فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 52، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدسعید منتظرالمهدی *، حسن احمدی، محمدحسین الیاسی صفحات 1-25

    تنش ها، تعارضات و نارضایتی های زناشویی، و اختلالات روان شناختی همراه آن ها، نه تنها امنیت و آرامش را از زوج ها و فرزندان آنان می ستاند بلکه جامعه را نیز دچار بدکارکردی می سازد. از همین روی، باید برای «مداخله موثر» در آنها اهتمام جدی ورزید.هدف این پژوهش آن بود با مقایسه میزان اثر بخشی روش های درمانی و آموزشی «مداخله سودمند» در تنش های زناشویی و «درمان» اختلالات روانی همراه آن، سودمند ترین روش را شناسایی و معرفی نماید.برای این منظور از بین زوج های جوان مراجع مراکز مشاوره نمونه ای به حجم 120 نفر (شامل 60 زوج جوان) انتخاب و سه گروه از آن ها (گروه های آزمایش) در معرض سه نوع مداخله روان شناختی (درمان اکت، آموزش EQ و آموزش SQ) قرار گرفتند، در حالی که گروه چهارم (گروه کنترل) در لیست انتظار قرار داده شد. میزان نارضایتی زناشویی و افسردگی و اضطراب هر چهار گروه با استفاده از سه مقیاس پایا و معتبر، پیش و پس از فرایند درمان و آموزش، اندازه گیری شد. داده های حاصل به کمک نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری محاسبه میانگین ها، کولموگروف-اسمیرنف و تحلیل واریانس یک طرفه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که اولا: هر سه روش مورد استفاده موجب کاهش نارضایتی زناشویی و علائم اضطراب و افسردگی می شوند. ثانیا: در کاهش نارضایتی زناشویی روش آلت موثرتر است. ثالثا: در کاهش علائم افسردگی آموزش مهارت های هوش معنوی تاثیر بیش تری دارد

    کلیدواژگان: نارضایتی زناشویی، افسردگی، اضطراب، درمان وابسته به تعهد و پذیرش، هوش هیجانی، هوش معنوی
  • رضا دوستدار *، غلامرضا غفاری صفحات 27-67
    مقدمه

    سرمایه اجتماعی پلیس نقش مهمی در پیشبرد اهداف سازمان پلیس دارد، تلاش برای ارتقای این سرمایه یکی از مهمترین دغدغه های مسئولین نیروی انتظامی ج.ا.ایران را شکل داده است. این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر سرمایه اجتماعی پلیس و تلاش برای ارائه راهبردهای ارتقای آن شکل گرفت لذا درصدد پاسخگویی به این سوال بوده است که عوامل موثر بر سرمایه اجتماعی پلیس کدامند و راهبردهای مناسب به منظور ارتقای آن چه هستند؟

    روش

    برای دستیابی به سوالات اصلی پژوهش با روش پیمایشی به سنجش میزان سرمایه اجتماعی پلیس و تبیین عوامل موثر بر آن پرداخته شد. در پیمایش اجتماعی، جامعه آماری پژوهش شامل کلیه شهروندان 18 سال به بالای ساکن شهر تهران بوده اند. برای تعیین حجم نمونه، از روش خوشه ای چند مرحله ای و از خوشه بندی ده گانه محلات شهر تهران استفاده شد و از هر خوشه یک محله و از هر محله بلوکهایی انتخاب و با روش نمونه گیری تصادفی به صورت حضوری پرسشنامه ها تکمیل گردید. با بهره گیری از روش کوکران 600 نفر انتخاب و از هر محله 60 نفر بدون توجه به حجم جمعیت هر محله انتخاب گردید.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج پیمایش اجتماعی حاکی از این بود که میزان سرمایه اجتماعی پلیس در شهر تهران، متوسط رو به بالا و با میانگین حدود 61/0 است. برای بررسی سهم تاثیر هر یک از متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته از رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده است. بر این اساس متغیرهای(عدالت محوری پلیس، تجربه جرم، اعتماد به نظام سیاسی، احساس امنیت اجتماعی، کارایی نهادهای دولتی، کارامدی پلیس، و شناخت و آگاهی نسبت به وظایف پلیس)به روش گام به گام وارد معادله رگرسیونی شده اند. نتایج تحلیل رگرسیونی بیانگر این بوده که در گام آخر چهار متغیر کارایی نهادهای دولتی، احساس امنیت اجتماعی، پنداشت نسبت به کارایی پلیس و شناخت و آگاهی نسبت به وظایف و اقدامات پلیس به ترتیب بیشترین واریانس متغیر وابسته را تبیین کرده و در مدل باقی مانده اند و بقیه متغیرها از معادله خارج شده اند. این متغیرها در مجموع توانسته اند 32 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین نمایند. ماتریس همبستگی های مشترک بین مولفه های سرمایه اجتماعی پلیس نیز نشان می دهد، اقتدار پلیس با سایر متغیرهای سرمایه اجتماعی رابطه معکوس دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی پلیس، اعتماد به پلیس، مشروعیت پلیس، کارایی پلیس، کارایی نهادهای دولتی
  • مجتبی شاه نوشی، سپهر خلجی، ابراهیم رضایی * صفحات 69-88

    یکی از عرصه های اثرگذار در نظر بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) ، حوزه رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی بود. در بررسی رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی معاصر همچون مطبوعات و خبرگزاری ها، می توان آنها را به عنوان مهمترین ارکان ارتباط سیاسی از قرن 19 تا قرن 20 به شمار آورد. رسانه، وسیله ای است که فرستنده پیام به کمک آن، معنی و مفهوم مورد نظر خود را به گیرنده می رساند. در تحقیق پیش رو کار ویژه های رسانه در باب تولید امنیت ملی بر مبنای دیدگاه های امام خمینی(ره) بررسی شده است. این پژوهش به شیوه توصیفی و از نوع تحلیل اسنادی انجام شده است. رویکرد امام خمینی(ره) به حوزه رسانه توجه به آن به عنوان ابزاری جهت هدایت و تربیت دینی و تبلیغات سیاسی است تا جایی که از فعالان این عرصه به عنوان «مربیان کشور» یاد می کنند. از منظر امام خمینی(ره)، تربیت مردم، خدمت به کشور، انتقاد سالم، تبلیغ و اجرای احکام اسلام، کمک به رشد نیروی انسانی، تلاش برای تهذیب نفس عمومی، بیان واقعیات و افشای دروغ رسانه ای جبهه استکبار منجر به تقویت امنیت ملی می شود چرا که ضرورت نقل اخبار از منابع موثق، توجه به حفظ آرامش جامعه، کم کردن اختلافات، بیان دستاوردها و عملکردهای نظام اسلامی، آمادگی برای رویارویی با تبلیغات دشمن، رعایت مصالح ملی و راستگویی از وظایف عمده رسانه ها به شمار می رود.

    کلیدواژگان: رسانه، امام خمینی، وسایل ارتباط جمعی، آرامش اجتماعی، امنیت، امنیت ملی
  • عظیم حبیب زاده، علی جسارتی *، سید میلادحسینی، سید خلیل سیدعلیپور صفحات 89-120

    از پیامدهای ناگوار رشد سریع و بی رویه شهرهای بزرگ، افزایش جرایم و ناهنجاری ها در آنهاست. اندیشمندان در شناسایی عوامل بروز آسیب های اجتماعی دریافته اند که مکان، زمان و انسان، عناصر اصلی در شکل گیری جرم هستند. بنابراین، تفاوت در ساختار مکانی، زمانی و رفتاری، توزیع نابرابر انواع جرایم و خشونت ها را در سطح شهرها در پی دارد. در واقع برخی فضاهای شهری مانند حاشیه ها، با داشتن شرایط خاص خود، مستعد و تسهیل کننده ارتکاب گونه هایی از آسیب اجتماعی از آن جمله نزاع و درگیری هستند. هدف از پژوهش حاضر اولویت بندی عوامل موثر بر بروز نزاع و درگیری در مناطق حاشیه نشین شهر اردبیل می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر حاشیه نشینان شهر اردبیل می باشد که حجم نمونه آماری با استفاده از روش کوکران 317 نفر محاسبه گردید. جهت نیل به اهداف پژوهش از آزمون های t مستقل، t تک نمونه ای، آنوا، scheffe ، رگرسیون و پیرسون تحت نرم افزار SPSS استفاده گردید. همچنین به دلیل ارتباط بین مقوله نزاع و درگیری با نهادهای انتظامی و قضایی، با چند نفر از کادر نهادهای فوق مصاحبه صورت گرفت. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که طبق آزمون رگرسیون، معیارهای استفاده شده در پژوهش حدود 78 درصد واریانس متغیر وابسته را پیش بینی می نماید. همچنین مشخص گردید که بین نظرات مردان و زنان، مجردها و متاهل ها، تفاوت معنی داری از نظر گرایش به نزاع وجود ندارد، اما با افزایش تحصیلات، گرایش به نزاع نیز کاهش می یابد. نتایج حاصل از آزمون پیرسون نیز نشان داد که از نظر پاسخگویان به پرسشنامه، مهمترین عوامل موثر بر بروز نزاع و درگیری در مناطق حاشیه نشین شهر اردبیل به ترتیب طایفه گرایی، فقر و گرانی می باشد. در پایان نیز، به توجه به نتایج پژوهش راهکارهایی چند در جهت پیشگیری از بروز نزاع و درگیری ارائه گردید.

    کلیدواژگان: حاشیه نشینی، آسیب های اجتماعی، نزاع و درگیری، گرایش به نزاع، طایفه گرایی، اردبیل
  • ابوتراب طالبی*، محمد رمضانی صفحات 121-147

    هدف این مقاله، بررسی رابطه دینداری با احساس امنیت اجتماعی از منظر جامعه شناختی است و در پی پاسخ به این سئوالات است: ارتباط دینداری با احساس امنیت اجتماعی چگونه قابل تبیین است؟ کدامیک از ابعاد دینداری ارتباط بیشتری با احساس امنیت اجتماعی دارند؟ پژوهش حاضر با روش پیمایش و از تکنیک پرسش نامه استفاده شده و داده!@#$های مورد نیاز از نمونه 506 نفری از افراد هجده سال به بالای ساکنان شهر کاشان، به شیوه تصادفی جمع آوری شده است. داده!@#$ها بوسیله آزمون!@#$های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره تحلیل شده!@#$اند. نتایج حاصله حاکی از وجود هبستگی معنی دار بین ابعاد دینداری با متغیر احساس امنیت اجتماعی است. عوامل تبیین کننده در مدل رگرسیونی و تحلیل مسیر نشان می!@#$دهد متغیر بعد تجربی با ضریب بتا 290/0 بالاترین همبستگی را با متغیر احساس امنیت دارد. دومین متغیری که به لحاظ وزن بتا وارد معادله شده است متغیر بعد دانش دینی است که ضریب تاثیر رگرسیونی این متغیر برابر با 14/0 می!@#$باشند. در مجموع دو بعد تجربی و دانشی توانسته!@#$اند با 43درصد از تغییرات واریانس متغیر احساس امنیت اجتماعی را تبیین نمایند

    کلیدواژگان: دینداری، ابعاد دینداری، احساس امنیت اجتماعی، کاشان
  • علیرضا باقری * صفحات 149-171

    امنیت به عوان پیش نیاز توسعه، برآیند مجموعه ای از تعاملات، تعاون و سازگاری بین اجزاء مختلف نظام اجتماعی است. علاوه بر امنیت، موضوع احساس امنیت که به روان انسان ها مربوط است، جایگاه ویژه ای در بین مردم دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین هویت دینی و احساس امنیت انجام گرفته است. این پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی است که به روش میدانی اجراء گردید. جامعه آماری پژوهش مردم 15 تا 65 ساله شهرستان ساری می باشند که به روش تصادفی طبقه ای تعداد 390 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته هویت دینی با 19 گویه و احساس امنیت با 18 گویه می باشد. برای مطالعه پایایی پژوهش از روش آلفای کرونباخ و برای روایی نیز از روایی صوری و محتوا استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است، یافته ها نشان می دهد که بین ابعاد هویت دینی و ابعاد احساس امنیت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ همچنین در ارتباط بین ابعاد هویت دینی و احساس امنیت بیشترین ارتباط بین بعد دینداری و احساس امنیت بوده است.

    کلیدواژگان: دینداری، هویت دینی، احساس امنیت، شهرستان ساری
  • مراد عباسی*، حبیب احمدی، عبداللطیف کاروانی صفحات 173-198

    پدیده نزاع و درگیری در جامعه از جمله جرایمی است که با ایجاد اخلال در نظم و روابط اجتماعی، فضایی آکنده از کینه و دشمنی را در میان افراد به وجود می آورد که با زمینه سازی برای ایجاد تنش های بعدی، جامعه و افراد جامعه را از نظر مادی و معنوی متضرر می سازد. نزاع در هر جامعه ای تحت تاثیر عوامل متعددی است که تحقیق حاضر در همین راستا یعنی با هدف تبیین جرم شناسی اجتماعی نزاع و عوامل موثر بر آن در سال 1395 انجام شده است. جامعه آماری افراد بالای 15سال شهر ملارد و حجم نمونه براساس فرمول کوکران 358 نفر تعیین گردید. برای اطمینان بیشتر پرسشنامه ها بین 400 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای توزیع شد. روایی و اعتبار به کمک آلفای کرونباخ و اعتبار صوری حاصل گردید. تحلیل یافته ها نشان می دهد که متغیرهای آنومی اجتماعی، انزوای اجتماعی، محرومیت نسبی، وضعیت اجتماعی- اقتصادی و جنسیت رابطه معناداری با نزاع بین فردی دارند. هم چنین نتایج آزمون رگرسیون نشان می دهد که 28 درصد از تغییرات متغیر وابسته توسط متغیرهای مستقل تحقیق حاضر تبیین شده است.

    کلیدواژگان: جرم شناسی اجتماعی، نزاع بین فردی، آنومی اجتماعی، کنترل اجتماعی، انزوای اجتماعی، محرومیت نسبی
  • عبدالله روزبه گل افشانی*، سید رضا عمادالدین، فرشاد دارایی قادیکلایی صفحات 199-228
    زمینه وهدف

    بدون شک یکی از دغدغه های سیستمهای پلیسی از دیر باز مسئله تکرار جرم و ارتکاب مجدد سرقت توسط سارقان سابقه دار می باشد بطوری که علی رغم افزایش تعداد دستگیری سارقان، نه تنها کاهشی در وقوع سرقت را مشاهده نمی کنیم بلکه روند رو به رشدی را نیز شاهد هستیم .وهدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر تکرار جرم سرقت توسط سارقان "سابقه دار"می باشد.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر نوع و هدف کاربردی و از نظر ماهیت روش توصیفی-پیمایشی است واز نظر تاثیر متغیرها بر هم یک پژوهش علی(پس رویدادی)محسوب می شودکه برای اجرای آن از دو روش اسنادی(کتابخانه ای)وروش میدانی(پیمایشی) استفاده شده است. در روش اسنادی جهت تدوین چارچوب نظری تحقیق و مطالعات انجام گرفته قبلی در خصوص موضوع تحقیق استفاده گردید.از روش میدانی نیز با استفاده از ابزار پرسش نامه جهت جمع آوری اطلاعات جامعه نمونه استفاده شده است.

    یافته ها

    پژوهش حاضرضمن بررسی مساله تکرار سرقت توسط سارقان سابقه دار محدوده سرکلانتری هشتم فرماندهی انتظامی تهران بزرگ شاخصهای1.کنترل سارقان آزادشده2.حمایت اجتماعی ازسارقان آزادشده3.بکارگیری مجازاتهای جایگزین زندان4.میزان اختیارات پلیس5.تناسب و اجرای دقیق احکام به عنوان عوامل موثر(متغیرمستقل) تعیین و بررسی گردیده است.در نهایت تعداد 322 فقره پرسش نامه از سارقان سابقه دار جهت سنجش فرضیه های یکم،دوم،سوم،پنجم48پرسش نامه از افسران خبره جهت سنجش فرضیه چهارم جمع آوری گردید.جهت تست فرضیات از آزمونTتک نمونه ای استفاده گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش مشخص گردید کنترل سارقان آزاد شده ،انجام حمایتهای اجتماعی از سارقان بعد از آزاد شدن از زندان، بکارگیری مجازاتهای جایگزین حبس،افزایش میزان اختیارات واقتدارپلیس ومتناسب بودن احکام قضایی با جرائم واجرای دقیق مجازاتها برتکرار مجدد سرقت موثر می باشد.

    کلیدواژگان: زندان، مجازاتهای جایگزین حبس، کنترل سارقان، تکرار سرقت، سارقان سابقه دار
  • صدیقه کیانی سلمی*، علی مهرابی صفحات 229-266

    امنیت همواره تاثیر شگرفی بر ترقی و یا زوال صنعت گردشگری به عنوان دومین صنعت پردرآمد جهان داشته است. هدف از پژوهش حاضر مدل سازی امنیت و تبیین اثرات آن بر رضایت، وفاداری و جذب گردشگران در اصفهان می باشد. به همین منظور از مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS استفاده شده است. با توجه به یافته های نهایی مدل، در بین عوامل شکل دهنده امنیت، جنبه های دیداری و ملموس امنیت با بار عاملی93/0 در جایگاه نخست و امکانات کالبدی با بار عاملی 90/0 در رتبه دوم تبیین امنیت از نظر گردشگران قرار دارد. پس از آن شیوه برخورد شهروندان اصفهانی با بار عاملی59/0 در رتبه سوم تاثیرگذارترین عوامل قرار گرفته اند. ضریب همبستگی 98/0 محاسبه شده برای ارتباط بین احساس امنیت به عنوان متغیر مستقل، رضایت و وفاداری به عنوان متغیرهای وابسته نشان از ارتباط مثبت و مستقیم این عوامل دارد.

    کلیدواژگان: امنیت، رضایت، وفاداری گردشگر، مدل سازی معادلات ساختاری
|
  • reza doustdar *, gholamreza ghafary Pages 27-67

    Social capital of police has an important role in the progression of the targets of police organization. The effort for the growth of Police' Social capital is one of the most important concerns of the responsibles of disciplinary forces of Islamic Republic of Iran. This research has been shaped with a target of scrutinizing the effective factors that have influence on the social capital of the police, and making guidelines to improve it. So this research is up to find an answer to the question that what are the effective elements that have influence on the social capital of police? To reach the main questions of the research, first of all the survey method has been used to evaluate the measure of the social capital of police and to explain the elements that have influence on it. the statistical society of the research includes all of the citizens of Tehran who are more than 18 years old. For sample size determination, we used multi-level clustering method and decuple clustering of the localities of Tehran has been used, and one locality of each cluster and some districts of each locality has been chosen by accidental sampling method, and questionnaires have been answered, in face to face shape. Taking help of cochran method, 600 individuals and 60 individuals from each locality have been chosen, regardless to the volume of the population in each level. The results of social traversing showed that the amount of the social capital of the police in the Tehran city, is upper than average, with the average of about 0.61. To scrutinize the portion of influence of each of independent variables on the dependent variable, the multi-variable linear regression has been used. Based upon this, the variables of( being justice based police (feeling justice), experience of crime, confidence to the political system, feeling of social security, efficiency of governmental organizations, efficiency of police, and knowing the police and awareness of the police duties) have been brought into the regression equation, by stepwise method. The results of regression analyzing declare that in the last step, four variables of ‘efficiency of governmental organizations, feeling of social security, ideas about a efficiency of police and awareness of the duties and actions of police’, have respectively determined the most variance of the dependent variable and have remained in the model, and the other variables have gone out of the equation. These variables altogether have been able to clarify 32 percent of the changes of the dependent variables.

    Keywords: Social Capital of Police, Strategy, trust with police, legitimacy of police, efficiency of police, efficiency of governmental institutions
  • Mojtaba shahnoshi, Sephr khalajie, ebrahim rezaei* Pages 69-88

    In the view of Imam Khomeini media and mass communication tools are an influential field. Reviewing contemporary mass communication tools and media including news agencies and press, one can claim that they have been the most fundamental pillar of political communication From the 19th century to the 20th century. A means by which the sender of the message, with its help, delivers its meaning and meaning to the recipient. In the forthcoming study, the media work on the production of national security based on Imam Khomeini's views has been reviewed. . This research has been conducted in a descriptive and analytical manner. Imam Khomeini view media as tool for religious guidance and training, political propaganda and securing national security. That is why he has called journalist the country's trainers. According to imam Khomeini instructing people, serving the country, fair criticism, propagating Islam and its commandments, helping development of human resource, collaborative purification of the soul, shedding light on realities and uncovering the media falsehood of arrogant strengthen national security because broadcasting trusted news, securing tranquility of the society, minimizing disputes, expressing functions and achievements of the Islamic system, preparation for standing against hostile propaganda are among major duties of media.

    Keywords: Imam Khomeini, mass media, Social relaxation, Security, National Security
  • ali jesarati * Pages 89-120

    One disadvantage of infinite big cities growth is increase of abnormality. Literati related to exploration of effective factors on social damage have been detected that important factor in crim plasticity is consisting of place. Time and human. So differences in local temporal and behavioral structure have unequal distribution of crime species on city level. Indeed some cities locale capable of committal social crime as like contemtion. The goal of early study is prioritize effective factors on contention in margional area in Ardabil city. The sample size with use of coceran method is calculated 317 people. In order to achieve study goals we are used independent ‘t’ test and one t sample ‘ scheffe ‘regrision and pirson under spss software.due to the relationship between conflict with law enforcement and dudicial institution ‘ interview is done with some persons of above bocx a gencies. The result obtained from study shows that according to regrison test’ used gauge in study are prospect variance %78. Indeed it is clear that there are significanc difference between male and female idea ‘Single and married Persons for trend to dispute. But with increasment in securements ‘the trend to dispute on marginal area in Ardabil city ave. sectarian poverty and high prices respectively With attention to study results ‘ to avoid of dispute there are some ways.

    Keywords: Marginalization, social trauma, conflict tends to strife, Sectarian Ardabil
  • Abutorab Talebi *, Mohammad Ramazani Pages 121-147

    The purpose of this article is to investigate, the relationship between religiosity and the sense of social security from a sociological point of view and seeks to answer these questions:: How religiosity can be explained in relation to the social security sense? Which aspects of religiosity are more related to social security sense? The present study was conducted with a sociological approach and a survey method using a questionnaire. Data was randomly collected from a sample of 506 people (residents of Kashan city) aged 18 years and above. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multivariate regression. The results showed a significant correlation between religiosity aspects and social security sense variable. The explanatory factors in the regression model and path analysis show that the experimental variable with the beta coefficient of 0.290 has the highest correlation with the security variable sense. The second variable that enters into the equation in terms of beta weight is the variable of religious knowledge aspect that the regression coefficient of this variable is equal to 0.14. In sum, empirical and scientific knowledge aspects have been able to explain 43% of variation variance of social security sense

    Keywords: religiosity, religiosity aspects, social security sense, Kashan
  • Alireza Bagheri* Pages 149-171

    Safety as a prerequisite for development, is the result of a series of interactions, cooperation and harmony among various components of the social system. In addition to safety, sense of safety subject that is related to the human psyche, has a special place among the people. The purpose of this study was to investigate the relationship between religious identity and security feeling. This research is a descriptive survey that was carried out in a field experiment. This study is a descriptive survey which was conducted by field. The population of people 15to -65year-old of Sari city were randomly stratified 390subjects were selected. The instrument used was a questionnaire with 19questions of religious identity and 18questions of sense of safety. Cronbach’s alpha was used to study the reliability and face and content validity to study the validity. To analyze the data, descriptive statistics ways and Pearson correlation coefficient were used. The findings show that there is a significant positive relationship between dimensions of religious identity and sense of safety. Also in relationship between dimensions of religious identity and sense of safety, the most relationship was between the religiosity dimension and sense of safety.

    Keywords: religiosity, religious identity, Sense of safety, Sari City
  • morad abasi * Pages 173-198

    The phenomenon of conflict in society, including Crimes that creates disrupt social order, relationships, Space Hostility between people. And field To create further tension between society and its people provides. The conflict in any society is influenced by several factors that explain the study in the same way and with the aim of Social Criminology of conflict and the factors affecting it carried in 1395. The Statistical Society is over 15 years old people in Mallard and sample size According to Formula Cochran 358 Person determination Respectively. To Trust More Questionnaires Among 400 Person To Way Sample Trade Was In a multi-stage cluster Distribution. The reliability and validity using Cronbach's alpha was obtained. Results showed that the variables of social anomy, social isolation, relative deprivation, social - economic and gender have a significant relationship with strife. The regression test results show that 28% of the variation of the dependent variable, the independent variables have been explained.

    Keywords: social criminology, The conflict between the individual, the social anomi, social control, Social isolation, exclusion Relative
  • Seyyed Reza Emaddin* Pages 199-228
    Background and Objectives

    Undoubtedly one of the concerns of the military police has long problem of recidivism and committing this robbery by thieves record is so despite the increasing number of arrests of thieves, not only reduce the occurrence of theft do not see it growing trend we also saw growth .vhdf of this study was to investigate the factors influencing the repeat robbery by thieves "record" is.

    Methodology

    The study of the nature and purpose and the nature of descriptive-survey and from the impact of variables on a causal (after the event) is Shvdkh for the implementation of the two documents (the library) Methods field ( survey) is used.

    Results

    The study tries to examine the question of repeated theft by thieves record eighth chief stations of Greater Tehran police commander Shakhshay1.kntrl thieves social Zadshdh2.hmayt Azsarqan Zadshdh3.bkargyry alternative penalties and strict enforcement of the provisions of Plys5.tnasb Zndan4.myzan authority as factors ( independent) determined and studied. finally 322 item questionnaire from thieves long to evaluate the hypothesis of the first, second, third, fifth 48 questionnaire officers qualified to assess the fourth hypothesis collect Grdyd.jht test the hypothesis test T One example of use respectively.

    Conclusion

    The study was released theft control, carry out social protection from thieves after his release, the use of alternative sentences instead of prison, increasing the powers of judicial decisions Vaqtdarplys fits the crime precise execution of punishments Brtkrar re-stealing is effective.

    Keywords: Prisons, alternative punishments, Imprisonment, theft control, repeated theft, thieves record
  • sedigheh kiani salmi *, Ali mehrabi Pages 229-266

    Security has always had wonderful effect on progress or decline of tourism industry as world second profitable industry. The aim of the present study is modeling of security and specifying on tourists’ satisfaction, faithfulness, and attraction in Isfahan. So, modeling of structural equations and AMOS has been applied. Considered the final findings of the model, among the forming factors of security, visual and touchable aspects of security with factor loading of 0.93 is in first place and skeletal facilities with factor loading of 0.90 is in second place of specifying security from the tourists’ point of view and at the third place is greeting method of citizens of Isfahan with factor loading of 0.59. Calculated correlation coefficient of 0.98 for security, satisfaction, and faithfulness indicates positive and direct relation of these factors.

    Keywords: Security, satisfaction T, ourism Loyalty, Structural Equilibrium Modeling