فهرست مطالب

نشریه دین و سلامت
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 8، بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد جواد آقاجانی، بهمن اکبری صفحات 1-10
    سابقه و هدف
    شایع ترین سرطان در میان زنان، سرطان سینه است که جنبه های مختلف سلامت فردی را به مخاطره می اندازد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین دعاکردن و امید به زندگی با سلامت عمومی زنان مبتلا به سرطان سینه انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- همبستگی است که در سال 1395 در شهر رشت صورت گرفت. جامعه این پژوهش شامل 115 بیمار بود که 90 نفر از آنان با استفاده از جدول مورگان انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های جمعیت شناختی، امید به زندگی Miller (MHL: Miller،s Hopefulness to Life)، سلامت عمومی (PHS: Public Health Scale) و رفتار دعاکردن (PQ: Pray Questionnaire) گردآوری و با کمک شیوه های آماری رگرسیون چندمتغیری و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که بین رفتار دعاکردن با سلامت عمومی در سطح 463/0- و مولفه های آن شامل: علایم جسمی، اضطراب، ناکنش وری اجتماعی و افسردگی، ارتباط منفی معناداری وجود دارد (01/0>P). همچنین بین امید به زندگی با سلامت عمومی در سطح 329/0- و مولفه های آن شامل: علایم جسمی، اضطراب، ناکنش وری اجتماعی و افسردگی، ارتباط منفی معناداری مشاهده شد (01/0>P).
    استنتاج: نتایج پژوهش حاضر، نشان دهنده ارتباط منفی معنادار بین رفتار دعاکردن و امید به زندگی با سلامت عمومی زنان مبتلا به سرطان سینه است که می تواند راهنمایی برای استفاده از معنویت و پرورش احساس خوش بینی و امیدواری در فرآیند درمان پزشکی باشد.
    کلیدواژگان: امید به زندگی، دعاکردن، زنان، سرطان پستان، سلامت عمومی
  • مرضیه نیاز آذری، معصومه عبدالهی، نرجس خاتون ذبیحی حصاری، جمال عاشوری صفحات 11-20
    سابقه و هدف
    یکی از شایع ترین بیماری های دوران بارداری، دیابت بارداری است که برای نخستین بار در دوران بارداری شروع یا تشخیص داده می شود. با توجه به اهمیت تشخیص سریع و درمان به موقع این بیماری، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر معنویت درمانی گروهی بر اضطراب و کیفیت زندگی زنان مبتلا به دیابت بارداری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه زنان مبتلا به دیابت بارداری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر ورامین در سال 1394 بود. درمجموع، 40 بیمار با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه (هر گروه 20 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 80 دقیقه ای با روش معنویت درمانی گروهی آموزش دید. همه گروه ها پرسشنامه های اضطراب Cattell (Cattell’s Anxiety Questionnaire: CAQ) و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (World Health Organization’s quality of life: WHOQOL) را تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری و با استفاده از نرم افزار SPSS 19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که میان گروه های معنویت درمانی گروهی و کنترل در اضطراب و کیفیت زندگی تفاوت معناداری وجود داشت؛ به عبارت دیگر معنویت درمانی گروهی به طور معناداری باعث کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی زنان مبتلا به دیابت بارداری شد (01/0>P).
    استنتاج: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، معنویت درمانی گروهی در کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی اهمیت دارد؛ بنابراین پیشنهاد می شود مشاوران و درمانگران از روش معنویت درمانی گروهی برای کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اضطراب، دیابت بارداری، کیفیت زندگی، معنویت درمانی گروهی
  • علی شیخ الاسلامی، شهلا خداکریمی، مجید داداش زاده صفحات 21-31
    سابقه و هدف
    تعهد زناشویی مفهومی مهم در پایداری و سلامت نظام خانواده است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف پیش بینی تعهد زناشویی براساس رضایت جنسی، سلامت معنوی و مسئولیت پذیری در دانشجویان متاهل دانشگاه محقق اردبیلی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی با رویکرد تحلیل مسیر است. جامعه‏ آماری پژوهش شامل تمام دانشجویان دختر متاهل ساکن خوابگاه های دانشگاه محقق اردبیلی در سال‏ تحصیلی 1395-1394 بود. جامعه مورد پژوهش تقریبا 360 نفر بودند که از میان آن ها با استفاده از روش نمونه‏گیری در دسترس، 150 دانشجو به عنوان نمونه انتخاب شدند و درنهایت، پرسشنامه‏ 126 نفر قابل تحلیل بود. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های‏ تعهد زناشویی (Questionnaire Marital Commitment)، رضایت جنسی (Sexual Satisfaction Questionnaire)، سلامت معنوی (Spiritual Well-Being Scale) و مسئولیت‏پذیری (Responsibility Questionnaire) استفاده گردید. داده های حاصل در نرم افزارهای SPSS 23 و AMOS 23 و با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که متغیرهای رضایت جنسی، سلامت معنوی و مسئولیت پذیری به ترتیب با ضرایب مسیر 60/0، 43/0 و 12/0 با تعهد زناشویی رابطه‏ مستقیم و معناداری دارند و متغیر سلامت معنوی با نقش میانجی مسئولیت‏پذیری، تعهد زناشویی را پیش‏بینی می‏کند (05/0>P)؛ اما رضایت جنسی به واسطه ی مسئولیت پذیری، به صورت میانجی، تعهد زناشویی را پیش بینی نمی کند (05/0استنتاج: براساس یافته های این پژوهش می‏توان نتیجه گرفت که رضایت جنسی، سلامت معنوی و مسئولیت پذیری دارای نقش به سزایی در تعهد زناشویی می‏باشند و باید مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: تعهد زناشویی، رضایت جنسی، سلامت معنوی، مسئولیت پذیری
  • عبدالله ایرانمهر، هاشم کدکنی صفحات 32-39
    سابقه و هدف
    ازجمله اهداف روانشناسی در عصر حاضر، مقابله با اضطراب و ناامیدی و بررسی نقش معنویات در بهبود امید به زندگی و کاهش اضطراب است؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش شناختی- مذهبی مبتنی بر آیات قرآن بر اضطراب و ناامیدی بازنشستگان ارتش در شهرستان تربت جام انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش نیمه آزمایشی با استفاده از پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل 102 نفر از بازنشستگان ارتشی شهر تربت جام بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابتدا خرده مقیاس های اضطراب و ناامیدی از پرشسنامه بحران هویت (Identity Crisis Questionnaire: ICQ) توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید. سپس تعداد 40 نفر به عنوان حجم نمونه که بالاترین نمرات را در خرده مقیاس های اضطراب و ناامیدی کسب کرده بودند، انتخاب و به روش تصادفی ساده به دو گروه 20 نفری (آزمایش و کنترل) تقسیم شدند. سپس برای گروه آزمایش، 10 جلسه 90 دقیقه ای آموزش شناختی- مذهبی مبتنی بر آیات قرآن برگزار گردید و پس از اتمام جلسات آموزشی، از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. گفتنی است تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار 20 SPSS و آزمون تحلیل کوواریانس صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که فرضیه پژوهش مورد تایید قرار گرفته و آموزش شناختی- مذهبی مبتنی بر آیات قرآن بر اضطراب و ناامیدی بازنشستگان تاثیرگذار بوده است.
    استنتاج: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، آموزش شناختی- مذهبی مبتنی بر آیات قرآن (آیات مربوط به هدف و معنایابی زندگی) در بازنشستگان گروه آزمایش، برای افزایش امیدواری و کاهش اضطراب نقش مثبتی داشته است.
    کلیدواژگان: آموزش شناختی، مذهبی، اضطراب، ناامیدی
  • علی بادان فیروز، مهسا بابامحمدی، پرویز صباحی صفحات 40-50
    سابقه و هدف
    افسردگی از علل اصلی ناتوانی است و به عنوان یکی از رایج ترین اختلال های روان شناختی، هزینه های قابل توجهی را برای جامعه و فرد در پی دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی نقش بهزیستی معنوی و امید در پیش بینی افسردگی دانشجویان پیراپزشکی بود.
    مواد و روش ها
    طرح مطالعه حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این مطالعه متشکل از دانشجویان پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد واحد شاهرود بودند که در نیمسال دوم تحصیلی 1394-1393 تحصیل می کردند. از بین آن ها، 243 نفر به وسیله نمونه برداری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های بهزیستی معنوی، امید Snyder (Snyder Hope Scale) و افسردگی Beck (BDI :The Beck Depression Inventory) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که رابطه متغیر های پیش بین و ملاک، منفی و معنادار می باشد؛ به طوری که با افزایش امید و بهزیستی معنوی، افسردگی کاهش می یابد. همچنین، نتایج حاصل از رگرسیون چندگانه با روش ورود نشان داد که از بین متغیرهای پژوهش، تفکر عامل و ارتباط با خود، پیش بین معنادار افسردگی هستند.
    استنتاج: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، آموزش شناختی- مذهبی مبتنی بر آیات قرآن (آیات مربوط به هدف و معنایابی زندگی) در بازنشستگان گروه آزمایش، برای افزایش امیدواری و کاهش اضطراب نقش مثبتی داشته است.
    کلیدواژگان: افسردگی، امید، بهزیستی معنوی، دانشجویان، پیراپزشکی
  • فیروز محمودی، فرزانه صادقی، معصومه جمال امیدی صفحات 51-60
    سابقه و هدف
    براساس ادبیات پژوهش، نگرش معنوی یکی از مولفه های روانشناسی است که نقش مهمی در تنظیم شناختی و هیجانی ایفا می نماید. در این پژوهش، نقش نگرش معنوی در پیش بینی راهبردهای تنظیم شناختی هیجانی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز بررسی شد.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود و در سال 1393 از بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 247 نفر (119 مرد و 128 زن) به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. پرسشنامه راهبردهای شناختی تنظیم هیجان Garnefski (CERQ) و هوش معنوی شهیدی و فرج نیا، روی گروه نمونه اجرا شد. داده های حاصل با آزمون آماری ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه در نرم افزار SPSS 23 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین ابعاد نگرش معنوی و توانایی معنوی با تنظیم شناختی هیجانی، رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد (0001/0P=، 35/0r=). براساس نتایج تحلیل رگرسیونی، نگرش معنوی، تنظیم شناختی هیجانی مثبت را به طور مثبت و معناداری پیش بینی می کند (24/0 B=، 12/0R2=). همچنین نگرش معنوی توانسته است تنظیم شناختی هیجانی منفی را به طور مثبت و معناداری پیش بینی کند (31/0B=، 11/0R2=).
    استنتاج: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، نگرش معنوی می تواند در تنظیم شناختی هیجانی، کارآمدتر کمک نماید و دانشجویانی که نگرش معنوی قوی تری دارند قادر به تنظیم شناختی هیجانی موثرتری هستند.
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجانی، دانشجویان علوم پزشکی، نگرش معنوی
  • صدیقه حاتمی، راضیه امینی صفحات 61-69
    پیشرفت روزافزون علم پزشکی، افق های جدیدی را فراروی بشر قرار داده و اعمال شیوه های نوین را در درمان افراد امکان پذیر کرده است. یکی از مسائل نوظهور در عرصه پزشکی، امکان پیوند عضو حیوان به انسان است که با توجه به کمبود اعضای پیوندی، می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات باشد. پژوهش حاضر با اتخاذ شیوه توصیفی- تحلیلی و به روش مساله محور، به بررسی این موضوع از منظر علم پزشکی و فقه پزشکی پرداخته و با تحلیل و نقد مشکلات پیش رو، به این نتیجه رسیده است که چنین راهکاری در درمان افراد بلااشکال است. نتایج مطالعات نشان می دهد علم پزشکی توانسته است با کشف برخی داروها و پژوهش های متعدد، تا حد زیادی مشکلات این نوع پیوند را رفع کند. از منظر فقهی رجوع به مفاد قاعده « لاضرر و لاحرج» و توجه به مدلول قاعده ضرورت و برخی دیگر از ادله و مستندات فقهی، صدور جواز چنین عملی امکان پذیر است. گفتنی است چنین پیوندی از منظر حقوقی و اخلاقی نیز بلااشکال می باشد.
    کلیدواژگان: انسان، پیوند عضو، حیوان، علم پزشکی، مبانی فقهی
  • مهدی فخار، محبوبه منتظری، مرتضی دارابی نیا، الهام سادات بنی مصطفوی، علیرضا رفیعی صفحات 70-81
    گیاهان دارویی از جذاب ترین موضوعات در حوزه علوم پزشکی طی دهه های اخیر می باشند و تولید کننده مواد طبیعی بی شماری به شمارمی روند. بخشی از این مواد، آثار فارماکولوژیک مفید دارند و قسمتی نیز آثار نامطلوب به همراه خواهند داشت. خداوند متعال در قرآن کریم در مجموع به 16 گیاه و میوه ازجمله سیر (Allium sativum) و پیاز (Allium cepa) به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشاره کرده است. در روایات اسلامی و طب سنتی نیز، خواص متعدد درمانی این گیاهان گفته شده است.
    در این مطالعه مروری غیر نظام مند که با هدف بررسی خواص دارویی و زیستی اثبات شده این گیاهان صورت گرفت، علاوه بر قرآن کریم، احادیث و کتاب های معتبر طب سنتی و گیاهان دارویی، داده های مورد مطالعه از پایگاه های اطلاعاتی قابل دسترس مانند: Google Scholar، PubMed، ISC، Scopus، IranMedex، Magiran، ISI و Ovid استخراج و بررسی شدند. امروزه با کشف خواص دارویی گیاهان سیر و پیاز، مویدات جدیدی بر تاکید طب سنتی و روایات اسلامی درخصوص استفاده از سیر و پیاز به دست می آید. عصاره و اسانس این گیاهان بر درمان بیماری های قلبی- عروقی به دلایل کاهش کلسترول خون، کاهش لیپیدمی، ضد فشار خون، ضد ترومبوز، ضد دیابت و ضد هموسیستئین خون موثر است. از دیگر خواص دارویی آن ها، خواص ضد میکروبی (ضد ویروس، ضد قارچ، ضد انگل و ضد باکتری)، ضد سرطان، تعادل در سیستم ایمنی، کاهش عوارض دارویی ناشی از شیمی درمانی مانند تهوع و استفراغ می باشد؛ بنابراین مصرف این گیاهان یا محصولات حاوی آن ها در رژیم غذایی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پیاز، خواص دارویی، روایات اسلامی، سیر، طب سنتی
|
  • Mohammad Javad Aghajani, Bahman Akbari Pages 1-10
    Background and
    Purpose
    Breast cancer is the most common type of cancer in women, which jeopardizes different aspects of individual health.
    In this study, we aimed to determine the association of praying and life expectancy with general health of women suffering from breast cancer.
    Materials And Methods
    This descriptive, correlational study was carried out in Rasht, Iran, 2016. The study population included 115 patients, 90 of whom were selected using the Morgan table. The data collection tools comprised of Miller Hope Scale (MHS), General Health Questionnaire, and pray questionnaire. Afterwards, the data were analyzed using multivariable regression statistical methods and Pearson product-moment correlation coefficient.
    Results
    The results showed a significant negative correlation between praying and general health (r=-0.463, P
    Conclusion
    The results of this study indicated that the correlation of praying behaviors and life expectancy with general health of women suffering from breast cancer was significant. This finding underscores the need for spritual methods in order to promote optimism and hopefulness in medical treatment.
    Keywords: Breast cancer, General health, Life expectancy, Praying, Women
  • Marziyeh Niaz Azari, Masoomeh Abdollahi, Narjes Khatoon Zabihi Hesari, Jamal Ashoori Pages 11-20
    Background and
    Purpose
    Gestational diabetes (GD) is one of the most prevalent diseases in women during pregnancy that is initiated and diagnosed during the pregnancy. Given the importance of early diagnose and timely treatment of this disease, the present study was conducted to investigate the effect of spiritual group therapy (SGT) on anxiety and quality of life among the women with Gestational diabetes.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 40 women with GD referring to the healthcare center of Varamin, Tehran, Iran, in 2015 using a pretest-posttest design. The study population was selected through available sampling method and randomly assigned into two groups of 20 cases. The experimental group was subjected to eight 80-minute sessions of SGT. The two study groups filled out the World Health Organization’s quality of life and the Cattell’s anxiety questionnaires. The data were analyzed by multivariate analysis of covariance method using SPSS version 19.
    Results
    According to the results, there was a significant difference between the experimental and control groups in terms of the anxiety and quality of life (P
    Conclusion
    As the findings of the present study indicated, the SGT method had a significant role in the reduction of anxiety and improvement of the quality of life. Therefore, the counselors and therapists are suggested to use the SGT method to decrease anxiety and increase quality of life.
    Keywords: Anxiety, Gestational diabetes, Quality of life, Spiritual group therapy
  • Ali Sheykholeslami, Shahla Khodakarimi, Majid Dadashzadeh Pages 21-31
    Background and
    Purpose
    Marital commitment is an important concept in family stability and health. The present study was conducted with the aim of predicting marital commitment based on sexual satisfaction, spiritual well-being, and mediatory role of responsibility among the married students studying at the University of Mohaghegh Ardabili in Ardabil, Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive correlational study was conducted on the married female students living in the dormitories of the University of Mohaghegh Ardabili during 2015-2016. Out of 360 dormitory students, 150 subjects were selected using convenience sampling technique. Eventually, 126 questionnaires were analyzed. The data were collected using Marital Commitment Questionnaire, Sexual Satisfaction Questionnaire, Spiritual Well-being Scale, and Responsibility Questionnaire. Data analysis was performed by Pearson correlation and path analysis in SPSS version 23 and Amos version 23.
    Results
    According to the results, marital commitment had a direct relationship with sexual satisfaction, spiritual well-being, and responsibility, rendering path coefficients of 0.60, 0.43, and 0.12, respectively. Spiritual health with the mediatory role of responsibility indirectly predicted marital commitment (P0.05).
    Conclusion
    Based on the findings, it can be concluded that sexual satisfaction, spiritual well-being, and responsibility play an important role in marital commitment; therefore, they should be taken into account.
    Keywords: Marital commitment, Sexual satisfaction, Spiritual well-being, Responsibility
  • Abdollah Iranmehr, Hashem Kadkani Pages 32-39
    Background and
    Purpose
    Currently, the main objectives of psychology are alleviating anxiety and hopelessness and evaluating the role of spirituality in promoting life expectancy and reducing anxiety. Thus, we aimed to investigate the effectiveness of a Quran-based religious-cognitive training program on reducing pensioners’ anxiety and hopelessness in Torbat-e Jam.
    Materials And Methods
    This was a quasi-experimental study with pretest-posttest design and a control group. The statistical population included 102 army retirees in Torbate-e-jam, who were selected using the convenience sampling method. Both groups filled out the anxiety and hopelessness subscales of the Identity Crisis Questionnaire (ICQ). Then, 40 subjects obtaining the highest scores were randomly selected and assigned to two groups of 20 (experimental and control). The experimental group received ten 90-minute sessions of religious-cognitive training based on Quran verses. After the intervention, a post-test was taken from both groups. To analyze the data, covariance analysis was used in SPSS 20.
    Results
    The research hypothesis was confirmed and religious-cognitive training based on Quran verses was influential on the pensioners’ hopelessness and anxiety.
    Conclusion
    Quran-based religious-cognitive training (verses related to purpose and finding meaning in life) enhanced hopefulness and assuaged anxiety in the experimental group.
    Keywords: Anxiety, Hopelessness, Religious-cognitive training
  • Ali Badanfiroz, Mahsa Babamohamadi, Parviz Sabahi Pages 40-50
    Background and
    Purpose
    Depression is one of the primary causes of disability and one of the most prevalent psychological disorders, which imposes heavy costs on societies and individuals. The purpose of this study was to investigate the role of spiritual well-being and hope in predicting depression in paramedical students.
    Materials And Methods
    In this correlational study, the study population was the paramedical students studying at Shahroud Branch of Islamic Azad University during the second semester of the 2014-15 academic year. From among them, 243 subjects were selected through random cluster sampling method. The data collection instruments included Dehshiri’s Spiritual Well-being questionnaire, Snyder’s Hope Scale, and Beck Depression Inventory.
    Results
    The results showed a negative relationship between the predictor and criterion variables; such that, depression reduced with enhanced hope and spiritual well-being. In addition, the results of multiple regression indicated that agency thinking and self-relationship were significant predictors of depression.
    Conclusion
    In order to prevent depression and boost spiritual well-being as an indicator of mental health among paramedical students, implementing programs based on spiritual well-being and hope could act as a protective factor.
    Keywords: Depression, Hope, Paramedical, Spiritual well-being, Students
  • Firooz Mahmoodi, Farzaneh Sadeghi, Masomeh Jamal Omidi Pages 51-60
    Background and
    Purpose
    Spiritual attitude is one of the components of psychology, which plays a crucial role in emotion regulation. This study sought to evaluate the role of spiritual orientation in predicting cognitive emotion regulation strategies in the students of Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive and correlational study was conducted on 247 students (including 119 males and 128 females) of Tabriz University of Medical Sciences. The subjects were selected through random cluster sampling method in 2014. Data were collected using the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ) and the spiritual intelligence questionnaires (developed by Shahidi and Farajnia in 2012). Data analysis was performed using Pearson correlation coefficient and stepwise multiple regression in SPSS, version 23.
    Results
    There was a significant correlation between the spiritual and intellectual capacities with emotion regulation (r=0.35, P
    Conclusion
    Spiritual attitude could play an important role in making more efficient cognitive emotion regulation strategies, and the students with stronger spiritual attitude were able to regulate their emotions more effectively.
    Keywords: Cognitive Emotion Regulation, Spiritual attitude, Students of Medical Sciences
  • Sedigheh Hatami, Raziyeh Amini Pages 61-69
    Ever-increasing progress in the development of medical sciences has provided new insights into the treatment methods. Xenotransplantation is one of these novel methods, which could be a solution for numerous problems caused by the shortage of organs donation. This descriptive-analytical study sought to assess this issue from the perspective of jurisprudence and law viewpoints. After assessing foregoing issues, we concluded that such treatment is permitted. According to the literature, the problems of this type of transplantation have been resolved by discovering new medicines and performing numerous studies. From the perspective of jurisprudence, considering the principles of lā ḍarar (no harm) and ḍarūrat (necessities render the prohibited acts permissible), this modality of treatment is permitted. It is worth mentioning that xenotransplantation is allowed regarding the legal and ethical obligations.
    Keywords: Animal, Human, Juridical concepts, Medical science, Organ transplantation
  • Mahdi Fakhar, Mahboobe Montazeri, Morteza Darabinia, Elham Sadat Banimostafavi, Alireza Rafiei Pages 70-81
    In the recent decades, medicinal plants have become the most attractive medical issues, which produces numerous natural materials. Some of them have therapeutic effects, while the others are associated with several adverse effects. In Quran, 16 plants and fruits, such as garlic (Allium sativum) and onion (Allium cepa) are directly and indirectly cited. Furthermore, the nutritional and therapeutic properties of these plants are mentioned in the Islamic narrations and traditional medicine. This study aimed to review confirmed pharmaceutical and biological features of these plants. In this non-systematic review, data were collected using convenient scientific databases, such as Google Scholar, PubMed, Scopus, Iranmedex, Magiran, Ovid, and ISI, in addition to Quran, Islamic narrations, and valid books about herbal medicine. Nowadays, the therapeutic effects of onion and garlic are discovered, which confirmed the hypothesis of traditional medicine and Islamic narrations about these plants. The extracts of these plants affect the cardiovascular diseases due to reducing the plasma lipid and homocysteine levels, as well as being antihypertensive, antithrombotic, and antidiabetic. Additionally, they act as antibiotics (against viral, bacterial, fungal, and parasital), anti-cancers, anti-inflammatories, anti-metabolic diseases, and antiemetics. Moreover, these plants play an important role in promoting the immune system and affect the adverse effects of chemotherapy, such as nausea and vomiting. Therefore, it is recommended to add these plants or their products to daily diet.
    Keywords: Islamic Narrations, Garlic, Medicinal Properties, Onion, Traditional Medicine