فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 44 (پاییز 1383)

  • 142 صفحه، بهای روی جلد: 6,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1383/07/01
  • تعداد عناوین: 16
|
  • داوود فرزین، روناک سعادتی صفحه 1
    سابقه و هدف
    دیفن هیدرامین، مشتق اتانل آمین و آنتاگونیست گیرنده H1 هیستامینی است. این دارو کاربرد زیادی در تخفیف علایم واکنش های حساسیتی از جمله اختلالات خارش دار پوستی، التهاب ملتحمه چشم و مخاط بینی، تهوع و استفراغ، بیماری حرکت، سرگیجه، بی خوابی، درمان علامتی سرفه و سرماخوردگی دارد و دارای خاصیت بی حس کننده موضعی است. دیفن هیدرامین عوارض جانبی مهمی از جمله خستگی، اختلال در هماهنگی حرکتی و کم شدن قابلیت حرکتی دارد. این عوارض ممکن است از طریق اثر بر سیستم عصبی مرکزی و یا به واسطه اثر مستقیم بر عضلات اسکلتی ایجاد شوند. مطالعات گسترده ای در رابطه با اثر مرکزی دیفن هیدرامین صورت گرفته است ولی در مورد چگونگی اثر مستقیم آن بر عضلات اسکلتی گزارش چندانی در دسترس نیست. این پژوهش در راستای تعیین اثر و مکانیسم دیفن هیدرامین بر عضله اسکلتی دو بطنی گردن جوجه طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    عضله دو بطنی پس از جدا سازی از گردن جوجه ای با سن سه هفته، در دستگاه حمام عضو قرار گرفت. جهت حفظ سلامتی عضله و برقراری شرایط فیزیولوژیک، محلول تیرود 37 درجه سانتیگراد به همراه اکسیژن وارد ظرف یا vessel دستگاه حمام عضو با حجم 70 میلی لیتر گردید. پس از کنترل نهایی با استفاده از دستگاه محرک، تحریک الکتریکی با فرکانس 1/0 هرتز، ولتاژ 5 الی 10 ولت و مدت زمان تحریک (duration) 5/0 میلی ثانیه ایجاد شد و فعالیت انقباضی به صورت کشش ناگهانی(Twitch) از طریق دستگاه مبدل به دستگاه تندنگار منتقل و ثبت گردید.
    یافته ها
    دیفن هیدرامین در غلظت های بالاتر از30 میکروگرم/میلی لیتر، واکنش کشش ناگهانی نسبت به تحریکات الکتریکی غیرمستقیم را کاهش داد. واکنش انقباضی نسبت به استیل کولین اگزوژن در غلظت های 50 و100 نانوگرم/میلی لیتر دیفن هیدرامین افزایش یافت.
    واکنش انقباضی نسبت به استیل کولین اگزوژن و کرباکول در حضور غلظت 30 میکروگرم/میلی لیتر دیفن هیدرامین مهار شد. اثر مهاری دیفن هیدرامین توسط فیزوستیگمین یا 4-آمینوپیریدین خنثی نشد.
    منحنی های واکنش وابسته به دوز استیل کولین و کرباکول در حضور دیفن هیدرامین 1 و 30 میکروگرم/میلی لیتر با کاهش اثر، به سمت راست تغییر یافت.
    استنتاج
    در غلظت های درمانی، دیفن هیدرامین دارای اثر مهاری بر عملکرد عصب-عضله به همراه اثر آنتی کولین استرازی است؛ به طوری که در این رابطه، واکنش کشش ناگهانی تغییر نکرد. در غلظت های سمی، دیفن هیدرامین اثر مهاری شدید بر روی واکنش کشش ناگهانی ایجاد نمود که احتمالا“مربوط به اثر تثبیت غشایی می باشد.
    کلیدواژگان: عضله دو بطنی گردن، دیفن هیدرامین، هیستامین، جوجه
  • محمد رجبی، شیوا مهران، حمیدرضا ذاکری صفحه 13
    سابقه و هدف
    با توجه به اثرات متفاوت جوانه گندم بر چربی های خون و نبود اطلاعات کافی در زمینه اثر جوانه گندم خام بر چربی های خون بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی بر اساس الگوی غذایی منطقه، این تحقیق در شهرستان ساری و سال 1381 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، 15 بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی، روزانه 30 گرم جوانه گندم خام مخلوط با ماست را، همراه با رژیم غذایی معمولی خود، در دو وعده غذایی ناهار و شام به مدت چهار هفته مصرف کردند. سپس به مدت چهار هفته با قطع مصرف جوانه گندم، مرحله پیگیری را با ادامه رژیم غذایی معمولی، طی کردند. برای ارزیابی رژیم غذایی بیماران، سه روز متوالی قبل از شروع مداخله، دو روز متوالی در مرحله مداخله و پیگیری، «یاد آمد 24 ساعت غذا» بررسی شد و میانگین دریافت روزانه مواد مغذی محاسبه گردید. نتایج با استفاده از آزمون های آماری واریانس و ANOVA و آزمون + زوج تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    مصرف جوانه گندم خام به مدت چهار هفته، سطح کلسترول تام سرم را 5/6 درصد (002/0 < P) و سطح تری گلیسریدسرم را 15 درصد (001/0 < P) کاهش داد. سطح VL DL-C با مصرف جوانه گندم خام به مدت چهار هفته به طور معنی دار کاهش یافت (001/0 < P). سطح L DL-C و HDL-C و نسبت های و در این مطالعه تغییر معنی داری پیدا نکرد. سطح کلسترول تام، تری گلیسریدسرم و VLDL-C چهار هفته پس از قطع مصرف جوانه گندم، افزایش معنی دار یافت. ولی به سطح اولیه (قبل از شروع مداخله) نرسید.
    استنتاج
    جوانه گندم خام با کاهش سطح کلسترول تام و تری گلیسیرید و V LDL-C سرم می تواند در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی و مرگ و میرهای ناشی از آن موثر باشد.
    کلیدواژگان: جوانه گندم، کلسترول تام، تری گلیسرید، لیپوپروتئین
  • آزاده توکلی دارستانی، مسعود کیمیاگر، ناصر ولایی صفحه 21
    سابقه و هدف
    نظر به شیوع بالای چربی های خون و با توجه به تناقضات موجود در تاثیر گردو بر فراسنج های آن چربی های خون (به ویژه تری گلیسرید و HDL-C)، این تحقیق به منظور تعیین تاثیر گردو بر سطح چربی های خون زنان یائسه مبتلا به افزایش خفیف کلسترول خون خفیف، مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی قلبی- عروقی تهران، سال 1381 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش نیمه تجربی از نوع مقایسه قبل و بعد بر روی 8 زن یائسه مبتلا به افزایش خفیف کلسترول خون خفیف انجام شد. در شروع و انتهای هفته چهارم مداخله، BMI و WHR محاسبه گردید. سه روز قبل از شروع مطالعه، به منظور تعیین کل چربی رژیم غذایی و اسیدهای چرب PUFA (لینولئیک و لینولنیک)، MUFA و SFA، الگوی مصرف مواد غذایی از طریق پرسشنامه 24 ساعته یادآمد خوراک گرفته شد. به مدت چهار هفته، روزانه 25تا27 گرم گردو به عنوان بخشی از اسیدهای چرب ‍PUFA در رژیم غذایی، جایگزین یک سوم کل چربی رژیم غذایی شد. کلسترول تام، تری گلیسرید، LDL-C و HDL-C در نمونه خون ناشتا در شروع و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. تغییرات چربی سرم و تغییرات BMI و WHR با آماره Paired t-test مورد سنجش قرار گرفت و تغییرات رژیم غذایی در مقاطع مورد بررسی با ANOVARM آزمون شد.
    یافته ها
    . تغییرات BMI و WHR قبل و بعد از مداخله از لحاظ آماری اختلاف معنی داری را نشان نداد. میزان کلسترول تام در حدود 8/14 درصد، LDL-C در حدود 25 درصد (01/0 P<) و نسبت در حدود 3/29 درصد (05/0P<) کاهش یافت. تغییرات تری گلیسرید، HDL-C و نسبت از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    طی سه بار بررسی مصرف رژیم غذایی، در میزان دریافت انرژی و مواد مغذی، تغییر معنی داری مشاهده نشد. تنها دریافت اسید آلفا لینولنیک، از 28/0±48/0 گرم در هفته اول به 08/0±58/2 گرم در هفته دوم و 04/0±55/2 گرم در هفته چهارم، افزایش یافت.
    استنتاج
    . جایگزینی گردو به عنوان بخشی از اسیدهای چرب PUFA در رژیم غذایی سبب کاهش سطح LDL-C و کلسترول تام شده و نسبت را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: گردو، هیپرکلسترولمی، اسید آلفا لینولنیک، فراسنج چربی سرم
  • سیدعبدالله عمادی، محمدحسین گریبان، ابراهیم نصیری صفحه 32
    سابقه و هدف
    در جراحی سزارین برای پیشگیری از ورود ترشحات از حلق به داخل راه های هوایی در طی بی هوشی عمومی، روش القا سریع بی هوشی و لوله گذاری سریع تراشه با لوله کاف دار توصیه می شود. در هنگام لوله گذاری تراشه، چنانچه عضلات به اندازه کافی شل نشوند امکان وارد آمدن آسیب به راه هوایی، به ویژه در خانم های باردار به دلیل ادم راه هوایی، بیش تر است. در این مقاله تاثیر افزایش مقدار اسکولین بر وضعیت عکس العمل های حرکتی مددجو در هنگام لوله گذاری تراشه مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    یک صد خانم باردار وبدون مشکل عمومی و عصبی- عضلانی که به طور مستمر به اتاق عمل بیمارستان امام خمینی(ره) ساری مراجعه کرده و نامزد جراحی سزارین انتخابی بودند به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. بعد از اجرای بی هوشی سریع به ترتیب به گروه های 1 و 2 و3 به میزان 5/1، 2، 5/2 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن، ساکسینل کولین به صورت داخل وریدی تزریق شد و متعاقبا لوله گذاری تراشه با لوله شماره 7 راش انجام شد. عکسل العمل های حرکتی در چهار سطح شدید، متوسط، خفیف و بدون حرکت در هنگام لوله گذاری مشاهده و ثبت شد.
    یافته ها
    عدم وجود عکس العمل های حرکتی، بیش ترین درصد پاسخ را در هر گروه به خود اختصاص داد که این نتیجه در گروه سوم، بیش تر بوده است. اختلاف معنی داری از نظر پاسخ های حرکتی در بین سه گروه مشاهده نشد.
    استنتاج
    افزایش مقدار ساکسینیل کولین در هنگام لوله گذاری تراشه برای خانم های سزارینی، موجب کاهش عکس العمل های حرکتی نمی شود و حرکات اضافی زمان لوله گذاری ممکن است مربوط به عوامل دیگری باشد.
    کلیدواژگان: ساکسینیل کولین، لوله گذاری تراشه، سزارین، پاسح های حرکتی
  • سوسن اردستانی، ناصر توسلی صفحه 37
    سابقه و هدف
    عفونت انگل لیشمانیا ماژور می تواند در موش BALB/c، احشایی شود و در صورت عدم درمان دارویی، حیوان آلوده را از بین ببرد. این انگل باعث آلودگی درشت خواران تک هسته ای (ماکروفاژ) می شود که مسوولیت بلع وحذف انگل رابرعهده دارند. از آن جا که این بیماری باعث سرکوب پاسخ های ایمنی می شود و معلوم شده است که لوامیزول یک داروی تقویت کننده ایمنی است، تصمیم گرفته شد اثر لوامیزول در فرآیند بیماری لیشمانیوز احشایی ناشی از لیشمانیا ماژور در موش BALB/c بررسی شود.
    مواد و روش ها
    لوامیزول در مقادیر 1 و 5/2 و 5 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش، به صورت درون صفاقی، 4 ساعت قبل و دو هفته پس از چالش با انگل عفونت زا به حیوان تزریق شد. سپس رشد زخم پوستی، پاسخ حساسیت شدید تاخیری و فعالیت بلع درشت خواران مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    قطر زخم و میزان مرگ و میر در گروه هایی که دارو درمانی شده بودند، به طور معنی داری کاهش نشان داد. مطالعه بلع درشت خواران تک هسته ای نیز نشان داد که لوامیزول قادر است فرآیند بلع انگل را افزایش دهد.
    استنتاج
    نتایج این مطالعه نشان می دهد لوامیزول روند بیماری لیشمانیوز احشایی را در موش حساس BALB/c کنترل می نماید.
    کلیدواژگان: لیشمانیاماژور، لوامیزول، ایمنی سلولی، ماکروفاژ، موش BALB، c
  • روح الله عبدی، هادی مجیدی، عبدالمجید کثیری صفحه 45
    سابقه و هدف
    گونه های مختلف ساختمان حفره بینی و سینوس های اطراف آن نه تنها سبب اختلال در تهویه و تخلیه سینوس ها شده و زمینه را برای ایجاد سینوزیت های مزمن و راجعه فراهم می کند بلکه سبب بروز برخی عوارض ناخواسته در حین جراحی آندوسکوپیک سینوس های اطراف بینی می شود. هدف از این تحقیق، بررسی شیوع این گونه ها در بیماران مراجعه کننده به مرکز تصویربرداری پزشکی بینای ساری از بهمن 81 لغایت تیر 82 می باشد.
    مواد و روش ها
    تحقیق از نوع بررسی موارد بوده و از سینوس های اطراف بینی 300 بیماری که به علت علائم بالینی مربوط به سینوزیت مراجعه کرده بودند، مقاطع سی تی اسکن 2 میلی متری تهیه شد. بیماران با سابقه جراحی بر روی حفره بینی و سینوس های اطراف بینی از مطالعه خارج شدند. تمام کلیشه های سی تی اسکن توسط دو متخصص پرتونگاری تفسیر و اطلاعات مربوط به هر بیمار وارد پرسش نامه گردید و شیوع گونه های مختلف سینوس های صورت ارزیابی شد.
    یافته ها
    از300 بیمارموردبررسی،61 درصد مرد و39 درصد زن وعمدتا در دهه سوم وچهارم عمربوده اند نتایج به دست آمده، موارد زیر را نشان داد: تورم مخاطی70 درصد،کمپلکس استئومئاتال بسته6/45 درصد، پان سینوزیت3/17درصد، پر ازهوا شدن uncinate process 6/2 درصد، کونکابولوزا 35 درصد، huller cell3/11 درصد، تورفتگی Supra orbital 6/5 درصد،Plate Sphenomaxillary 3/0درصد، سلول اونودی 3/4 درصد و تقارن Olfactory fossa 56 درصد.
    استنتاج
    یکی از علل شیوع سینوزیت در کشور ما، گونه های مختلف ساختمان آن می باشد که برای جلوگیری بهتر است قبل از جراحی، ساختمان دقیق سینوس ها را با سی تی اسکن بررسی نمود.
    کلیدواژگان: واریاسیون، آناتومی، سینوس، پارانازال
  • سید محمدتقی آیت اللهی، هاله قائم، سید علیرضا آیت اللهی صفحه 51
    سابقه و هدف
    هدف از این مطالعه، تعیین میانگین سن یائسگی طبیعی با در نظر گرفتن ویژگی های اجتماعی- اقتصادی- جمعیتی و رفتارهای بهداشتی بود. اطلاعات از طریق انجام یک مطالعه مقطعی و بر پایه جمعیت به دست آمد.
    مواد و روش ها
    برای انجام مطالعه، مصاحبه رو در رو با 948 زن ساکن شیراز که به طور طبیعی یائسه شده بودند، انجام گرفت. این زنان به طور تصادفی از چارچوب نمونه گیری که نواحی پستی شهر بودند، انتخاب شدند.
    یافته ها
    مهم ترین نتایج به دست آمده بدین قرار است: میانگین سن یائسگی طبیعی 3/48 سال با میانه 49 سال تعیین گردید. متوسط سن یائسگی طبیعی در زنانی که تا به حال ازدواج نکرده بودند(7/44 سال، 006/0 P<)، سطح درآمد پایین داشتند(4/47 سال، 002/0 P<)، در طبقه اجتماعی پایین بودند (8/45 سال، 000/0 P<)، قلیان می کشیدند (9/47 سال، 014/0 P<) و رابطه خویشاوندی با همسر داشتند (1/48 سال، 027/0 P<) پایین تر از سایرین بود.
    استنتاج
    این پدیده با توجه به افزایش امید به زندگی در میان زنان و ارتباط قوی با میزان های ابتلا و مرگ و میر در میان این قشر از جامعه باید مورد توجه قرار گیرد. علی رغم این که ژنتیک در سن یائسگی موثر است، نمی توان نقش عوامل اجتماعی- جمعیتی از جمله وضعیت تاهل و طبقه اجتماعی- اقتصادی را نادیده گرفت.
    کلیدواژگان: سن یائسگی، ویژگی های اجتماعی، جمعیتی، مطالعه مقطعی، یائسگی طبیعی
  • سید حمزه حسینی، علیرضا خلیلیان، علی واحدی صفحه 60
    سابقه و هدف
    نوجوانی از مهم ترین مراحل رشد و تکامل انسان می باشد که ویژگی های رشدی آن می تواند زمینه ساز بروز انواع اختلالات رفتاری، بزهکاری، سوء مصرف مواد و بیماری های روانی باشد. با توجه به افزایش تعداد نوجوانان و جوانان در ساختار جمعیتی ایران، شناخت سریع و برنامه ریزی مناسب برای کنترل این اختلالات، حائز اهمیت می باشد. بر این اساس در پژوهش حاضر، وضعیت سلامت روانی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر ساری در سال تحصیلی 82-81 مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی، 1536 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه شهر ساری با استفاده از آزمون SCL-90-R و پرسشنامه دموگرافیک مورد ارزیابی قرار گرفتند و داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده، 5/10 درصد از دانش آموزان، مشکوک به اختلال روانی هستند که شایع ترین آسیب شناسی روانی در ابعاد 9 گانه آزمون در جمعیت مورد مطالعه به ترتیب زیر بوده است: افکار پارانوئید، حساسیت در روابط متقابل، پرخاشگری، افسردگی، اضطراب، وسواس اجبار، روان پریشی، شکایات جسمانی و ترس مرضی. همچنین تفاوت معنی داری بین سلامت روانی با متغیرهای جنس، سن و تحصیلات، حداقل در برخی از ابعاد آزمون وجود دارد.
    (05/0P<).
    استنتاج
    با توجه به نتایج پژوهش و میزان موارد مشکوک به اختلال روانی در دانش آموزان، توجه بیش تر مسوولین جهت حل مشکلات بهداشت روانی دانش آموزان و فعال سازی مرکز مشاوره دانش آموزی ضروری به نظر می رسد و انجام برنامه ریزی های جامع به منظور ارایه خدمات مشاوره روان پزشکی و اجرای برنامه های منظم و مستمر آموزش بهداشت روانی و نیز گنجاندن مطالب درسی در زمینه بهداشت روانی می تواند در جهت ارتقاء سلامت روانی دانش آموزان مفید باشد.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی روانی، رشد و تکامل، نوجوانان
  • ساسان طبیبان صفحه 68
    سابقه و هدف
    معمول ترین راه تشخیص اختلال عملکرد سیستولیک بطن چپ(LVSD) اکوکاردیوگرافی است. این مطالعه برای مشخص نمودن میزان همراهی بلوک شاخه چپ(LBBB) با LVSD، کسر جهشی (EF) کم تر از 50 درصد، صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    از 2522 بیماری که از اردیبهشت سال های 1379 تا 1381 در بخش قلب مرکز آموزشی- درمانی بیمارستان امام خمینی(ره) بستری شدند، 215 بیمار بلوک شاخه چپ داشتند که از این تعداد در 200 بیمار، اکوکاردیوگرافی انجام شد. LBBB براساس معیارهای ECG:
    یافته ها
    از 200 بیمار با LBBB تنها 10 درصد، EF بیش تر از 50 درصد داشتند و 90 درصد از آن ها در اکوکاردیوگرافی LVSD را نشان دادند. میزان EF کم تر از 30 درصد، 20 تا 40 درصد، و 40 تا 50 درصد در بیماران مورد مطالعه به ترتیب 5/25، 33 و 5/31 درصد بود.
    استنتاج
    وجود بلوک شاخه چپ در الکتروکاردیوگرام به طور معنی داری با اختلال عملکرد سیستولیک بطن چپ همراه است.
    کلیدواژگان: بلوک شاخه چپ، فونکسیون سیستولیک، الکتروکاردیوگرافی، اکوکاردیوگرافی
  • ژیلا ترابی زاده، فرشاد نقش وار، امید عمادیان صفحه 73
    سابقه و هدف
    فقر آهن شایع ترین کمبود تغذیه ای جهان و کشور ایران می باشد؛ بخصوص این نگرانی وجود دارد که در نوجوانان دختر، این مشکل تغذیه ای باعث عوارضی مانند اختلال یادگیری و کم خونی شود. تحقیق حاضر به منظور تعیین شیوع فقرآهن و کم خونی ناشی از آن در دختران دانش آموز مدارس راهنمایی شهر ساری انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش توصیفی انجام شد. 920 دانش آموز به روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. پس از توضیح و کسب مجوز، اطلاعات دموگرافیک پرسیده و ثبت شد و از هر نمونه 7 سی سی خون جهت بررسی شمارش کامل گلبولیCBC))، لام خون محیطی،آهن سرم، ظرفیت کلی آهن متصل شونده(TIBC) گرفته شد. آزمایش ها به روش ها استاندارد انجام شد. درصد اشباع ترانسفرین (TS) محاسبه گردید.
    دانش آموزان با هموگلوبین کم تر از 5/11 گرم در دسی لیتر یا هماتوکریت کم تر از 34 درصد، کم خون و افراد با TS کم تر از 16 درصد یا فریتین کم تر از 12 میکروگرم در دسی لیتر، مبتلا به فقرآهن در نظر گرفته شدند. دانش آموزانی که دارای معیارهای فقرآهن توام با کم خونی بودند، مبتلا به کم خونی فقر آهن تشخیص داده شدند. حداقل و حداکثر شیوع به دست آمده با اطمینان 95 درصد (CI 95) برای جوامع مشابه محاسبه گردید.
    یافته ها
    881 نفر همکاری نمودند. شیوع کم خونی (24/9- 76/5) 5/7 درصد، فقرآهن (1/37- 9/31) 34 درصد و کم خونی فقر آهن (53/3- 14/1) 5/2 درصد به دست آمد. شیوع فقر آهن و کم خونی در دانش آموزان مدارس دولتی و غیرانتفاعی مشابه بود.
    استنتاج
    با توجه به شیوع زیاد فقرآهن، مطالعاتی برای تاثیر و باصرفه بودن تجویز سولفات آهن به منظور پیش گیری از کم خونی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فقر آهن، کم خونی فقرآهن، دختران نوجوان
  • رویا قاسمیان، نرگس نجفی، آرمان شجاعی فر صفحه 79
    سابقه و هدف
    استافیلوکک طلایی مقاوم به متی سیلین(MRSA) از عوامل بیماری زای شایع بیمارستانی است که میزان شیوع آن در طی 3 دهه گذشته در سرتاسر جهان در حال افزایش می باشد. یکی از منابع مهم ایجاد عفونت و انتقال آن توسط کارکنان بیمارستانی است. این مطالعه Cross Sectional جهت تعیین فراوانی ناقلین استافیلوکک طلایی در بینی و تعیین طرح مقاومت آنتی بیوتیکی آن در کارکنان بیمارستان رازی قائم شهر در آبان ماه 82 انجام شد.
    مواد و روش ها
    نمونه ها از ناحیه قدامی بینی 100 نفر از کارکنان درمانی بیمارستان، توسط سوآپ پنبه ای استریل گرفته شد و پس از قرار دادن در لوله آزمایش حاوی آبگوشت برای شناسایی استافیلوکک طلایی و آنتی بیوگرام با معیار NCCLS به آزمایشگاه فرستاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 36 درصد افراد، ناقل استافیلوکک طلایی در بینی بوده اند. از نظر شغلی 40 درصد پرستاران و 48 درصد خدمات آلوده بودند. هیچ رابطه ای بین سن، جنس و سال های خدمت با ناقلی وجود نداشته است. بیش ترین مقاومت، نسبت به اگزاسیلین(83درصد) و کم ترین مقاومت، مربوط به کلرامفنیکل (8/2 درصد) بوده است. مقاومت به وانکومایسین(VRSA) در 2 مورد (5/5 درصد) دیده شد.
    استنتاج
    فراوانی ناقلین استافیلوکک طلایی در کارکنان درمانی مطالعه حاضر کم تر از آمارهای موجود (50 الی 90 درصد) و در حد شیوع جامعه بوده است(20 الی 40 درصد)، در حالی که مقاومت آنتی بیوتیکی بیش از سایر مطالعات بوده است. شیوع بالای MRSA در این مطالعه و مهم تر از آن یافتن VRSA حائز اهمیت بسیاری است و می تواند ناشی از مواجهه مداوم ارگانیسم های بیمارستانی با انواع آنتی بیوتیک ها باشد و باید ضمن شناخت عوامل زمینه ساز، اقدامات مناسب جهت کنترل آن اعمال گردد.
    کلیدواژگان: ناقلین استافیلوکک طلایی، مقاومت آنتی بیوتیکی، متی سیلین، وانکومایسین
  • فاطمه عبدالهی، رضاعلی محمدپور تهمتن صفحه 87
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع بالای حاملگی های ناخواسته و نتایج سوء ناشی از آن به منظور تعیین نتایج بارداری در زنان با حاملگی ناخواسته این تحقیق در سال 79- 1378 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    تحقیق، بررسی توصیفی بر روی 1200 زن با حاملگی ناخواسته مراجعه کننده به زایشگاه بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندارن است. معیارهای پذیرش نمونه، توافق کامل زن و شوهر در مورد نخواستن بارداری و نیز وقوع بارداری در اثر شکست یکی از روش های پیشگیری از بارداری بود. شیوع عوارض بارداری، زایمان زودرس، نوزاد کم وزن و سقط با شیوع آن در جمعیت عادی مقایسه شد. تجزیه و تحلیل آماری با برنامه SPSS و فرمول های آماری توصیفی انجام شد.
    یافته ها
    75/88 نمونه ها درگروه سنی35- 18 سال بوده و9/65 درصد از روش طبیعی پیشگیری از بارداری استفاده نمودند. ارتباط آماری معنی داری بین تعداد حاملگی و بارداری ناخواسته مشاهده نشد. در صد زیادی از نمونه ها (5/25 درصد) مصرف دارو را در طی بارداری ذکر نمودند. میزان شیوع سقط (8/1 درصد)، زایمان زودرس (9/8 درصد) و نوزاد کم وزن (5/10 درصد) کمتر از شیوع آنها در جمعیت عادی (15 10، 10، 1210 درصد) بود.
    استنتاج
    علی رغم این که پی آمدهای سوء بارداری در زنان با حاملگی ناخواسته نسبت به جمعیت عادی تفاوت چندانی نشان نداد، به دلیل تاثیرحاملگی های ناخواسته بر عواملی مانند مشکلات پزشکی(عفونت، مصرف دارو و...) و رفتارهای غیر بهداشتی (تاخیر در شروع مراقبت های بارداری، تغذیه نامناسب...) جزء حاملگی های پر خطر در نظر گرفته می شود. نکته مهم دیگر به خصوص با در نظر داشتن بافت فرهنگی- مذهبی کشور ما این است که تمایل به حاملگی در شروع و ادامه بارداری ممکن است متفاوت باشد. پیشنهاد می گردد جهت تعیین دقیق تر نتیجه حاملگی های ناخواسته، تحقیقی وسیع تر در سنین مختلف بارداری انجام گیرد.
    کلیدواژگان: حاملگی های ناخواسته، عوارض بارداری
  • محمدعلی محسنی بندپی، مولود فخری صفحه 94
    سابقه و هدف
    کمردرد یکی ازمشکلات شایع و پرهزینه بارداری است و اغلب تصور می شود بخشی از یک حاملگی طبیعی است که به دنبال تغییرات فیزیولوژیک این دوران ایجاد می گردد. کمردرد حاملگی یکی از دلایل اصلی ناتوانی، غیبت از کار و صرف هزینه های هنگفت مستقیم و غیر مستقیم می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به مرور نظام دار تحقیقاتی می پردازد که همه گیری شناسی و عوامل خطر کمردرد در زنان حامله را مورد بررسی قرار داده اند. مقالات با جست و جوی اطلاعات موجود در MEDLINE،CINAHL،NET-ROSE،OVID،BIDS از سال 1985 تا 2003 و با استفاده از کلمات کلیدی کمردرد، همه گیری شناسی، حاملگی و عوامل خطر به دست آمدند. به علاوه منابع موجود در مقالات، مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    کلا از 18 مقاله به دست آمده 11 مطالعه، همه گیری شناسی کمردرد در طی حاملگی را بررسی که 8 مورد(73 درصد) از آن ها شیوع را بیش از 50 درصد گزارش کرده بودند.
    همه گیری شناسی کمردرد بعد از حاملگی نیز در 10 مقاله بررسی شده بود که 6 مطالعه (60 درصد) شیوع آن را بیش از 40 درصد گزارش کردند. از بین عوامل گوناگون، کمردرد قبلی و سن جوان تر، مهم ترین عوامل خطر بودند.
    استنتاج
    گر چه نقایصی (از جمله تعداد کم نمونه، عدم طبقه بندی و تعریف روشن از کمردرد، طراحی گوناگون مطالعات، روش های مختلف اجرا و غیره) در روش تحقیق مطالعات گذشته وجود داشته است که مانع از نتیجه گیری قطعی می شود، به نظر می رسد که کمردرد یکی از شایع ترین مشکلات حاملگی و بعد از زایمان باشد. آموزش و ورزش های معین در غیاب مشکلات طبی می تواند برای زنان حامله مفید باشد.
    کلیدواژگان: کمردرد، بارداری، عوامل خطر، دوران پس از زایمان
  • سوزان ناصری صفحه 105
    تحریک تخمک گذاری با کلومیفن، شایع ترین درمان به کار برده شده در ناباروری می باشد. این دارو، ارزان، در دسترس و نسبتا بی خطر بوده و اولین داروی انتخابی در بیماران مبتلا به نازایی نرموگنادوتروفیک همراه با کاهش خونریزی قاعدگی یا قطع قاعدگی است (WHO گروه دو) که اساسا همراه با تخمدان های پلی کیستیک می باشد. زنان مبتلا به عدم تخمک گذاری که به کلومیفن سیترات جواب می دهند باید حداقل شش دوره، درمان شوند و درمان باید به حداکثر دوازده دوره محدود شود. لازم است که حداقل اولین دوره درمان را با سونوگرافی کنترل نمود، چرا که خطر حاملگی چند قلو و پاسخ متغیر بیماران به مقادیر متفاوت کلومیفن مطرح می باشد. به علاوه، خطر سندرم تحریک بیش از حد تخمدان ها نباید نادیده گرفته شود. حاملگی های سه قلو و بالاتر اغلب به دنبال تحریک تخمک گذاری بروز می کنند تا لقاح آزمایشگاهی، و چند قلویی هم برای مادر و هم نوزادان خطرات بسیاری را در بر دارد. نقش درمان تجربی با کلومیفن در نازایی غیر قابل توجیه قابل بحث بوده و نمی توان بر اساس یافته هایی که در حال حاضر موجود هستند به نتیجه رسید. چاقی، آندروژن بالا و مقاومت به انسولین از مهم ترین عوامل در بیماران مقاوم به کلومیفن می باشند. در صورت عدم وقوع تخمک گذاری در پاسخ به کلومیفن می توان از سایر درمان های طبی یا جراحی استفاده نمود. یکی از درمان های طبی مناسب تزریق گنادوتروفین ها می باشد. متفورمین ((Metformin و تروگلیتازون (Troglitazone) از داروهای حساس کننده به انسولین هستند که امروزه در تحریک تخمک گذاری به کار می روند و بیش از همه مورد مطالعه قرار گرفته اند. درمان خوراکی با لتروزول(Letrozole) که مهارکننده غیر استروییدی آنزیم آروماتازاست، می تواند درمان جایگزین موثری در بیماران مقاوم به کلومیفن باشد. شایع ترین روش درمان جراحی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد، دیاترمی تخمدان ها به کمک مشاهده مستقیم حفره صفاق (لاپاراسکوپی) می باشد که به نظر می رسد به اندازه درمان با گنادوتروفین ها موثر است. همچنین کاربرد این روش جراحی موجب کاهش میزان سقط های خودبه خودی در بیماران مبتلا به تخمدان های پلی کیستیک شده است.
    کلیدواژگان: کلومیفن سیترات، نازایی، تحریک تخمک گذاری
  • حسن احمدنیا، مهدی یونسی رستمی صفحه 122
    این مقاله یک مورد لیومیوم پیشابراه در یک زن 22 ساله را ارائه می نماید. بیمار با یک توده که از سوراخ مجرای ادرار (meatus) خارج شده و باعث تکرر ادرار، افزایش ادرار در شب (Nocturia) و کاهش قدرت جریان ادرار شده بود، مراجعه نمود. با مشاهده مثانه و پیشابراه (سیستواور تروسکوپی)، توموری دیده شد که از Meatus تا نزدیک به دو سانتی متری پیشابراه ادامه داشت. جهت درمان، تومور به طور کامل حذف گردید. تشخیص بافت شناسی، لیومیوم پیشابراه بود. بعد از جراحی، علایم بیمار کاملا بهبود یافت.
    کلیدواژگان: پیشابراه، لیومیوم، نئوپلاسم پیشابراه
  • شهریار عالیان، لیلا شهبازنژاد صفحه 125
    آسپرژیلوتوپی از ریسه های در هم تنیده آسپرژیلوس به همراه فیبرین و قطعات سلول های مرده می باشد که در حفرات از پیش ایجاد شده ریوی(اکثرا حفرات سل ریوی) تشکیل می شود. هرچند اکثر بیماران بدون علامت می باشند، خلط خونی که از شایع ترین شکایات بیماران می باشد، می تواند خطرناک بوده و به خفگی و مرگ منجر شود در اکثر موارد یک و یا دو اسپرژیلوما در ریه ها یافت می شود. در این مقاله مردی 46 ساله، غیرسیگاری و دیابتی معرفی می شود که با شکایت خلط خونی در بیمارستان بستری شد. در پرتونگاری ریوی تهیه شده از وی، سه حفره که در داخل آن ها توده ای دارای حاشیه مشخص و با فاصله از جدار حفره(نمای هلال ماه) وجود داشت، رویت شد. (آسپرژیلومای این بیمار در حفره های سل ریوی قدیمی و درمان شده بیمار، ایجاد شده بودند). تشخیص با یافتن آسپرژیلوس در نمونه خلط بیمار و مثبت شدن آنتی بادی اختصاصی گونه آسپرژیلوس در سرم بیمار قطعی شد. درمان قطعی آسپرژیلوما جراحی و خارج نمودن آسپرژیلوما می باشد، اما در همه بیماران از جمله این بیمار قابل اجرا نمی باشد. بنابراین بیمار تحت عمل آنژیوگرافی و آمبولیزاسیون شریان ریوی(برای آن حفره ای که دچار خونریزی شده بود) قرار گرفت و با درمان ایتراکونازول خوراکی 200 میلی گرم روزی دوبار و توصیه به مراجعات منظم مرخص شد. در ایران، وجود سه توده آسپرژیلومای ریوی در یک بیمار تاکنون گزارش نشده است و این مورد در نوع خود کم نظیر است.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوما، هموپتیزی، حفرات
|
  • D. Farzin, R. Saadati Page 1
    Background and
    Purpose
    Diphenhydramine, an ethanolamine derivative, is a histamine H1 receptor antagonist. This drug is usually used for symptomatic relief of hypersensitivity reactions including: urticaria, angioedema, rhinitis, conjunctivitis and pruritic skin disorders. Ïn addition, diphenhydramine is also used in the treatment of nausea, vomiting, motion sickness, vertigo, sleepless ness disorders, cough and common cold. Diphenhydramine has some important side effects such as fatigue and motor coordination disorders. These side effects may be mediated via a sedative effect on ÇNS or a direct effect on skeletal muscles. Since, there are several findings showing the sedative effect of diphenhydramine but no reportes about its direct effect on skeletal muscles, we examined the effect of diphenhydramine on chick biventer cervicis muscle preparation.
    Materials And Methods
    The isolated chick (about 3 weeks old) biventer cervicis muscle was put in the organ bath. The organ bath had a vessel with volume of about 70 ml it contains Tyrode solution aerated with oxygen and is kept at 37º Ç. The nerve supplying the twitch-fibres was located in the tendon against which the electrodes were placed. Ït was stimulated, usually at a frequency of 0.1 HZ, duration 0.5 msec. and voltage of 5 volt and twitch response was recorded by a polygraph apparatus after transfering through a transducer.
    Results
    The most important results are as follows: Â- Diphenhydramine in the range up to 30 µg/ml, had an inhibitory effect on the twitch response to indirect electrical stimuli. B- The contracture responses to exogenous acetylcholine, increased in the presence of diphenhydramine (50 and 100 ng/ml). Ç- The contracture responses to exogenous acetylcholine and carbachol are completely inhibited by the concentration of 30 µg/ml of diphenhydramine. D- The inhibitory effect of diphenhydramine was not antagonized by physostigmine or 4-aminopyridin. Dose-response curves of acetylcholine and carbachol in the presence of diphenhydramine (1 and 30 µg/ml) shifted to right with a decrease in the efficacy. Çonclusion: Ïn the therapeutic concentrations, diphenhydramine elicited an inhibitory effect on neuromuscular function and an anticholinesterase activity so that, twitch response unaltered. Ïn the toxic concentration, diphenhydramine prouduced a strong inhibitory effect on the twitch response via a membrane-stabilizing activity.
    Keywords: Biventer cervicis muscle, diphenhydramine, histamine, chick
  • M. Rajabi, Sh Mehran, H.R. Zakeri, A.R. Khalilian, A. Taleban Page 13
    Ïntroduction: Çoronary heart disease (ÇHD) is one of the main causes of mortality in the world. Ïncreased levels of serum total cholesterol (TÇ) and triglyceride (TG) are among the risk factors for ÇHD. Previous studies showed the effect of wheat germ on digestion, absorption and metabolism of fat. The purpose of this study was to investigate the effect of wheat germ on lipid profile in hyperlipidemic patients.
    Materials And Methods
    This experimental trial was conducted on 15 hyperlipidemic patients with the average age of 45.7 ± 7, with no history of diabetes, liver and kidney diseases, hyper and hypothyroidesm, smoking and alcohol consumption. They were not on estrogen pills, antioxidant mutivitamins and lipid lowering drugs for the previous three months. They were asked to consume 30 g raw wheat germ each day for four weeks, and continue their normal diet (Follow up peiod) for the following four weeks. Dietary records were taken for three days prior to the study, for two days during the intervention and for two days in the follow up period. The collected data were analyzed using reapted measure ÂNÔVÂ. Ïf the statistical significance was detected, paired-t-test, was subsequenty used.
    Results
    The consumption of wheat germ for four weeks lowered the serum TÇ (P<0.002), TG (P<0.001) and VLDL-Ç(P<0.001). These levels were significantly increased after the follow up period, but they did not reach the base line level. HDL-Ç level, and the ratios of HDL-Ç/TÇ and HDL-Ç/LDL-Ç were not significantly changed. Çonclusion: Çonsumption of wheat germ may lower the risk of ÇHD by reducting the serum lipids.
    Keywords: Wheat germ, serum total cholesterol, serum triglyceride, serum lipoproteins
  • A. Tavakkoli Darestani, S.M. Kimiagar, N. Valaei Page 21
    Background and
    Purpose
    Ïn view of the importance of controlling hyperlipidemia in prevention of cardiovascular disease and due to the conflicting reports on effects of walnut on serum lipids, especially triglyceride and HDL-Ç, this research was performed in order to determine the effect of substituting walnut as a part of PÜFÂ in the diet on the serum lipid profile of mildly hypercholesterolemic post- menopausal women.
    Materials And Methods
    The study was a before and after clinical trial type, on 8 post- menopause women with mild hypercholesterolemia (Total cholesterol between 200-240 mg/dl, HDL-Ç over 40 mg/dl). Ânthropometric measurements before the study and after four weeks of intervention were made. Dietary pattern was assessed by a 24- hour dietary recall questionnaire, three days before study, two days in the 2nd week and two days in the 4th week. Dietary data were analyzed with Nutririonist ÏV Software. Âfter analysis of the patients diet, total fat, PÜFÂ, MÜFÂ and SFÂ were determined. Walnut fat was substituted as a part of PÜFÂ for one third of total fat. Âll patients received walnut for four weeks. Ïn order to determine serum cholesterol, triglyceride,LDL-Ç and HDL-Ç overnight fasting blood samples were collected in the beginning and at the 4th week of the study. Total cholesterol, triglyceride and HDL-Ç were measured by enzymatic methods and LDL-Ç was calculated by subtracting with the Friedewald equation. Statistical analysis: Çomparisons were made using parired t test and ÂNÔVÂ RM.
    Results
    During four weeks of the study no significant changes were observed in body mass index and waist to hip ratio. Total cholesterol and LDL-Ç were significantly decreased to 14.8% (P<0.001) and 25% (P<0.01) respectively. LDL-Ç, HDL-Ç was significantly reduced (P<0.05)after four weeks. Ôther changes in the other lipidemic parameters were non-significant. No Significant differences were found among dietary intake of carbohydrate, protein, fiber, total fat, saturated fatty acid, MÜFÂ, PÜFÂ (linoleic) during the 2nd and 4th week, only linolenic acid was significantly higher (P<0.000). Çonclusion: Substituting walnut as a part of dietary PÜFÂ resulted in total cholesterol and LDL-Ç reduction and lowered LDL-Ç, HDL-Ç ratio.
    Keywords: Walnut, hypercholesterolemia, alpha, linolenic acid, lipid profile
  • S.A. Emadi, M.H. Gariban, E. Nasiri Page 32
    Background and
    Purpose
    Rapid sequence induction is a method of choice for cesarian section. Ïn this method 1-1.5 mg/kg succinylcholine is advised to produce relaxation for tracheal intubation. Ïn this study, we used succinylcholine in dosage of 1.5-2 and 2.5 mg/kg and the motor response during intubation was observed.
    Materials And Methods
    This sequentional study involved 100 patients randomly allocated into 3 groups. Ânesthesia was induced similarly in all groups. Âfter loss of consciousness, patients were randomly selected to receive 1.5 mg/kg (control group), 2 and 2.5 mg/kg succinylcholine. Tracheal intubation was performed 60 s later. Ân anesthesiolgist who was unaware of these groups investigated and recorded the motor responce during intubation.
    Result
    Most patients did not produce any motor response (at least 80%). Çhi square test showed that the motor response of different groups during intubation were not significant. Çonclusion: We concluded that increasing the dose of succinylcholine does not decrease the motor response during tracheal intubation. This might be related to other factors such as dose of hypnotics or time of injection of drugs and etc.
    Keywords: Anesthesia, local, analgesia, epidural
  • S. Ardestani, N. Tavassoli, B. Gharegozloo, Z. Hassan Page 37
    Background and
    Purpose
    The infection of Leishmania major in BÂLB/c mice can be visceralized if no treatment is administrated. The mamalian host cells are macrophages that are responsible for ingestion and killing of the parasites. Since leishmaniasis is an immunosuppressive disease, it has been shown that levamisole acts as an immuno-potentiator agent, attempts were made to study the effect of levamisole on the course of visceral lieshmaniasis in BÂLB/c mice infected with L.major.
    Materials And Methods
    Levamisole is administrated i.p. (1,2.5 and 5 mg/kg) 4hr before and 2 weeks after the challenge. The lesion size, delayed type hypersensitivity and parasite ingestion by macrophages were assessed.
    Results
    Ït was shown that levamisole significantly reduced the lesion size and mortality in treated mice. Ïn addition, it was demonstrated that parasite uptake was increased in mice receiving 2.5 mg/kg levamisole Çonclusion: Çonclusively, in this study it was shown that levamisole is able to control visceral leishmaniasis caused by L. major in BÂLB/c mice.
    Keywords: Leishmania major, levamisole, macrophage
  • R. Abdi, H. Majidi, A.M. Kasiri, M. Barzin, S.A. Madani Page 45
    Background and
    Purpose
    There are many anatomical variations in nasal cavity and paransal sinuses that interfere with proper drainage and ventilation of these sinuses and predispose the patients to chronic and recurrent sinusitis as well as some complications during FËSS. Ïn this study we evaluated the prevalence of these variations in patients referred to Bina medical imaging center.
    Materials And Methods
    This study was a case series form. Two milimeters ÇT cuts were perfomed in patients paranasal sinuses. Patients with history of nasal and paranasal surgery were excluded from the study. Ëach ÇT was interpreted by two radiologist and the data recorded.
    Result
    300 Patients (61% male and 39% female) were included in the study. The majority of the patients were in the third and fourth decades. The main results were: mucosal swelling 7%, closed ÔMÇ 45.6%, pan sinusitis 17.3%, pneumatization of uncinate process 2.6%, chonca bollusa 35%, Huller cell 11.3%. Çonclusions: There are variations in the structure of paranasal sinuses and in order to prevent sinustitis and its complications, detailed evaluation of paranasal sinuse structure before FËSS is recommended.
    Keywords: Variation, Ânatomy, Sinus, Paranasal
  • S.M.T. Aatollahi, H. Ghaem, S.A.R. Ayatollahi Page 51
    Ôbjective: The relation of the mean age at natural menopause with socio-demographic factors was calculated among women in Shiraz. The data were obtained from a population-based cross sectional study carried out in the year 2000.
    Materials And Methods
    Ïnterviews were carried out and observation made on 948 women who had undergone a natural menopause, chosen randomly using postal zones housing framework.
    Results
    The mean age at menopause in this population was 48.3 + 5.3 year (95% ÇÏ: 47.97-48.62) with a median of 49 years. Groups of women with an average early menopause were those who never married (44.7 years, P<0.006), with low income level (47.4 years, P<0.002), low social class (45.8 years, P<0.000), tobacco use (47.9 years, P<0.014) and non consanguine husband (48.1 years, P<0.028). Çonclusion: This phenomenon must be documented in Ïran because of its strong links with morbidity and mortality of the growing number of women who are reaching advanced ages and whose survival is calculated at a quarter century after menopause. The effects of genetic factors on the age of natural menopause are documented in the literature, however, we conclude that the age of natural menopause is affected by Socio-demographic factors.
    Keywords: Age at Menopause, socio, demographic factors, cross, sectional study, natural menopause
  • S.H. Hoseini, A.R. Khalilian, A. Vahedi Page 60
    Background and
    Purpose
    Âdolecsence is the most important developmental period that can be predisposing for many behavioral disorders, offendery, substance abuse and mental disorders. Çonsidering the increase of these situations in adolecsents and youth population in Ïran, it is important for fact finding and suitable plan for controlling these disorders. Therefore, in this research, attempts were made to evaluated the status of high school students’ mental health in Sari city in 2002-2003.
    Materials And Methods
    Ït was a descriptive-analytical research on 1536 high school students in Sari using two questioners SÇL-90-R and demographic. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    10.5 percent of the students are suspicious of mental disorder and 9 most common psycopathological subscales in this population were in order of paranoid, interpersonal sensivity, aggression, depression, anxiety, obsessive-compulsive, psycotism, somatic complain and Fobia, respectively. There are significant correlation between mental health and variables of sex, age group and mother education (P<0/05). Çonclusion: Çonsidering the rate of suspicious cases of mental disorder in students, government attention to mental health is neccessary. Promoting mental health and psychiatry conseling services, comprehersive planning in offering conseling services, mental health education and including chapters about mental health in school literature are recommended to overcome the problem.
    Keywords: Psychopathology, students, sari
  • S. Tabiban Page 68
    Background and
    Purpose
    The most usual way for diagnosing left ventricular systolic dysfunction (LVSD) is Ëchocardiography. We designed this propective study for evaluating the rate of association of left bundle branch block (LBBB) with LVSD(ËF< 50%).
    Materials And Methods
    Ôut of 2522 Patients admitted to the cardiology ward in Tmam Khomeini Hospital, 215 Patients had LBBB, of whom 200 patients had been evaluated by Ëchocardiography. LBBB was diagnosed by the ËÇG criteria QRS > 0.12 sec, the existence of notch or slurring in QRS with a primary R wave in Ï, aVL and the left pericardial lead and the changing of ST and T segment in a way often against the primary QRS. Ëchocardiography was performed by cardiologist who was unaware of this study with a wing med 750 echocardiogram.
    Results
    Ôut of 200 patients with LBBB only 10% had ËF> 50% and 90% of patients with LBBB in ËÇG showed LVSD in Ëchocardiography. ËF was< 30% in 25.5%, 30-40% in 33% and between 40-50% in 31.5% of the patients. Çonclusion: The presence of LBBB in ËÇG is associated frequently with LVSD in Ëchocardiography.
    Keywords: Left Bundle Branch Block, systolic function, electrocardiography, echocardiography
  • Zh Torabi Zadeh, F. Naghshvar, O. Emadian, M. Kosarian, R. Jahanbakhsh Page 73
    Background and
    Purpose
    Ïron deficiency anemia (Ï.D.Â) is the most common nutritional deficiency in the world and Ïran. There is a particular concern about the consequences of this disease in girls such as learning difficulties. This study was done to appraise the prevalence of Ï.D.Â. in guid schools in Sari.
    Materials And Methods
    Ïn this descriptive study, 920 students were selected in a random multi-stage method. Âfter explanation and obtaining permission, demographic information were asked and registered. Then 7 cc blood was collected from each subject to determin the ÇBÇ, PBS, serum iron, TÏBÇ and serum ferritin. The tests were performed in a standard condition and percentage of transferrin saturation (TS) was calculated. The students with Hb of below 11.5 gr/dl or Hct lower than 34% were categorized as anemic and those with TS below 16% or ferritin bellow 12 mg.dl as iron deficiency. Students who had both criteria of iron deficiency and anemia diagnosed as Ï.D.Â. The minimum and maximum prevalence were calculated with 95% confidence intervals (Ç195%).
    Results
    881 girls took part in the survey. The prevalence of iron deficiency and Ï.D.Â. were 7.5% (5.76-9.24) and 2.5%(1.47-3.53) respectively. There was no significant difference between the prevalence of iron deficiency and anemia in the students of governmental and private schools. Çonclusion: Regarding the high prevalence of iron deficiency,studies about effectiveness of ferrous sulfate administration for preventing anemia is suggested.
    Keywords: Ïron deficiency, iron deficiency, anemia, adolescent girls, sari
  • R. Ghasemian, N. Najafi, A. Shojai Page 79
    Background and
    Purpose
    Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSÂ) is one of the most important nosocomial pathogen with increasing prevalence in recent three decades worldwide. The most important source of infection is spread through health care worker. This cross sectional study was performed among personell of Razi hospital in a one month period (autum 2003) to determine the perevalence of S.aureus nasal carrier and its antibiotic resistance pattern.
    Materials And Methods
    Ânterior nasal sampling from healthy personel was done using sterile moistened cotton swab, and the sample inserted into Neutral medium (broth) and transferred to the laberatory for assessing the existence of S.aurens and antibiogram related to seven antibiotics considering the NÇÇLS criteria.
    Results
    This study revealed that 36% of participants had nasal clonization of S.aureus. Çarriage rate of S.aureus and MRSÂ differed in various professional groups, (about 40% in medical staff and 48% in paramedical staff). The highest rate of resistance was against Ôxacillin 83% (the indicator of MRSÂ) and the lowest was against chloramphenicole (2.8%). Resistance against Vancomycin (VRSÂ) was seen in 2 cases (5.5%) Çonclusion: Ïn this study, carriage prevalence was less than expected but similar to the prevalence in the community (20.40%). Ântibiotic resistance was unexpectedly higher than the other studies though. High prevalence of MRSÂ and specially, existence of VRSÂ & VÏSÂ must be considered very seriously. Ït can be the result of continious exposure of organisms with various types of antibiotics and unrestricted use of antibiotics in hospitals.
    Keywords: Nasal Çarrier, methicillin resistance S.aureus, vancomycin resistant S.aureus, vancomycin intermediate S.aureus
  • F. Abdollahy, R.A. Mohamadpor Page 87
    Background and
    Purpose
    Regarding the high prevalence and adverse outcomes of unwanted pregnancies, this research was done on unwanted pregnant women referring to delivery department of Mazandran Medical Üniversity hospitals 1999-2000.
    Materials And Methods
    This research is a descriptive study done on 1200 unwanted pregnant women referring to delivery department of university hospitals in Sari and Ghaemshahr cities. Women who become pregnant while using contraceptive were selected. The rates of spontaneous abortion, low birth weights and preterm delivery were estimated and compared with the rate in general population. Ânalysis of data was performed using SPSS program mean and standard deviation were determined.
    Results
    Ünwanted pregnancies were observed more in the age group of 18-35 (65.9%) years, 61% of whom were users of natural family planning method. No relation was observed between the number of gravidity and unwanted pregnancy. The rates of abortion, preterm labor, and low birth weights were 1.8%, 8.9% and 10.5% respectively which are lower than the rates of 10-15%, 10% and 10-15% in general population. Çonclusion: Âlthough the adverse outcomes in unwanted pregnancies had no significant difference compared to the general population, it still is considered as high risk pregnancy, because of its effect on the factors such as medical complications (infection, drug usage, etc) and health behavior (delay in antenatal care, insufficient nutrition). Ïmportant point relevant to the culture and religious of Ïranian society is that, the wantedness of the pregnancy will probably change with progress of gestation age.
    Keywords: Ünwanted pregnancy, adverse outcomes, high risk pregnancy
  • M.A. Mohseni Bandpei, M. Fakhri, M. Ahmad Shirvani, M. Bagheri Nesami Page 94
    Background and
    Purpose
    Low back pain (LBP) is a common and costly problem during pregnancy and assumes to be a part of normal pregnancy caused by normal physiological changes. Pregnancy-related LBP is one of the main reasons for disability, absence from work and responsible for huge direct and indirect economical impact. This article systematically reviews papers concerning the epidemiology and risk factors on LBP in pregnant women.
    Materials And Methods
    MËDLÏNË, ÇÏNÂHL, Rose-Net, ÔVÏD, and BÏDS were searched for the period of 1985-2003, using the key words 'low back pain', 'epidemiology', 'pregnancy', 'risk factors'. Ïn addition, references given in relevant publications were used.
    Results
    Ëighteen studies were identified. Ëleven studies investigated epidemiology of LBP during pregnancy and the prevalence were reported >50% in 8 (73%) studies. Ten studies were carried out on the epidemiology of LBP after pregnancy. The prevalence of LBP were reported >40% in 6 (60%) studies. Âmong different reported risk factors, previous LBP as well as younger age were the most important risk factors. Çonclusion: Âlthough there were some methodological flaws (e.g., small sample size of the study population, lack of clear classification and definition for LBP, different study design, different methods of study implementation, etc.) which precludes strong conclusion, it appears that LBP is one of the most common problem, during pregnancy and after delivery. Ït should also be noted that education and certain exercises can be beneficial to the pregnant women in the absence of medical complications.
    Keywords: Low back pain, pregnancy, risk factors
  • S. Naseri Page 105
    Ôvulation induction with clomiphene is the most commonly used treatment for infertility. Ït represents an inexpensive, convenient and relatively safe first choice medication in normogonadotrophic oligo/amenorrhoeic infertility (WHÔ group 2), essentially associated with polycystic ovaries. Ânovulatory women who are responsive to clomiphene citrate should be treated for at least six cycles and the treatment should probably be limited to a maximum of 12 cycles. Ït is necessary to monitor at least the first with ultrasonography because of the risk of multiple pregnancy and the variable response of patients to different doses of clomiphene. Ïn addition, the risk of ovarian hyperstimulation syndrom should not be underestimated. More triplet and higher order pregnancies result from ovulation induction, in vitro fertilization, and multiple pregnancy has many risks for both mother and babies. The role of empirical clomiphene in the treatment of unexplained infertility is debatable and the present data are inconclusive. Ôbesity, hyperandronaemia and insulin resistance are important factors in clomiphene-resistant patients. Failure to ovulate in response to clomiphene has been approached by either medical or surgical methods. Ân effective alternative medical treatment is gonadotrophin injections. Metformine and troglitazone are the best studied insulin sinsitizers used for ovulation induction. The most widely used surgical treatment is laparoscopic ovarian diathermy which appears to be as effective as gonadotrophin therapy. Âlso this surgical treatment has been linked to a decrease in the elevated rates of spontaneous abortions documented in patients with polycystic ovaries.
    Keywords: Çlomiphene citrate, infertility, ovulation induction
  • H. Ahmadnia, M. Yonesi Rostami Page 122
    This article reports an urethera liomyom in a 22 year old woman. The patient had a mass exited from the meatus causing repitition, nocturia and reduced urine flow. Çysto urethroscopy showed a tumor extending from meatus to 2cm to urethra. The tumor which was confirmed to be a liomyom by histological methods, was extracted and the patient recovered completly subsequently.
    Keywords: Liomyom, urethra, neoplasm
  • Sh Aliyan, L. Shahbaznejad Page 125
    Âspergilloma can be defined as a conglomeration of intertwined aspergillos hyphea matted together with fibrin, mucus and cellular debris within pulmonary cavity or ecstatic bronchus (usually cavitary tuberculosis). Âlthough most patients are asymptomatic, hemoptysis is a common symptom of pulmonary aspergilloma and results in fetal asphyxiation. Most often there is one or two aspergilloma in lung, but we are reporting a 46 year old non smoker diabetic man admitted with hemoptysis ÇXR and lung ÇT showed three cavitary lesions, each containing mass separated from the cavity wall and air space (air crescent sign). Ïn this patient aspergilloma occurs in cavities of an old tuberculosis. Diagnosis was by finding the organism in sputum smear and a positive serology for aspergillus specific antibody. Definitive treatment for aspergilloma is surgical resection, but this case was not operable, thus angiography and bronchial arthery embolization (BÂË) was done for source of hemoptysis and oral itraconazole 200mg BÏD was administered. Three pulmonary aspergilloma was not reported from Ïran to date and this case is rare.
    Keywords: Hemoptysis etiology, aspergillosis, diagnosis, aspergillus, etiology