فهرست مطالب

Journal of Medicinal Herbs
Volume:5 Issue: 3, Autumn 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم محمدی فارسانی *، عبدالله قاسمی پیربلوطی صفحات 113-120

    در زیست فناوری همواره به بررسی مسیرهای جایگزین برای تولید ترکیبات طبیعی توجه می شود. سیستم های کشت سلول و اندام گیاهی برای تولید متابولیت های ثانویه ای که اهمیت تجاری در صنایع غذایی و دارویی دارند قابل جایگزینی می باشند. با این حال، تقریبا تعداد کمی از محیط های کشت این ترکیبات را سنتز می کنند و میزان این سنتز و مدت زمانی که صرف می کند قابل مقایسه با استفاده از یک گیاه کامل می باشد. روش هایی شامل تغییر محیط کشت (افزودن مواد مغذی و هورمونی) و شرایط محیطی (تغییرات دما، pH و اسمزی) و همین طور از مواد استخراجی و ترکیبی نیز در این راهبردها استفاده می شده است. امروزه از دستکاری ژنتیکی مسیرهای بیوسنتتیک با استفاده از مهندسی متابولیکی که امروزه برای بهبود تولیدات متابولیت های مورد نیاز تکنیکی قدرتمند شده است استفاده می شود. نتایج مطالعات انجام شده نشان می دهد که هم الیسیتورهای زیستی و هم غیر زیستی سنتز متابولیت های ثانویه را در محیط کشت سلول های گیاهی افزایش می دهند.

    کلیدواژگان: متابولیت ثانویه، کشت سلول گیاهی، الیسیتور، مسیرهای سیگنال رسانی
  • مهران مجرد آشنا آباد، علی سنبلی *، ناصر نصیری صفحات 121-126
    مقدمه و هدف

    جنس Tanacetum L. متعلق به قبیله بابونه (Anthemideae) از تیره کاسنی (Asteraceae) است. بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده تعداد گونه های این جنس در ایران 36 گونه است که تعداد 12 گونه آن انحصاری ایران می باشد. هدف از این تحقیق استخراج و شناسائی ترکیبات شیمیائی اسانس گونه Tanacetum chiliophyllum var. oligocephalum است که برای اولین بار گزارش می شود.

    روش تحقیق

    اندام هوائی این گیاه در زمان گلدهی کامل از استان آذربایجان غربی، شهر نقده جمع آوری و به روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. اسانس به دست آمده با استفاده از سولفات سدیم آبگیری و توسط دستگاه های GC-FID و GC-MS آنالیز و شناسائی شد.

    نتایج و بحث

    راندمان اسانس بر اساس وزن اسانس نسبت به وزن خشک گیاه معادل 5/0 درصد به دست آمد. در کل 7/99 درصد ترکیبات اسانس شامل 27 ترکیب شناسایی گردید. 1و8-سینئول با 8/28 درصد، کامفور با 8/12 درصد، سانتولینا الکل با 7/11 درصد و لینالول با 1/7 درصد به عنوان ترکیبات اصلی شناسائی شدند.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    گونه های مختلف جنس Tanacetum دارای ترکیبات با ارزش داروئی هستند. اسانس گونه مطالعه شده با توجه به درصد بالای 1و8-سینئول، کامفور و لینالول که از ترکیبات داروئی مهم هستند می تواند به عنوان منبع طبیعی این ترکیبات مد نظر قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: اسانس، Tanacetum، کمپوزیته، اوکالیپتول، کامفور
  • امیرپویا قندهاری یزدی*، آلاله نیکویی، لیلا صداقت بروجنی صفحات 127-135
    مقدمه و هدف

    با توجه به عوارض دارو های شیمیایی امروزه طب گیاهی مورد توجه قرار گرفته است. دارچین از تیره برگ بو[1] است که در غذاها به عنوان ادویه و در داروها استفاده می شود. دارچین دارای خواص ضدمیکروب، آنتی اکسیدان، آنتی دیابت ضد ویروس و ضد اسپاسم، ضد نفخ، افزایش دهنده تعریق بدن، گرم کننده و محرک رحم می باشد. اسانس دارچین خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد که احتمالا این آثار مربوط به محتوی ارتومتوکسی سینامالدئید است. عصاره دارچین دارای ترکیباتی مثل اوژنول می باشد که باعث به وجود آمدن خاصیت فیبرینولیتیک در آن می شود. دارچین و ترکیبات آن می توانند روی سیستم اعصاب مرکزی نیز اثر گذاشته و باعث کاهش درد شوند همچنین ترکیبات موجود در دارچین باعث تقویت عمل انسولین و کاهش مقاومت انسولینی می شود که باعث اثر مثبت بر گلوکز سطح خون می شود. یکی از مهمترین اثرات درمانی دارچین افزایش میل جنسی می باشد. افزایش هورمون ها را می توان به اثر مستقیم یا غیر مستقیم ترکیبات دارچین به ویژه سینامالدئید در افزایش سنتز نیتریک اکسید دانست. دارچین دارای ترکیبات فرار و غیر فرار فنلیک و غیر فنلیک می باشد که باعث به وجود آمدن خاصیت آنتی اکسیدانی در دارچین می شود.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    با توجه به خواص ذکر شده برای دارچین و عصاره آن، هم چنین سهولت در استخراج عصاره و قیمت مناسب آن می توان در صنایع دارویی و مواد غذایی از آن استفاده نمود.در صنعت موادغذایی از خواص آنتی میکروبیالی و آنتی اکسیدانی آن و حتی در صنایع بسته بندی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی می توان از آن استفاده نمود.

    کلیدواژگان: دارچین، آنتی اکسیدان، کاهش درد، تولید مثل فیبرینولیتیک، دیابت
  • مریم وکیل زاده انارکی، فروغ مرتضایی نژاد *، فریبا خلیل، محمد مهدی قیصری، مهتاب اصفهانی زاده حسین پور صفحات 137-142
    مقدمه و هدف

    زردچوبه با نام علمی (Curcuma longa L.)از خانواده زنجبیل(Zingiberaceae)، گیاهی چندساله، دارویی و دارای ریزوم میباشد. این گیاه دارای خواص دارویی بسیار زیادی از جمله خاصیت ضد سرطان، ضد باکتری و ضد هپاتیت است. در این تحقیق اثر غوطه وری ریزوم های زردچوبه در اسید جیبرلیک و اسید سالیسیلیک بر متابولیت های ثانویه موجود در برگ این گیاه مورد بررسی قرار گرفت.

    روش تحقیق

    به منظور بررسی اثر اسید جیبرلیک و اسید سالیسیلیک بر برگ گیاه زردچوبه، ریزوم های تایلندی این گیاه که به مدت دو سال در شرایط گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) رشد داده شده بودند قبل از کشت در غلظت ppm 150اسید جیبرلیک به مدت چهار ساعت و غلظت ppm 400اسید سالیسیلیک به مدت یک ساعت غوطه ور گردید. آزمایش در شرایط گلخانه ای بصورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. بعد از کامل شدن طول دوره رشد، برگ تیمارها توسط دستگاه سوکسله با حلال پترولیوم اتر عصاره گیری شد و در نهایت شناسایی ترکیبات موجود در برگ این گیاه با استفاده از دستگاه GC/MS صورت گرفت.

    نتایج و بحث

    بیشترین متابولیت های موجود در برگ شامل کامفور، پینن، بتا-اسیمن و 8 -1سینئول می باشد. کاربرد اسید جیبرلیک منجر به افزایش کامفور، 8 -1سینئول، کامفن،α-پینن و همچنین ترکیبات ترپنی جدید مانند ویتامینE ، α-توژن و لیمونن در برگ این گیاه گردید. کاربرد اسید سالیسیلیک منجر به افزایش متابولیت هایی همچون کامفور، 8 -1سینئول، کامفن در برگ این گیاه گردید.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    در تولید متابولیک، با توجه به خواص دارویی گیاه زردچوبه، متابولیت های ثانویه ای که خواص دارویی گوناگون دارند می تواند توسط تنظیم کننده های رشد افزایش یابد. از آنجایی که زردچوبه به دلیل داشتن متابولیت های بسیار مهم یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم در طب سنتی و مدرن می باشد، کاربرد اسید جیبرلیک و اسید سالیسیلیک باعث افزایش متابولیت های ثانویه در این گیاه گردیده است که می تواند نوع هر متابولیت براساس نتایج این تحقیق افزایش یابد.

    کلیدواژگان: زردچوبه، اسید جیبرلیک، اسیدسالیسیلیک، متابولیت ثانویه، GC-MS
  • حسن نورافکن*، فاطمه سفیدکن، سیدامیر موسوی، مظفر شریفی، احمد خلیقی صفحات 143-150
    مقدمه و هدف

    به لیمو با نام علمی Lippia citriodora H.B.K سال هاست به عنوان یک گیاه دارویی و معطر کشت شده و مورد مصرف قرار می گیرد. تکثیر جنسی به لیمو به علت عدم جوانه زنی بذر معمول نیست و تکثیر آن غیرجنسی انجام می شود. انتخاب محیط کشت مناسب یکی از ضرورت های موفقیت در کشت بافت است.

    روش تحقیق

    به منظور ارزیابی اثرات 10 محیط کشت مورد استفاده در تحقیقات کشت بافت (1- MS حاوی BAP (3 mgL-1) + IBA (0.1 mgL-1) + زغال فعال (1 gL-1)، 2- MS حاوی BAP (1 mgL-1) +IBA (0.5 mgL-1) + زغال فعال (1 gL-1)، 3- 1/2MS، 4- MS حاوی BAP (5 mgL-1)، 5- MS حاوی BAP (1 mgL-1)، 6- MS حاوی زغال فعال (1 gL-1)، 7- MS حاوی BAP (1 mgL-1) + زغال فعال (1 gL-1)، 8- MS حاوی BAP (1 mgL-1) + نیترات نقره (5 mgL-1)، 9- MS حاوی نیترات نقره (5 mgL-1) و 10- شاهد (MS)) بر صفات مورفوفیزیولوژیک به لیمو، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و سه ریزنمونه در هر تکرار انجام شد.

    نتایج و بحث

    نتایج اثرات مثبت BAP (5 mgL-1) و تا حدودی زغال فعال را بر بسیاری از شاخص های رشد نشان داد ولی برخلاف انتظار، نیترات نقره تاثیری روی کاهش پیری و نکروز برگ نشان نداد.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    با توجه به یافته ها می توان محیط کشت چهارم (MS حاوی BAP (5 mgL-1)) را با داشتن بالاترین میزان از شاخص های وزن تر شاخساره، تعداد برگ، تعداد میانگره، تعداد شاخه، وزن تر ریشه، قطر کالوس و وزن خشک ریشه به عنوان محیط مناسب کشت بافت در شرایط آزمایشی اشاره شده انتخاب و معرفی نمود.

    کلیدواژگان: به لیمو، بنزیل آدنین، کشت بافت، گیاهان دارویی، BAP
  • محمود بخشی نژاد *، جمشید پیک فلک صفحات 151-156
    مقدمه و هدف

    سایر فعالیت های کشاورزی و حتی جایگزین نمودن کشت محصولات جدیدی مانند گیاهان دارویی به جای محصولات سنتی در استان گیاهان دارویی از این جهت که مواد اولیه لازم را برای تولید صنایع داروسازی فراهم می نماید ،یکی از محصولات اساسی کشور محسوب می شوند، از طرفی نقش روستاه ها، در توسعه اقتصادی، نقشی محوری،کلیدی و بی بدیل است، که برای رسیدن به این امر باید فرصته ای افزایش درآمد در روستاه ها فراهم شود، و یکی از این فرصتها در استان چهارمحال و بختیاری تولید گیاهان دارویی در کنار است. در این پژوهش ابعاد اقتصادی بهره برداری از بادام کوهی به عنوان یکی از گونه های دارویی بومی استان، مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش تحقیق

    داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه با نمونه گیری تصادفی ساده به دست آمده و با استفاده از شاخص هزینه منابع داخلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند،

    نتایج و بحث

    نتایج حاصله حاکی از آن است که استان چهارمحال و بختیاری، در تولید این محصول دارای مزیت نسبی بالقوه ای است و جمع آوری و فروش بادام کوهی از مناطق مستعد این محصول سود خالصی معادل چهارمیلیون و یکصد وسی هزارریال برای کشاورزان در بر دارد.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    با توجه به اینکه بادام کوهی بومی مناطق زاگرس در کشور می باشد، سازمان جهاد کشاورزی استان آموزشهای لازم را برای کاشت و داشت و برداشت این محصول از روش های موثر به کشاورزان ارائه نماید. در این صورت علاوه بر افزایش درآمد کشاورزان ، مواد اولیه لازم برای تولید برخی دارویی فراهم شده و همچنین از مهاجرت رستاییا ن به شهرها می کاهد.

    کلیدواژگان: بادام کوهی، چهارمحال و بختیاری، هزینه منابع داخلی، مزیت نسبی، زاگرس
  • زیبا فولادوند *، بهمن فاضلی نسب، رضا دریکوند، عبدالله قاسمی پیربلوطی صفحات 157-163
    مقدمه و هدف

    پروانش، گیاهی دارویی، حاوی بیش از 130 نوع آلکالوئید ایندولی ترپنوئیدی، دو آلکالوئید دایمری وین بلاستین و وین کریستین، دارای خاصیت ضد توموری و در درمان بسیاری از سرطان ها بکار می روند. در این پژوهش، هدف تعیین ترکیب هورمونی برای تولید کالوس و سوسپانسیون سلولی می باشد. روش تحقیق: آزمایشکالوس زایی در قالب طرح فاکتوریل با سه عامل، ریز نمونه و سطوح هورمون هایBAP و 2, 4-D اجرا شد. بافت برگ در تعداد کمی از تیمارها، کالوس زایی بالاتری ولی قطعات ساقه در تیمارهای هورمونی مختلف، سطوح متوسطی از کالوس زایی را داشتند. در آزمایش سوسپانسیون سلولی از طرح آماری کاملا تصادفی با شش تیمار هورمونی مختلف (KN، BAP و 2, 4-D) در سه تکرار استفاده شد نتایج و بحث:تجزیه واریانس صفت تعداد سلول، برای تیمارهای سوسپانسیونی نشان داد که بین تیمارهای مختلف در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنی دار وجود دارد و تیمار دوم بیشترین تعداد سلول را در بازه های زمانی مساوی در مقایسه با دیگر ترکیبات هورمونی تولید کرده است. تجزیه واریانس وزن خشک سلول ها نشان داد که بین تنظیم کننده های مختلف در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنی داری وجود دارد، به طوری که تیمار سوم بالاترین تولید بیوماس را داراست. توصیه کاربردی/ صنعتی: در این پژوهش با توجه به نتایج به دست آمده می توان در تولید انبوه این گیاه دارویی در شرایط درون شیشه ای از میزان mg/l5/2 هورمون توفوردی و mg/l 2 بنزیل آمینوپورین در محیط تولید کالوس در بافت برگ و ساقه این گیاه مناسب است،

    کلیدواژگان: کالوس، سوسپانسیون، برگ، ساقه، تنظیم کننده های رشد
  • زینب دهقان *، سید مهدی امامی، فاطمه سفیدکن صفحات 165-167
    مقدمه و هدف

    یکی از گیاهان معطر و دارویی خانواده نعاعیان در ایرانZiziphora clinopodioides Lam (کاکوتی کوهی) است. اسانس این گونه حاوی پولگون است و از آن به عنوان آرام بخش، مقوی معده، در درمان سرماخوردگی، افسردگی، اسهال، سرفه، میگرن، تب و به عنوان ضد عفونی کننده استفاده می شود. این تحقیق با هدف شناسایی ترکیب های شیمیایی اسانس گونه داروییZiziphora clinopodioides Lam در شهرستان تویسرکان به عمل آمد.

    روش تحقیق

    اندام های هوایی گیاه مورد نظر در مرحله گلدهی کامل از تویسرکان، استان همدان جمع آوری شد. ترکیبات تشکیل دهنده اسانس با استفاده از دستگاه هایGC و GC/MS مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند.

    نتایج و بحث

    نتایج شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه کاکوتی نشان داد که مهترین ترکیبات موجود در اسانس اندام هوایی گونه مذکور پولگون، کاریوفیلین و 1و8-سینئول بودند.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    با توجه به این که مصرف داروهای گیاهی برای درمان بسیاری از بیماری ها در حال افزایش است، گیاه کاکوتی به دلیل حضور پولگون در اسانس آن، اثرات آنتی اکسیدانی بالایی دارد.

    کلیدواژگان: اسانس، پولگون، Ziziphora clinopodioides، رویشگاه، سینئول و تویسرکان
|
  • Maryam Mohammadi Farsani *, Abdollah Ghasemi Pirbalouti Pages 113-120

    In biotechnology has been concentrated to review alternative routes for the production of natural compounds. Plant cell culture systems are viable alternatives for the production of secondary metabolites that are of commercial importance in food and pharmaceutical industries. However, relatively very few cultures synthesize these compounds over extended periods in amounts comparable to those found in whole plants. Various strategies have been employed to increase the production of secondary metabolites in cell cultures. These include manipulation of culture media (hormonal and nutrient stress) and environmental conditions (temperature, pH and osmotic stress), precursor addition, elicitation and combination of these strategies. Nowadays, genetic manipulation of biosynthetic pathways by metabolic engineering has also become a powerful technique for enhanced production of desired metabolites. Studies have shown that both biotic and abiotic elicitors synthesis of secondary metabolites increases in plant cell culture medium.

    Keywords: Secondary Metabolites, Plant Cell Culture, Elicitor, Signaling pathway
  • Mehran Mojarrad Ashenaabad, Ali Sonboli *, Naser Nasiri Pages 121-126
    Background & Aim

    The genus Tanacetum L. belongs to the family Asteraceae and tribe Anthemideae. According to the recent findings the number of Tanacetum species in Iran is 36, of which 12 are endemic. In this study the essential oil composition of Tanacetum chiliophyllum var. oligocephalum was investigated for the first time.   Experimental: The plant was collected during flowering stage from west Azerbaijan province of Iran, Naghadeh. The essential oil was isolated by hydrodistillation and analyzed by GC-FID and GC-MS.

     Results & Discussion

    The oil with the yield of 0.5% (w/w) based on the dry weight of plant was analyzed by GC-FID and GC-MS and identified. Twenty-seven components were identified representing 99.7% of the total essential oil. 1,8-Cineole (28.8%), camphor (12.8%), santolina alcohol (11.7%) and linalool (7.1%) were determined as major compounds. Recommended applications/industries: Different members of the genus Tanacetum have compounds with high medicinal value. Essential oil of the studied species with respect to the high amount of 1,8-cineole, camphor and linalool can be considered as a natural source of these valuable medicinal compounds.

    Keywords: Volatile, oil, Tanacetum, Eucalyptol, Camphor, Iran
  • Amir Pouya Ghandehari Yazdi *, Alaleh Nikooie, Leila Sedaghat Boroujeni Pages 127-135
    Background & Aim

    Considering the inevitable side effects of chemical drugs, nowadays, herbal medicine has gained a special importance. Cinnamon of Lauraceae Family, is commonly used as a food spice and medicine. It is famous to be, antimicrobial, anti-oxidant, anti-diabetic, anti-viral, and antispastic. It also prevents abdominal bloating, increases sweating and uterus muscle constrictions. Cinnamon’s essence is known to have anti-fungal and antibacterial effects, which most presumably reflects the presence of ortho methoxy cinnamic aldehyde components in it (OR which is due to the presence of ortho methoxy cinnamic aldehyde components). Cinnamon extracts contain eugenol compounds which characterizes the fibrinolytic effects of it.Furthermore, Cinemon and its derivatives can also influence the central nervous system and alleviate the pain. Additionally, cinnamon compounds can influence insulin effects and reduce the insulin resistance and consequently result in positive effects on blood sugar level. One of its most important effects is the effect on increased sexual drive. Direct or indirect effect of cinemon compounds in increasing hormonal production and release could well be due to increase of nitric acid synthesis. It also contains volatile and non-volatile non-phenolic ingredients that most probably bring about its anti-oxidant effects.  Recommended applications/industries: Considering the mentioned effects of cinnamon and its extracts and additional ease of extraction and its cost effectiveness, it can be easily used in pharmaceutical and food industries. In food industry, it's anti-microbial and anti-oxidants effects and even for packaging strategies as a natural conservator cinnamon can be an effective candidate.

    Keywords: Cinnamon, Antioxidant, Fibrinolyticre production, Reduce of pain, diabetes
  • Maryam Vakilzade Anaraki, Forough Mortazaeinezhad *, Fariba Khalili, Mohamad Mahdi Gheisari, Mahtab Esfahanizadeh Hosseinpoor Pages 137-142
    Background & Aim

    Turmeric, scientifically named (Curcuma longa L.), a member of ginger (Zingiberaceae) family, is a perennial plant, with pharmaceutical properties and with a rhizome. This plant has many medicinal characteristics including anti-cancer, anti-bacteria and anti-hepatitis properties. Experimental: To study the effects of Gibberellic acid and Salicylic acid on leaf, the rhizome was obtained from Thailand and was cultured for two years in the greenhouses of Khorasgan University (Isfahan). Before culture, the rhizome was soaking in 150 ppm of Gibberellic acid for four hour and 400 ppm of Salicylic acid for one hour. The rhizomes were then planted in three blocks in the model of randomized complete blocks. The extract was taken by soxhlet afterwards. Detection of the substances was done by GC/MS.  

    Results & Discussion

    Metabolic analysis on the plant showed that most of the metabolites on the leaf include Camphor, pinene, beta- Ocimene  and 1,8 Cineole. Consequence of using Gibberllic acid is increasing the amount of Camphor, 1,8 Cineole, Camphene, α-pinene and new terpen components such as Vitamin E, α-Thujone and Limonene in leaves of this plant, also amount of some metabolites such as Camphor, 1,8 Cineole, Camphene increased by using of salicylic acid. Recommended applications/industries: Considering the medicinal specifications of curcuma,in metabolic productionthe amount of some secnedary metabolits can be increased by Growth regulators. because of having some important metabolites curcuma is one of the most important medicinal plants in our traditional and modern medicin.increasing in amount of seconedary metabolites is the result of using Gibbrllic acid and salicylic acid that can make a variety in both number and amount of metabolites.

    Keywords: Turmeric, Gibberellic acid, Salicylic acid, Secondary metabolites, GC-MS
  • Hassan Nourafcan *, Fatemeh Sefidkon, Amir Mousavi, Mozaffar Sharifi, Ahmad Khalighi Pages 143-150
    Background & Aim

    Lemon verbena (Lippia citriodora H.B.K.) is a richly scented herb and has a long history as a sacred and medicinal plant. Select an appropriate medium in tissue culture is a necessity for success Experimental: To evaluate the effect of 10 medium of previous researches for Lippia micropropagation (1- MS medium supplemented with BAP (3 mgL-1) + IBA (0.1 mgL-1) + activated charcoal (1 gL-1) 2- MS medium supplemented with BAP (1 mgL-1) + IBA (0.5 mgL-1) + activated charcoal (1 gL-1) 3- 1/2MS 4- MS medium supplemented with BAP (5 mgL-1) 5- MS medium supplemented with BAP (1 mgL-1) 6- MS medium supplemented with activated charcoal (1 gL-1) 7- MS medium supplemented with BAP (1 mgL-1) + activated charcoal (1 gL-1) 8- MS medium supplemented with BAP (1 mgL-1) + AgNO3 (5 mgL-1) 9- MS medium supplemented with AgNO3 (5 mgL-1) 10- MS (control)), an experiment was conducted as a Completely Randomized Design (CRD) with three replicates and three explants per replication.

     Results & Discussion

    The results showed positive effects for BAP (5 mgL-1) and somewhat active charcoal, but contrary to predictions, AgNO3 had no effect on reducing senescence and leaf necrosis. Recommended applications/industries: Therefore, Based on the finding, the four medium (MS medium supplemented with BAP (5 mgL-1)) with the highest rates of shoot fresh weight, leaf number, internodes number, shoot number, root fresh weight, callus diameter and root dry weight can be introduced as a suitable medium of tissue culture in this experimental conditions.

    Keywords: BAP, verbena, medicinal plants, tissue culture, Charcoal lemon
  • Mahmoud Bakhshinejad *, Jamshid Pykfalak Pages 151-156
    Background & Aim

    Medicinal Plants of the raw materials necessary for the manufacturing industry provides, One of the main products of the country are, On the other hand, the villages, the economic development, the central role, the key is unmatched, To achieve this must be provided opportunities to increase revenue in villages, And one of these occasions, in the province of Charmahal-o-bakhtiyari medicinal plants, along with other agricultural activities And even grow new crops such as herbs instead of replacing traditional crops in the province. In this study the economic aspects of the operation of peanuts as a medicinal species native to the province, has been studied. Experimental: Required data obtained through interviews with a random sample of And the Domestic Resource Cost (DRC) analyzes have been.

    Results & Discussion

    Results showed that province, this product has a potential comparative advantage in the production and Collecting and selling peanuts prone areas of the product net profit of 40130000 Rials for farmers involved. Recommended applications/industries: Considering that the native peanut Zagros region in the country, Agricultural Organization of training needed for planting and harvesting this product will provide effective methods to farmers. In this case, in addition to increasing farmers' income, In this case, in addition to increasing farmers' income, provided the raw material for the manufacture of pharmaceuticals, as well as rural migration to urban areas reduces the Mya.

    Keywords: Amygdalus lycioides, Charmahalobakhtiyari, Domestic Resource Cost, Comparative Advantage, Zagros
  • Ziba Fooladvand *, Bahman Fazeli Nasab, Reza Derikvand, Abdolah Ghasemi Pirbaloti Pages 157-163
    Background & Aim

    Investigation of suspension cell culture and callus production in Catharanthus roseus. Catharanthus roseus is an herbaceous perennial plant belongs to the family Apocynaceae. C. roseus is important as commercial medicinal plant because of its alkaloidal content. Whole plant contains about 130 alkaloids those are classified as vinca alkaloids. Vincristine and vinblastine; two anti-microtubular agents of vinca alkaloids are the first natural drugs utilized in cancer therapy. Monomeric alkaloids such as vindoline and catharanthin are precuser for other alkolids. These reasons are motives to its production by tissue culture. The goal of this investigation is to characterize the best level plant hormones in the in vitro culture. Experimental: Improvement experiment of production callus carried out in Factorial arrangement with three agents, Explant, amount of plant hormones (2, 4-D, and BAP). Comparison mean showed leave explants had callus in number of treatments but these callus were strong and stem explants had medium callus production in more treatment than leave explants. For improvement suspension culture used of Randomized complete with six treatment of plant hormones (2, 4-D, BAP, and KN) in three repeats.

    Results & Discussion

    Number of the cell and dried weight cell measured for mean comparison. Variance analysis number of cells showed that had significant difference in p>0.01 and second treatment produced most cell numbers and so in dried weight cells had significant difference in p>0.01 and third treat produced most biomass in all treatments. Recommended applications/industries: Results of this study indicated that 2.5 mg/L 2, 4-D and 2 mg/L  BAP are suitable for  suspension cell culture and callus production in Catharanthus roseus.

    Keywords: Callus, suspension, Leaf, Stem, regulatory of growth
  • Zeynab Dehghan *, Seyyed Mahdi Emami, Fatemeh Sefidkon Pages 165-167
    Background & Aim

    Ziziphora clinopodioides Lam (Kakuty-e-Kohi) is an aromatic and medicinal plant belonging to the family Labiaceae. The essential from this species contains pulegune that having effects such as sedative, stomach tonic, to treat colds, depression, diarrhea, cough, migraine, fever, and antiseptic. This study aimed to identify the chemical composition of essential oil Ziziphora clinopodioides Lam. collected from Tuserkan, Hamadan, Western Iran. Experimental: The aerial parts in full flowering were collected. Forming compounds from plant oils using GC and GC / MS analysis were identified.

    Results & Discussion

    Results this study indicated that the main components in the oil were pulegone , caryphyllene, and 1,8-cineole.  Recommended applications/industries: Recommended for industrial applications with regard to the use of herbal medicines to treat many diseases are on the rise, due to the presence plant in its essence, is a high antioxidant effect.

    Keywords: Essential, oil, Pulegone, Ziziphora clinopodioides, Sinol-Toyserkan