فهرست مطالب

علوم اعصاب شفای خاتم - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 21، تابستان 1395)

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 21، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/05
  • تعداد عناوین: 11
|
  • فرزانه علیانژاد، سجاد ذباح، رضا ابراهیم پور* صفحات 1-8
    مقدمه
    فرایند تصمیم گیری یک سازوکار جمع آوری تا حد آستانه است، که شواهد حسی لحظه ای در طی زمان تا رسیدن به یک حد آستانه جمع آوری می شوند. این جمع آوری محدود شواهد در فعالیت نورون ها در قشر بین آهیانه ای جانبی بازنمایی می شود. اینکه آیا نرخ فعالیت نورون بین آهیانه ای جانبی حاوی اطلاعات تصمیم قبلی است یا به محض اخذ تصمیم به مبدا خود باز می گردد، نیاز به روشن شدن دارد.
    مواد و روش ها
    برای بررسی این موضوع، آزمایش های رفتاری تشخیص جهت حرکت بر اساس الگوی انتخاب اجباری بین دو گزینه انجام شده است. افراد جهت نقاطی که به صورت تصادفی حرکت می کردند را با فشردن کلیدهای مشخص شده گزارش کردند. آزمایه ها توسط فاصله های زمانی متفاوت جدا شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که یک اولویت در افراد جهت اخذ یک تصمیم یکسان مشابه با تصمیم قبلیشان به خصوص در محرک های ضعیف وجود دارد.
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان می دهد که مقدار متغیر تصمیم پس از عبور از حد آستانه ممکن است با متغیر تصمیم برای تصمیمات بعدی جمع شود.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری، علم روابط میان روان و فیزیک، علوم اعصاب
  • فروغ اکرمی، محمد امین عدالت منش* صفحات 9-17
    مقدمه
    احساس استرس در طی بارداری شایع می باشد و برخی زنان باردار میزانی از سطح اضطراب را تجربه می کنند. استرس قبل از تولد، فعالیت محور هیپوتالاموس -هیپوفیز -آدرنال در نوزادان و اثرات گیرنده های گلیکوکورتیکوئید در هیپوکامپ را تغییر می دهد. بسیاری از محققان مهارکننده های هیستون داستیلازی را به عنوان یک گروه جدیدی از دارو ها که شکل گیری حافظه بلندمدت را بهبود می بخشند، توصیف کرده اند. این دارو ها می توانند حافظه در حیوانات طبیعی همچنین در حیوانات با اختلالات مغزی را بهبود ببخشند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات محافظت کنندگی عصبی سدیم بوتیرات به عنوان یک مهارکننده هیستون داستیلازی بر بهبود عملکرد شناختی در نوزادان موش صحرایی تازه متولد شده از مادر تحت استرس بود.
    مواد و روش ها
    15 موش صحرایی ماده باردار، شوک کف پا را (5 بار در روز و در شدت جریان 1 میلی آمپر و فرکانس 50 میلی هرتز با فواصل 3 دقیقه به مدت 2 ثانیه) بین روز 12 تا 18 از بارداری دریافت کردند. نوزادان متولد شده از این مادران در سه گروه درمان شامل شوک، شوک + سدیم بوتیرات 0/35 گرم در هر لیتر و شوک + سدیم بوتیرات 3/5 گرم در هر لیتر طبقه بندی شدند. نوزادان متولد شده از مادرانی که تحت هیچ شوکی در دوران بارداریشان نبودند، به عنوان گروه کنترل استفاده شدند. برای ارزیابی حافظه کاری آزمون ماز Y در روزهای 30 و 60 پس از زایمان انجام شد. سپس سطح سرمی فاکتور رشد عصبی با ELISA اندازه گیری شد.
    یافته ها
    رفتار های تناوبی در گروه شوک به طور معنی داری کاهش یافت. یک افزایش معنی داری در گروه دریافت کننده سدیم بوتیرات در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. به علاوه تجویز سدیم بوتیرات، سطح سرمی فاکتور رشد عصبی را افزایش داد. حافظه کاری و سطح سرمی فاکتور رشد عصبی در مدل استرس شوک کف پا کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    تجویز سدیم بوتیرات یک اثر محافظت کنندگی عصبی را احتمالا از طریق افزایش فاکتور رشد عصبی نشان داد و ممکن است عملکرد شناختی نوزادان با استرس پیش از تولد را بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: بارداری، اسید بوتیریک، حافظه کوتاه مدت، فاکتور رشد عصبی
  • حسین اسکندری، شیما پژوهی نیا *، یلدا ابویسانی صفحات 18-27
    مقدمه
    انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود مدل‏های مناسبی برای شناخت مشکلات روانی هستند که مردم از طریق آن می‏توانند با چالش‏های متعدد مواجه شوند. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود با مشکلات روانی در میان دانشجویان دختر در دانشگاه علامه طباطبائی بود.
    مواد و روش‏ها: روش این پژوهش توصیفی –همبستگی بوده و جامعه آماری شامل همه دانشجویان دختر در دانشگاه علامه طباطبائی در تهران که در سال 94-93 مشغول تحصیل بودند، می‏باشد. با استفاده از روش نمونه‏گیری خوشه‏ای چندگانه تصادفی یک گروه از 380 دانشجو انتخاب شدند. ابزارها پرسشنامه های انعطاف پذیری شناختی، تمایزیافتگی خود و چک لیست علایم SCL-90-R بودند. داده ها به وسیله شاخص‏های آماری توصیفی، ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها: تجزیه و تحلیل یک همبستگی معنی-دار بین نمره کلی مشکلات روانی با انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود را نشان داد. همچنین نتایج تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود می‏توانند ابعاد و درجات مختلف مشکلات روانی در دانشجویان را تبیین نمایند.
    نتیجه گیری: مطالعه انعطاف پذیری شناختی و تمایزیافتگی خود روش‏های موثری در درک عوامل اساسی مرتبط با مشکلات روانی هستند. ارزیابی این عوامل می‏تواند منجر به یک روش جدید در پیشگیری و درمان مشکلات روانی گردد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، انعطاف پذیری روانی، شناخت
  • حسین باشی عبدل آبادی*، سحر پیله ور، علی اکبر صارمی صفحات 28-40
    مقدمه
    مالتیپل اسکلروز شایع ترین بیماری نورولوژیک پیشرونده در بزرگسالان جوان است. علاوه بر مشکلات جسمی، مالتیپل اسکلروز با اثرات روانی قابل توجه ای مانند اختلالات شناختی، خلقی و رفتاری همراه است. با توجه به شیوع بالای این اختلال و اثرات آن بر عملکردهای شناختی و روانشناختی، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر توانبخشی شناختی بر عملکرد شناختی، حافظه، افسردگی، و اضطراب در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز بود.
    مواد و روش ها
    شش بیمار با معیارهای تشخیصی مالتیپل اسکلروز، مردان و زنان با سن بین 20 و 40 سال، حداقل تحصیلات دیپلم دبیرستان و داشتن انگیزه مشارکت انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس DASS، مقیاس حافظه وکسلر و آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین بودند. بیماران به مدت سه ماه برای توانبخشی شناختی آموزش داده شدند. نتایج بالینی، قبل و بعد از درمان مقایسه شدند و در نهایت اطلاعات به دست آمده تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    توانبخشی شناختی بهبود معنی دار و قابل توجهی را در کارکردهای شناختی، حافظه، اضطراب و افسردگی تمام بیماران القاء می کند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه احتمال بهبود در توانایی های شناختی و سلامت روانشناختی بیماران مالتیپل اسکلروز را به وسیله توانبخشی شناختی پیشنهاد داده است. این یافته بر لزوم روش های توانبخشی جدید برای درمان بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز تاکید می کند.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروز، افسردگی، اضطراب، حافظه
  • احمد علی پور، مهناز علی اکبری دهکردی، سمیرا حسن زاده پشنگ *، رضا فرجی صفحات 41-50
    مقدمه
    هوش هیجانی به عنوان یکی از مهم ترین اجزاء سلامت روانی و جسمانی در نظر گرفته شده است. هدف اصلی از مطالعه حاضر بررسی تاثیرات آموزش هوش هیجانی بر سلامت روان در میان بیماران بستری در بخش قلب بیمارستان شهید مدرس، تهران، ایران بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بود و اجزای آن همه زنان بستری شده با بیماری عروق کرونر بود. از این ها 30 نفر توسط نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه های آزمایش و کنترل. پس از سنجش سلامت روان توسط پرسشنامه سلامت عمومی، دوره آموزشی هوش هیجانی به گروه آزمایش در 7 جلسه 90 دقیقه ای آموزش داده شد. پس از اتمام فرایند آموزش، هر دو گروه آزمایش و کنترل توسط پرسشنامه سلامت عمومی دوباره مورد ارزیابی قرارگرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که دوره آموزشی هوش هیجانی میزان سلامت روان و همچنین اجزاء مختلف عملکرد اجتماعی را افزایش داد و میزان افسردگی و علایم جسمانی در گروه آزمایش را کاهش داد. اگرچه این آموزش بر سطح اضطراب در این بیماران اثر نداشت.
    نتیجه گیری
    آموزش هوش هیجانی نقش مهمی در افزایش میزان سلامت روان در میان زنان با بیماری عروق کرونر دارد. این آموزش می تواند در برنامه های مداخلات درمانی و پیشگیری مانند برنامه های آموزشی برای بیماران با بیماری قلبی -عروقی استفاده شود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت روان، بیماران
  • آرزو شاه حسینی، داود معنوی پور* صفحات 51-64
    مقدمه
    در سال های اخیر الگوهای تفکر در اختلالات هیجانی و نقش آن در تدوام این اختلالات تا حد زیادی توجه متخصصین و پژوهشگران بالینی را جلب کرده است. هدف از این مطالعه ارائه مدل علی برای نشخوار فکری بر اساس متغیرهای روانشناختی مثبت و منفی بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری در این مطالعه شامل تمام دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گرمسار در سال تحصیلی 1394-1393 بود. از این دانشجویان تعداد 300 نفر از طریق روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه سبک پاسخ دهی نشخواری نولن -هوکسما، مقیاس شفقت خود نف، مقیاس توجه آگاهانه به حال براون و ریان و پرسشنامه عاطفه خودآگاه-2 تانگنی و همکاران بود. ابتدا عوامل سازنده متغیرها با استفاده از تحلیل عاملی مشخص شدند و مدل مفهومی بر اساس متغیرهای روانشناختی ایجاد شد، سپس مدل فرضی با تحلیل مسیر، بررسی شد.
    یافته ها
    بهوشیاری به طور مستقیم بر نشخوار فکری اثر منفی داشت و می توانست به واسطه در فکر فرو رفتن، نشخوار فکری را به طور منفی پیش بینی کند. شفقت خود به طور مستقیم بر نشخوار فکری اثر منفی داشت و می توانست به واسطه در فکر فرورفتن، نشخوار فکری را به طور منفی پیش بینی کند. شرم به طور مستقیم بر نشخوار فکری اثر مثبت داشت و می توانست به واسطه در فکر فرورفتن، نشخوار فکری به طور مثبت پیش بینی کند. احساس گناه به طور مستقیم بر نشخوار فکری اثر مثبت داشت و می توانست به واسطه تامل، نشخوار فکری را به طور مثبت پیش بینی کند.
    نتیجه گیری
    از میان متغیرها و زیرعامل های مختلف، زیرعامل در فکر فرو رفتن به طور مستقیم و شفقت خود به طور غیر مستقیم بالاترین سهم را در پیش بینی نشخوار فکری داشتند.
    کلیدواژگان: رگرسیون (روانشناسی)، تحلیل، روانشناسی
  • زهراسادات هاشمی، آرزو اسحق آبادی، فاطمه علی پور، مریم جعفریان، سید مصطفی مدرس موسوی* صفحات 65-69
    مقدمه
    تلاش جهت ایجاد ارزش های فیلوژنتیک mRNA زیرواحدهای اصلی گیرنده GABAA شامل a ، b g، d، e، q، p، می تواند دانش ما را در طبقه بندی و عملکرد آن ها بهبود بخشد. علاوه بر این، تشابهات و واگرایی بین گونه های مختلف می تواند برای مشخص کردن عملکرد این گیرنده ها مهم باشد.
    مواد و روش ها
    پس از هم ردیفی توالی های کامل mRNA زیرواحدهای GABAA در گونه های انسان و موش صحرایی، درخت فیلوژنتیک با نرم افزار CLC Main Workbench 5.5 رسم گردید.
    یافته ها
    نتایج، تشابهات بسیاری را بین زیرواحدهای GABAA انسان و موش صحرایی نشان داد. علاوه بر این، این یافته ها مقداری واگرایی بین زیرواحدهای β1 ،β2 ،β3 ،γ1 ،γ2 ،ε و θ با سایر زیرواحدها را نشان داد.
    نتیجه گیری
    تشابهات و واگرایی میان زیرواحدهای مختلف GABAA ممکن است از علل مهم توزیع و عملکردهای مختلف زیرواحدهای GABAA در مناطق مختلف سیستم عصبی مرکزی باشد.
    کلیدواژگان: گاما آمینو بوتیریک اسید، قرابت های خانوادگی، مغز
  • هدی پسند مژده، فاطمه علی پور، مریم برهانی حقیقی* صفحات 70-80
    مقدمه
    بیماری آلزایمر با اختلالات ساختاری و عملکردی مغز انسان شرح داده شده است. پروتئین های آمیلوئیدی فیبریلاری در داخل نورون ها تحت عنوان کلافه های نوروفیبریلاری تجمع و رسوب پیدا کرده اند. این پروتئین ها همچنین در بخش خارج سلولی به عنوان پلاک های آمیلوئیدی تجمع یافته اند. این تغییرات با اختلال پیشرفته و از دست دادن سلول های عصبی که مسئول بارگذاری و مدیریت اطلاعات می باشند همراه بوده است. در نهایت بیماران آلزایمری از فقدان حافظه و توانایی های شناختی با تغییرات رفتاری شدید رنج می برند. جمعیت جهان در حال مسن تر شدن است، تخمین زده شده است 35 میلیون نفر در سراسر جهان دارای زوال عقل بوده و پیش بینی می شود تا سال 2030 به 65 میلیون نفر افزایش یابد.
    نتیجه گیری
    در حال حاضر تشخیص قطعی بیماری آلزایمر در مراحل اولیه دشوار است. اگرچه تشخیص زود هنگام قطعی می تواند با نمونه برداری به دست آید، تشخیص احتمالی از طریق علایم بالینی حیاتی است. تعداد پیش بینی نشده ای از مردم در معرض خطر آلزایمر هستند. این امر نیاز به تلاش بیشتر برای پیدا کردن اقدامات پیشگیرانه درمانی موثر دارد. پیشرفت دانش ما در مکانیسم دقیق بیماری آلزایمر در طراحی این روش ها مهم است.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، پلاک آمیلوئید، کلافه های نوروفیبریلاری، نشانگر ها
  • نصرالله نصرحیدرآبادی، رضا صفدری *، مرجان قاضی سعیدی، آرش رحمان، لاله حاکمی، پیرحسین کولیوند، مبین شاطریان صفحات 81-90
    مقدمه
    در بسیاری از شرایط پزشکی درد یک علامت بزرگ است و به طور قابل ملاحظه ای با تغییر کیفیت زندگی و همچنین عملکرد کلی فرد در ارتباط است. درد یکی از مشکلات اصلی در بیماران آسیب نخاعی است. آسیب نخاعی یکی از علل درد مزمن است که از تغییرات موقت یا دایمی رخ داده در عملکرد نخاع ناشی می شود. تصادفات، جراحات جنگی و آسیب های ورزشی دلایل اصلی هستند. سیستم پشتیبان تصمیم گیری بالینی، اطلاعات و دانش افراد متخصص را برای پزشکان، متخصصان سلامت، بیماران و همچنین دیگر افراد به طور هوشمندانه غربال می کند و در زمان مناسب این دانش را برای ارایه درمان و مراقبت های بهداشتی کارآمدتر بیان می کند. سیستم های خودکار اطلاعات سلامت، داده ها و اطلاعات را جهت پشتیبانی یکپارچه از فرایندهای تصمیم گیری مدیریتی جمع آوری می کنند.
    نتیجه گیری
    سیستم های مبتنی بر کاغذ برای ارزیابی های بالینی تکراری بیماران آسیب نخاعی مناسب نیستند. طراحی و پیاده سازی سیستم های خودکار برای جمع آوری اطلاعات مدیریت درد و دستیار پزشک برای تصمیم گیری پزشکی جهت تشخیص درد در بیماران آسیب نخاعی بسیار موثر می باشد. این سیستم ممکن است از تکنیک های مختلف هوش مصنوعی از جمله شبکه های بیزی، شبکه عصبی مصنوعی، درختان تصمیم و منطق فازی استفاده کند.
    کلیدواژگان: درد مزمن، ضایعات نخاعی، سیستم های پشتیبان تصمیم گیری بالینی
  • سمیه وظیفه خواه، فریبا کریم زاده* صفحات 91-102
    مقدمه
    بیماری پارکینسون یک اختلال تحلیل برنده عصبی پیش رونده و شدید در سیستم اعصاب مرکزی است. بارزترین ویژگی های این بیماری کاهش سلول در چند ناحیه متراکم جسم سیاه و تجمع α-synuclein متراکم شده به خصوص در ساقه مغز، طناب نخاعی و نواحی قشری هستند. عوامل خطرزای اصلی، سن و عوامل محیطی هستند. چندین ژن برای بیماری پارکینسون وراثتی شناسایی شده است. شناسایی این ژن ها منجر به ارائه راهکارهای جدید شده است. روش های درمانی جایگزینی دوپامین و داروهای رایج مورد استفاده به طور قابل توجهی اختلال حرکتی را کاهش داده و اثر مثبتی بر کیفیت بهبود زندگی داشته است. مدل های حیوانی در بررسی مکانیسم های درگیر در بیماری زایی بیماری پارکینسون و راهبردهای درمانی مهم هستند.
    نتیجه گیری
    با وجود مدل های متعدد برای القاء بیماری پارکینسون، مدل های MPTP و 6-OHDA بارها بیشتر استفاده شده است. در این مطالعه مهم ترین عوامل دخیل در پاتوفیزیولوژی بیماری پارکینسون و همچنین رایج ترین مدل های حیوانی توصیف شده است.
    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، حیوان ها، نورون های دوپامینرژیک، لوودوپا
  • محسن انصاری، لیلا بیان، علی گرجی* صفحات 103-110
    مقدمه
    آسیب های مغزی در نتیجه برخورد ناگهانی و شدید سر با جسم سخت رخ می دهند که می تواند به صورت خفیف، متوسط یا شدید باشد. صرع، سردردهای مداوم، خونریزی مغزی، عفونت، ضربه، زوال عقل، عقب ماندگی ذهنی، مرگ مغزی، اختلالات خلقی و روانی، همچنین اختلالات هورمونی از پیامدهای آسیب های مغزی هستند که گاهی اوقات در سراسر زندگی مداوم باقی می ماند. علل اصلی آسیب مغزی پس از ضربه، تصادفات، سقوط، درگیری فیزیکی، حوادث در حین کار، حوادث داخل منزل و حوادث حین ورزش هستند. مهم ترین عامل ضربه به سر در ایران، تصادفات رانندگی است. سالانه بیش از 700 هزار نفر در تصادفات رانندگی مجروح شده که بسیاری از آن ها دچار ضربه به سر می شوند. سالانه چندین هزار نفر در تصادفات جاده ای کشته می شوند که بار اقتصادی بزرگی به سیستم بهداشت ملی ایران تحمیل می نماید. تعداد تصادفات جاده ای در ایران تقریبا 20 برابر بیشتر از متوسط جهانی است. هر 19 دقیقه، یک نفر در تصادفات جاده ای می میرد. با توجه به نرخ بالای مرگ و میر به دلیل آسیب های مغزی، مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفا، بیمارستان خاتم الانبیاء، وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران اقدامات پیشگیرانه ای را از ضربات مغزی -نخاعی در تصادفات آغاز نموده است. این فعالیت ها شامل برگزاری کنگره بین المللی، چاپ کتاب و بروشورها و همچنین برگزاری کارگاه های علمی می باشد. هدف اصلی از برگزاری گردهمایی های بین المللی ایمنی راه ارایه یک طرح پیشگیری از آسیب های مغزی می باشد که در طول پنج سال گذشته با همکاری سازمان های ملی و بین اللملی مختلف انجام شد.
    نتیجه گیری
    پیشگیری از حوادث ترافیکی و بهبود دانش عمومی، ماموریت های اصلی برای برنامه های ما هستند. مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفا برای اجتماع گروه ها و سازمان های مسئول در گردهمایی های بین المللی سالانه تلاش می کند. همچنین با هدف کاهش تعداد تصادفات از تجربیات کشورهای پیشرو موفق استفاده می کند.
    کلیدواژگان: آسیب های مغزی، حوادث ترافیکی، گردهمایی ها
|
  • Farzaneh Olianezhad, Sajjad Zabbah, Reza Ebrahimpour* Pages 1-8
    Introduction
    Decision process is an accumulation-to-bound mechanism, in which momentary sensory evidence is accumulated over time toward a criterion level. This bounded evidence accumulation is represented in the activity of neurons in the lateral intraparietal (LIP) cortex. Whether the firing rate of LIP neuron contains post decision information (PDI) or returns to baseline level as soon as decision made needs to be clarified.
    Materials And Methods
    To investigate this issue, we conducted behavioral experiments based on the two forced-choice discrimination of motion direction. Human subjects reported the net direction of stochastic random dot motion by pressing a key of specified keys associated with the two possible directions of motion. Trials were separated by different time gaps.
    Results
    Results showed that there is a preference in subjects to make a same decision as their pervious decision, especially in weak stimuli.
    Conclusion
    Our findings suggest that the value of decision variable (DV) after crossing the bound (named PDI) may accumulate with DV for the next decisions.
    Keywords: Decision Making, Psychophysics, Neurosciences
  • Forough Akrami, Mohammad Amin Edalatmanesh* Pages 9-17
    Introduction
    Feeling stressed is common during pregnancy and some pregnant women experience some level of anxiety. Prenatal Stress alters the activity of the hypothalamic-pituitary-adrenal axis of infants and affects glucocorticoid receptors in the hippocampus. Many researchers have described the deacetylase histone inhibitors as a new group of drugs that improve the long-term memory formation. These drugs can improve memory in normal animals as well as in animal with brain disorders. The objective of this study was to study the neuroprotective effects of sodium butyrate, as a histone deacetylase inhibitor, on improving cognitive functions in new born rats born of stressed mother.
    Materials And Methods
    15 pregnant female rats received foot shock (5 times per day and at the current intensity of 1 mA and frequency of 50 MHz with 3 Minutes intervals for 2 seconds) between day 12 to day 18 of pregnancy. Infants born to these mothers were classified in three treatment groups, including Shock, shock sodium butyrate 0.35 grams per liter, and shock sodium butyrate 3.5 grams per liter. Infants born to mothers who were not under any shock during their pregnancy were used as the control group. To assess the working memory, Y maze test was performed on postnatal 30 and 60 days. Then, serum level of neural growth factor was measured by ELISA.
    Results
    Periodic behaviors were significantly decreased in shock group. A significant increase in the group receiving sodium butyrate was observed compared to the control group. Besides, sodium butyrate administration increased serum level of neural growth factor. Working memory and serum level of neural growth factor in foot shock stress model were decreased.
    Conclusion
    Administration of sodium butyrate revealed a neuroprotective effect probably via increase of neural growth factor and may improve the cognitive function of infants with prenatal stress.
    Keywords: Pregnancy, Butyric Acid, Memory, Short-Term, Nerve Growth Factor
  • Hossein Eskandari, Shima Pajouhinia*, Yalda Abavisan Pages 18-27
    Introduction
    cognitive flexibility and self-differentiation are the appropriate models for understanding psychological problems through which people can meet various challenges. The aim of this study was to investigate the relationship between cognitive flexibility and self-differentiation with psychological problems among female students in Allameh Tabataba’i University.
    Materials And Methods
    The method of this study was descriptive-correlational and statistical population was comprised of all female students at AllamehTabataba’i University in Tehran who have been studying between 2014-2015. Using random multiple cluster sampling method, a group of 380 students were selected. Tools were questionnaires of cognitive flexibility, self-differentiation and symptoms checklist (SCL-90-R). Data were analyzed by descriptive statistical parameters, correlation coefficient, and regression analysis.
    Results
    Analysis revealed a significant correlation between total score of psychological problems with cognitive flexibility and self-differentiation. In addition, the results of multiple regression analysis showed that cognitive flexibility and self-differentiation can explain different kinds and levels of psychological problems in students.
    Conclusion
    study of cognitive flexibility and self-differentiation are efficient methods to understand the underlying factors associated with psychological problems. Evaluation of these factors can lead to a new approach in prevention and treatment of psychological problems.
    Keywords: Mental Health, Resilience, Psychological, Cognition
  • Hossein Bashi Abdolabadi*, Sahar Pilevar, Ali Akbar Saram Pages 28-40
    Introduction
    Multiple Sclerosis (MS) is the most common neurological disease in young adults. In addition to physical problems, MS is associated with significant psychological effects, such as cognitive, mood, and behavioral deficits. Given the high prevalence of this disorder and effects on cognitive and psychological functions, the aim of the present research was to evaluate the effect of cognitive rehabilitation on cognitive function, memory, depression, and anxiety in patients with MS.
    Materials And Methods
    Six patients with diagnostic criteria for MS, both men and women with the age between 20 and 40 years, at least high school diploma education and having participation motivation were selected. Research tools were included DASS scale, Wechsler Memory scale, and Wisconsin Card Sorting test. The Patients were trained for cognitive rehabilitation for three months. Clinical Results were compared before and after the treatment, and finally, the obtained data were analyzed.
    Results
    Cognitive rehabilitation induced significant and considerable improvement in cognitive functions, memory, anxiety, and depression of all patients.
    Conclusion
    This study suggested the possibility of improvement in the cognitive abilities and psychological health of MS patients by cognitive rehabilitation. This finding emphasizes the necessity of new rehabilitation methods for treatment of patients with MS.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Depression, Anxiety, Memory
  • Ahmad Alipor, Mahnaz Aliakbari Dehkordi, Samira Hasanzadeh Pashang*, Reza Faraji Pages 41-50
    Introduction
    Emotional intelligence is considered as a most important component of mental and physical health. The main aim of the present study was to study the effects of emotional intelligence training on mental health among patients hospitalized in caediology department of Shahid Modares Hospital, Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    This research was a quasi-experimental design and the corpus was all hospitalized women with coronary artery disease. Of these, 30 were selected by accessible sampling and were randomly divided into two groups: experimental and control groups. After evaluatation of mental health by general health questionnaire (GHQ), Emotional intelligence training course was taught to the experimental group in seven Ninety - minute sessions. After completion of the training process, both experimental and control groups were evaluated by the GHQ questionnaires again.
    Results
    The findings revealed that emotional intelligence training course increased the rate of mental health as well as different components of social performance and reduced the rate of depression and physical symptoms in experimental group. However, this training had no effect on anxiety level in these patients.
    Conclusion
    The emotional intelligence training has an important role in increase the rate of mental health among women with coronary artery disease. This training can be used in revention and remedial interventions programs, like educational programs for patients with cardiovascular disease.
    Keywords: Emotional Intelligence, Mental Health, Patients
  • Arezo Shahhoseini, Davood Manavipour* Pages 51-64
    Introduction
    In recent years, the thought patterns in emotional disorders and its role in the continuance of these disorders has greatly drawn attention of the clinical professionals and researchers. The purpose of this study was to offer a causal model for rumination based on positive and negative psychological variables.
    Materials And Methods
    The statistical population in this study included all the students of the Islamic Azad University of Garmsar in the academic year of 2014-2015. Out of these students, 300 persons were selected through an accessible sampling method. First, the instrument of the research was Response Styles Scale of Nolen-Hoeksema, self-compassion scale of Neff, mindfulness scale of Brown & Ryan, and test of Self-Conscious Affect-2 of Tangney and et al. The structural components of the variables were determined using factor analysis and a conceptual model was developed based on psychological variables, then hypothetical model tested by path analysis.
    Results
    Mindfulness directly had a negative effect on rumination and could predict it positively via brooding. Self-compassion directly had a negative effect on rumination and could predict it negatively via brooding. Shame directly had a positive effect on rumination and could predict it positively via brooding. Guilt directly had a positive effect on rumination and could predict it positively via reflection.
    Conclusion
    Among different variables and subfactors, brooding subfactor directly and self-compassion indirectly had the highest share in predicting rumination.
    Keywords: Regression (Psychology), analysis, Psychology
  • Zahrasadat Hashemi, Arezou Eshaghabadi, Fatemeh Alipour, Maryam Jafarian, Sayed Mostafa Modarres Mousavi* Pages 65-69
    Introduction
    An effort to establish phylogenetic values for the major gamma-Aminobutyric acid A (GABAA) receptor subunit mRNAs α, β, γ, δ, ε, θ, π could be improved our knowledge on their classification and function. In addition, the similarities and divergences between different species can be important to determine the function of these receptors.
    Materials And Methods
    After alignment of mRNA complete gene sequences of GABAA subunits in homosapinse and rattus norvegicus species, the phylogenetic tree were constructed with CLC Main Workbench 5.5 software.
    Results
    The results revealed highly similarities between GABAA subunits of homosapience and rattus norvegicus. In addition, these findings illustrated some divergences between β1, β2, β3, γ1, γ2, ε and θ subunits with other subunits.
    Conclusion
    The similarities and divergences among various GABAA subunits may be an important cause of different distribution and function of GABAA subunits in different region of the central nervous system.
    Keywords: gamma-Aminobutyric Acid, Family Relations, Brain
  • Hoda Pasand Mojdeh, Fatemeh Alipour, Maryam Borhani Haghighi* Pages 70-80
    Introduction
    Alzheimer's disease (AD) is described by structural and functional disturbances of the human brain. The amyloid fibril proteins are located and deposited inside neurons as neurofibrillary tangles. These are also deposited extracellular compartment as amyloid plaques. These changes are accompanied by the progressive disorder and loss of nerve cells that are accountable for the loading and managing of information. Finally, AD patients are suffering from loss of memory and cognitive abilities with intense behavior changes. The world's population is getting older; an estimated 35 million have dementia worldwide and it is predicted to increase to 65 million by 2030.
    Conclusion
    Nowadays, the certain diagnosis of AD in the early stages is difficult. Although definite early diagnosis can be obtained by biopsy, probable diagnosis through clinical symptoms is crucial. Unexpected numbers of people are at the risk of AD. This issue needs more effort to finding the effective preventive-therapeutic measures. Improving our knowledge on the exact mechanism of AD is important in designing of these approaches.
    Keywords: Alzheimer Disease, Plaque, Amyloid, Neurofibrillary Tangles, Biomarkers
  • Nasrolah Nasr Heydarabadi, Reza Safdari*, Marjan Ghazi Saeedi, Arash Rahman, Laleh Hakemi, Peirhossein Kolivand, Mobin Shaterian Pages 81-90
    Introduction
    Pain is a major symptom in many medical conditions and is significantly associated with alteration of the quality of life and individual as well as overall performance. Pain is one of the main problems in patient with spinal cord injury. Spinal cord injury is one of the causes of chronic pain that occurs due to temporary or permanent changes in spinal cord function. Traffic accidents, war injuries and sports injuries are the major reasons. Clinical decision support system separates intelligently expert's information and knowledge for physician, health professionals, and patients as well as other individuals and represents the knowledge in right time to provide more efficient treatment and health care. Automated health information systems are gathering data and information to support the integration of managerial decision-making processes.
    Conclusion
    Paper-based systems are not suitable for repetitive clinical evaluations of patients with spinal cord injury. Design and implementation of automated systems for gathering information in pain management and physician assistant to medical decision making for pain diagnosis in patients with spinal cord injury are very effective. This system may use different artificial intelligence techniques, including Bayesian networks, artificial neural network, decision trees, and fuzzy logic.
    Keywords: Chronic Pain, Spinal Cord Injuries, Decision Support Systems, Clinical
  • Somayeh Vazifehkhah, Fariba Karimzadeh* Pages 91-102
    Introduction
    Parkinson disease (PD) is a severe and progressive neurodegenerative disorder in the central nervous system. The most features of this disease are several parts-substantia nigra compacta cell-loss, and accumulation of aggregated α-synuclein in specific brain stem, spinal cord, and cortical regions. The main risk factors are age and environmental factors. Several genes have been identified for inheritance PD. Identification of these genes had been leaded to provide new solutions. Dopamine replacement therapy and commonly used drugs significantly reduce motor handicaps and had a positive effect on the quality of life improvement. Animal models are important in investigation of the mechanisms involved in the pathogenesis of PD and therapeutic strategies.
    Conclusion
    Despite numerous models to induce PD, MPTP and 6-OHDA models have been more frequently used. In this study, the most important factors involved in the pathophysiology of PD as well as the most current animal models, are described.
    Keywords: Parkinson Disease, Animals, Dopaminergic Neurons, Levodopa
  • Mohsen Ansari, Leyla Bayan, Ali Gorji* Pages 103-110
    Introduction
    Brain injuries occur as a result of sudden and severe collision of head to hard object which can be mild, moderate, or severe. Epilepsy, persistent headaches, brain hemorrhage, infection, stroke, dementia, mental retardation, brain death, psychological and mood disorders as well as hormonal disorders are the consequences of brain injuries which sometimes remain persistent throughout the whole life. The leading causes of traumatic brain injury are car accidents, falls, physical violence, accidents during work, accidents inside the home, and sport accidents. The most important cause of head trauma in Iran is traffic accidents. Each year more than 700 thousand people injured in road accidents that most of them are suffering from head trauma. Each year several thousand people kill in road accident that imposes a large economic burden on the national healthcare system In Iran. The number of road accidents in Iran is about 20 times more than the global average norm. Each nineteen minutes, one person dies in a traffic accident. Given the high rate of mortalities due to the brain injuries, Shefa Neuroscience Research Center, Khatam Alanbia Hospital affiliated with the Foundation of Martyrs and Veterans Affairs has begun to have some preventive measures on the brain and spinal cord injuries. These activities include holding international congresses, publishing books and brochures as well as holding scientific workshops. The main purpose of holding international road safety congress is to present a plan to prevent the brain injuries which was fulfilled with the cooperation of different national and international organizations during the last five years.
    Conclusion
    Prevention of traffic accidents and improving public knowledge are the main missions for our program. Shefa Neuroscience Research Center is trying to gather responsible groups and organizations during annual international congresses. It is also aimed to decrease the number of accidents using the experiences of leading successful countries.
    Keywords: Brain Injuries, Accidents, Traffic, Congresses