فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 139، خرداد 1397)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 139، خرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابراهیم بنی طالبی، مجید مردانیان قهفرخی، محمد فرامرزی، سمیرا نصیری صفحات 200-214
    مقدمه
    کبد چرب به عنوان شرایط پاتولوژیک در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شناخته شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات ترکیبی بر نشانگر های جدید کبد چرب(شاخص چربی کبد FLI، شاخص تجمعی چربیLAP، شاخص استئاتوز کبدی HSI و شاخص استئاتوز فرامینگهام FSI) در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.
    روش بررسی
    35 زن مبتلا به دیابت نوع 2 به صورت تصادفی به دو گروه تمرین ترکیبی (17 نفر) و کنترل (18نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین ترکیبی به مدت 10 هفته به تمرینات منتخب هوازی و مقاومتی پرداختند. نمونه های خونی قبل و پس از 10 هفته پروتکل تمرینی از دو گروه گرفته شد. به منظور مقایسه های درون گروهی از آزمون t زوجی و برای مقایسه های بین گروهی از آزمون آنالیز کوواریانس استفاده شد.
    نتایج
    نتایج آزمون آنالیز کوواریانس نشان داد 10 هفته تمرینات ترکیبی موجب کاهش غیر معنی دار HSI (596/0P=)، FSI (312/0P=)، FLI (327/0P=) و کاهش معنی دار LAP (34/0P=) نسبت به گروه کنترل می شود.
    نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد، 10 هفته تمرینات ترکیبی موجب کاهش معنی دار در شاخص LAP و کاهش غیر معنی دار در شاخص های FSI ،HSI و FLI زنان مبتلا به دیابت نوع 2 می شود. از این رو، تمرین ترکیبی برای بهبود وضعیت کبد چرب در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین هوازی، کبد چرب، دیابت نوع2
  • محمدرضا ایزدی، حبیب الله گندمکار باقری، سجاد محمدیاری، علیرضا قارداشی افوسی صفحات 215-226
    مقدمه
    هدف این پژوهش مقایسه اثر تمرینات تناوبی خیلی شدید و تداومی بر غلظت اپلین پلاسما و مقاومت به انسولین در سالمندان مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی است و از نظر جمع آوری اطلاعات، کمی و کاربردی است. در این مطالعه، تعداد 39 مرد و زن (سالمند دیابتی نوع 2 به صورت تصادفی به سه گروه تمرین تناوبی خیلی شدید (HIGH)، تمرین تداومی با شدت متوسط (CONT) و گروه کنترل (CTL) تقسیم شدند. مداخله تمرینی سه جلسه در هفته و به مدت 10 هفته روی دوچرخه کارسنج اجرا شد. تمرین HIIT شامل 6 تناوب و هر تناوب 4 دقیقه با شدت 90-85 درصد حداکثر ضربان قلب (HRmax) و 3 دقیقه با شدت 50-45 درصد HRmax بود. برنامه تمرینی گروه تداومی با شدت متوسط شامل 42 دقیقه با شدت 70 درصد HRmax بود. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، خون گیری انجام شد و سطوح اپلین پلاسما، شاخص های بیوشیمیایی لیپیدی، گلوکز، هموگلوبین گلیکولیزه و انسولین پلاسما اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 16 برای آنالیز واریانس یک طرفه با آزمون تعقیبی توکی انجام شد.
    نتایج
    آزمون آنالیز واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی کاهش معنادار مقاومت به انسولین در دو گروه تمرین نسبت به گروه کنترل نشان داد (019/0 P =). میزان سطوح پلاسمایی اپلین در گروه HIGH در مقایسه با گروه کنترل کاهش معناداری داشت (022/0 P =). آمادگی قلبی تنفسی (VO2peak) در گروه های تمرینی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری داشت (008/0=p). به دنبال 10 هفته تمرین ورزشی سطوح پلاسمایی HDL در گروه های تمرینی افزایش معناداری داشت (022/0 P =) و در مقابل سطوح پلاسمایی LDL کاهش معنا داری داشت (046/0 P =). با وجود این، اختلاف معناداری بین گروه های تمرینی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    احتمالا تمربن های تناوبی خیلی شدید بر بهبود و تنظیم ترشح اپلین و سایر شاخص های گلیسمی در مقایسه با پروتکل های تمرین تداومی در سالمندان دیابتی نوع 2 تاثیر بارزتری داشته باشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، تمرین تداومی، تمرین تناوبی خیلی شدید، حساسیت انسولینی، سالمند
  • فاطمه احمدی متمایل، قدرت الله روشنایی، شیوا شریفی صفحات 227-237
    مقدمه
    آنومالی های دندانی، گروه مهمی از تنوعات مورفولوژیک دندانی هستند. که شیوع آن ها در جمعیت های مختلف، متفاوت است. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی آنومالی های دندانی و شاخص سلامت دندان ها در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی همدان در سال 1393 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی 772 بیمار مراجعه کننده به بخش بیماری های دهان دانشکده دندان پزشکی، جهت تعیین فراوانی آنومالی های دندانی و شاخص DMFT (تعداد دندان های پوسیده، پر شده و کشیده شده) به روش WHO تحت معاینه دهانی بالینی قرار گرفتند و رادیوگرافی انجام نشد. پیش از معاینه اطلاعات بیوگرافیک بیماران شامل جنس، سن، محل زندگی، تحصیلات و وضعیت اقتصادی – اجتماعی در برگه مربوط به هر بیمار وارد شد. در تحلیل داده ها از نرم افزار SPSSآمار توصیفی و آزمون های chi-square ، one-way ANOVA و T Test استفاده شد.( 05/0=α)
    نتایج
    218 نفر (2%/28) از افراد حاضر در طرح، مرد و 554 نفر( % 8/71) زن بودند و میانگین سنی آن ها 123/32 سال بود. فراوانی کلی آنومالی های دندانی در این افراد 70% بود. اتریشن (2/40%)، فلوئورزیس (% 3/20)، کاسپ اضافی (7%/15)، تغییر رنگ (4%/14) و هیپودونشیا (%2/3) فراوان ترین آنومالی های دندانی مشاهده شده در مطالعه بودند. میانگین شاخص سلامت دهان درجمعیت مورد مطالعه 78/5 1/14بود.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر آنومالی های دندانی اکتسابی فراوانی بالایی داشت و شاخص سلامت دهان پایین بود. بنابراین آموزش مداوم جهت تشخیص این آنومالی ها و آموزش بهداشت جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی ا برای دندان پزشکان و جامعه لازم است.
    کلیدواژگان: آنومالیهای دندانی تکاملی، آنومالیهای دندانی محیطی و DMFT
  • سید علیرضا موسوی، زهره ابراهیمی زارچ، جمشید آیت اللهی، سید حسین شاهچراغی صفحات 238-244
    مقدمه
    درحال حاضر Cytomegalovirus (CMV) به عنوان یک عامل پاتوژن مهم در تمام گروه های سنی در کل دنیا شناخته می شود. CMV خود به تنهایی نیز می تواند باعث کاهش هرچه بیشتر پاسخ های لنفوسیت T شود. بنابراین CMV یک عامل مهم در مراحل پیشرفته ایدز محسوب میشود. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت سرواپیدمیولوژی CMV در بیماران HIV مثبت در استان یزد می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی توصیفی به صورت سرشماری روی تمام پرونده های ثبت شده بیماران HIV مثبت در مرکز مشاوره بیماری های رفتاری استان یزد از سال1381 تا 1394 انجام گردید. اطلاعات بیماران شامل جنس، سال تولد، ملیت، تحصیلات، شغل، نحوه ابتلا به HIV، سطح شمارش CD4 خون، Anti CMV IgM و Anti CMV IgG به صورت محرمانه و بدون ذکر نام بیماران از این پرونده ها استخراج و در فرم گردآوری داده که به همین منظور تنظیم شده بود، وارد شد. نرم افزار استفاده شده، SPSS 22 بود و تست آماری توصیفی استفاده شد.
    نتایج
    از مجموع پرونده های 71 بیماری که مورد بررسی قرار گرفت، 45 نفر (38/63 درصد) آنها مرد و 26 نفر (61/36 درصد) زن بوده اند. 48 نفر 64-35 سال سن و 67 نفر تابعیت ایرانی داشته اند. سطح شمارش CD4 خون بیش از %80 از بیماران200 cell/μl تا بیش از500 cell/μl بود. Anti CMV IgM درتمام بیماران مورد بررسی منفی و Anti CMV IgG نیز در تمامی بیماران مثبت بود.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان داد که تمامی بیماران HIV مثبت در تمامی گروه های سنی، به CMV آلوده بوده و البته هیچ گونه ارتباط معناداری بین جنس، سن، میزان تحصیلات، چگونگی ابتلا به HIV، سطح CD4 خون و میزان شیوع CMV یافت نشد.
    کلیدواژگان: Cytomegalovirus (CMV)، یزد، HIV
  • علی درویشی، رضا گودرزی، ویکتوریا حبیب زاده، محسن بارونی صفحات 245-256
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای ناباروری در ایران و هزینه بالای درمان های ناباروری تجزیه و تحلیل و بررسی مسائل اقتصادی مرتبط با این حوزه مهم به نظر می رسد. هدف مطالعه حاضر، ارائه مستندات علمی از میزان ارزش گذاری جامعه برای درمان های دارویی ناباروری و هزینه یابی دقیق این درمان ها با استفاده از تحلیل اقتصادی می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، یک مطالعه مقطعی هزینه منفعت از انوع مطالعات ارزشیابی اقتصادی مداخلات سلامت می باشد. سرانه هزینه یک دوره درمان دارویی ناباروری بر اساس پروتکل های درمانی و نسخ پزشکان محاسبه شده است. سنجش میزان تمایل به پرداخت افراد با استفاده از روش ارزش گذاری مشروط و با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته در شهر کرمان انجام گرفت. از نرم افزار Excel 2013 و نرم افزار Stata 12 برای تحلیل استفاده شد.
    نتایج
    هزینه سرانه هر سیکل درمان دارویی ناباروری 6689640 ریال برآورد گردید. میزان تمایل به پرداخت برای این درمان ها نیز 13198125 ریال برای هر سیکل درمانی محاسبه شد. بر اساس هزینه و پیامد محاسبه شده میزان شاخص های ارزش فعلی خالص(NPV) و نسبت منفعت به هزینه (BCR) به ترتیب برابر با 6508485 ریال و 97/1 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه، ارزش گذاری افراد برای درمان های دارویی ناباروری در حدود دو برابر هزینه یک دوره از این درمان هاست که نشان می دهد سرمایه گذاری برای این سطح درمانی دارای خالص منافع مثبت می باشد. بنابراین لازم است مساله تامین مالی علمی درمان های ناباروری، در روزگاری که نیازمند رشد جمعیت در ایران هستیم مورد توجه سیاست گذاران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تحلیل هزینه منفعت، ناباروری، درمانهای دارویی ناباروری، تمایل به پرداخت، ارزشیابی اقتصادی
  • نجمه نجفی، حبیب الله حسینی، مریم حاتمی، محمود وکیلی، فرزانه شیشه بر، محمد زمانیان، الهام حکیمی زاده صفحات 257-265
    مقدمه
    کاهش درد پس از جراحی از مشکلات بیماران معتاد به مواد مخدر می باشد. مورفین از شایع ترین داروها جهت کنترل درد پس از جراحی می باشد. به علت عوارض و مقاومت به اوپیوئیدها در بیماران معتاد، توجه به داروهای کمکی نظیر کتامین افزایش یافته است. هدف این مطالعه بررسی اثر افزودن کتامین به مورفین در بیماران معتاد به اوپیوئید با درد پس از جراحی ارتوپدی بود.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور، تعداد 60 بیمار کاندید جراحی ارتوپدی با سابقه مصرف اپیوئید، به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. پس از جراحی، گروه اول 20 میلی گرم مورفین و گروه دوم20 میلی گرم مورفین و 100 میلی گرم کتامین از طریق پمپ تزریق وریدی کنترل درد توسط بیمار (IPCA)، دریافت نمودند. نمره درد بر مبنای شاخص مقیاس دیداری درد (VAS)، نمره آرام بخشی توسط معیار رامسی و میزان تهوع و استفراغ، در زمان های 1، 6، 12 و 24 ساعت پس از جراحی سنجیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-20 تجزیه و تحلیل و نتایج به صورت میانگین و انحراف معیار بیان و با استفاده از آزمون t-test بررسی شدند. سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که دوز دریافتی مورفین در گروه مورفین در مقایسه با گروه مورفین + کتامین به طور معنا داری بیشتر بود (001/ 0p ˂). میانگین نمره درد، فقط در ساعت 12 در گروه مورفین در مقایسه با گروه دوم به طور معنا داری کاهش یافت (02/0p=). میانگین نمره آرام بخشی در ساعات 1 (001/0p<)، 6 (002/0p=)، 12 (001/0p=) و 24 (001/0p=) در گروه مورفین به طور معنا داری در مقایسه با گروه دوم زیاد شد. در ساعت 1، میانگین نمره تهوع و استفراغ در گروه مورفین در مقایسه با گروه کتامین + مورفین به طور معنا داری کاهش یافت (024/0p=).
    نتیجه گیری
    افزودن کتامین به مورفین در بیماران با سابقه مصرف اپیوئید می تواند سبب کاهش مصرف مورفین شود. اما اثری بر کاهش نمره درد و آرام بخشی ندارد.
    کلیدواژگان: درد پس از عمل، جراحی ارتوپدی، پمپ تزریق وریدی کنترل درد توسط بیمار، مورفین، کتامین، اعتیاد
  • محمود سرافراز، هادی اسدیان، محمد جواد شاه بلی اردکانی صفحات 266-274
    مقدمه
    درمان دندان نکروتیک با ریشه نابالغ یک چالش کلینیکی محسوب می شود. درمان رژنراتیو اندو یک راه کار درمانی مناسب را مهیا نموده است که اجازه تداوم بلوغ ریشه را می دهد، به بسته شدن فورامن اپیکال کمک می کند و در عین حال به حفظ عملکردهای حسی و ایمنی در فضای پالپی کمک می کند.
    هدف
    هدف این گزارش مورد، ارائه پتانسیل استفاده از درمان رژنراتیو اندو برای دندان نابالغ دائمی با پالپ عفونی با هدف حذف علائم و نشانه های کلینیکی و از بین رفتن پریودنتیت اپیکالی می باشد. بیمار یک پسر 10 ساله بود که سابقه تروما به دندان ثنایای لترال سمت راست داشت.
    روش بررسی
    در جلسه اول خمیر آنتی بیوتیک سه گانه شامل ماینوسیکلین ، سیپروفلوکساسین و مترونیدازول در کانال قرار داده شد و پس از دو هفته خمیر سه گانه توسط نرمال سالین از داخل کانال شستشو شد. سپس از K فایل شماره 80 برای تحریک خونریزی به داخل کانال استفاده شد. پس از انعقاد نسبی، Mineral Trioxide Aggregate (MTA ) برروی لخته قرار داده شد.
    نتایج
    بعد از 3 ماه در بررسی رادیوگرافی ، مشاهده شد که فرآیند بسته شدن اپکس و ضخیم شدن دیواره های کانال بدون علایم کلینیکی صورت گرفته است.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مقاله درمان رژنراتیو میتواند درمان مناسبی برای دندان نابالغ عفونی باشد.
    کلیدواژگان: تروما، درمان رژنراتیو، اپکسیفکیاسیون، خمیر آنتی بیوتیک سه گانه، اپکس باز
  • فاطمه برزگری فیروزآبادی، شهربانو عریان، محمدحسن شیخ ها، سید مهدی کلانتر، آمنه جاوید صفحات 275-285
    مقدمه
    هدف از این مطالعه، بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، میزان شارژسطحی و سمیت سلولی فرمولاسیون های مختلف نانوکامپوزیتی جهت طراحی نانو سامانه لیپیدی با حداکثر میزان بارگیری برای اسید های نوکلئیک در سرطان استخوان بود.
    روش بررسی
    برای انجام این مطالعه آزمایشگاهی، با استفاده از DPPC، کلسترول، DSPE-mPEG و DOTAP شش نوع لیپوزوم با ترکیبات متفاوت طراحی و سنتز شدند. سپس نانو سامانه های ساخته شده از نظر اندازه ذرات، بار سطحی، سمیت سلولی و میزان بارگیریmiRNA-143 در دو رده سلولی از رده های سلولی سرطان استخوان انسان ارزیابی شدند. از نرم افزار SPSS و آزمون هایANOVA و Student t-test برای آنالیز آماری نتایج آزمایشات و ارزیابی آنها استفاده شد..
    نتایج
    تمام نانو سامانه ها مونودیسپرس بودند. از بین سامانه ها، فرمول F6 دارای کمترین میزان سمیت و بیشترین میزان بارگذاریmiRNA-143 بود که به علت وجود میزان مناسبی از فسفولیپید DOTAP و DSPE-mPEG در ساختار لیپوزوم می باشد.
    نتیجه گیری
    فرمولاسیون لیپوزومی با درصد مناسب از فسفولیپید کاتیونیDOTAP می تواند به عنوان یک حامل درمانی موفق برای حمل miRNA درفرایند ژن درمانی جهت درمان انواع سرطان ها به ویژه انواع متاستاتیک استفاده شود.
    کلیدواژگان: miRNA، نانوکامپوزیت، ژن درمانی، سمیت سلولی
|
  • Ebrahim Banitalebi, Majid Mardaniyan Ghahfarrokhi, Mohammad Faramarzi, Samira Nasiri Pages 200-214
    Introduction
    Fatty liver is a condition in people with type 2 diabetes mellitus (T2DM). The purpose of this study is to examine the effects of combined training on novel hepatic steatosis indices (fatty liver index (FLI), accumulation product (LAP), hepatic steatosis index (HSI), and Framingham steatosis index (FSI)) in women with type 2 diabetes.
    Methods
    35 female with type 2 diabetes were assigned to combined training (n = 17) and control (n = 18). Intervention consisted of combined (aerobic-strength training) for 10 weeks. Data were analyzed using dependent t test to compare pretest and posttest in each group. The Analysis of covariance (ANCOVA) was used to compare the amount of changes in experimental and control training groups after 10 weeks.
    Results
    The results of the analysis of covariance showed that 10 weeks of combined training caused a non-significant decrease in HSI (P = 0.596), FSI (P = 0.312), FLI (P = 0.327) and a significant decrease in LAP (P = 0.334) compared to the control group.
    Conclusion
    The results show that 10-week combined training results in a significant decrease in LAP index and a non-significant reduction in FSI, HSI, and FLI indices of women with type 2 diabetes. Therefore, combined training recommended for improve the fatty liver in women with type 2 diabetes.
    Keywords: Aerobic Training_Resistance Training_Fatty liver_Type 2 Diabetes Mellitus
  • Mohammad Reza Izadi, Sajad Mohammad Yari Dr, Alireza Ghardashi Afousi Dr Pages 215-226
    Introduction
    The purpose of this study was to compare the effect of high intensity interval training (HIIT) and moderate continuous training on plasma apelin concentrations and insulin resistance in elderly patients with type 2 diabetes. 39 elderly males and females were randomly divided into three groups: high intensity interval training (HIGH), moderate continuous training (CONT) and control (CTL).
    Methods
    This research was a clinical trial; it was informative and quantitative one in collecting information. Training interventions were performed three times per week and for 10 weeks on a bicycle ergometer. The high intensity interval training included 6 intervals and each interval included 4 minutes with 85-90% HRmax and 3 minutes with 45-50% HRmax. The moderate-continuous training included 42 minutes cycling with 70% HRmax. 48 hours after the last training session, blood sampling was performed and plasma apelin levels, lipid profile, glucose, glycosylated hemoglobin, and insulin plasma levels were measured.
    Results
    ANOVA test and Tukey post hoc test showed a significant decrease in insulin resistance in the two groups of training compared to the control group (P = 0.019). The plasma apelin levels in the high intensity interval training group was significantly lower than the control group (P = 0.022). Cardio respiratory fitness (VO2peak) was significantly increased in the training groups compared to the control group (P = 0.008). After a 10-week exercise, HDL-levels increased significantly in exercise groups (P = 0.022) and decreased significantly compared to the plasma levels of LDL (P = 0.046). However, there was no significant difference between the training groups. All the values were expressed as mean± SEM and P
    Conclusion
    Possibly in elderly patient with type 2 diabetes high intensity interval training have a greater effect on the improvement and regulation of the secretion of apelin and other glycemic indices compared to continuous training protocols.
    Keywords: Diabetes type II, Continuous training, High intensity interval training, Insulin sensitivity, Elderly
  • Fatemeh Ahmadi-Motamayel, Qodratollallah Roshanaei, Shiva Sharifi Pages 227-237
    Introdution: Dental anomalies are an important category of dental morphologic variations. Their incidence is different between many populations. This study aimed to determine the frequency of dental anomalies and dental health index in patients referred to department of Oral Medicine of Hamadan dental faculty in 2014
    Methods
    In this descriptive cross sectinal study 772 patients referred to department of oral medicine were examined for dental anomalies and biographic information, systemic diseases , receiving drugs and DMFT index (Decay , Missing, Filling Teeth) were recorded in their charts. Data were analyzed with SPSS 16 software using descreptive , chi square, t test and one-way ANOVA . P value lower than 5% was considered as significant.
    Results
    Out of 772 patients 218 (28.2%) were males and 554 (71.8%) were females and their mean age was 32.3. 70% of patients showed at least one dental anomaly. Attrition (40.2%), flourosis (20.3%), accessory cusps (15.7%), tooth discoloration (14.4%) and hypodontia (3.2%) had high frequency anomalies observed in patients. The mean of patients DMFT was 14.095.78.
    Conclusion
    According to results of this study frequency of acquired dental anomalies was relatively common and dental health index was low in studied population, therefore dentists continious education and oral health education for diagnose and prevention of possible problem for dentist and society seems to be necessary.
    Keywords: developmental dental abnormalities, environmental dental abnormalities, DMFT
  • Seyed Alireza Mousavi, Zohreh Ebrahimi Zarch, Jamshid Ayatollahi, Seyed Hossein Shahcheraghi Pages 238-244
    Introduction
    Currently, cytomegalovirus (CMV) is recognized as an important pathogens in all age groups throughout the world. Living as group and lack of health facilitate the rapid spread of infection. CMV-reactive syndromes are commonly associated with the development of T-dependent immune deficiencies, such as those infected with HIV. The CMV alone can also reduce T lymphocyte responses. Therefore, CMV is an important factor in the advanced stages of AIDS. This study was performed to determine the seroepidemiological status of CMV in HIV positive patients in Yazd province.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed on all records of HIV-positive patients registered at the Behavioral Disease Advice Center of Yazd province from 2002 to 2015. Patient's information was extracted from the cases by sex, year of birth, nationality, education, occupation, HIV status, blood CD4, Anti CMV IgM and Anti CMV IgG level.
    Results
    Out of 71 cases, 45 cases were male and 26 were female. 48 people aged 35-64 years old and 67 had Iranian nationality. Most of them are unemployed or housewives, and have a primary and secondary education. 90.2% of the patients were injection drug users and / or had unsafe sex contacts. Blood CD4 levels in more than 80% of patients were from 200 cells / μl to more than 500 cells / μl. Anti CMV IgM was negative in all patients and Anti CMV IgG was positive in all patients.
    Conclusion
    Findings of the study show that all HIV positive patients in all age groups are infected with CMV and there is no significant relationship between gender, age, education, HIV status, CD4 blood levels and the incidence of CMV infection.
    Keywords: Cytomegalovirus (CMV), Yazd, HIV
  • Ali Darvishi, Reza Goudarzi, Victoria Habib Zadeh, Mohsen Barouni Pages 245-256
    Introdution: Due to the high prevalence of infertility in Iran and the high costs of infertility treatments, analysis the economic issues of this scope seems important. The aim of this study was to present the scientific evidence of the community valuation for infertility pharmaceutical treatments and precise costing of these treatments using economic analysis.
    Methods
    This study was a cross-sectional study of cost-benefit one of the economic evaluation of the health interventions studies. The per capita cost of one cycle of infertility pharmaceutical treatments was calculated based on the treatment protocols and prescriptions of physicians. Measuring the willingness to pay people was done using a contingent valuation method (CVM) using a researcher-made questionnaire in Kerman.
    Results
    Per capita cost per cycle of infertility pharmaceutical treatments was estimated at 6689640 Rls. The willingness to pay for these treatments was also 13198125 Rls per treatment cycle. Based on the cost and outcome, the calculated net present value (NPV) and the benefit cost ratio (BCR) were 6508485 Rls and 1.97, respectively.
    Conclusion
    According to the results of the study, the valuation of individuals for infertility pharmaceutical treatments is about twice the cost of one cycle of these treatments, which suggests that investment for this level of treatments has a positive net benefit. Therefore, it is required that policy-makers pay more attention to the issue of scientific financing of infertility in the current period that we require population growth in Iran.
    Keywords: Cost benefit analysis, Infertility, Pharmaceutical treatments, Willingness to pay, Economic evaluation
  • Najmeh Najafi, Habibollah Hosseini, Maryam Hatami, Mahmmod Vakili, Farzaneh Shishebor, Mohammad Zamanian, Elham Hakimizadeh Pages 257-265
    Introduction
    Post-operative pain reduction is one of the problems in the patients with preoperative narcotic dependency. Morphine is the most common drugs to control postoperative pain. Due to resistance to morphine and its side effects in addict patients, using of adjuvant drugs such as ketamine has increased. The aim of this study was to evaluate the effect of adding ketamine to morphine in patients addicted to opioid with post orthopedic operation pain.
    Methods
    In a double blind clinical trial, 60 patients undergoing orthopedic operation with history of opioid consumption were randomly divided in 2 groups. Post operation, the first group received morphine 20 mg and the second group received morphine 20 mg ketamine 100 mg via IV patient-controlled analgesia (IPCA). The pain score as visual analogue scale (VAS), sedation score, and nausea and vomiting were evaluated at 1, 6, 12 and 24 hours post operation. SPSS v.20 was used for data analysis.
    Results
    Results showed that dose of morphine consumption in morphine group was significantly increased compared to the morphine ketamine group (p 0.001). In addition, only at 12 hours after surgery the mean of pain score in the morphine group was significantly reduced compared to the second group (p = 0.02). The mean of sedation score at 1 (p 0.001), 6 (p = 0.002), 12 (p = 0.001) and 24 (p 0.001) hours after surgery in the morphine group was increased compared to the other group. At 1 hour, the mean of nausea and vomiting scores in the morphine group was significantly reduced compared to the morphine ketamine group (p = 0.024).
    Conclusion
    Addition of ketamine to morphine in the patients with history of opioid consumption reduced using of the morphine. But had no effect on pain and sedation score reduction.
    Keywords: Post-operative pain, Orthopedic operation, IV patient-controlled analgesia, Morphine, Ketamine, Addiction
  • Mahmoud Sarafraz, Hadi Asadian, Mohammad Javad Shah Boli Ardakani Pages 266-274
    Introduction
    Treatment of necrotic teeth with immature apices is a clinical challenge. Regenerative endodontic treatment has provided an additional treatment option that aims to allow both continued root formation and apical closure, while restoring immune and sensory functions within the pulpal space.
    Purpose
    The purpose of this case report is to present the potential of endodontic regenerative treatment for permanent immature teeth with infectious pulp with the aim of removing clinical symptoms and the loss of apical periodontitis. A 10-year-old boy had a history of trauma to the lateral incisal teeth It's right.
    Methods
    At the first session, three antibiotic doses including minocycline, ciprofloxacin and metronidazole were placed in the canal, and after two weeks, the triple paste was washed with normal saline from the canal. Then K file No. 80 was used to stimulate the bleeding into the canal. After coagulation, Mineral Trioxide Aggregate (MTA) was placed on the clot.
    Results
    After 3 months of radiographic examination, it was observed that the process of closing the apex and thickening of the channel walls without clinical symptoms was observed
    Conclusion
    According to this article, regenerative treatment can be an appropriate treatment for infected immature teeth.
    Keywords: Trauma, regenerative therapy, apexification, triple antibiotic paste, apex opening
  • Fatemeh Barzegari Firouzabadi, Shahrbanoo Oryan, Mohammad Hasan Sheikhha, Seyed Mehdi Kalantar, Ameneh Javed Pages 275-285
    Introdution: The aim of this study was to investigate the physico-chemical properties, surface charge and cytotoxicity of nanocomposite formulations for the design of lipid nano-systems with maximum loading for nucleic acids in bone marrow cancer.
    Methods
    For this study, six types of liposomes with different compositions were synthesized using DPPC, cholesterol, DSPE-mPEG (2000) and DOTAP. Then, nanosystems were evaluated for particle size, surface charge, cytotoxicity and loading rate of miRNA in two MG-63 and SaOs2 cell lines, which are human cell bone marrow cell lines.
    Results
    All nano-systems were monodisperse. Among the systems, the F6 formula has the lowest toxicity and the highest load of miRNA-143, due to the presence of a suitable amount of DOTAP and PEG phospholipid in the liposome structure.
    Conclusion
    Liposomal formulation with a suitable percentage of DOTAP cationic phospholipid can be used as a successful carrier for the transport of miRNA in the gene therapy process for the treatment of various cancers, especially metastatic types.
    Keywords: miRNA, Nanocomposite, Gene therapy, Cell cytotoxicity