فهرست مطالب

مجله پژوهش های نوین در ریاضی
پیاپی 13 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ساناز رزمیان * صفحات 5-16
    تحلیل ممیز یکی از روش های رایج طبقه بندی در مسائل بانکی به منظور پیش بینی طبقه بندی یک شعبه جدید با استفاده از اطلاعات شعب موجود است. در تحلیل ممیز به طور معمول پیش بینی وضعیت شعبه مورد نظر تا حدی با عدم قطعیت همراه است. در این مطالعه یک درجه اطمینان جهت تعیین وضعیت دقیق تر شعبه جدید معرفی می گردد. با استفاده از روش تحلیل حساسیت به کمک شبیه سازی مونت کارلو اثر شاخص های بانکی در این درجه اطمینان بررسی و شاخص های تاثیرگذار در طبقه بندی شعب جدید بانکی تعیین می گردد. نتایج نشان می دهد که شاخص سپرده بلندمدت اهمیت خیلی زیاد و شاخص های سود دریافتی و سپرده ها نقش زیادی در کارایی بانک ها دارند و شاخص هایی نظیر تعداد پرسنل، مطالبات معوق و سپرده های قرض الحسنه تاثیر زیادی در طبقهبندی کارایی یا ناکارایی ندارند. این نتایج در تاسیس شعب جدید به مدیران کمک می کند و همچنین می توانند با برنامه ریزی مناسبی به اصلاح و هدایت واحدهای ناکارا به سوی بهبود و کارایی بپردازند.
    کلیدواژگان: تحلیل ممیز، تحلیل حساسیت، درجه اطمینان، بانک
  • حسین عزیزی * صفحات 17-30
    تحلیل پوششی داده ها (DEA) یک رویکرد نسبتا جدید با ماهیت داده ای برای ارزیابی عملکرد مجموعه ای از موجودیت های همتا به نام واحدهای تصمیم گیری (DMUها) است که چندین ورودی را به چندین خروجی تبدیل می کنند. DEA در دوره ی زمانی نسبتا محدودی تبدیل به ابزار کمی و تحلیلی قدرتمندی برای اندازه گیری و ارزیابی عملکرد شده است. در مقاله ای به قلم طلوع و همکاران [5] ، آنها یک مدل DEAی جدید برای پیدا کردن کارآترین قاعده ی ارتباطی در داده کاوی پیشنهاد کردند. آنگاه، با استفاده از این مدل، آلگوریتمی برای رتبه بندی قواعد ارتباطی با در نظر گرفتن معیارهای متعدد ایجاد کردند. در این مقاله، ما نشان می دهیم که مدل آنها تنها یک قاعده ی ارتباطی کارآی خوشبینانه را به طور شانسی انتخاب می کند و کاملا وابسته به روش حل یا برنامه ی نرم افزاری است که برای حل مسئله استفاده می شود. به علاوه، نشان داده می شود که آلگوریتم پیشنهادی آنها تنها می تواند قواعد کارآی خوشبینانه را به طور تصادفی رتبه بندی کند، و قادر به رتبه بندی DMUهای غیرکارآی خوشبینانه نیست. همچنین، به معایب دیگری در این مقاله، اشاره می کنیم و رویکرد جدید «DEA با مرز دوگانه» را برای ایجاد یک رتبه بندی کامل قواعد ارتباطی پیشنهاد می کنیم. یک مثال عددی برخی از محتویات مقاله را توضیح خواهد داد.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، داده کاوی، کارآیی های خوشبینانه و بدبینانه، عملکرد کلی
  • علی باجروانی * صفحات 31-40
    فرض کنید کلافی خطی روی خم هموار با خاصیت باشد به طوری که ، پوشش مضاعف القا شده توسط کلاف خطی ، نگاشتی اتاله باشد. همچنین فرض کنید مدل پریم - تیتای خم ، متناظر به کلاف خطی بوده و ابررویه ی درجه ی و از رتبه ی و شامل باشد. در این مقاله، پس از اثبات نرمال تصویری بودن مدل پریم - تیتای خم های با اندیس کلیفرد ، شرطی لازم برای مخروط مماسی بودن بدست می آوریم. تحت مفروضاتی خاص برای این شرط لازم عکسی بدست می آوریم. مطالعه ی خود را با ارائه ی مثالی از خم های با گونای و از گونالیتی ، در فصل 4 تکمیل خواهیم کرد. شرط لازم و کافی بدست آمده برای مخروط مماسی بودن برای مطالعه ی این مثال از اهمیت بسزایی برخوردار است. اهمیت مثال بدست آمده در فصل 4 تا حدود زیادی در مقدماتی بودن آن و قابل تعمیم بودن آن است.
    کلیدواژگان: پوشش مضاعف، خم هموار، کلاف خطی، مخروط مماسی، نرمال تصویری
  • هانیه گلمکانی، عباس جعفرزاده *، پیمان نیرومند صفحات 41-46
    در این مقاله، درجه جابه جایی تانسوری یک زوج از گروه های متناهی را مورد بررسی قرار داده ایم. با توجه به این که درجه جابه جایی نسبی توسط Erdos معرفی شده و خواص آن مورد بررسی قرار گرفته است، بعد از آن آقای دکتر نیرومند به معرفی درجه جابه جایی نسبی تانسوری، محاسبه درجه تانسوری نسبی برای بعضی از گروه ها و بررسی خواص آن پرداخت. همچنین ارتباط آن را با درجه جابه جایی نسبی بیان نمود.
    در این مقاله ما به توصیف کوتاهی از درجه جابه جایی تانسوری اشاره می کنیم و در ادامه توانسته ایم رابطه هایی برای این درجه جابه جایی تانسوری معرفی کنیم. از جمله رابطه هایی که ثابت کرده ایم این است که اگر زیرگروه هایی از یک گروه را در نظر بگیریم، آنگاه چه رابطه ای بین درجه جابه جایی تانسوری آنها برقرار است، همچنین اگر گروه با شرایط خاصی باشد، آنگاه کران هایی برای این درجه جابه جایی تانسوری معرفی کنیم.
    کلیدواژگان: درجه جابه جایی، درجه جابه جایی نسبی، درجه تانسوری
  • صالح شاکری *، قاسم علیزاده افروزی صفحات 47-54
    در این مقاله، با استفاده از روش جواب های بالایی و پایینی، یکی از روش های انالیز غیر خطی به بررسی وجود جواب های مثبت برای یک معادله ی واکنشی - انتشاری با شرایط مرزی دیریکله تحت شرایطی مناسب می پردازیم همچنین پویایی جمعیت ماهی با شکار طبیعی و برداشت ثابت محصول را تشریح می کند. در سطوح بالای تراکم پوشش گیاهی، این پارامتر به حد نهایی cمیل میکند زیرا جمعیت چراکننده ثابت است. در اینجا فرض می شود که اکوسیستم از لحاظ فضایی همگن است و تراکم پوشش گیاهی ثابت است که البته هر دوی این فرض ها برای سیستم های چرای مدیریت شده معتبر هستند. این مدل همچنین برای تشریح پویایی جمعیت ماهی ها نیز اعمال شده است. هدف این مقاله یافتن شرایط مناسب برای پارامترهای موجود بکار رفته در مساله برای وجود جواب می باشد.
    این مدل جمعیتی چریدن یک تعداد ثابت علف خوار را روی گونه های در حال رشد لجستیکی توصیف می کند. شکل کلی تابع لجستیکی دارای این ویژگی است که در ان تابع سرانه نرخ رشد نزولی است. (فرمول)
    در اینجا p جمعیت rنرخ رشد جمعیت و Kثابتی مثبت هستند [21].
    اما برخی اکوسیستم ها وجود دارند که در انها سرانه نرخ رشد میتواند در یک تراکم مثبت به نقطه اوج برسد این اثر «الی» نامیده میشوداین میتواند به خاطر کمبود جفت گیری ،عدم گرده افشانی موثر،ازدیاد شکارچی، ویا تراکم از این ها باشد ما دراین مقاله بحث خود را تنها به مدل های لجستیک محدود میکنیم.
    کلیدواژگان: جواب های بالایی و پایینی، نیمه مثبت گون نامتناهی، رشد مجانبی خطی، وزن نامتناهی، معادله واکنش و انتشار
  • علیرضا زمانی بهابادی *، منا عفتی، بهمن هنری صفحات 55-68
    در این مقاله مفهوم جدید دستگاه دینامیکی ناخودگردان تابع تکرار را معرفی می کنیم و نشان می دهیم برای فضای متریک فشرده ی ، دستگاه دینامیکی ناخودگردان تابع تکرار متعدی توپولوژیکی است، هرگاه دستگاه دارای ویژگی سایه زنی میانگین باشد و نقاط کمینه ی آن در چگال باشند. علاوه بر این، چنین دستگاهی متعدی توپولوژیکی است، هرگاه برای هرمجموعه ی باز و پایای از ، نقطه ا ی مانند موجود باشد به طوری که دارای چگالی بالایی مثبت باشد. همچنین نشان می دهیم ویژگی سایه زنی و تعدی زنجیری، متعدی توپولوژیکی بودن این دستگاه را نتیجه می دهد. نشان می دهیم دو شرط اول تعریف آشوب دوانی [1] ، شرط سوم را نتیجه می دهد، به علاوه آشوبناک بودن این دستگاه تحت شرایطی به دست خواهد آمد. آمیخته ی توپولوژیکی بودن چنین دستگاهی از شرایط سایه زنی و آمیختگی زنجیری به دست می آید. در انتها به بررسی شرایطی پرداخته ایم که تحت آنها دستگاه دینامیکی دارای آشوب لی – یورک [2] خواهد بود.
    کلیدواژگان: دستگاه دینامیکی ناخودگردان تابع تکرار، آشوب، متعدی توپولوژیکی بودن، سایه زنی میانگین
  • اباصلت بداغی *، عباس زیوری کاظم پور صفحات 69-74
    در این مقاله، نشان می دهیم که هر n-همریختی جردن φ از یک جبر یکدار A به یک جبر φ -جابجایی B که در شرط زیر صدق می کند یک n-همریختی است.
    (φ (a^2) =0⟹ φ (a) =0 (a∈ A).
    کلیدواژگان: n، همریختی، n، همریختی جردن، جبر
  • عبدالله آل هوز *، مریم باغی پور، ابراهیم هاشمی صفحات 75-82
    فرض کنیم یک گراف ساده و همبند باشد. در این صورت برای راس دلخواه از گراف ، عدد انتقال راس که با نماد نمایش داده می شود، مجموع فاصله های راس از بقیه رئوس گراف تعریف می شود. ماتریس لاپلاسین بدون علامت فاصله ی گراف به صورت تعریف می شود، جایی که ماتریس فاصله گراف و ماتریس قطری متشکل از اعداد انتقال رئوس گراف می باشد. در این مقاله، برای مینیمم مجموعه احاطه گری گراف ، ماتریس لاپلاسین بدون علامت فاصله ی مینیمم احاطه گری از گراف ، که آن را با نماد نمایش خواهیم داد، را تعریف کرده و برخی خواص مهم آن را بررسی می نماییم. همچنین انرژی ماتریس را به صورت مجموع مقادیر ویژه آن تعریف کرده و تعدادی کران بالا و پایین برای انرژی و همچنین برای شعاع طیفی (بزرگترین مقدار ویژه ماتریس) ارائه می دهیم.
    کلیدواژگان: گراف، ماتریس فاصله، ماتریس لاپلاسین بدون علامت فاصله، انرژی ماتریس لاپلاسین بدون علامت فاصله، انرژی ماتریس لاپلاسین بدون علامت فاصله ی مینیمم احاطه گری
  • مریم سلیمی * صفحات 83-90
    فرض کنید R یک حلقه جابه جایی و نوتری باشد. در ، مدول های بی تاب به عنوان تعمیمی از مدول های بی تاب و انعکاسی تعریف شده اند. بدین معنا که مدول های بی تاب، مدول 1- بی تاب و مدول های انعکاسی، مدول 2- بی تاب باشند. در این مقاله، برخی از ویژگی های مدول های بی تاب، انعکاسی و در حالت کلی بی تاب را مورد بررسی قرار می دهیم. ثابت می کنیم که برای مدول با فرض ، مدول بی تاب است اگر و تنها اگر برای هر ، به طوری که ، مدول بی تاب باشد، و برای هر به طوری که داشته باشیم. بعلاوه، با استفاده از فرمول آسلندر - بریدجر، ثابت می کنیم مدول بی تاب است اگر و تنها اگر برای هر ، به طوری که ، مدول بی تاب باشد، و برای هر به طوری که داشته باشیم. همچنین ثابت می کنیم که روی حلقه های گورنشتاین و موضعی با بعد ، کلاس مدول های ماکزیمال کوهن - مکالی و کلاس مدول های بی تاب معادلند. در پایان شرایط لازم و کافی برای این که حاصل ضرب تانسوری مدول های بی تاب مدول بی تاب شود را به دست می آوریم.
    کلیدواژگان: مدول بی تاب، مدول انعکاسی، مدول ماکزیمال کوهن  مکالی
  • سعید شاه قبادی *، فرهاد مرادی صفحات 91-100
    یکی از مسائل اساسی در تحلیل پوششی داده های کلاسیک، عدم توان کافی برای تفکیک بین اندازه کارایی واحد های تصمیم گیرنده است که به عنوان یک نقطه ضعف مورد توجه قرار می گیرد. اخیرا پارکان و همکاران [9] تلاش هایی برای رفع این مشکل انجام داده اند. آنها پیشنهاد کردند برای ارزیابی هر واحد هر دو دیدگاه خوش بینانه و بدبینانه مورد توجه قرار گیرد. در مقابل ارزیابی سنتی، شاخصی بر پایه کمترین مقدار اندازه کارایی برای هر واحد در نظر گرفته که آن را اندازه کارایی قوی می گویند. همچنین در این راستا تکنولوژی جدیدی براساس فرض بازده به مقیاس ثابت ساخته شد. در این مقاله تکنولوزی تولید مذکور با فرض بازده به مقیاس متغیر ساخته می شود و مدل های متناظر به صورت برنامه ریزی خطی فرمول بندی می شوند. در پایان نشان داده می شود که مدل های مبتنی بر اندازه کارایی قوی داری قدرت تمایز به مراتب بیشتری از مدال های کلاسیک تحلیل پوششی داده ها هستند.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، تکنولوژی تولید، کارایی قوی، اندازه کارایی
|
  • Sanaz Razmyan * Pages 5-16
    Discriminant analysis is a classification method that can predict the group membership of a newly sampled observation. In discriminant analysis, classification of new observed data has an uncertainty. In this paper, the confidence degree is introduced to determine the confidence of classification of new observed data. Then, a Monte Carlo-based sensitivity analysis is applied to an assessment of the influence of financial variables on the overall variance in defined confidence degree. The variables that have a dominant influence on the confidence of new observed data are identified. The result show that in changing classification of the new branch of banks, the uncertainties in the long-term deposits and loans granted variables are more significant than the uncertainties in other bank’s variables in decision making. Also, the personnel, non-benefit deposit and non-performing loans variables have little effect. The results open the door to better making decision on establishing a new bank’s branches.
    Keywords: Discriminant analysis, Sensitivity analysis, Confidence degree, Bank
  • Hossein Azizi * Pages 17-30
    Data envelopment analysis (DEA) is a relatively new data oriented approach to evaluate performance of a set of peer entities called decision-making units (DMUs) that convert multiple inputs into multiple outputs. Within a relative limited period, DEA has been converted into a strong quantitative and analytical tool to measure and evaluate performance. In an article written by Toloo et al. (2009), they proposed a new DEA model to find the most efficient association rule in data mining. Considering several criteria, they created an algorithm for ranking association rules using this model. In the present article, we show that their model only selects an optimistic efficient association rule randomly and it is completely dependent on solution or software, which is used for solving problems. In addition, it shows that their proposed algorithm can only rank optimistic efficient rules randomly and it is not able to rank optimistic non-efficient DMUs. We mention other disadvantages and propose a new approach “DEA with double frontiers” to create a complete ranking of association rules. A numerical example will explain some contents of the paper.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, data mining, optimistic, pessimistic efficiencies, overall performance
  • Ali Bajravani * Pages 31-40
    Let η be a line bundle on a smooth curve X with η^2=0 such that π_η, the double covering induced by η is an etale morphism. Assume also that X_η be the Prym-canonical model of X associated to K_X.η and Q is a rank 4 quadric containing X_η. After stablishing the projective normality of the prym-canonical models of curves X with Clifford index 2, we obtain in this paper a sufficient condition for Q to be a tangent cone. Under some circumstances, we obtain an inverse to this sufficient condition. We make our study complete by presenting an example of a curve of genus 7 and gonality 4 in chapter 4. The importance of our example stems from its elementary nature and the fact that it is generalizable.
    Keywords: Double covering, Line bundle, Prym-canonical model, Prym-Theta Divisor, Tangent cone
  • Hanieh Golmakani, Abbas Jafarzadeh *, P. Niroomand Pages 41-46
    In this paper, we study the tensor commutativity degree of pair of finite groups. Erdos introduced the relative commutativity degree and studied its properties. Then, Mr. Niroomand introduced the tensor relative commutativity degree, calculated tensor relative degree for some groups, and studied its properties. Also, he explained its relation with relative commutativity degree.
    In this paper, we give a brief explanation of the tensor commutativity degree and could introduce relations for this tensor commutativity degree. We proved some relations, including the relation among tensor commutativity degree of subgroups of a group. In addition, we introduced some boundaries for groups having special properties.
    Keywords: Commutativity Degree, Relative Commutativity, DegreeTensor Degree
  • S. Salehshakeri *, Ghasem Alizadeh Afrouzi Pages 47-54
    In this paper, using sub-supersolution argument, we prove an existence result on positive solution for an ecological model under certain conditions. It also describes the dynamics of the fish population with natural predation and constant yield harvesting. The assumptions are that the ecosystem is spatially homogeneous and the herbivore density is a constant which are valid assumptions for managed grazing systems. This term saturates to c at high levels of vegetation density as the grazing population is a constant. This model tries to capture the phenomena of bistability and hysteresis and provide qualitative and quantitative information for ecosystem managements. This model has also been applied to describe the dynamics of fish populations. This model describes grazing of a fixed number of grazers on a logistically growing species. The general logistic function is characterized by a declining growth rate per capita function (Equation) Here P is the population, r > 0 is the growth rate and is positive constant[21]. But there are some ecosystems where the growth rate per capita may achieve its peak at a positive density. This is called the Allee effect This effect can be caused by shortage of mates, lack of effective pollinations predator saturation and cooperative behaviors. In this pape, we restrict ourselves to logistic models.
  • Alireza Zamani Bahabadi *, Mona Effati, Bahman Honary Pages 55-68
    In this paper, the new concept of non-autonomous iterated function system is introduced and also shown that non-autonomous iterated function system IFS(f_(1,∞)^0,f_(1,∞)^1) is topologically transitive for the metric space of X whenever the system has average shadowing property and its minimal points on X are dense. Moreover, such a system is topologically transitive, whenever, there is a point like z∈U for each open and invariant set U from X so that N(z,U) has a positive upper density. It is also shown that topological transitivity is result of properties of shadowing and chain transitivity. The relation between average shadowing property , topological transitivity and chaotic non-autonomous iterated function system is studied .Moreover, it is also demonstrated that the first two conditions for the definition of chaos results the third condition. The topological mixing of such a system is obtained from shadowing property and chain mixing. Finally, we evaluated that the dynamical system (X, f) has Li-York e chaos under special conditions.
    Keywords: non-autonomous iterated function system, chaos, topological transitivity, average shadowing property
  • Abasalt Bodaghi *, Abbas Zivari Kazem Pour Pages 69-74
    In this paper we prove that every n-Jordan homomorphis varphi:mathcal {A} longrightarrowmathcal {B} from unital Banach algebras mathcal {A} into varphi -commutative Banach algebra mathcal {B} satisfiying the condition varphi (x^2)=0 Longrightarrow varphi (x)=0, xin mathcal {A}, is an n-homomorphism. In this paper we prove that every n-Jordan homomorphism varphi:mathcal {A} longrightarrowmathcal {B} from unital Banach algebras $mathcal{A} into varphi$-commutative Banach algebra $mathcal {B}. satisfiying the condition varphi (x^2)=0 Longrightarrow varphi (x)=0, xin mathcal {A}, is an n-homomorphism. This result was proved in cite {zivari1} for 3-Jordan homomorphism with the additional hypothesis that the Banach algebra mathcal {A} is unital, and it is extended for all nin mathbb {N} in cite {An}. Later, for nin lbrace 3,4 rbrace, Theorem ref {T1} proved in cite {Bodaghi1} by considering an extra condition varphi (ab^2)= varphi (b^2a), (a,bin mathcal {A}). Some significant results concerning Jordan homomorphisms and their automatic continuity on Banach algebras obtained by the author in cite {zivari}, cite {zivari2} and cite {zivari3}. In this paper, under special hypotheses we prove that every n-Jordan homomorphism varphi from Banach algebra mathcal {A} into Banach algebra mathcal {B} is an n-homomorphism.
    Keywords: n-homomorphism, n-Jordan homomorphism, Algebra
  • Abdollah Alhevaz *, Maryam Baghipur, Ebrahim Hashemi Pages 75-82
    Let G be a simple connected graph. The transmission of any vertex v of a graph G is defined as the sum of distances of a vertex v from all other vertices in a graph G. Then the distance signless Laplacian matrix of G is defined as D^{Q}(G)=D(G)(G), where D(G) denotes the distance matrix of graphs and Tr(G) is the diagonal matrix of vertex transmissions of G. For a given minimum dominating set of a graph G, our aim in this paper is to define and study the so called minimum dominating distance signless Laplacian matrix, denoted by MDD^{Q}(G). We study some properties of the matrix MDD^{Q}(G). We also define the minimum dominating distance signless Laplacian energy of a graph G, denoted by EDD^{Q}(G), as the sum of the absolute values of the eigenvalues of MDD^{Q}(G), and give some upper and lower bounds for the energy and spectral radius of MDD^{Q}(G).
    Keywords: Graph, Distance matrix, distance signless Laplacian matrix, Distance signless Laplacian energy, Minimum dominating distance signless Laplacian energy
  • M. Salimi * Pages 83-90
    Let R be a commutative Noetherian ring. The k-torsionless modules are defined in [7] as a generalization of torsionless and reflexive modules, i.e., torsionless modules are 1-torsionless and reflexive modules are 2-torsionless. Some properties of torsionless, reflexive, and k-torsionless modules are investigated in this paper. It is proved that if M is an R-module such that G-dimR(M)
    Keywords: k-torsionless_reflexive_Maximal - Cohen-Macaulay
  • Saeid Shahghobadi *, Farhad Moradi Pages 91-100
    One of the fundamental problems in the classic DEA is lack of ability to distinguish unit's performance scores that is considered as a disadvantage. Recently, Parkan et al. [9] tried to address this problem. They proposed to assess each unit both optimistic and pessimistic views are taken into account. In contrast to traditional evaluation, one index is considered for each unit based on the lowest measured performance that is called robust efficiency. In this way, a new technology was made on the assumption of constant returns to scale. In this paper, the production technology with variable returns to scale assumptions made and the corresponding models are formulated as linear programming. Finally, it is shown that, the models based on the robust efficiency has more discriminatory power of the classic DEA.
    Keywords: DEA, production technology, robust efficiency, efficiency score