فهرست مطالب

مدیریت بهره وری - پیاپی 40 (بهار 1396)

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 40 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن نظری، طهمورث حسنقلی پور، غلامرضا سلیمانی، سیدمجتبی موسوی نقابی صفحات 7-48
    هدف پژوهش حاضر، تدوین مدل بکارگیری ظرفیت بلااستفاده بنگاه های کوچک و متوسط تولیدی است، که برای این منظور از روش تحقیق «نظریه داده بنیاد» استفاده شده است. داده های کیفی جمع آوری شده ازطریق مصاحبه بامدیران بنگاه ها و خبرگان و همچنین مطالعه مستندات مرتبط، طی مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و گزینشی مورد تحلیل قرارگرفته و مدل تحقیق تدوین گردید. بنابر نتایج تحقیق، هم عوامل سطح ملی و هم عوامل سطح بنگاه بر بلااستفاده ماندن ظرفیت تولیدی موثرند. همچنین بکارگیری ظرفیت های بلااستفاده، مستلزم ایجاد و توسعه شبکه های بین بنگاهی است؛ تا از این طریق امکان واگذاری ظرفیت بلااستفاده به سایر بنگاه ها فراهم آید. بنابراین، می‏بایست هم زمان استراتژی های سطح ملی بسترسازی و حمایت از توسعه شبکه های بین بنگاهی و استراتژی های سطح رشته صنعت ایجاد شبکه های بین بنگاهی اجرایی شوند. اما عوامل محیطی مانند قوانین و مقررات، عوامل اقتصادی،عوامل فرهنگی و عوامل سیاسی، بر موفقیت استراتژی های حمایت از به کارگیری ظرفیت های بلااستفاده بسیار تاثیرگذارند. پیامدهای به‏کارگیری ظرفیت بلااستفاده بنگاه ها نیز در دو سطح کلان و سطح بنگاه قابل شناسایی هستند. اشتغال زایی با صرف هزینه و زمان بسیار کمتر، اجتناب از تبعات بیکاری و افزایش بهره وری ملی ازجمله مهم ترین منافع کلان به‏کارگیری ظرفیت های بلااستفاده است.
    کلیدواژگان: شبکه بین بنگاهی، ظرفیت بلااستفاده، به کارگیری، بنگاه های کوچک و متوسط، تولیدی
  • عزت الله اصغری زاده، علیرضا عرب، مسعود نیک تبار صفحات 49-72
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر تعهد سازمانی و تاثیر آن بر بهره وری تولید در شرکت ارس خودرو دیزل (آمیکو) انجام شده است. روش انجام این تحقیق از نظر هدف،کاربردی و از حیث روش، توصیفی-همبستگی از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری این تحقیق کلیه 506 نفرکارمند شرکت را شامل می شود. با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران حجم نمونه 218 نفر برآورد گردید که این میزان از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. در این تحقیق برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه جهت شناسایی عوامل موثر بر تعهد سازمانی و از اسناد و مدارک موجود در کارخانه برای اندازه گیری بهره وری تولید استفاده شده است. برای تحلیل سوالات تحقیق از روش های آماری تحلیل عاملی اکتشافی، رگرسیون خطی ساده و روش بردار ویژه نیز برای اولویت بندی عوامل موثر بر تعهد سازمانی از دیدگاه خبرگان استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که تاثیرگذاری تمامی عوامل لیست شده اولیه (22 عامل) بر تعهد سازمانی تائید گردید و اولویت بندی بدست آمده به این ترتیب می باشد: 1. عوامل سازمانی،2. عوامل فردی،3. عوامل شغلی- سازمانی،4. عوامل شغلی-محیطی. همچنین میزان تاثیرگذاری تعهدسازمانی بر بهره وری تولید نیز در سطح معنی داری 019/0،18 درصد به دست آمد.
    کلیدواژگان: تعهدسازمانی، بهره وری تولید، آمیکو
  • مهرداد مدهوشی، عبدالحمید صفایی قادیکلایی، یاسر نعمتی صفحات 73-106
    برنامه ریزی فروش و عملیات [1] امروزه به یک فرایند شناخته شده و پرکاربرد در زنجیره تامین تبدیل شده است. با این حال تا به امروز، ارزیابی و محاسبه منافع بکارگیری این فرایند مورد غفلت قرارگرفته است. این مقاله، عملکرد فرایند برنامه ریزی فروش و عملیات را از طریق مدل سازی ریاضی مورد ارزیابی قرار می دهد. در این مطالعه، سه مدل برنامه ریزی مختلط اعداد صحیح [2] ارائه شدند که به ترتیب نشان می دهنده: «برنامه ریزی فروش و عملیات کاملا یکپارچه [3]» که در آن برنامه ریزی فروش، تولید، توزیع و تامین بصورت متمرکز و یکپارچه انجام می پذیرد؛ «برنامه ریزی فروش و عملیات نسبتا یکپارچه [4]» که درآن برنامه ریزی فروش و تولید بصورت متمرکز انجام گرفته، درحالی که برنامه ریزی توزیع و تامین بصورت مجزا در هر سایت انجام می گیرد؛ یک مدل «برنامه ریزی گسسته [5]» که در آن برنامه ریزی فروش به صورت متمرکز انجام شده، در حالی که برنامه ریزی تولید، توزیع و تامین به صورت مجزا و محلی انجام می گیرد. هرسه مدل مذکور برای یک سیستم تولیدی چندسایتی توسعه داده شده اند که دارای تامین کنندگان متعدد بوده، محصولات متفاوتی را تولید می کنند و به مشتریان بسیاری سرویس می دهند. در انتها، عملکرد برنامه ریزی فروش و عملیات کاملا یکپارچه نسبت به دو مدل دیگر، از طریق مقایسه تاثیرات مالی این رویکردها تحت تقاضای ماهانه و قیمت بازار واقعی دریک شرکت تولید صنایع فرمینگ [6] در ایران مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج، بیانگر برتری مدل برنامه ریزی کاملا یکپارچه نسبت به دو مدل دیگر است.
    [1]. Sales and Operations Planning (S&OP)
    [2]. Mixed Integer Programming (MIP)
    [3]. Fully Integrated S&OP (FI-S&OP)
    [4]. Partially Integrated S&OP (PI-S&OP)
    [5]. Decoupled Planning (DP)
    [6]. Forming Industry
    کلیدواژگان: برنامه ریزی فروش و عملیات، برنامه ریزی مختلط اعداد صحیح، تولید برای انبارش، صنعت فرمینگ، مطالعه موردی
  • جواد میرزایی نصیر آباد، سلیمان ایران زاده، محمد تقی هوشوند صفحات 107-130
    هدف اصلی این تحقیق بررسی رابطه سیستم اطلاعات حسابداری و بهره وری سازمانهای خدماتی با استفاده از روش دیماتل می باشد. تحقیق حاضر مطالعه ای کاربردی است که به شکل پیمایشی اجرا شده است. جامعه آماری این پژوهش 140 نفر از کارکنان بخش حسابداری و مالی موسسات خدماتی پلیس استان آذربایجان شرقی شامل می شود که براساس جدول مورگان 102نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب می گردد. همچنین قلمرو زمانی این پژوهش نیمه اول سال 1395 می باشد. در این پژوهش با مطالعه پیشینه و متون مرتبط با تحقیق، به بررسی ابعاد و عناصر موثر بر موفقیت سیستم اطلاعات حسابداری و نقش آن در بهره وری سازمانهای خدماتی با استفاده از روش دیماتل شده است. همچنین با تلفیق ساختار سیستم اطلاعات حسابداری با عوامل موثر بر بهره وری و انجام مقایسات زوجی بین آنان،میزان اثر هریک از عناصر سیستم اطلاعات حسابداری را با منظور نمودن اثرگذاری عوامل بهره وری بر موفقیت در سیستم، رتبه بندی شده است. با توجه به نتایج این پژوهش به ترتیب معیارهای داده،کارکنان،رویه و دستورالعمل و نهایتا نرم افزار در نیمه مثبت که متعلق به عوامل است قرار گرفته اند. همچنین از عوامل موثر بر بهره وری،ابعاد کارکنان با اثر کل42% و نرم افزار با اثر کل 23% در رده های اول و دوم وابعاد داده ها و دستورالعملها و رویه ها در رده های بعدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات حسابداری، بهره وری، روش دیماتل
  • حمید عرفانیان، زهره ترکانلو صفحات 131-158
    در مدل های مختلف معرفی شده سبک رهبری و انگیزه به عنوان عوامل موثر بر بهره وری در نظر گرفته شدند. جهت افزایش بهره وری باید عوامل موثر بر آن را بشناسیم، هدف این پژوهش، بررسی تاثیر سبک رهبری توانمندساز بر انگیزش پیشرفت و انگیزش الهام بخش و ترغیب ذهنی کارکنان در راستای افزایش بهره وری است. جامعه آماری کارکنان شرکت گاز استان خراسان رضوی 444 نفر بودند که با استفاده از جدول کرجسی مورگان یک نمونه 206 نفری به دست آمد. این پژوهش با هدف کاربردی و بر مبنای جمع آوری داده ها پیمایشی است. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های استاندارد رهبری توانمندساز اهرن (2010) و انگیزش پیشرفت رنجبریان (1390) بود که البته دو عامل ترغیب ذهنی و انگیزش الهام بخش از پرسشنامه سبک های رهبری تحول آفرین آوولیو (2000) برای اولین بار به صورت مستقل استفاده شد. روایی پرسشنامه ها از روایی سازه و محتوا، همچنین پایایی از آلفای کرونباخ تایید شده است که پایایی پرسشنامه رهبری توانمندساز0. 92 و پرسشنامه انگیزش پیشرفت0. 90 و پرسشنامه انگیزش الهام بخش 0. 84 و پرسشنامه ترغیب ذهنی0. 87 به دست آمد. آزمون فرضیه های پژوهش براساس روش مدل سازی معادلات ساختاری توسط نرم افزار لیزرل بررسی گردید. نتایج نشان داد، در مدل اول رهبری توانمندساز بر ترغیب ذهنی و انگیزش الهام بخش و انگیزش پیشرفت کارکنان تاثیر دارد و در مدل دوم نقش تعدیل گر انگیزش الهام بخش بر رابطه رهبری توانمندساز و انگیزش پیشرفت تایید شد. ولی ترغیب ذهنی این رابطه را تعدیل نمی کند.
    کلیدواژگان: رهبری توانمندساز، انگیزش پیشرفت، انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی، بهره وری
  • رضا اسماعیل پور، هانی نیکوکار صفحات 159-184
    بهره وری یعنی استفاده از منابع و امکانات سازمان برای دستیابی به هدف با کمترین مصرف مواد اولیه. در محیط پرتلاطم و متغیر امروزی چیزی که می تواند سازمانها را نسبت به سایر سازمان ها در شرایط مطلوب تری نگه دارد، توجه به بهره وری در سازمان است و با توجه به اینکه یکی از عوامل مهمی که می تواند سبب بهره وری کار شود، انگیزش کارکنان برای انجام کار با کیفیت عالی و کمیت زیاد است باید به عواملی که سبب ایجاد انگیزه در افراد برای انجام دادن کار بهتر می شود توجه کرد. رهبری متعالی و معنویت در محیط کار از اصلی ترین متغیرهای جهان حاضر هستند که می توانند انگیزش کارکنان را برای کار با کیفیت و کمیت عالی برانگیزانند و در نهایت به بهره وری سازمان منجر گردد. این تحقیق از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی- علی و از نظر هدف کاربردی است. داده ها از طریق پرسشنامه جمع آوری شد و نمونه آماری تحقیق شامل 189 کارمند در سازمان های بیمه استان گیلان می باشد. داده ها از طریق همبستگی پیرسون و مدلیابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افراز SPSS 20 و LISREL 8. 8 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که رهبری متعالی دارای اثر مثبت و معنی دار روی معنویت در محیط کار و بهره وری سازمانی است؛ همچنین معنویت در محیط کار دارای اثر مثبت و معنی دار روی بهره وری سازمانی است.
    کلیدواژگان: رهبری متعالی، معنویت در محیط کار، بهره وری سازمانی
  • علی رضایی میرقائد، میرعلی سیدنقوی، حامد دهقانان، مقصود امیری صفحات 185-220
    هدف این تحقیق بررسی تعیین کارکردهای مناسب منابع انسانی در مدل معماری منابع انسانی به منظور تحقق دوجانبه گرایی در شرکت تام است. تحقیق حاضر مبتنی بر مطالعات کمی (پرسش نامه ای) است و در دو مرحله انجام شده است. پس از مطالعات نظری، در مرحله اول، پرسش نامه معماری به منظور تفکیک مشاغل میان مدیران و معاونین شرکت مذکور توزیع شد. پس از تفکیک مشاغل و مشخص شدن اینکه کدام مشاغل در کدام گونه معماری قرار می گیرد، پرسشجنامه کارکردهای منابع انسانی که بر حسب پاداش، ارزیابی عملکرد و آموزش و توسعه طراحی شده است، میان مدیران و معاونان توزیع گردید تا نوع مناسب کارکردهای منابع انسانی برای هر بخش از معماری مشخص گردد. داده های حاصل از مطالعات کمی (پرسش نامه ای) از طریق تحلیل استنباطی و با استفاده از تی تک نمونه (تی استیودنت) آزمون شد. از نتایج این تحقیق می تواند به این موارد اشاره کرد که در مشاغل شغل محور بهتر است پاداش در راستای انتفاع از دانش، ارزیابی عملکرد در بلندمدت و مبتنی بر کار فردی و همچنین آموزش به صورت استاندارد و عمومی ارائه گردد تا کارکنان به سوی دوجانبه گرایی سوق یابند. برای کارکنان موجود در گونه هم پیمانان باید پاداش مبتنی بر اشتراک گذاری دانش باشد، ارزیابی عملکرد در کوتاه مدت و مبتنی بر کار تیمی و آموزش به ندرت و در راستای افزایش تعهد آن ها صورت گیرد تا دوجانبه گرایی در سازمان ارتقا یابد.
    کلیدواژگان: کارکردهای منابع انسانی، معماری منابع انسانی، دوجانبه گرایی، یادگیری دوجانبه
  • ناصر فقهی فرهمند صفحات 221-258
    هدف این تحقیق ارائه مدلی جهت ارزیابی تولید ناب در صنایع کوچک و متوسط با استفاده از ترکیب روش های تحلیل عاملی تاییدی، خوشه بندی و تکنیک LINMAP است. برای دستیابی به هدف فوق در این تحقیق [1] چهار سوال مطرح شده است. روش این تحقیق توصیفی و جامعه آماری کلیه شرکت های واحد های صنایع کوچک و متوسط فلزات اساسی و فابریکی استان آذربایجان شرقی می باشد. تعداد جامعه آماری 245 شرکت است که حجم نمونه181 شرکت محاسبه شده وبرای نمونه گیری نیز از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است. جهت جمع آوری داده ها در این تحقیق از پرسشنامه استفاده شده است که پس از بررسی روایی و پایایی آن در بین جامعه آماری توزیع شده. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در این تحقیق از روشLINMAP ، تحلیل عاملی تاییدی و خوشه بندی استفاده گردید. نتایج تحقیق مدلی با هشت سازه برای تولید ناب را ارائه می دهد که تولید به موقع، مدیریت کیفیت جامع، تعمیرات و نگهداری، روابط با تامین کنندگان، روابط با مشتریان، مدیریت منابع انسانی، مدیریت فرآیند و برنامه های بهسازی سطح کارخانه را دربر می گیرد.
    کلیدواژگان: تولید ناب، تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل خوشه ای، لینمپ
  • نازیلا عاکفیان، محمد مهدی رشیدی صفحات 259-286
    یکی از مباحث نوین در مباحث مدیریت منابع انسانی سرمایه فکری است. سرمایه‏ فکری شامل سرمایه های انسانی، ساختاری و رابطه ای است و سرمایه انسانی مهمترین بخش آن است. در میان اجزای سرمایه انسانی، استعدادهای هر سازمان از جایگاه ویژه ای برخوردار است، این دارایی نامشهود در تعیین ارزش سازمان ها در عرصه بین المللی، نقش کلیدی و حساسی را ایفا می کند. دراین مقاله نظام مطلوب برای مدیریت استعدادها وزیر سیستم ها و الزامات پیاده سازی آن طراحی و پیشنهاد شده است. در پاسخ به سوال اول مقاله (نظام مطلوب برای مدیریت استعدادها و زیر سیستم های آن) ، با استفاده از مباحث نظری و نتایج جلسات گروه کانونی طرحی پیشنهاد شده و ضمن آن دو سیستم توسعه و نگهداشت با شش زیر سیستم مرتبط پیش بینی شده است. در پاسخ به سوال دوم نیز به الزامات پیاده سازی این نظام پرداخته شده و به جای تاکید صرف بر جذب مدیریت استعدادها و سپس رهاسازی آنها، شناسایی این سرمایه در درون سازمان ها و راهکارهای نگهداشت و توسعه آنها محور قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، نظام مدیریت استعدادها، توسعه و نگهداشت، الزامات پیاده سازی، سازمانهای کشور
  • فرزین مدرس خیابانی، نازیلا مصیب زاده صفحات 287-310
    مساله مسیریابی وسیله نقلیه (VRP) یکی از معروف ترین مسائل بهینه سازی است که در دهه ها ی اخیر کاربرد های زیادی به منظور بهره وری و کارایی سیستم های حمل و نقل داشته است. مساله مسیریابی وسائل نقلیه با بارگیری و تحویل همزمان، که توزیع و جمع آوری همزمان کالا از مبدا به مقصد (مشتریان) را انجام می دهد یکی از انواع کلاسیک مساله مسیریابی می باشد که در آن مشتریان نیازمند تکمیل فرآیند بارگیری و تحویل در انبار در یک پنجره زمانی خاص می باشند. کاربرد های این مساله در بسیاری از مسائل روزمره واقعی همچون حمل و نقل و بهینه سازی برنامه ریزی منطقی مشهود می باشد. این مقاله از الگوریتم های فرا ابتکاری برای این منظور استفاده کرده است. روش پیشنهادی برای حل مساله مسیریابی وسیله نقلیه ظرفیت دار جهت بهبود بهره وری و کارایی توزیع (با کمینه کردن فاصله کل طی شده در هر مسیر) و با در نظر گرفتن ظرفیت مسیر های مختلف به کار گرفته شده است. این مساله، ذاتا یک مسالهNP-Hard می باشد بنابراین هیچ روش بهینه با زمان چند جمله ای برای آن وجود ندارد. روش پیشنهادی که برمبنای الگوریتم ژنتیک می باشد، بر روی برخی از مسائل آزمون استاندارد با درنظر گرفتن بهره وری محاسباتی و کیفیت جواب آزمون شده است. عملکرد روش ارائه شده با سایر الگوریتم های ابتکاری موجود بر روی همان مساله مقایسه شده است. نتایج عددی نشان دهنده موفقیت رویکرد پیشنهادی برای مسائل مقید سخت می باشد و مکانیزم جواب ساده و پایداری را برای کاربردهای دنیای واقعی بویژه بهینه سازی مسیر یابی وسائل نقلیه را ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: الگوریتم های فرا ابتکاری، الگوریتم ژنتیک، مساله مسیریابی وسایل نقلیه، بهره وری
|
  • Mohsen Nazari, Tahmores Hasangholi Pour, Gholam Reza Soleymani, Seyed Mojtaba Mousavi Neghab Pages 7-48
    Presently, the production capacity of many small and medium institution are untapped. This leads to the reduction of productivity and competitive power both at national and institutional level. Thus, the objective of this study was to codify a model to make use of these untapped capacities. To do so, the research method of grounded theory was used. To gather the data, the managers of the institutions and experts were interviewed. The related documentaries through the three phasic of coding i.e. open, axial and selective were analyzed. The result showed that both national and institutional level factors effected the untapped production capacity. Using untapped capacities requires the formation and development of trans-institutional networks, so as the possibility of transferring untapped capacities to other institutions be provided. Therefore, the national level strategies and support for trans-institution networks and the strategies of industry level should be simultaneously implemented. But the environmental factors such as law and order, economical, cultural, political factors affect the success of using untapped capacities. The outcomes of using untapped capacities would be obvious on both macro and micro level, such as creating jobs, avoiding unemployment, and increasing national productivity for macro and on micro-level, cost and benefit for employers and contractors could be mentioned.
    Keywords: Trans-institutional networks, untapped capacity, small, medium institutions, Manufacturing
  • Ezattolah Asghrizadeh, Alli-Reza Arab, Massud Niktabar Pages 49-72
    The purpose of the study was to identify and prioritizethe effective factors on organizational commitment and its effect on production productivity in ARAS Khodro Diesel Company. The research method was applied and sectional descriptive correlation. The statistical population included all of the employees of Aras Khodro Diesel Company which added up to 506 people. Using Cochran’s Formula, theSample size was 218 people. The sampling method was stratified random sampling. To gather the data questionnaires were used. The inferential statistics, heuristic factor analysis, simple linear regression and eigenvector method were used. The expert's views were used to prioritize the effective factors on organizational commitment. The results confirmed the effect of all initial factors which were listed on organizational commitment and the priorities of the factors were: 1. Organizational commitment 2. Individual factors 3. Occupationalorganizational factors 4. Occupational-environmental factors. The results Alsoshowed the significant difference of organizational commitment on production productivity.
    Keywords: organizational commitment, Production productivity, Prioritizing Factors
  • Mehrdad Madhoshi, Abdolhamid Safaei Ghadikolaei, Yaser Nemati Pages 73-106
    Nowadays, Sales and Operations Planning has become a well-known and widely used process, yet, up to now, its usefulness has been neglected. This paper intended to assess the performance process of sale and operation planning through mathematical modelling procedure. Three Mixed Integer Programming (MIP) models have been developed in this study, namely fully integrated (with centralized sales, production, distribution and procurement planning), partially integrated (with centralized sales and production, but separated procurement and distribution planning), and decoupled (with centralized sales, but decentralized production, distribution and procurement planning). All three models have been developed for a multi-site manufacturing company. The results demonstrated the superiority of fully integrated model over the others.
    Keywords: Sales, Operations Planning (S, OP), Mixed Integer Programming (MIP), Make to Stock (MTS), forming industry
  • Javad Mirzai Nasirabad, Soleyman Iranzadeh, Mohammad Tagi Hoshvand Pages 107-130
    The present paper was a descriptive-applied research. The main objective of the study was to investigate the relation of the accounting information system and productivity of service organizations according to Dematel method. The statistical population included 140 employees of the accounting department and financial institutions of Police Service plus 10 in East Azerbaijan province. Using Morgan’s table the sample size was 102 employees. The study was done in the first half of 2016. Integrating the accounting information system with effective factors on productivity and using paire comparisons among them the amount of each accounting information factors considering the productivity factors in the success of the system were ranked. The results showed that data criteria, personnels, procedures and guidelines and the software were in the mid-positive which was related to the causal factors. The factors affecting the productivity were personnels dimension 42%; software 23% and the data, procedures were the last in order respectively.
    Keywords: Accounting information system, Productivity, DEMATEL method
  • Hamid Erfanian Khanzadeh, Zohre Torkanloo Pages 131-158
    The leadership style and motive have been considered as effective factors in different models. In order to increase the productivity its effective factors should be known. The aim of this paper was to investigate investigate the effect of empowering leadership on achievement motivation, inspiring motivation and mental persuasion. The Statistical population included 444 personnels in Gas Company in Khorasan Razavi province. Using Morgan’s table the sample size was 206 people. The research method was descriptive survey and sampling method was probability. To gather the data two standard questionnaires (Ahearne & Avolio) were used. Ranjbarian’s researcher’s made questionnaire was used for achievement motivation. The reability were obtained through Cronbach’s alpha were 0.99, 0.90, 0.84 and 0.87 respectively. To analyse the data lisrel software was used. The results showed that in the the first model, empowering leadership had an affect on mental persuasion, inspring motivation, and achievement motivation of personnels, and in the second model, inspring motivation had modified role on empowering leadership and achievement motivation,but not on the mental persuasion.
    Keywords: Empowering leadership, Achievement motivation, inspring motivation, mental persuasion, Productivity
  • Reza Esmailpour, Hani Nikookar Pages 159-184
    Productivity means using the resources and possibilities of organization in order to get hold of the goal with least material expenditure. In the changeful and turbulent world of today, productivity is one of important factors which can make difference among the rival organizations. Motivating the employees to do the job with the highest quality and quantity increases the productivity. Transcendental leadership and spirituality in the workplace is one of the most challenging factors in today's world. The research method was an applied descriptive casual. To gather the data a questionnaire was used. The statistical population was 372 employees. Using Cochran formula the sample size was 189 employees. To analyze the data Pearson correlationand structure equation modeling were used. Spss 20 and lisrel 8.8.were used Results showed that transcendental leadership having meaningful and positive effect on the Spirituality in the Workplace and organizational productivity. Also Result showed that Spirituality in the Workplace having meaningful and positive effect on the organizational productivity.
    Keywords: Transcendental leadership, Spirituality in the Workplace, organizational productivity
  • Ali Rezaei Mirghaed, Mirali Seyed Naghavi, Hamed Dehghana, Maghsoud Amiri Pages 185-220
    The aim of this research was determining the proper functions of human resources in human resources architectural model in order to realize ambidexterity at Tom's firm. This quantitative study was run in two stages. At first, the architectural questionnaire was distributed among managers and assistants to differentiate the jobs.Second, human resource functions questionnaire in terms of renumeration, rewards, performance appraisal, training and development was distributed among the managers and assistants so that the proper kind of human resource functions for each architecture be distinguished. To analyse the data inferential statistics (one sample t-test) was used. The results indicated that, the rewards in job-oriented should lead the employees to ambidexterity. The rewards in partnership type should lead the employees toward the improvement ambidexterity in organization.
    Keywords: Human resource functions, Architecture, ambidexterity, job-oriented, partnership
  • Nasser Fegh-Hi Farahmand Pages 221-258
    The aim of the study was to present a model for assessing lean production in small and medium industries through combination confirmatory factor analysis, clustering and LINMAP Technique. Four questions were raised to achieve the mentioned objective. The research method was descriptive survey. The statistical population included all the companies of small and medium units of basic metals and fabricated industries in East Azerbaijan province witch was added up to 245 companies, using random sampling method and Morgan's table the sample size was 181 companies. To gather the data a questionnaire researcher made was used. The reliability was 0.803. To analyze the data in the study of LINMAP, confirmatory factor analysis and clustering were used. The results for eight lean manufacturing structure included timely production, total quality management, maintenance, relations with suppliers, customer relations, human resource management, process management, and the betterment program on factory level.
    Keywords: Lean Production, confirmatory factor analysis, Cluster analysis, LINMAP
  • Nazanin Akefiyan, Dr.Mohammad Rashidi Pages 259-286
    One of the modern discourses in human resource management literature is intellectual capital. Intellectual capitals include human, structural and relationd. Human capital is the most important among them. Among the human capital components, the talents in any organization have particular position. This hidden property plays a sensitive key role in determining the value of organizations in international arena. This paper designed and suggested the optimal talent management systems and its implementation requirements. In order to develop and maintain a design, based on the theoretical literature and the Focus group meetings six subsystems including organizational communication, work environment, performance management, training, compensation and career planning were suggested. In relation to implementation requirements, instead of emphasizing on employing talented managers and later dismissing them, recognizing the existing talent in the organization and focusing on their retention and developing their skills should be maintained.
    Keywords: Intellectual capitals, talent managements system, retention, development, implementation requirements
  • Farzin Modarres Khiyabani, Nazila Mosayebzadeh Pages 287-310
    Vehicle Routing Problem (VRP) wasone of the mostpopular optimization problems that hadmany usages for productivity and efficiency of transportation systems in recent decades.The Vehicle Routing Problem with Simultaneous pick-up and deliveries (VRP/SPD), which considers simultaneous distribution and collection of goods from/to customers (VRP/SDP/SDC) was a variant of the classical vehicle routing problem where customers require simultaneous pick-up and delivery at their locations to be completed within a specified time. Applications of the SPD and its related variants are commonly come across in every day transportation and optimizing logistic planning. This paper had used Meta-heuristic to this end. The proposed method was applied for solving capacitated vehicle routing problem (CVRP) to improve the distribution efficiency and productivity with an objective of minimizing the total distance covered in each route, while considering the capacity of different routes. This problemwas essentially an NP-Hard in nature, so there was no known optimal solution method with polynomial time. To solve this NP-hard VRP a hybrid genetic based algorithm was developed. The proposed geneticalgorithm was tested on some standardproblem with respect to computational efficiency and solution quality. The presented method was implemented and its performance was further investigated by comparing it against existing heuristics for the same problem. Theresults showed that the success of the proposed approach in handling the difficult problem constraints and devising simple and robust solution mechanisms that can be integrated with routing optimization tools and used in real world applications.
    Keywords: Meta-heuristic algorithm, Genetic algorithm, Vehicle routing problem, Productivity