فهرست مطالب

مطالعات امنیت اجتماعی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 75، پاییز 1402)

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 75، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا صنعت خواه*، حمیده فلاحتی صفحات 1-26
    هدف و زمینه

    امروزه در دنیای مدرن با ورود زنان به حوزه های اقتصادی و اشتغال در محیط های اجتماعی، مساله ترس از جرم1 را به عنوان موضوعی حساس در حوزه امنیت زنان بدل کرده است. هدف اصلی تحقیق مطالعه زمینه های اجتماعی موثر بر ترس زنان از جرم  با تاکید بر عملکرد پلیس می باشد.

    روش تحقیق: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی و از نظر نوع مطالعه از نوع تحقیقات کیفی مبتنی بر روش داده بنیاد است. مشارکت کنندگان در پژوهش را 25 نفر از  دانشجویان زن در حال تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در سال 1399 می باشند. نمونه گیری به صورت هدفمند در دسترس است. از مصاحبه نیمه ساختار یافته به عنوان ابزار گرد آوری داده ها استفاده شده است. برای رسیدن به معیار قابلیت اعتماد از سه روش کنترل یا اعتباریابی توسط اعضا، مقایسه های تحلیلی و استفاده از تکنیک ممیزی بهره گرفته شده است. داده ها بر طبق رویه مبتنی بر نظریه زمینه ای در سه مرحله کدگذاری باز، انتخابی و گزینشی(محوری) تجزیه و تحلیل شده اند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    براساس یافته های به دست آمده عواملی از جمله: بی توجهی به عدالت منطقه ای، مزاحمت های خیابانی، مشاهده به عینه جرم در محل، تعرضات افاغنه و اتباع بیگانه و وضعیت اکولوژی امنیتی محلات به عنوان عوامل سبب ساز، پیگیری اخبار حوادث از رسانه ها، احساس امنیت و آرامش، تداوم اقدامات امنیتی پلیس، جلوگیری از سرقت، به عنوان عوامل زمینه ای، تعهد پلیس به مردم، رعایت حقوق شهروندی، ذهنیت به پلیس، توانایی پلیس، بی تفاوتی مدنی، فقدان نهادهای حمایتی و ضعف اعتقادات دینی و مذهبی اجتماعی و فردی به عنوان عوامل مداخله گر، آموزش در خصوص پیامدها و خطرات، تقویت امنیت شهری، بهبود عملکردی پلیس به عنوان فرایندها و عواملی از جمله: احساس ترس و استرس شدید از وقوع جرم، انتقال ترس به دیگران، از دست رفتن کارایی اجتماعی افراد به عنوان پیامدها در تحقیق معرفی شدند و در نهایت مشاهده به عینه جرم و ناامنی  به عنوان مقوله هسته شناسایی شده است.نتایج بررسی نشان می دهد که احساس ترس زنان از جرم از عوامل متعددی تاثیر می پذیرد که  دارای منشا اجتماعی و فرهنگی است و با میزان جرم و جنایت در منطقه، ساختارهای محیطی-فضایی شهر و عملکرد پلیس، ارتباط وسیع و تنگاتنگی دارد.

    کلیدواژگان: ترس از جرم، مناطق جرم خیز، نقشه فضایی جرم و جنایت، عملکرد پلیس
  • سید روح الله عقیق، کریم صالحی*، عارف برخورداری صفحات 27-57
    زمینه و هدف

    شکاف میان آرزوها با ابزار به عنوان اصلی ترین محرک پیدایش جرایم، در نظریه آنومی است که در این راستا تاثیر تحول جامعه سنتی به صنعتی، حاشیه نشینی،  فاصله های طبقاتی و بر پیدایش آنومی و رابطه آن بر وقوع بزه کاری مورد تاکید جرم شناسان قرار گرفته و از سوی دیگر بررسی دلایل وقوع انقلاب ها و شورش ها مورد توجه جامعه شناسی قرار داشته،  لکن تاثیر جامعه آنومیک اقتصادی بر گسست ملت و دولت و پیدایش جرایم امنیتی مورد توجه جرم شناسان چندانی قرار نگرفته است؛  از این رو هدف این مقاله شناسایی و اولویت بندی معیارها و شاخص های تاثیرگذاری آنومی اقتصادی بر شکل گیری جرایم علیه امنیت داخلی است.

    روش تحقیق: 

    این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی با رویکرد بنیادین است و روش تحقیق توصیفی تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات، مطالعات کتابخانه ای است.

    یافته ها و نتیجه گیری

     تقاطع دهی نظرات مختلف و متعدد جرم شناسی و جامعه شناسی با نظریه آنومی دورکیم و مرتن، بیانگر یک وجه مشترک در میان علل و عوامل جرم می باشد. تقاطع دهی نظرات مذکور بیانگر آن است که آنومی اقتصادی اگرچه ابتدایا بر بزه کاری های عمومی موثر است لکن به واسطه آنکه سبب محرومیت نسبی، احساس تبعیض و کاهش اعتماد اجتماعی شده، موجب نارضایتی اجتماعی، ناکارآمد پنداری هنجاری، فروپاشی مشروعیت هنجاری و شکل گیری بحران هویتی می گردد و از این رهگذر هنجارها دچار فروپاشی شده و با رشد فردگرایی خودخواهانه، جامعه توده وار شکل و مقصر پنداری هنجارهای اجتماعی پدیدار و پرخاشگری اجتماعی شدت گرفته و تلاش برای دگردیسی هویتی و هنجاری، ثبات سیاسی جامعه را متزلزل نموده و جرایم جمعی امنیتی شکل می گیرند. از این رو می توان بخشی از جرایم علیه امنیت را اقتصاد پایه دانست، از منظر دورکیم، آنچه موجب بحران های اجتماعی می شود نه تهی دستی یا رفاه اقتصادی،  بلکه ناگهانی  بودن تغییرات و بی تعادلی ناشی از آن است که جامعه ایران،  بیشترین تطبیق را با این نظریه دارد،  از این رو مناسب است که به جای تمرکز بر مجازات های مکافات گرا و ایجاد  فشار بر روی پلیس برای اتخاذ تسامح صفر در قبال بزه کاران مذکور،  برای برون رفت از تورم کیفری و فضای امنیتی در جامعه، ضمن ترغیب پلیس به افزایش رواداری،  با اصلاح بسترهای آنومی،  موجبات کاهش این جرایم را  فراهم ساخت و از نتایج پایدارتر آن بهره جست.

    کلیدواژگان: نارضایتی اجتماعی، ناکارآمدی هنجاری، بحران هویتی، آنومی، جرایم جمعی علیه امنیت داخلی
  • زینب رحیمی*، رویا کوچک انتظار، فرناز کشاورزی ارشدی، فریبا حسنی صفحات 89-114
    زمینه و هدف

    شناخت عوامل موثردر پایداری نظام خانواده، زمینه و بسترتاثیرگذاری برحوزه امنیت روانی و اجتماعی را فراهم می آورد. از آنجایی که اقتدارشخصی در سیستم خانواده نقش کلیدی دارد، هدف این پژوهش بررسی برازش مدل اندازه گیری اقتدارشخصی در نظام خانواده بارویکرد امنیت آفرینی در زنان قربانی همسرآزاری بود.

    روش تحقیق: 

    این پژوهش توصیفی-همبستگی با تکیه برمعادلات ساختاری است. نمونه این مطالعه،250 نفر از زنان قربانی همسرآزاری مراجعه کننده به دوایر مددکاری اجتماعی کلانتری های شهرتهران درسال1400 بودند که به صورت هدفمند انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه اقتدار شخصی درسیستم خانواده ویلیامسون، مالون وبری (1984) استفاده و به منظور بررسی برازش مدل اندازه گیری اقتدارشخصی در نظام خانواده با روش تحلیل عاملی تاییدی و از طریق نرم افزار AMOS23 مورد ارزیابی قرارگرفت.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های تحقیق نشان داد مدل اندازه گیری اقتدارشخصی در نظام خانواده پس از اصلاحات صورت گرفته، با 05/0sig< برازش خوبی را نشان داده وکلیه شاخص های نیکویی نیز، برازش مدل را تایید می کند (CFI=0/990، GFI=0/998، NFI=0/991، AGFI=0/992،PNFI=0/511، 2/476= (X2 /df براساس نتایج حاصله، زیربنای تیوریکی تحقیق معتبر بوده و مدل اندازه گیری اقتدار شخصی در نظام خانواده برای سنجش میزان این متغیر در جامعه زنان قربانی همسرآزاری از برازش مناسبی برخوردار می باشد. ازاین رو می تواند با تشخیص و یافتن راه کارهایی برای ارتقای اقتدارشخصی در خانواده های قربانی همسرآزاری در جهت ایجاد و ارتقای  امنیت آفرینی نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: امنیت آفرینی، اقتدار شخصی در سیستم خانواده، همسرآزاری
  • اصغر وثوقی اصل، هوشنگ ظهیری*، یعقوب شربتیان صفحات 115-138
    زمینه و هدف

    سرمایه اجتماعی و فرهنگی به زعم پیربوردیو نقش مهمی در ارتقای احساس امینت اجتماعی زنان دارد. هدف اصلی پژوهش مطالعه نقش سرمایه فرهنگی و اجتماعی بر احساس امنیت اجتماعی زنان سرپرست خانوار است.

    روش تحقیق: 

    روش تحقیق از نوع کمی-پیمایش، ابزار آن پرسشنامه بوده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه زنان سرپرست خانوار شهر تهران در مناطق 22 گانه بوده که تحت پوشش سازمان بهزیستی (3443 نفر) و کمیته امداد   امام خمینی (ره) (066/15نفر) بودند. مجموع زنان سرپرست خانوار شهر تهران که در این تحقیق به عنوان جامعه آماری درنظر گرفته شده و تحت پوشش یکی از دو مذکور قرار داشتند، 18509 نفر است و به روش فرمول کوکران721 نفر(حجم نمونه) انتخاب شدند.

    یافته ها و نتیجه گیری

     نتایج نشان می دهد که سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی زنان سرپرست خانوار با احساس امنیت اجتماعی آنها دارای همبستگی معنادار و مثبت بوده است.  همچنین مدل رگرسیونی نشان داد که سرمایه اجتماعی با مقدار بتای 248/0و سرمایه فرهنگی با مقدار بتای 352/0 توانسته احساس امنیت اجتماعی زنان را تبیین و پیش بینی نماید و اثر کلی گرسیون چندگانه برابر با 228/0 است. در نتیجه با افزایش میزان سرمایه اجتماعی زنان سرپرست خانوار، یعنی ارتقاء سطح اعتماد اجتماعی، افزایش میزان مشارکت اجتماعی، بهبود آگاهی اجتماعی خانوارهای زن سرپرست و نیز تراکم یافتن پیوندها و تعاملات اجتماعی زنان سرپرست خانوار، میزان احساس امنیت اجتماعی آنها در جامعه و خانواده افزایش پیدا می کند.

    کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، زنان سرپرست خانوار
  • سحر پیرجمادی، احمد محمودی*، مرتضی مطهری، سامان مهری صفحات 139-164
    زمینه و هدف

    امروزه فرآیند امنیتی، از مهم ترین و ضروری ترین مسایل برنامه ریزی در حیطه فعالیت برگزارکنندگان رقابت های ورزشی رشته فوتبال است؛ دلیل آن نیز توجه و حضور انبوه اقشار مختلف جامعه در استادیوم های ورزشی فوتبال است. در این راستا حفظ امنیت و آرامش در جامعه نیز مهم ترین وظیفه نیروی نیروی انتظامی است. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهبردهای مقابله با بروز وندالیسم در استادیوم های لیگ برتر فوتبال ایران انجام شد.

    روش تحقیق: 

    هدف پژوهش کاربردی و از نوع پژوهش های اکتشافی بود.. بدین منظور با 19 نفر از صاحب نظران به صورت قضاوتی هدف مند و با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند اشباع نظری حاصل شد. داده ها با استفاده از رویکرد اکتشافی از طریق فرآیند شناسه گذاری و تحلیل آن با استفاده از نرم افزار کیفی مکس کیودی ای انجام شد. همچنین اعتبار پژوهش با استفاده از مواردی نظیر انتخاب دقیق نمونه ها، جمع آوری و تحلیل همزمان داده ها و انسجام در روش شناسی پژوهش مورد توجه قرار گرفت و از پایایی باز آزمون استفاده گردید.

    یافته ها و نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش مولفه های نظارتی و امنیتی، آموزشی، فنی، مدیریتی، ایمنی، ارتباطاتی و محیطی از جمله راهبردهای اصلی مقابله با بروز وندالیسم شناخته شدند. همچنین با توجه به فراوانی مشاهده شده به ترتیب مفهوم امنیتی با ضریب اهمیت 133، مدیریت رویداد با ضریب اهمیت 114، زیرساخت ها و شبکه های ارتباطی هرکدام با ضریب اهمیت 102 و ارزیابی خطر با ضریب اهمیت 101 بیشترین ضرایب اهمیت را در میان سایر مفاهیم برخوردار بودند.
    نتایج پژوهش حاضر بر توجه به رویکرد نظارتی و امنیتی، آموزشی، فنی، مدیریتی، ایمنی، ارتباطاتی و محیطی در مقابله با بروز وندالیسم در استادیوم های لیگ برتر فوتبال ایران تاکید دارد. در این زمینه توجه به عواملی نظیر تدارک امکانات، کنترل محیط به وسیله دوربین دیجیتالی، حضور پلیس آموزش دیده قبل و بعد از مسابقه، تدابیر امنیتی محیط خارجی اطراف استادیوم ورزشی، نظارت ویژه تیم امنیتی در بازی های سرنوشت ساز، محافظت از اماکن ورزشی در برابر مواد سمی، قیمت مناسب بلیط با توجه به شرایط جامعه و مدیریت شرایط اطلاع رسانی و بازتاب افکار عمومی به منظور جلوگیری از بروز وندالیسم در استادیوم های ورزشی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: استادیوم، استراتژی، فوتبال، مدیریت منابع انسانی
  • کاوه امیدی ملایری، ابوالقاسم حیدرآبادی*، منوچهر پهلوان، علی اصغر عباسی اسفجیر صفحات 165-192
    هدف و زمینه

    اهمیت مطالعه در خصوص عوامل موثر بر احساس امنیت اجتماعی نیز از مهم ناشی می شود که بدون شناخت عوامل موثر و مرتبط با احساس ایمنی در افراد، تامین امنیت اجتماعی و نظم عمومی در سطح جوامع امکان پذیر نخواهد بود. ازاین رو شناخت این عوامل در ایجاد احساس امنیت اجتماعی، از پیش شرط های اساسی در برنامه ریزی جهت ارتقای سطح امنیت اجتماعی می باشد. در تحقیق حاضر تلاش شد تا نقش فضا و مکان در احساس امنیت ساکنین مسکن مهر استان تهران (مسکن مهر پردیس و مسکن مهر صفادشت ملارد) مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.

    روش تحقیق: 

    این پژوهش به روش دلفی و تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) اجرا شده است. اطلاعات تحقیق حاضر با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس مقایسات زوجی از نمونه ای متشکل از 21 کارشناس در حوزه علوم اجتماعی در سال 1400 جمع آوری شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    چنان که در جریان تحقیق مشخص شد، مدل مشتمل بر ده بعد می باشد. این ده بعد در برگیرنده بلند مرتبه سازی و قرارگیری بلوک های مسکونی، مکان یابی نامناسب در حاشیه شهر و دور بودن از خدمات شهری، عرصه های عمومی و فضای سبز، فاصله قرارگیری بلوک ها با یکدیگر، معابر، مشارکت شهروندی، روابط اجتماعی (شبکه روابط)، احساس تعلق به محله، آسایش بصری و آسایش شنوایی می باشند. رتبه نهایی معیار ها در روش تحلیل سلسه مراتبی فازی نشان می دهد که بیشترین امتیاز مرتبط با بعد فاصله قرارگیری بلوک ها با یکدیگر می باشد و پس از آن مشارکت شهروندی، روابط اجتماعی (شبکه روابط)، احساس تعلق به محله، عرصه های عمومی و فضای سبز، معابر، آسایش بصری، بلند مرتبه سازی و قرارگیری بلوک های مسکونی، آسایش شنوایی و مکان یابی نامناسب در حاشیه شهر و دور بودن از خدمات شهری در رتبه های بعدی قرار دارند.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، احساس امنیت، شهروندان، فضا، مسکن مهر
  • محمد اکبرپور*، مهسا شهبازی صفحات 193-211
    زمینه و هدف

    امروزه توسعه روستایی تا حدودی تابعی از توانمندسازی روستاییان است، زیرا تغییر و تکامل دانش، مهارت و نگرش روستاییان به توسعه روستایی منجر می شود. در این ارتباط، آموزش یکی از عوامل تعیین کننده پذیرش       روش های جدید روستاییان و استقبال از آن روش ها بوده، و در نتیجه نگرش جدیدی در آنها نسبت به فعالیت های اقتصادی در مناطق روستایی ایجاد شده و با ارتقای ظرفیت های شناختی (آگاهی و امنیت) خود، موجبات ارتقاء کیفیت زندگی خود و توسعه پایدار مناطق روستایی را فراهم می سازند. هدف از تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش بر ارتقاء کیفیت زندگی و توانمندسازی امنیت اجتماعی  روستاییان ساکن مرزی سیمان ودودان می باشد.

    روش تحقیق: 

    تحقیق حاضر، با روش توصیفی- پیمایشی و مبتنی بر تکمیل پرسشنامه، با هدف شناخت و سنجش جایگاه آموزش در توانمندسازی و ارتقاء کیفیت زندگی روستاییان مرزی روستاهای دودان و سیمان شهرستان پاوه  انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل سرپرست خانوارهای ساکن مورد مطالعه می باشد. حجم نمونه مورد بررسی برای ساکنان روستا 142 نفر بر اساس فرمول کوکران به صورت تصادفی در دسترس انتخاب شد. ابزار تحقیق پرسشنامه می باشد که روایی آن صوری و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها و نتیجه گیری

    تحقیق نشان داد، اثر آموزش روستاییان با بهبود کیفیت زندگی روستاییان (کای اسکور = 9/19) و توانمندسازی روستاییان در بحث امنیت اجتماعی(کای اسکور = 2/23) معنی دار بوده است.
    با اطمینان 95 درصد رابطه مثبت معناداری بین آموزش روستاییان با بهبود کیفیت زندگی و ارتقاء توانمندسازی روستاییان در بحث امنیت اجتماعی به صورت کلی وجود داد.

    کلیدواژگان: آموزش، توانمندسازی، امنیت اجتماعی، کیفیت زندگی، روستاهای دودان و سیمان پاوه
  • نورالدین الله دادی* صفحات 213-239
    زمینه و هدف

    سلامت اجتماعی از پارامترهای بسیار مهم و اثرگذار در مسیر توسعه هر جامعه ای محسوب می شود. سلامت اجتماعی کیفیت و چگونگی پیوستگی و تعامل فرد در اجتماع را در بر می گیرد. هرچند سلامت زنان در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی مهم ترین بنیان سلامت جامعه محسوب می شود؛ اما در مقایسه با دیگر ابعاد سلامت، سلامت اجتماعی این گروه کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این پژوهش تحلیل رابطه احساس امنیت با سلامت اجتماعی زنان شهر خرم آباد است.

    روش تحقیق

    به لحاظ روش شناسی، این پژوهش مبتنی بر استراتژی قیاسی، روش کمی، تکنیک پیمایش و ابزار پرسشنامه است. جامعه مورد مطالعه زنان 15 تا 64 سال شهر خرم آباد و حجم نمونه 400 نفر است. احساس امنیت اجتماعی در قالب 6 بعد با پرسشنامه محقق ساخته و سلامت اجتماعی در 5 بعد با استفاده از مقیاس کییز سنجیده شده است. داده های تحقیق بر اساس نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و پرسشنامه جمع آوری شدند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین احساس امنیت فکری و سلامت اجتماعی 54/0، بین احساس امنیت هویتی و سلامت اجتماعی 57/0، بین احساس امنیت اجتماعی سلامت اجتماعی 65/0، بین  احساس امنیت سیاسی و سلامت اجتماعی 34/0، بین احساس امنیت فرهنگی و سلامت اجتماعی 53/0 و بین احساس امنیت اقتصادی با سلامت اجتماعی زنان شهر خرم آباد 46/0 رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون چند متغیره نشان می دهد که احساس امنیت به میزان 43/0 بر سلامت اجتماعی اثر می گذارد؛ یعنی43 درصد از متغیر سلامت اجتماعی به عنوان متغیر وابسته به واسطه احساس امنیت قابل تبیین و پیش بینی است.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، زنان، احساس امنیت، فرهنگی، خرم آباد
|
  • Alireza Sanatkhah *, Hamideh Falahati Pages 1-26
    Background and purpose

    Nowadays, in the modern world, as women have gotten involved in economic fields and employment in social environments, the issue of fear of crime has become a sensitive issue in the field of women’s security. The present research is aimed to study the social contexts affecting women's fear of crime with an emphasis on police performance.

    Method

    The present research in terms of purpose is of applied type, and in terms of the method is of descriptive type, and in terms of study is of qualitative research type based on the “foundation data method”. The participants in the research are 25 female students studying at Islamic Azad University, Kerman branch in 2020. Target-oriented sampling is available. A semi-structured interview has been used as a data collection tool. To reach the criterion of reliability, three methods have been used: control or validation by members, analytical comparisons, and the use of audit techniques. The data have been analyzed in compliance with the procedure based on grounded theory in three stages: open, selective, and pivotal coding.

    Findings & conclusion

    Based on the findings of the study, factors such as: disregarding regional justice, street disturbances, witnessing the crime while it is being committed, assaults by Afghans and foreign nationals, and the state of security ecology of the neighborhoods as causative factors, monitoring news of incidents via the media, security feeling and peace, continuation of police security measures, theft prevention, as background factors, commitment of the police to the people, observance of citizen's rights, mentality towards the police, the police ability, civil indifference, the lack of support institutions and the weakness of social and individual religious beliefs as intervening factors, training on the consequences and risks, strengthening urban security, improving police performance as processes and factors have been identified. Some factors such as the feeling of fear and extreme stress from the occurrence of crime, transfer of fear to others, and loss of people's social efficiency were introduced as consequences in the research, and finally, witnessing crime and insecurity were identified as core issues.The results of the survey show that women's fear of crime is influenced by numerous factors that have social and cultural origins and have a close and broad relationship with the crime rate in the region, the city's environmental-spatial structures, and police performance.

    Keywords: : Fear of crime, prone to crime areas, spatial map of crime, police performance
  • Seyyed Ruholah Aqeeq, Karim Salehi *, Aref Barkhordari Pages 27-57
    Background and purpose

    The gap between desires and tools as the main driver of the occurrence of crimes is in the theory of anomie. In this regard, the impact of the transformation of traditional society into an industrial one, marginalization, class gaps, and the origin of anomie and its relationship with the occurrence of delinquency have been emphasized by criminologists. On the other hand, the causes of revolutions and riots have been the focus of sociology, but the impact of the anomic economic society on the breakup of the nation and the government and the emergence of security crimes has not been sufficiently paid attention to by many criminologists. Hence, the present article aims to identify and prioritize the criteria and indicators of the impact of economic anomie on the formation of crimes against internal security.

    Method

    The research, in terms of objective, is applied type with a fundamental approach, and the method of descriptive-analytical research and library studies is used for collecting information.

    Findings & conclusion

    The intersection of different and numerous opinions on criminology and sociology with Durkheim and Merten's theory of anomie shows there is a common aspect among the causes and agents of crime. The intersection of the mentioned opinions shows that although economic anomie initially affects public crimes, due to the fact that it causes relative deprivation, discrimination feeling, and reduction of social trust, it causes social dissatisfaction, ineffective normative thinking, and the collapse of normative legitimacy and the formation of an identity crisis. Due to this, norms have collapsed and with the growth of selfish individualism, mass society has been formed, the blaming and condemning of emerging social norms and social aggression have intensified, and efforts made to transform identity and norms; have made shaky the political stability of society, and collective security crimes are formed. Hence, part of the crimes against security can be considered as the basic economy. From Durkheim’s point of view, what causes social crises is neither poverty nor economic prosperity, but rather than that it is the suddenness of changes and the resulting imbalance, which Iran’s society is most compatible with this theory. Therefore, it is appropriate that rather than focusing on retributive punishments and putting pressure on the police to adopt zero tolerance towards the mentioned criminals pave the ground for the reduction of these crimes in order to get out of the criminal inflation and the security atmosphere in the society, while encouraging the police to enhance tolerance, by correcting the bases of anomie, and benefit from its more stable results.

    Keywords: Social dissatisfaction, normative dysfunction, Identity Crisis, Anomie, collective crimes against internal security
  • Zainab Rahimi *, Roya Kochak Entezar, Farnaz Keshavarzi Arshadi, Fariba Hasani Pages 89-114
    Background and purpose

    Recognition of the effective factors in the stability of the family system provides the background and platform for influence in the field of psychological and societal security. Whereas personal authority plays a key role in the family system, the present research aims to examine the fit of the personal authority measurement model in the family system and its effectiveness in creating security among women who are victims of spousal abuse.

    Method

    The present research is a descriptive-correlational one based on structural equations. N= 250 female victims of spousal abuse who referred to the social work departments of Tehran police stations in 1400. They were purposefully selected and examined. To collect data, Williamson, Malone Webery (1984) personal authority questionnaire in the family system was used and in order to check the fit of the personal authority measurement model in the family system, it was evaluated by confirmatory factor analysis method and through AMOS23.

    Findings & conclusion

    The findings of the research showed that the model for measuring personal authority in the family system after applying revisions showed a good fit with sig < 0.05 and all goodness indicators also confirm the fit of the model (CFI=0.990, GFI =0/998, NFI=0/991, AGFI=0/992, PNFI=0/511, 2/476= X2 /df) Based on the results, the theoretical foundation of the research is valid and the model of measuring personal authority in the family system is suitable for measuring the level of this variable in the society of women who are victims of spousal abuse. Hence, while identifying and finding ways to promote personal authority in the families of victims of spousal abuse it can play a role in establishing and promoting security.

    Keywords: creating security, personal authority in the family system, spousal abuse
  • Asghar Vosoughi, Hoshang Zahiri *, Yaghob Sharbatian Pages 115-138
    Background and purpose

    According to Pierre Bourdieu, social and cultural capital play an important role in promoting women's social security feeling. The present research mainly aims to study the role of cultural and social capital in the social security feeling of female heads of household. 

    Method

    The research method is of quantitative-survey type, and the tool was a questionnaire. The statistical population of this research included all female heads of households in Tehran city in all the 22 districts, which were supported by the “Welfare Organization” (N=3443) and the Imam Khomeini Relief Committee (RA) (N=15.066). The total number of female heads of households in Tehran, who were under consideration as a statistical population in this research and were supported by one of the two above-mentioned bodies, is 18,509 people, and 721 people (sample size) were selected using the Cochran formula.

    Findings & conclusion

    The results show that the social capital and cultural capital of women heads of households have a significant and positive correlation with their social security feeling. Also, the regression model showed that social capital with a beta value of 0.248 and cultural capital with a beta value of 0.352 have managed to explain and forecast women's social security feeling, and the overall impact of multiple regression is 0.228. As a result, by increasing the amount of social capital of female heads of households, i.e. improving the level of social trust, increasing the level of social participation, improving the social awareness of female headed households, as well as increasing the density of social connections and interactions of female headed households, the level of their social security feeling in society and family increases.

    Keywords: Security, Social security feeling, social capital, Cultural Capital, and women heads of the household
  • Sahar Pirjamadi, Ahmad Mahmoudi *, Morteza Motahhari, Saman Mehri Pages 139-164
    Background and purpose

    Nowadays, the security process is among the most important and essential planning issues in the realm of the activity of the football competitions’ organizers; because football is the center of attention and many people belonging to various classes of society presence are interested in watching football matches in stadiums. In this regard, maintaining security and peace in the society is the most important task of the police force. Therefore, the present research was carried out with the aim of identifying strategies to combat vandalism in the stadiums of the Premier Football League of Iran.

    Method

    The present research aims to achieve applied outcomes and was of exploratory type. For this purpose, theoretical saturation was achieved with 19 experts in a purposeful judgment and using in-depth and semi-structured interviews. The data was collected using an exploratory approach through the identification process and its analysis using the qualitative software: MaxQD. Also, the validity of the research was taken into consideration by using issues such as the accurate selection of samples, simultaneous data collection and analysis, consistency in the research methodology, and the repeated reliability of the test.

    Findings & conclusion

    According to the findings of the research, the monitoring and security, educational, technical, managerial, safety, communication, and environmental components were recognized as the main strategies to combat the occurrence of vandalism. Also, according to the observed frequency, the concept of security with an importance factor of 133, event management with an importance factor of 114, infrastructure and communication networks each with an importance factor of 102, and risk assessment with an importance factor of 101 had the highest importance coefficients among other concepts.
    The results of the current research emphasize the attention paid to the supervisory and security, educational, technical, managerial, safety, communication, and environmental approaches in combating the occurrence of vandalism in the stadiums of the Premier Football League of Iran. In this context, attention should be paid to factors such as the provision of facilities, control the stadium by digital cameras, the presence of trained police before and after the match, security measures of the external environment around the sports stadium, special supervision of the security team in decisive games, protection of sports venues against poisonous substances, the appropriate price of the ticket is suggested taking into account the conditions of society and the management of information conditions and the reflection of public opinion in order to prevent the occurrence of vandalism in sports stadiums.

    Keywords: stadium, Strategy, football, human resources management
  • Omidi Kaveh, Abolghasem Heidarabadi *, Manouchehr Pahlavan, Ali Asghar Abbasi Asfajir Pages 165-192
    Background and purpose

    The importance of studying the factors affecting social security feeling also emanates from the fact that without recognizing the factors that are effective and related to the feeling of safety in individuals, it will not be possible to ensure social security and public order at the level of societies. Therefore, recognizing these factors in creating social security feeling is one of the basic prerequisites in planning to improve the level of social security. In this research, an attempt was made to investigate and analyze the role of space and place in the security feeling of the residents of Mehr housing in Tehran province (Mehr Pardis Housing and Mehr Safadasht Mallard Housing).

    Method

    This research was carried out using Delphi method and Fuzzy Analytic Hierarchy Process (FAHP). The information of the present research was collected using a researcher’s questionnaire based on pairwise comparisons from a sample consisting of 21 experts in the field of social sciences in the year 2021.

    Findings & conclusion

    As it came out during the research, the model consists of ten dimensions. These ten dimensions include high ranking and placement of residential blocks, inappropriate location on the outskirts of the city and being far from urban services, public areas and green belts, the distance between the blocks, roads, citizens’ participation, social relations( relationship network), feeling of belonging to the neighborhood, visual comfort and hearing comfort. The final rank of the criteria in the FAHP method shows that the highest score is related to the dimension of the distance between the blocks, followed by citizens’ participation, social relations (relationship network), sense of belonging to the neighborhood, public areas and green belts, roads, visual comfort, high-rise construction and deployment of residential blocks, hearing comfort and inappropriate location on the outskirts of the city and being far from urban services centers are in the next ranks.

    Keywords: social security, security feeling, Citizens, space, Mehr housing
  • Mohammad Akbarpour *, Mahsa Shahbazi Pages 193-211
    Background and purpose

    Nowadays, rural development is to some extent a function of empowering villagers, because the change and evolution of knowledge, skills, and attitudes of villagers leads to rural development. In this regard, education is one of the determining factors for the acceptance of new methods by the villagers and the welcoming of those methods, and as a result, a new attitude has been established in them towards economic activities in rural areas and by improving its awareness capacities (awareness and security) provide the means to improve the quality of life and sustainable development of rural areas. The present research aims to investigate the impact of training on improving the quality of life and empowering the social security of the villagers living in the border areas of Siman and Doudan.

    Method

    The current research was carried out using the descriptive-survey method and based on questionnaire completion, to identify and measure the role of training in empowering and improving the quality of life of border villagers in Doudan and Siman villages of Paveh city. The studied community includes the head of the studied resident households. The size of the studied sample for the residents of the village was 142 randomly selected based on the Cochran formula. The research tool is a questionnaire whose face validity and reliability were confirmed using Cronbach’s alpha coefficient.

    Findings & conclusion

    The research indicated that the impact of educating the villagers via improving the quality of life of the villagers (Chi score = 19.9) and empowering the villagers with regard to social security (Chi score = 23.2) has been significant.
    With 95% confidence, it could be argued that in general there was a significant positive relationship between training the villagers and the improvement of their quality of life and their empowerment with regard to social security.

    Keywords: Training, Empowerment, social security, Quality of Life, Doudan, Siman villages of Paveh
  • Nouredin Alahdadi * Pages 213-239
    Background and purpose

    Social health is among the most important and effective parameters in the development of any society. Social health includes the quality and manner of a person's connection and interaction in society. Although women's health in physical, mental, and social dimensions is considered the most important foundation of society's health; compared to other dimensions of health, the social health of this group has not received adequate attention. The present research aims to analyze the relationship between security feeling and the social health of women in Khorramabad city.

    Method

    In terms of method the research is based on a comparative strategy, quantitative method, survey technique, and questionnaire tool. The studied population is women ranging from 15 to 64 in Khorramabad and N= 400. The social security feeling has been measured by taking into consideration 6 dimensions with a researcher-made questionnaire, and social health has been measured in 5 dimensions using the Keys scale. Research data was collected based on multi-stage cluster sampling and questionnaires.

    Findings & conclusion

    The findings of the research indicate that there is a significant relationship between the feeling of intellectual security and social health (0.54); between the feeling of identity security and social health (0.57); between the feeling of social security and social health (0.65); between the feeling of political security and social health ( 0.34. ), between the feeling of cultural security and social health (0.53) and between the feeling of economic security and social health of women living in Khorramabad city (0.46). Also, the results of multivariate regression indicate that security feeling affects social health (0.43).That is to say 43 percent of the social health, the variable can be explained and forecasted as a dependent variable through the security feeling.

    Keywords: social health, Women, security feeling, cultural, Khorramabad