فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 445 (هفته اول آبان 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 445 (هفته اول آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • مژگان مرتضوی، بهزاد آقابرارزاده، شیوا صیرفیان، سیدمحسن حسینی، شیرین کریمی صفحات 1120-1125
    مقدمه
    هایپوناترمی به عنوان یک نشانگر پیش آگهی ضعیف در بسیاری از بیماری ها شناخته می شود. پریتونیت، شایع ترین عارضه و عامل اصلی مرگ و میر بیماران دیالیز صفاقی می باشد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر هایپوناترمی بر پیش آگهی بیماران دیالیز صفاقی مبتلا به پریتونیت انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی مورد- شاهدی، تعداد 30 بیمار دیالیز صفاقی با پریتونیت و هایپوناترمی و همچنین، 30 بیمار دیالیز صفاقی با پریتونیت و سطح طبیعی سدیم به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. میزان مرگ و میر، بستری و عود پریتونیت به عنوان پیشامدهای مطالعه ارزیابی شدند. همچنین، مشخصات دموگرافیک و آزمایشگاهی و پاتوژن های پریتونیت آنالیز شدند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در طول مدت دیالیز، پاتوژن های پریتونیت و میزان باقی مانده ی فعالیت کلیه قبل و بعد از پریتونیت بین دو گروه وجود نداشت (05/0 < P). همچنین، مقایسه ی پیشامدها بین دو گروه نشان داد که تفاوت معنی داری در میزان مرگ و میر، بستری و عود پریتونیت وجود نداشت (05/0 < P). سطح پروتئین واکنش مرحله ی حاد در بیمارانی که فوت کردند، بیشتر از بیمارانی بود که به درمان خود ادامه دادند (02/0 = P).
    نتیجه گیری
    سطح سرمی سدیم حین پریتونیت یک عامل پیش بینی کننده ی مستقل برای میزان مرگ و میر، بستری و عود پریتونیت در بیماران با پریتونیت وابسته به دیالیز صفاقی نمی باشد. با این وجود، مطالعات بیشتر برای اثبات نقش دقیق سدیم در پیش آگهی پریتونیت وابسته به دیالیز صفاقی لازم است.
    کلیدواژگان: هایپوناترمی، دیالیز صفاقی، پریتونیت، سدیم
  • بهزاد زاهد، جواهر چعباوی زاده، صدیقه صابری، پروین دهقان صفحات 1126-1132
    مقدمه
    واژینیت کاندیدایی، یکی از شایع ترین عفونت های قارچی فرصت طلب است که 75 درصد بانوان حداقل یک بار در طول زندگی آن را تجربه کرده اند. جهت تشخیص این بیماری، از روش های مختلفی استفاده می شود. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه ی نتایج دو روش مورفولوژی و مولکولی در تشخیص این بیماری بود.
    روش ها
    نمونه گیری با استفاده از دو سواپ استریل از ترشحات واژن 125 بیمار مشکوک به واژینیت کاندیدایی انجام شد. آزمایش مستقیم با تهیه ی یک لام رنگ آمیزی شده با گیمسا و هیدروکسید پتاسیم 10 درصد و برای کشت از محیط های Saburo dextrose agar حاوی کلرامفنیکل (SC)، Corn meal agar و محیط Chromagar candida استفاده گردید. انواع Candida جدا شده درمرحله ی اول با مشاهدات میکروسکوپی لام ها و ایجاد رنگ اختصاصی بر روی محیط Chromagar candida و تولید Chlamydoconidia در محیط Corn meal agar شناسایی شدند. همچنین، از روش مولکولی Polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) با استفاده از آنزیم MspI استفاده شد.
    یافته ها
    از بین 125نمونه ی مورد بررسی، 53 نفر (42 درصد) از نظر واژینیت کاندیدایی در هر دو روش مثبت تشخیص داده شدند. گونه های جدا شده به ترتیب فراوانی شامل Candida albicans 46 ایزوله (87 درصد)، Candida glabrata 5 ایزوله (9 درصد) و Candida krusei 2 ایزوله (4 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    مانند بیشتر مطالعات انجام شده، Candida albicans به عنوان گونه ی غالب، بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داد. این مطالعه، شیوع بالای ولوواژینیت کاندیدایی در زنان مبتلا را نشان می دهد. با توجه به یکسان بودن نتایج در هر دو روش، همچنین نظر به نبود امکانات کافی و پیشرفته ی مولکولی در مناطق محروم، استفاده از آزمون های فنوتایپی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: واژینیت کاندیدایی، مورفولوژی، Polymerase chain reaction، restriction fragment length polymorphism
  • بهزاد برکتین، مسعود ملکی، زهره بدیعی، آرمین دخت شاه ثنایی، الهام روحانی صفحات 1133-1138
    مقدمه
    سندرم زجرتنفسی، یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در نوزادان نارس می باشد و شیوع آن درسطح جهان حدود یک درصد کل زایمان ها را شامل می شود. کمبود عنصر روی، موجب ایجاد عوارض جدی نظیر وزن کم هنگام تولد، تاخیر رشد داخل رحمی و اختلال در تعداد زیادی از اعضای حیاتی بدن نظیر دستگاه تنفسی می شود. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی و مقایسه ی سطح روی در بند ناف نوزادان نارس مبتلا به سندرم زجر تنفسی و نوزادان سالم انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی مورد- شاهدی، تعداد 40 نوزاد نارس مبتلا به سندرم زجر تنفسی به عنوان گروه مورد و تعداد 40 نوزاد نارس بدون سندرم زجز تنفسی به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. پس از زایمان و بعد از کلامپ شدن بند ناف، نمونه ای ازخون شریان نافی جهت اندازه گیری سطح سرمی روی جمع آوری شد. تمامی آزمایش ها توسط یک اپراتور و با استفاده از یک آنالیزور اتوماتیک انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین سطح روی بند ناف در گروه مورد 45/16 ± 67/96 و در گروه شاهد 49/21 ± 07/109 میلی مول بر لیتر به دست آمد که به طور معنی داری در گروه مورد کمتر از گروه شاهد بود (005/0 = P). رابطه ی مستقیم و معنی داری بین سطح روی بند ناف و سن نوزادان وجود داشت (030/0 = P و 23/0 = r). به طور مشابه، رابطه ی مستقیم معنی داری نیز بین وزن نوزادان و سطح روی بند ناف یافت شد (040/0 = P و 22/0 = r).
    نتیجه گیری
    سطح روی به طور معنی داری در نوزادان مبتلا به سندرم زجر تنفسی، پایین تر از نوزادان سالم بود. از این رو، ممکن است بهبود وضعیت روی در نوزادان نارس باعث کاهش ابتلای آن ها به سندرم زجر تنفسی گردد.
    کلیدواژگان: نوزاد، پره ترم، روی، بند ناف
  • نکیسا ترابی نیا، ندا کارگهی، حمید امامی، نعیمه نوروزی صفحات 1139-1144
    مقدمه
    در کودکان موارد زیادی از تومورهای ناحیه ی سر و گردن گزارش شده است و در مقایسه با موارد مشابه در بزرگ سالان، تفاوت های قابل توجهی در هیستوپاتولوژی و شرایط بالینی و درمان خود نشان می دهند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اپیدمیولوژیک نئوپلاسم های بدخیم سر و گردن در گروه سنی زیر 20 سال شهر اصفهان در 10 سال اخیر بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی گذشته نگر، پرونده های مربوط به بدخیمی های سر و گردن، طی سال های 94-1385 که در بخش آسیب شناسی دانشکده ی دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و بایگانی بیمارستان های آیت الله کاشانی، سیدالشهدا (ع) و الزهرا (س) نگهداری می شد، مورد بررسی قرار گرفت. از کل پرونده ها، پرونده های مربوط به ضایعات بدخیم سر و گردن در گروه سنی زیر 20 سال تفکیک و اطلاعات مورد نیاز از آن ها استخراج شد.داده های جمع آوری شده، با استفاده از آزمون 2χ مورد بررسی قرار گرفتند (050/0 > P).
    یافته ها
    از تعداد 143 بیمار، 86 نفر دختر و 57 نفر پسر بودند.کارسینوم تیروئید با 60 مورد (0/42 درصد) و لنفوم نازوفارنکس و گره های لنفاوی ناحیه ی گردن با 35 مورد (5/24 درصد) شایع ترین گروه ها بودند. توزیع فراوانی بیماران بر حسب نوع بدخیمی در 5 سال اول و 5 سال دوم تفاوت معنی داری نشان داد (020/0 = P).
    نتیجه گیری
    شایع ترین بدخیمی های سر و گردن در گروه سنی زیر 20 سال، کارسینوم تیروئید از نوع پاپیلاری کارسینوم و لنفوم بود که با یافته های سایر مطالعات، هم خوانی داشت. میزان ابتلا به بدخیمی های تیروئید در دختران بیش از 5 برابر پسران و شیوع لنفوم در پسران، 2 برابر دختران گزارش شد که این نتایج نیز در تایید مطالعات قبلی است.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، نئوپلاسم، سر، گردن
  • امیر مشایخی، شیرین شهبازی، میرداوود عمرانی صفحات 1145-1150
    مقدمه
    فاکتور 7 انعقادی (Factor VII یا FVII) یک سرین پروتئاز وابسته به ویتامین K است که نقش محوری در شروع مسیر خارجی آبشار انعقادی دارد. مسیر خارجی آبشار انعقادی، مکانیسم اصلی تشکیل لخته در شرایط فیزیولوژیک بود. نقص مادرزادی فاکتور 7، بیماری خونریزی دهنده ی مغلوبی است که به علت جهش های ژن F7 ایجاد می شود. مصرف فاکتور 7 نوترکیب، به عنوان درمانی برای نقص فاکتور 7 و بیماری های هموفیلی می باشد. اولین قدم در تولید فاکتور 7 نوترکیب، کلون کردن ژن فاکتور 7 در وکتور بیانی مناسب و در سلول هایی است که بتوانند پردازش های کارآمدی را بر روی پروتئین بیان شده اعمال کنند.
    روش ها
    Complementary DNA (cDNA) کامل ژن F7 انسان به کمک روش Real time-polymerase chain reaction (RT-PCR) از سلول های Liver hepatocellular cells (HepG2) به دست آمد و وارد وکتور بیانی pcDNA3.1/neo گردید. سازه ی به دست آمده، در سلول های Chinese hamster ovary (CHO-K1) ترانسفکت گردید. پس از ترانسفکشن، به منظور بررسی بیان فاکتور 7، میزان آنتی ژن فاکتور 7 به کمک Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) و میزان فعالیت انعقادی به روش One stage PT based در محیط کشت سلول های ترانسفکت شده ی موقت اندازه گیری شد.
    یافته ها
    مطالعه ی حاضر، نشان داد که فاکتور 7 با موفقیت در سلول های CHO-K1 بیان شده و دارای فعالیت انعقادی است.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، فاکتور 7 نوترکیب با فعالیت انعقادی تولید گردید که حاکی از آن است که وکتور بیانی pcDNA3.1/neo برای بیان این پروتئین در سلول های پستانداران مناسب است و علاوه بر این، سلول های CHO-K1 پردازش های پس از ترجمه را به درستی بر روی فاکتور 7 انجام می دهند و می توانند برای تولید فاکتور 7 نوترکیب مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: فاکتور 7 انعقادی، پروتئین نوترکیب، سلول های HepG2، کلون کردن
  • شهناز رضوی، فرناز خدیوی، فاطمه هاشمی صفحات 1151-1155
    مقدمه
    امروزه، برای درمان ناباروری با علت مردانه، روش های مختلفی وجود دارد که برای به کارگیری آن ها، ابتدا ارزیابی هایی برای تعیین علت ناباروری صورت می گیرد که برای نمونه می توان به ارزیابی های مولکولی پیشرفته و بررسی پارامترهای اسپرمی اشاره کرد. بر اساس بررسی های انجام شده، مطالعه ای در راستای بررسی ارتباط بین پارامترهای اسپرمی به عنوان یک شاخص ابتدایی در ناباروری مردان، متیلاسیون DNA به عنوان یک مکانیسم مهم اپی ژنتیکی با یوبیکوئیتیناسیون اسپرم موش صحرایی انجام نشده بود. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی تحرک، ریخت شناسی، متیلاسیون DNA و یوبیکوئیتیناسیون در اسپرم موش صحرایی و تعیین ارتباط بین آن ها بود.
    روش ها
    ابتدا 10 موش صحرایی بالغ نر به مدت 9 هفته (یک چرخه ی اسپرماتوژنز) در شرایط آزمایشگاهی نگهداری شدند. بعد از قربانی کردن موش های صحرایی، از نمونه ی مایع منی آن ها برای تعیین تحرک، ریخت شناسی اسپرم و تهیه ی اسمیر استفاده شد. از اسمیر تهیه شده و به کمک تکنیک ایمونوفلورسنت، درصد اسپرم های یوبیکوئیتینه شده و متیله شده تعیین گردید. در نهایت، ضریب همبستگی بین آن ها محاسبه شد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین یوبیکوئیتیناسیون و متیلاسیون DNA وجود نداشت؛ در حالی که بین درصد یوبیکوئیتیناسیون و ریخت شناسی غیر طبیعی اسپرم ها رابطه ی معکوس و معنی داری (05/0 > P) مشاهده گردید. درصد اسپرم های یوبیکوئیتینه شده با تحرک اسپرم ارتباط معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    یوبیکوئیتیناسیون به عنوان یکی از فرایندهای مولکولی مهم از مشارکت اسپرم های ناقص در لقاح و انتقال نقایص به نسل بعدی جلوگیری می کند. متیلاسیون DNA و یوبیکوئیتیناسیون به عنوان فرایندهایی که کروماتین اسپرم را تحت تاثیر قرار می دهند، می توانند به صورت مستقل از یکدیگر عمل کنند.
    کلیدواژگان: تحرک اسپرم، متیلاسیون DNA، ناباروری، یوبیکوئیتیناسیون
  • فائزه حسینی، شیما تولایی، محسن موهبتی، مریم موسوی، فاطمه کلالی نیا صفحات 1156-1163
    مقدمه
    سکته ی قلبی (Myocardial infarction یا MI)، یکی از مهم ترین مشکلات سلامت در دنیای حاضر است. طبق مطالعات قبلی، افزایش هورمون پاراتیروئید (Parathyroid hormone یا PTH) بعد از وقوع MI منجر به بهبود قابل توجه عملکرد میوکارد می شود. در برخی بیماران، دیده شده است که به هم خوردن تعادل میان ماتریکس متالوپروتئینازها (Matrix metalloproteinases یا MMPs) و مهار کننده های بافتی متالوپروتئینازها (Tissue inhibitors of metalloproteinases یا TIMP) پس از وقوع MI باعث بروز نتایج ناخواسته ای همانند مرگ قلبی ناگهانی می شود. در این مطالعه، وجود ارتباط بین سطح سرمی PTH با MMP-9 و TIMP-1 پس از وقوع MI مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    مطالعه بر روی 62 بیمار MI که در سال های 95-1394 به بیمارستان قائم مشهد مراجعه نموده بودند (گروه مورد) و 6 فرد سالم (گروه شاهد) انجام شد و نتایج مقایسه گردید. نمونه های خونی، 72 ساعت پس از وقوع MI دریافت و بخش سرمی آن ها جداسازی شد. سپس، عوامل MMP-9، TIMP-1 و PTH سرمی آن ها، با استفاده از روش Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) تعیین مقدار گردیدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، سطح سرمی MMP-9 و PTH در گروه مورد (به ترتیب 30/4 ± 07/8 نانوگرم/میلی لیتر و 44/40 ± 94/61 پیکوگرم/میلی لیتر) در مقابل گروه شاهد (به ترتیب 44/0 ± 83/2 و 59/6 ± 93/30 پیکوگرم/میلی لیتر) افزایش قابل توجهی نشان داد. این افزایش در سطح سرمی TIMP-1 در نمونه های گروه مورد (36/1 ± 21/6 نانوگرم/میلی لیتر) نسبت به گروه شاهد (57/0± 60/5 نانوگرم/میلی لیتر) به صورت جزئی تر مشاهده شد. با این وجود، بررسی های آماری نشان داد که افزایش سطح PTH بعد از MI ارتباطی با افزایش MMP-9 (477/0 = P) یا TIMP-1 (374/0 = P) ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اطلاعات به دست آمده در این مطالعه، گمان می رود که PTH و MMP-9 دو عامل مستقل در حوادث پس از MI به حساب می آیند.
    کلیدواژگان: سکته ی قلبی، ماتریکس متالوپروتئیناز، مهار کننده های بافتی متالوپروتئینازها، هورمون پاراتیروئید
|
  • Mojgan Mortazavi, Behzad Aghabararzadeh, Shiva Seirafian, Sayed Mohsen Hoseini, Shirin Karimi Pages 1120-1125
    Background
    Hyponatremia is known to be a marker of poor prognosis in many diseases. Peritonitis is the most common complication and the leading cause of mortality in patients under peritoneal dialysis. Therefore, we aimed to investigate the effect of hyponatremia on prognosis of peritoneal dialysis patients with peritonitis.
    Methods
    In this case-control study, we selected 30 peritoneal dialysis patients with peritonitis and hyponatremia and also 30 peritoneal dialysis patients with peritonitis and normal serum levels of Na as control group. Mortality rate, hospitalization, and relapse of peritonitis were assessed as outcomes of the study. In addition, the demographic and laboratory characteristics, and pathogens of peritonitis were analyzed.
    Findings: There were no significant differences in duration of dialysis, pathogens of peritonitis, and residual kidney function before and after peritonitis between the two groups (P > 0.05). Furthermore, comparison of the outcomes between the two groups revealed that there were no significant differences in mortality rate, hospitalization, and relapse of peritonitis (P 0.05). Acute phase protein levels in patients who died were higher than patients who continued their treatment (P = 0.02).
    Conclusion
    Serum level of Na during peritonitis is not an independent predicting factor of mortality, hospitalization, and relapse of peritonitis in patients with peritoneal dialysis-related peritonitis. However, further studies would be required to demonstrate the exact role of Na in prognosis of peritoneal dialysis-related peritonitis.
    Keywords: Hyponatremia, Peritoneal dialysis, Peritonitis, Sodium
  • Behzad Zahed, Javaher Chabavizadeh, Sedigheh Saberi, Parvin Dehghan Pages 1126-1132
    Background
    Candida vaginitis is one of the most common opportunistic fungal infections and 75% of women struggle at least once with this infection during their lifetime. The purpose of this study was to compare the results of two phenotypic and molecular methods in the diagnosis of candida vaginitis.
    Methods
    In this study, 125 vaginal samplings were done by two sterilized swabs from suspected patients to vaginal candidiasis. The direct experiment performed by preparing two staining slides, one with Gimsa and the second with 10% Potassium hydroxide (KOH). For culturing, Sabouraud dextrose agar with chloramphenicol (SC), corn meal agar (CMA) and Chromagar candida were used. At first, the isolates were identified by microscopic observation and creation of specific color on Chromagar and chlamydoconidia on CMA culture media. For molecular methods, the polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) was also used with MspI enzyme.
    Findings: Out of the 125 samples, 53 (42%) were positive in terms of vaginal candidiasis in both methods. Isolated species were as Candida albicans 46 isolates (87%), Candida glabrata 5 isolates (9%) and Candida kruise 2 isolates (4%).
    Conclusion
    In present study, Candida albicans, like most studies, diagnosed as the most frequent species. This study shows the high frequency of vaginal candidiasis. Therefore, due to the similarity of the results in both methods and considering the lack of sufficient and advanced molecular facilities in deprived areas, using phenotypic tests is recommended.
    Keywords: Candidiasis, Vulvovaginal, Morphology, Polymerase chain reaction, Restriction fragment length polymorphism
  • Behzad Barekatain, Masoud Maleki, Zohreh Badiee, Armindokht Shahsanai, Elham Rouhani Pages 1133-1138
    Background
    Respiratory distress syndrome (RDS) is one of the most common causes of mortality in premature neonates and its prevalence is about one percent of all births worldwide. Zinc deficiency causes serious complications, such as low birth weight, intrauterine growth restriction, and disruption in many vital organs such as the respiratory system. Therefore, in this study, we aimed to compare the zinc level in umbilical cord blood among premature neonates with RDS and healthy neonates.
    Methods
    In this case-control study, 40 preterm neonates with RDS were selected as case group and also 40 healthy neonates were selected as control group. After delivery and after cord clamping, a sample of blood from the umbilical artery was collected. All experiments were performed by an operator and by an automatic analyzer.
    Findings: The mean zinc level in umbilical cord blood was 96.67 ± 16.45 and 109.07 ± 21.49 mmol/l in the patient and control groups, respectively (P = 0.005). There was a positive and significant association between the zinc level in umbilical cord blood and the age of the neonates (r = 0.23, P = 0.030). Similarly, a significant positive association was found between the weight of the neonates and the zinc level in umbilical cord blood (r = 0.22, P = 0.040).
    Conclusion
    The zinc level was significantly lower in infants with RDS than healthy neonates. Therefore, the improvement of zinc status in premature neonates may reduce the risk of RDS.
    Keywords: Neonate, Preterm infants, Zinc, Umbilical cord
  • Nakisa Torabinia, Neda Kargahi, Hamid Emami, Naeemeh Noroozi Pages 1139-1144
    Background
    Head and neck tumors in children have been reported and compared to similar tumors in adults; these tumors reveal significant differences in histological and clinical conditions and treatments. Malignancies of head and neck in children have been the subject of a few studies and the major problem in the conclusion of these studies is the lack of same or similar parameters in them. This study aimed to determine the frequency of head and neck neoplasms in age group less than 20 years in Isfahan City, Iran, during a 10-year period.
    Methods
    In this retrospective descriptive study, files related to patients with head and neck malignancies, holding in department of oral and maxillofacial pathology of Isfahan Dentistry School and archive of three related hospital in Isfahan City (Alzahra, Seiedoshohada, and Kashani) were studied. All the data were extracted and analyzed using chi-square statistical test at the significant level of P Findings: From all 143 cases, 86 cases were girls and 57 were boys. Thyroid (papillary) carcinoma with 60 cases and nasopharyngeal and cervical lymph nodes lymphoma with 35 cases were the most common malignancies. Distribution of patients according to the type of malignancy a significant difference between the first and second 5-year periods (P = 0.020).
    Conclusion
    Results show that the most common malignant lesions such as thyroid carcinoma and nasopharyngeal lymphoma were similar to previous studies. In addition, the prevalence of thyroid carcinoma was 5 times more among the girls and the prevalence of nasopharyngeal and lymph nodes lymphoma was 2 times more among the boys; these results were similar to other previous studies, too.
    Keywords: Epidemiology, Neoplasm, Head, Neck
  • Amir Mashayekhi, Shirin Shahbazi, Mirdavood Omrani Pages 1145-1150
    Background
    Coagulation factor 7 (FVII) is a vitamin-k-dependent serine protease with an essential role in initiation of extrinsic pathway of coagulation cascade. Extrinsic pathway is the major mechanism of clot formation in physiologic conditions. Congenital deficiency of FVII is a recessively inherited bleeding disorder caused by F7 gene mutations. The use of recombinant FVII is a therapeutic intervention for treatment of FVII deficiency and hemophilia diseases. The first step of production of recombinant FVII is cloning of F7 gene in an appropriate expression vector and transfection of the vector into cells capable of efficient processing of the expressed protein.
    Methods
    Complete human F7 cDNA was isolated from HepG2 cell using real-time polymerase chain reaction (RT-PCR) method. The cDNA was inserted into pcDNA3.1/neo expression vector and CHO-K1 cells were transiently transfected with the resulting construct. After transfection, in order to study the expression of recombinant FVII, conditioned medium of the cells was collected and coagulant activity and antigen level of FVII was assessed using one-stage PT-based and the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) methods, respectively.
    Findings: The recombinant FVII was expressed in CHO-K1 cells successfully and had appropriate coagulant activity.
    Conclusion
    In this study, we produced functional recombinant coagulation factor 7 with coagulant activity. This suggests that the pcDNA3.1/neo is a suitable vector for expression of FVII protein in mammalian cells and CHO-K1 cells exert correct and efficient post-translational processes on FVII protein and can be used to produce recombinant FVII protein.
    Keywords: Coagulation factor VII, Recombinant proteins, HepG2 cells, Cloning
  • Shahnaz Razavi, Farnaz Khadivi, Fatemeh Hashemi Pages 1151-1155
    Background
    There are various techniques for treatment of male infertility, nowadays. At the beginning, evaluations are performed to determine the cause of infertility and the treatment. These include advanced molecular evaluations and assessment of sperm parameters. There is no study investigating the relationship between sperm parameters as an elementary index of male infertility, and DNA methylation as an important epigenetic mechanism with rat sperm ubiquitination, so far. The aim of this study was to evaluate the motility, morphology, DNA methylation, and ubiquitination in rat sperm and to determine the relationship between them.
    Methods
    First, 10 male mature rats were kept in experimental condition for 9 weeks (one cycle of spermatogenesis). After sacrificing, their semen samples were used to determine the sperm parameters and smear preparation. Through prepared smear and immunofluorescence assay, percentage of ubiquitinationed and methylated sperm were determined and finally, the correlation coefficient between them was calculated.
    Findings: There was no significant correlation between the ubiquitination and DNA methylation. However, there was an inverse and significant correlation between the percentage of ubiquitination and morphological abnormalities in spermatozoa (P
    Conclusion
    Ubiquitination, as one of the important molecular processes, prevents the participation of defective sperm in fertilization, and transmission of disorders to next generation. DNA methylation and ubiquitination affect sperm chromatin, but these two processes act in an independent manner.
    Keywords: Sperm motility, DNA methylation, Infertility, Ubiquitination
  • Faezeh Hoseini, Shima Tavallaie, Mohsen Mouhebati, Maryam Mousavi, Fatemeh Kalalinia Pages 1156-1163
    Background
    Myocardial infarction (MI) is one of the most important health problems around the world. Increased parathyroid hormone (PTH) following MI causes significant improvement in myocardial performance. On the other hand, the imbalance between matrix metalloproteinases (MMPs) and tissue inhibitor metalloproteinases (TIMPs) causes major health problems like sudden cardiac death. In this study, we tried to investigate the correlation between serum post-MI PTH levels with MMP-9 or TIMP-1.
    Methods
    62 patients diagnosed with MI were enrolled the study between 2016 and 2017 as well as 6 normal persons as control group. Blood sample was collected 72 hours after MI and serum was separated. Serum levels of TIMP-1, MMP-9, and PTH were measured using the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) assay kit.
    Findings: The serum levels of MMP-9 (8.07 ± 4.30 ng/ml) and PTH (61.94 ± 40.44 pg/ml) were significantly increased versus the control group (2.83 ± 0.44 ng/ml and 30.93 ± 6.59 pg/ml, respectively). The serum level of TIMP-1 (6.21 ± 1.36 ng/ml) increased compared to the control group (5.60 ± 0.57 ng/ml), but the difference between them was not statistically significant. In total, statistical analysis showed that there was no significant correlation between the increased level of serum PTH with those of MMP-9 or TIMP-1.
    Conclusion
    These results proposed that PTH and MMP-9 or TIMP-1 are independent factors in post-MI events.
    Keywords: Myocardial infarction, Matrix metalloproteinases, Tissue inhibitor of metalloproteinases, Parathyroid hormone