فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:24 Issue: 4, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/08/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نرجس بحری، رقیه رحمانی، مهدی مشکی، الهه بنفشه، معصومه امیری دلویی* صفحات 255-262

    اهداف: این مطالعه با هدف اثربخشی آموزش مشارکتی زایمان ایمن بر اساس الگوی باور بهداشتی برتمایل خانم های نخست باردار به انتخاب روش زایمان طبیعی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی در عرصه با استفاده از نمونه گیری خوشه ای100 نفر از زنان نخست باردار واجد شرایط از بین دو مرکز سلامت جامعه ی شهر گناباد انتخاب و بطور تصادفی به یکی از دو گروه آزمون و شاهد تخصیص یافتند. گروه آزمون یک برنامه ی آموزشی در مورد زایمان ایمن که بر اساس الگوی باور بهداشتی تدوین شده بود را دریافت نمودند و گروه شاهد آموزش های روتین مراکز سلامت جامعه را دریافت کردند. پرسشنامه ی سنجش سازه های الگوی باور بهداشتی و خودکارآمدی زایمان و روش زایمان انتخابی، قبل و یکماه پس از مداخله ی آموزشی توسط آزمودنی ها تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 و در نظر گرفتن سطح اطمینان 95% تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار سن واحدهای پژوهش 35/4 ± 26/24 سال و میانگین و انحراف معیار سن بارداری در زمان مطالعه32/3 ± 38/27 هفته بود. نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که پس از مداخله ی آموزشی دو گروه از نظر میانگین نمره آگاهی از روش های زایمان (0. 0001>p) ، خودکارآمدی ادراک شده (0. 047=p) و سازه های حساسیت درک شده (0. 001=p) ، شدت درک شده (0. 0001>p) و منافع درک شده (0. 010 =p) اختلاف آماری معنی دار داشتند، اما نتایج این آزمون اختلاف معنی داری را در میانگین نمره ی موانع درک شده پس از مداخله بین دو گروه نشان نداد (0. 404=p). آزمودنی ها در گروه آزمون بطور معنی داری زایمان طبیعی را بیشتر از سزارین انتخاب کرده بودند (0. 003=p).

    نتیجه گیری

    نتایج کلی این مطالعه نشان داد که آموزش مشارکتی زایمان ایمن بر اساس الگوی باور بهداشتی باعث افزایش معنی داری در انتخاب روش زایمان طبیعی می شود. لذا پیشنهاد می شود که در دوره های آموزشی دوران بارداری از این الگوی آموزش بهداشت جهت ترویج زایمان طبیعی استفاده شود.

    کلیدواژگان: زایمان ایمن، الگوی باور بهداشتی، زایمان طبیعی، سزارین
  • غلامعلی حمیدی ، محمود سلامی ، سید علیرضا طلایی صفحات 263-269
    اهداف: مواجه شدن با محرومیت از تیمار مادری در ابتدای زندگی منجر به ایجاد اختلال در فعالیت های شناختی و نوروشیمیائی مغز می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر محرومیت از تیمار مادری بر یادگیری و حافظه فضائی موش های صحرائی وابسته به مورفین بوده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه تجربی حاضر روی 40 سر موش صحرائی نر نژاد ویستار 45 روزه در گروه های کنترل (CO) ، وابسته به مورفین (MD) و 3 گروه از موش هایی که طی یک (MS1) ، دو (MS2) و سه (MS3) هفته اول پس از تولد روزانه 3 ساعت از تیمار مادری محروم بودند، انجام شد. به جز گروه کنترل بقیه گروه ها هر 12 ساعت یک بار 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن مورفین سولفات به صورت زیرپوستی به مدت 10 روز دریافت کردند. در روز یازدهم علائم سندروم محرومیت بررسی شد و طی 4 روز بعد یادگیری فضائی در ماز آبی موریس سنجیده شد. روز آخر نیز حافظه فضائی بررسی گردید.
    یافته ها
    اگرچه وابستگی به مورفین بر یادگیری و حافظه فضائی موش های صحرائی تاثیری نداشت، اما محرومیت از تیمار مادری به مدت 3 هفته باعث شد حیوانات به منظور یافتن سکوی پنهان زمان و مسافت بیشتری را در مقایسه با گروه CO صرف کنند (0. 001>p برای هردو مقایسه). همچنین، باعث شد موش های صحرائی زمان کمتر و مسافت کمتری را در ربع هدف در مرحله بازخوانی حافظه بگذرانند (0. 001>p برای هردو مقایسه).
    نتیجه گیری
    درمجموع می توان گفت محرومیت از تیمار مادری باعث ایجاد اختلال در یادگیری و حافظه فضائی موش های صحرائی می شود.
    کلیدواژگان: محرومیت از تیمار مادری، مورفین، یادگیری ماز، حافظه فضائی، موش صحرائی
  • مریم سازمند ، داود مهربانی ، سید ابراهیم حسینی ، مسعود امینی صفحات 270-276
    اهداف: میلیون ها نفر در جهان از روانگردان هایی نظیر حشیش استفاده می نمایند. سلول های مزانشیمی مغز استخوان دارای کاربردهای فراوانی در مهندسی بافت و پزشکی ترمیمی می باشند. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره ی حشیش بر توان تمایزی سلول های بنیادی مغز استخوان موش های صحرایی نر بالغ به بافت چربی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، سلول‏های بنیادی مغز استخوان موش صحرایی نر توسط فلاشینگ جداسازی و با بررسی مورفولوژی و روشRT-PCR با بررسی مارکرهای سطحی CD34 و CD45 و ژن های مربوط به CD73 و CD90 هویت مزانشیمی آن ها تایید و جهت بررسی توان تمایزی آنها به سلول های چربی در شرایط تیمار با حشیش نمونه های سلولی در معرض مقادیر30 تا 6000ng, ml حشیش قرار داده شدند و با استفاده از روش MTT دوز ng 100 انتخاب و پتانسیل تمایزی آدیپوژنیک سلول های تیمار یافته به کمک رنگ‏آمیزی اویل رد مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با استفاده از آزمون های ANOVA و توکی آنالیز گردیدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، سلول های استخراج شده در فلاسک ها غیرچسبنده بودند و از پاساژ یک به بعد تکثیر آنها سرعت بیشتری یافته و در پاساژ سوم سلول ها دوکی شکل شدند و با انجام RT-PCR حضورCD73 و CD90 و عدم حضور CD34 و CD45 نمایان گردیدند. تیمار با حشیش، تغییری در شکل سلول های بنیادی ایجاد نکرده و بعد از 10 روز قرارگیری در معرض محیط آدیپوژنیک ضمن افزایش زنده مانی، سیتوپلاسم آن ها از چربی انباشته گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان داد که حشیش بر تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان به سلول‏های چربی دارای تاثیر مثبت می‏باشد.
    کلیدواژگان: کانابیس ساتیوا، سلول بنیادی مزانشیمی، مغز استخوان، تمایز آدیپوژنیک، موش صحرایی
  • مهری حبیبی ، محمدرضا اسدی کرم ، علیرضا محمدزاده صفحات 277-285
    اهداف: سویه های اشریشیاکلی به عنوان مهمترین عامل عفونت دستگاه ادراری هستند. اینتگرون ها به عنوان یکی از عوامل انتقال مقاومت آنتی بیوتیکی می باشند. هدف از مطالعه حاضر شناسایی اینتگرون ها و ارتباط آن ها با مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های اشریشیاکلی بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 150 ایزوله اشریشیاکلی از ادرار بیماران با عفونت دستگاه ادراری در بیمارستان های شهر تهران، (ایران) جمع آوری شد. ارزیابی مقاومت به آنتی بیوتیک ها و شناسایی ایزوله های تولید کننده بتالاکتاماز وسیع الطیف به ترتیب با روش های دیسک دیفیوژن و دیسک دیفیوژن ترکیبی انجام گردید. تکثیر ژن اینتگرون کلاس 1 با روش واکنش زنجیره ای پلیمرازی انجام شد.
    یافته ها
    میزان مقاومت ایزوله ها به آموکسی سیلین (71. 3%) ، تری متوپریم-سولفامتاکسازول (64%) ، سفوتاکسیم (55. 3%) ، سفتازیدیم (52. 7%) ، سیپروفلوکساسین (52%) ، نورفلوکساسین (46. 7%) ، جنتامیسین (19. 3%) ، مروپنم (3. 3%) ، آمیکاسین (2%) و ایمی پنم (0%) بود. 70 ایزوله به عنوان ایزوله های تولید کننده مقاومت چند دارویی یا MDR در نظر گرفته شدند و 56 (37. 3 درصد) ایزوله توانایی تولید ESBLs را نشان دادند. 34 (22. 7%) ایزوله دارای اینتگرون کلاس I بودند. رابطه معنی داری بین ایزوله های تولید کننده ESBLs و مقاومت MDR و نیز بین حضور اینتگرون کلاس I و مقاومت MDR مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مقاومت قابل توجهی به اغلب آنتی بیوتیک های تست شده با تولید ESBL مشاهده شد که می تواند به دلیل حضور اینتگرون های کلاس I باشد. در نهایت پیشنهاد می شود تا مطالعات گسترده تری انجام شود تا بتوان شرایط مناسب تری را در جهت جلوگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی فراهم نمود.
    کلیدواژگان: عفونت دستگاه ادراری، اشریشیاکلی، اینتگرونها
  • جواد نخ زری خداخیر، امیرحسین حقیقی، محمدرضا حامدی نیا، امین احمدی صفحات 286-293

    اهداف: عدم تعادل و اختلال در عملکرد روزانه (نشستن، برخاستن و راه رفتن) عمده علائم بالینی بیماری ام اس و فعالیت بدنی و ورزش یک روش غیردارویی مهم در بازتوانی و کنترل علائم بالینی آن می باشد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر مطالعه اثر تمرین ترکیبی با غالب هوازی و مصرف مکمل کوآنزیم Q10 بر عملکرد عضلانی مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 28 بیمار ام اس (با مقیاس ناتوانی 3 الی 5) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه تجربی (تمرین ترکیبی+ مکمل Q10، تمرین ترکیبی+ دارونما، مکمل Q10) و یک گروه کنترل (دارونما) تقسیم شدند. گروه تمرین ترکیبی + مکمل Q10 و تمرین ترکیبی + دارونما یک برنامه تمرین ترکیبی شامل دو جلسه تمرین استقامتی (با شدت 50% حداکثر ضربان قلب در ابتدا و 60% در آخر دوره) و یک جلسه تمرین مقاومتی (با شدت 50% یک تکرار بیشینه در ابتدا و 60% در انتهای دوره) در هفته را به مدت هشت هفته انجام دادند. مکمل Q10 به مقدار روزانه 200 میلی گرم به صورت کپسول تجویز و از نشاسته نیز به عنوان دارونما استفاده شد. استقامت و سرعت راه رفتن با استفاده از آزمون های برخاستن از صندلی، 6 دقیقه پیاده روی، برخاستن از صندلی و راه رفتن و زمان 7. 5 متر راه رفتن قبل و بعد از هشت هفته تمرین اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز کواریانس و t همبسته در سطح معنی داری 0. 05>p تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از کاهش معنی دار مدت زمان برخاستن و نشستن و افزایش معنی دار استقامت و سرعت راه رفتن گروه های تمرین مکمل و تمرین نسبت به گروه مکمل و دارونما بود.

    نتیجه گیری

    تمرین ترکیبی همراه با مصرف مکمل Q10 و حتی به تنهایی نیز منجر به بهبود عملکرد عضلانی از جمله نشستن، برخاستن و راه رفتن بیماران مبتلا به ام اس می شود. بنابراین این روش می تواند به عنوان یک روش تکمیلی در کنار درمان دارویی برای بهبود علائم بالینی این بیماری مفید باشد.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، تمرین ترکیبی، مکمل کوآنزیم Q10
  • رویا حسینی طباطبایی، مصطفی بلقان آبادی*، مینا بازرگان صفحات 294-300

    اهداف: با توجه به ماهیت بیماری مولتیپل اسکلروزیس، این بیماران همواره در تعاملات و ارتباطات بین فردی خود دارای مشکلاتی بوده اند از این رو در این پژوهش به بررسی اثربخشی درمان راه حل محور به شیوه ی گروهی بر مشکلات بین فردی مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس پرداخته خواهد شد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل در سال 1395، تعداد 40 بیمار عضو انجمن ام اس مشهد به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند که گروه آزمایش تحت مداخله درمان راه حل محور کوتاه مدت قرار گرفتند. از مقیاس مشکلات بین فردی بارخام، هاردی و استارتاپ برای جمع آوری داده مورد استفاده قرار گرفت. داده های به دست آمده از طریق تحلیل کوواریانس تک متغییره به وسیله نرم افزار spss 23 مورد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    {C} {C}

    یافته ها

    با توجه به میانگین مشکلات بین فردی گروه آزمایش نسبت به میانگین گروه کنترل، روان درمانی راه-حل محور گروهی موجب کاهش مشکلات بین فردی درگروه آزمایش شده است (0. 001>p و 81. 31=F). این میزان تاثیر برابر با 0. 69 بود.

    نتیجه گیری

    روان درمانی راه حل محور گروهی با توجه به نگاه غیر آسیب شناسانه و رویکردی با عاملیت ارتباطی می تواند منجر به حل مشکلات بین فردی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس شود.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، اضطراب، گروه درمانی
  • اصغر محمودی ، معرفت سیاهکوهیان صفحات 301-308

    اهداف: بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) با ایجاد اختلال در سلول‏های اندوتلیالی باعث افزایش ضخامت انتیما مدیای کاروتید (cIMT) می‎شود. بنابراین هدف این پژوهش، بررسی تاثیر ترکیبی تمرین هوازی و رژیم غذایی کم‏کالری بر ترکیب بدنی، فشار خون و cIMT در مردان مبتلا به NAFLD بود. مواد و روش ‏ها: در این مطالعه نیمه ‏تجربی 34 نفر از بیماران مرد مبتلا به NAFLD (6/2±41 سال) به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه مداخله (ترکیب تمرین هوازی و رژیم غذایی کم‏کالری) (17 نفر) و کنترل (17 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی شامل هشت هفته دویدن روی نوار گردان با شدت 75-55 درصد حداکثر ضربان قلب، 45 دقیقه و سه روز در هفته بود. رژیم غذایی کم‏کالری با کسر 500 کیلوکالری از ثبت غذایی سه روزه بیماران طراحی شد. قبل از شروع پژوهش و در پایان هفته هشتم ترکیب بدنی، پروفایل لیپیدی، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، فشار خون و cIMT آزمودنی‏ ها اندازه ‏گیری شد. داده ‏ها در سطح معنی‏‏ داری 0. 05>P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه مداخله میزان cIMT راست و cIMT چپ در پس آزمون نسبت به پیش آزمون کاهش معنی‏ داری داشت (0. 05>P). همچنین وزن، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به لگن و فشار خون سیستولی افراد مورد مطالعه کاهش معنی‏ داری را نشان داد 0. 05>P). پس از مداخله، بین دو گروه در تمام متغیرهای مورد مطالعه تفاوت معنی‏ داری مشاهده شد (0. 05>P). نتیجه ‏گیری: در این پژوهش هشت هفته ترکیب تمرین هوازی و رژیم غذایی کم‏کالری باعث بهبود ترکیب بدنی، فشار خون و cIMT در مردان مبتلا به NAFLD شد. بنابراین احتمال دارد این مداخلات در کاهش عوارض و عوامل خطر قلبی عروقی وابسته به NAFLD مداخله درمانی مفیدی باشند.
    کلیدواژگان: ضخامت انتیما مدیای کاروتید، تمرین هوازی، محدودیت کالری، بیماری کبد چرب غیرالکلی
  • اکبر آنایی گودری ، عبدالعلی فرامرزی ، عباسعلی عباس نژاد ، محمد ناصر شافعی صفحات 309-315
    اهداف: اثر ضد پرفشار ی (Hypertension) تزریق وریدی کروسین در مطالعه قبلی ما مشاهده شده است. در این مطالعه اثر تزریق داخل صفاقی (ip) کروسین (Crocin) بر پرفشاری ناشی از آنژیوتانسین 2 (Angiotensin II: Ang II) با دوز ng/kg 50 در موش های صحرایی بررسی شد.
    مواد و روش‏ها: در مطالعه تجربی حاضر، 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 5 گروه: Control (Cont) ، Ang II50، Losartan (Los) + Ang II، Crocin (Cro) 100 + Ang II و Cro200 + Ang II تقسیم شدند (تعداد 6 سر موش صحرایی در هر گروه). برای القا پرفشاری، آنژیوتانسین 2 (50 نانوگرم/ کیلوگرم،i. v) تزریق شد. لوسارتان (10 میلی گرم/ کیلوگرم، i. v) و کروسین (100 و 200 میلی گرم/ کیلوگرم، ip) 30 دقیقه قبل از آنژیوتانسین 2 تزریق شدند. فشار خون سیستولیک (Systolic Blood Pressure: SBP) ، فشار متوسط شریانی
    (Mean Arterial Pressure: MAP) و ضربان قلب (Heart Rate: HR) پس از کانول گذاری شریان به طور مدام توسط سیستم پاور لب ثبت، سپس ماکزیمم تغییرات (∆; اختلاف قبل و بعد از تزریق) محاسبه و بین گروه‏ها مقایسه گردیدند. 0. 05>p بعنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    آنژیوتانسین 2 بطور معنی داری باعث افزایش تغییرات SBP، MAP و کاهش HR در دقایق مختلف گردید (0. 001>p). و لوسارتان این اثرات انژیوتانسین 2 را کاهش داد. پیش درمانی با تزریق داخل صفاقی کروسین به طور معنی داری افزایش SBP، MAP ناشی از آنژیوتانسین 2 را کاهش داد ولی اثر مهمی بر برادیکاردی ناشی از آنژیوتانسین 2 نداشت.
    نتیجه گیری
    تزریق داخل صفاقی کروسین از طریق اثر بر گیرندهAT1 باعث کاهش پر فشاری ناشی از دوز ng/kg 50 آنژیوتانسین 2 گردید که قابل مقایسه با لوسارتان است. لذا احتمالا اثر قلبی - عروقی کروسین توسط این گیرنده آنژیوتانسین 2 صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: پرفشاری، کروسین، آنژیوتانسین 2
  • آتنا یزدان شناس ، مقصود پیری ، محمدعلی آذربایجانی صفحات 316-323
    اهداف: این پژوهش در نظر دارد تا تاثیر تمرینات ورزشی داوطلبانه در دوران نوجوانی را بر روی سطوح تستوسترون و کورتیکوسترون موش های صحرایی نر به دنبال استرس دوران کودکی مورد مطالعه قرار دهد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، 36 سر بچه موش بعنوان آزمودنی های تحقیق انتخاب شدند و از روز2 تا 14 به مدت 180 دقیقه از مادرشان جدا شدند. سپس برای تعیین گروه های تجربی و کنترل، در روز 21 این موش ها به صورت تصادفی به 3 گروه قسمت شدند. گروه ها شامل کنترل، با استرس جدا شدن از مادر، چرخ دو جوندگان بود. گروه اول از روز 2 تا 14 جدایی از مادر را تجربه کردند و گروه شاهد از همان ابتدا به همراه مادر نگهداری می شدند. گروه های تمرینی، از روز 21 ام تولد، شروع به دویدن (داوطلبانه) کردند. سپس سطوح تستوسترون و کورتیزول تمامی گروه ها اندازه گیری شد و داده های بدست آمده مورد آنالیز آماری با روش های آماری تی و آنوا، در سطح معنی داری (0. 05>p) ، قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد استرس جدایی از مادر، بصورت معنی داری، سطوح کورتیزول را افزایش و سطح تستوسترون را کاهش داده است (0. 0002 = p 0. 039 = p). از طرفی ورزش داوطلبانه، در مقایسه با گروه استرس، موجب افزایش تستوسترون و کاهش قابل ملاحظه کورتیزول شده است
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که، تمرینات ورزشی، بخصوص ورزش داوطلبانه، در دوران نوجوانی، موجب کاهش استرس شده و سبب افزایش تستوسترون و کاهش کورتیزول در بزرگسالی می شود.
    کلیدواژگان: کورتیزول، تستوسترون، ورزش داوطلبانه، جدایی از مادر
|
  • N. Bahri, R. Rahmani, M. Moshki, E. Banafshe, M. Amiridelui Pages 255-262
    Aims

    This study aimed to assess the effect of educational program based on health belief model regarding safe childbirth on selected delivery mode among pregnant women. Material and

    methods

    In this field trial 100 pregnant women had participated who were selected by cluster sampling method from several community health centers in Gonabad city. The subjects randomly allocated to one of intervention or control group. Intervention group received an educational program regarding safe childbirth based on health belief model. Control group received routine educations provided in community health centers. All subjects fulfilled the health belief, self-efficacy questionnaires and detected the mode of delivery before and one month after intervention. Data were analyzed using SPSS version 16 considering p<0.5 as statistically significant. Findings: Results showed that the mean and SD of age and gestational age of subjects were 27.38 ± 3.32 and 24.26± 4.35, respectively. One month after intervention two group were statically difference in term of Knowledge about modes of delivery (p<0.0001), perceived self-efficacy (p=0.047), perceived sensivity (p=0.001), perceived severity (p<0.0001), and perceived benefits (p=0.010). There was no difference between two groups in perceived barriers (p=0.404). Vaginal delivery were chosen more in intervention group (p=0.003).

    Conclusion

    The educational programs based on health belief model improve the selection of vaginal delivery mode among pregnant women. We recommended using of health belief model for educational program in pregnant women

    Keywords: pregnancy (https:, www.ncbi.nlm.nih.gov, mesh, 68011247), Health education
  • GH. Hamidi , M. Salami , A.R. Talaei Pages 263-269
    Aims
    Facing maternal separation during early postnatal life leads to disturbances in the cognitive and neuro-chemical activities of the brain. The aim of this study was to investigate the effects of maternal separation on spatial learning and memory of morphine-dependent rats.
    Materials and Methods
    This experimental study was carried out on 40 male Wistar rats of 45 days old. Animals were divided into control group (CO), morphine dependent (MD) and 3 group of rats which maternally separated during 1 (MS1), 2 (MS2) and 3 weeks (MS3) after birth. Except CO rats, the other groups were subcutaneously injected 10 mg/kg morphine every 12 hours for 10 days. At the 11th day signs of withdrawal syndrome were evaluated and during next 4 consecutive days spatial learning was evaluated by Morris water maze (MWM). The rats’ spatial memory retrieval was also estimated at the last day. Findings: Although morphine dependence did not affects spatial learning and memory of rats, but 3 weeks maternal separation caused the animals spend more time and travel more distance to find the hidden platform than to CO group (P<0.001 for both of comparisons). Also, they spent less time and passed less distance in the target quadrant in probe trial (P<0.001 for both of comparisons).
    Conclusion
    In conclusion, maternal separation impairs spatial learning and memory of rats
    Keywords: mesh, Rats , Spatial memory , Maze learning , Morphine , Maternal deprivation
  • Maryam Sazmand , D. Mehrbani , E. Hosseini , M. Amini Pages 270-276
    Aims
    Millions of people consume psychoactives such as marijuana. Mesenchyme cells, which are derived from bone marrow stem cells, have multiple applications in tissue engineering and regenerative medicine. The aim of this study was to analyze the effects of marijuana on differentiation power of bone marrow stem cells of adult male rats in adipose tissues.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the bone marrow stem cells of adult male rats were segregated with flushing method. Then, their mesenchymal identity was confirmed with a morphological study, PCR-RT method, and surface markers of CD45 and CD34 along with the related genes of CD90 and CD73. For analyzing the viability and differentiation power of the cells in adipose tissues in terms of marijuana usage, cell samples were exposed to different dosages of marijuana, such as 30 and 6000 ng/ml and cell survival was evaluated by MTT.The adipogenic differentiation potential of the treated cells were analyzed based on oil red staining. The results were analyzed by ANOVA and Schaffe tests. Findings:The results indicated that the extracted cells are non-adherent in flasks and, in moving from passage one to the next passage, their duplication speed increased. In passage three, they changed into fusiform cells. Based on RT-PCR, it was revealed that CD90 and CD73 were existent, but CD34 and CD45 are nonexistent. Marijuana treatment caused no change in the form of stem cells. 10days after exposure to adipogenic circumstances, in addition to increase of survival, their cytoplasm was repleted with adipose.
    Conclusion
    The results of this study revealed that marijuana has positive effects on mesenchymal bone marrow stem cells in differentiating the adipocyte
    Keywords: Stem Cells, Cannabis, Adipogenesis, Drug effects
  • M. Habibi , M. R. Asadi Karam , A.R. Mohammadzadeh Pages 277-285
    Aims
    Escherichia coli strains are the most important cause of urinary tract infection. Integrons are considered as one of the transfer mechanisms of antibiotic resistance. The aim of the present study was detection of integrons and their realtionships with antibiotic resistance in Escherichia coli isolates. Material &Methods Totally, 150 E.coli isolates was collected from urine of patients with urinary tract infection in hospitals in Tehran, Iran. Evaluation of resistance to antibiotics and identification of isolates producing Extended-Spectrum Beta Lactamase (ESBL) were done using the disk diffusion and combined disk diffusion tests, respectively. Amplification of integron gene class I in the isolates was performed by Polymerase Chain Reaction (PCR). Findings: The resistance rate of isolates to antibiotics was amoxicillin (71.3%), trimethoprim/sulfamethoxazole (64%), cefotaxime (55.3%), ceftazidime (52.7%), ciprofloxacin (52%), norfloxacin (46.7%), gentamicin (19.3%), meropenem (3.3%), amikacin (2%) and imipenem (0%). Seventy isolates were considered as multiple drug resistance producing isolates (MDR) and 56 (37.3%) isolates showed the ability of ESBLs production. 34 (22.7%) isolates harbored the integron class I. There was a significant relationship between the ESBL producing isolates and MDR resistance and also between the presence of integron class I and MDR resistance.
    Conclusion
    There was a significant rate of resistance to the majority of tested antibiotics with production of ESBL that could be related to the presence of integrons class I. Thus, it suggests more studies need to be conducted to provide better conditions for prevention of antibiotic resistance
    Keywords: Urinary tract infection, Escherichia coli , Integrons
  • J. Nakhzari Khodakheir, A. H. Haghighi, Mohammad Reza Hamedinia, A. Ahmadi Pages 286-293
    Aims

    Imbalance and disruption in daily functioning (sitting, standing up and walking) are major clinical symptoms of MS, while physical activity and exercise is an important non-pharmacological method in the rehabilitation and control of clinical signs of the disease.

    Materials & Methods

    Combined exercise + Q10 and combined exercise groups performed a combined exercise program including two sessions of aerobic training (50 to 60 max HR at the beginning to the end) and one session of resistance training (50-60% 1RM from beginning to end) three sessions per week. Daily 200 mg of CoQ10 supplement was prescription in capsule form and starch was also used as placebo. Endurance and speed of walk were measured by using of up & go, 25 foot walking, 6 min walking and chair stand test before and after training protocol. Data were analyzed with analysis of covariance and t-test at a significance level of P<0.05. Findings: The results showed a significant decrease in the time of the standing and sitting tests, also a significant increase in endurance and speed of walking in combined exercise training + Q10 supplementation and combined exercise training groups versus Q10 supplementation and placebo groups.

    Conclusion

    Combined exercise training with coenzyme Q10 supplementation or alone can lead to improved muscular function such as sitting, standing and walking in patient with MS. Therefore, this method can be used as a complementary tool in addition to drug therapy for the improvement of clinical symptoms of these patients

    Keywords: Multiple Sclerosis, Exercise training, Coenzyme Q10
  • R. Hosseini Tabatabaei, M. Bolghan, Abadi, M. Bazargan Pages 294-300
    Aims

    According to the nature of multiple sclerosis (MS) disease, the patients with MS are always facing with problems in their interpersonal communications. Therefore, the study investigates the effectiveness of group-based solutionfocused therapy on interpersonal problems in patients with multiple sclerosis.

    Materials and methods

    The research method was semi-experimental with pretest/posttest and control group design. A number of 40 members of Multiple Sclerosis Association of Mashhad were selected through convenience sampling and assigned to experimental and control groups randomly. The experimental group has been received group-based solution-focused intervention and the control group was in wait list. To gather the data Barkham, Hardy, and Startup’s Inventory of Interpersonal Problems (IIP-32) was used. The obtained data analyzed by MANCOVA test through SPSS-23 software.

    Findings

    According to the mean of the interpersonal problems of the experimental group rather than the mean of the interpersonal problems of control group, it can be concluded that the group-based solution-focused therapy lead to reduce the interpersonal problems of experimental group (P>.001, F= 81.31). The effect size was .69.

    Conclusion

    According to group-based solution-focused therapy has a nonpathological view as communicative approach, could be effective on resolving the interpersonal problems of patients with MS.

    Keywords: Multiple Sclerosis, Anxiety, Psychotherapy, Group
  • Asghar Mahmoudi , M. Siahkouhian Pages 301-308
    Aims
    Non-alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD) by disturbing endothelial dysfunction, increases the carotid intima media thickness (cIMT). Therefore, the purpose of this study was to investigate the Combined effect of aerobic training and low-calorie diet on body composition, blood pressure and cIMT in men with NAFLD.
    Materials & Methods
    In this quasi-experimental Study, thirty four patients with NAFLD were selected purposefully. The participants were randomly divided into two groups, intervention group (combined of aerobic training and low-calorie diet) (n=17) and control group (n=17). The aerobic training program included eight weeks running on a treadmill with maximum heart rate intensity of 55-75% for 45 minutes three times a week. Low calorie diet with an energy deficit of 500 calories of daily energy intake that was calculated from 3-day food records of patients. Before the beginning of the study and at the end of the eighth week, body composition, Lipid profile, Alanine transaminase, Aspartate transaminase, blood pressure and cIMT of all the participants were assessed. The data were analyzed at the significant level of P <0.05. Findings: In the intervention group, the right cIMT and left cIMT in the post test had a significant decrease compared to the pretest (P <0.05). Also, weight, BMI, waist to hip ratio and systolic blood pressure significantly decreased (P <0.05). After intervention, there was a significant difference between the two groups in all variables ( P <0.05).
    Conclusion
    In this study, eight weeks of aerobic exercise and low calorie diet interactions improved body composition, blood pressure and cIMT in men with NAFLD. Therefore, these interventions are likely to be useful interventions in reducing the cardiovascular risk factors and risk factors associated with NAFLD
    Keywords: Carotid Intima-Media Thickness, Caloric Restriction, Exercise, Non-alcoholic Fatty Liver Disease
  • A. Anaeigoudari , A.A. Faramarzi , A.A. Abbasnezhad , M.N. Shafei Pages 309-315
    Aims
    The antihypertensive effect intravenous injection of Cronin has been observed in our previous study. In this study, the effect of intraperitoneal (ip) injection of Crocin on hypertension induced by angiotensin II (Ang II) with dose of 50 ng/kg was investigated in rats.
    Materials & methods
    In current excremental study, thirty male Wistar rats were randomly divided into 5 groups: Control (Cont), Ang II50, Losartan (Los) + Ang II, (Cro) 100 + Ang II and Cro200 + Ang II (n = 6 in each group). To induce hypertension, Ang II (50 ng/kg, i.v) was administered. Los (10 mg/kg, i.v) and Cro (100 and 200 mg/kg, ip) were administered 30 min before Ang II. Systolic blood pressure (SBP), mean arterial pressure (MAP) and heart rate (HR) after cannulation of the artery were continuously recorded by power lab system then,(Δ;difference before and after injection) were calculated and compared between the groups. Differences were considered significant when P < 0.05. Findings: Ang II significantly increased SBP, MAP and decreased HR in several minutes (P<0.001). Losartan reduced these effects of angiotensin II. Pre-treatment with crocin (ip) significantly attenuate Increased SBP and MAP induced by AngII (P<0.01) but did not important effect on HR
    Conclusion
    Injection of crocin (ip) by effect on the AT1 receptor reduces hypertension induced by the dose of 50 ng/kg of Ang II, which is comparable to that of Losartan. Therefore, the cardiovascular effect of crocin probably is mediated by this receptor of AngII
    Keywords: Hypertension, Crocin, Angiotensin II
  • A. Yazdanshenas , M. Peeri , M.A. Azarbayejani Pages 316-323
    Aims
    The present study intends to study the effect of volunteering exercises during adolescence on testosterone and corticosterone levels in male rats following childhood stress.
    Materials &methods
    In the present study, 36 male rats were selected as subjects and separated from their mothers from 2 to 14 days for 180 minutes. Then, to determine the experimental and control groups, on the 21st day, these randomly assigned random variables were divided into 3 groups. The groups included control, with stress separated from the mother, a wheel of two rodents. The first group experienced maternal separation from 2 to 14 days, and the control group was kept from the beginning with the mother. The training groups also started volunteering on the 21st birthday. The testosterone and cortisol levels of all groups were measured and the data were statistically analyzed by T and ANOVA methods at a significant level (P< 0.05). Findings: The results showed that maternal stress severity significantly increased cortisol levels and decreased testosterone levels. On the other hand voluntary exercise, in comparison with the stress group, has increased testosterone levels and significantly reduced cortisol levels.
    Conclusion
    The results of the study showed that exercise, especially voluntary exercise, during adolescence, reduced stress and decreased depression and anxiety behaviors in adulthood
    Keywords: cortisol, testosterone , voluntary training, seperation