فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اصغر ابوالحسنی هستیانی *، قربان دانیالی صفحات 11-24
    موضوع مبارزه با پولشوئی و استانداردهای آن در ابعاد بین المللی و داخل کشورها از اهمیت خاصی برخوردار است تا جای که گروه اقدام مالی و حتی بانک تسویه بین المللی با عنایت به این استانداردها به رتبه بندی بانکها و سبک های مترتب بر آن در کشورها مبادرت می نمایند.
    در این راستا سیستمهای بانکی هر کشور موظفند با پیاده سازی نظامات و دستور العمل های مرتبط با قوانین مبارزه با پول شویی خود در جهت استانداردهای مذکور حرکت نمایند و هم مسیر را برای مراودات بین المللی هموار نمایند.
    بر این مبنا تدوین و ارائه الگوی پیشگیری و مبارزه با پول شویی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در مقاله حاضر نیز هدف اصلی تدوین چنین الگویی می باشد برای اتخاذ این امر با استفاده از روش تحلیل محتوا و بهره گیری از نظرات خبرگان امر و آنالیز اکتشافی، آزمون کلمو گروف- اسمیرنف، روش دلفی، آزمون بارتلت، آزمون لوین و تی تست با استفاده از SPSS22 ابعاد، مولفه ها و شاخص های الگوی مطلوب برای بانک صادرات ایران استخراج و چارچوب های عناصر الگو تدوین گردید.
    در ادامه الگوی مورد نظر ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد اقدامات بعمل آمده درخصوص پیشگیری و مبارزه با پول شویی در مقایسه با استانداردهای بین المللی تدوین شده توسط گروه مالی، انطباق کامل ندارد.
    کلیدواژگان: پول شویی، پیشگیری از پول شویی، سیستم بانکی ایران
  • جمشید ابوالفتحی *، رضا رسولی، مجید ضماهنی، مهرداد استیری صفحات 25-36
    تحقیق حاضر با رویکرد آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) درصدد طراحی مدل مدیریت استراتژیک منابع انسانی با رویکرد سیستم های کاری با عملکرد بالااست که در شرکت های دانش بنیان انطباق پذیری دارد. به همین منظور در این تحقیق 34 بعد اصلی از ادبیات موضوع استخراج و از طریق اجرای روش دلفی و با حضور نخبگان دانشگاهی و خبرگان شرکت های دانش بنیان به اجماع گذاشته شد که در نهایت با حذف 4بعد واضافه شدن 3 بعد جدید توسط اعضاء پانلها، 33 بعد به عنوان ابعاد نهایی مدل شناسایی گردیدکه شامل مفاهیم سیستم های کاری با عملکرد بالا، عملکردسازمانی، دستاورد های مدیریت منابع انسانی و استراتژی های رقابتی بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که سیستم های کاری با عملکرد بالا، بر عملکرد شرکتهای دانش بنیان بطور مستقیم تاثیر مثبت دارند. همچنین بسته ی سیستم های کاری با عملکرد بالا بر دستاوردهای منابع انسانی شامل سرمایه انسانی، تعهد سازمانی و رضایت مندی نیز اثرات مثبت داشته و از طریق آنها نیز بر عملکرد سازمانی اثر غیر مستقیم دارد از سوی دیگر آزمونهای انجام شده نقش تعدیل کنندگی استراتژی های رقابتی تمایز وتمرکز را نشان نداد.
    کلیدواژگان: طراحی مدل، مدیریت استراتژیک منابع انسانی، شرکت های دانش بنیان، سیتم های کاری با عملکرد بالا
  • زینب امیری، محمودرضا اسماعیلی *، رضا سپهوند، سیدنجم الدین موسوی صفحات 37-56
    هدف این پژوهش ارائه الگوی آنتروپی رفتاری در سازمان می باشد. پژوهش فوق در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد انجام گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختار یافته بوده و به منظور گردآوری اطلاعات، با به کارگیری روش نمونه گیری هدفمند با 23 نفر از مدیران ارشد و میانی شهرداری اصفهان و خبرگان دانشگاهی آشنا به مسائل سازمانی و رفتارهای سازمانی، مصاحبه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام گرفت. بر اساس آن، مدل کیفی پژوهش طراحی شد. در این مدل مهمترین عوامل علی شامل عوامل فردی، سازمانی و محیطی بودند. پدیده محوری در بروز آنتروپی رفتار بی عدالتی سازمانی بود. عوامل زمینه ساز نیز شامل عدم شفافیت سازمانی، اجتماعی سازی نامناسب، نبود شایسه سالاری و فرهنگ سازمانی بود. نتایج نشان داد که ضعف سیستم های ارتباطی، سکوت مدیران در برابر هنجارشکنی ها و رفتارهای منافقانه مدیران و کارکنان مهمترین عوامل مداخله گر می باشند. بر اساس نتایج توجیه کردن، قانون گریزی و عدم درگیری عاطفی – ذهنی راهبردهای افراد در آنتروپی رفتاری می باشد. در نهایت پیامدهای آنتروپی رفتار در قالب پنج پیامد فردی، سازمانی، گروهی، خانوادگی و محیطی طبقه بندی شدند.
    کلیدواژگان: آنتروپی، آنتروپی رفتار، رفتار سازمانی، نظریه داده بنیاد
  • زهرا حسینی، سعید مرتضوی *، فریبرز رحیم نیا، شمس الدین ناظمی صفحات 57-70
    بیشتر سازمان ها شاهد وقوع رفتارهای غیراخلاقی هستند، اما اغلب شکلی از رفتارهای غیراخلاقی مورد غفلت گرفته است. نوعی خاص از رفتارهای غیراخلاقی با هدف رساندن منفعت به سازمان و اعضای آن صورت می گیرد و با عنوان رفتارهای غیراخلاقی سازمان یار مشهور است. بنابراین تحقیق حاضر با هدف شناسایی دلایل وقوع رفتارهای غیراخلاقی سازمان یار در سازمان های دولتی انجام شده است. روش پژوهش، روایت پژوهی است و با استفاده از مصاحبه روایتی، تجربه افراد از رفتارهای غیراخلاقی سازمان یار کسب شد. نمونه آماری تحقیق شامل 14 نفر از مدیران ادارات دولتی خراسان رضوی است که به روش غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با رویکرد تحلیل مضمون انجام شد و نتایج تحقیق شامل سه دسته دلایل سازمانی (رفتار حمایتی مدیران عالی، نظارت و ارزیابی ناکارآمد، توزیع ناکارآمد اعتبارات، دامنه اختیارات، فشارهای زمانی) ، دلایل فردی (هویت سازمانی، تعهد مندی، دلسوزی، خودخدمتی، شخصیت خطرپذیر) و دلایل قانونی (خلا قانونی، ابهام قوانین، ناسازگاری قوانین) است.
    کلیدواژگان: رفتار غیراخلاقی سازمان یار، روایت پژوهی، تحلیل مضمون
  • صدیقه باقری، محمد مهدی پرهیزگار *، سید محمد باقری، اوژن کریمی صفحات 71-92
    این پژوهش به دنبال یافتن پاسخ این سوال است که چه عواملی بر کاهش تخریب خدمات توسط کارکنان موثرند؟ برای این منظور با توجه به گستردگی تحقیقات انجام شده در زمینه تخریب خدمات، از روش کیفی فراترکیب استفاده شده است. دلیل انتخاب روش فراترکیب این است که این روش با فراهم کردن یک نگرش نظام مند برای پژوهشگران از طریق ترکیب پژوهش های کیفی مختلف، موضوع ها و استعاره های جدید و اساسی را کشف می کند و دید جامع و گسترده ای را نسبت به مسائل به وجود می آورد. نمونه مورد نظر برای فراترکیب، از مطالعات کیفی منتخب و بر اساس ارتباط آنها با سوال پژوهش تشکیل می شود که در این مطالعه نمونه اولیه شامل 151 تحقیق مرتبط بود که از پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی در بازه زمانی سال های 2002 تا 2018 میلادی استخراج شد. پس از غربال گری تحقیقات از نظر موارد مختلفی از قبیل عنوان، چکیده، محتوا وکیفیت، 71 مطالعه داخلی و خارجی باقی ماند که نتایج آنها با یکدیگر تلفیق گردید. نتیجه اجرای این فرایند استخراج 47 مولفه موثر بر کاهش تخریب خدمات و دسته بندی این مولفه ها در 8 گروه شامل عوامل فردی، بین فردی، سازمانی، خانوادگی، اخلاقی، اعتقادی، اقتصادی و محیطی بود. بنابراین، مطالعه حاضر عوامل موثر بر کاهش تخریب خدمات توسط کارکنان را به صورت طبقه بندی شده در اختیار مدیران قرار می دهد تا بتوانند این رفتارها را مدیریت کنند و هزینه های این گونه رفتارها برای سازمان ها را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: تخریب خدمات، روش فرا ترکیب، عوامل اعتقادی
  • غلامعلی طبرسا، طیبه امیرخانی *، سعید نانی صفحات 93-106
    سیاست زدگی نظام اداری در زمره مباحثی است که رفع آن همواره مورد نظر اصلاح گران بخش عمومی بوده است. هدف اصلی این مقاله، مشخص کردن شاخص هایی به منظور تمایز میان مشاغل اداری از مشاغل سیاسی به عنوان راه کاری برای مقابله با سیاست زدگی نظام اداری است که در قانون مدیریت خدمات کشوری نیز به آن اشاره شده است (ماده 54 و 71).
    منظور از مشاغل اداری، مشاغلی است که لازم است تابع کارراهه باشند و تغییر آنها با تغییر در قوه مجریه جایز نیست و مشاغل سیاسی، مشاغلی هستند که رییس جمهور، حق تغییر در آنها را دارد. این مقاله، تعیین معیارهایی برای تمایز میان این دو نوع از مشاغل را مد نظر قرار داده است. بر این اساس، ابتدا شاخص هایی برای تمایز میان این دو نوع از مشاغل در بخش عمومی به کمک مصاحبه با خبرگان استخراج شدند و سپس این شاخص ها به شکل پرسشنامه در اختیار خبرگان قرار گرفتند و بر اساس دیدگاه های آنها برای مشاغل اداری و سیاسی رتبه بندی شدند. نتایج این پژوهش، نشانگر این است که نیاز به چانه زنی و لابی گری سیاسی، نیاز به لحاظ کردن ارزش های دینی و ملی، و ضرورت پاسخگویی سیاسی، سه شاخص اول برای مشاغل سیاسی و ضرورت پاسخگویی حرفه ای شغل، تخصصی بودن فعالیت شغل و ضرورت پاسخگویی قانونی شغل، سه شاخص اول برای مشاغل اداری هستند.
    کلیدواژگان: سیاست زدگی، نظام اداری، مشاغل اداری، مشاغل سیاسی
  • مهدی راحتی، شیوا منصورزاده * صفحات 107-117
    رقابتی شدن محیط کسب وکار،ضرورت ایجاد یکپارچگی درون سازمانی و بین سازمانی در محیط، زنجیره تامین وتحول گسترده در حوزه فناوری سیستم های اطلاعاتی ، عوامل اصلی شکل گیری سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان بوده اند. این سیستمها با ایجاد یکپارچگی مدیریتی وعملیاتی ، کارایی واثربخشی عملیاتی سازمانهارا افزایش داده وضمن افزایش سطح رقابت پذیری سازمان ، آنها را برای سازگاری با شرایط پیش بینی نشده آماده می نمایند. لذا جهت حضور در بازار رقابتی توجه خاص به پارادایم چابکی سازمانی بسیار حائز اهمیت می باشد. از این رو، در تحقیق حاضر به بررسی تاثیر برنامه ریزی جامع سازمانی (ERP) بر چابکی بانکهای خصوصی درایران به ویژه بانک پاسارگاد شهرتهران پرداخته شده است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان بانک پاسارگاد درشهرتهران می باشند که از روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 343 نفر از بین جامعه آماری تحقیق به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. این پژوهش ازنظرهدف تحقیق، ازنوع کاربردی می باشد وطرح تحقیق دراین پژوهش،توصیفی- تحلیلی ازنوع همبستگی است. همچنین برای گردآوری داده ها ازپرسشنامه (Aburub, 2015) کمک گرفته شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیزازآزمونهای کولموگوروف-اسمیرنف جهت تعیین نوع توزیع داده هاو بهره گیری از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری و روش تحلیل مسیر برازش کلی مدل و آزمون فرضیه ها استفاده شده است. نتایج نشان می دهدکه سیستم برنامه ریزی جامع سازمانی برشایستگی، انعطاف پذیری، سرعت و پاسخگویی و همچنین سیستم برنامه ریزی جامع سازمانی (ERP) بر چابکی سازمانی تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی جامع سازمانی، چابکی سازمانی، شایستکی، انعطاف پذیری، سرعت
  • هاجر آرامون، طاهره فیضی *، مسعود گرامی پور صفحات 119-136
    این سوال که چرا عده ای از کارکنان سازمان را ترک می کنند و عده ای دیگر در سازمان باقی می مانند سالهاست که ذهن نویسندگان و مدیران را به چالش کشیده است. با وجود گذشت بیش از 60 سال پژوهش در حوزه ترک شغل کارکنان هنوز هم این مدلها نتوانستند عوامل خروج کارکنان را به درستی تبیین کنند. برای پوشش دادن به نواقص مدل های ترک شغل سنتی ایده تثبیت شغلی در سال 2001 مطرح شد که علی رغم گذشت بیش از 16 سال از زمان طرح این مفهوم، متاسفانه در ادبیات داخلی مورد غفلت قرار گرفته است. پژوهش حاضر در پی تبیین مدل تثبیت شغلی با رویکرد داده بنیاد در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختار یافته بوده و به منظور گردآوری اطلاعات با به کارگیری روش نمونه گیری هدفمند با 27 تن از مدیران و کارکنان آشنا به مباحث مدیریت منابع انسانی مصاحبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی و با استفاده از نرم افزار اطلس تی آی تحلیل و مدل کیفی پژوهش استخراج شد. نتیجه حاکی ازاستخراج بالغ بر280 کد اولیه از مصاحبه ها و نیز احصای 24 مفهوم و 15 مقوله است که در قالب مدل پارادایمی ارائه شده است. بر اساس این مدل مدیران باید بکوشند مسئولیتهای خود را در اجتماع فعلانه پیگیر شده و از طریق تعاملات گسترده اجتماعی عنصری تاثیرگذار بر رفاه اجتماعی و فرهنگ اجتماعی باشند در غیر این صورت روزبه روز سیل خروج رو به افزایش نیروهای سازمان را مشاهده خواهند کرد.
    کلیدواژگان: تثبیت شغلی، تمایل به ترک شغل، نظریه پردازی داده بنیاد
  • جعفر آهنگران * صفحات 137-149
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر حکمرانی خوب بر فرهنگ سیاسی ایران انجام شده است. حکمرانی خوب به خصوص در حوزه مدیریت دولتی، نقش بی بدیلی در توسعه یک کشور دارد. ازاین رو، مطالعه و بررسی آن بسیار مهم و اثرگذار است. از سویی برخی از مولفه های فرهنگ سیاسی، ازجمله فرهنگ سیاسی شیعه، تقویت کننده عوامل اساسی در ایجاد ساختارهای لازم برای توسعه به شمار می رود. پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، مولفه های فرهنگ سیاسی اسلام، روند عدالت خواهی و مشارکت طلبی را تشدید کرده اند. بدین منظور این تحقیق پیمایشی در یک نمونه 115 نفری از کارکنان سازمان فعالیت های قرآنی دانشگاهیان کشور با استفاده از ابزار پرسشنامه که روایی و پایایی آن به تایید رسیده است، مورد آزمون همبستگی پیرسون قرار گرفت. نتایج تحقیق ارتباط بین حکمرانی خوب و فرهنگ سیاسی را تایید کرد. با توجه به نتایج بیان شده، یکی از راه های ایجاد فرهنگ مناسب و کاهش آثار منفی برخی از ابعاد فرهنگ سیاسی، استفاده از الگوهای مناسب حکمرانی خوب در کنار تقویت ابعاد مثبت فرهنگ سیاسی، مانند فرهنگ شیعه است. ازاین رو، ضمن تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای تحقق ابعاد حکمرانی خوب در اداره عمومی و مدیریت دولتی، تقویت نهادهای فرهنگی شیعه، مانند مسجد، عاشورا، آیین های مذهبی و سنت یاد شهیدان که می تواند منجر به کاهش آثار منفی فرهنگ عشیره ای در سازمان شود، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: حکمراني خوب، فرهنگ سياسي، فرهنگ سياسي شيعه، حاکميت قانون، مديريت دولتي
  • علی قربانی * صفحات 151-164
    هدف این مقاله تبیین یک مسئله اپیدمیک و نوظهور در سبک های مدیریتی تحت عنوان سبک مدیریت ویترینی است. برای طراحی چارچوب مفهومی، از استراتژی نظریه پردازی داده بنیاد و برای گردآوری داده ها از ابزار «مصاحبه اکتشافی» و «مشاهده» استفاده شده است. نمونه مورد مصاحبه 17 نفر از است. دانشگاه دارای حداقل پنج سال سابقه اجرایی بودند که برای انتخاب آنها از روش نمونه گیری هدفمند و روش گلوله برفی استفاده شد. همچنین 26 نفر از مدیران چند سازمان، مورد مشاهده قرار گرفته و مصاحبه نیمه ساختارمند با ایشان صورت گرفت. کفایت تعداد نمونه از روش اشباع نظری حاصل شد. «اعتبار» مدل به وسیله ابزار «گروه کانون» 15 نفر نخبگان و نظریه پردازان، طی دو دور در معرض نقد و نظر قرار گرفت. چارچوب مفهومی طراحی شده برای نظریه مدیریت ویتریتی با استناد مبانی نظری تحقیق پشتیبانی شده است. نتایج 4 عامل موثر بر مدیریت ویترینی و 7 استراتژی برای مواجهه با این نوع مدیریت را ارائه می کند. در انتها، برای محک زدن چارچوب ارائه شده و قابلیت کاربرد نظریه، فرضیاتی تدوین شده است تا توسط محققان آتی به بوته آزمایش گذارده شود.
|
  • Asghar Abolhasani Hastiani, Ghorban Daniali Pages 11-24
    The issue of combating money laundering and its international and internal standards are very important that in accordance with these standards, the financial action group and even the International Bank for Recognition are conducting a ranking of the banks and the styles of them in the countries. In this regard and in accordance with the standards, the banking systems of each country are required to executive the bylaws and regulations which is related to anti-money laundering laws to pave the way for international cooperation.
    On this basis, it is important to develop and present a model for preventing and combating money laundering. The main purpose of this paper were developed to adopt by using content analysis method and utilizing the opinions of experts and exploratory analysis, Kolmogorov-Smirnov test, Delphi method, Bartlett test, Levine test and T-test with Using of SPSS22 dimensions, components and indicators of the desired model were extracted for Bank Saderat Iran and frameworks of the elements of the model.
    Furthermore the model was evaluated and the results show that the measures taken to prevent and combat money laundering are not consistent with the international standards developed by the financial group
    Keywords: Money Laundering, Money laundering Prevention, Iran Banking System
  • Jamshid Abolfathi, Reza Rasouli, Majid Zamahani, Mehrdad Estiri Pages 25-36

    With a mixed exploratory approach (qualitative- quantitative), the present study aims to design a model for strategic human resource management with high-performance work systems. For this purpose, 34 main themes of the subject literature were extracted and consensus was established through the implementation of the Delphi method, with the participation of academic elites and knowledge-based knowledge companies. Finally, by deleting 4 dimensions of the 3 new dimensions by panel members, 33 Then, it was identified as the final concepts which includes concepts high-performance work systems, organization performance, achievements of human resource and competition strategies. The results showed that high-performance work systems have a positively direct impact on the knowledge-based companies. Also the package of high-performance work systems has a positively direct effect on the achievements of human resource through which the organization performance is indirectly affected. However, the moderating role of the competition strategies of differentiation and focus was not affirmed
    Keywords: model design, human resource strategic management, knowledge based companies, high performance work systems
  • Zeynab Amiri, Mahmmod Reza Esmaeli, Reza Sepahvand, Seyed Najmedin Mousavi Pages 37-56
    The purpose of this study is to provide a behavioral entropy pattern in the organization. This research has been carried out in the framework of qualitative approach and using the research methodology of the Foundation. Data collection tools were semi-structured interviews and interviews were conducted using a targeted sampling method with 23 senior and middle managers of Isfahan municipality and academic experts familiar with organizational issues and organizational behaviors. Data analysis was performed in three stages: open coding, axial coding and selective coding. Based on this, a qualitative research model was designed. In this model, the most important causative factors were individual, organizational and environmental factors. The main phenomenon in entropy was the behavior of organizational injustice. The underlying factors included lack of organizational transparency, inappropriate socialization, lack of comparative leadership and organizational culture. The results showed that the weakness of communication systems, the silence of managers against the hackers and the hypocritical behaviors of managers and employees are the most important factors in intervention. Based on the results of the justification, the escape rule and the non-emotional-mental conflicts are the strategies of individuals in behavioral entropy. Finally, the entropy consequences of behavior were categorized in the form of five individual, organizational, group, family, and environmental consequences.
    Keywords: Entropy, Behavior Entropy, Organizational Behavior, Foundation Data Theory
  • zahra hosseini, Saeed Mortazavi, Fariborz Rahimnia, Shamsodin Nazemi Pages 57-70
    Unethical behaviors occur in most of organizations but a form of them is often neglected. A specific kind of unethical behaviors that are conducted with the intent to benefit the organization or its members is called "unethical pro-organizational behaviors". So the present study aims to identify the reasons of unethical pro-organizational behaviors occurrence in governmental organizations. The strategy of research is narrative research and using narrative interviews, the individuals’ experience unethical pro-organizational behaviors were obtained. Fourteen managers from governmental organizations in Khorasan Razavi were selected through purposive non-probability sampling. Thematic analysis method was used to analyze the qualitative data. The findings are three categories which included organizational reasons (supportive behaviors of top managers, inefficient monitoring and evaluation, inefficient distribution of credits and budget, authority domain and time pressure), individual reasons (organizational identity, commitment, Compassion, self-serving and risky personality) and legal reasons (lack of rules, ambiguity of rules and incompatibility of rules).
    Keywords: unethical pro-organizational behaviors, narrative research, thematic analysis
  • Sedighe Bagheri, Mohammad Mehdi Parhizgar, Seyed Mohammad Baqeri, Ozhan Karimi Pages 71-92
    This research aims at finding an answer to this question: what factors can lead to a reduction in the employees' tendency to commit service sabotage? To this purpose and regarding the extensive studies done in this field, the qualitative meta-synthesis method was used. The reason for choosing meta-synthesis approach is that it can help discover the new and fundamental themes and metaphors by providing the researchers with a systematic frame and by combining different qualitative researches and consequently making it possible to have a comprehensive and broad perspective toward issues. The sample intended for meta-synthesis in this research is composed of selected qualitative studies based on their relevance to the research question. In this study, a sample of 151 related studies was extracted from both internal and external databases during the years 2002 to 2018. After screening the researches with respect to their title, abstract, content and quality, 71 internal and external studies were left, results of which were combined with each other. The implementation of this process resulted in the extraction of 47 factors effective on reducing the service sabotage, which were categorized in eight groups including individual, interpersonal, organizational, family, ethical, beliefs related, economic and environmental factors. furthermore, the present study provides managers with a both categorized and classified list of effective factors on reducing the service sabotage done by the employees and will enable them to manage these behaviors better and yet reduce the costs of such behaviors for their organizations.
    Keywords: Service Sabotage, Meta-Synthesis Method, beliefs related factors
  • Gholam Ali Tabarsa, Tayebe Amirkhani, Saeid Nani Pages 93-106
    Reducing the politicization of administrative system has been considered as an important goal of the reforms of administrative systems. The main purpose of this article is identifying the indicators for distinction between political and administrative jobs as a solution for politicization of administrative system of Iran that recognized by State Service Management Act.
    Administrative jobs are those which should change based on career and changing them based on the results of presidential election is wrong but political jobs are those that president can change their employees after presidential election. Identifying the measures for distinguishing these jobs is the purpose of this article. In this regard, at first, the indicators for distinguishing these jobs are identified based on experts viewpoints then these indicators have been set in the form of questionnaire and prioritizing for political and administrative jobs. The results show that need for: bargaining and political lobbying, considering religious and national values, and necessity of political accountability are the first three indicators for political jobs. Necessity of occupational accountability, specialization of job tasks and necessity of legal accountability are the first three indicators for administrative jobs
    Keywords: Politicization, Administrative system, political jobs, administrative jobs
  • Mahdi Rahati, Shiva Mansoorzadeh Pages 107-117
    Increasing competition in the business environment and the need for integration of intra and inter-organizational, supply chain and developments in the field of information technology systems are the main factors shaping enterprise resource planning systems. These systems create integration within the organization’s operations to increase the speed and ease of business process and the possibility of continuing and providing a competitive market. Hence, the present study investigates the effect of enterprise resource planning (ERP) on agility in Iran private banks, especially Pasargad Bank in Tehran. The research subjects were 343 employees of Pasargad Bank in Tehran, which were selected using simple random sampling method and Cochran formula as a statistical sample. It is a descriptive-analytical study and an applied regarding purpose. Data were collected via the questionnaire (Aburub, 2015). In order to analyze the data have also been used Kolmogorov-Smirnov test and structural equation modeling approach was used to determine the type of data distribution. As well as, hypotheses were tested by analysis of overall model fit. The results indicate that ERP has a significant positive impact on organizational competency, flexibility, speed, accountability and agility.
    Key Words: Enterprise Resource Planning (ERP), Agility, Organizational Agility
    Keywords: comprehensive enterprise planning, organizational agility, competence, flexibility, speed
  • Hajar Aramoon, Tahereh Feizy, Masoud Geramipour Pages 119-136
    The question of why some of the staff leave the organization and others remain has been challenging the minds of writers and managers for years. despite of more than 60 years have passed since the researches of staff turnover , yet these models could not explain the turnover factors exactly. To cover the shortcomings of traditional turnover models, the idea of job embeddedness was introduced in 2001, which, in spite of, over 16 years since presentation of this concept, has been neglected in indoor literature. The present study seeks to explain the job embeddedness model with the grounded theory approach at the National Iranian South Oil Company. Data collection tools were semi-structured interviews. In order to collect information, a targeted sampling method was used for interviewing 27 managers and staff that were familiar with HRM.data. analysis was conducted in three stages of open , axial and selective coding , using “Atlas Ti “ software .Thus , the qualitative model of research was extracted. The result of this analysis indicates extraction of more than 280 basic codes of interviews as well as 24 concept and 15 categories presented in paradigmatic model. On the basis of this model , managers should try to pursue their own responsibilities in the community and shall have an influential element of social welfare and social culture through extensive social interaction .otherwise, day after day, there will see an outflow of staff turnover.
    Keywords: job embeddedness, turnover, grounded theory
  • Jafar Ahangaran * Pages 137-149
    This study has been done with the goal of surveying good governing on Iran's political culture. Good governing has a specific role in development of a country, especially in state management scope. On the other hand, some of political culture factors empower fundamental parameters in establishing necessary structures for development, especially Shiite political culture. The main parameters of the political culture of Islam have increased the procedure of participation and justice, especially after Islamic revolution in Iran. For this reason, this survey research took place to Pierson Correlation test for a society of 115 people from the organization of academic Quran activities in Iran; moreover the tools of research is questionnaire in which its justifiability and durability has been confirmed. The result of research confirmed the relationship between good governing and political culture. Using appropriate paradigm of good governing along with powering positive dimension of political culture like Shiite culture is one of the main ways of establishing good culture and decreasing the negative impacts of some political culture aspects. Therefore, empowering Shiite cultural institution like mosque, Ashura, religious customs and tradition of remembering of martyrs; in addition, stress on necessary of planning for realization of dimensions of good governing in state management, can lead to decreasing negative impacts of tribal culture in the organization.
    Keywords: Good Governing, Political Culture, Shiite Political Culture, Governing of law, State Management
  • Ali Ghorbani * Pages 151-164
    This article is to explain an widespread and emerging problem in management styles as showcase management.To design a conceptual framework, the grounded theory was used. Data collection instruments consisted of "exploratory interviews" and "observation". 17 of the university professors had at least five years of work experience were selected for interview. For choice of them the purposive sampling and snowball method was used. Also 26 of managers of some organization were observed and semi-structured interviews were conducted with them. The adequacy of the sample was achieved by theoretical saturation. Over two rounds, the creditability of model was discussed by "focus group" of 15 elites and theoreticians. The designated framework for Showcase Management Theory is supported literature. The results shows 4 factors affects showcase management and 7 strategy for confront with this management style. Finally, to test the proposed framework and the applicability of the theory, certain hypotheses are proposed to be tested by other researchers.