    This study was performed to evaluate   the effects of folic acid (FA) and methionine (Mt) administration on egg 5-methyltetrahydrofolate (5-MTHF) content, levels of zinc in yolk and serum and concentration of homocysteine on Hy-line W36 hens from 20 to 26 weeks of age. The experiment was conducted as a 4×4 factorial arrangement of treatments in randomized complete design with four levels of Mt (0.25, 0.32, 042, 0.48 mg/kg of diet) and four levels of FA (0, 5, 10, 15 mg/kg of diet). Fortification of laying hens diets with FA 0, 5, 10 and15 mg/kg of diet increased 5-MTHF into yolk significantly (p<0.05). 5-MTHF content of egg was also significantly affected by FA×Mt interaction (p<0.05). FA significantly reduced Zn level of egg and serum (p<0.05), but Mt did not have any effect on Zn content in egg. Levels of serum homocysteine were significantly reduced by fortification of diet by FA (p<0.05).Supplementation of laying poultry diet with FA and Mt could improve the content of yolk 5-MTHF.

    Keywords: folic acid, methionine, Homocysteine, Zinc, egg
  • Akbar Arfaei Akhoole *, B Qassemi Panahi, Gh Moghadam, A Samvatian, I Lotfi Pages 83-89

    Hypospadias is a congenital problem reported in dogs, sheep and goats and occurrence of this anomaly in calves is rare. In fact, hypospadias is congenital absence of the urethra. In October 2015, a client attended the veterinary clinic for treatment of a 2 month old calf. Physical examination was performed following anamnesis. Vital signs including heart and respiratory rates, body temperature and peristaltic movements of the gastrointestinal system were normal. Examination of the urinary system revealed aplasia of the urethra at the perineum from beneath the rectum to the end of the penis and the calf was diagnosed with hypospadias. Physical examination also revealed the presence of an umbilical hernia with diameter of 6 cm and cryptorchidism. After diagnosis, the defect was corrected by surgical method to alleviate its side effects. Six months after surgical correction, the calf had satisfactory growth rate.

    Keywords: Hypospadias, Cryptorchidism, Penile aplasia, Umbilical hernia, calf