فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:16 Issue: 7, Jul 2018

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:16 Issue: 7, Jul 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/06/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن بسکابادی، مریم ذاکری حمیدی*، راحله فرامرزی صفحات 429-434
    مقدمه

    خونریزی داخل بطنی (IVH) از عوارض حاد مغزی نوزادان نارس است که ممکن است منجر به مشکلات دراز مدت شود.

    هدف

    با توجه به نقش ویتامین D در پایداری عروق، مطالعه حاضر جهت مقایسه سطح ویتامین D در نوزادان نارس مبتلا و غیرمبتلا به IVH انجام شده است.

    موارد و روش ها

    این مطالعه مقطعی روی 180 نوزاد نارس بستری در بیمارستان قایم مشهد (97 نوزاد (53/9%) غیرمبتلا به IVH و 83 نوزاد (46/1%) مبتلا به IVH) با روش نمونه گیری در دسترس در سال های 96-95 انجام شد. سطح سرمی ویتامین D بند ناف در دو گروه مقایسه شد. از پرسشنامه محقق ساخته شامل مشخصات فردی و آزمایشگاهی نوزادان، و اطلاعات مادری استفاده شد.

    نتایج

    78/9% نوزادان ما کمبود ویتامین D داشتند که 33/9% کمبود شدید (کمتر از ml ng 10)، 30% کمبود متوسط (ng ml 20-10/1) 15% کمبود خفیف (ng ml 30-20/1) و 1/21% ویتامین D نرمال (ng ml 45-30/1) داشته اند. میانگین و انحراف معیار ویتامین D نوزادان در گروه کنترل، ng ml 23/71±12/98 و در گروه مورد،ng ml 15/92±10/27 بود (0/001≥p). 8/92% از نوزادان مبتلا به IVH، دارای سطح ویتامین زیر 30 هستند. در حالیکه این میزان در گروه نوزادان غیر مبتلا به IVH، 67% می باشد.

    نتیجه گیری

    کمبود ویتامین D در نوزادان نارس بسیار شایع است. همچنین سطح سرمی ویتامین D در نوزادان مبتلا به IVH کمتر از نوزادان بدون IVH بود. از این رو ممکن است اصلاح ویتامین D در پیشگیری از بروز IVH نوزادی موثر باشد.

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، ویتامین D، خونریزی داخل بطنی
  • صفحات 435-442
    مقدمه

    افزایش سن در مردان ممکن است که بر روی عملکرد بیضه ها و پارامترهای اسپرم و تولید سطح بالای اکسیدان ها و آپوپتوز اثر داشته باشد.

    هدف

    در این مطالعه اثرات سن مردان بر روی بیان بعضی از نشانگرهای آپوپتوز و استرس اکسیداتیو در مایع سیمن در یک مرکز بهداشت نیجریه بررسی شد.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی 122 مرد با سن 20 تا 60 سال که به جهت ناباروری تحت درمان بودند به حسب سن به چهار گروه تقسیم شدند. کاسپاز 3 سمینال، سیتوکروم C و ظرفیت کلی آنتی اکسیدان (TAC) بوسیله تکنیک الیزا بررسی و آنالیز دستی سیمن تحت استانداردهای WHO انجام گردید.

    نتایج

    کاسپاز 3 سمینال و فعالیت سیتوکروم C با افزایش سن افزایش یافت، در حالیکه TAC و نشانگرهای اسپرم کاهش یافتند. سیتوکروم C (0/288r=، 0/002p=) و کاسپاز 3 (0/250r=، 0/005p=) به طور مشخص در ارتباط با سن در مردان نورمواسپرم بود در حالیکه سیتوکروم C (0/314r=، 0/02p=)، کاسپاز 3 (0/268r=، 0/05p=)، TAC (0/342-r=، 0/01p=)، و درصد مرفولوژی (0/414-r=، 0/002p=) در ارتباط با سن در مردان نابارور الیگواسپرم بود.

    نتیجه گیری

    نشانگرهای اندازه گیری شده آپوپتوز با افزایش سن در مردان نابارور افزایش یافت، درحالیکه TAC و نشانگرهای آپوپتوز و استرس اکسیداتیو در ارتباط با سن مردان نورمواسپرم بود، ولی اثر سن بر روی نشانگرهای اسپرم در میان مردان اولیگواسپرم شدیدتر بود. بنابراین این نشانگرها می توانند در مردان مسن مراجعه کننده به کلینیک های ناباروری مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، کاسپاز 3، سیتوکروم C، ناباروری مرد
  • مجید محسنی، حمیدرضا ملایی*، سید علی محمد عرب زاده، تورج رضا میرشکاری، پیمان قربانی صفحات 443-446
    مقدمه

    ویروس سیتومگالوویروس قادر به ایجاد عفونت های نهفته در دستگاه ادراری-تناسلی می باشد و می تواند با تاثیر بر سلول های آن ناحیه سبب ایجاد اختلالات ناباروری در مردان شود.

    هدف

    جهت بررسی فراوانی عفونت سیتومگالوویروس در نمونه سیمن مردان دچار مشکلات ناباروری مراجعه کننده به مرکز لقاح آزمایشگاهی افضلی پور کرمان و ارتباط آن با سایر پارامترهای موجود در سیمن، یک مطالعه مورد-شاهدی طراحی شد. این ویروس قادر است که در سیستم ادراری تناسلی بصورت مخفی باقی مانده و سبب اختلالات ناباروری در مردان گردد. در این مطالعه، نمونه سیمن مردان مراجعه کننده به بخش لقاح آزمایشگاهی، مورد آنالیز قرار گرفت.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهد از روش Real Time PCR برای شناسایی ویروس سیتومگالوویروس در 100 مرد بارور و سالم در مقایسه با 100 مرد نابارور مراجعه کننده به بخش لقاح آزمایشگاهی واقع در بیمارستان افضلی پور کرمان استفاده شد.

    نتایج

    از 200 نمونه مورد مطالعه تعداد 30 نمونه (15%) از نظر سیتومگالوویروس مثبت شدند. که از این تعداد 23 نمونه (23%) در گروه مورد و 7 نمونه (7%) در گروه شاهد قرار داشتند. در هر دو گروه با میانگین سنی 4/86±34/5 تعداد 30 نمونه (15%) از نظر سیتومگالوویروس مثبت گردید. تعداد 23 نمونه (23%) و 7 نمونه (7%) از موارد مثبت به ترتیب متعلق به گروه نابارور و بارور بودند و در گروه کنترل میزان شمارش اسپرم و تحرک آنها از گروه مورد آزمایش بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    یک رابطه معنی دار مابین شیوع سیتومگالوویروس و ناباروری مردان وجود داشت (0/001<p). در این مطالعه رابطه معنی داری بین عفونت سیتومگالوویروس و ناباروری وجود داشت و در نتیجه این ویروس قادر است مشکلات ناباروری در مردان ایجاد نماید و درمان این بیماران می تواند سبب افزایش کیفیت و کمیت اسپرم شده و موفقیت انجام لقاح آزمایشگاهی را بالا ببرد. نتایج حاصل از این مطالعه در مطالعات قبلی نیز تایید شده است.

    کلیدواژگان: ناباروری، سیتومگالوویروس، لقاح آزمایشگاهی، کرمان، آزمایش Real Time PCR
  • ناصر خلجی، مهشید نامیاری، یوسف رسمی، معصومه پورجبلی، لیلا چوداری* صفحات 447-454
    مقدمه

    بیشترین درصد ناباروری مربوط به مردان می باشد. عملکرد بیضه تحت کنترل فاکتورهای گنادی بوده و تحت عوامل فیزیولوژی منفی همچون اشعه UV می تواند تغییر کند.

    هدف

    هدف از این مطالعه، بررسی اثر نور لامپ های فلورسانت فشرده و اثر حفاظتی کورکومین بر اسپرماتوژنز و مورفولوژی بیضه موش صحرایی نر از نژاد ویستار می باشد.

    موارد و روش ها

    24 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: گروه کنترل (دریافت 0/2 میلی لیتر اتیل اولیات به صورت داخل صفاقی روزانه به مدت 45 روز بدون دریافت نور لامپ های فلورسانت)، گروه فلورسانت (دریافت 0/2 میلی لیتر اتیل اولیات به صورت داخل صفاقی روزانه به دنبال 12 ساعت قرار گیری در معرض نور لامپ های فلورسانت فشرده به مدت 45 روز) و گروه کورکومین (درمان با کورکومین به مقدار20 میکرومول بر کیلو گرم داخل صفاقی روزانه در طول قرار گیری نور لامپ های فلورسانت فشرده 12 ساعت روزانه به مدت 45 روز). موش ها در پایان آزمایش بی هوش شدند. سطوح هورمون های جنسی اندازه گیری شد، بافت بیضه و اسپرماتوژنز نیز بررسی گردید.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد که نور لامپ های فلورسانت فشرده باعث کاهش معنی داری در سطح سرمی FSH، پرولاکتین، وزن بیضه، TDI و SPI می شود در حالیکه بر سطح سرمی LH تاثیری نگذاشته است. همچنین سبب کاهش معنی دار در درصد تحرک اسپرماتوزوییدها، افزایش معنی دار در اسپرماتوزوییدهای بدون تحرک و همچنین سبب افزایش اسپرم های غیر طبیعی و تغییرات در لوله های سمینیفر شده بود. اما تجویز کورکومین به همراه نور لامپ های فلورسانت فشرده از تغییرات بوجود آمده فوق جلوگیری کرده بود.

    نتیجه گیری

    بر طبق این مطالعه، نور لامپ های فلورسانت فشرده اثرات آسیب رسانی بر بافت بیضه داشته در صورتی که کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدانت، اثر حفاظتی بر روی اختلالات ایجاد شده توسط نور لامپ های فلورسانت فشرده داشت.

    کلیدواژگان: ناباروری، لامپ های فلورسانت فشرده، کورکومین
  • سهیلا قلی زاده، شهیده جهانیان سادات محله، سعیده ضیائی* صفحات 455-458
    مقدمه

    میزان استرادیول در اثر تغییرات یایسگی کاهش می یابد و در مراحل اولیه یایسگی به سطح پایین و پایدار وارد می شود. اختلال عملکرد حافظه در این دوره بسیار شایع است.

    هدف

    مطالعه به منظور تعیین اینکه سطوح اندوژن استرادیول در ارتباط با عملکرد شناختی در یایسگی طراحی شده است.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی 209 زن سالم یایسه مراجعه کرده بودند. این زنان مقیاس ارزیابی شناختی مونترال (MoCA) را تکمیل کردند. سپس سطح استرادیول برای ارتباط با عملکرد شناختی مورد آزمایش قرار گرفت تا عوامل مرتبط با این ارتباط را تعدیل کند.

    نتایج

    شیوع اختلال شناختی؛ امتیازات 26MoCA≤ در شرکت کنندگان ما 62/7% بود و Mean±SD سطح استرادیول در شرکت کنندگان با اختلال شناختی pg/ml 10/24±14/29 در مقایسه با کسانی که با عملکرد طبیعی شناختی pg/ml 14/92±21/67 بود (0/001p<). ارتباط معنی داری بین نمرات MoCA با میزان استرادیول (0/001p<) و وضعیت تحصیلی (0/001p<) وجود داشت.

    نتیجه گیری

    درمان جایگزین استرادیول در زنان یایسه با سطوح پایین دریافتی استرادیول و کاهش عملکرد شناختی ممکن است ضروری باشد.

    کلیدواژگان: عملکرد شناختی، سطح استرادیول، یائسگی
  • صفحات 459-462
    مقدمه

    مورفولوژی اسپرم به شدت به لقاح مرتبط است. به همین دلیل این پارامتر جزء مهمی در آنالیز منی می باشد. معمولا توسط استاندارد سازمان بهداشت جهانی یا معیارهای سختگیرانه Kruger در مراکز IVF در سراسر جهان ارزیابی می شوند. تعداد اسپرم، حرکت و مورفولوژی با هم مشخص می کنند که بیمار IVF شود یا تزریق اسپرم داخل سیتوپلاسمی (ICSI) برای او انجام شود.

    هدف

    این مطالعه با هدف مقایسه میزان لقاح در IVF استاندارد از بیماران با تعداد طبیعی اسپرم و تحرک با و بدون ارزیابی مورفولوژیک طبق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کوهورت تعداد حرکت و مورفولوژی اسپرم 504 مرد کاندید IVF در طی یک دوره سه ساله در دو گروه مورد مطالعه قرار گرفت. گروه A (گروه کیس) شامل مردان با تعداد اسپرم و تحرک طبیعی اما با مورفولوژی ضعیف و گروه B (گروه کنترل) شامل مردان با تعداد اسپرم، تحرک و مورفولوژی طبیعی بودند که توسط معیارهای WHO مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان باروری در هر گروه بعد از 18-16 ساعت پس از تلقیح بررسی گردید.

    نتایج

    میزان باروری در گروه B بالاتر بود (0/028=p). بیماران در این گروه علاوه بر داشتن تعداد اسپرم طبیعی (7/2±32/9) و تحرک (8/9±62/4)، دارای مورفولوژی با معیار سخت گیرانه نیز هستند که در حدود 30٪ قرار دارند. این گروه به عنوان شاهد مورد استفاده قرار گرفتند. نتیجه گیری ما نشان داد که اسپرم در این گروه دارای میزان باروری بالاتر (71/4٪) بود. گروه A نمونه آزمایشی ما بود. اگر چه تعداد اسپرم (6/7±/36) و تحرک (7/4±66/3) در این گروه کمی بالاتر از گروه B بود، میزان باروری پایین تر بود.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان داد که مورفولوژی اسپرم قبل از تصمیم گیری در مورد تخصیص بیماران به IVF و تزریق اسپرم داخل سیتوپلاسمی باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آنالیز اسپرم، مورفولوژی اسپرم، معیارهای دقیق، باروری، IVF، ICSI
  • مهناز حیدری، نیک نام لک پور، مهسا دربندی، سارا دربندی، سعیده شانی، لیلا گوهربخش، غزاله چشمی، محمد مهدی آخوندی، محمدرضا صادقی* صفحات 463-468
    مقدمه

    روش آماده سازی اسپرم، به منظور جداسازی اسپرم های متحرک با مورفولوژی خوب از مورفولوژی غیر طبیعی اسپرم، اسپرم مرده، سلول های نابالغ ژرمینال و سلول های غیر اسپرم کاربرد دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه مقایسه اثر بخشی روش های دو روش آماده سازی بالادست (upstream) و شناورسازی (swim up) برای جداسازی اسپرم با کیفیت بالا به خصوص از نظر یکپارچگی کروماتین اسپرم می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه آینده نگر از مایع منی 60 مرد دارای اسپرم نرمال استفاده شد. نمونه ها در دو گروه مساوی برای آماده سازی توسط روش شناورسازی اسپرم و روش بالادست تقسیم شدند. غلظت اسپرم، مورفولوژی، تحرک، قطعه قطعه شدن DNA و بلوغ کروماتین قبل و بعد از انجام آزمایش اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که غلظت اسپرم در روش شناورسازی به طور قابل توجهی بیشتر از روش بالادست بود. همچنین درصد اسپرم های متحرک از جمله درصد تحرک پیشرونده و تعداد کل اسپرم های متحرک، در روش شناورسازی نسبت به روش بالادست بیشتر بود. میزان بقایای سلولی و مایع منی در هر دو روش یکسان بود و درصد اشکال طبیعی نیز در دو روش مشابه بود. علاوه بر این، قطعه قطعه شدن DNA اسپرم و بلوغ اسپرم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل، روش بالادست نسبت به روش شناورسازی اسپرم اولویت ندارد و روش شناورسازی اسپرم، هنوز هم یک روش ساده، ارزان، قابل اعتماد و در دسترس با عملکرد کارآمد برای جدا سازی اسپرم های متحرک با مورفولوژی خوب و یکپارچگی کروماتین بهتر برای تلقیح در کلینیک ناباروری است.

    کلیدواژگان: اسپرم، روش شناورسازی اسپرم، روش بالادست، قطعه قطعه شدن DNA، بلوغ کروماتین
  • آیلین اسمعیل خانی*، محمد تقی اخی، جاوید صادقی، بهروز نیک نفس، عابد زاهدی بیالوایی، لعیا فرزدی، نوش آفرین صفا دل صفحات 469-474
    مقدمه

    استافیلوکوکوس اوریوس یک باکتری ناشایع اما موفق در ارتباط با ناباروری است و قادر به بی حرکت شدن و آگلوتیناسیون اسپرم می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین فراوانی استافیلوکوکوس اوریوس در مایع منی مردان نابارور در شمال غرب ایران است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، مایع منی 100 مرد نابارور مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز استاندارد اسپرم بر اساس دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی انجام شد. پس از جداسازی، شناسایی و تعیین حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک های مهم، واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) برای شناسایی ژن های mecA و tst انجام شد.

    نتایج

    نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که 16٪ بیماران نابارور توسط استافیلوکوکوس اوریوس کلونیزه شده اند. ده بیمار (62/5٪) دارای مورفولوژی غیرطبیعی اسپرم بودند و 3 نفر از آنها (18/8٪) دارای تراکم مایع منی غیر طبیعی بودند، در حالی که پس از شستشو با سالین آلبومین به ترتیب به 5 (31/3٪)، 4 (25٪) و 1 (3/6٪) مورد کاهش یافت. نتایج آزمایش های حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که به جز پنی سیلین، سایر آنتی بیوتیک ها بر روی ایزوله ها فعالیت زیادی دارند. با توجه به نتایج PCR، توالی های mecA در 3 سویه (18/7 درصد) شناسایی شد، در حالیکه ژن tst کدکننده TSST-1 در هیچ یک از گونه های بالینی شناسایی نشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که استافیلوکوکوس اوریوس یک عامل منفی اضافی است که کیفیت اسپرم را کاهش داده و بر باروری مردان موثر است. بنابراین لازم است همه بیمارانی که در مراکز درمان ناباروری حضور دارند، به طور کامل مورد بررسی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: ناباروری، استافیلوکوکوس اورئوس، اسپرم، mecA
|
  • Hassan Boskabadi, Maryam Zakerihamidi *, Raheleh Faramarzi Pages 429-434
    Background

    Intra-ventricular hemorrhage (IVH) is acute cerebral complications of premature infants which may lead to the long-term problems.

    Objective

    According to the role of vitamin D in the stability of the blood vessels, the present study was carried out in order to compare the vitamin D level in the premature infants with or without IVH.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was carried out on 180 premature infants in the Ghaem Hospital, Mashhad, Iran 97 infants without IVH (53.9%) and 83 with IVH (46.1%) through convenience sampling technique in 2015- 2017. Serum vitamin D level of funiculus in the two groups was compared. A researcher made questionnaire was used which includes infants’ personal and laboratory information; and their mother's information.

    Results

    Seventy nine percent of infants suffered from vitamin D deficiency in which 33.9% had a severe deficiency (less than 10 ng/ml), 30% moderate deficiency (10.1-20 ng/ml), 15% slight deficiency (20.1-30 ng/ml) and 21.1% had normal vitamin D (>30.1 ng/ml). Vitamin D mean±SD of infants in the control group, 23.71±12.98 ng/ml and case group 15.92±10.27 ng/ml (p

    Conclusion

    Vitamin D deficiency in the premature infants is very common. Also, the serum vitamin D level in infants with IVH was less than infants without IVH. Therefore, the recommendation of vitamin D may be effective in the prevention of neonatal IVH.

    Keywords: Premature infants, Vitamin D, Cerebral intraventricular hemorrhage
  • Mathias Abiodun Emokpae *, Happy Ngozi Chima Pages 435-442
    Background

    Male senescence may affect testicular function, sperm indices and generation of high levels of oxidants and apoptosis.

    Objective

    This study evaluates the effect of male age on the expression of some apoptosis and oxidative stress markers in seminal fluid of males investigated for infertility in a tertiary health institution in Nigeria.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 122 men aged 20-60 yr who were investigated for infertility and were stratified according to age into four groups. Seminal plasma caspase 3, cytochrome C, and total antioxidant capacity (TAC) were assayed by ELISA technique, while manual semen analysis was performed according to WHO standard.

    Results

    Seminal caspase 3, and cytochrome C activity increased while TAC and sperm indices decreased with increasing age. Cytochrome C (r=0.288; p=0.002) and caspase 3 (r=0.250; p=0.05) correlated significantly with age in normospermia while cytochrome C (r=0.314; p=0.02), caspase 3 (r=0.268; p=0.05), TAC (r=-0.342; p=0.01) and morphology percentage (r=-0.414; p=0.002) correlated with age in oligospermic infertile males.

    Conclusion

    The measured apoptotic markers increased with increasing age while TAC and sperm indices decreased with increasing age of subjects evaluated. Although the levels of measured apoptosis and oxidative stress markers correlated with age in normozospermia, the effect on sperm indices was severe among oligospermia compare to normozospermia. Therefore, these markers may be assayed in aged men attending fertility clinics.

    Keywords: Apoptosis, Caspase 3, Cytochrome C, Male infertility
  • Majid Mohseni, Hamid Reza Mollaei *, Seyed Alimohammad Arabzadeh, Tooraj Reza Mirshekari, Peyman Ghorbani Pages 443-446
    Background

    Cytomegalovirus (CMV) virus can hide in urinary genital tract cells and affect male infertility disorders.

    Objective

    To evaluate frequency of CMV in the semen samples of men with infertility problems referring to a in vitro fertilization (IVF) center in Kerman, Iran and its association with the parameters of semen.

    Materials And Methods

    In this case-control study, Real time polymerase chain reaction test was performed for detection of human cytomegalovirus in 100 fertile men compared to 100 infertile men referred to the IVF center of Afzalipour Hospital, Kerman, Iran.

    Results

    Out of 200 samples, 30 samples (15%) were positive for CMV DNA virus (23/100 men (23%) in case group and 7/100 men (7%) in the control group). Sperm counts and motility in the control group were more than the case group (p˂0.0001). There was a significant relationship between the prevalence of CMV infection and male infertility (p˂0.001).

    Conclusion

    Our finding showed that, prevalence of CMV infection was higher in infertile men compared to fertile men and CMV infection can be considered as an important part of male infertility.
    So; antiviral treatment of positive cases can be effective in improving sperm quality and successful IVF. The relationship between CMV infection in semen and infertility was obtained in previous studies and was confirmed by our study.

    Keywords: Infertility, Cytomegalovirus, In vitro fertilization, Real time PCR
  • Naser Khalaji, Mahshid Namyari, Yousef Rasmi, Masoumeh Pourjabali, Leila Chodari * Pages 447-454
    Background

    Testicular function is modified by maturational gonadostatic control highly susceptible to negative physiologic niche-altering factors like UV-rays.

    Objective

    This study was performed in order to uncover new aspects of Compact Florescent Lamps (CFLs) induced damages on the testicular tissue of rats and evaluating the effect of curcumin on testis of rats after exposure to compact florescent Lamps.

    Materials And Methods

    Twenty-four adult male Albino rats were randomly divided into three groups: control group (ethyl oleate 0.2 ml, IP, for 45 days, without CFLs exposure), fluorescent group (ethyl oleate 0.2 ml, IP, daily and treated with 12 hr CFLs exposure for 45 days) and curcumin group (curcumin 20 μ M, IP along with 12 hr CFLs exposure for 45 days). The rats were anesthetized at the end of the experiment. Gonadotropin hormones and prolactin levels were measured; Histopathological and histomorphometrical analysis of the testis was carried out.

    Results

    Results of this study showed that CFLs significantly decreased serum levels of follicle stimulating hormone, prolactin, testicular weight, sperm motility, TDI, and SPI. Furthermore, CFLs had no effect on serum levels of luteinizing hormone and sperm count and also, increased abnormal sperm shapes. Our results also showed that curcumin supplementation following CFLs reversed these alterations.

    Conclusion

    These results strongly suggest that CFLs severely impairs testis while curcumin as an antioxidant had protective effects on undesirable effects in testis induced by CFLs.

    Keywords: Infertility, Compact fluorescent lamps, Curcumin, Rat. This article extracted from M.D. Thesis. (Mahshid Namyari)
  • Soheila Gholizadeh, Shahideh Jahanian Sadatmahalleh, Saeideh Ziaei * Pages 455-458
    Background

    Levels of estradiol decreases as women arrive the menopausal transition and enter to a low, steady level during the early postmenopause. In addition, memory dysfunction are highly prevalent during this period.

    Objective

    Our study was designed to determine whether endogenous levels of estradiol are related to cognitive function in postmenopausal.

    Materials And Methods

    The cross-sectional study was conducted between November 2015 to February 2016 on 209 healthy postmenopausal women. The women filled out the Montreal Cognitive Assessment (MoCA) scale. Then, estradiol level was tested for association with cognitive function adjusted for factors supposed to confound this association.

    Results

    The prevalence of cognitive dysfunction; MoCA points ≤26 in our participants was 62.7%, and mean±SD of estradiol level was 14.92±10.24pg/ml in participants with cognitive dysfunction in comparison with 21.67±14.92pg/ml in those with normal cognitive function (p

    Conclusion

    Estradiol replacement therapy in postmenopausal women with low endogenous estradiol levels and decreased cognitive function might be necessary.

    Keywords: Cognitive function, Estradiol level, Menopause
  • Faduola Paul *, Gbolahan Oladele Obajimi, Charles Olubukunmi Kolade Pages 459-462
    Background

    Sperm morphology has been strongly linked to fertilization. This makes it an important component in semen analysis. They are usually assessed by world health organization (WHO) standard or Kruger strict criteria in in-vitro fertilization (IVF) centers all over the world. Sperm count, motility, and morphology together form the basis by which patients are allocated into IVF or intra-cytoplasmic sperm injection.

    Objective

    This study aimed to compare fertilization rates in standard IVF from patients with normal sperm count and motility with and without morphological assessment by WHO guideline.

    Materials And Methods

    In this prospective cohort study, sperm count, motility, and morphology of 504 men candidate for IVF program over a three years period in our center were evaluated in two groups: Group A (case group) included men with normal sperm count and motility but with a poor morphology and group B (control group) included men with normal sperm count, motility and morphology evaluated by WHO criteria. Fertilization rate in both groups were then analyzed after 16-18 hr post insemination.

    Results

    Fertilization rate was higher in group B (p=0.028). Participants in group B, apart from having a normal sperm count (32.9±7.2) and motility (62.4±8.9), have a strict morphology of ≥30%. Our result has shown that spermatozoa in group B had a higher fertilization rate (71.4%). Though the sperm count (36.4±6.7) and motility (66.3±7.4) in group A were slightly higher (p=0.058 and p=0.060 respectively) than group B, the fertilization rate was lower.

    Conclusion

    Our study showed that sperm morphology could be a very important consideration before decisions towards allocation of patients into IVF or intra-cytoplasmic sperm injection.

    Keywords: Semen analysis, Sperm morphology, Strict criteria, Fertilization, IVF, ICSI
  • Mahnaz Heidari, Niknam Lakpour, Mahsa Darbandi, Sara Darbani, Saeideh Shani, Leila Goharbakhsh, Ghazaleh Cheshmi, Mohammad Mehdi Akhondi, Mohammad Reza Sadeghi * Pages 463-468
    Background

    Sperm processing methods separate motile sperms with good morphology from dead and abnormal forms of sperms, immature germ cells, and non-sperm cells.

    Objective

    The propose of this study was to compare the efficacy of upstream and swim-up processing techniques to separate sperms with the high quality especially in relation to sperm chromatin integrity.

    Materials And Methods

    This experimental study used semen samples from 60 normozoospermic men. Specimens were divided into equal aliquots for processing by swim up (group A), and upstream (group B) methods and compare with control by raw semen (group C). Sperm concentration, morphology, motility, DNA fragmentation and chromatin maturation were measured in these three groups.

    Results

    The results revealed that sperm concentration in the swim up samples was significantly greater than upstream samples (p≤0.04). as addition, motile sperm recovery including the percentage of progressive motility and a total number of motile sperm was better in the swim-up compared to an upstream method and raw semen (p≤0.001). The cell debris and seminal fluid were equally removed by both methods and the percentage of normal forms was also similar in both procedures (p≥0.4). In addition, sperm DNA fragmentation and chromatin maturation were not significantly different between the three groups (p≥0.1).

    Conclusion

    According to results, apparently the upstream method had no significant efficiency to separate good quality sperms compare to swim up. Therefore, swim up seems to be a simple, inexpensive, reliable and widely available method with an efficient yield to separate motile sperm with good morphology and better chromatin integrity for insemination in the infertility clinics.

    Keywords: Chromatin maturation, DNA fragmentation, Sperm, Swim up, Upstream technique
  • Aylin Esmailkhani *, Mohammad Taghi Akhi, Javid Sadeghi, Behrooz Niknafs, Abed Zahedi Bialvaei, Laya Farzadi, Nooshafarin Safadel Pages 469-474
    Background

    Staphylococcus aureus is an infrequent, but one of the most successful bacteria that associated with infertility and are able to spermatozoa immobilization and agglutination.

    Objective

    The aim of present study was to determine the frequency of S. aureus in semen obtained from infertile male patients in northwest Iran.

    Materials And Methods

    Seminal fluids of 100 infertile men were evaluated. Standard semen examination was done according to World Health Organization guidelines. After isolation and identification of S. aureus isolates according to reference methods, determination of susceptibility against important antibiotics and polymerase chain reaction were performed to identify mecA and tst genes.

    Results

    Data obtained from the present study shows that 16% of infertile male patients were colonized by S. aureus. Ten (62.5%) of the individuals had abnormal seminal fluid sperm motility and morphology and three (18.8%) of them had an abnormal seminal fluid density, whereas after washing with albumin-saline declined to 5 (31.3%), 4 (25%) and 1 (6.3%), respectively. The antibiogram results showed that, except penicillin, other antibiotics have high activity on isolates. Regarding polymerase chain reaction results, mecA sequences were detected in 3 (18.7%) strains, whilst the tst gene encoding TSST-1 was not detected in any of clinical strains.

    Conclusion

    It would appear that the S. aureus may be an additional negative factor worsening sperm quality and affecting male fertility. Therefore, it demands that all the patients attending in infertility treatment facilities be investigated thoroughly.

    Keywords: Infertility, Staphylococcus aureus, Seminal fluid, MecA