فهرست مطالب

نشریه روان پرستاری
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 20، خرداد و تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیدرضا سلیمی*، محمد پورابراهیمی، محمد جواد حسین آبادی فراهانی صفحات 1-7
    مقدمه
    خودکارآمدی عملکرد بالینی، باور فرد در مورد توانایی های خود برای انجام یک مهارت بالینی می باشد. هر اندازه که فرد از خودکارآمدی عملکرد بالینی بالاتری برخوردار باشد، عملکرد بالینی بهتری خواهد داشت. هدف این مطالعه تعیین میزان خودکارآمدی عملکرد بالینی، ابعاد و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1395 بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 150 دانشجوی پرستاری به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها به وسیله فرم مشخصات فردی و پرسشنامه خودکارآمدی عملکرد بالینی جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و از طریق نرم افزار SPSS16 انجام شد.
    یافته ها
    نمره کلی خودکارآمدی عملکرد بالینی 14/21 ± 54/106 به دست آمد. در بین ابعاد خودکارآمدی عملکرد بالینی بیشترین نمره در بعد بررسی بیمار (7 ± 42/34) به دست آمد. معدل نمرات (02/0 = P، 17/0 = r) و اشتغال به تحصیل درترم های بالاتر (001/0 > P) جزء عوامل مرتبط و معنادار با خودکارامدی عملکرد بالینی بودند.
    نتیجه گیری
    خودکارآمدی از مفاهیم مهم برای ارتقاء عملکرد بالینی دانشجویان پرستاری است لذا توصیه می شود برای تقویت تمامی ابعاد خودکارآمدی عملکرد بالینی برنامه های آموزشی منظم با رویکرد حمایتی تدوین گردد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، عملکرد بالینی، دانشجویان پرستاری
  • منیره عنایت غلام پور، حسن عبدالله زاده، مهربانو امیرشاهی، اکرم ثناگو صفحات 8-14
    مقدمه
    خیانت به همسر در نگاه اول پدیده ای فردی به نظر می رسد؛ اما با توجه به عواقب ناگوار و پیامدهای سوء آن بر نهاد خانواده، تربیت فرزندان و نیز سلامت و امنیت جامعه، از آسیبهای اجتماعی پنهان و جدی به شمار می آید. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی، الگوهای ناسازگار اولیه، خوش بینی و بدبینی با توجیه خیانت زناشویی در افراد متاهل طراحی و اجرا شد.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی تحلیلی، جامعه پژوهشی، کلیه افراد متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره استان گلستان با سابقه خیانت زناشویی در سال 1395 بودند که از این بین، 100 نمونه (50 زن و 50 مرد) به روش نمونه گیری ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه های ویژگی های شخصیتی نئو، الگوهای ناسازگار اولیه، خوش بینی و بدبینی و توجیه خیانت زناشویی بودند. داده های جمع آوری شده به کمک روش های آماری توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار 2 Smart PLS و روش حداقل مربعات جزئی، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش رابطه معکوس و معناداری را بین الگوهای ناسازگار اولیه (344/ 5 = T و 612/0- = β) و نیز خوش بینی و بدبینی (273/2 = T و 195/0- = β) با توجیه خیانت زناشویی نشان داد. بین ویژگی های شخصیتی و توجیه خیانت زناشویی رابطه معناداری مشاهده نشد (781/1 = T و 210/0- = β).
    نتیجه گیری
    در پژوهش حاضر، بیشترین ارتباط، بین الگوهای ناسازگار اولیه با توجیه خیانت وجود داشت که می توان از آن برای شناخت افراد در معرض خطر استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، الگوهای ناسازگار اولیه، خوش بینی و بدبینی، خیانت زناشویی
  • ندا ایزدی، ایلناز سجادیان* صفحات 15-22
    مقدمه
    استرس مرتبط با ناباروری شامل نگرانی های اجتماعی، جنسی، ارتباطی، نیاز به والد بودن و نپذیرفتن سبک زندگی بدون فرزند است که در زنان نابارور ظاهر می شود. ناباروری، سازگاری زناشویی را تحت تاثیر قرار می دهد. شفقت خود برای زنانی که دچار ناباروری هستند، به عنوان یک راهبرد مقابله ای تنظم هیجان در مقابل استرس های مزمن محسوب می شود و باعث می شود سیستم های استرس دچار بیش فعالیتی نشوند. خودقضاوتی شکلی از آزار و اذیت درونی استرس زا و تضعیف کننده خود می باشد، که در زنان نابارور وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی گری شفقت خود و خودقضاوتی در رابطه سازگاری زناشویی و استرس مرتبط با ناباروری در زنان نابارور شهر اصفهان انجام گرفت.
    روش کار
    روش پژوهش همبستگی از نوع علی بود. به این منظور 282 زن با تشخیص ناباروری اولیه و ثانویه مراجعه کننده به مراکز ناباروری شهر اصفهان در تابستان و پاییز 94، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به پرسشنامه های مشکل باروری، سازگاری زناشویی و شفقت خود فرم کوتاه پاسخ دادند. برای مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزارAMOS22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اثرسازگاری زناشویی بر استرس مرتبط با ناباروری معنی دار بود (05/0 > P). رابطه ساختاری بین سازگاری زناشویی با استرس مرتبط ناباروری از برازش مطلوبی برخوردار بود. همچنین شفقت خود میانجی گرجزئی رابطه بین سازگاری زناشویی با استرس مرتبط با ناباروری و خود قضاوتی میانجی گر کامل سازگاری زناشویی و استرس مرتبط با ناباروری بود (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    بنابر نتایج این پژوهش می توان از بسته های درمانی مبتنی بر شفقت خود و کاهش خود قضاوتی در جهت کاهش استرس مرتبط با ناباروری و بهبودسازگاری زناشویی زوجین نابارور استفاده نمود.
    کلیدواژگان: استرس مرتبط با ناباروری، سازگاری زناشویی، شفقت خود، خودقضاوتی
  • فاطمه ابراهیمی بلیل، فاطمه الحانی*، عباس عبادی، انوشیروان کاظم نژاد لیلی صفحات 23-30
    مقدمه
    با توجه به شیوع بیماری های مزمن، عوارض و مشکلات ناشی از آنها برای بیمار و خانواده، حمایت و توانمندسازی این بیماران ضروری به نظر می رسد. حمایت خانواده محور یکی از گرایشات جدید در پی تغییر نقش خانواده ها درمسئولیت پذیری مراقبت از بیماران می باشد. عزت نفس یکی از ابعاد الگوی توانمند سازی خانواده محور مطرح می باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین ابعاد و ویژگی های عزت نفس بیماران مزمن انجام گردید.
    روش کار
    پژوهش کیفی حاضر در زمینه عزت نفس بیماران مزمن و بر اساس تجربه آنان از نوع تحلیل محتوای هدایت شده در فاصله زمانی خردادماه 1394 تا فروردین 1395 و در بیمارستانهای وابسته به علوم پزشکی شهرهای اردبیل و خلخال در شمال غرب ایران انجام گرفت. داده ها به صورت مصاحبه ی فردی و نیمه ساختارمند از 18 بیمار مزمن، مراقب خانگی و پرستاربه دست آمد. آنالیز داده ها هم زمان با جمع آوری آن ها با استفاده از روش آنالیز محتوا کیفی هدایت شده صورت گرفت.
    یافته ها
    از تحلیل داده ها تعداد 239 کد اولیه در زمینه عزت نفس بیماران مزمن که یکی از ابعاد الگوی توانمند سازی خانواده محور می باشد استخراج گردید. که این کدها پس از تحلیل در زیر طبقات تاب آوری، خانواده حامی و اجتماع حامی قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان دهنده ابعاد عزت نفس بیماران مزمن می باشدکه با توجه به ابعاد حاصله برای عزت نفس، می توان با برنامه ریزی و انتخاب روش های موثرتر برای ارتقای این ابعاد، گامی برای توانمند سازی بیماران مزمن برداشت.
    کلیدواژگان: بیماران مزمن، عزت نفس، الگوی توانمند سازی خانواده محور، توانمند سازی، مراقبین خانگی، تحلیل محتوای هدایت شده
  • فرزانه قاسم لو *، فریده یغمایی صفحات 32-38
    مقدمه
    مادران کودکان بزهکار در بسیاری از موارد سلامت روانی از سایر مادران می توانند متفاوت باشند. هدف پژوهش حاضر تعیین مقایسه تاب آوری و کیفیت زندگی مادران کودکان بزهکار و مادران دارای کودکان سالم شهر زنجان در سال 1395 است.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی-مقایسه ای بود. جامعه پژوهش شامل مادران کودکان بزهکار و عادی شهر زنجان در سال 1395 بود که از بین آن ها 120 نفر (60 نفرمادران کودکان بزهکار، 60 نفر مادران کودکان سالم) به صورت نمونه گیری دردسترس و هدفمند از سظح شهر زنجان به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل« مقیاس تاب آوری کانرودیویدسون» و فرم کوتاه بررسی سلامت 36« بود. در مطالعه حاضر پایایی » فرم کوتاه بررسی سلامت 36« به روش آلفای کرونباخ 83/0 و باز آزمایی ابزار 83/0 0 بدست آمد. آلفای کرونباخ » مقیاس تاب آوری کانرودیویدسون« 89/0 بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل از SPSS نسخه 21 استفاده شد. متغیرهای کمی با استفاده از میانگین (انحراف معیار) و متغیرهای کیفی به صورت تعداد (درصد) گزارش شدند. به منظور مقایسه مادران از نظر ویژگی های حمعیت شناختی از آزمون خی-دو و تی مستقل استفاده شد. ضریب همبستگی پیرسون، برای بررسی ارتباط تاب آوری با کیفیت زندگی، و همچنین تحلیل رگرسیون به منظور بررسی اثر توام متغیرها بر روی تاب آوری و کیفیت زندگی استفاده شدند.
    یافته ها
    بین تاب آوری با کیفیت زندگی درگروه مادران بزهکار (001/0 = P) همچنین در بین مادران کودکان سالم نیز همبستکی معنی داری مشاهده شد (001/0 = P). کیفیت زندگی و تاب آوری در مادران با کودکان سالم بالاتر از مادران با کودکان بزهکار است.
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی با تاب آوری همبستگی مثبتی دارد و همچنین وضعیت کیفیت زندگی و تاب آوری مادران کودکان بزهکار نسبت به کودکان سالم پایین تر می باشد. پیشنهاد می شود برای افزایش کیفیت زندگی و تاب آوری در مادران دارای کودکان بزهکار آموزش هایی در مراکز بهداشتی اجرا شود.
    کلیدواژگان: تاب آوری، کیفیت زندگی، مادران کودکان بزهکار و سالم
  • امین حق گو *، محمد ذوالعدل، سلیمان افروغی، هوشنگ رحیمیان، محمد سعید میرزایی صفحات 39-44
    مقدمه
    بار مسئولیت مراقبت از بیماران روان بیشتر بر عهده اعضای خانواده می باشد. فشار مراقبتی ارتباط مستقیمی با نیازهای بیماران دارد. بیشتر مراقبین بیماران روانی فشار مراقبتی سطح شدید را تجربه می کنند. بر اساس اهمیت موضوع پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان فشار مراقبتی مراقبین خانواده در بیماران مبتلا به اختلالات روانی بستری در بیمارستان شهید رجایی شهر یاسوج در سال 1394 انجام گرفته شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر بصورت تحلیلی مقطعی در سال 1394 در بیمارستان شهید رجایی شهر یاسوج انجام شد. 246 عضو خانواده دارای بیمار روانی بستری شده در بیمارستان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از کسب رضایت از مسئولین و نمونه ها و بر اساس معیارهای ورود، اطلاعات از طریق پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و فشار مراقبتی نواک و گست (1989) جمع آوری شد. جمع آوری داده ها طی 6 ماه انجام گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش ها آمار توصیفی (ویژگی های جمعیت‏شناختی نمونه ها، میانگین، انحراف معیار، درصد و فراوانی متغیرهای پژوهش) و آمار استنباطی (T مستقل) به وسیله ی نرم افزار SPSS سری 21 استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی مراقبین خانواده بیماران روانی 74/13 ± 53/34 سال بود. بیشترین فراوانی و درصد مراقبین خانگی مربوط را فرزندان بیماران روانی (3/46) 114 داشتند. بالاترین میزان شدت فشار مراقبتی مربوط به سطح متوسط با فراونی و درصد (5/51)34 و سطح شدید با فراونی و درصد (5/48)32 گزارش که اختلاف معنی داری نداشتند (74/0 = P). فشار مراقبتی وابسته به زمان با میانگین و انحراف معیار 66/1 ± 01/15 بیشترین میزان فشار را در بین مولفه های فشار مراقبتی به خود اختصاص دادند.
    نتیجه گیری
    به دلیل اینکه فشار مراقبتی می تواند بر نحوه و کیفیت مراقبت ها اثر گذار باشد و می تواند موجب شدت یافتن وضعیت بیماری در خود بیماران روان گردد می بایست در جهت کاهش فشار مراقبتی در مراقبین خانواده بیماران روانی آموزش های لازم را ارائه داد و و در راستای کاهش آن برنامه ریزی نمود.
    کلیدواژگان: فشار مراقبتی، مراقبین خانواده، اختلالات روانی
  • حمید هاشم مطوری* صفحات 45-51
    مقدمه
    امروزه بررسی عوامل پیش بینی کننده و مرتبط با اشتیاق شغلی پرستاران (نقطه مقابل فرسودگی شغلی)، به عنوان حالت ذهنی مثبت بادوام و موثر بر کیفیت زندگی کاری پرستاران از اهمیت زیادی برخوردار است. در همین راستا هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سرمایه روانشناختی و حمایت سازمانی ادراک شده با اشتیاق شغلی پرستاران بود.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه پرستاران بیمارستان آیت الله طالقانی تهران در سال 1396بودند. نمونه پژوهش 180 نفر از پرستاران بودند که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از مقیاس اشتیاق شغلی و پرسشنامه های سرمایه روانشناختی و حمایت سازمانی ادراک شده استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده با آزمون های آماری توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون) تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد که بین سرمایه روانشناختی و حمایت سازمانی ادراک شده با اشتیاق شغلی رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد (01/0 > P). علاوه براین، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که سرمایه روانشناختی و حمایت سازمانی ادراک شده 32 درصد از واریانس اشتیاق شغلی تبیین می کند و قادر به پیش بینی اشتیاق شغلی می باشند (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از اهمیت سرمایه های روانشناختی و حمایت سازمانی ادراک شده در پیش بینی اشتیاق شغلی پرستاران بود. مطابق با یافته های این پژوهش، بکارگیری برنامه هایی جهت افزایش سرمایه رواشناختی پرستاران و حمایت سازمانی از آنها، می تواند موجب بهبود و ارتقای اشتیاق شغلی پرستاران شود.
    کلیدواژگان: اشتیاق شغلی، سرمایه روانشناختی، حمایت سازمانی ادراک شده
  • بهمن دیه جی*، علی ناظری آستانه، امید رضایی، اکبر بیگلریان، نصیر امانت صفحات 52-59
    مقدمه
    با افزایش تعداد عوامل درمانی موثر، مانیا همچنان یک مشکل چالش برانگیز برای سیستم های بهداشتی درمانی باقی مانده است. این مطالعه مقایسه اثر درمانی ریسپریدون و آریپپرازول در ترکیب با والپروات سدیم در بیماران دو قطبی مانیای حاد یا با دوره مختلط بستری شده در بیمارستان روانپزشکی رازی تهران می باشد.
    روش کار
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور در دو گروه 20 نفره (18-65 سال) بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک در دورهٔ مانیا یا مختلط، انجام شد. بیماران به طور تصادفی، در دو گروه دریافت کننده آریپیپرازول و ریسپریدون در ترکیب با والپروات سدیم قرار گرفتند و پاسخ درمانی با مقیاس یانگ و میزان افزایش وزن در هفته 3 و 6 ارزیابی شد داده ها با استفاده از آزمون های کای- دو، تی زوجی و تحلیل کوواریانس و اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شرکت کنندگان از نظر مشخصات دموگرافیک تفاوت معناداری نداشتند ارزیابی پاسخ درمانی بعد از هفته های 3 و 6 (کاهش 50 درصدی در مقیاس یانگ) در هر دو گروه اختلاف معنی داری بین دو ترکیب درمانی را نشان نداد ترکیب والپرات سدیم و ریسپریدون افزایش وزن بیشتری را در پایان هفته 6 نسبت به ترکیب والپرات و آرپیپرازول نشان داد (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه ترکیب های دارویی ذکر شده در اختلال دو قطبی نوع یک با دورهٔ مانیا یا مختلط موثر و دارای اثر درمانی مشابهی بود و به طوری که هر دو درمان موثر و قابل استفاده است. لیکن با توجه به افزایش وزن کمتر ترکیب والپروات و آریپیپرازول در بیماران مستعد افزایش وزن، به این ترکیب به عنوان درمانی مناسب، کم ضررتر و موثرتر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، آریپیپرازول، ریسپریدون، درمان ترکیبی، والپروات
|
  • Hamid Reza Salimi *, Mohammad Pourebrahimi, Mohammad Javad Hoseinabadi-Farahani Pages 1-7
    Introduction
    Clinical self-efficacy is an individual's belief for doing clinical skills. As much as individuals have higher efficacy in clinical practice, their clinical practice will be better. The aim of the present study was to determine the clinical self-efficacy, its dimensions and related factors in nursing students at Qazvin University of Medical Sciences in 2016.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 150 nursing students were selected by the census method. Data were collected using the demographic characteristic form and clinical self-efficacy questionnaire. Also, the data were analyzed by descriptive and analytical tests using the SPSS 16 software.
    Results
    The total mean score of clinical self-efficacy was 106.54 ± 21.14. Assessment of the patients had the highest scores among the dimensions of clinical efficacy (34.42 ± 7). There was a significant correlation between the average scores of the students (r = 0.17, P = 0.02) and studying at higher semesters (P
    Conclusions
    Self-efficacy is one of the important concepts to promote the clinical performance in nursing students. Therefore, it is recommended that to strengthen all aspects of clinical self-efficacy, organized educational programs with a supportive approach be developed.
    Keywords: Self-Efficacy, Clinical Performance, Nursing Students
  • Monireh Enayat Gholampour, Hassan Abdollahzadeh Pages 8-14
    Introduction
    Infidelity seems an individual phenomenon at first glance, but considering the consequences and disadvantages on the family, raising children and also health and safety of the community, it is considered a hidden and serious social pathology. The present study was designed to determine the relationship between personality traits, early maladaptive patterns, optimism and pessimism with justification of infidelity in married couples.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, the research community was all married couples referred to counseling centers in Golestan Province in 2015 with a history of marital infidelity among which, 100 samples (50 males, and 50 females) were selected by the simple random sampling method. The research instruments were questionnaires of the personality traits of NEO, the early maladaptive patterns, the optimism and pessimism and infidelity justification. The collected data were analyzed using descriptive and inferential statistics with the Smart PLS 2 software and the partial least squares method.
    Results
    Results of the study showed a significant inverse relationship between early maladaptive patterns (β = -0.612 & T = 5.344) and optimism and pessimism (β = -0.195 & T = 2.273) with justification of marital infidelity. There was no significant relationship between personality characteristics and justification of marital infidelity (β = -0.21 & T = 1.781).
    Conclusions
    In this study, most of the correlations were between early maladaptive patterns and justification of infidelity; therefore, it can be used to identify people at risk.
    Keywords: Personality Traits, Early Maladaptive Patterns, Optimism, Pessimism, Infidelity
  • Neda Izadi, Ilnaz Sajjadian* Pages 15-22
    Introduction
    Infertility-related stress can be seen as a complex construction including social, sexual and relationship concerns, need for parenthood and rejection of having a childfree life. Infertility can also have an effect on dyadic adjustment. Self-compassion is a procedure of emotional coping to increase self-esteem in infertile women and decrease infertility-related stress. Self-judgment is very weakening and stressful in infertile women. The aim of the present study was to investigate the mediating role of self-compassion and self-judgment in relationship between dyadic adjustment and infertility-related stress among infertile women in Isfahan City, Iran, in 2015.
    Methods
    In this causal-comparative/correlational study, 282 women with primary and secondary infertility diagnosis were selected from the infertility centers of Isfahan city, in 2015, using the convenience sampling method. The participants were asked to complete the questionnaires including Fertility Problem Inventory, Dyadic Adjustment Scale and Self-Compassion Scale (short-form). To analyze the data, the equation model of AMOS (v. 22) was used.
    Results
    The results revealed that dyadic adjustment had a direct effect on infertility-related stress (P
    Conclusions
    According to the results of the present study, providing a mood regulation therapy (self-compassion and self-judgment) and increase in dyadic adjustment will be useful to decrease infertility-related stress in infertile women.
    Keywords: Infertility-Related Stress, Self-Compassion, Self-Judgment, Dyadic Adjustment
  • Fatemeh Ebrahimi Belil, Fatemeh Alhani *, Abbas Ebadi Pages 23-30
    Introduction
    Given the prevalence of chronic diseases and their consequences, supporting and empowering patients with such diseases and their families seems necessary. Family-centered support is one of the recent trends to change the role of families in giving care to patients. One aspect of the family-centered empowerment model is self-esteem. The aim of this study was to determine different aspects and characteristics of self-esteem in chronically ill patients.
    Methods
    This qualitative study was conducted in two university hospitals located in Ardabil and Khalkhal, northwest of Iran, from May 2015 to March 2016. Data were collected through holding personal semi-structured interviews with eighteen participants including chronically-ill patients, family caregivers, and nurses. Data analysis was performed concurrently with data collection through the directed qualitative content analysis.
    Results
    After analysis of the data, 239 codes about self-esteem of patients with chronic diseases that is a dimension of the family-centered empowerment model were extracted. Then, these codes were included in the subcategories of resilience, supportive family, and supportive society.
    Conclusions
    The findings of this study show the dimensions of self-esteem in patients with chronic conditions that according to these dimensions, with planning and selecting effective ways to promote these dimensions, a key step can be taken to empower the chronically ill patients.
    Keywords: Chronic Illness, Self-Esteem, Family-Centered Empowerment Model, Empowerment, Home Caregivers, Directed Content Analysis
  • Farzaneh Farzaneh Ghassemloo *, Farideh Yaghmaei Pages 32-38
    Introduction
    Mothers with delinquent children with respect to various mental health factors are different from other mothers. The aim of this study was to compare the resilience and quality of life of mothers with delinquent children and mothers with healthy children in Zanjan City, Iran, in 2016.
    Methods
    In this descriptive-comparative study, 120 mothers (60 mothers with delinquent children and 60 with healthy children) were selected using the convenience and purposive sampling methods. Data were collected by the Connor-Davidson Resilience Scale and short-form health survey (SF-36(. Reliability of the SF-36 health survey was measured by the Cronbach's alpha (0.83) and test retest (0.83). The Cronbach's alpha of the Connor-Davidson Resilience Scale was 0.89. Data were analyzed using the SPSS 21software.
    Results
    There was a positive correlation between resilience and quality of life (P
    Conclusions
    This study shows that the quality of life is positively correlated with resilience. Similarly, the quality of life and resilience of mothers with delinquent children is lower than the healthy ones. As such, to enhance the quality of life and the resilience of these mothers, it is recommended to organize training courses for mothers with delinquent children.
    Keywords: Resilience, Quality of Life, Mothers of Delinquent Children, Healthy
  • Amin Haghgoo*, Mohammad Zoladl, Soleiman Afroughi, Houshang Rahimian, Mohammad Saeid Mirzaee Pages 39-44
    Introduction
    The burden of caring for patients with mental disorders falls more on their family members who provide all necessary support. The burden of care is directly related to the needs of the patients. Most of the caregivers of the mentally ill patients experience the extreme burden of care. Therefore, this study aimed to determine the caregiver burden of family caregivers of patients with mental disorders hospitalized in Shaheed Rajai Hospital in Yasuj in 2016.
    Methods
    In this analytical cross-sectional study, 246 family members of patients with mental disorders hospitalized in Shaheed Rajai Hospital in Yasuj, Iran, were selected using the convenience sampling method. After obtaining consent from the authorities and based on the inclusion criteria, data were collected using a demographic questionnaire and the caregiver burden inventory (Novak & Guest, 1989). Data collection was conducted for 6 months. The data were analyzed using descriptive statistics (demographic characteristics of samples, mean, standard deviation, percentage and frequency of the variables) and inferential statistics (independent t-test) by SPSS software version 21.
    Results
    The mean age of the family caregivers of mentally ill patients was 34.53 ± 13.74 years. The highest frequency and percentage of home caregivers was reported for the children of mentally ill patients (114, 46.3%). The highest burden of care was seen on the moderate burden level, with the frequency and percentage of 34 (51.5%) and on the intense level with the frequency and percentage of 32 (48.5%), which showed no significant difference (P = 0.74). Among the components of caregiver burden, time-dependent burden with a mean (SD) of 15.01(1.66) had a maximum load.
    Conclusions
    Considering that the burden of care can affect the quality of care of the mental patients, and can aggravate their mental conditions, necessary trainings are required to reduce the caregiver burden on the family caregivers of the mentally ill patients.
    Keywords: Caregiver's Burden, Family's Caregivers, Mental Health Disorders
  • Hamid Hashem Matoori * Pages 45-51
    Introduction
    Today, the study of predictors of nurse's work engagement (the opposite of burnout) as a positive mindset and an effective factor in the nurse's quality of work life is very important. The aim of this study was to investigate the relationship between psychological capital and perceived organizational support with work engagement of the nurses in one public hospital.
    Methods
    In this descriptive correlational study, the study population included all nurses in Ayatollah Taleghani Hospital, Tehran, in 2017. The sample consisted of 180 nurses who were selected using the convenience sampling method. Measurement tools included the work engagement scale and psychological capital and perceived organizational support questionnaires. The data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis).
    Results
    Pearson correlation analyses showed that there was a significant positive relationship between psychological capital and perceived organizational support with work engagement (P
    Conclusions
    The findings of the present study show the importance of the role of psychological capital and perceived organizational support in predicting nurses’ work engagement. So, implementation of programs to enhance nurse's psychological capital and increase perceived organizational support can be helpful to improve and increase work engagement.
    Keywords: Work Engagement, Psychological Capital, Perceived Organizational Support
  • Bahman Dieji *, Ali Nazeri Astane, Omid Rezaie, Akbar Biglarian, Nasir Amanat Pages 52-59
    Introduction
    By increasing the number of effective treatments, mania is still remains a challenging problem for health systems. The aim of this study was to compare the efficacy of risperidone and aripiprazole in combination with sodium valproate in bipolar patients with acute manic or mixed episodes who were hospitalized in Razi Psychiatric Hospital in Tehran.
    Methods
    This study was conducted as a double-blind randomized clinical trial in two groups of bipolar disorder patients with manic or mixed episodes (age rage, 18-65 years). The patients were randomly categorized into two groups who received valproate with aripiprazole or risperidone. The clinical response was assessed by the Young mania rating scale and weight gain within 3 and 6 weeks. Data were analyzed using the Chi-square test, paired t-test and analysis of covariance and repeated measures.
    Results
    The study participants had no significant difference in demographic characteristics. Evaluation of the treatment response after 3 and 6 weeks (50% reduction in the Young's scale) in both groups showed no significant difference between the two therapeutic combinations. The combination of sodium valproate and risperidone showed higher weight gain in comparison with the combination of valproate and aripiprazole at the end of the week 6 (P
    Conclusions
    The mentioned therapeutic combinations in the bipolar I disorder with a manic or mixed episode have a similar therapeutic effect. Also, there was no significant difference in their efficacy and both treatments can be used. However, due to the less weight gain, the combination of valproate and aripiprazole is recommended as a safer and more effective therapy in patients who were prone to weight gain.
    Keywords: Bipolar disorder, Aripiprazole, Risperidone, Combination treatment, Valproate