فهرست مطالب

مجله طب پیشگیری
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 13، بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ساحل خاک کار ، سمیه فرهنگ دهقان، فهیمه حاجی اسماعیل حجار، ایوب قنبری سرتنگ، محبوبه عابدی، بهنام حق شناس صفحات 1-11
    هدف
    اختلالات اسکلتی- عضلانی یکی از آسیب های شغلی هستند که دارای شیوع بالا می باشند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و تعیین همبستگی آن با بارذهنی و خستگی شغلی کارمندان اداری در یک شرکت خدمات ارتباطی در تهران انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه که بر روی 94 نفر از کارکنان اداری شرکت خدمات ارتباطی پایا انجام گرفت، به منظور ارزیابی نیازهای فیزیکی و روان شناختی شغلی از پرسشنامه محتوای شغلی، برای بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در اندام های مختلف بدن از پرسشنامه نوردیک و برای بررسی ریسک فاکتورهای ایستگاه های کاری از روش ارزیابی سریع تنش اداری استفاده گردید. همچنین بارذهنی کار شرکت کنندگان از طریق پرسشنامه شاخص بارذهنی کار ناسا و خستگی شغلی با پرسشنامه سوئدیSOFI ارزیابی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل ، کای دو، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد بیشترین میزان درد و ناراحتی مربوط به گردن (94/65 درصد) و زانوها (63/60 درصد) می باشد. 71 درصد از افراد تحت مطالعه در سطح ریسک هشدار و ضرورت انجام مداخلات ارگونومی قرار داشتند. ارتباط بین بارذهنی کار و مقیاس های آن با اختلالات اسکلتی-عضلانی معنادار بود (05/0P-Value< ، 96/0r=). همچنین ارتباط بین خستگی شغلی و هر یک از مقیاس های آن با اختلالات اسکلتی- عضلانی در تمام موارد معنادار بودند (96/0P-Value<).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی متاثر از بارذهنی کار و خستگی شغلی می باشد، ضروریست اقدامات لازم جهت کاهش بارذهنی کار و خستگی شغلی کارکنان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژه ها: اختلالات اسکلتی عضلانی، مشاغل اداری، خستگی شغلی، بارکاری.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، مشاغل اداری، خستگی شغلی، بارکاری _
  • زینب حسین آبادی ، یوسف ویسانی، پرستو حسین آبادی، فتحاللهمحمدیان صفحات 12-19
    هدف
    اشتغال یکی از مهمترین عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است. رضایت شغلی یکی از عوامل مهم در افزایش راندمان کار است. هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و رضایت شغلی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام بوده است.
    روش ها
    مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر به روش مقطعی بر روی 242 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال 1396 انجام شد. شرکت کنندگان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. پس از ثبت مشخصات دموگرافیک، کیفیت زندگی با استفاده از پرسشنامه استاندارد SF36 و رضایت شغلی با استفاده از فرم کوتاه پرسشنامه مینه سوتا اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS و روش آماری رگرسیون خطی خودکار با در نظر گرفتن میزان خطای کمتر از 5 درصد استفاده شد.
    نتایج
    میانگین امتیاز کیفیت زندگی در کارکنان 80/14±49/39 و میانگین امتیاز رضایت شغلی 03/1±09/66 بود. نتایج نشان داد که بین رضایت شغلی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (043/0P-Value=). همچنین براساس نتایج رگرسیون خطی خودکار مهمترین متغیرهای موثر در رضایت شغلی کارکنان سابقه کار، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال و بعد سرزندگی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بود.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج، بین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و رضایت شغلی در کارکنان ارتباط مستقیم و مثبت برقرار است. بنابراین ارتقای کیفیت زندگی کارکنان می تواند باعث افزایش رضایت شغلی در کارکنان شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، رضایت شغلی، کارکنان، علوم پزشکی ایلام _
  • ناهید مرادی ، طاهره زارعی، سهام شمسی، فهیمه بحرینی صفحات 20-27
    هدف
    آبی که برای مصارف خاص تهیه و به هر دلیلی کیفیت خود را از دست دهد فاضلاب نامیده می شود. فاضلاب ناشی از بیمارستان ها و مراکز بهداشتی حاوی عوامل پاتوژن مختلفی است که ضرورت توجه به این منابع آلاینده را آشکار می سازد. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین الگوی مقاومت باکتری های جداسازی شده از تصفیه خانه فاضلاب بیمارستانی طراحی گردید.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی، نمونه ها در طی فصول مختلف در سال 1394 از حوضچه های هو ادهی بیمارستان جمع آوری و تحت شرایط استاندارد به آزمایشگاه منتقل و شمارش باکتری ها با روش تخمیر چند لو له ای و براساس MPN گزارش شد. شناسایی باکتری ها طبق روش های متداول میکروبی انجام گردید. بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از تکنیک استاندارد کربی– بوئر طبق توصیه های موسسه استانداردهای بالینی و آزمایشگاهی 2014 انجام گردید. داده ها با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    در این مطالعه در مجموع 20 نمونه در طی فصول مختلف جمع آوری گردید. شمارش انتروکوک ها بیش از کلی فرم ها بود گرچه موارد کلی فرم های جداشده ببیشتر بود. بیشترین مقاومت در انتروکوک ها نسبت به سفتازیدیم (100 درصد) و در کلی فرم ها نسبت به تریمتوپریم سولفومتوکسازول (85 درصد) مشاهده شد. بالاترین حساسیت نسبت به ایمی پنم، مروپنم، جنتامایسین و سفتازیدیم (100 درصد) در باکتری سودوموناس مشاهده شد. همچنین در فصل بهار و پاییز میزان مقاومت آنتی بیوتیکی بیشتراز فصول دیگر بود.
    نتیجه گیری
    ضرورت توجه به منابع آلاینده به منظور جلوگیری از افزایش بار آلودگی باکتری های با مقاومت بالا و همچنین بررسی ملی جهت تعیین الگوی مقاومت فنوتیپی و ژنوتیپی در ایران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، کلی فرم، انتروکوک، تصفیه خانه، فاضلاب _
  • مریم رضایی ، صدیقه حسین آبادی، اسما پورطاهری، زهره فضلی صفحات 28-35
    هدف
    امروزه بارکاری ذهنی از مهمترین موضوعات سیستم های کاری است. عوامل مختلفی بر ظرفیت های ادراکی افراد تاثیر می گذارد که باعث ایجاد خطاهای انسانی می شود. در کارخانه تولید تن ماهی به دلیل ماهیت کار و استفاده از ابزارها و تجهیزات، ریسک حوادث در اثر خطاهای انسانی بالا می رود. مطالعه حاضر با هدف بررسی نوع حوادث کارخانه و یافتن ارتباط بین حوادث و بارکاری ذهنی افراد انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی و به صورت همه شماری بر روی 48 نفر از کارکنان کارخانه تولید تن ماهی پارسیان زاگرس انجام شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه Nasa-Tlx استفاده شد، آمار حوادث به صورت خودگزاردش دهی و اسناد حوادث ثبت شده بدست آمد. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS با انجام آزمون های آماری تی تست، رگرسیون خطی، آنالیز واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون صورت گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد بین جنس و میانگین حوادث اختلاف معنا داری وجود دارد (009/0P-Value<). ضریب تکرار حادثه 195 بدست آمد. میانگین بارکاری ذهنی بالاتر از سطح مطلوب 50 درصد شد، همچنین میانگین حوادث در زنان (82/27) بیشتر از مردان (46/16) بود. بین فراوانی حوادث و بارکاری ذهنی کل ارتباط معنا داری یافت شد (041/0P-Value<). این ارتباط معنا دار در سالن تولید (025/0P-Value<) دیده شد. همچنین از بین سنجه های بارکاری ذهنی بین عملکرد و بارکاری ذهنی (044/0P-Value<) و میزان کسل کنندگی و بارکاری ذهنی (0001/0P-Value<) ارتباط معنا دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه احتمالا بارکاری ذهنی بر فراوانی حوادث موثر است. بنابراین اجرای برنامه ای جهت تعدیل بارکاری ذهنی مانند بررسی ساعات کاری و مدت زمان استراحت ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بارکاری ذهنی، روش NASA-TLX، حوادث شغلی، کارخانه تن ماهی _
  • ضحی حیدری نژاد ، محسن حیدری، حامد سلیمانی، حسین نجفی صالح صفحات 36-44
    هدف
    پارامترهای فیزیکی و شیمیایی مختلفی می تواند بر کیفیت آب تاثیرگذار باشد. به همین منظور این پژوهش با هدف پایش کیفی پارامترهای شیمیایی و فیزیکی منابع آب زیرزمینی سه شهرستان در استان خراسان رضوی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی در بازه زمانی 1394-1384، تعداد 627 نمونه از منابع چاه آبی شهرستان های خواف، تایباد و رشتخوار براساس روش استاندارد متد برای آزمایشات آب و فاضلاب برداشت و 12 پارامتر شامل هدایت الکتریکی، کربنات، pH، بی کربنات، سولفات، کلرور، منیزیم، کلسیم، سدیم، پتاسیم، کل جامدات محلول و سختی کل طبق روش های استاندارد بررسی شدند. داده ها با نرم افزارهای Excel وSPSS تجزیه و تحلیل و کیفیت آب با استانداردهای ملی و رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت مقایسه شدند.
    نتایج
    یافته نشان می دهد پارامترهای منیزیم، کلسیم، سدیم، پتاسیم و pH برای هر سه شهرستان در محدوده استاندارد بود، میانگین داده های شهرستان های تایباد، خواف و رشتخوار برای پارامتر هدایت الکتریکی به ترتیب 4229، 1724و 2918 میکروموس بر سانتی متر، کل جامدات محلول 2664، 1086و 1838 میلی گرم در لیتر، کلرور 807، 240و 578 میلی گرم در لیتر بود. بنابراین مقدار پارامترهای مدنظر در آب شهرستان های تایباد و رشتخوار بیشتر از حد استاندارد بود. میانگین مقدار سختی در منابع آب شهرستان های مورد مطالعه به ترتیب 594، 285و 362 میلی گرم در لیتر کربنات کلسیم بود. براساس نتایج آب شهرستان های تایباد و رشتخوار در محدوده آب های خیلی سخت و منابع آبی شهر خواف جزء آب های سخت تقسیم بندی شد.
    نتیجه گیری
    اکثر پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب شهرستان خواف در محدوده استاندارد ملی بوده، اما شهرستان های تایباد و رشتخوار از نظر برخی از پارامترها فراتر از محدوده استاندارد است.
    کلیدواژگان: آب های زیرزمینی، کیفیت آب، پارامترهای فیزیکی و شیمیایی، آب آشامیدنی، خراسان رضوی _
  • محسن حیدری ، فهیمه بحرینی، شفیقه اتصالی، زینب غلباش، آمنه غلامانی، شیما قاسمی نژاد، محدثه حیدری، ثریا نادری، حوا قادری صفحات 45-54
    هدف
    محصولات گندم از جمله آرد و نان بخش مهمی از رژیم غذایی را در ایران تشکیل می دهند. بنابراین، آلودگی میکروبی این محصولات می تواند بیماری های مختلفی را در جامعه ایجاد کند. بر این اساس، هدف از این مطالعه تعیین آلودگی میکروبی آرد مورد استفاده در نانوایی ها و نان های لواش بسته بندی شده نیمه صنعتی در شهر بندرعباس می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی نمونه های آرد و نان از نانوایی ها و فروشگاه های عرضه مواد غذایی جمع آوری شدند و آلودگی میکروبی و رطوبت آن ها مطابق روش های پیشنهادی سازمان ملی استاندارد ایران بررسی شدند. داده های بدست آمده توسط آمار توصیفی و نرم افزارهای SPSS و Excel تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج آزمایشات نشان داد که هیچ نمونه نانی آلوده به کلی فرم و اشرشیاکلی نبود. براساس حد مجاز ملی (CFU/g 103 برای کپک در نان(، تعداد کپک ها در 24 درصد نمونه های نان بیش از حد مجاز بود. همچنین، 25 درصد کل میکروارگانیسم ها و 10 درصد کپک ها نمونه های آرد فراتر از حدود مجاز ملی (CFU/g 105 برای کل میکروارگانیسم ها و CFU/g 103×5 برای کپک ها) بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که محتوای میکروبی برخی از نمونه های آرد و نان جمع آوری شده در شهر بندرعباس فراتر از حدود مجاز ملی می باشند. این وضعیت بخصوص در رابطه با آلودگی نان های بسته بندی شده به کپک، به دلیل احتمال تولید سموم خطرناک و مصرف مستقیم نان آلوده نگران کننده می باشد. بنابراین نهادهای نظارتی لازم است تمرکز بیشتری بر روی پایش آلودگی میکروبی مواد غذایی بسته بندی شده داشته باشند.
    کلیدواژگان: نان، آرد، آلودگی میکروبی
  • آمنه مرزبان ، مریم کارخانه صفحات 55-63
    هدف
    براساس گزارشات شیوع مصرف سیگار در دانشجویان ایران در طول دوران تحصیل روند صعودی دارد. هدف این پژوهش تعیین آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در زمینه مصرف سیگار بود.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1396 انجام شد. از 5400 دانشجوی مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 500 نفر از دانشجویان به صورت طبقه ای تصادفی از دانشکده های مختلف وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ،سه قسمتی (سوالات دموگرافیک، آگاهی و نگرش) بود. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی و نگرش دانشجویان در زمینه مصرف سیگار به ترتیب 121/4±43/10 و 79/23±53/27 بود. بین میانگین نمره آگاهی دانشجویان در زمینه مصرف سیگار و متغیرهای جنس، وضعیت تاهل، مقطع تحصیلی، دانشکده محل تحصیل ارتباط معنادار وجود داشت (05/0P-Value≤) اما بین وضعیت اقتصادی، محل اقامت و وجود فرد سیگاری در خانواده دانشجو و میانگین نمره آگاهی ارتباط معنادار وجود ندارد (05/0P-Value≥). همچنین بین میانگین نمره نگرش دانشجویان و مقطع تحصیلی ارتباط معنادار وجود داشت (05/0P-Value≤). در حالی که بین میانگین نمره نگرش دانشجویان و متغیرهای جنس، وضعیت تاهل، دانشکده محل تحصیل، وضعیت اقتصادی، محل اقامت و وجود فرد سیگاری در خانواده دانشجو ارتباط معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    از آن جایی که آگاهی و نگرش دانشجویان در زمینه مصرف سیگار در سطح قابل قبولی نبود، بنابراین تدوین برنامه های آموزشی مناسب توسط مسئولان مربوطه در سطح دانشگاه در جهت افزایش آگاهی و ایجاد نگرش صحیح در زمینه مصرف سیگار ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، مصرف سیگار، دانشجویان _
  • زهرا خادمی، مژده بنایی، معصومه مهدوی فر، الهام ایمانی، نرگس طیاری صفحات 64-73
    هدف
    پرستاران بزرگترین گروه حرفه ای در سیستم مراقبت های بهداشتی و درمانی هستند که می توانند الگوی ایده آل برای ارتقاء سلامت بیماران باشند. اما دانش پرستاران در زمینه ارتقاء سلامت به خود مراقبتی در خود آن ها منجر نمی گردد. هدف این مطالعه مروری پاسخ به این سوال است که سبک زندگی رفتارهای ارتقاءدهنده سلامتی در پرستاران ایرانی چگونه است؟
    منابع داده ها: برای انجام این پژوهش مروری ابتدا با استفاده از سیستم MeSH کلیدواژه های ارتقاء سلامت، شیوه زندگی، پرستار، رفتار و ایران (Health promotion, Lifestyle, Nurse, Behavior, Iran) بازیابی و سپس به دو زبان انگلیسی و فارسی در بانک های اطلاعاتی PubMed، Web of Science، Google Scholar، Scopus، SID و Magiran در بازه زمانی ده ساله (1396-1387 و 2017-2008) جستجو شدند. مقالات ارائه شده در همایش ها و کنفرانس ها حذف گردید.
    روش های انتخابی برای مطالعه: پس از جستجوی الکترونیک تعداد 8 مقاله بازیابی شد که یکی از آن ها به دلیل متدولوژی نامناسب حذف گردید. شش مطالعه به بررسی شیوه زندگی ارتقاءدهنده سلامتی پرداخته بود. یک مطالعه نیز موانع بکارگیری سبک زندگی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی را بررسی کرده بود.
    ترکیب مطالب و
    نتایج
    یافته ها نشان دادند که کمترین نمره سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامتی در حیطه فعالیت فیزیکی و بیشترین نمره در دو حیطه تغذیه و رشد معنوی مشاهده شد. پرستاران به عنوان بزرگترین گروه ارائه دهنده خدمات در نظام سلامت، شیوه زندگی مطلوبی ندارند. همچنین عملکرد پرستاران به ویژه در حیطه فعالیت جسمانی ضعیف بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، مدیران پرستاری با حمایت از برنامه های آموزشی در بیمارستان و تاکید بر ابعاد مختلف سلامتی می توانند پرستاران را در دستیابی به تندرستی حمایت کنند.
    کلیدواژه ها: ارتقاء سلامت، شیوه زندگی، پرستاران، رفتار، ایران.
    کلیدواژگان: ارتقاء سلامت، شیوه زندگی، پرستاران، رفتار، ایران _
|
  • Sahel Khakkar , Somayeh Farhang Dehghan , Fahimeh Haji Esmaeil Hajar , Ayoub Ghanbary Sartang , Mahbobeh Abedi Pages 1-11
    Introduction
    Musculoskeletal disorders are a class of occupational injuries that have high prevalence. The aim of this study was to evaluate the prevalence of musculoskeletal disorders and its correlation with mental workload and occupational fatigue among office workers in a communications service provider company in Tehran, Iran.
    Methods
    This study was conducted on 94 employees of a communication services provider company. Job content questionnaire (JCQ) was used to assess the physical and psychological needs of the jobs. The nordic questionnaire was used to investigate the prevalence of musculoskeletal disorders in various organs and risk assessment of workplace stations was performed by the rapid office strain assessment (ROSA) method. The mental workload of participants was assessed through NASA's workload index (NASA-TLX) and occupational fatigue was assessed by the swedish occupational fatigue inventory (SOFI). Data were analyzed using SPSS software and descriptive statistics, independent t-test, chi-square, one-way ANOVA, and Tukey's post hoc tests.
    Results
    According to the results, the most pain and discomforts were observed in the neck (65.94 %) and knees (60.63 %). The results also showed that 71% of the subjects were at the warning and need for ergonomic interventions risk level. The relationship between the mental workload and its subscales with musculoskeletal disorders was significant (P-Value=0.05, r=0.96). Also, the relationship between occupational fatigue and its subscales with musculoskeletal disorders was significant in all cases (P-Value<0.001).
    Conclusion
    Considering that the prevalence of musculoskeletal disorders is influenced by mental workload and occupational fatigue, it is necessary to take measures to reduce the mental workload and occupational fatigue
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Administrative workers, Occupational Fatigue, Workload.
  • Zainab Hosainabadi , Yousef Veisani , Parasto Hosainabadi , Fathola Mohamadian Pages 12-19
    Introduction
    Employment is one of the important social determinants of health. Job Satisfaction is one of the important factors in increasing the efficiency of workers. The purpose of this study was to evaluate the relation between job satisfaction and quality of life (QOL) in staffs of Ilam University of medical sciences.
    Methods
    This cross-sectional and descriptive-analytical study was performed on 242 staffs of Ilam University of medical sciences in 2017. The participants were were selected by randomized systematic sampling method. After recording the demographic characteristics, quality of life was measured using the SF36 standard questionnaire and job satisfaction using a short form of Minnesota questionnaire. The results were analyzed by SPSS software using automatic linear regression and an alpha error of less than 5% was considered significant.
    Results
    The mean of quality of life and job satisfaction in responders was 39.49 ± 14.78 and 66.99 ± 1.03, respectively. The results demonstrated a positive correlation between job satisfaction and QOL (P-value=0.043). Also, based on the results of automatic linear regression, the most important variables affecting the job satisfaction of employees were job experience, marital status, employment status, and the vitality.
    Conclusion
    Based on the results, there is a direct and positive correlation between the quality of life associated with health and job satisfaction of the workers. Therefore, improving the quality of life of employees can increase their job satisfaction
    Keywords: Quality of Life, Job Satisfaction, Staffs, Ilam University of Medical Sciences
  • Nahid Moradi , Tahereh Zarei , Saham Shamsi , Fahime Bahreyni Pages 20-27
    Introduction
    The water which is prepared for specific uses and has lost its quality is called wastewater. Wastewater of hospitals and health centers contains different pathogens that reveals the necessity of attention to this pollution sources. Therefore, this study was designed to evaluate the antibiotic resistance pattern of bacteria isolated from hospital wastewater treatment plant.
    Methods
    In this descriptive study (in 2015), the samples of wastewater were collected from the hospital aeration ponds in different seasons. Samples were transferred to the laboratory under standard conditions. The bacteria count were performed by multiple tube test and were reported according to MPN (Most Probable Number) method. Microbial identification tests were performed according to conventional methods. The investigation of antibiotic resistance was performed using Kirby– Bauer standard technique according to method of Clinical and Laboratory Standard Institute 2014 (CLSI). Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    In this study, a total of 20 samples were collected in different seasons. Despite more cases of isolated coliforms, the count of enterococci was higher than that of the coliforms.The highest resistance to ceftazidim (100%) and trimethoprim (85%) was observed in Enterococcus and Coliforms, respectively.
    The highestsusceptibility to meropenem, imipenem, gentamycin, and ceftazidim (100%) was observed in Pseudomonas. Also, in the spring and autumn, the antibiotic resistance was higher than in the other seasons.
    Conclusion
    It is necessary to pay attention to the sources of contamination in order to prevent increasing the burden of contamination of highly resistant bacteria. In addition, it is necessary to conduct a national survey to determine phenotypic and genotypic resistance patterns of bacteria in Iran
    Keywords: Antibiotic Resistance, Coliform, Enterococcus, Waste Water
  • Maryam Rezai , Sedighah Hosseinabadi , Asma Pour Taheri , Zohreh Fazli Pages 28-35
    Introduction
    Nowdays, mental workload is one of the most important issues in the workplaces.Various factors affect the cognitive capacities of individuals which may lead to human errors. Due to the nature of the work and the use of tools and equipment in the tuna fish factory, the risk of accidents increases as a result of human error.The purpose of this study was to investigate the type of accidents and the relationship between the accidents and mental workload in the tuna fish factory.
    Methods
    This cross-sectional and descriptive-analytical study was carried out on all of the 48 employees of the Zagros Parsian Factory. Nasa-Tlx questionnaire was used to collect data. Accident statistics were obtained through self-reported and recorded accident documents. Data were analyzed by SPSS software using t-test, linear regression, one-way ANOVA and Pearson correlation.
    Results
    The results showed a significant relationship between sex and the rate of the accidents (P-Value<0.009). The Accident requency Rate (AFR) determined to be 195. The average of the mental workload was higher than the desired 50% level. The mean of accidents in women (27.82) was higher than that of the men (16.46). There was a significant relationship between the frequency of accidents and the total mental workload (P-Value<0.04). This significant relationship was observed in the production saloon (P-Value<0252). Also, regarding the mental workload subscales, there was a significant correlation between the performance and mental workload (P-value<044) and the amount of boredom and mental workload (P-Value<0.0001).
    Conclusion
    According to the results of this study, mental workload is likely to affect the frequency of accidents. Therefore, implementing a program to modify the mental workload, such as revising the work hours and resting periods seems necessary
    Keywords: Mental Workload, NASA-TLX Method, Accidents, Workers, Tuna Fish Factory
  • Zoha Heidarinejad , Mohsen Heidari , Hamed Soleimani , Hossein Najafi Saleh Pages 36-44
     
    Introduction
    Therefore, this research was conducted with the aim of qualitative monitoring of chemical and physical parameters of groundwater resources of three cities in Khorasan Razavi province.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, a total of 627 samples were collected from the drinking water wells of Khaf, Taybad and Roshtkhar cities during 2005 to 2015 years based on the standard methods for water and wastewater analysis and 12 parameters including electrical conductivity (EC), carbonate (CO3-2), pH, bicarbonate (HCO3-), sulfate (SO4-2), Chlorine (Cl-) magnesium (Mg+2), calcium (Ca+2), sodium (Na+), potassium (K+), total dissolved solids (TDS), and total hardness (TH) were assessed according to the standard methods. Data were analyzed using Excel and SPSS softwares and water quality was compared to the national standards and WHO guidelines.
    Results
    The results of this study showed that the levels of chemical parameters including magnesium, calcium, sodium, potassium, and pH of Khaf, Taybad, and Roshtkhar cities were within the standard range. The averages of electrical conductivity were 4229, 1724, and 2918 µm/cm, the averages of total dissolved solids were 2664, 1086, and 1838 mg/L, and the averages of chloride were 807, 240, and 578 mg/L in Taybad, Khaf, and Roshtkhar cities, respectively. These results imply that the levels of these parameters exceed the standard limits in Taybad and Roshtkhar cities. The means of hardness of the drinking water sources in the studied cities were 594, 285, and 362 mg/L as CaCO3, respectively. Based on these findings, the drinking water of Taybad and Roshtkhar cities could be classified as very hard water and Khaf's water resources as hard water.
    Conclusion
    Most of the physical and chemical parameters of the Khaf waters are within the national standard, but the waters of Taybead and Roshtkhar in some parameters exceed the standard range
    Keywords: Groundwater, Physical, Chemical Parameters, Quality Assessment, Drinking Water, Khorasan Razavi.
  • Mohsen Heidari , Fahimeh Bahreyni , Shafigheh Etesali , Zeynab Ghelbash , Ameneh Gholamani , Shima Ghasemi Nejad , Mohadeseh Heidari , Soraya Naderi , Hava Ghaderi Pages 45-54
    Introduction
    Wheat products such as flour and bread account for a significant part of the diet in Iran. Thus, microbial contamination of these products can cause various diseases in the community. In this regard, the aim of this study was to determine the microbial quality of flour used in bakeries and semi-industrial packaged lavash breads in Bandar abbas city.
    Methods
    In this descriptive study, the flour and bread samples were collected from bakeries and food supermarkets, respectively, and their microbial quality and moisture were determined according to the methods proposed by Iranian National Standards Organization. The obtained data were analyzed by descriptive statistics and SPSS and Excel softwares.
    Results
    The results showed that none of the bread samples were contaminated with coliform and Escherichia coli. With respect to the national permissible limit of 103 CFU mold/g for bread, the number of molds exceeded national permissible limit in 24% of the bread samples. Furthermore, the number of total microorganisms and molds in 25% and 10% of flour samples exceeded national permissible limits (105 CFU/g for total microorganisms and 5×103 CFU/g for molds).
    Conclusion
    This study revealed that the microbial content of some flour and packaged bread samples collected from Bandar Abbas exceeded national permissible limits. This situation is a matter of concern, especially for the breads contaminated to molds, due to probable production of toxins and direct consumption of the contaminated bread. Therefore, regulatory authorities should focus more on the monitoring of the microbial contamination of packaged foods
    Keywords: Bread, Flour, Microbial Contamination
  • Ameneh Marzban , Maryam Karkhaneh Pages 55-63
    Introduction
    According to reports, the prevalence of smoking in Iranian students has an increasing trend during the study period. The purpose of this study was to assess the knowledge and attitudes of Yazd University of Medical Sciences students regarding cigarette smoking.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted in 2017.Out of 5400 students at different levels of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd, 500 students were selected from different faculties through randomized stratified sampling method. The data collection tool was a three-part researcher-made questionnaire. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics in SPSS software.
    Results
    The mean scores of knowledge and attitude towards smoking were 10.43±4.121 and 27.53± 23.79, respectively. There was a significant relationship between the mean score of students' knowledge about smoking and the variables of sex, marital status, educational level, college of education (P-value<.0.05). But there was no significant relationship between economic status, place of residence, and the presence of a smoker in the student's family and the mean score of knowledge (P-value≥0.05). Also, there was a significant relationship between the mean score of attitude of students towards smoking and educational level (P-value<0.05). However, there was no significant relationship between the mean score of students' attitude towards smoking and gender, marital status, faculty of study, economic status, place of residence, and the presence of a smoker in the student's family.
    Conclusion
    Since the knowledge and attitude of students about smoking was not at an acceptable, it is necessary to develop appropriate educational programs at the university level in order to increase knowledge and develop a proper attitude towards smoking
    Keywords: Knowledge, Attitude, Cigarette Smoking, Students
  • Zahra Khademi , Mojdeh Banaei , Masoomeh Mahdavifar , Elham Imani , Narges Tayari Pages 64-73
    Introduction
    Nurses are the largest professional group in the health care system that could be an ideal role model for improving the health of patients. However, the knowledge of nurses about health promotion does not lead them to self-care The purpose of this review study is to answer the question of how life style of health promotion behaviors is in Iranian nurses.
    Data sources: Using the MESH system, the key words for health promotion, lifestyle, nurse, behavior, and Iran were retrieved and searched in English and Persian in databases of Pub MED, Web of Science, Google Scholar, Scopus, SID, and Magiran for a period of 10 years (2007 to 2017). The papers presented at conferences and seminars were deleted.
    Selected method for study: After the electronic search، eight articles were retrieved; one of them was deleted due to inappropriate methodology. Six studies had investigated the health promoting lifestyle of the nurses and one study considered the barriers to adapting healthy lifestyles.
    Composition of the contents and
    results
    Results showed that the lowest score of healthy lifestyle was observed in the area of ​​physical activity and the highest score in both areas of nutrition and spiritual growth. Nurses, as the largest provider of health care services, do not have a good lifestyle. Also, the performance of nurses was weak in particular in the field of physical activity.
    Conclusion
    Nursing managers can support nurses in achieving health by conducting educational programs in the hospitals and emphasizing different aspects of health
    Key Words: Health Promotion, Life Style, Nurses, Behavior, Iran, Review Study
    Keywords: Health Promotion, Life Style, Nurses, Behavior, Iran, Review Study