فهرست مطالب

پژوهش های سلامت محور - سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1396)

فصلنامه پژوهش های سلامت محور
سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه عابدی، خاطره خانجانخانی، محمد مهدی کیانی*، سید عبدالحسین موسوی ریگی، مرضیه صالحی صفحات 1-11
    مقدمه
    از آنجا که پیش بینی دقیق زمان وقوع زلزله امکان پذیر نیست، دانش و آمادگی بیمارستان ها درباره زلزله و چگونگی رویارویی با آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی میزان آمادگی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یزد در مقابله با زلزله انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در چهار بیمارستان آموزشی یزد در سال 1394 اجرا شد. چک لیست دارای 123 سوال بود که ایمنی بیمارستان ها را در مقابله با زلزله در 8 حیطه مورد بررسی قرار داد. در این مطالعه از آمار توصیفی و آزمون آماری تحلیلی نظیر همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.
    یافته ها
    میزان آمادگی بیمارستان های مورد مطالعه در برابر خطر زلزله برابر با 58/87 درصد بود. بیشترین آمادگی بیمارستان ها در حیطه مدیریت برنامه حوادث غیر مترقبه با 89/08 درصد در سطح خیلی خوب و کمترین آمادگی در حیطه برنامه آموزشی بیمارستان با 25 درصد در سطح ضعیف ارزیابی شد. بیشترین همبستگی بین تعداد تخت و حیطه برنامه ایمنی تجهیزات بیمارستان (0/987=r) و کمترین همبستگی بین تعداد تخت و برنامه های آموزشی (0/271=r) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    میزان آمادگی بیمارستان ها در برابر زلزله در سطح متوسط ارزیابی شد و کمترین میزان آمادگی در برابر خطر زلزله در حیطه برنامه ریزی آموزشی بود؛ لذا پیشنهاد می شود برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز، به عنوان یک اولویت مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آمادگی بیمارستان، بیمارستان های آموزشی، زلزله
  • مهدیه ابراهیمی نیا *، مریم ابراهیمی نیا، منیره عزیزی صفحات 13-24
    مقدمه
    استفاده از اپیوئید در ایران قدمتی طولانی دارد. در سال های اخیر با تغییر الگوی مصرف مواد از سنتی به صنعتی، سوء مصرف محرک ها به ویژه متامفتامین افزایش یافته است. هدف از این پژوهش مقایسه ویژگی های جمعیت شناختی مصرف کنندگان متامفتامین با اپیوئید در مرکز ترک اعتیاد منتخب در شهر زاهدان بود.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در بازه زمانی فروردین تا اسفند سال 1394 بر روی پرونده کلیه مصرف کنندگان متامفتامین و یا اپیوئید مراجعه کننده به مرکز ترک اعتیاد منتخب در شهر زاهدان که به تعداد 156 نفر بودند، انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از مستندات پرونده بیماران جمع آوری گردید. از آزمون های آماری تحلیلی نظیر Chi-square و رگرسیون لجستیک استفاده شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 وارد و تحلیل گردید.
    یافته ها
    اکثر افراد مورد مطالعه مذکر (89/7%)، کمتر از 35 سال (50/6%)، متاهل (59%)، شاغل (60/3%) و با سطح تحصیلات ابتدایی و یا بی سواد (35/9%) بودند. از لحاظ سنی مصرف کنندگان متامفتامین در مقایسه با اپیوئید به طور معناداری جوان تر بودند (0/004P=). این دو گروه از لحاظ جنسیت (0/15P=)، سطح تحصیلات (0/6P=) و وضعیت تاهل (0/94P=) تفاوت معناداری نداشتند. علاوه براین، از لحاظ وضعیت شغلی اکثر مصرف کنندگان متامفتامین برخلاف افراد وابسته به اپیوئید، بیکار بودند (0/01P=).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که مصرف متامفتامین در مقایسه با اپیوئید در افراد جوان تر و بیکار شیوع بیشتری دارد؛ لذا با مساعد کردن زمینه های فرهنگی و آموزشی و ایجاد اشتغال برای جوانان می توان از بروز این گونه ناهنجاری ها در جامعه پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: ویژگی های جمعیت شناختی، متامفتامین، اپیوئید، مرکز ترک اعتیاد، مصرف کنندگان
  • علی محمد مصدق راد، رضا هاشم پور، محمد ویسی * صفحات 25-37
    مقدمه
    توزیع مناسب نیروی انسانی بخش سلامت بر بهبود شاخص های بهداشتی و درمانی جامعه اثر دارد. این پژوهش به بررسی عدالت در توزیع جغرافیایی پزشکان متخصص کشور به تفکیک نوع تخصص پرداخت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی و مقطعی بود. داده های مربوط به تعداد جمعیت مردم و جمعیت پزشکان متخصص به تفکیک نوع تخصص در هر استان بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن سال 1390 مرکز آمار کشور جمع آوری و با استفاده از نرم افزارExcel و فرمول ضریب جینی، منحنی لورنز و مقدار ضزیب جینی استخراج شد.
    یافته ها
    به ازای هر صد هزار نفر جمعیت در سال 1390، تعداد 21/45 نفر متخصص پزشکی در کشور وجود داشت. استان سمنان دارای بیشترین (40/23 در صد هزار نفر) و استان خراسان شمالی دارای کمترین پزشک متخصص (11/7 در صد هزار نفر) بود. ضریب جینی توزیع کل متخصصان پزشکی کشور برابر با 0/043 بود. بیشترین ضریب جینی مرتبط با پزشکان متخصص اعصاب و روان و کمترین آن مرتبط با پزشکان متخصص پوست به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    اگرچه نسبت پزشکان متخصص به جمعیت در استان های کشور متفاوت است، ولیکن، توزیع آنها در کشور عادلانه بوده است. سیاستگذاران و مسئولان علاوه بر عدالت خام توزیعی در توزیع پزشکان متخصص، بایستی به نیاز جامعه نیز در توزیع متخصصان پزشکی توجه ویژه داشته باشند.
    کلیدواژگان: عدالت توزیعی، ضریب جینی، پزشکان متخصص، منحنی لورنز
  • رحیم خدایاری زرنق*، حمید رواقی، نایب فدایی ده چشمه، آرمان سندگل، خورشید مبصری صفحات 39-49
    مقدمه
    ارتباط موثر می تواند به عنوان بنیاد سازمان های مدرن در نظر گرفته شود. ارتباطات سازمانی اگر اثربخش باشد می تواند بستر مناسبی برای کارآفرینی سازمانی مهیا کند. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین وضعیت شبکه ارتباطات و کارآفرینی سازمانی در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی– تحلیلی بود که به شیوه مقطعی در سال 1394 انجام گرفت. همه کارکنان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز (106 نفر) به صورت سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند که 90 پرسشنامه برگشت داده شد. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه وضعیت شبکه ارتباطات سازمان شامل 14 سوال و کارآفرینی سازمانی حاوی 31 سوال بود. امتیازدهی به سوالات با استفاده از مقیاس پنج تایی لیکرت انجام شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 وارد و با استفاده از آزمون های آماری همچون تی تست، آنووا و ضریب همبستگی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین وضعیت شبکه ارتباطات سازمان 3/28 و میانگین وضعیت کارآفرینی سازمانی نیز 3/13 بود. نتایج حاصل از آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین وضعیت شبکه ارتباطات سازمان و کارآفرینی سازمانی ارتباط مستقیم و معنادار (0/001=P) وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    داشتن شبکه ارتباطات مناسب و کارا باعث می شود که سازمان به صورت بالقوه سازمانی کارآفرین باشد. برای داشتن یک سازمان کارآفرین باید تدابیری اتخاذ گردد که تمام کارکنان در محیط کاری بتوانند روابط صمیمانه و توام با همکاری با یکدیگر برقرار سازند و سازمان باید در جهت آموزش ارتباطات اثربخش و بهبود فرآیند ارتباطات تلاش کند.
    کلیدواژگان: سازمان، شبکه ارتباطات، کارآفرینی سازمانی، معاونت بهداشتی
  • رضا نوری، نعیمه صادقیان * صفحات 51-57
    مقدمه
    اعتیاد به اینترنت یکی از مشکلات همراه با پیشرفت تکنولوژی است که بر سلامت روانی افراد تاثیر می گذارد؛ لذا پژوهش حاضر باهدف بررسی ارتباط بین اعتیاد به اینترنت و بی خوابی، اضطراب، افسردگی و استرس در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در سال 1395 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 250 نفر از دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای -تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. از پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت یانگ، بی خوابی و پرسشنامه اضطراب، افسردگی و استرس استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون تحلیلی آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    76 درصد از دانشجویان دختر و 53/2درصد از آن ها دانشجوی رشته پرستاری بودند. میانگین نمره اعتیاد به اینترنت در دانشجویان 31/14بود و 6/7 درصد از آن ها اعتیاد به اینترنت داشتند. همچنین میانگین نمره اضطراب، استرس، افسردگی و بی خوابی دانشجویان به ترتیب برابر با 12/54، 23/37، 17/12 و 14/56 بود. ارتباط معنی داری بین اعتیاد به اینترنت با متغیرهای اضطراب، استرس، افسردگی و بی خوابی دیده شد (0/001˂P).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به شیوع اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان و ارتباط معنی دار آن با افسردگی، اضطراب، استرس و بی خوابی در آن ها، باید برنامه ریزی های لازم به منظور پیشگیری از این مشکل بهداشتی انجام شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، اضطراب، استرس، افسردگی، بی خوابی
  • مرضیه یوسفی، مسعود عارف نژاد، احمد صادقی، علیرضا یوسفی * صفحات 59-69
    مقدمه
    با توجه به اهمیت یادگیری سازمانی و سرمایه اجتماعی در افزایش کارایی و بهره وری در سازمان ها، مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط بین سرمایه اجتماعی و یادگیری سازمانی در بیمارستان های منتخب شهرستان زابل در سال 1394 انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی بر روی 290 نفر از کارکنان دو بیمارستان شهرستان زابل انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه یادگیری سازمانی گومز و پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناهاپیت بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری T-test، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی کارکنان مورد بررسی 7/01 ± 30/47 سال بود. اکثر پاسخگویان مرد (56%)، دارای تحصیلات کارشناسی (60%) و وضعیت استخدامی قراردادی (47%) بودند. نتایج نشان داد بین سرمایه اجتماعی و یادگیری سازمانی رابطه معنادار و مستقیمی وجود دارد (0/001 =P). بین سن و سرمایه اجتماعی (0/029 =P) و همچنین بین سن ( 0/017=P) و سطح تحصیلات ( 0/04 =P) با ظرفیت یادگیری سازمانی ارتباط معنی دار آماری مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    وضعیت دو مولفه سرمایه اجتماعی و یادگیری سازمانی در سطح متوسط برآورد شد. در این باره با ایجاد تیم های کاری، تفویض بیشتر اختیار به کارکنان، ایجاد روابط کاری مناسب بین کارکنان و غنی سازی شغل می توان زمینه رشد سرمایه اجتماعی و توسعه یادگیری سازمانی را در بیمارستان های مورد بررسی فراهم آورد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، یادگیری سازمانی، بیمارستان آموزشی
  • حکیمه خالقی ماهانی، محمد مهدی فداکار*، سید وحید احمدی طباطبایی، مقدمه میرزایی، عباس پورشریفی صفحات 71-85
    مقدمه
    سرطان پستان شایع ترین بدخیمی منجر به فوت زنان در سراسر جهان می باشد . تاخیر در تشخیص سرطان پستان هنوز یکی از علل اصلی مرگ ومیر زنان بیمار است . خودآزمایی پستان یکی از روش های تشخیص زودرس سرطان پستان می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین عوامل پیش بینی کننده خودآزمایی پستان در زنان داوطلب سلامت فعال بر اساس الگوی پرسید بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، کلیه زنان داوطلب سلامت فعال مراکز بهداشتی زرند که 110 نفر بودند وارد مطالعه شدند. داده ها به وسیله پرسشنامه محقق ساخته شامل دو بخش ویژگی های دموگرافیک و سازه های مدل پرسید گردآوری شد و با روش های آماری توصیفی (شاخص های پراکندگی ، مرکزی ، فراوانی و درصد) و تحلیلی (رگرسیون لجستیک) در نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند .
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین سنی شرکت کنندگان 9/75±37/76 و 81/8 درصد آن ها متاهل بودند. از بین سازه های الگوی پرسید عوامل مستعد کننده (خودکارآمدی1/46 = OR و آگاهی 1/3= OR) بیشترین پیش بینی کنندگی را داشتند. همچنین ارتباط معنی دار آماری بین انجام خودآزمایی پستان با سطح تحصیلات ( 0/01=P)، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان (0/02=P) و وضعیت تاهل (0/04 =P) وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجایی که عوامل مستعد کننده، مهم ترین عوامل پیش بینی کننده خودآزمایی پستان هستند، برنامه ریزان آموزش بهداشت در طراحی برنامه ها و مداخلات آموزشی باید توجه بیشتری به افزایش خودکارآمدی و آگاهی زنان در زمینه خودآزمایی سرطان داشته باشند.
    کلیدواژگان: خودآزمایی پستان، مدل پرسید، پیش بینی، داوطلبین سلامت
  • لادن فتی، عاطفه ذبیحی ززولی*، مهنا غلامی، حکیمه حضرتی صفحات 87-97
    مقدمه
    تعهد سازمانی، رضایتمندی شغلی و هوش فرهنگی از عوامل مهم در فعالیت پرستاران می باشند که ارتقای آنان، موجب افزایش بهره وری سازمان و ارتقای کیفیت خدمات مراقبت خواهد شد. این مطالعه با هدف بررسی نقش هوش فرهنگی و رضایتمندی در پیش بینی تعهد سازمانی کادر درمانی بیمارستان انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که بر روی 214 نفر از پرستاران بیمارستان منتخب که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل سه پرسشنامه هوش فرهنگی (20 سوال)، تعهد سازمانی (9 سوال) و رضایتمندی شغلی (3 سوال) بود. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیلی نظیر ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 وارد و تحلیل شدند.
    یافته ها
    83/2% پرستاران موردبررسی زن و سابقه کاری 68/2% پرستاران، زیر ده سال بود. بین هوش فرهنگی و رضایتمندی شغلی با تعهد سازمانی، رابطه آماری معناداری وجود داشت (0/05 >P). نتایج نشان داد که هوش فرهنگی و رضایتمندی شغلی می توانند 36% از واریانس تعهد سازمانی را پیش بینی نمایند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه، لازم می باشد به این مسئله در برنامه ریزی های آموزشی و مدیریتی جهت ارتقای کیفیت خدمات درمانی و افزایش رضایتمندی پرسنل و بیماران توجه شود.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، رضایتمندی شغلی، تعهد سازمانی، پرستاران
|
  • Mahdieh Abedi, Khatere Khanjankhani, Mohammad Mehdi Kiani *, Seyed Abdel Hossein Mousavi Rigi, Marzieh Salehi Pages 1-11
    Introduction
    Since it is not possible to accurately predict the time of earthquake, knowledge and preparedness of hospitals in relation to earthquake and strategies of facing earthquake are of a particular importance. The aim of this study was to evaluate the rate of earthquake preparedness in hospitals affiliated to Yazd University of Medical Sciences.
    Methods
    This was a cross-sectional descriptive-analytic study performed in four hospitals affiliated to Yazd University of Medical Sciences in 2015. A checklist including123 questions evaluating the safety of hospitals in facing earthquake in eight dimensions were used Data analysis was performed using descriptive statistics and Pearson correlation and through SPSS16 statistical software package.
    Results
    The hospitals’ preparedness against earthquake disaster was 58.87%. The highest rate of preparedness was found for dimension of disaster management plans and the lowest rate of preparedness was related to the dimension of hospital training plans (89.08% vs. 25%). The highest correlation was between the number of hospital beds and the dimension of safety of hospital equipments (r=.987) and the lowest correlation was between the number of hospital beds and the training plans (r=.271).
    Conclusion
    Generally, hospitals preparedness against earthquake was at a moderate level and since the lowest level of preparedness against earthquake was in the dimension of educational planning, implementation of training courses should be considered as a priority.
    Keywords: Readiness, Teaching hospital, Earthquake
  • Mahdieh Ebrahiminia *, Maryam Ebrahiminia, Monire Azizi Pages 13-24
    Background and Objectives
    The use of opioid has a long history in Iran. In recent years, with the changing pattern of drug use from traditional to industrial, have increased the use of stimulants, especially methamphetamine. The purpose of this study was to compare the demographic characteristics of methamphetamine users with opioids in the selected addiction treatment center in Zahedan city.
    Methods
    This research was a descriptive-analytic study that was done in the period from April to March 2015 on the record of all users of methamphetamine or opioids who were referred to the selected addiction treatment center in Zahedan, numbering 156 people. The required information was collected from patient's records. Data analysis was done using chi-square and logistic regression through SPSS software (version 21).
    Results
    Most of the participants were male (89.7%), less than 35 years (50.6%), married (59%), employed (60.3%) and primary or non-elementary education (35.9%). In terms of age, methamphetamine users were significantly younger than opioid users (P = 0.004). The two groups did not have a significant difference in terms of gender (P = 0.15), education level (P = 0.6) and marital status (P = 0.94). In addition, In terms of job, the most methamphetamine users unlike opioid users were unemployed (P = 0.01).
    Conclusion
    The findings of this study showed that the use of methamphetamine versus opioid has more prevalent in younger and unemployed people, therefore it can be prevented by promoting cultural and educational fields and creating an engagement for young people of the occurrence of such abnormalities in society.
    Keywords: Demographic characteristics, Methamphetamine, Opioid, Addiction treatment center, Users
  • Ali Mohammad Mosadeghrad, Reza Hashempour, Mohammad Veisy * Pages 25-37
    Background and Objectives
    Fair distribution of healthcare personnel improves the society healthcare indicators. The aim of this study was to investigate the geographical distribution of medical specialists, based on their field of specialty, in Iran.
    Methods
    The present research was a descriptive and cross- sectional study. Data related to the country population and the number of medical specialists working in hospitals affiliated to the Ministry of Health and Medical Education in each province were gathered from the reports of 2011 national census population and housing performed by Iran national statistics center. Data was analyzed through Excel software. Lorenz curve was drawn and Gini index was calculated.
    Results
    There were 21.45 medical specialists per 100,000 population in Iran in 2011. Semnan had the highest (40.23) and North Khorasan had the lowest (11.7) medical specialists in the country. Gini index for medical specialists was calculated as 0.043. The greatest Gini index was observed for Neuropsychologists (0.080) and the smallest was seen for dermatologists (0.001).
    Conclusion
    Although the ratio of medical specialists to the population differed in provinces of Iran, medical specialists were distributed fairly among provinces. It is recommended that in addition to distribution equity, policy makers pay more attention to the population medical needs in each region.
    Keywords: Distribution equity, Gini index, Medical specialists, Lorenz curve
  • Rahim Khodayari-Zarnaq*, Hamid Ravaghi, Nayeb Fadayi, Arman Sanadgol, Khorshid Mobasseri Pages 39-49
    Background and Objectives
    Effective communication can be considered as the foundation of modern organizations and effective organizational communication can provide an appropriate context for organizational entrepreneurship. This study investigated the relationship between organizational communications network and organizational entrepreneurship in Vice-Chancellor for Health Affairs in Ahvaz University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive-analytical and cross-sectional study was conducted in 2015. Statistical population of the research was all staff of Vice-Chancellor for Health Affairs in Ahvaz University of Medical Sciences (n=106), of whom, 90 ones returned their questionnaires. Data gathering was done using the questionnaire of organizational communication network including 14 questions and the questionnaire for organizational entrepreneurship including 31 questions. Scoring was done using 5-item Likert scale. Data analysis was performed through SPSS16 and using t-test, ANOVA and correlation coefficient.
    Results
    Mean score of communication network was 3.28 and mean score of organizational entrepreneurship was 3.13. The results showed a significant direct relationship between organizational communications network and entrepreneurship (P
    Conclusion
    According to the results of the present study, having an efficient communications network in organization makes the organization potentially entrepreneur. Therefore, organizations should try to create friendly and collaborative relationships among all staff through holding educational programs.
    Keywords: Organization, Communications network, Organizational entrepreneurship, Health Vice-chancellor
  • Reza Noori, Naeimeh Sadeghyan * Pages 51-57
    Background and Objectives
    Internet addiction is one of the problems associated with the advancement of technology that affects people's mental health. The aim of this study was to investigate the relationship between addiction to the Internet and insomnia, anxiety, depression and stress in nursing and midwifery students of Bojnourd Islamic Azad University in 2017.
    Methods
    This descriptive-analytical study was conducted on 250 nursing and midwifery students of Bojnourd Islamic Azad University selected through stratified random sampling. Data collection was done using demographic information, Young's Internet addiction, Insomnia (ISI), and Depression, Anxiety and Stress Questionnaire (DASS21). Data were analyzed using statistical test of one-way ANOVA and through SPSS-16 software.
    Results
    In whole, 76% of students were female and 53.2% were nursing students. Mean score of Internet addiction was 31.14 and 6.7% of students had Internet addiction. Also, mean scores of anxiety, stress, depression and insomnia were respectively 12.54, 23.37, 17.12 and 14.56. Addiction to the Internet showed a significant relationship with anxiety, stress, depression and insomnia (P˂0.001).
    Conclusion
    Because of the obtained prevalence rate for Internet addiction among students, and its significant relationship with depression, anxiety, stress and insomnia in them, adequate planning for preventing this health problem is highly recommended.
    Keywords: Internet addiction, Depression, Insomnia, Anxiety, Stress
  • Yusefi Marziye, Masoud Arefnezhad, Ahmad Sadeghi, Alireza Yusefi * Pages 59-69
    Background and Objectives
    Due to the importance of organizational learning and social capital in increasing efficiency and productivity in organizations, this study aimed to determine the relationship between social capital and organizational learning in two hospitals of Zabol County.
    Methods
    This cross-sectional and descriptive-analytic study carried out on 290 staff of two hospitals in Zabol County. Data collection tools were Gomez organizational learning questionnaire and Nahapiet social capital questionnaire. Data were analyzed through SPSS23 and using t-test, ANOVA and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Mean age of subjects was 30.47±7.01years. Most of them were male (56%), had a bachelor's degree (60%), and were contractual personnel (47%). There was a significant positive relationship between social capital and organizational learning and between age and social capital (P=0.029). Also, organizational learning capacity showed significant relationship with age (P=0.017) and educational level (P=0.04).
    Conclusion
    The status of social capital and organizational learning was estimated at a moderate level. In this context, by creating work teams, delegating more authority to employees, creating good work relationships among employees and job enrichment, the growth of social capital and the development of organizational learning in hospitals can be facilitated.
    Keywords: Social capital, Develop the learning capacity, Teaching Hospital
  • Hakimeh Khaleghi Mahani, Mohammad Mehdi Fadakar *, Seyed Vahid Ahmadi Tabatabaei, Moghadameh Mirzai, Abbas Poursharifei Pages 71-85
    Background and Objectives
    Breast cancer is still the most common malignancy leading to women mortality worldwide and late diagnosis of breast cancer is still one of the main causes of death in affected women. One of the ways of early detection of breast cancer is breast self – examination. The aim of this study was to determine predicting factors of breast self - examination in female active health volunteers of Zarand/ Iran based on Precede model.
    Methods
    In this descriptive- analytical study, all participants of active heath volunteer program in health centers of zarand (110 women) were recruited. Data were collected using a researcher – made questionnaire consisted of two sections of demographic information and constructs of Precede model. Data were analyzed through SPSS22 and by using descriptive statistics (distribution and central tendency, frequency and percent) and analytic statistics (logistic regression).
    Results
    Mean age of participants was 37.76 ± 9.75 years and 81.8 % of them were married. Among Precede constructs, predisposing factors (self-efficacy: OR=1.46 and knowledge: OR=1.30) had the highest predicting role. Performing breast self - examination showed significant relationship with level of education (OR=0.01), family history of breast cancer (OR=0.02) and marital status (OR=0.04).
    Conclusion
    Since predisposing factors were the most important predicting factors for breast - self-examination, in planning health education programs, more attention should be paid to improving women's self - efficacy and increasing their awareness about breast self – examination.
    Keywords: Breast Self - Examination_Precede Model_Predicting_Health Volunteers
  • Ladan Fata, Atefeh Zabihi Zazoly *, Mahna Gholami, Hakimeh Hazrati Pages 87-97
    Background and Objectives
    Organizational commitment, cultural intelligence and job satisfaction are important factors in nursing profession. Improvement of these factors leads to the improvement of organizational productivity and the quality of health care services. The aim of this research was to investigate the role of cultural intelligence and job satisfaction in predicting organizational commitment among hospital staff.
    Methods
    This descriptive- analytical study was performed on 214 nurses in a selected hospital. Subjects were selected through randomized sampling. Data collection tools were Organizational Commitment Questionnaire (9 Questions), Cultural Intelligence Questionnaire (20 Questions), and Job Satisfaction Questionnaire (3 Questions). Data were analyzed through SPSS20 and using descriptive and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and regression analysis).
    Results
    From all, 83.2% of the nurses were female and 68.2% of them had less than 1o years work experience. Cultural intelligence and job satisfaction showed significant relationship with organizational commitment (P
    Conclusion
    According to the results of the study, it is necessary to pay attention to this issue in educational and management planning to improve the quality of health care services and increase the satisfaction of staff and patients.
    Keywords: Cultural Intelligence, Job Satisfaction, Organizational Commitment, Clinical staff