فهرست مطالب

پژوهش های نوین در ریاضی - پیاپی 15 (پاییز 1397)

مجله پژوهش های نوین در ریاضی
پیاپی 15 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 14
|
  • محمدعلی رعایت پناه، نازیلا آقایی* صفحات 5-18

    مدل کارایی سود کلی کلاسیک نیاز به اطلاعات دقیق از ورودی ها، خروجی ها و بردارهای قیمت ورودی و خروجی دارد. در حالی که در دنیای واقعی همه داده ها بطور دقیق در دسترس نمی باشد. در این حالت می توان از روش های تصادفی یا فازی برای محاسبه کارایی سود کلی استفاده نمود. در محاسبه کارایی سود کلی با این روش ها نیاز به اطلاعات بیشتری از داده ها از جمله تابع توزیع احتمال یا تابع عضویت داده ها می باشد، که در بعضی حالت ها ممکن است اطلاعات کافی برای تخمین این توابع وجود نداشته باشد و تنها دانش مربوط به پارامترها، تغییر آنها در یک فضای محدب بسته و کراندار است. لذا، در این مقاله با توجه به مدل عدم قطعیت بودجه ای در بهینه سازی استوار که قابل اعمال به مسایل بهینه سازی می باشد و نیز آنکه قابلیت تنظیم درجه محافظه کاری را دارد، مدل معادل استوار مساله محاسبه کارایی سود کلی با عدم قطعیت پارامتر بردار قیمت مطرح می گردد و سپس همتای استوار مدل برنامه ریزی خطی ارائه می شود. نتایج عددی نشان می دهند مقدار کارایی سود کلی واحدهای تصمیم گیرنده توسط مدل پیشنهادی در مقایسه با حالت خوش بینانه بیشتر است.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، بهینه سازی استوار، کارایی سود کلی، داده های غیر قطعی
  • منصور شریفی، قاسم توحیدی*، بهروز دانشیان، فرزین مدرس خیابانی صفحات 19-30
    در ارزیابی کارایی نسبی واحدهای تصمیم گیرنده توسط مدل های کلاسیک تحلیل پوششی داده ها ( ) ، ماهیت داده ها از نقطه نظر ورودی یا خروجی بودن معلوم می باشد. در مسائل واقعی داده هایی وجود دارند که در مورد تعیین ماهیت آنها اختلاف نظر وجود دارد. برخی واحدهای تصمیم گیری برای حصول مقدار کارایی بالاتر آنها را به عنوان ورودی و بعضی دیگر خروجی در نظر می گیرند، این داده ها به متغیرهای انعطاف پذیر معروفند. مدلهای متفاوتی در زمینه پارامتری و غیرپارامتری برای دسته بندی چنین داده هایی ارائه شده است. در اکثر مدلهای ماهیتی (ورودی یا خروجی محور) ارائه شده جهت تشخیص ماهیت داده های انعطاف پذیر، ماهیت های متفاوت از یک مدل می تواند نتایج متفاوتی در تعیین ماهیت عامل انعطاف پذیر حاصل کند. در مدل های غیر ماهیتی نیز از مقدار جهت انتخاب محدودیت اصلی و حذف محدودیت زائد بهره گرفته شده است، در این مدل ها با انتخاب مقادیر متفاوت برای مقدار نتایج متفاوتی در تعیین ماهیت عامل انعطاف پذیر، مقدار کارایی و بازده به مقیاس واحد های تصمیم گیری حاصل می شود. به منظور رفع این مسایل در یک مدل بدون ماهیت پیشنهاد می شود که علاوه بر تعیین ماهیت متغیر انعطاف پذیر می تواند خطای محاسباتی و مشکلات ناشی از حضور بزرگ را در مدل مرتفع سازد. مزیت های مدل پیشنهادی نسبت به سایر مدل ها با یک مثال تجربی مورد مقایسه قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: کارایی، DEA، متغیرهای انعطاف پذیر
  • الهام توسلی* صفحات 31-38
    فرض کنید حلقه ای جابه جایی و نوتری باشد و ایده آلی سره از باشد. دآنا و فونتانا در [6] ساختار جدیدی از حلقه ها را معرفی کردند و آن را توسیع حلقه در امتداد ایده آل نامگذاری کردند. این ساختار جدید با نماد نمایش داده می شود. در این مقاله، با در نظر گرفتن همریختی حلقه ای نشان می دهیم که اگر ، آن گاه و نیز اگر ، آن گاه چنان موجود است که. به وسیله این نتیجه ثابت می کنیم که اگر یک حلقه جامعا کوهن-مکالی (جامعا گورنشتاین) باشد و نیز یک مدول جامعا کوهن-مکالی ماکزیمال (جامعا کانونیک) باشد، آن گاه یک حلقه جامعا کوهن-مکالی (جامعا گورنشتاین) خواهد بود. همچنین حلقه های جامعا شبه گورنشتاین را معرفی می کنیم و شرایطی را بررسی می کنیم که تحت آن جامعا شبه گورنشتاین باشد. به علاوه نشان می دهیم که یک حلقه تقریبا کوهن-مکالی است اگر و تنها اگر تقریبا کوهن-مکالی باشد. و در نهایت ثابت می کنیم که اگر یک حلقه تقریبا گورنشتاین باشد، آنگاه نیز تقریبا گورنشتاین خواهد بود.
    کلیدواژگان: توسیع حلقه در امتداد یک ایده آل از آن، جامعا گورنشتاین، جامعا کوهن-مکالی، تقریبا گورنشتاین، تقریبا کوهن-مکالی
  • هیلدا صالح* صفحات 39-52
    در این مقاله در ابتدا تفاضل متقارن و جمع متقارن دو گراف را برروی گراف های فازی دوقطبی تعریف می کنیم و سپس نشان می دهیم که گراف حاصل نیز یک گراف فازی دو قطبی است. در ادامه با استفاده از تعریف گراف های فازی دو قطبی قوی و گسترش این مفهوم، دو تعریف جدید بر روی گراف های فازی دوقطبی به نام قوی از بالا و قوی از پایین معرفی می کنیم. سپس نتایج به دست آمده را بر روی چند مثال عددی مورد بررسی قرار می دهیم. و در نهایت کاربردی از گراف های فازی دو قطبی را بیان می کنیم.
    کلیدواژگان: مجموعه های فازی، گراف فازی دوقطبی، گراف فازی دوقطبی قوی، تفاضل متقارن، جمع متقارن
  • نادر رفعتی ملکی، محسن رستمی مال خلیفه* صفحات 53-66
    مجموعه امکان تولید به عنوان یک سیستم از مجموعه ای از ورودی ها و خروجی ها تعریف می شود که در آن ورودی ها می توانند خروجی ها را تولید کنند. در تحلیل پوششی داده ها شناسایی ابرصفحه های سازا (تعریف کننده) و به خصوص ابرصفحه های سازای قوی بسیار مهم می باشد. هر چند مدل های در وجود دارند که می توانند کارایی یک واحد تصمیم گیرنده را تعیین کنند، اما نمی توانند مرز کارایی مجموعه امکان تولید را به طور کامل مشخص نمایند. از مفهوم ابرصفحه های سازا برای بحث های حاشیه ای، نرخ های حاشیه ای، نرخ حاشیه جایگزینی، تحلیل حساسیت، بازده به مقیاس و به خصوص محاسبه کارایی ها می توان استفاده کرد. در این مقاله، یک روش جدید برای تعیین های کارای قوی (پاراتوکارا) و ابرصفحه های سازای قوی با بازده به مقیاس متغیرکه شامل تحت ارزیابی باشد، ارائه می شود. همچنین با استفاده از روش ارائه شده، بردار نرمال ابرصفحه های سازای قوی شامل پاراتو کارای تحت ارزیابی و در نتیجه معادلات آنها تعیین می شوند. برای نشان دادن توانایی روش پیشنهادی، دو مثال عددی ارائه شده است. روش ارائه شده به راحتی با استفاده از نرم افزارهای موجود مانند GAMS اجرا می شود.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، واحدتصمیم گیرنده، مجموعه امکان تولید، ابرصفحه سازای قوی، پاراتو کارا
  • ناصر غفوری عدل، داود ابراهیمی بقاء*، محمدصادق عسگری، مهدی آژینی صفحات 67-80
    هدف این مقاله، حل معادله تابعی از مرتبه هفتم به شکل:  و بررسی پایداری این نوع معادله تابعی می باشد. واضح است که تابع - در معادله تابعی فوق صدق می کند و ما پایداری هایرز-اولام را برای این نوع معادله تابعی در فضاهای باناخ -گاوسی ثابت می کنیم.
    کلیدواژگان: معادلات تابعی، پایداری نرم ?-گاوسی، (?، p)-قضایای باناخ
  • محسن شاه حسینی*، بهارک موسوی صفحات 81-86

    در این مقاله ابتدا تعریف جدیدی از شعاع عددی برای عملگرهای دارای الحاق بر روی یک فضای هیلبرت مدول ارایه و سپس روابطی بین نرم عملگری با این شعاع عددی جدید معرفی می شود. این نامساوی ها به عنوان توسیعی از نامساوی های مشهور ثابت شده توسط سایر ریاضیدانان برای عملگرهای خطی و کران دار تعریف شده بر روی فضای هیلبرت می باشد.
    کلیدواژگان: عملگرهای خطی و کران دار، نرم عملگری، برد عددی، شعاع عددی، فضای هیلبرت ?-C?^*مدول
  • محمد علی اردلانی* صفحات 87-92

    هدف ما در این مقاله تعریف مفاهیم وزن، فضاهای وزن دار از توابع تمامریخت روی نیم صفحه بالایی و بررسی دو دسته خاص از این فضاهای وزن دار از این توابع تمامریخت روی نیم صفحه بالایی می باشد. ابتدا ثابت می کنیم که این فضاهای وزن دار از این توابع تمامریخت روی نیم صفحه بالایی با نرم سوپریمم وزنی که روی آنها تعریف می شود فضاهای باناخ هستند. سپس این فضاهای وزن دار از این توابع تمامریخت روی نیم صفحه بالایی را از یک جنبه جدیدکه تا کنون مورد توجه قرارنگرفته است بررسی خواهیم کرد. در واقع نشان خواهیم داد بدون اینکه لازم باشد تابع وزن در هیچ شرط سرعت رشدی برای محدود کردن سرعت رشد از بالا یا پایین (ساختن کران بالا یا پایین) یا شرط حدی خاصی (بجز پیوستگی روی نیم صفحه بالایی) صدق کند هر فضای وزن دار از توابع تمامریخت روی نیم صفحه بالایی دارای یک زیر فضای خاص است، که به صورت اشتراک شمارش پذیر از مجموعه های بسته قابل نوشتن می باشد.
    کلیدواژگان: فضای باناخ، قضیه رسته ایی بئر، مجموعه F-?، نرم سوپریمم وزنی
  • علی اکبر استاجی*، حسین اقدامی، تکتم حقدادی صفحات 93-104

    در این مقاله، رابطه ی بین مجموعه های نرم و جبرهای لی نرم با نظریه مشبکه را مورد مطالعه قرار می دهیم. مفاهیم مشبکه مجموعه های نرم، مجموعه های نرم پر و جبرهای لی نرم را معرفی کرده، سپس برخی از خواص آن ها را بررسی می کنیم. نشان می دهیم مشبکه مجموعه های نرم روی یک مجموعه پارامتر ثابت، با جبر بول مجموعه توانی، مجموعه ای چون ‎ ‎ با رابطه ی شمول یکریخت است. بخصوص اتم ها در مشبکه مجموعه های نرم و مشبکه جبرهای لی نرم پر مشخص می شوند. پس از آن در جبرهای لی نرم پر عناصر فشرده را معرفی کرده و شرایط لازم و کافی برای فشرده بودن و اتمیک بودن مشبکه جبرهای لی نرم پر را بیان می کنیم و ثابت می کنیم اگر جبر لی نرم پر به عنوان عنصری از مشبکه جبرهای لی نرم پر فشرده باشد، آنگاه مجموعه ی پارامتر متناهی و جبر لی متناهیا تولید شده است. در ادامه به بررسی ارتباط بین ایده آل های اول و ماکسیمال در جبرهای لی و عناصر اول و ماکسیمال در مشبکه جبرهای لی نرم پر می پردازیم.
    کلیدواژگان: مشبکه، جبر لی، اتم، مشبکه فشرده
  • داود ناصح*، ناصر پریز، علی وحیدیان کامیاد صفحات 105-120
    در این مقاله معیارهایی برای بررسی پایداری دستگاه معادلات دیفرانسیل فازی ضربه ای دارای تاخیر محدود در حالت ارائه می گردد. ابتدا، قضیه مقایسه جدیدی برای کرانداری پاسخ سیستم دیفرانسیل فازی در قیاس با سیستم دیفرانسیل معمولی تعینی در فضای N بعدی بر اساس مفهوم توابع غیرنزولی شبه یکنوای فوقانی بیان می گردد؛ همچنین، برای تحلیل پایداری سیستم های دینامیکی فازی، توابع شبه لیاپانوف برداری تعریف می گردند. سپس با استفاده از این توابع برداری شبه لیاپانوف به همراه قضیه مقایسه جدیدی که مطرح شده است، برخی قضایا برای بررسی انواع مفاهیم پایداری (پایداری نهایی، پایداری مجانبی، پایداری قوی و پایداری یکنواخت) برای سیستم دیفرانسیل فازی ضربه ای دارای حالت تاخیردار مطرح می شوند. علاوه بر آن، قضایای پایداری کاربردی بر حسب دو معیار ارائه شده و به اثبات می رسند. در انتها مثالی روشنگر برای نحوه بکارگیری قضایای پایداری مطرح و پایداری یک سیستم دیفرانسیل فازی دارای تاخیر بررسی می گردد.
    کلیدواژگان: دستگاه معادلات دیفرانسیل فازی، قضیه مقایسه، توابع شبه لیاپانوف برداری، غیرنزولی شبه یکنوای فوقانی، پایداری کاربردی
  • بهروز خیرفام*، معصومه حقیقی صفحات 121-138
    در این مقاله، با استفاده از خاصیت تحدب نمایی یک تابع مانع، یک روش نقطه درونی نشدنی را برای مساله حاصل ضرب دکارتی مکملی خطی افقی روی مخروط های متقارن ارایه می دهیم. در این روش، از گام های کامل نسترو-تاد استفاده کرده و نشان می دهیم که الگوریتم منظور شده خوش تعریف است. کران تکرار الگوریتم با بهترین کران تکرار شناخته شده برای مسایل حاصل ضرب دکارتی مکملی خطی افقی روی مخروط های متقارن منطبق است. هزینه اجرای یک تکرار عملیات حسابی است.
    کلیدواژگان: مساله مکملی خطی افقی، حاصل ضرب دکارتی، روش نقطه درونی نشدنی، پیچیدگی چندجمله ای، مخروط متقارن
  • محمد مسجدجامعی*، محمدرضا بیکی صفحات 139-148
    در این مقاله کلاس جدیدی از قوانین انتگرال گیری عددی ‎‎وزن دار به‎‎ شکل ارائه شده که در آن یک تابع وزن مثبت‏، نقاط درونیابی، ضرایب وزنی و نهایتا جمله ی خطا می باشد. شکل کلی نقاط درونیاب به صورت در نظر گرفته شده که در آن و با استفاده از قضیه ی -دوجمله ای فرم های صریحی برای وزن های به دست می آوریم. ‎در ادامه به آنالیز خطای فرمول ‎معرفی‎‎‎‎ شده پرداخته و کاربرد آن را در قالب چند مثال عددی شرح می دهیم.
    کلیدواژگان: قوانین انتگرال گیری عددی ‏وزن دار، ‎‎نقاط دو جمله ای‎، قضیه ی -دوجمله ای‎، درونیابی نیوتن‎، چندجمله ای های گره
  • مهدیه آذری* صفحات 149-162

    چندجمله ای های وینر راسی-یالی یک گراف همبند ساده بر اساس فواصل بین رئوس و یال های آن گراف تعریف می شوند. مشتق اول این چندجمله ای ها در یک، شاخص های وینر راسی-یالی نامیده می شوند. در این مقاله برخی خواص اساسی چندجمله ای های وینر راسی-یالی اول و دوم گراف های همبند ساده را بیان کرده و شاخص های وینر راسی-یالی اول و دوم آن ها را با یکدیگر مقایسه می کنیم. همچنین، این چندجمله ای ها و شاخص ها را برای برخی از گراف های معروف محاسبه می کنیم. سپس ارتباط بین چندجمله ای های وینر راسی-یالی حاصل ضرب دکارتی گراف ها را با چندجمله ای وینر و چندجمله ای های وینر راسی-یالی گراف های اولیه بررسی کرده و نتایج را در محاسبه ی شاخص های وینر راسی-یالی حاصل ضرب دکارتی گراف ها به کار می گیریم. به عنوان کاربردهایی از این نتایج، فرمول های دقیقی برای محاسبه ی شاخص های وینر راسی-یالی اول و دوم مشبکه های مستطیلی، -نانولوله ها، -نانوچنبره ها، گراف همینگ و ابرمکعب ها ارائه می کنیم.
    کلیدواژگان: شاخص توپولوژیک، حاصل ضرب دکارتی گراف ها، نانولوله، نانوچنبره
  • محمد علی جهان تیغی * صفحات 163-174
    در ارزیابی عملکرد، انتخاب یک زیر مجموعه از بین مجموعه راه حل هایی که دارای منابع محدود هستند، امری ضروری می باشد. توجه نمایید که اگر بیش از یک ورودی و یک خروجی وجود داشته باشد، مدل های بهینه سازی تحلیل پوششی داده ها ارزیابی و اندازه گیری عملکرد بر اساس خروجی وزن دار شده نسبت به ورودی وزن دار شده انجام می شود. در این تحقیق، دو مدل بهینه سازی با منابع محدود که برگرفته از مدل های تحلیل پوششی داده ها است ارائه می شود. هر پروژه با استفاده از منابع ورودی مختلف مجموعه ای از خروجی ها را تولید می کند. در این روش زیرمجموعه از پروژه های طوری انتخاب می شود که می تواند در محدودیت های منابع به عنوان یک پروژه مرکب (ترکیبی) صدق کند. این پروژه های مرکب به وسیله پروژه های در دسترس و با تکنولوژی تولید در تحلیل پوششی داده ها تعریف شده و سپس ارزیابی می شوند. در واقع، ارزیابی و انتخاب، در مدل جدید ترکیب می شوند که این کار را به وسیله قرار دادن یک مدل تحلیل پوششی داده ها در یک چارچوب برنامه ریزی خطی دودویی-ترکیبی انجام می شود. مدل دوم شامل انتخاب یک مجموعه از بهترین یا ارجح ترین مکان هایی برای تسهیلات جدید است. مجددا مدل ارائه شده دوم نیز مربوط به انتخاب ها با یک منابع محدود است.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، انتخاب پروژه، کارایی، برنامه ریزی دودویی
|
  • M.A. Raayatpanah, N. Aghayia* Pages 5-18
    The classic overall profit needs precise information of inputs, outputs, inputs and outputs price vectors. In real word, all data are not certain. Therefore, in this case, stochastic and fuzzy methods use for measuring overall profit efficiency. These methods require more information about the data such as probability distribution function or data membership function, which in some cases may not have sufficient information to estimate them, and only we have knowledge about the parameters so that they change in a convex space that is closed and bounded. Therefore, in this paper, we consider a budget uncertainty model in the robust optimization problem that able to adjust the conservative degree. The robust model by the input and output price vectors is proposed to compute overall profit efficiency measure. To illustrate the application of the proposed method, a numerical example is presented and the results show that the robust overall efficiency of the decision making units is higher than the optimistic model.
    Keywords: data envelopment analysis, robust optimization, overall profit efficiency, uncertain data
  • M. Sharifi, GH. Tohidi *, B. Daneshian, F. Modarres khiyabani Pages 19-30
    In assessing the relative efficiency of decision-maker units by classical Data Envelopment Analysis (DEA) models, the status of the data is determined from the input or output points of views. In real issues, there are some data whose statuses are debatable. Some decision making units consider them as input to achieve higher efficiency while some other decision making units consider them as output, but these data are known as flexible variables. Thus, these data are known as flexible variables. Several parametric and non-parametric models have been introduced for categorizing such data. In most of the status-oriented models (input or output based) introduced to determine the status of flexible data, different statuses of a model can produce different results in determining the statuses of the flexible variable. In non-status models, the value of M is also used to select the main constraint and to remove the waste constraints. In these models, by choosing different values for M, different results are achieved in determining the status of the flexible variable, the efficiency and return to scale of decision-making units. To solve these problems in DEA, a non-status model is proposed which, in addition to determining the status of the flexible variable, can obviate the computational error, and the problems caused by the presence of M in the model. The advantages of the proposed model are compared with other models with an empirical example.
    Keywords: efficiency, DEA, Flexible Variables
  • E. Tavasoli* Pages 31-38
    Let be a commutative Noetherian ring and let I be a proper ideal of . D’Anna and Fontana in [6] introduced a new construction of ring, named amalgamated duplication of along I. In this paper by considering the ring homomorphism , it is shown that if , then , also it is proved that if , then there exists such that . Using this result it is shown that if is generically Cohen-Macaulay (resp. generically Gorenstein) and is generically maximal Cohen-Macaulay (resp. a generically canonical module), then is generically Cohen-Macaulay (resp. generically Gorenstein). We also defined the notion of generically quasi-Gorenstein ring and we investigate when is generically quasi-Gorenstein. In addition, it is shown that is approximately Cohen-Macaulay if and only if R is approximately Cohen-Macaulay, provided some special conditions. Finally it is shown that if R is approximately Gorenstein, then is approximately Gorenstein.
    Keywords: Extension of ring along an ideal, Generically Gorenstein, Generically Cohen-Macaulay, Approximately Gorenstein, Approximately Cohen-Macaulay
  • H. saleh* Pages 39-52
    In this paper, the notion ofgraph operationsdisjunction and symmetric difference on bipolar fuzzy graphs are defined and it is proved that the new graph is a bipolar graph. Furthermore,the new concepts of bipolar fuzzy graphs calledupperstrong and lower strongbipolar fuzzy graphare introduced and some related properties investigated. Finally, an application of bipolar fuzzy graph is explnaid.
    Keywords: Fuzzy Set, Bipolar Fuzzy Graph, Strong Bipolar Fuzzy Graph, Symmetric Difference, Disjunction
  • * N. Rafati, ‎Maleki, M. Rostamy, Malkhalifeh Pages 53-66
    The Production Possibility Set (PPS) is defined as the set of all inputs and outputs of a system in which inputs can produce outputs‎. ‎In Data Envelopment Analysis (DEA)‎, ‎it is highly important to identify the defining hyperplanes and especially the strong defining hyperplanes of the empirical PPS‎. ‎Although DEA models can determine the efficiency of a Decision Making Unit (DMU)‎, ‎but they cannot present efficient frontiers of PPS completely‎. ‎The notion of defining hyperplanes is crucial to marginal discussions‎, ‎marginal rates‎, ‎marginal rates of substitution‎, ‎sensitivity analysis‎, ‎returns to scale‎, ‎and in particular‎, ‎the efficiency analysis of DMUs‎. ‎In this paper‎, ‎we propose a new method to determine all strong efficient(Pareto-efficient) DMUs and strong defining hyperplanes of the PPS with variable returns to scale which strong efficient DMUs are located on them‎. ‎Furthermore‎, ‎we apply the proposed method to find the normal vectors or gradient of the strong defining hyperplanes of the PPS including strong efficient DMUs‎. ‎Consequently‎, ‎the equations of these hyperplanes are determined‎. ‎To illustrate the ability of the proposed method‎, ‎some numerical examples are finally provided‎. ‎Our method can be easily implemented using existing packages for operation research‎, ‎such as GAMS.
    Keywords: Data Envelopment Analysis‎, ‎Decision Making Unit‎, ‎Production Possibility Set‎, ‎Defining Hyperplane‎, ‎Pareto-Efficient
  • N. Ghafoori Adl, D. Ebrahimi Bagha *, M. S. Asgari, M. Azhini Pages 67-80
    Next, we study the stability of this type of functional equation. Clearly, the function - holds in this type functional equation. Also, we prove Hyers-Ulam stability for this type functional equation in the β-Gaussian Banach space.
    Keywords: Functional equations, stability, ?-Gaussian norm, (?- p)-Banach space
  • M. Shah Hosseini *, B. MOOSAVI Pages 81-86
    In this paper, a new definition of numerical radius for adjointable operators in Hilbert -module space will be introduced. We also give a new proof of numerical radius inequalities for Hilbert space operators.
    Keywords: Bounded linear operator, Hilbert C^*-module, norm inequality, numerical radius
  • M. A. Ardalani * Pages 87-92
    In this paper, we intend to define and study concepts of weight and weighted spaces of holomorphic (analytic) functions on the upper half plane. We study two special classes of these spaces of holomorphic functions on the upper half plane. Firstly, we prove these spaces of holomorphic functions on the upper half plane endowed with weighted norm supremum are Banach spaces. Then, we investigate these spaces of holomorphic functions on the upper half plane from a new aspect which has not been considered up to now. Indeed we prove that without any necessary condition on a weight such as restricting the rate of growth from below or above (constructing the upper bound or lower bound) or limit condition (except the continuity on the upper half plane) any weighted spaces of holomorphic functions on the upper half plane has a special subspace which can be written as countable intersection of closed sets
    Keywords: Banach space, Baire category theorem, ? F?-? set, weighted supremum norm
  • A. Akbar Estaji *, H. Eghdami, T. Haghdadi Pages 93-104
    In ‎this ‎paper, ‎we ‎study ‎the ‎relation ‎between ‎the ‎soft ‎sets ‎and ‎soft ‎Lie ‎algebras ‎with ‎the ‎lattice theory. ‎We ‎introduce ‎the ‎concepts ‎of ‎the ‎lattice ‎of ‎soft ‎sets, ‎full ‎soft ‎sets ‎and ‎soft ‎Lie ‎algebras ‎and next, we ‎verify ‎some ‎properties ‎of ‎them. We ‎prove ‎that ‎the ‎lattice ‎of ‎the ‎soft ‎sets ‎on ‎a fixed parameter set is isomorphic to the power set of a set with respect to set inclusion. In ‎particular, ‎we ‎characterize ‎the ‎atoms ‎in ‎the ‎lattice ‎of ‎the ‎soft ‎sets and the lattice of full soft Lie algebras. ‎After that, ‎we ‎introduce ‎the ‎compact ‎elements in the full soft Lie algebras ‎and ‎we present the necessary and sufficient conditions for the compactness and atomicness ‎of the lattice of full soft Lie algebras. We show that if a full soft Lie algebra is a compact element of the ‎lattice ‎of full soft Lie algebra then the parameter set is finite and the Lie algebra is finitely generated. In the sequel, we study the relationship between prime ‎and ‎maximal ‎ideals in Lie algebras and the prime ‎and ‎maximal ‎elements in the lattice of soft Lie algebras.
    Keywords: Lattice, Lie algebra, Atom, Compact lattice
  • D. Naseh *, N. Pariz, A. Vahidian Kamyad Pages 105-120
    In this paper we introduce some stability criteria for impulsive fuzzy system of differential equations with finite delay in states. Firstly, a new comparison principle for fuzzy differential system compared to crisp ordinary differential equation, based on a notion of upper quasi-monotone nondecreasing, in N dimentional state space is presented. Furthermore, in order to analyze the stability of fuzzy dynamical systems, vector Lyapunov like functions are defined. Then, by using these vector Lyapunov-like functions together with the new comparison theorem which is presented before, we will get results for some concepts of stability (eventual stability, asymptotic stability, strong stability, uniform stability and their combinations) for impulsive fuzzy delayed system of differential equations. Moreover, some theorems for practical stability in terms of two measures are introduced and are proved. Finally, an illustrating example for stability checking of a system of differential equations with fuzziness and time delay in states is given.
    Keywords: System of fuzzy differential equations, Comparison theorem, Vector Lyapunov-like function, Upper quasi-monotone nondecreasing, Practical stability
  • B. Kheirfam *, M. Haghighi Pages 121-138
    In this paper, by using the exponential convexity property of a barrier function, we propose an infeasible interior-point method for Cartesian P_*(k) horizontal linear complementarity problem over symmetric cones. The method uses Nesterov and Todd full steps, and we prove that the proposed algorithm is well define. The iteration bound coincides with the currently best iteration bound for the Cartesian P_*(k) horizontal linear complementarity problem over symmetric cones.
    Keywords: Horizontal linear complementarity problem, Cartesian P-*(k), infeasible interior-point method, polynomial complexity, symmetric cone
  • M. Masjed, Jamei *, M. R. Beyki Pages 139-148
    In this paper, a new class of a weighted quadrature rule is represented as where is a weight function, are interpolation nodes, are the corresponding weight coefficients and denotes the error term. The general form of interpolation nodes are considered as that and we obtain the explicit expressions of the coefficients using the q-binomial theorem. We give an error analysis for the introduced formula and finally we illustrate its application with some numerical examples.
    Keywords: weighted quadrature rules, Binomial nodes, q-binomial theorem, Newton interpolation, Node polynomials
  • * M. azari Pages 149-162
    The vertex-edge Wiener polynomials of a simple connected graph are defined based on the distances between vertices and edges of that graph. The first derivative of these polynomials at one are called the vertex-edge Wiener indices. In this paper, we express some basic properties of the first and second vertex-edge Wiener polynomials of simple connected graphs and compare the first and second vertex-edge Wiener indices of them with each other. Also, we compute these polynomials and indices for some well-known graphs. Then, we study the relation between the vertex-edge Wiener polynomials of Cartesian product of graphs with the Wiener polynomial and vertex-edge Wiener polynomials of the primary graphs and apply the results to compute the vertex-edge Wiener indices of Cartesian product of graphs. As applications of these results, we present exact formulas for computing the first and second vertex-edge Wiener indices of rectangular grids, C4-nanotubes, C4-nanotori, Hamming graph, and hypercubes.
    Keywords: Topological index, Cartesian product of graphs, Nanotube, Nanotorus
  • M. A. jahantighi * Pages 163-174
    In Evaluating Performance, Selecting a Subset from a Set of Solutions with Limited Resources is Essential. If There Is More Than One Input and Output, the Data Rnvelopment Analysis Optimization Models Are Evaluated and Performance Measurement Based on the Weighted Output Is Divided Weighted Input. In This Research, Two Models of Optimization with Limited Resources Present from Data Envelopment Analysis Models. Each Project Produces a Set of Outputs Using Different Input Sources. In This Method, a Subset of Projects Is Selected that Can be Applies to the Resource Constraints as a Composite Project. These Composite Projects Are Defined and Evaluated by Available Projects and with Production Technology in Data Envelopment Analysis. In Fact, Evaluation and Selection Are Combined in the New Model, which is Done by Inserting a Data Envelopment Analysis Model into a Binary-Hybrid Linear Programming. The Second Model, Involves Choosing a Set of the Best or Most Preferred Places for New Facilities. Again, the Second Proposed Model Also Relates to Choices with Limited Resources.
    Keywords: data envelopment analysis, Project Selection, efficiency, Binary Programming