فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال هفتم شماره 5 (پیاپی 31، آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه مرکی، مهری دوستی ایرانی، لیلا اکبری، اکرم اعرابی* صفحات 1-8
     
    مقدمه
    مستندسازی در اتاق عمل برای مراقبت از بیمار، ارائه ی مدرک و سند قانونی از مراقبت های انجام شده و تولید اطلاعات برای اهداف پژوهشی ضروری می باشد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تاثیر آموزش استفاده از فرم های جدید مستندسازی مراقبت های حین عمل جراحی بر عملکرد تکنولوژیست ها و پرستاران اتاق عمل در خصوص ثبت می باشد.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 97 نفر از تکنولوژیست ها و پرستاران اتاق عمل در دو بیمارستان شهر اصفهان در سال 1397 انجام شد. پرسنل اتاق عمل به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمون، یک جلسه آموزشی یک و نیم ساعته به روش سخنرانی با موضوع استاندارد های مستندسازی در اتاق عمل و چگونگی تکمیل 5 فرم جدید مستندسازی مراقبت های حین عمل جراحی تشکیل شد. 5 فرم مستندسازی به مدت 2 ماه مورد استفاده قرار گرفت و آموزش از طریق شبکه اجتماعی در طول دو ماه ادامه یافت و نمره ثبت نمونه ها به صورت درصد بیان شد، در گروه کنترل هیچ آموزشی صورت نگرفت و نمره ثبت با استفاده از پرسشنامه خودگزارشی به دست آمد.
    یافته ها
    در گروه آزمون، 8/90 درصد از افراد مورد بررسی، خانم بودند. رشته تحصیلی 2/89 درصد از نمونه ها اتاق عمل و بقیه پرستاری بود. میانگین نمره کل حاصل از فرم های مستندسازی مراقبت حین عمل در گروه آزمون، 19/93 با انحراف معیار 18/5 از 100 و در گروه کنترل 89/42 با انحراف معیار 07/34 از 100به دست آمد. میانگین نمره حاصل از 5 فرم مستندسازی مراقبت های حین عمل جراحی در گروه آزمون به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (001/0 P <).
    نتیجه گیری
    آموزش استانداردهای مستندسازی در اتاق عمل و استفاده از فرم هایی با محتوای مناسب می تواند عملکرد پرسنل اتاق عمل را در خصوص مستندسازی افزایش دهد.
    کلیدواژگان: آموزش، مستندسازی، اتاق عمل، مراقبت حین عمل
  • صدیقه حنانی، آذین عرب خزاعی*، لیلا ساداتی، آذر عرب خزاعی صفحات 9-14
     
    مقدمه
    با توجه به پیچیدگی فرایند آموزش بالینی در موضوع جراحی تثبیت ستون فقرات، بسیاری از دانشجویان قادر به کسب مهارت لازم در این زمینه نیستند. این امر لزوم بکارگیری روش های نوین و ساختارمند را در آموزش بالینی تاکید می کند. در دو دهه اخیر، استفاده از شبیه سازها در آموزش مهارت های بالینی پیچیده ، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش باهدف تاثیر آموزش مبتنی بر شبیه سازی جراحی فیوژن پشتی ستون فقرات بر میزان دانش و مهارت های بالینی دانشجویان اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفت. (P<0.001)
    روش کار
    این پژوهش مطالعه ای نیمه تجربی از نوع قبل و بعد مداخله بود.که طی آن 30نفر از دانشجویان اتاق عمل ترم 8 انتخاب و تحت آموزش با شیوه شبیه سازی قرار گرفتند. قبل و بعد از آموزش، میزان دانش پایه و مهارت های عملی آنها با استفاده از آزمون کتبی چهار گزینه ای و چک لیست مشاهده ای، ارزیابی و مقایسه شد. داده ها با استفاده از آزمون ویلکاکسون، ومن ویتنی، در نرم افزار SPSS نسخه22مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    آموزش مبتنی بر شبیه سازی بر میزان دانش پایه و خصوصا مهارت های عملی دانشجویان اتاق عمل موثر بود[y1] . به طوری که اختلاف معنی داری آماری در میانگین نمرات آزمون دانش و مهارت عملی دانشجویان قبل و بعد ازآموزش مشاهده شد. (P<0.001 )
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، استفاده از آموزش به روش شبیه سازی ، شیوه ای موثر در فرایند تدریس و ارزشیابی میزان دانش و مهارت های ضروری در جراحی اسپاینال فیوژن برای دانشجویان تکنولوژیست اتاق عمل می باشد. لذا بکارگیری این شیوه تدریس به کلیه مسئولان آموزشی تکنولوژیست های اتاق عمل توصیه می شود.
    کلیدواژگان: جراحی ستون فقرات، شبیه سازی، واقعیت مجازی، تکنولوژیست اتاق عمل، مهارت بالینی
  • زهره رحمانی واسو کلایی، ناهید رژه *، مجیده هروی کریموی، سید داوود تدریسی، زهرا پشت چمن، فاطمه زمانی صفحات 15-22
     
    مقدمه
    بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر بستری در بخش های مراقبت های ویژه قلبی سطح اضطراب بالایی دارند: طب فشاری ممکن است روی کاهش اضطراب تاثیر داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر طب فشاری بر اضطراب و متغیرهای همودینامیک ناشی از اضطراب در بیماران زن بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی انجام شد.
    روش کار
    در این کار آزمایی بالینی با کد کارآزماییIRCT201703287529N13 ، 90 زن بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی بیمارستان شهید رجایی دانشگاه علوم پزشکی البرز ( 1396) به طور تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمون به مدت 20 دقیقه تحت طب فشاری قرار گرفتند. گروه کنترل ، فقط فشاری بر نرمه انگشت شست را دریافت کردند. پرسشنامه اشپیلبرگر و چک لیست متغیرهای همودینامیک قبل، بلافاصله و نیم ساعت بعد از مداخله تکمیل شد. داده ها با آمار توصیفی و استنباطی و از طریق نرم افزار SPSS-24 نسخه 24 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    قبل از مداخله، اضطراب بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (05/0p> ) .آزمون آنالیز واریانس اندازه گیری مکرر نشان داد که تفاوت اضطراب دو گروه آزمون و کنترل معنی دار است (05/0(p<. اما متغیرهای همودینامیک تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشتند(05/0p>).
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات مثبت طب فشاری بر کاهش اضطراب زنان مبتلا به سندروم حاد کرونری بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی، این روش غیر دارویی بر کاهش شدت اضطراب در این بیماران تاثیرگذار بوده ، به عنوان یک مداخله غیر دارویی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، بخش مراقبت ویژه، سندروم حاد کرونری، طب فشاری، متغیرهای همودینامیکی
  • علیرضا تشکریان جهرمی، سیدعلی قلی روشن*، باقر کرد صفحات 23-30
     
    مقدمه
    با توجه به گسترش کارکرد بخش بیماران سرپایی برای برخورداری از آزمایش ها و عمل های دقیق تر و پیشرفته تر، پرستاران این بخش باید از مهارت و توانایی حرفه ای جلب رضایت مراجعه کننده، برخوردار باشند. هدف این تحقیق، شناسایی عوامل مرتبط با خواسته های مراجعین از پرستاران بخش مراقبت های سرپایی است.
    روش کار
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی می باشد که از پرسشنامه های میان حوزه ای در راستای جمع آوری اطلاعات استفاده گردیده است. جامعه آماری پژوهش، پرستاران بخش سرپایی بیمارستان های دولتی در شهر شیراز بودند. این تحقیق از مهرماه سال 1396 آغاز شد که داده های جمع آوری شده با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده از 145 نفر پرستار بخش سرپایی در بیمارستان های دولتی بدست آمده است. همچنین از آزمون t، ضریب همبستگی پیرسون و در نهایت رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 برای تجزیه و تحلیل داده ها بهره گرفته شده است.
    یافته ها
    براساس یافته های پژوهش، وجدان کاری (001/0< p , 43/0β=)، هوش هیجانی از عوامل فردی(028/0p= , 33/0β=) و بازاریابی داخلی از عوامل محیطی(001/0p= , 33/0β=) به عنوان عوامل مرتبط با ارباب رجوع محوری شناسایی گردیدند.
    نتیجه گیری
    مدیران و مسئولان بیمارستان ها، می بایست پرستاران بخش سرپایی که ارتباط مستقیم با بیماران و ارباب رجوعان دارند را در رشد اوصاف فردی مناسب و هوش هیجانی حمایت نمایند و همچنین پرسنل و کارکنان را در جهت ارتقای خدمت رسانی و رضایت مندی مراجعین، همچون ارباب رجوعان فرض نمایند.
    کلیدواژگان: پرستاران، ارباب رجوع، عوامل فردی، بازاریابی داخلی، بیمارستان ها
  • مهدی خان بابایی گول، عباس علی درستی، مهدی حق دوست، دارا الوندفر* صفحات 31-37
    مقدمه
    به دنبال افزایش شیوع پنومونی وابسته به ونتیلاتور در بخش های عمومی، تاثیرات مستقیم مداخلات پرستاری در کاهش آن و همچنین نتایج متناقض آموزش پرستاران در شیفت های مختلف مطالعه ای با هدف ممیزی بالینی در پرستاران شیفت صبح بخش های غیر ویژه بیمارستان امام رضا (ع) تبریز انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی بدون گروه شاهد که با مشارکت 60 پرستار بخش های تروما، اعصاب و جراحی مغز، داخلی ریه و توراکس بیمارستان امام رضا (ع) تبریز در شیفت صبح طی سال 1397 انجام شد، روش های پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور به پرستاران آموزش داده شد و عملکرد پرستاران یک ماه قبل و یک ماه بعد از مداخله به کمک چک لیست پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور و با استفاده از آزمون آماری تی تست مقایسه شد.
    نتایج
    فرایند ممیزی بالینی علاوه بر عدم تاثیر بر عملکرد کلی پرستاران در پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور، نتوانست در هیچ یک از زمینه های موثر بر پیشگیری از این عفونت تاثیر داشته باشد.( 19/0= P)
    بحث و نتیجه گیری
    عوامل بسیار زیادی بر بهبود کیفت مراقبت های پرستاری از جمله پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور دخیل هستند که از مهم ترین آن ها می توان به ممیزی بالینی اشاره نمود؛ اما عدم توجه به تعداد پرستاران در بخش هایی که با تراکم بالای کاری مواجه هستند موجب عدم تاثیر گذاری مداخلات آموزشی همچون ممیزی بالینی و کاهش شیوع پنومونی وابسته به ونتیلاتور می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش پرستاران، پنومونی وابسته به ونتیلاتور، ممیزی بالینی
  • عبدالله شفیع آبادی، مجتبی حقانی زمیدانی *، حسین سلیمی بجستانی، رضا قاسمی جوبنه صفحات 38-44
    مقدمه
    پرستاران همانند سایر مشاغل، تعارض کار- خانواده را در ارتباط با مسئولیت های کاری و خانوادگی خود تجربه می کنند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی آموزش ذهن آگاهی بر کاهش تعارض کار – خانواده پرستاران متاهل بود.
    روش کار
    روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را پرستاران متاهل بیمارستان تریتا در شهر تهران در سال 1395 تشکیل می دادند. 22 پرستار با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند (11 نفر برای هر گروه). گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش ذهن آگاهی به شیوه گروهی شرکت کردند، درحالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. جهت جمع آوری داده ها از مقیاس تعارض کار- خانواده رستگارخالد استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره (ANCOVA) تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد و آموزش ذهن آگاهی به طور معناداری موجب کاهش "تعارض کار و خانواده" در پرستاران متاهل شده است (001/0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش توصیه می شود با آموزش مهارت های ذهن آگاهی برای پرستاران، میزان تعارضات کار و خانواده به طور معناداری کاسته شود.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، تعارض کار و خانواده، پرستار
  • سودابه خزی دار، علی زینالی * صفحات 45-51

     

    مقدمه

    پرستاری حرفه ای استرس زا است و سلامت آنان نقش مهمی در حفظ و ارتقای سلامت بیماران دارد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش همدلی عاطفی و شناختی در پیش بینی رضایت و فرسودگی شغلی پرستاران انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش پرستاران بیمارستان های دولتی شهر ارومیه در سال 1397 بودند که از میان آنان 285 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های همدلی عاطفی و شناختی (رنییرز و همکاران، 2011)، رضایت شغلی (اسمیت و همکاران، 1969) و فرسودگی شغلی (ماسلاچ و جکسون، 1993) بودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-19 با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که همدلی عاطفی و شناختی با رضایت شغلی پرستاران رابطه مثبت و معنادار و با فرسودگی شغلی پرستاران رابطه منفی و معنادار داشتند. همچنین همدلی عاطفی و شناختی توانستند به طور معناداری 4/38 درصد از تغییرات رضایت شغلی پرستاران و 1/51 درصد از تغییرات فرسودگی شغلی پرستاران را پیش بینی کنند (05/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از نقش موثر همدلی عاطفی و شناختی در پیش بینی رضایت و فرسودگی شغلی پرستاران بود. بنابراین برای افزایش رضایت شغلی و کاهش فرسودگی شغلی پرستاران می توان میزان همدلی عاطفی و شناختی آنان را از طریق کارگاه های آموزشی ارتقاء بخشید.

    کلیدواژگان: همدلی عاطفی، همدلی شناختی، رضایت شغلی، فرسودگی شغلی، پرستاران
  • محمدرضا شیخی، مسعود فلاحی خشک ناب *، مهدی رهگذر صفحات 52-58
     
    مقدمه
    آموزش و یادگیری از همتایان یک مداخله آموزشی موثر برای دانشجویان دکتری پرستاری در محیط های آموزشی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش تلفیقی استاد(منتور) و گروه همتایان بر عملکرد تحصیلی (شامل عملکرد آموزشی + عملکرد پژوهشی) و رضایت تحصیلی دانشجویان دکتری پرستاری انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بود که با مشارکت 10نفر از دانشجویان دکتری پرستاری دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی انجام شد. گروه مداخله شامل 5 نفر از دانشجویان دکتری پرستاری بودند که به همراه استاد راهنما (منتور) در جلسات مشترک گروه همتایان به مدت دو ترم تحصیلی مشارکت داشتند. گروه شاهد نیز 5 نفر از دانشجویان دکتری پرستاری هم دوره با گروه مداخله بودند که در جلسات مشترک گروه همتایان با مربی شرکت نمی کردند. و روش معمول(روتین) یعنی شرکت در کلاس و انجام پروژهای کلاسی برای آنها انجام می شد. پس از پایان دوره آموزش، گروه همتایان با مربی مشترک، عملکرد تحصیلی و رضایت تحصیلی دانشجویان دکتری پرستاری مورد سنجش قرار گرفت. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته جهت سنجش عملکرد آموزشی و رضایت تحصیلی دانشجویان دکتری پرستاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد شرکت در جلسات مشترک گروه همتایان به همراه مربی (منتور) می تواند باعث ارتقای عملکرد پژوهشی و افزایش رضایت تحصیلی دانشجویان دکتری پرستاری شود، ولی بر عملکرد آموزشی تاثیری نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه برای افزایش رضایت و عملکرد تحصیلی دانشجویان دکتری پرستاری توجه به شیوه های ترکیبی آموزشی اجتناب ناپذیر است. آموزش از گروه همتایان با مشارکت و راهنمایی اساتید می تواند توانمندی های علمی و پژوهشی دانشجویان را افزایش داده و منجر به توسعه عملکرد تحصیلی و کسب رضایت تحصیلی بیشتری در دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی شود.
    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، آموزش آکادمیک، رضایت، عملکرد تحصیلی
|
  • Fatemeh Maraki, Mehri Doosti Irani, Leila Akbari, Akram Aarabi* Pages 1-8
     
    Introduction
    The perioperative documentation is essential for patient care, legal documentary and evidence of provided care and information production for research purposes. The aim of the present study was to determine the effect of training about the intraoperative care documentation forms on the operating room personnel’ function in the context of the documentation.
    Methods
    A quasi-experimental study was carried out on 97 technologists and nurses in the operating rooms of two hospitals, Isfahan, in 2017. Personnel was selected through convenient, then divided into equal experimental and control groups. A 1.5 hour training session through lecture about standards of operating room documentation and how to complete the five intraoperative care documentation forms was formed. Training was continued by social media during two months. Five Documentation Forms were used for 2 months and the documentation score of the research samples was expressed as percentage. In the control group, no training was performed and the score was obtained using a self-report questionnaire.
    Results
    In this research, about the experimental group 90/8% were women. 89/2% were surgical technologists and the rest were nurses.In the experimental group, the mean total score of the intraoperative care documentation forms was 93.19±5.18 out of 100, but in the control group, the mean total score of documentation was 42.89±34.07 out of 100. The mean total score of the intraoperative care documentation forms in the experimental group was significantly higher than control group (P<0.001).
    Conclusions
    Training standards of operating room documentation and the use of appropriately-structured forms can increase the operating room personnel’ function in the context of the documentation.
    Keywords: Training, Documentation, Operating Room, Intraoperative care
  • Sedighe Hannani, Azin Arabkhazaie*, Leyla Sadati, Azir Arabkhazaie Pages 9-14
     
    Introduction
    Due to the complexity of the clinical education process in the subject of spinal fusion surgery, many students are not able to acquire the necessary skills in this field. This emphasizes the need for new and structured approaches to clinical education. In the last two decades, the use of simulators in the training of complex clinical skills has been considered increasingly. The aim of this study was to determine the effect of education on spinal fusion surgery simulation on operating room students' knowledge and clinical skills. (P<0.001)
    Methods and Materials: This quasi-experimental study (before & after intervention) was conducted during which 30 students of the operating room of Term 8 were selected and trained by simulation method. Before and after training, their basic knowledge and practical skills were assessed and compared using the four-choice written test and the View checklist. Data were analyzed using Wilcoxon test and Mann Whitney test in SPSS version 22.
    Results
    Simulation based education was effective on the basic knowledge and especially the practical skills of the operating room students. There was a significant difference between the mean scores of knowledge and practical skills of students before and after the training. (P<0.001)
    Conclusion
    Based on the results of this study, the use of simulation training is an effective way of teaching and evaluating the amount of knowledge and skills necessary for the Spinal Fusion surgery for students of the operating room technologist. Using this method of teaching is recommended to all authorities Training of operating room technologists.
    Keywords: clinical skill, operating room technologist, simulation, spinal surgery, virtual reality
  • Zohreh Rahmani Vasokolaei, Nahid Rejeh *, Majideh Heravi, Karimooi, Seyed Davood Tadrisi, Zahra Poshtchaman, Fatemeh Zamani Pages 15-22
     
    Introduction
    patients with coronary artery disease hospitalized in CCUs have high levels of anxiety. Acupressure maybe reduces anxiety. Therefore, this study aimed to determine acupressure on anxiety and hemodynamic indices in female patients admitted to cardiac care units.
    Method
    This RCT study (with code IRCT201703287529N13) 90 woman hospitalized to CCUs of Shahid Rajaee Hospital Alborz University of Medical Sciences in 2017. there are divided into two acupressure and control groups. While the intervention group received acupressure for 20 minutes and placebo group received pressure only on the thumb. To complete Spielberger’s questionnaire and hemodynamic parameters checklist before, immediately after the intervention and 30 minutes after the intervention. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics and analyzed using SPSS- v 24.
    Results
    Before intervention, anxiety was not significantly different between the groups before the intervention (p>0.05). ANOVA test showed that the anxiety statistically significant different between the two groups (p <0.05) but there were no statistically significant differences between the two groups in the hemodynamic parameters.
    Conclusion
    At the end of the study, it was concluded that acupressure decreases hospital anxiety indices in women with acute coronary syndrome.
    Keywords: Acute Coronary Syndrome, Acupressure, Anxiety, Special Care Unit
  • Alireza Tashakorian Jahromi, Seyed Aligholi Rowshan*, Baqer Kord Pages 23-30
     
    Introduction
    Due to the expanded function of the outpatient department in order to have more precise and advanced tests and operations, nurses of this department should have the professional ability and skill to obtain satisfaction. The purpose of this study is to identify factors related to the wishes of clients from outpatient nurses.
    Methods
    The present research is a descriptive study that Intermediate questionnaires have been used to collect information. The statistical population of the study was nurses of the outpatient department of public hospitals in Shiraz. The study began in October, 2017 which the data were collected using a simple random sampling method from 145 outpatient nurses in public hospitals. Also, t-test, Pearson correlation coefficient and finally multiple hierarchical regressions were used by SPSS / PC software version 20 for data analysis.
    Results
    Based on the research results, Conscientiousness (p <0.001, β = 0.43), emotional intelligence from individual factors (p = 0.028, β = 0.33) and internal marketing from environmental factors (p = 0.001, β =0.33) were identified as factors associated with the client-oriented.
    Conclusion
    Hospital managers should support outpatient nurses who have direct relationship with patients and clients in order development of appropriate personal and emotional intelligence, as well as consider staff such as clients to improving the service and satisfaction of clients.
    Keywords: Nurses, Client, Individual Factors, Internal marketing, Hospitals
  • Mehdi Khanbabayi gol, Abbasali Dorosti, Mehdi Haghdoost, Dara Alvandfar* Pages 31-37
     
    Introduction
    Following the increase in the prevalence of ventilator- associated pneumonia in the general sectors, the direct effects of nursing interventions on its reduction, as well as the contradictory results of nursing education in different study shifts, aiming at clinical examination of morning shift nurses in non-specialist nursing departments of Imam Reza Hospital Tabriz was done.
    Method
    In this clinical trial, control group with 60 nurses involved in trauma, neurological and brain surgery, internal lung and thoracic surgery at Imam Reza Hospital in Tabriz during the morning shift in 1397, preventive methods for pneumonia The ventilator was trained to nurses and the nurses' performance was compared with a ventilator- associated pneumonia prevention checklist one month before and one month after the intervention, using t-test.
    Results
    Clinical audit process can not affect the overall performance of nurses for prevention of ventilator-associated pneumonia or any of the effective factors in preventing this infection.
    Conclusion
    There are many factors involved in improving the quality of nursing care, including the prevention of ventilator associated pneumonia, the most important of which is the clinical audit, but the lack of attention to the number of nurses in areas with high density Work is facing the cause of the ineffectiveness of educational interventions such as clinical audits and reducing the incidence of ventilator- associated pneumonia.
    Keywords: Nursing education, Ventilator-dependent pneumonia, Clinical audit
  • Abdollah Shafiabadi, Hosein Salimi Bajestani, Reza Ghasemi Jobaneh, Mojtaba Haghani Zemydani* Pages 38-44
     
    Introduction
    Nurses, like the other occupations, experience work-family conflict in connection with work and family responsibilities. The aim of current study was to investigate the Effectiveness of Mindfulness Training on reducing work-family conflict of married nurses.
    Methods
    Research method was quasi experimental with pretest-posttest design with control group. The statistical population of this study included married nurses of Treata Hospital in Tehran city in 2016. 22 nurses were selected by available sampling method and randomly were assigned in two groups of experimental and control (11 people for each group). Experimental group participated in 8 sessions of 90-minute mindfulness group training and control group received no intervention. To collect data, Rastegar Khaled work-family conflict scale was used. Data were analyzed by univariate analysis of covariance (ANCOVA).
    Results
    Results indicated that there is significant differences in post-test mean scores of experimental and control groups and mindfulness training could significantly reduce the “work and family conflict" of married nurses (p<0/001).
    Conclusion
    Based on research findings it is recommended by mindfulness skills training for nurses, the work - family conflict be reduced.
    Keywords: Mindfulness, Work, Family Conflict, Nurse
  • Sodabeh Kharidar, Ali Zeinali Pages 45-51

     

    Introduction

    Nursing is a stressful job and their health plays an important role in maintaining and improving the health of patients. Therefore, present research aimed to investigation the role of emotional and cognitive empathy in predicting job and burnout satisfaction of nurses.

    Methods

    Present research was a cross-sectional from type of correlation. Research population was nurses of governmental hospital of Urmia city at 2018 year which from them 285 people was selected by stratified random sampling method. Research tools were the questionnaires of emotional and cognitive empathy (Reniers & et al, 2011), job satisfaction (Smith & et al, 1969) and job burnout (Maslach & Jackson, 1993). Data analyzed with using of SPSS-19 software and with Pearson correlation coefficients and multiple regression with enter model

    methods
    Results

    The findings showed that emotional and cognitive empathy have a positive and significant relationship with nurses’ job satisfaction and a negative and significant relationship with nurses’ job burnout. Also, emotional and cognitive empathy were able to predict 38/4 percent of the variance of nurses’ job satisfaction and 51/1 percent of the variance of nurses’ job burnout (p<0/05).

    Conclusions

    The results indicate the effective role of emotional and cognitive empathy in predicting job and burnout satisfaction of nurses. Therefore, in order to increase job satisfaction and decrease job burnout of nurses can improve their emotional and cognitive empathy through workshops.

    Keywords: Emotional Empathy, Cognitive Empathy, Job Satisfaction, Job Burnout, Nurses
  • Mohammadreza Sheikhi, Masoud Fallahi, Khoshknab*, Mehdi Rahgozar Pages 52-58
     
    Introduction
    Learning from peers is an effective educational intervention for doctoral nursing students in the educational settings. This study aimd to examine the effect of mentor and peer education on the Academic performance ( education and research performance) and academic satisfaction in doctoral nursing students.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 10 doctoral nursing students who started their degree 2010-2014 at the University of Welfare and Rehabilitation sciences. The sample was divided into two groups of intervention and control based on the inclusion criteria of the study. Five students in doctoral nursing were selected for intervention and control groups. In the intervention group, all students attended a peer education session every week for one year. After completing the course of peer education with a mentor, data were collected through questionnaires of educational performance appraisal and academic satisfaction. Then the data were analyzed using t-test and the SPSS, 22 versions.
    Results
    The results of this study showed that the mean score of academic satisfaction and research performance in the intervention group was significantly different from the control group. Doctoral nursing students had a greater research performance and academic satisfaction compared to the control group. But mean score of educational performance in both groups was not significant.
    Conclusion
    According to the findings of this study, attention to the integration methods of education is inevitable in order to increase satisfaction and academic performance in doctoral nursing students. Peer group education and mentor can increase scientific and research abilities and lead to developing academic performance and satisfaction in doctoral nursing students.
    Keywords: Nursing Students, Academic Education, Satisfaction, Academic Performance