فهرست مطالب

روانشناسی تربیتی - سال دوازدهم شماره 42 (زمستان 1395)

فصلنامه روانشناسی تربیتی
سال دوازدهم شماره 42 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهروز ناظمی پور *، عباس رحیمی نژاد، الهه حجازی صفحات 1-21
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی با تاکید بر یادگیری فردی بر آرزوهای شغلی دانشجویان می باشد.پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه علامه طباطبائی در سال تحصیلی 95-1394 به تعداد 350 نفر بودند که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 180 نفر از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه لنگرگاه های شغلی شاین، فرم کوتاه ویژگی های شخصیتی نئو و پرسش نامه یادگیری فردی بود. اعتبار پرسش نامه ها در مطالعات متعدد داخلی و خارجی تایید شده است. با مطالعه آزمایشی روی 30 نفر از دانشجویان پایایی پرسش نامه های آرزوهای شغلی و ویژگی های شخصیتی و یادگیری فردی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 91/0، 86/0 و 90/0 به دست آمد. داده ها توسط نرم افزار spss و Amosر دو بخش آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر) تجزیه وتحلیل شده است.نتایج تحقیق نشان می دهد ، که ویژگی های شخصیتی در سطح خطای 05/0>p با آرزوهای شغلی رابطه معنادار دارند. افزون بر این اثر مستقیم ویژگی های شخصیتی بر یادگیری فردی مثبت و معنادار می باشد. علاوه بر این اثر مستقیم یادگیری فردی بر آرزوهای شغلی معنادار است. همچنین اثر غیرمستقیم ویژگی های شخصیتی با میانجی گری یادگیری فردی بر آرزوهای شغلی مثبت و معنادار بود. در انتها بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که افراد با شناخت ویژگی های شخصیتی و میزان یادگیری فردی و تاثیر آن ها بر آرزوهای شغلی، می توانند به انتخاب شغل مناسب دست یابند.
    کلیدواژگان: سبک های هویت، سازگاری، تعهد، دانش آموزان
  • کاظم برزگر بفرویی*، مهدی برزگر بفرویی، حسن خضری صفحات 21-40
    پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش پیوند با مدرسه در میزان وقوع زورگویی دانش آموزان انجام شد.روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی – همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دوره متوسطه اول شهر یزد می باشد که در سال تحصیلی 1395-1394 مشغول به تحصیل بودند. از این جامعه تعداد 365 دانش آموز با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس پیوند با مدرسه و مقیاس زورگویی جمع آوری و با استفاده از روش تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل رگرسیون به شیوه همزمان تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین ابعاد پیوند با مدرسه و سه گونه زورگویی (زورگو، قربانی و زورگو / قربانی)رابطه منفی و معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که ابعاد پیوند با مدرسه به صورت منفی، سه گونه زورگویی (زورگو، قربانی و زورگو/ قربانی) را پیش بینی می کنند. همچنین نتایج تحلیل واریانس یک راهه نیز نشان داد که بین جنسیت و اقدام به زورگویی تفاوت معنادار وجود دارد، به طوری که پسران، بیشتر از دختران، اقدام به زورگویی می کنند، بیشتر از دختران، قربانی آن هستند و بیشتر از دختران، در نقش زورگو/ قربانی، قرار می گیرند.نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که تقویت ابعاد پیوند با مدرسه می تواند در کاهش پدیده زورگویی موثر باشد.
    کلیدواژگان: پیوند با مدرسه، دانش آموزان، زورگویی، قربانی
  • حمید خادم مسجدی*، داریوش نوروزی صفحات 41-56
    یکی از اقدامات مهم زندگی هر فرد، انتخاب رشته تحصیلی می باشد، که تاثیر غیر قابل انکاری بر زندگی تحصیلی و شغلی وی دارد انتخاب رشته ی تحصیلی به نوبه ی خود به عوامل متعددی بستگی دارد. یکی از مهمترین آن ها، نقش پدر و مادر است. که تحت شرایط و عوامل مختلف می تواند فرزند را در انتخاب مناسب یاری رساند و یا انتخاب نادرستی را برای آن ها رقم بزند. میزان آشنایی والدین با فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از عواملی است که موضوع این پژوهش قرار گرفته و محقق بنا دارد نقش آشنایی والدین با فناوری اطلاعات و ارتباطات بر انتخاب تحصیلی را مورد بررسی قرار دهد. این تحقیق از نوع پیمایشی بوده و جامعه ی آماری آن شامل 360 نفراز بین 7800 نفر دانش آموزان کلاس های 9 تا 11 پسر و دختر شهر دوشنبه تاجیکستان می باشد که با روش تصادفی ساده، انتخاب شده اند. نتایج بدست آمده نشان داد والدینی که از فناوری اطلاعات و ارتباطات استفاده می کنند به اطلاعات به روز شده دسترسی داشته و از نیازهای روز دنیا آگاهی بیشتری دارند، در نتیجه بهتر از والدین دیگر قادرند به فرزندان خود در امر انتخاب رشته و هدایت تحصیلی، یاری رسانند و این دانش آموزان معمولا از انتخاب های موفق تری برخوردار بوده اند و از بازار کار بهتری نسبت به دانش آموزان دارای والدین ناآشنا با فناوری اطلاعات و ارتباطات بهره خواهند برد.
    کلیدواژگان: ICT، انتخاب رشته، فناوری اطلاعات و ارتباطات، والدین، همکلاسی ها
  • ارسلان ایرجی راد*، الهه ملک زاده نصرآبادی صفحات 57-77
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی با تاکید بر یادگیری فردی بر آرزوهای شغلی دانشجویان می باشد. پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه علامه طباطبائی در سال تحصیلی 95-1394 به تعداد 350 نفر بودند که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 180 نفر از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه لنگرگاه های شغلی شاین، فرم کوتاه ویژگی های شخصیتی نئو و پرسش نامه یادگیری فردی بود. اعتبار پرسش نامه ها در مطالعات متعدد داخلی و خارجی تایید شده است. با مطالعه آزمایشی روی 30 نفر از دانشجویان پایایی پرسش نامه های آرزوهای شغلی و ویژگی های شخصیتی و یادگیری فردی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 91/0، 86/0 و 90/0 به دست آمد. داده ها توسط نرم افزار spss و Amosر دو بخش آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر) تجزیه وتحلیل شده است.نتایج تحقیق نشان می دهد ، که ویژگی های شخصیتی در سطح خطای 05/0>p با آرزوهای شغلی رابطه معنادار دارند. افزون بر این اثر مستقیم ویژگی های شخصیتی بر یادگیری فردی مثبت و معنادار می باشد. علاوه بر این اثر مستقیم یادگیری فردی بر آرزوهای شغلی معنادار است. همچنین اثر غیرمستقیم ویژگی های شخصیتی با میانجی گری یادگیری فردی بر آرزوهای شغلی مثبت و معنادار بود. در انتها بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که افراد با شناخت ویژگی های شخصیتی و میزان یادگیری فردی و تاثیر آن ها بر آرزوهای شغلی، می توانند به انتخاب شغل مناسب دست یابند
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، یادگیری فردی آرزوهای شغلی، دانشجویان علوم تربیتی و روان شناسی
  • محمد رضایی*، فریبرز درتاج، ابراهیم مهرعلیان صفحات 79-102
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین مولفه های هوش هیجانی بار- آن و دین داری در بین نوجوانان (دانش آموزان دبیرستان) در شهرستان قزوین، ناحیه یک، اجرا گردید. روش این پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان مقطع دبیرستان ناحیه یک شهرستان قزوین بود؛ نمونه عبارت از 100 نفر از دانش آموزان بودند که به صورت نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها عبارت بود از مقیاس هوش هیجانی بار- آن (1997) و مقیاس دین داری خدایاری فرد، سماواتی و اکبری زرد خانه (1388). تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند مرحله ای صورت گرفت. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد بین هوش هیجانی و دین داری و همچنین بین تمام زیر مولفه های هوش هیجانی (به جز کنترل استرس) با دین داری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیره نیز نشان داد که هوش هیجانی به عنوان متغیر پیش بین، می تواند دین داری را به عنوان متغیر ملاک به طور معنادار و مثبت پیش بینی نماید. نتایج رگرسیون چند متغیره نشان داد که هریک از زیرمولفه های هوش هیجانی (به جز زیر مولفه ی کنترل استرس) می توانند دین داری را به صورت مثبت و معنا دار پیش بینی کنند و مقایسه ضرایب بتا نیز نشان داد مهم ترین عامل پیش بینی کننده برای دین داری، خلق و خوی عمومی است.
    کلیدواژگان: بهره هیجانی، دین داری، مذهب، هوش هیجانی، هوشبهر
  • اسماعیل سلیمانی*، علی شیخ الاسلامی، مهناز موسوی صفحات 103-128
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش هوش هیجانی بر کفایت اجتماعی و تنظیم هیجانی دانش آموزان زورگو بود. این پژوهش از نوع آزمایشی و با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل وجامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانش آموزان زورگو در سال تحصیلی 94-1393 بودند که به روش نمونه گیریخوشه ای چند مرحله ای از میان جامعه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تجدیدنظر شده زورگویی اولویوس، پرسشنامه کفایت اجتماعی و نسخه کوتاه پرسشنامه تنظیم هیجان استفاده گردید.گروه آزمایش در 8 جلسه تحت آموزش هوش هیجانی قرار گرفته و در طی این جلسات به گروه کنترل هیچ نوع آموزشی داده نشد.نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد بین دانش آموزان زورگو گروه آزمایش و گروه کنترل در کفایت اجتماعی و تنظیم هیجان تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر میانگین مولفه هایکفایت اجتماعی و تنظیم هیجان گروه آزمایش بعد از آموزش هوش هیجانی متفاوت است. این نتایج حاکی است که آموزش هوش هیجانی می تواندکفایت اجتماعی و تنظیم هیجان دانش آموزان زورگو را تعدیل نماید.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، زورگویی، کفایت اجتماعی، هوش هیجانی
  • وحیده علی پور *، سمیرا بکان، رحیم مرادی صفحات 129-154
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی کیفی یادگیری زبان انگلیسی برنامه درسی آموزش متوسطه بر اساس مدل وین شتین و فانتینی بود. روش تحقیق پژوهش حاضر، کیفی و برای گردآوری داده ها از روش مصاحبه ی ساختار نیافته استفاده شد. جامعه ی مورد بررسی در این پژوهش شامل کلیه ی دبیران انگلیسی زن و مرد شهر کرج بود. تعداد افراد نمونه با معیار اشباع نظری تعیین گردید که بعد از مصاحبه با 25 دبیر مصاحبه به حد اشباع رسید. یافته های حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که عواملی چون قدیمی بودن کتاب های زبان ، مطلوب نبودن محتوای کتاب، عدم تمرکز برنامه ی درسی بر مهارت های چهارگانه زبان ، مجرب نبودن دبیران زبان خارجه و عدم تسلط آن ها بر روش های نوین و موثر تدریس، محتوای مبنی بر گرامر، تکیه بر محیط مبتنی بر متن، دانش آموزان بی علاقه و بی انگیزه ، تالیف کتاب بر مبنای روش ترجمه ی دستوری در یادگیری زبان انگلیسی موثر می باشند.
    کلیدواژگان: : برنامه درسی، زبان انگلیسی، مدل وین اشتین و فانتینی، یادگیری
  • علی محمد رضایی، فائزه جهان*، معصومه رحیمی صفحات 155-171
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش انگیزه پیشرفت و اهداف پیشرفت در عملکرد تحصیلی دانش آموزان بود. به این منظور تعداد 246 دانشجو از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهر آبدانان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب و به پرسشنامه انگیزه پیشرفت (AMQ) و پرسشنامه اهداف پیشرفت الیوت و مک گریگور پاسخ دادند. داده ها با استفاده از همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد از بین مولفه های انگیزه پیشرفت، مولفه سخت کوشی و از بین مولفه های اهداف پیشرفت، مولفه اهداف پیشرفت تبحرگرا تاثیر معنی داری در تبیین واریانس عملکرد تحصیلی دارند و مجموعا 21 درصد از واریانس عملکرد تحصیلی را تبیین می کنند. تلویحات کاربردی این یافته این است که به منظور صرفه جویی در امکانات و منابع و همچنین صرفه جویی در زمان از بین 8 مولفه مورد بررسی صرفا برنامه ریزی جهت تقویت و ارتقاء دو مولفه سخت کوشی و اهداف تبحری برای بهبود عملکرد تحصیلی کفایت می کند و نیازی به تدارک برنامه بهبود در سایر مولفه ها نمی باشد.
    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت، اهداف پیشرفت، عملکرد تحصیلی
  • ابوالقاسم یعقوبی*، طیبیه بیات صفحات 173-187
    هدف پژوهش حاضر، تاثیر آموزش حالات ذهنی بر قضاوت اخلاقی دانش آموزان دختر پایه ی پنجم ابتدایی شهر همدان بود. پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را دانش آموزان دختر پایه ی پنجم ابتدایی سال تحصیلی 94-1393 تشکیل می دادند که از میان کلیه ی دانش آموزان 75 دانش آموز از ناحیه 2 آموزش وپرورش شهر همدان به صورت نمونه دردسترس انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند. آموزش حالات ذهنی برای گروه آزمایش در دوازده جلسه سی دقیقه ای به مدت دو ماه به مرحله اجرا درآمد و گروه کنترل هیچ نوع آموزشی در این زمینه دریافت نکردند. ابزار پژوهش پرسشنامه قضاوت اخلاقی سینها و وارما (1998) بود. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرا گرفت. مقدار اتا در این پژوهش 66 درصد بود که نشان دهنده تاثیر قوی آموزش حالات ذهنی بر افزایش قضاوت اخلاقی بود. با توجه به این که فرضیه اصلی پژوهش به بررسی تاثیر آموزش حالات ذهنی می پردازد نتایج حاصله گویای این واقعیت است که قضاوت اخلاقی تحت تاثیر حالات ذهنی می باشد؛ طوری که این آموزش ها توانسته قضاوت اخلاقی را ارتقاء دهد.
    کلیدواژگان: حالات ذهنی، قضاوت اخلاقی، هیجانات موقعیتی
|
  • Behrouz Nazemipour *, Abbas Rahiminezhad, Elaheh Hejazi Pages 1-21
    The purpose of this study is to investigate the influence of personality traits with its emphasis on individual learning on student's career aspirations. The research is a descriptive - correlation study and the population consisted of all of MA educational sciences and Psychology students of Allameh Tabatabai University in academic years of 2016-2017. Graduate students (N=350) were assigned as research population. The research sample was selected by Using Cochran formula on Simple random sampling (n=180). The data gathering tools of the stratified sampling method included questionnaire, Career Anchors Shine, short form NEO personality traits and individual learning questionnaire. The validity of the questionnaires have been confirmed in numerous Internal and external studies. With research on 30 students and by using Cronbach's alpha coefficient ,the reliability of the career aspirations questionnaire and personality traits and individual learning was obtained 0/91, 0/86 and 0/90 respectively. Descriptive and inferential statistics (Pearson correlation, regression analysis, path analysis) were applied to analyze the data by using SPSS and Amos Software. The findings showed that Personality characteristics in Error-level P
    Keywords: adjustment, commitment, identity styles, Students
  • Kazem Barzegar Bafrooei *, Mehdi Barzegar Bafrooei, Hassan Khezri Pages 21-40
    The aim of the present study was to investigate the role of school bonding in bullying at school. This study was a descriptive-correlational type. The population consisted of all of the students of the junior high schools in Yazd in the academic year 2015-2016. From the population, 365 students (180 female and 185 male) were selected by random cluster sampling method. Data were gathered through School Bonding Scale and the School Bullying Scale and then they were analyzed by using variance analysis and multiple regression analysis methods. Result showed that there was a negative and significant correlation between school bonding and three dimensions of bullying (bullying perpetration, bullying victimization, bullying perpetration/bullying victimization). The results of multivariate regression analysis showed that the school bonding could predict school bullying. Also, the results of analysis of variance (ANOVA) indicated that there was a significant difference between gender and school bullying, namely the malestudents displayed significantly higher levels of bullying perpetration, bullying victimization, bullying perpetration / bullying victimization, than their female counterparts. The findings demonstrated that strengthen school bonding have a significant impact on the reduction of student's bullying.
    Keywords: School Bonding, Bullying, Victimization, Students
  • Hamid Khademmasjedi *, Dariush Noroozi Pages 41-56
    Choosing a field of study is considered as one of the most important measures of our lives, which has an undeniable impact on one's career and academic life. Selecting a field of study, in turn, depends on various factors, among which parent's role is one of the most crucial ones. Under different circumstances and due to various factors, parents can help their children to make a right choice or misguide them, which may lead to inappropriate decision making. Parent's familiarity with information and communication technology (ICT) is one of the factors included in this study, and the researcher intends to examine the impact of parent's familiarity with ICT on student's academic choices. In this survey study, the statistical population of 360 subjects was selected randomly from among the total population of 7800 students (9 to 11 grade male and female students) living in Dushanbe, Tajikistan. The results showed that: given that ICT using parents have access to updated information and are more aware of the world's needs, they are more capable to help the students regarding their academic guidance compared to other parents. Typically, students guided by ICT using parents are more successful, make more successful decisions, and also enjoy better job markets compared to students guided by parents who are unfamiliar with ICT.
    Keywords: Choosing the field of study, parents, classmates, Information, Communication Technology (ICT)
  • Arsalan Iraji Rad *, Elahe Malekzade Nasrabadi Pages 57-77
    The purpose of this study is to investigate the influence of personality traits with its emphasis on individual learning on student's career aspirations. The research is a descriptive - correlational study and the population consisted of all of M.A. students of educational sciences and Psychology at Allameh Tabataba’i University in the academic year 2016-2017. Graduate students (N=350) were assigned as research population. The research sample was selected by using Cochran formula on Simple random sampling (n=180). The data gathering tools of the stratified sampling method included questionnaire, Career Anchors Shine, short form NEO personality traits and individual learning questionnaire. The validity of the questionnaires have been confirmed in numerous Internal and external studies. With research on 30 students and by using Cronbach's alpha coefficient, the reliability of the career aspirations questionnaire and personality traits and individual learning was obtained 0.91, 0.86 and 0.90, respectively. Descriptive and inferential statistics (Pearson correlation, regression analysis, path analysis) were applied to analyze the data by using SPSS and AMOS Software. The findings showed that personality characteristics in error-level P
    Keywords: Personality Traits, individual learning, career aspirations, Educational sciences, Psychology students
  • Mohammad Rezaei *, Friborz Dortaj, Ebrahim Mehralian Pages 79-102
    This study aimed at determining the relationship between emotional intelligence component Bar-on and religion among teenager (high school students) in Qazvin, in District 1. The research method is descriptive and correlative. The population is high school students of the district 1, Qazvin. The sample consisted of 100 university students who were selected by multi-stage cluster sampling. Data gathering instruments were Emotional Intelligence Scale of Bar-on (1997) and Khodayari-fard, Samavati, and Akbari-Zaradkhaneh’s religiosity coefficient (2009). Data analysis was conducted by using Pearson correlation analysis and multiple regression. The results of Pearson correlation indicated that there is a significant positive relationship between emotional intelligence and religiosity as well as all the components of emotional intelligence (except sub-component of stress control). The results of multiple regression analysis showed that emotional intelligence as predictor variables can predict religiosity as a criterion variable in a meaningful and positive manner. Regression analysis revealed that each of the components of emotional intelligence (except the sub-components of stress control) can positively and meaningfully predict religiosity. The comparison of the beta coefficients indicated that the most important predictive factors for religiosity is the public mood.
    Keywords: Emotional coefficient, Emotional intelligence, Intelligence coefficient (IQ), Religion, religiosity
  • Esmaiel Soliemani *, Ali Sheikholeslami, Mahnaz Mousavi Pages 103-128
    This study examined the effectiveness of emotional intelligence training on the social competence and emotional regulation of the bullying students. Research method was experimental with pretest-posttest control group. The study sample consisted of the bullying students that were selected in the school year 94-1393 with multi-stage cluster sampling from the population. To collect data, the Revised Bullying Olwis Scale, Social Competence Questionnaire and Emotional Regulation Scale were used. The experimental group received 8 sessions and during the meetings the control group was not given any training. Multivariate analysis of variance showed that there is a significant difference among bullying students in the experimental and control group in social competence and emotional regulation. In other words, there is a difference in the component average of social competence and emotional regulation in experimental group after learning social-cognitive problem solving. These results suggest that emotional intelligence training can modify social competence and emotional regulation in the bullying students.
    Keywords: Bullying, Emotional intelligence, emotional regulation, Social Competence
  • Vahideh Alipour *, Samira Bakan, Rahim Moradi Pages 129-154
    The main purpose of this research is the qualitative analysis of the Secondary School English Learning Curriculum based on Wayne Stein and Faint Straw Model. The research method is qualitative. For collecting data, unstructured interview was used. The population of this research included all the mall and female English teachers in Karaj. The sample was determined by theoretical saturation criterion, that after interviewing with 25 teachers, interview was saturated. The findings of data analysis included "Grounded Theory" that based on which the following factors such as: outdated English textbooks, foreign textbooks content are not good and enough and Foreign curriculum doesnt focus on four language skills (listening, reading, writing, speaking), unexperienced teachers who do not master new teaching method, grammar–based content, uninterested students in learning foreign language, grammar translating method instead of learning through communication, are effective in influencing learning English.
    Keywords: Curriculum, English Language, learning, Wayne Stein, Faint Straw Model
  • Alimohamad Rezayi, Faezeh Jahan *, Masomeh Rahimi Pages 155-171
    The aim of this study is to investigate the role of achievement motivation and goal orientation in the academic performance of students. In this study, 246 university students of Islamic Azad University of Abdanan selected through stratified random sampling and responded to Achievement Motivation Questionnaire (AMQ) and Elliot and McGregor development goals questionnaire. Data were analyzed using multiple regression and Pearson Correlation. The results showed that between the components of achievement motivation, hardworking and between the component elements of achievement goals, Mastery Approach have a significant effect on academic performance and can explain%21 of the total variance of academic performance. The application of these findings is that in order to save resources and time saving, between the eight components only planning to strengthen and upgrade two components is required, hardworking and Mastery Approach improve academic performance and providing programs to improve efficiency in other components is not required.
    Keywords: academic performance, achievement motivation, goal orientation
  • Abolghasem Yaghoobi *, Tayebeh Bayat Pages 173-187
    The aim of this research is toinvestigate the influence of mental states instruction on the moral judgment in the 5th grade female primary students of Hamedan. This research is a semi-experimental one with pre-test and post-test control group. The research population is all of the 5th grade female primary students in the academic year 1393-94 from which 75 students were chosen, by random cluster sampling, from Education Organization of Hamedan, Region 2, then were randomly replaced in one control group and several 15-peson groups. Learning of mental states for each tentative group was considered in 3 sessions. In this ground, control group received no training. The tool of research was moral judgment questionnaire of Sinha and Verma (1998). Data were analyzed by covariance analysis. With regard to value of chi- , the effect size is 66% which represents a strong impact of mental states learning on moral judgment increase.
    Keywords: Instruction, Mental States, moral judgment