فهرست مطالب

Journal of Medicinal Herbs
Volume:4 Issue: 1, Spring 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/01/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نست ارسلان، عاریف ایپک، امیر رحیمی *، گوخان ایپک صفحات 1-6
    مقدمه و هدف
    زعفران با نام علمی Crocus sativus L. یک گیاه زراعی است که وارد ترکیه شده است. در سال های کشت این گیاه کاهش یافته است و تنها در تعدادی از روستاها کاشته می شود. در ترکیه سوخ زعفران به صورت تصادفی و سنتی بدون در نظر گرفتن نحوه ی قرار گرفتن سوخ در خاک کشت و کار می شود. لذا تحقیق حاضر با هدف اثر اندازه سوخ و نحوه ی قرار گرفتن سوخ در بستر خاک بر عملکرد کلاله و سوخ خا به مرحله اجرا در آمد.
    روش تحقیق
    این مطالعه با چهار سطح اندازه سوخ 6، 7، 8 و 9 سانتی متر و سه سطح روش سوخ گذاری در خاک شامل افقی، عمودی و وارونه در یک آرایش اسپیلت پلات در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی گروه علوم زراعی دانشگاه آنکارا طی سال های 2010 تا 2011 اجرا شد.
    نتایج و بحث
    نتایج نشان داد که طرز قرار گرفتن سوخ در خاک و اندازه سوخ اثرات معنی داری بر عملکرد کلاله زعفران داشته اند. در حالی که تنها اندازه سوخ بر عملکرد سوخ به دست آمداثر معنی داری داشت. بیشترین عملکرد کلاله زعفران و عملکرد سوخ از کاشت سوخ به اندازه 9 سانتی متر به دست آمد. هم چنین روش کاشت عمودی سوخ دارای بیشترین عملکرد کلاله مادگی بود.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    با توجه به نتایج به دست آمده جهت کاشت گیاه زعفران توصیه می شود سوخ زعفران با اندازه درشتر و به صورت عمودی کشت شود.
    کلیدواژگان: کاشت زعفران، Crocus sativus L، _ کاشت عمودی، کلاله
  • عبدالله قاسمی پیربلوطی*، ابوالقاسم گرگیج، مهدی رحیم ملک، بهزاد حامدی صفحات 7-14
    مقدمه و هدف
    اسید جاسمونیک به عنوان یکی از تنظیم کننده های رشد بر رشد و نمو، تولید متابولیت های ثانویه و هم جنین واکنش به تنش نقش مهمی دارد. در این پژوهش اثر محلول پاشی غلظت های مختلف اسید جاسمونیک روی گونه زوفا (Hyssopusofficinalis L.) مورد بررسی قرار گرفت.
    روش تحقیق
    آزمایش به صورت گلدانی در سال زراعی 91-90 با تعداد پنج تیمار و سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارها شامل آب مقطر (شاهد)، آب مقطر و حلال هورمون (استون)، غلظت های مختلف شامل 50، 100 و 200 میکرومول اسید جاسمونیک بودند. اعمال تیمار در مرحله قبل از گلدهی به صورت محلول پاشی روی گیاه مورد مطالعه انجام شد. نمونه های اندام هوایی با استفاده از دستگاه کلونجر به روش تقطیر با آب اسانس گیری گردید. اسانس به دست آمده جهت شناسایی ترکیبات به دستگاه کروماتوگرافی جرمی متصل به طیف سنج جرمی (GC-MS) تزریق شد.
    نتایج و بحث
    نتایج نشان داد که مهمترین ترکیبات موثره در اسانس اندام هوایی زوفا شامل سیس -3-پینانون (10 تا 39 درصد)، ترانس-3-پینانون (4 تا 28 درصد) و بتا پینن (27 تا 34 درصد) بودند. غلظت های مختلف اسید جاسمونیک بر میزان ترکیبات اصلی زوفا اثرات معنی داری داشتند؛ به طوری که غلظت های مختلف به کار رفته سبب کاهش یا افزایش تعدادی از ترکیبات ثانویه شدند. اختلاف معنی داری بین مقدار ترکیبات ثانویه مهم با کاربرد غلظت 200 میکرومول جاسمونیک اسید در مقایسه با سایر تیمارهای مورد مطالعه مشاهده شد.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    در زراعت متابولیک اگر تولید یک متابولیت یا متابولیت های خاص مورد هدف باشند باید با مدیریت های مهم زراعی و فرآوری آن (روش های خشک کردن، اسانس گیری و غیره) به این هدف مهم یعنی افزایش میزان اسانس در قدم اول و میزان متابولیت (ها) در گام دوم دست یافت. با توجه به نتایج این مطالعه برخی متابولیت های ثانویه به خصوص ترکیبات فنولی مهم در اسانس آویشن دنایی به محلول پاشی اسید جاسمونیک تا حدودی واکنش نشان دادند.
    کلیدواژگان: زوفا، متابولیت های ثانویه، اسید جاسمونیک، GC-MS
  • اوشی م.ا.م *، عبدالکریم ا.م، التوهامی م.ش صفحات 15-22
    مقدمه و هدف
    هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات بازداندگی دانه های پودر شده محلب سیاه به عنوان یک گیاه دارویی سنتی آفریقا که جهت درمان ناراحتی های تنفسی، آلرژی و سرماخوردگی استفاده می شده است.
    روش تحقیق
    انواع عصاره های دانه محلب سیاه که با روش ها و حلال های مختلف استخراج شدند در شرایط آزمایشگاهی علیه رشد باکتری ها و قارچ ها عامل عفونت های تنفسی مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج و بحث
    باکتری کلبسلیا پنومانیا حساسیت زیادی به عصاره هیدروالکلی محلب به دست آمده به روش خیساندن یا ماسراسیون به نبست 70 درصد اتانول و 30 درصد آب و عصاره آبی از خود نشان داد. استافیلوکوکوس آرئوس حساسیت متوسطی به عصاره هیدروالکلی محلب به دست آمده به روش خیساندن یا ماسراسیون به نبست 70 درصد اتانول و 30 درصد آب داشت. پزودوموناس آئروژننوزا به تمامی عصاره از خود مقاومت نشان داد. در کل تمامی قارچ ها به عصاره های گیاه مورد بررسی از خود مقاومت نشان دادند. مهمترین ترکیبات فیتوشیمی شناسایی شده در عصاره بذر محلب شامل تری ترپن ها، تانن، فلاونوئید و آنتراکوئینون ها بودند. نتایج آزمایش تا حدودی استفاده سنتی از گیاهان را برای درمان عفونت های تنفسی تایید می کند.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    عصاره های حاصل از دانه محلب سیاه می تواند برای پیشگیری و درمان بیماری های ناشی از عفونت های تنفسی بر اثر دو باکتری کلبسلیا پنومانیا و استافیلوکوکوس آرئوس مفید باشد.
    کلیدواژگان: محلب سیاه، Monechma ciliatum، فعالیت ضدباکتری، فعالیت ضد قارچی
  • شاهین مردانی نژاد *، مهین جانی قربان، منصوره وزیرپور صفحات 23-32
    مقدمه و هدف
    سرعت نابودی اطلاعات و دانش استفاده سنتی از گیاهان نبست به سرعت انقراض گیاهان بیشتر است، این تحقیق به هدف ثبت و ذخیره دانش محلی و بازمانده های فرهنگی استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری ها در شهرستان مبارکه انجام شد.
    روش تحقیق
    تحقیق حاضر با استفاده از پیمایش های صحرایی، اطلاعات افراد بومی، شناسایی، دسته بندی و معرفی این گیاهان صورت گرفته است. گونه های گیاهی پس از جمع آوری، خشک کردن و تهیه هرباریوم آن ها، برای شناسایی به بخش گیاه شناسی مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان اصفهان منتقل شدند.
    نتایج و بحث
    در نهایت 200 گونه گیاهی شناسایی شدند، از این تعداد 75 گونه متعلق به73 جنس و33 تیره با خاصیت دارویی تشخیص داده شدند. در کل تعداد 75 درصد علفی، 10 درصد درختچه ای و 15 درصد درختی هستند. بیشترین تعداد گونه های دارویی متعلق به تیره نعناعیان Lamiaceae با 9 گونه، تیره ستاره آسا یا کاسنی Asteraceae با 8 گونه، تیره های گلسرخ Rosaceaeبا 6 گونه و تیره های جعفری Apiaceae، پروانه آسا Papilionaceae و شب بو Brassicaceae با 5 گونه در رتبه های بعدی قرار دارند.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    گیاهان معرفی شده در این تحقیق در طب سنتی برای رفع ناراحتی گوارشی، تسکین اعصاب، ضد سرفه، رفع اسهال، کاهش قند و چربی خون و .. استفاده می شده است.
    کلیدواژگان: طب سنتی، گیاهان دارویی، دانش بومی
  • امید فانی مکی *، نظر افضلی، آرش امیدی صفحات 33-38
    مقدمه و هدف
    آفلاتوکسین مهمترین سم قارچی است که غذا و علوفه را آلوده می کند و طی زنجیره غذایی وارد بدن انسان می شود. این مطالعه به منظور بررسی توانایی بذر گیاه ماریتیغال (Silybum Marianum L.) در کاهش اثرات سوء آفلاتوکسین B1 بر سیستم ایمنی، متغیرهای مربوط به روده، وضعیت ظاهری و میزان تلفات جوجه های گوشتی انجام پذیرفت.
    روش تحقیق
    در این پژوهش تعداد 216 قطعه جوجه گوشتی نر سویه رآس 308 در قالب فاکتوریل 3×3 و طرح کاملا تصادفی، با 9 تیمار، 4 تکرار و 6 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی به مدت 35 روز روی بستر پرورش داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل آفلاتوکسین در 3 سطح ( صفر، 250 و ppb 500) و خار مریم در 3 سطح ( صفر ، 5/0 و0/1 درصد) بودند. تیتر بیمارهای آنفولانزا و نیوکاسل در دو مرحله (25 و 34 روزگی)، متغیر های مربوط به روده در پایان دوره، وضعیت ظاهری و میزان تلفات جوجه های گوشتی به صورت هفتگی ارزیابی گردیدند.
    نتایج و بحث
    آنالیز آماری داده های مربوط به تیتر بیماری آنفولانزا و نیوکاسل در 34 روزگی بیانگر کاهش معنی دار میزان تیتر این بیماری ها در طیور دریافت کننده جیره های آلوده شده با ppb500 آفلاتوکسین بود(p ≤ 0.05) . همچنین طول ایلئوم و کل روده در پایان دوره آزمایش (35 روزگی)، کاهش معنی داری را در اثر مصرف جیره حاوی ppb 500 آفلاتوکسین نشان داد(p ≤ 0.05) . جوجه های دریافت کننده تیمار حاوی ppb 500 آفلاتوکسین، دارای بیشترین میزان ژولیدگی پر و بال و رفتار تهاجمی و همچنین کمترین میزان اندازه جثه در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی بودند. تلفات ناشی از مصرف سم آفلاتوکسین در بین تیمارهای مختلف آزمایشی معنی دار نبود.
    توصیه کاربردی / صنعتی
    احتمالا سیلی مارین فیتوزوم های موجود در بذر گیاه ماریتیغال مانع از تلفات، رفتار عصبی و تهاجمی و مقاوم سازی جوجه های گوشتی نسبت به بیماری هایی از قبیل نیوکاسل و آنفولانزای ناشی از مصرف سطوح مختلف آفلاتوکسین می گردد.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، ماریتیغال، سیستم ایمنی، متغیرهای مربوط به روده، جوجه های گوشتی
  • اعظم حاج محمدی *، جواد کرامت، محمد حجت الاسلامی، هومان مولوی صفحات 39-42
    مقدمه و هدف
    صمغ کتیرا (Tragacanth gum) از جمله صمغ های طبیعی به دست آمده از شیره هفت نوع از گیاهان گونه آستراگالوستیره لگوم ها می باشد که یک صمغ ویسکوز و تعدیل کننده عطر و طعم بوده و هم چنین مخلوطی از پلی ساکاریدهای محلول در آب می باشد. این صمغ در داروسازی و مواد غذایی به عنوان امولسیفایر، غلیظ کننده، استابیلایزر (پایدار کننده) و بافت دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. کیک اسفنجی به علت راحتی و سهولت استفاده و دسترسی، هم چنین ماندگاری نسبتا خوب، یکی از فرآورده های نانوایی بسیار پر طرفدار می باشد. صمغ کتیرا می تواند خصوصیات بافتی محصولات نانوایی را به جهت طبیعت هیدروکلوئیدی خود بهبود دهد.
    روش تحقیق
    در این مطالعه برای یافتن تاثیر صمغ کتیرا بر خواص بافتی کیک اسفنجی، آزمون تجزیه پروفیل بافت و آزمون برش انجام شد. غلظت های استفاده شده از صمغ کتیرا عبارت از 1/0، 2/0، 3/0، 4/0، 6/0 و 8/0 درصد وزنی بودند.
    نتایج و بحث
    نتایج نشان داد که استفاده از صمغ کتیرا تا 4/0درصد باعث ایجاد بافتی نرم در کیک و کاهش علائم بیاتی در آن می شود.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    استفاده از صمغ کتیرا (4/0درصد) در محصولات نانوایی، به خصوص کیک اسفنجی، علاوه بر دارا بودن خصوصیات دارویی و تغذیه ای متعدد می تواند خواص بافتی را بهبود داده و عمر ماندگاری این محصولات را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: صمغ کتیرا، ویژگی های بافتی، TPA
  • علی ایزدی صادق آبادی *، احمد خلیقی، عبدالله قاسمی پیربلوطی، مرضیه تقی پوردهکردی صفحات 43-48
    مقدمه و هدف

    کلیماتیس از گیاهان زینتی و دارویی است که تکثیر و ازدیاد آن از اهمیت زیادی برخوردار است. در این پژوهش اثر تنظیم کننده های رشد بر ریشه زایی و رشد گیاه در شرایط کشت درون شیشه ای بررسی گردید.

    روش تحقیق

    به منظور بررسی ریز ازدیادی کلیماتیس تاثیر هورمون های NAA(نفتالین استیک اسید) در غلظت های (0، 4/0، 5/0 و 6/0 میلی گرم در لیتر) وIBA (ایندول بوتیریک اسید) در غلظت های (0، 4/0، 5/0 و 6/0 میلی گرم در لیتر) با استفاده از کشت ریز نمونه های جانبی و انتهایی در شرایط درون شیشه ای حاوی محیط کشت پایه موراشیگی و اسکوگ (MS) بررسی گردید.

    نتایج و بحث

    نتایج نشان داد که غلظت های مختلف اکسین بر رشد گیاهچه های درون شیشه معنی دار بود؛ به طوری که بیشترین درصد ریشه زایی و تعداد شاخه در گیاه شاهد مشاهده شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که با اضافه نمودن هورمون به محیط کشت، ریشه زایی کاهش یافت. بیشترین کاهش با اضافه نمودن 6/0 میلی گرم در لیتر هورمون NAA به محیط کشت MS مشاهده گردید. هم چنین استفاده از ریز نمونه های جانبی بر تعداد شاخه گیاه تاثیر معنی داری داشت و موجب افزایش تعداد شاخه گیاه گردید.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    نتایج این تحقیق تاثیر مثبت ریز نمونه های جانبی و محیط کشت بدون هورمون را در افزایش ریزازدیادی کلیماتیس نشان داد.

    کلیدواژگان: کلیماتیس، تنظیم کننده های رشد، ریز ازدیادی
  • سحر لطفی زاده دهکردی، امیر شاکریان *، عبدالرضا محمدی نافچی صفحات 49-57
    مقدمه و هدف

    عصاره های گیاهی که حاوی ترکیبات طبیعی می باشند به دلیل خواص دارویی، طعم و عطردهندگی و هم چنین به تاخیر انداختن فساد، در صنایع غذایی از اهمیت زیادی برخوردارند و به عنوان چاشنی، طعم دهنده، نگهدارنده و آنتی اکسیدان استفاده گسترده دارند.

    روش تحقیق

    در تحقیق حاضر عصاره ی شنگ به شیر آماده شده جهت تهیه ماست در غلظت های مختلف 500، 1000 و 1500 قسمت در میلیون قبل ازمرحله استارترزنی وبسته بندی اضافه شد و ماست تولید شده در مدت 21 روز و در فاصله های زمانی مشخص مورد ارزیابی فیزیکی ، شیمیایی، حسی و رئولوژی قرارگرفت.

    نتایج و بحث

    نتایج نشان داد که افزودن عصاره شنگ (Tragopogon graminifolius DC.) روی خواص شیمیایی ماست تاثیرگذار بوده و باعث کنترل افزایش اسیدیته و کنترل کاهش pH ماست می شود و سبب افزایش ماندگاری ماست گردیده و ظرفیت نگهداری آب (WHC) را افزایش و میزان آب اندازی ماست را کاهش می دهد. هم چنین تیمارهای مورد بررسی تاثیر منفی و نامطلوبی برخصوصیات رئولوژیکی ماست های تولیدی از جمله ویسکوزیته نداشتند.

    توصیه کاربردی/ صنعتی

    با توجه به نتایج به دست آمده افزودن غلظت 1500 قسمت در میلیون عصاره گیاه شنگ مطلوب ترین بازده را از نظر روند تغییرات pH، اسیدیته،WHC ، میزان آب اندازی و ویسکوزیته داشت هم چنین افزودن غلظت 1000 قسمت در میلیون عصاره گیاه شنگ مطلوب ترین بازده را از نظر ارزیابی حسی دارا بود.

    کلیدواژگان: عصاره، شنگ، ماست، گیاهان دارویی
|
  • Neet Arslan, Arif Ipek, Amir Rahimi *, Gkhan Ipek Pages 1-6
    Background & Aim
    Saffron (Crocus sativus L.) formerly was important in Turkey. Saffron cultivation has been decreased and it is now only cultivated in three villages in this country. It is triploid and exclusively propagated in a vegetative way by corms. In Turkey, saffron is traditionally planted by placing corms in rows randomly without grading or sorting; which results in placement of corms in vertical, horizontal and reverse in rows at random. The study aimed to find the effect of corm size and position of placement in rows on stigma and corms yield.
    Experimental
    This study was done at the experimental fields of the Department of Field Crops, Faculty of Agriculture, Ankara University, during 2010-2011 using four different corms size and three placement positions in three replications.
    Results & Discussion
    The results revealed that position of corms and their size had significant effect on stigma yield. Whereas, corm yield was influenced by corm size only.
    Recommended applications/industries
    According this study, vertical placement produced more stigma yield than other ones in planting. Vertical placement corms in rows should be practiced to obtain more stigma yield.
    Keywords: cultivation, Crocus sativus L, Vertical placement, Stigma
  • Abdollah Ghasemi Pirbalouti*, Abolghasem Gorgij, Mehdi Rahimmalek, Behzad Hamedi Pages 7-14
    Background & Aim
    Jasmonic acid (JA) is regarded as endogenous regulators that play important roles in regulating stress responses, plant growth and development.Effect of foliar application of JA on the essential oil and oil chemical components of hyssop (Hyssopus officinalis L.) were investigated.
    Experimental
    This study conducted in a CRD with three replications and in experimental greenhouse, I.A.U., Shahrekord Branch, Iran at 2012. Experimental treatments included (I) water foliar application (control), (II) water + aceton foliar application (as a solvent), (III-V) 50, 100 and 200 JA µL. The essential oils obtained by hydro-distillation were analyzed by Gas Chromatography-Mass Spectrometry.
    Results & Discussion
    The results of GC-MS showed that the major components of the oil were cis-3-pinanone (10-39%), trans-3-pinanone (4-28%) and β-pinene (27-34%). The results of analysis of variance of the experiment showed that different levels of the foliar application of JA do have significant impacts on chemical constitutes in the essential oil.Finally, foliar application of 200 µL JA on some of secondary metabolite production in H. officinalis oil could be partially changed.
    Recommended applications/industries
    Abbreviation: JA: Jasmonic Acid, MJ: Methyl Jasmonate, GC-MS: Gas Chromatography-Mass Spectrometry µL: Micro liter, M: Molar; ANOVA: Analysis of Variance, CRD: Completely Randomized Design.
    Keywords: Hyssopus officinalis L, Jasmonic acid, essential oil, GC-MS
  • Oshi M.A.M *, Abdelkareem A.M, Eltohami M.SH Pages 15-22
    Background & Aim
    The purpose of present study was to examine and validate the folk's claim of inhalation of Monechma ciliatum seeds powder by traditional African natives for cold and allergic conditions, so as to formulate a useful therapeutic agent to respiratory tract infections.
    Experimental
    Different extracts were bio-assayed in vitro for their bioactivity to inhibit the growth of pathogenic bacteria and fungi. Bacteria and fungi selected in the study were common pathogens for respiratory tract infections. 
    Results & Discussion
    Klebsiella pneumoniae was highly sensitive to the hydroalcoholic extract (maceration by 70% ethanol and 30% water) and moderately sensitive to the extract (maceration by water). Staphylococcus aureus was found to be moderately sensitive to the hydroalcoholic extract (maceration by 70% ethanol 30% water). Pseudomonas aeruginosa was resistance to all extract used. In addition, all fungi used were found to be resistance to all extracts. Phytochemical screening test results of seeds of Monechma ciliatum to detect the major constituents showed the presence of flavonoids, tannins, triterpens, and anthraquinones. The findings of study support the traditional uses of the plant in the therapy of respiratory tract infections.
    Recommended applications/industries
    The extracts of black mahlab could be used in future direction as alternative therapeutic agents for the treatment of human's respiratory tract infectious diseases caused by Klebsiella pneumoniae and Staphylococcus aureus.
    Keywords: Black mahlab, Monechma ciliatum, Antibacterial Activity, Antifungal Activity
  • Shahin Mardaninejad *, Mahin Janghorban, Mansoreh Vazirpour Pages 23-32
    Background & Aim
    Knowledge of the traditional application of plants is declining faster than the plants themselves; this study was conducted to record and store the local knowledge and cultural outcomes for using the medicinal plants in treating diseases in Mobarakeh region, Isfahan, Iran.
    Experimental
    This study has done based on applying the desert survey, information of local people, and identification, classification and introducing these plants. Then the plant species were collected and transferred to the department of botany in Isfahan Research Center for Natural Resources in order to be identified after drying and preparing their herbarium.
    Results & Discussion
    Finally, 200 plant species were identified; from which 75 ones, belonged to 73 genera, and 33 families with medicinal properties, were identified. From this number, 75% are herbaceous, ten percent shrubby and 15 percent are arboreous. The highest number of medicinal species belongs to the Lamiaceae family with nine species, Asteraceae family with eight species, Rosaceae family with six species, and the families Apiaceae, Papilionaceae, and Brassicaceae with five species. These plants are used in traditional medicine for treatment of gastrointestinal ailments, relaxation, cough, diarrhea, low blood sugar, and hyperlipidemia.
    Recommended applications/industries
    According to results of this study, the preservation and conservation of some herbs species is essential. This document can play a role in preserving the indigenous knowledge of using these plants.
    Keywords: Ethnobotany, Medicinal plant, Ethnopharmacology
  • Omid Fani Makki *, Nazar Afzali, Arash Omidi Pages 33-38
    Background & Aim
    Aflatoxin (AF) is the most important fungus that contaminates food and feed and can enter the food chain of humans. The aim of this study was to investigate the ability of thistle seeds (silybum marianum L.) to reduce the adverse effects of aflatoxin B1 (AFB1) on the immune system, variables related to the intestine, appearance and mortality of the broiler chickens.
    Experimental
    In this experiment, a total of 216 male Ross 308 broiler chickens in a completely randomized factorial design 3 × 3 with nine treatments, four replications, and six chickens unit were grown on the ground for 35 days. Treatments was included three levels of AFB1 (0, 250, and 500 ppb) and three levels of milk thistle seed (0, 0.5 and 1%). Influenza and Newcastle diseases virus (IDV & NDV) titers in two steps (25 and 34 days), variables related to the intestine at the end of the experiment along with the weekly appearance and mortality of broiler chickens were evaluated.
    Results & Discussion
    Analysis of IDV and NDV results in the day 34 showed a reduction in titers of them in birds receiving diets contaminated with 500 ppb AFB1 (p ≤ 0.05). Also, the length of the ileum and the total intestine at the end of the experimental period (day 35) indicated decrease in the group of birds received diets containing 500 ppb AFB1 (p ≤ 0.05).  Chicks receiving diet containing 500 ppb of AFB1 had the most of feather abnormalities, aggressive behavior and minimal body size compared with other treatments. Mortality due to AFB1 consumption in various experimental treatments was not significant.
    Recommended applications-industries
    Probably phitosomes of milk thistle seeds (MTS) reduce the mortality rate, nervous and aggressive behavior and increase the immunity of broilers against IDV & NDV in AFB1 exposure time.
    Keywords: AflatoxinB1, Milk thistle, Immune system, Intestinal -related variables, Broilers
  • Azam Hajmohamadi *, Javad Keramat, Mohammad Hojjatoleslamy, Hooman Molavi Pages 39-42
    Background & Aim
    Tragacanth is a natural gum obtained from the dried sap of several species of Middle Eastern egumes of the genus Astragalus, that is a viscous, odorless, tasteless, water-soluble mixture of polysaccharides. Tragacanth is used in pharmaceutical and foods industries as an emulsifier, thickener, stabilizer, and texturant additive. Sponge cake is one of the most popular bakery products due to its nutritional value, ready-to-eat nature, long-shelf life and specifically its fine structure. Tragacanth gum can improve textural properties of bakery products duo to its nature as a hydrocolloid.
    Experimental
    In this study, texture profile analysis (TPA) and also cutting tests (for crumb and crust) were applied to find out the effects of tragacanth gum on the textural properties of commercial sponge cakes during 30 days. The concentrations of tragacanth gum were 0.1, 0.2, 0.3, 0.4, 0.6, and 0.8% (w/w) in the cakes’ batter.
    Results & Discussion
    Results revealed that tragacanth gum up to 0.4% led to softening the texture of the cake and reducing the signs of aging.
    Recommended applications/industries
    Application of tragacanth gum (up to indicated level) in bakery products, particularly the sponge cake, can improve textural properties and increase shelf life of these products.
    Keywords: Commercial sponge cakes, Textural properties, Tragacanth gum, Texture profile analysis (TPA)
  • Ali Izadi Sadeghabadi *, Ahmad Khalighi, Abdollah Ghasemi Pirbalouti, Marziyeh Taqipour Dehdkordi Pages 43-48
    Background & Aim

    Clematis is an ornamental and medicinal plant that is primarily planted as an ornamental plant. Clematis orientalis is native to Asia and Central Europe, used as an antiseptic and refrigerant. The propagation of Clematis is very important. In this study, the effects of plant growth regulators on rooting and growth of the plants in vitro culture were examined.

    Experimental

    In this study, effects of growth regulators, including naphthalene acetic acid (NAA), at the concentrations of 0.0, 0.4, 0.5, and 0.6 mg/mL and Indol butyric acid (IBA) at the concentrations of 0.0, 0.4, 0.5, and 0.6 mg/mL on micropropagationin Murashige and Skoog’s  medium (MS) were investigated.

    Results & Discussion

    Results indicated that the effects growth regulators of auxin at different concentrations on in vitro growth micrpropagules were significant. The highest rooting and number of stems were obtained from control. Increase concentration of growth regulators decreased rooting. The highest decrease rate was obtained from0.6 mg/L auxin.

    Recommended applications/industries

    The result of study indicated that positive effects lateral shoot explants and Murashige and Skoog’s medium (MS) without growth regulators on micropropagation.

    Keywords: Clematis orientalis, MicropropagationNaphthalene acetic acid, (NAA)Benzyl amino purine
  • Sahar Lotfizade Dehkordi, Amir Shakerian *, Abdolreza Mohammadi Nafchi Pages 49-57
    Background & Aim

    Herbal extracts contain the important useful natural compounds. In the food industry are great important due to properties flavoring and aroma's, as well as delaying the corruption and are widely used as condiments, flavorings, preservatives and antioxidants.

    Experimental

    The extract of Tragopogon graminifolius was added to milk prepared for yogurt production before packing and adding starter at different concentrations of 500,1000, and1500 parts per million, and produced yogurt was assessed of physical, chemical, sensory and rheological ,within 21 days and at specified time intervals.

    Results & Discussion

    Results indicated that adding extracts salsify has been effective on chemical properties of yogurt. The extract constant acidity and increased shelf life and water-holding capacity (WHC). In addition, the extract reduced among of water in yogurt and undesired on the rheological properties of yogurt such as viscosity.

    Recommended applications / industries

    According to the results of the experiments of physical, chemical, and rheological, concluded the extract from Tragopogon graminifolius was most desirable efficiency of the process changes acidity, pH, WHC, the amount of water coming out of yogurt.

    Keywords: Extract, Salsify, Yogurt, Herbs