فهرست مطالب

نشریه مهندسی بهداشت محیط
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسیم دانش، اعظم مرجانی، محسن قربانی، مرتضی حسینی صفحات 1-22
    زمینه و هدف
    افزایش آلودگی محیط زیست ناشی از تخلیه فاضلاب حاوی مس سبب نگرانی های بسیار جدی به دلیل اثر بر سلامت به ویژه مغز و کبد و تجمع بیولوژیکی آن شده است. هدف از این تحقیق، کارایی اکسیدگرافن اصلاح شده با لوریک اسید به عنوان یک جاذب در حذف مس از محلول های آبی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
    مواد و روش ها
    مشخصات فیزیکی و مرفولوژی جاذب سنتز شده با استفاده از تکنیک های XRD، SEM، FT-IR BET ،VSM ،EDX و TEMمشخص گردید. در این تحقیق، اثر متغیرهای تاثیر گذار از جمله اثر زمان (180-30)، دما (60-20)، غلظت (500-60) و pH (5-1) در کارایی حذف مس با روش طراحی آزمایش، بهینه شدند. به این منظور تعداد 30 آزمایش با روش پاسخ سطحی و استفاده از طراحی مرکب مرکزی توسط نرم افزار Design Expert 7.0.0 Trialدر پنج سطح طراحی شد.
    یافته ها
    معادلات همدمای جذبی لانگمویر و فروندلیچ بررسی شدند. مطالعه ها نشان دادند که داده های آزمایش با هر دو همدمای لانگمیر و فرندلیچ تطابق داشته. با بهره گیری از مدل لانگمیر بیشترین ظرفیت جذب 99 میلی گرم بر گرم تعیین شد. مدل های سینتیکی شبه درجه اول و شبه درجه دوم برای توصیف داده های سینتیکی به کار گرفته شد و مدل سینتیکی شبه درجه دوم با نتیجه ها منطبق بود. بررسی پارامترهای ترمودینامیکی بیانگر آن است که، فرآیند جذب یون های مس برروی جاذب اکسیدگرافن مغناطیسی گرماگیر، خودبخودی و فیزیکی بوده است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که اکسیدگرافن اصلاح شده با لوریک اسید به عنوان یک جاذب ارزان قیمت با ظرفیت و سرعت جذب بالا برای حذف یون های فلزی مس از محلول های آبی معرفی می شود.
    کلیدواژگان: جذب، ایزوترم، سینتیک، مس، روش سطح پاسخ
  • سلیمه رضایی نیا، سیمین ناصری، مهدی فرزادکیا، علی اسرافیلی، میترا غلامی صفحات 23-34
    زمینه و هدف
    مزیت انتخاب سیستم های تصفیه آب خانگی نسبت به آب لوله کشی بر اساس تضمین کننده سلامت انسان از خطرات بهداشتی توسط این سیستم ها صورت می گیرد. تجزیه وتحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) یک چهارچوب جهت شناسایی و مدیریت خطرات قابل توجه از منبع تا نقطه مصرف در فرایند تولید آب آشامیدنی است. لذا این پژوهش باهدف معرفی سیستم HACCP جهت شناسایی و محدودسازی مهم ترین خطرات ایجادشده در فرایند تولید آب آشامیدنی توسط سیستم های تصفیه خانگی مبتنی بر اسمز معکوس در شهر تهران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    خطراتی که ممکن است در هر مرحله از تولید آب آشامیدنی توسط سیستم های تصفیه آب خانگی به وجود آید، شناسایی شد. بر اساس اصول هفت گانه HACCP، نقاط کنترل بحرانی (CCP) انتخاب شد و حدود بحرانی، نظارت، اقدامات کنترلی و اصلاحات تعیین شد. برداشت نمونه آب از هر یک از نقاط کنترل بحرانی انجام شد. پارامترهای فیزیکوشیمیایی و میکربی با روش های استاندارد موردسنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج مربوط به سنجش خطرات در CCP نشان می دهد که پارامترهای pH، نیترات، کربن آلی کل و شاخص های میکروبی کلی فرم کل و کلی فرم مدفوعی در همه CCP های تعیین شده در محدوده بحرانی بودند. درحالی که پارامترهای سختی کل، فلوراید و شاخص میکروبی HPC صرفا در CCP1 در محدوده بحرانی قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سیستم HACCP را می توان جهت کاهش خطرات و افزایش ایمنی کیفیت آب خروجی سیستم های تصفیه آب خانگی به کاربرد. در همین راستا بایستی پایش منظم در دوره تناوب مشخص توسط اپراتور مناسب صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سیستم های تصفیه آب خانگی، سیستم HACCP، آب آشامیدنی، شهر تهران
  • مصطفی لیلی، مهدی سالاری، اعظم نادعلی صفحات 35-42
    زمینه و هدف
    گسترش شهرنشینی و افزایش تعداد وسایل نقلیه باعث ایجاد اثرات نامطلوب بر محیط زیست و سلامت انسان شده است. هدف از این مطالعه بررسی غلظت گازهای CO2، CO، HC، O2 و NOX در خروجی اگزوز خودروهای تست شده در مراکز معاینه فنی و تعیین ارتباط تغییرات آن ها با نوع کاربری خودرو، نوع سیستم تزریق سوخت و تغییرات لامبدا می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 1000 خودرو تست شده در مراکز فنی شهر همدان انجام شد. برای این منظور، غلظت های انتشار گازهای CO2، CO، HC، O2، NOX گردآوری شده و ارتباط بین تغییرات این گازها با ضریب لامبدا، نوع سیستم تزریق سوخت و نوع کاربری خودرو بررسی گردید. آنالیز آماری مورد استفاده شامل آنالیز واریانس یک طرفه و t-test مستقل بود (نرم افزار SPSS نسخه 16).
    یافته ها
    نتایج به دست آمده ارتباط معنی داری را بین تغییرات غلظت گازهای منتشر شده با تغییرات ضریب لامبدا، نوع خودرو و نوع سیستم تزریق سوخت نشان داد (05/0(p<. ضریب لامبدا مساوی 1 به عنوان بهترین شرایط احتراق شناخته شد چرا که دسترسی به مقدار کافی اکسیژن باعث کاهش انتشار گازهای CO و HC می شود. همچنین سیستم انژکتوری به دلیل توزیع مناسب تر سوخت و افزایش راندمان احتراق اثر قابل توجهی در کاهش انتشارات داشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشاهده شد که خودروهای با کاربری شخصی به دلیل استهلاک کمتر نسبت به تاکسی و سیستم انژکتوری به دلیل توزیع بهتر سوخت نسبت به کاربراتوری از نظر انتشار آلاینده ها در وضعیت بهتری می باشند.
    کلیدواژگان: سلامت انسان، انتشارات اگزوز، ضریب لامبدا، همدان
  • فردوس کریمی، نغمه عروجی، افشین تکدستان صفحات 43-56
    زمینه و هدف
    PolyDADMAC در تصفیه آب و فاضلاب به عنوان یک ماده منعقد کننده آلی اولیه خنثی کننده مواد کلوئیدی دارای بار الکتریکی منفی استفاده می شود و در مقایسه با منعقد کننده های معدنی حجم لجن را بیشتر کاهش می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی و مقایسه کارایی منعقد کننده نوین پلی دی آلیل دی متیل آمونیوم کلرید درمقایسه با فریک کلراید درحذف کدورت، کلیفرم و مواد آلی از آب آشامیدنی صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از دستگاه جارتست در تصفیه خانه آب اهواز انجام شد.در این پژوهش انعقاد آب خام با استفاده از PolyDADMAC به تنهایی،اختلاط همزمان فریک کلراید و PolyDADMAC و فریک کلراید به تنهایی مورد مطالعه قرار گرفت. محدوده مورد مطالعه برای کدورت های (NTU3850،80)، pH (9-5) و غلظت های مختلف ماده منعقد کننده انتخاب شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Excel، SPSS و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه (p<0.05) صورت گرفت.
    یافته ها
    بهینه ترین شرایط کارایی PolyDADMAC در کدورت NTU3850 ،در 8pH=، سرعت اختلاط سریع معادل rpm120 و دوز بهینه 5/0 میلی گرم در لیتر مشاهده گردید که در دوز بهینه 5/0 میلی گرم در لیتر راندمان حذف کدورت برابر با 84/99 درصد بدست آمد.دوز بهینه فریک کلراید به همراه PolyDADMAC، به ترتیب 15 و 4/0 میلی گرم در لیتر به دست آمد. در غلظت های بالاتر PolyDADMAC پایداری ذرات معلق دیده شد. به علاوه فلوکهای تشکیل شده توسط PolyDADMAC درشت تر و برای ته نشینی به زمان کمتری احتیاج داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله از مقایسه اثر منعقدکننده های ذکرشده در حذف کدورت های بالا (NTU 3850)، بیانگر کارایی خوب PolyDADMAC به عنوان منعقدکننده نسبت به فریک کلراید می باشد. همچنین نتایج حاصله نشان داد که راندمان حذف متاثر از کدورت اولیه بوده به طوری که هر چه کدورت اولیه بیشتر باشد راندمان حذف نیز بیشتر خواهد بود.
    کلیدواژگان: Poly dadmac، کدورت، فریک کلراید، انعقاد
  • حشمت الله نورمرادی، ندا کرمی، ثریا کرمی، سجاد مظلومی صفحات 57-64
    زمینه و هدف
    وجود ناخالصی های مختلف در آب آشامیدنی اعم از مواد معلق، ترکیبات شیمیایی، باکتری ها، ویروس ها و دیگر عوامل بیماری زا بیش از حد مجاز موجب افت کیفیت آب شده و این امر استفاده مردم از دستگاه های تصفیه آب خانگی را افزایش داده است. لذا این تحقیق با هدف بررسی تاثیر دستگاه های تصفیه آب خانگی بر کیفیت میکروبی و شیمیایی آب آشامیدنی شهر ایلام انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی، تعداد 50 دستگاه تصفیه آب خانگی به صورت تصادفی در تمام نقاط شهر ایلام انتخاب شد و پارامتر های کدورت، pH، کلر آزاد باقی مانده، کل جامدات محلول، هدایت الکتریکی، باکتری های هتروتروف، کل کلی فرم وکلی فرم مدفوعی در نمونه آب های ورودی و خروجی دستگاه تصفیه آب خانگی مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که راندمان دستگاه تصفیه آب خانگی در حذف کلر آزاد باقی مانده، کل جامدات محلول، هدایت الکتریکی، کدورت به ترتیب برابر 100، 44/70، 31/70 و 05/61 درصد بود و راندمان حذف کل کلی فرم برابر 61/21 درصد بود. نتایج نشان داد که دستگاه تصفیه آب خانگی دارای اثرات منفی بر روی حذف باکتری های هتروتروف و کلی فرم مدفوعی بوده است، به گونه ای که تعداد ارگانیسم های هتروتروف و کلیفرم مدفوعی در نمونه های خروجی بیشتر از ورودی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که دستگاه تصفیه آب خانگی در حذف آلودگی های میکروبی راندمان قابل قبولی ندارد و در اکثر مواقع باعث افزایش آلودگی میکروبی شده است. دستگاه های تصفیه آب خانگی موجب حذف کامل کلرآزاد باقی مانده آب شده که می تواند زمینه آلودگی میکروبی ثانویه آب را فراهم کند.
    کلیدواژگان: ایلام، آب آشامیدنی، کیفیت آب، دستگاه تصفیه آب خانگی
  • زهرا آقالری، سمیه جعفریان صفحات 65-72
    زمینه و هدف
    امروزه مردم به دلایل مختلف از جمله عدم کیفیت مطلوب آبهای آشامیدنی، سهولت دسترسی ، هزینه نسبتا پایین و نگرش مثبت از آبهای معدنی بطری شده استفاده می نمایند. از آنجا که مقادیر نیترات و نیتریت ، شاخصهای مهمی برای ارزیابی کیفیت آبهای معدنی می باشند، لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان نیتریت و نیترات آبهای معدنی بطری شده مورد عرضه در شهرستان بابل بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی که در شش ماه دوم سال 1394 انجام شد از 27 مارک معتبر شناسایی شده آبهای معدنی بطری شده مورد عرضه در سطح شهرستان بابل، بصورت تصادفی تعداد 2 نمونه از هر مارک اخذ و به آزمایشگاه ارسال گردید. سنجش نمونه ها با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر مدل DR2000 صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد میزان نیترات نمونه های آنالیز شده در محدوده 1تا 7/29 و غلظت نیتریت در دامنه003/0 تا 05/0میلی گرم در لیتر گزارش شد. به ترتیب مارکهای S5 و S4 دارای بیشترین و کمترین مقادیر نیترات، و نمونه های S5 و S15 به ترتیب دارای بیشترین و کمترین میزان نیتریت بود. همچنین اختلاف معناداری بین نتایج آزمون با برچسب نمونه ها مشاهده گردید(p<0.05).
    نتیجه گیری
    از آنجا که کلیه مارکهای آب معدنی های بررسی شده در این مطالعه دارای علامت استاندارد ملی ایران بودند و با توجه به عدم همخوانی پارامترهای آنالیزشده با برچسب نمونه ها لازم است ارگانهای تاییدکننده ، نظارت مستمر بر فرایند تولید و پایش کیفی محصولات داشته و کارخانجات تولیدکننده ملزم به رعایت استانداردهای برچسب گذاری و ثبت مشخصات کامل و منطبق با نمونه واقعی آب گردند.
    کلیدواژگان: آب معدنی، نیتریت، نیترات، بابل
  • نرگس بهداروند، الهام گودینی، حاتم گودینی، قدرت الله شمس خرم آبادی صفحات 73-82
    مقدمه
    حذف آلاینده های میکروبی آب با هدف دستیابی به استانداردهای کیفی آب دارای اهمیت می باشد. بنابراین گندزدایی آب آشامیدنی برای غیرفعال سازی و یا حذف پاتوژن ها در تاسیسات تصفیه آب انجام می شود. امروزه گندزدایی با استفاده از اشعه خورشیدی به دلیل سازگاری با محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر برخی فاکتورهای محیطی نظیر میزان کدورت، مواد آلی، نوع ظرف و غلظت اولیه باکتریایی در حذف اشرشیاکلی از محلول های آبی با استفاده از تابش اشعه خورشیدی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه عملکرد حذف اشرشیاکلی با استفاده از ظروف مختلف پلاستیکی و شیشه ای، مقادیر کدورت (NTU 20، 10، 0)، مواد آلی (mg/l 10، 5، 0) و غلظت اولیه باکتری اشرشیاکلی (100،200 و 300 باکتری در میلی لیتر) به صورت تجربی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در ماه های تیر و مرداد و در ساعات 11 تا 15 که بیشترین شدت تابش نورخورشید وجود داشته و در روزهای کاملا آفتابی انجام شده است.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که هر دو ظرف های پلاستیکی و شیشه ای قادر به کاهش باکتری اشرشیاکلی از 300 عدد در هر میلی لیتر به صفر در زمان ماند 60 دقیقه می باشند. با افزایش کدورت، غلظت مواد آلی و غلظت اولیه باکتریایی سرعت حذف باکتری در محلول کاهش می بابد. به طور کلی روش گندزدایی با اشعه خورشیدی قادر به حذف 100% اشرشیاکلی از محلول های آبی با غلظت اولیه باکتریایی 300 عدد در هر میلی لیتر، کدورت NTU 20 و غلظت مواد آلی 10 میلی گرم بر لیتر در طی 60 دقیقه زمان تماس می باشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از تکنولوژی تابش اشعه خورشیدی برای گندزدایی آب آشامیدنی در حد خانگی و برای جوامع دورافتاده مناسب است و حتی برای آب هایی با میزان کدورت و غلظت مواد آلی بالا نیز می تواند مورد استفاده قرارگیرد.
    کلیدواژگان: گندزدایی خورشیدی، باکتری های E، coli، محلول های آبی، تصفیه آب
  • آیت حسین پناهی، حسین کمانی، فاطمه سنچولی، محمد هاونگی صفحات 83-98
    سابقه وهدف
    از میان انواع مختلف آنتی بیوتیک ها، پنی سیلین جی یک آنتی بیوتیک رایج است که به دلیل تولید بالا و کاربرد زیاد آن در درمان بیماری های عفونی بسیار مورد توجه مسئولین بهداشتی بوده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی کارایی فرآیند اولتراسونیک/ فنتون درحذف آنتی بیوتیک پنی سیلین جی به روش سطح-پاسخ می باشد.
    مواد وروش ها
    اثر متغیرهای مستقل از جمله pH، پراکسید هیدروژن ، سولفات آهن، زمان تماس و غلظت اولیه پنی سیلین جی بر عملکرد پاسخ (راندمان حذف پنی سیلین جی) با روش سطح-پاسخ بر مبنای طراحی Central Composite Design مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز واریانس (ANOVA) ، به عنوان روش آماری آنالیز پاسخ ها استفاده شد. تمامی آزمایش ها در حضور فرکانس امواج صوتی 35 کیلو هرتز انجام گردید. اکسیژن مورد نیاز شیمیایی برای بررسی کارایی فرآیند انتخاب شد.
    یافته ها
    مدل پیشنهادی برای میزان راندمان حذف پنی سیلین جی از نظر آماری در سطح اطمینان 95 درصد معنی دار و ضعف برازش برای مدل پیشنهادی در سطح اطمینان 95 درصد بی معنی(8040/0= P )، راندمان حذف پنی سیلین جی تابع pH، غلظت پراکسید هیدروژن، آهن و زمان تماس بود و همچنین راندمان حذف پنی سیلین جی در شرایط بهینه برای متغیرهای ذکر شده به ترتیب (3، mg/L 43 ، mg/L 007/0 ، min60) برابر74/92 درصد تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    فرآیند اولتراسونیک/ فنتون تحت شرایط آزمایشگاهی ذکر شده یک روش کارآمد برای حذف پنی سیلین جی از محلول های آبی می باشد. طراحی آزمایش به روش بهینه CCD می تواند با کاهش تعداد آزمایش ها بهترین شرایط حذف آلاینده را تامین نماید.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک پنی سیلین جی، فرآیند اولتراسونیک، فنتون، روش سطح، پاسخ، اکسیداسیون پیشرفته
|
  • Nasim Danesh, Azam Marjani, Mohsen Ghorbani, Morteza Hosseini Pages 1-22
    Background And Objective
    Increasing environmental pollution caused by the discharge of wastewater caused serious problems because of the effect on health, especially the brain and liver and biological accumulation of it. The aim of this study was to assess the efficacy of magnetic graphene oxide as a sorbent for the removal of copper from aqueous solutions in the laboratory.
    Methods
    Physical characteristics and morphology of synthesized adsorbent wereanalyzed using FT-IR, SEM, XRD, EDX, VSM, BET and TEM techniques. In this study, the effects of impact, including the effect of time (30-180), temperature (20-60), concentration (60-500) and pH (1-5) for the removal of copper with design of experiments have been optimized. For this purpose, 30 experiment and response surface method using a central composite design software Design Expert 7.0.0 Trial was developed on five levels.
    Results
    The Langmuir and Freundlich isotherm were absorbed. The results showed that Langmuir and Freundlich isotherm data was fitted with both models. By utilizing the model Langmuir maximum adsorption capacity was 99 mg g-1. Pseudo-first-order and pseudo-second order kinetic data were used to describe the pseudo-second order model was the result of fitted. Thermodynamic parameters indicated that the adsorption process of Cu2 ions was spontaneous, feasible, endothermic and physical in nature.
    Conclusion
    The present study concludes that the magnetic graphene oxide could be employed as low-cost adsorbent for the removal of Cu2 ions from aqueous solutions due to fast kinetics, high adsorption capacity.
    Keywords: Adsorption, Isotherm, Kinetics, Copper, Response surface methodology
  • Salimeh Rezaeinia, Simin Nasseri, Mahdi Farzadkia, Ali Esrafili, Mitra Gholami Pages 23-34
    Background and Objective
    the advantage of choosing Household water treatment over tap water for drinking is based on the human health assurance of health risks with these devices. The Hazard Analysis Critical Control Points system (HACCP) is a framework that identifies and manages significant hazards at the source to point of use in the process of producing drinking water. This study can be aimed at introducing of HACCP systems as a model to identify the most important potential hazards and control these risks in the flow diagram of RO-based Household Water Treatment in Tehran.
    Methods
    The possible hazards identified at each step of water production by household water treatment. According to the principle of Seven HACCP, Critical Control Point (CCP) is selected and determined critical limits, monitoring, and corrective action. Sampling water is taken from each critical control point. Physicochemical and microbiological parameters were measured by standard methods.
    Results
    Results of CCP Risk assessment have confirmed that the parameters of pH, nitrate, total organic carbon, and total coliform and fecal coliform were in the critical limits for defined CCPs. While, the total hardness, fluoride, and HPC were in the critical limit only at the CCP1.
    Conclusion
    The results showed that the HACCP system can be used to reduce the risks, increase the safety of the output water of the household water treatment. To this end, regular monitoring must be carried out in the specified period by the appropriate operator.
    Keywords: Household Water Treatment, HACCP system, drinking water, Tehran
  • Mostafa Leili, Mehdi Salari, Azam Nadali Pages 35-42
    Background
    Expanding urbanization and increasing the number of vehicles have led to adverse effects on both the environment and human health. The propose of this study is to evaluate the concentration of CO2, CO, HC, O2, NOX in the exhaust outlet of vehicles tested in technical examination center, and to determine the relationships between their variation and lambda coefficient, type of fuel injection system as well as vehicle type.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 1000 vehicles tested in technical examination centers in Hamadan city. To do this, the concentrations of CO2, CO, HC, O2, NOX gases emission were obtained, and then the relations between variation of these gases and lambda coefficient, type of fuel injection system and vehicle type were investigated. The statistical analysis that used in this study include one-way ANOVA and independent t-test (SPSS 16).
    Results
    The results of this study showed a significant relationship between the concentration of emitted gases and the lambda coefficient, the vehicle type and the type of fuel injection system (p
    Conclusion
    In the current study, it was observed that personal vehicles due to lower depreciations than the taxis, and the injector systems due to better distribution of the fuel than the carburetor ones, have better conditions in term of pollutants emissions.
    Keywords: Human health, Exhaust emissions, Lambda coefficient, Hamadan
  • Ferdos Karimi, Naghmeh Orooji, Afshin Takdastan Pages 43-56
    Background and Objective
    PolyDADMAC is used in water and waste water treatment as a primary organic coagulant which can neutralize colloidal material with negative charge and reduces sludge volume compared with Mineral coagulants. The aim of this study was to evaluate and compare of PolyDADMAC with ferric chloride as a coagulant on the removal of turbidity, Coliform and Organic matter from Ahvaz drinking water.
    Materials And Methods
    This study was carried out in a lab scale and using a jartest device in Ahwaz water treatment. In this research, the coagulation of raw water was studied using PolyDADMAC alone, and mixed coagulant of PolyDADMAC and ferric chloride at various dose and ferric chloride alone were compared. The study range was selected for turbidity (NTU3850, 80), pH (9-5) and different concentrations of coagulant material .Data analysis was performed using Excel, SPSS software and one way ANOVA (p
    Results
    The optimal efficiency conditions of PolyDADMAC in turbidity 3850 NTU, pH=8, Flash Mix =120rpm and resulted in an optimum dose of 0.5 mg/L which the highest turbidity removal percentage was to be 99.84% in optimal dose of 0.5ppm of coagulant. The optimum doses of ferric chloride with PolyDADMAC were obtained at 15mg/L and 0/4mg/L, respectively. Under higher doses of PolyDADMAC, flocs showed stabilized in solution .In addition, PolyDADMAC also produced larger floc with higher settling velocity that need less time to settle.
    Conclusion
    The results from the comparison of the effect of coagulants mentioned in the high turbidity removal (NTU 3850) indicate the good performance of PolyDADMAC as coagulant to ferric chloride Also, the results showed that the removal efficiency was affected by the initial turbidity so that the higher the initial turbidity, would be the more efficient the turbidity removal.
    Keywords: Poly DADMAC, Turbidity, Ferric chloride, Coagulation
  • Heshmatollah Nourmoradi, Neda Karami, Soraya Karami, Sajad Mazloomi Pages 57-64
    Background And Aim
    The presence of various impurities including suspended solids, chemical compounds, bacteria, viruses and other pathogens can reduce the water quality and it has been increased the use of household water treatment plants. Therefore, this study aimed to investigate the effect of household water treatment plants on the microbial and chemical characteristics of drinking water in Ilam city.
    Materials and Methods
    In this cross - sectional study, 50 household water treatment plants were randomly selected in all the regions of the Ilam city. The parameters of turbidity, pH, free residual chlorine, total dissolved solids (TDS), electrical conductivity (EC), heterotrophic bacteria count (HPC) and fecal and total coliforms were measured in the inlet and outlet water samples of the household water treatment plants.
    Findings: The results showed that the removal efficiencies of free residual chlorine, total dissolved solids, electrical conductivity, and turbidity by the household water treatment plants were 100, 70.44, 70.31 and 61.05%, respectively. The removal efficiency for total coliform was 21.61%. The finding also showed that the household water treatment plants had negative effects on the removal of heterotrophic bacteria and fecal coliforms, so that the number of these organisms in the outlet water samples was higher than of inlet.
    Conclusion
    The results indicated that the household water treatment plants had not acceptable efficiency on the removal of microbial contamination and in many cases even increased the microbial contamination. The water treatment plants also eliminate all the free residual chlorine contents in the water that can be result in the secondary microbial contamination of the treated water.
    Keywords: Ilam, Drinking water, Water quality, Household water treatment plant
  • Zahra Aghalari, Somaye Jafarian Pages 65-72
    Background And Objective
    Nowadays, people for various reasons, including a lack of good quality drinking water, ease of access, relatively low cost and a positive attitude of bottled mineral water is used. Nitrate and nitrite levels in mineral water supplies are important indicators of water quality; Therefore, The aim of this study was to determine the amount of nitrite and nitrate in bottled mineral water available in the city of Babol.
    Materials And Methods
    This cross –sectional study was the second half of 2015 of 27 bottled mineral waters recognized brand available in the city of Babol, just random two samples of each brand were collected and sent to the laboratory and were analyzed by Spectrophotometer DR2000.
    Results
    The results showed that samples to be analyzed as nitrate the range of 1 to 29/7 and nitrite concentrations in range of 0/003 to 0/05 mg were reported. Brands S5 and S4 have the highest and lowest levels of nitrate and samples S5 and S15 was the highest and the lowest nitrite. Also significant differences was observed between test results with sample labels (p
    Conclusion
    All brands were marked with the national standard and Due to lack of compatibility with labels of samples analyzed parameters is required Endorsing organizations, constant monitoring of the production process and product quality monitoring and factory manufacturers Required to comply with all standards, labeling and registration are complete and consistent with real water samples
    Keywords: Mineral water, Nitrite, Nitrate, Babol
  • Narges Behdarvand, Elham Godini, Hatam Godini, Ghodratolah Shams Khoramabadi Pages 73-82
    Introduction
    The removal of microbial pollutants is important for access of water quality standard. Therefore, drinking water disinfection for pathogens removal or inactivation conducted in water treatment installations. Today, due to environmental friendly, solar radiation disinfection considered. Objective of this study was effect of certain environmental factors such as turbidity, organic matter, container kind, and initial bacteria concentrations on E. coli removal from water solution using solar radiation disinfection.
    Material and
    Methods
    In this study, the performance of E. coli removal were evaluated using different container (PET and Glass), turbidity (0, 10, 20 NTU), organic matter (0, 5, 10 mg/l), and initial E. coli concentrations (100, 200, 300 bacteria/ml) as experimental study. This study conducted at perfectly sunny days in July and August between 11 to 15 o’clock with maximum radiation intensity.
    Results
    Results of this study show that both PET and Glass containers are capable to decrease of 300 E.coli per milliliter to zero at 60 min contact time. With increasing of organic matter, turbidity, and initial concentration of E. coli, bacterial removal rate from water solution decreased. Generally, solar radiation can be provide 100 % removal of E. coli in a water solution with 300 E. coli/l as initial concentration, 20 NTU of turbidity and 10 mg/l of organic matter with 60 min contact time.
    Conclusion
    The use of solar radiation technology is suitable for drinking water disinfection both at household level and at remote communities even for water with high turbidity and high organic matter concentrations.
    Keywords: Solar disinfection, E. coli, Water solutions, Water treatment
  • Ayat Hossein Panahi, Hossein Kamani, Fateme Sancholi, Mohammad Havangi Pages 83-98
    Background and
    Purpose
    Extreme use of antibiotics and discharging them to the environment lead to serious consequences. Antibiotic Penicillin G a common antibiotic due to high production and are used in the treatment of infectious diseases health officials give much attention .The aim of the present study was to Remove antibiotic Penicillin G in aquatic environments with the ultrasonic / Fenton by response surface methodology.
    Materials And Methods
    We evaluated the effect of independent variables including solution pH, H2O2, Fe3, reaction time and the initial concentration of the antibiotics Penicillin G on response performance (removal efficiency Penicillin G) with response to surface methodology based on Central Composite Design (CCD). ANOVA was applied to analyze the responses. All experiments were performed in the presence US frequency 35(kHz). Chemical Oxygen Demand was selected to follow the performance for Penicillin G antibiotics removal of the ultrasonic/ Fenton process.
    Results
    Penicillin G removal in proposed model was statistically significant at 95% confidence level. The model had insignificant lack-of-fit at 95% confidence level (P=0.8040). Penicillin G removal efficiency was dependent on PH, H2O2, Fe3 and reaction time. The removal efficiency of Penicillin G was 94.74% at optimum condition (3, 43mg/l, 0.007mg/l and 60 min).
    Conclusion
    ultrasonic/ Fenton process applying current experimental conditions was found to be efficient in removal of the Penicillin G from aqueous solutions. Designing experiments by D-optimal method can optimize the removal of the process and prepare the best conditions for pollutant removal by reducing the number of experiments.
    Keywords: Penicillin G antibiotic_Ultrasonic-Fenton process_Response Surface Methodology_Oxydation Advanced