فهرست مطالب

روانشناسی سلامت - پیاپی 26 (تابستان 1397)

فصلنامه روانشناسی سلامت
پیاپی 26 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا ذوقی پایدار *، افسانه کرمی، صفدر نبی زاده صفحات 7-24
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه اختلال تصویر تن، بدریختی بدن و گرایش به مد در افراد متقاضی جراحی زیبایی و افراد غیرمتقاضی بود.
    روش
    پژوهش حاضر مطالعه ای علی- مقایسه ای است و شیوه نمونه گیری در دسترس می باشد. حجم نمونه 300 نفر بود که 150 نفر افراد متقاضی جراحی زیبایی و 150 نفر نیز افراد غیر متقاضی بودند. ابزار گردآوری شامل پرسشنامه های تصویر تن، بدریختی بدن و گرایش به مد بود. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نشان داد که بین میانگین اختلال تصویر تن (95/19 F= ، 01/0 p<) ، اختلال بدشکلی بدنی (49/25 F= ، 01/0 p<) و گرایش به مد (82/7 F= ، 01/0 p<) در دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین داده ها نشان داد که اختلال بدریختی بدن (86/0 Exp(B) = ، 01/0 p<، 81/39 wald=) به طور معنی داری توان پیش بینی تمایل یا عدم تمایل به جراحی زیبایی در افراد را دارد.
    نتیجه گیری
    افرادی که اختلال تصویر تن، بدریختی بدن و گرایش به مد در آنها دیده می شود بیشتر اقدام به عمل جراحی زیبایی می کنند.
    کلیدواژگان: جراحی زیبایی، اختلال تصویر تن، اختلال بدشکلی بدن، گرایش به مد
  • محمد اورکی *، آتوسا مهدیزاده، افسانه درتاج صفحات 25-43
    مقدمه
    پژوهش حاضر به مقایسه اثربخشی درمان شناختی-رفتاری متمرکز بر تنظیم هیجان و درمان پذیرش و تعهد بر علایم کمر درد، افسردگی و رضایت از زندگی در زنان مبتلا به کمردرد مزمن با اختلال افسردگی اساسی همبود پرداخت.
    روش
    این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. 30 زن دارای کمردرد مزمن با اختلال افسردگی اساسی همبود به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (20 نفر) و یک گروه کنترل (10 نفر) گمارده شدند. یک گروه آزمایش درمان شناختی-رفتاری متمرکز بر تنظیم هیجان و گروه دیگر آزمایش درمان پذیرش و تعهد را دریافت کردند و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. شرکت کنندگان پرسشنامه های درد مک گیل، افسردگی بک و رضایت از زندگی را در پیش آزمون و پس آزمون کامل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد. یافته ها درمان شناختی- رفتاری متمرکز بر تنظیم هیجان و درمان پذیرش و تعهد باعث کاهش علایم درد و افسردگی و افزایش رضایت از زندگی شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بین دو روش درمانی تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی-رفتاری متمرکز بر تنظیم هیجان، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، درد، رضایت از زندگی، اختلال افسردگی اساسی
  • محمد جواد ربانی پارسا، علی مشهدی *، ایمان الله بیگدلی صفحات 44-61
    مقدمه
    هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی مصاحبه ی انگیزشی بر کاهش خوردن هیجانی و اضطراب، با توجه به نقش تعدیل گر تکانش گری در افراد چاق، بود.
    روش
    پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. 20 فرد چاق از مراجعان کلینیک جویندگان سلامت، کلینیک سبحانی، و کلینیک روشا در مشهد، به صورت داوطلبانه و مطابق معیارهای ورود، انتخاب شدند.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس نشان داد که میزان خوردن هیجانیF (1, 15) =5/89, P≤ 0/05)) و سطح اضطراب F (1, 17) =6/87, P≤0/05)) افراد گروه آزمایش، نسبت به گروه کنترل، کاهش یافته بود همچنین مشخص شد که تکانش گری، در تاثیر مصاحبه انگیزشی بر خوردن هیجانی، نقش تعدیل گر ندارد.
    نتیجه گیری
    مصاحبه ی انگیزشی روشی مؤثر بر کاهش خوردن هیجانی و کاهش اضطراب است، و لذا شیوه ای برای کمک به کنترل وزن می باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، مصاحبه ی انگیزشی، خوردن هیجانی، اضطراب، تکانش گری
  • رسول عابدان زاده *، کبری جوادیان، رضوان خیراندیش، روح الله رنجبر صفحات 62-74
    مقدمه
    انگیزش برای فعالیت های مختلف قویا تحت تاثیر ادراکات خودمختاری فرد نسبت به آن فعالیت ها قرار می گیرد. هدف از این پژوهش، مطالعه ارتباط بین انگیزش موقعیتی و شدت ادراک شدۀ تمرین در زنان چاق برای پیش بینی تغییر در احساس مثبت ناشی از یک جلسه تمرین پیلاتس بود.
    روش
    در پژوهش شبه تجربی حاضر، 17 زن چاق با میانگین وزن، 0/10 ± 4/87، سن، 0/10±1/39 و شاخص توده بدن، 4/3 ± 9/35 به طور داوطلبانه شرکت کردند. شرکت کنندگان قبل از انجام برنامه تمرینی به پرسش نامه احساسات مثبت و مقیاس انگیزش موقعیتی پاسخ دادند. سپس به تمرین پیلاتس پرداخته و بلافاصله بعد از انجام تمرین، مجددا پرسشنامه احساسات مثبت را تکمیل کردند. شدت تمرین توسط مقیاس میزان فشار ادراک شده، بعد از تمرین سنجیده شد. داده ها از طریق آزمون تی زوجی و رگرسیون سلسله مراتبی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان دهندۀ تفاوت معنادار بین احساس مثبت قبل و بعد از تمرین بود (5 0/0 ≥P). تجزیه و تحلیل رگرسیون بازگوکنندۀ پیشی بینی معنادار احساسات مثبت توسط تعامل انگیزش درونی و میزان شدت ادراک شده و همچنین تعامل شان با عامل تنظیم شناسایی شده (05/0≥P) بود.
    نتیجه گیری
    یافته های حاضر نشان داد انگیزش درونی به عنوان عامل قوی برای انجام پیش بینی احساسات مثیت در زنان چاق است. بنابراین، تقویت انگیزش درونی در زنان چاق جهت انجام فعالیت بدنی و حصول احساس مثبت ناشی از آن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: انگیزش موقعیتی، چاقی، تمرین پیلاتس، احساس مثبت
  • امید شکری *، آرزو سیاردوست تبریزی صفحات 75-100
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف آزمون نقش واسطه ای تاب آوری روان شناختی در رابطة فرایندهای ارزیابی شناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده با رفتارهای سلامت و بهزیستی هیجانی انجام شد.
    روش
    409 نوجوان پسر به مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی ادراک شده (MSPSS) ، نسخة تجدید نظر شدة مقیاس ارزیابی تنیدگی (SAM-R) ، مقیاس تاب آوری نوجوان (ARS) ، نیمرخ سبک زندگی ارتقاء دهندة سلامت نسخة تجدید نظر شده دوم (HPLP-II) و فهرست عواطف مثبت و منفی (PANAS) پاسخ دادند. در مطالعه همبستگی حاضر، به منظور آزمون روابط ساختاری در مدل مفروض، از روش آماری مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که الگوی مفروض واسطه مندی کامل تاب آوری روان شناختی در رابطة فرایندهای ارزیابی شناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده با رفتارهای سبک زندگی سالم و بهزیستی هیجانی با داده ها برازش مطلوبی داشت. علاوه بر این، نتایج نشان داد که در مدل مفروض، تمامی وزن های رگرسیونی از لحاظ آماری معنادار بودند و در این مدل به ترتیب 25، 12 و 11 درصد از پراکندگی نمرات رفتارهای سلامت، عاطفة مثبت و عاطفة منفی از طریق متغیر مکنون تاب آوری روان شناختی تبیین شد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که بخشی از پراکندگی مشترک بین دوایر مفهومی ارزیابی های شناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده با رفتارهای سلامت و بهزیستی هیجانی از طریق تاب آوری روان شناختی قابل تبیین است.
    کلیدواژگان: ارزیابی های شناختی، حمایت اجتماعی ادراک شده، تاب آوری روان شناختی، رفتارهای سلامت، بهزیستی هیجانی
  • الهه صادقی، شهره قربان شیرودی *، مرتضی ترخان، شهربانو کیهانیان صفحات 101-116
    مقدمه
    این پژوهش به منظور مقایسه اثربخشی تصویرسازی ذهنی دستوری با بازپردازش (IRRT) و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) بر بیخوابی و افکار خودآیند منفی زنان مبتلا به سرطان انجام شده است.
    روش
    روش تحقیق این پژوهش نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون –پس آزمون با گروه کنترل بود. با استفاده از پرسشنامه های افکار خودآیند منفی کندال و هولون و شدت بیخوابی مورین 42 نفر از زنان مبتلا به سرطان که از بیخوابی و افکار خودآیند منفی در رنج بودند، بطور تصادفی ساده انتخاب و بطور داوطلبانه در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل (هر گروه 14 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایشی اول 7 جلسه (هفته ای یک بار) فنونIRRT را بر اساس بسته آموزشی اسموکر دریافت کرد. گروه آزمایشی دوم 8 جلسه (هفته ای یک بار) فنون MBSR را بر اساس بسته آموزشی کابات-زین دریافت کرد و گروه کنترل آموزشی در این زمینه دریافت نکرد. پس از اجرای IRRT و MBSR ، مجددا افکار خودآیند منفی و بیخوابی اعضای هر سه گروه مورد اندازه گیری قرار گرفت.
    یافته ها
    از تحلیل کوواریانس چندمتغیری (مانکوا) برای تحلیل داده ها استفاده شد. F محاسبه شده برای متغیرهای افکار خودآیند منفی و بیخوابی در هر سه گروه تفاوت معنادار را نشان داد. همچنین IRRT در کاهش افکار خودآیند منفی مؤثرتر از MBSR بوده است. اما در مورد بیخوابی بین دو روش درمانی تفاوت معناداری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    بطور کلی این پژوهش حاکی از این است، روش IRRT و MBSR را می توان مداخله ای مؤثر در کاهش افکار خودآیند منفی و بیخوابی زنان مبتلا به سرطان به حساب آورد.
    کلیدواژگان: افکار خودآیند منفی، بیخوابی، تصویرسازی ذهنی دستوری با بازپردازش، سرطان، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی
  • کریم سواری * صفحات 117-131
    مقدمه
    از آنجایی که عوامل مرتبط با سلامت بدنی همواره مورد توجه پژوهشگران است لذا در تحقیق حاضر، پیش بینی سلامت بدنی بر اساس فشارزاهای تحصیلی و سبک های شوخ طبعی در دانشجویان مورد بررسی قرارگرفت.
    روش
    دانشجویان دانشگاه پیام نور اهواز جامعه آماری تحقیق را تشکیل داده اند که از بین آن ها 259 نفر (200 دختر و 59 پسر) به شیوه نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. طرح تحقیق همبستگی است. برای جمع آوری داده های تحقیق، از پرسش نامه فشارزاهای تحصیلی، سبک های شوخ طبعی و سلامت بدنی محقق ساخته (1396) استفاده شد. تحلیل داده ها از طریق نرم افزار آماری Spss و از طریق آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد فشارزاهای تحصیلی، سبک های شوخ طبعی پیوند دهنده، خود افزایشی و شوخ طبعی پرخاشگرانه با سلامت بدنی همبستگی منفی و بین سبک شوخ طبعی خود کاهنده با سلامت بدنی رابطه مثبت وجود دارد. تحلیل رگرسیون نشان داد فشارزاهای تحصیلی و سبک های شوخ طبعی به استثنای سبک شوخ طبعی پیوند دهنده، توانستند متغیر سلامت بدنی را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    تحقیق نشان داد به منظور کاهش بیماری های جسمانی، بایستی فشارزاهای تحصیلی دانشجویان و طرق مقابله با آنها را شناسایی نمود و هم سبک های شوخ طبعی را توسعه داد.
    کلیدواژگان: فشارزاهای تحصیلی، سبک های شوخ طبعی، سلامت بدنی
  • سودابه بساک نزاد *، نیما عارفی، نسرین ارشدی صفحات 132-145
    مقدمه
    شواهد پژوهشی گوناگون، شباهت هایی میان اعتیاد به مواد و مصرف برخی مواد غذایی را نشان داده اند. هدف پژوهش حاضر طراحی و آزمون الگویی از برخی پیش آیندهای اعتیاد غذایی است.
    روش
    نمونه ی این پژوهش شامل 306 نفر (142 مرد و 164 زن) از دانشجویان کارشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز بود که به روش تصادفی مرحله ای انتخاب شدند. برای سنجش از مقیاس های اعتیاد غذایی-2، خوردن هیجانی، تکانشگری بارت-11، دشواری در تنظیم هیجان و عزت نفس روزنبرگ استفاده گردید. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق الگویابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS ویراست 22 و AMOS ویراست 21 انجام گرفت. جهت آزمون اثرهای غیرمستقیم در الگوی پیشنهادی از روش بوت استراپ استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که الگوی پیشنهادی از برازش نسبتا خوبی برخوردار است. مسیرهای مستقیم بدتنظیمی هیجانی و تکانشگری به اعتیاد غذایی، بدتنظیمی هیجانی و عزت نفس به تکانشگری و مسیرهای غیر مستقیم بدتنظیمی هیجانی و عزت نفس به اعتیاد غذایی با میانجی گری تکانشگری معنی دار شد، و مسیرهای مستقیم خوردن هیجانی و عزت نفس به اعتیاد غذایی معنی دار نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، بدتنظیمی هیجانی و تکانشگری به صورت مستقیم و عزت نفس با میانجی گری تکانشگری در بروز اعتیاد غذایی نقش دارند.
    کلیدواژگان: خوردن هیجانی، تکانشگری، دشواری در تنظیم هیجانی، عزت نفس، اعتیاد غذایی
  • سیده فاطمه موسوی *، ریحانه رمضانی تمیجانی صفحات 146-159
    مقدمه
    این پژوهش با هدف مطالعۀ علائم یادبود، نشخوار فکری و رشدپس آسیبی در زنان مبتلا به انواع سرطان مراجعه کننده به بیمارستان های دولتی شهر تهران انجام شد.
    روش
    روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است، بدین منظور 189 نفر از زنان مبتلا به انواع مختلف سرطان که برای درمان به بیمارستان های دولتی شهر تهران مراجعه کرده بودند، به روش دردسترس و داوطلبانه انتخاب شدند و به پرسشنامه های علائم یادبود، فرم کوتاه رشد پس آسیبی و نشخوار مرتبط با واقعه پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش همبستگی و تجزیه و تحلیل رگرسیون همزمان مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد علائم جسمانی یادبود و نشخوار فکری عمدی با رشد پس آسیبی رابطۀ مثبت و معناداری دارند. همچنین علائم جسمانی یادبود و نشخوار فکری عمدی سهمی برابر در پیش بینی رشد پس آسیبی بیماران دارند.
    نتیجه گیری
    توجه به سیر بیماری سرطان در مبتلایان، و فرایندهای روان شناختی که از پی درگیری ذهنی بیمار بر پیامدهای بیماری به وقوع می پیوندد، می تواند در کاهش نشانه های ناگوار جسمی و روانی بیماری موثر بوده و سیر درمان بیماری را برای بیمار آسان تر سازد.
    کلیدواژگان: علائم یادبود، نشخوار فکری، رشدپس آسیبی، سرطان
|
  • Mohhammad Reza Zoghipaidar *, Afsaneh Karami, Safdar Nabizadeh Pages 7-24
    Objective
    The aim of this study was to compare body image disorder, body dysmorphic disorder and fashion trend in cosmetic surgery applicants and non-applicants.
    Method
    The present study is a causal-comparative and sampling method was available method. The sample size was 300 that 150 people applicant for cosmetic surgery and 150 was non-applicant. Data collection tools included body image, body dysmorphic and fashion trends questionnaires. Data were analized by analyse of variance and logistic regression.
    Results
    Findings showed that there is a significant difference between means of body image disorder (F= 19/95, p< 0/01), body dysmorphic disorder (F= 25/49, p< 0/01) and fashion trends (F= 7/82, p< 0/01) in two groups of cosmetic surgery applicants and non-applicants. Also, data indicated that body dysmorphic disorder (Exp (B) = 0/86, p < 0/01, wald = 39/81) is significantly predicted to the willingness or unwillingness to cosmetic surgery in individuals.
    Conclusion
    individuals with abnormal body image, body dysmorphic and fashion trends to be seen in them more aptly to perform cosmetic surgery.
    Keywords: cosmetic surgery, body image disorder, body dysmorphic disorder, fashion trends
  • Mohammad Oraki *, Atousa Mahdizadeh, Afsaneh Dortaj Pages 25-43
    Objective
    The aim of this study was to compare the effectiveness of emotion regulation- focused cognitive-behavior therapy (CBT) and acceptance and commitment therapy (ACT) on backache symptoms, depression and life satisfaction in women suffering from chronic backache with comorbid major depressive disorder (MDD).
    Method
    This study was a quasi-experimental research conducted in the form of pretest-posttest with control group. 30 women with chronic backache and comorbid MDD were selected and were included randomly in two experimental groups (n=20) and one control group (n=10). One experimental group received the emotion regulation-focused CBT and another experimental group received the ACT, with control group on a waiting list. Participants completed the McGill Pain Questionnaire, Beck Depression Inventory-II (BDI-II) and Life Satisfaction Questionnaire in the pretest and posttest. The data were analyzed using multi-variable covariance analysis.
    Results
    The Emotion regulation-focused CBT and the ACT reduced backache symptoms and depression, and increased life satisfaction.
    Conclusion
    the results showed no significant differences between the two therapies.
    Keywords: Emotion regulation-focused cognitive-behaviour therapy, Acceptance, commitment therapy, Pain, Life satisfaction, Major depressive disorder
  • Mohammad Javad Rabbani Parsa, Ali Mashhadi *, Imanollah Bigdeli Pages 44-61
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of motivational interviewing in reducing emotional eating and anxiety considering the moderator role of impulsivity in obese people.
    Method
    This is a quasi-experimental study with pretest-posttest and control group. 20 obese patients, who had referred to Jooyandegane Salamat, Dr. Sobhani and Rosha diet therapy clinics at Mashhad, selected voluntarily regarding inclusion criteria.
    Results
    ANCOVA results showed that levels of emotional eating (F(1,15)=5/89, P≤ 0/05) and anxiety (F(1,17)=6/87, P≤0/05) have significantly reduced in examination group. Also, it was found that impulsivity has not a moderator role in the effect of motivational intervention on emotional eating.
    Conclusion
    the Motivational interviewing is an effective method to reduce emotional eating and anxiety in obese people and so is a way to help them control their weight
    Keywords: Obesity, Motivational interviewing, Emotional eating, Anxiety, Impulsivity
  • Rasool Abedanzadeh *, Kobra Javadian, Rezvan Kheirandish, Rouhollah Ranjbar Pages 62-74
    Objective
    The motivation for various activities is strongly influenced by individual perceptions of one’s activities toward those activities. The purpose of this study was to investigate the relationship between situational motivation and perceived intensity of exercise in obese women to predict a change in positive effect from a Pilates exercise session.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 17 obese women with a mean weight of 87.4 ± 0.10, age 39.10 ± 10.0, and a body mass index of 35.9 ± 3.5 voluntarily participated. They responded to the positive affective questionnaire and situational motivation scale before the exercise program. Then performed Pilates training and immediately after the training, they again completed the positive affective questionnaire. The perceived was also measured after exercise. Data were analyzed by paired t-test and hierarchical regression.
    Results
    The results showed a significant difference in the level of positive affect after-before exercise (P≤0.05). Predictive regression analysis was a positive effect on the interaction of internal motivation and perceived severity, as well as their interaction with the identified adjustment factor (P≤0.05).
    Conclusion
    The current findings showed that Pilates exercises improve positive effect in obese women, also internal motivation was seen to be a strong predictor. According to the finding, strengthening the internal motivation in obese women is recommended for physical activity and attaining the positive effect of it.
    Keywords: Situational motivation, Obesity, Pilates practice, Positive affect
  • omid shokri *, Arezoo sayardoost tabrizi Pages 75-100
    Objective
    This study examined the mediating effect of psychological resilience on the relationship between cognitive appraisal processes and perceived social support with health behaviors and emotional well-being.
    Method
    In a sample consisting of 409 boy adolescents, the Multidimensional Scale of Perceived Special Support (MSPSS), the Stress Appraisal Measure-Revised (SAM-R), Adolescent Resilience Scale (ARS), Health-Promoting Lifestyle Profile-II (HPLP-II) and the Positive and Negative Affect Schedule (PANAS) were administered. Structural equation modeling was used to assess the mediating effects model of psychological resilience on the relationship between cognitive appraisal processes and perceived social support with health behaviors and emotional well-being.
    Results
    Results showed that the complete mediated model of psychological resilience on the relationship between cognitive appraisal processes and perceived social support and health behaviors and emotional well-being had a good fit to data. Furthermore, all of the regression weights in the hypothesized model were statistically significant and the psychological resilience variable accounted for 25%, 12% and 11% of the variance in health behavior, positive affect, and negative affect, respectively.
    Conclusion
    In sum, these findings show that the part of the available variance in health behaviors and subjective well-being in the context of prediction these behavioral and emotional models by cognitive appraisals and perceived social support accounted for adolescents' psychological resilience.
    Keywords: cognitive appraisal processes, perceived social support, psychological resilience, health behaviors, emotional well-being
  • Elahe Sadeghi, Shohre ghorbanshiroudi *, Morteza Tarkhan, Shahrbano Keyhanian Pages 101-116
    Objective
    The present research aimed at examining the comparison the effectiveness of imagery rescripting and reprocessing therapy and mindfulness-based stress reduction on insomnia and negative automatic thoughts in cancer women.
    Method
    This research method was semi experimental with pretest-posttest design. Using Kendal & Hollon`s negative automatic thoughts and Morien`s insomnia intensity questionnaires, 42 women of cancer who had negative automatic thoughts and insomnia were randomly selected and were voluntarily assigned in two experimental and one control group (each group was 14). The first experimental group received 7 sessions IRRT techniques based on the Smoker`s educational package (once a week) and the second experimental group received 8 sessions MBSR techniques based on the Kabat-Zinn’s educational package (once a week) and the control group did not receive any training in this field. After executing the IRRT and MBSR, negative automatic thoughts and insomnia of the members of the three groups were measured again.
    Results
    Multivariate covariance analysis (Man Cova) was used to analyze data. Calculated F for negative automatic thoughts and insomnia showed a significant difference in all three groups, also IRRT has also been more effective in reducing negative automatic thoughts than MBSR but these two therapeutic methods have no significant difference in insomnia.
    Conclusion
    In general, this research indicated that the IRRT and MBSR method can be considered an effective intervention in reducing negative automatic thoughts and insomnia in women with cancer.
    Keywords: negative automatic thought, insomnia, imagery rescripting, rsprocessing therapy, cancer, mindfulness based stress reduction
  • Karim Sevari * Pages 117-131
    Objective
    Just as the researchers always pay attention to the factors related to the Physical health, therefore, the present study considered Prediction of physical health based on academic stressors and humor styles in the university students.
    Method
    Students of Ahwaz Payam- Noor University are the statistical population of the present study, that 259 people (200 female & 59 males) were selected by multi-stage random sampling. The study design is a correlation. For collecting the research data, it was used the questionnaire of the academic stressors, humor styles & physical health established in 1396, the analysis of the findings was done by the statistical software spss & with the help of the descriptive & inferential statistics.
    Results
    The research results show that the academic stressors & humor styles have a negative correlation with the physical health & they have a positive correlation between the Self-defeating humor with the physical health. The resulting analysis of regression showed academic stressors & humor styles except the affiliate humor styles can anticipate & explain the physical health variables.
    Conclusion
    The present study showed that in order that to reduce the bodily diseases & the academic stressors of the students, we should identify the academic stressors of the students & the ways to counter them & develop the humor styles
    Keywords: academic stressors, humor styles, bodily health
  • soodabeh Bassak Nejad *, Nima Aarefi, Nasrin Arshadi Pages 132-145
    Objective
    There are different research evidence that show similarities between addiction to drugs and consuming some kinds of foods. The purpose of this study was designing and testing a model of some antecedents of food addiction.
    Method
    The participants of the study were 306 undergraduate students of Shahid Chamran University of Ahvaz (142 male and 164 female) that were selected by multistage random sampling method. The instruments were used Yale Food Addiction Scale-2, Emotional Eating Scale, Barrat Impulsivity Scale-11, Difficulties in Emotional Regulation Scale and Rosenberg Self-Esteem Scale .the Fitness of the proposed model was examined through structural equation modeling, using SPSS-22 and AMOS-21 software packages. The indirect effects were tested using the bootstrap procedure.
    Results
    Findings indicated that the proposed model fits the data relatively. Direct paths from emotional dysregulation and impulsivity to food addiction, emotional dysregulation , and self-esteem to impulsivity and the indirect path from emotional dysregulation and self-esteem to food addiction with the mediating role of impulsivity were statistically significant, but the direct paths from emotional eating and self-esteem to food addiction were not significant.
    Conclusion
    According to the results of this study, emotional dysregulation and impulsivity have a direct effect, and self-esteem has an indirect effect through impulsivity on food addiction.
    Keywords: Emotional Eating, Impulsivity, Difficulties in Emotion Regulation, Food Addiction , Self -Esteem
  • Seyyedeh Fatemeh Mousavi *, Reyhaneh Ramezani Pages 146-159
    Objective
    The aim of this study was to study the memorial symptoms, rumination and post-traumatic growth in women with various types of cancer referred to public hospitals in Tehran.
    Method
    The research method is descriptive and correlation. For this purpose, 189 women with various types of cancer who referred to public hospitals of Tehran City were selected by convenient sampling and voluntarily. They completed the short form of Posttraumatic Growth Inventory, the Memorial Symptom Assessment Scale and Event Related Rumination Inventory. Data were analyzed using Pearson correlation and regression analysis.
    Results
    The results showed that the intensity and frequency of physical symptoms of cancer and intentional rumination have a positive and significant correlation with post-traumatic growth. Also, the physical symptoms of cancer and intentional rumination can equally predict post-traumatic growth in patients.
    Conclusion
    Paying attention to the course of cancer in patients, and the psychological processes that result from the mental involvement of the patient on the outcomes of the disease can be effective in reducing the bad physical and mental symptoms of cancer and will make the treatment of illness easier for the patient.
    Keywords: the memorial symptoms, rumination, post-traumatic growth, cancer