فهرست مطالب

مطالعات رسانه ای - پیاپی 32-33 (بهار و تابستان 1395)

نشریه مطالعات رسانه ای
پیاپی 32-33 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مژده ابراهیمی، نسیم مجیدی قهرودی*، علی جعفری صفحات 7-16
    هدف پژوهش حاضر نقش و تاثیر تلگرام در روابط اجتماعی نوجوانان دبیرستانی مناطق 1و 18 شهر تهران بود که روش پژوهش آن پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل دختران دبیرستانی دو مدرسه تقوی نیا و فرهیختگان منطقه یک و هجده شهر تهران می باشد که تعداد آنها 150 نفر و دامنه سنی این نمونه آماری (بین 13 تا 16 سال) بود که بیشترین گروه سنی به رده سنی 15 سال تعلق داشت و این رده سنی بطور دسترس انتخاب شدند، هم چنین ابزارهای گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود. در بخش آمار توصیفی فراوانی، شاخص های گرایش به مرکز و پراکندگی ویژگی های متغیرهای مورد مطالعه در قالب جدول توصیفی ارائه شده بود، سپس به بررسی پیش فرض های آزمون هاپارامتریک پرداخته شد. لذا به نتایج آزمون کولموگروف، اسمیرنف، شاپیرو و ویلک مبتنی بر نرمال بودن توزیع نمرات نمونه و نتایج آزمون لوین مبتنی بر تساوی واریانس ها در مورد متغیر وابسته پرداخته شد. در نهایت برای مقایسه میزان استفاده و شکل گیری روابط اجتماعی در تلگرام بین دو گروه نوجوانان منطقه یک و هجده از تحلیل واریانس استفاده شده بود. هم چنین روش نمونه گیری این پژوهش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود و در نهایت نتایج نشان دادکه بین گروه نوجوانان دبیرستانی منطقه یک و هجده در تاثیر تلگرام در روابط اجتماعی آنها تفاوت های حائزی وجود دارد و در آخر می توان گفت نقش تلگرام در روابط اجتماعی نوجوانان این دو دبیرستان تفاوت بسیاری وجود دارد.
    کلیدواژگان: تلگرام، روابط اجتماعی، نوجوانان دبیرستانی
  • لعبت تقوی، اوین حبیبی*، لیلا اسدامرجی صفحات 17-27
    امروزه تخریب محیط زیست به بحرانی جهانی تبدیل شده که روز به روز بر عمق و دامنه این بحران افزوده می شود، به همین دلیل حفاظت از آن به چنان ارزش اخلاقی تبدیل شده است که حمایت کیفری از آن ضروری می نماید. از طرفی محیط زیست که به عنوان یکی از عوامل اصلی توسعه پایدار در حیات انسانی نقش موثری را ایفا می نماید، به راهی برای دست یابی به توسعه زودهنگام براساس دیدگاه های سودمحور موجود در جهان سرمایه داری تبدیل شده است. لذا حفاظت از محیط زیست به عنوان اثربخش ترین ساز و کار جامعه برای مقابله با بزرگترین چالش قرن یعنی توسعه پایدار شناخته شده است. در این میان رسانه نقش بسیار مهمی در جامعه پذیری و درونی کردن منابع تشکیل دهنده سرمایه اجتماعی، به خصوص مشارکت ایفا می نماید که همین کارکرد رسانه ای تواند تاثیر بسیار مهمی بر توسعه پایدار ملی داشته باشد و توجه به این رسالت مهم برای دولت مردان، برنامه ریزان و عاملان رسانه های جمعی ضرورتی انکارناپذیر بوده است. براین اساس بررسی اهمیت و جایگاه رسانه در حفاظت از محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار هدف اصلی این پژوهش می باشد. برای این منظور در مقاله توصیفی حاضر کتب و دیدگاه های صاحب نظران، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: محیط زیست، توسعه پایدار، رسانه، جامعه پذیری، سرمایه اجتماعی
  • حسن سبیلان اردستانی* صفحات 29-40
    «تبلیغات اسلامی: بهره گیری کم و بیش عمدی، نظام مند و طراحی شده از نمادها به تاسی از رفتارهای منبع ارتباطی که توسط فنون ارتباطی مناسب با هدف ایجاد، تحکیم و تغییر عقاید، ارزش ها و در نهایت رفتار دینی افراد انجام می شود.» به تاسی از رفتارهای منبع ارتباطی» مهم ترین رکن و تفاوت تبلیغات اسلامی با دیگر تبلیغات در «همسویی و یکسانی عمل مبلغ با محتوای تبلیغ شده» است. به عبارت دیگر شاید در تبلیغات های دیگر (تجاری و سیاسی) مبلغین با محتوای تبلیغات ارتباطی نداشته باشند و هیچ خللی نیز در تبلیغات آنها ایجاد ننماید اما در تبلیغات اسلامی مخاطبان با توجه به اعمال و رفتار مبلغین در صدد درونی سازی پیام های تبلیغی بر می آیند. این مقوله در ادبیات ارتباطی تحت عنوان «اعتبار» آورده می شود. استفاده از «فنون ارتباطی» به جای «تلقین و تکنیک های روانی»؛ وجه ممیز دیگر تبلیغات اسلامی است. علت استفاده از فنون ارتباطی، حوزه و گستره وسیع تر آن به نسبت «فنون تبلیغات» است. در خیلی از مواقع مبلغ اسلامی نیاز به تبلیغ ندارد بلکه با اطلاع رسانی و آموزش نیز می تواند دانش، عقیده و رفتار دینی مورد نظر را در مخاطبان خود ایجاد نماید و هیچ نیازی به «تلقین پیام های دینی» خود نیز ندارد. مضاف بر این که آیات و احادیث نیز تلقین را توصیه نمی کنند.
    کلیدواژگان: تبلیغات دینی، تبلیغات اسلامی، تبلیغ و قرآن، تبلیغ و احادیث، تبلیغ و سیره
  • محمد الوندی، ندا سلیمانی* صفحات 41-57
    مقاله حاضر با هدف شناسایی رویکرد مقام معظم رهبری در مورد فضای مجازی پس از تشکیل شورای عالی فضای مجازی و شناسایی فرصت ها و تهدیدات فضای مجازی از نگاه معظم له و هم چنین شناسایی ضعف ها و قوت های درونی ما نسبت به فضای مجازی از نگاه ایشان و اولویت بندی این مقوله ها از نگاه خبرگان، تدوین شده است. روش پژوهش از نوع تحلیل محتوای کمی- تحلیل ارزشیابی- بوده است. جامعه آماری، شامل بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پس از تشکیل شورای عالی فضای مجازی بوده است. یافته های تحقیق نشان می دهد شاخص نگرش مقام معظم رهبری در مورد فضای مجازی، عدد 09/0 بدست آمده است که نشان دهنده نگرش مثبت و ضعیف مقام معظم رهبری نسبت به فضای مجازی است. یعنی هر چند این فضا یک فرصت است اما از بیانات ایشان استنباط می شود که تهدیدات فضای مجازی برای جامعه ما بیشتر از فرصت هایش می باشد.
    کلیدواژگان: مقام معظم رهبری، فضای مجازی، فرصت، تهدید، تحلیل محتوا، تحلیل ارزشیابی
  • امید جهانشاهی*، وحید آقامحسنی صفحات 59-69
    در این مقاله توصیفی، کوشیده ایم تحولات صنعت رسانه را از منظر تغییری که در مصرف رسانه ای و به خصوص مصرف تلویزیونی ایجاد شده است بررسی کنیم. از اینرو، با مرور وضعیت فعلی و در حال ظهور صنعت رسانه و دامن گستری رو به تزاید ابزارهای جدید و رسانه های اجتماعی به تاثیر آن بر مصرف تلویزیون پرداخته ایم. این تاثیر که در شکل چند صفحه نمایشی شدن مصرف رسانه ای خود را نشان داده است در کشورهای توسعه یافته کاملا مشهود است اما روندهای حاکم و جهانی به روشنی حاکی از آن است که این روندی در حال ظهور و برای کشورهای در حال توسعه نیز روندی پیش رو محسوب می شود که به تدریج و با بالا رفتن ضریب نفوذ اینترنت و گسترش ابزارهای جدید در میان مردم پر رنگ تر می شود. از اینرو در این مقاله توصیفی ضمن معرفی پدیده نوظهور «چند صفحه نمایشی شدن مصرف رسانه ای» به توصیف مفهوم اجتماعی شدن مصرف تلویزیون پرداخته ایم. در ادامه استراتژی های چند سازمان رسانه ای در مواجهه با این پدیده نوظهور بررسی می شود. به این امید که توصیف وضعیت در حال ظهور مصرف تلویزیونی به نوعی مخاطب پژوهی تازه در کشور کمک کند و مدیران رسانه ملی را نسبت به مواجهه با این پدیده در حال ظهور آگاه سازد. چرا که هدف از محیط پژوهی در صنعت رسانه کمک به تصمیم گیران امروز رسانه ملی است تا سازمان را برای روندهای پیش رو آماده سازند.
    کلیدواژگان: تلویزیون، چند صفحه نمایشی شدن، مصرف تلویزیونی، رسانه های اجتماعی، سازمان های رسانه ای
  • بهرام خیری*، محمد مهدی پویان صفحات 71-85
    رشد و محبوبیت رسانه های اجتماعی در میان افراد سبب ایجاد رویکردهای جدید ارتباطی شده است. از سوی دیگر ادغام مفاهیم بازاریابی رسانه های اجتماعی با مفاهیم بازاریابی پست مدرن سبب ساز ایجاد فصل مشترکی بین این دو مفهوم شده است. این مقاله با بررسی و هماهنگ سازی نظریات ارائه شده پیرامون این دو مفهوم درصدد بررسی و پیش بینی تاثیرات قبیله های مجازی مصرف بر پیامدهای پست مدرن رفتار مصرف کننده که مولفه های آن عبارتند از پیامدهای وفادارانه، روی سیاه بازاریابی، قدرت مصرف کننده، فرا واقع گرایی و کثرت گرایی در رسانه های اجتماعی. داده های پرسشنامه به دست آمده با استفاده از حجم نمونه 230 نفر از دانشجویان، با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار Smart PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج پیش بینی می کند که در جامعه فوق الذکر قبیله های مجازی مصرف بر تمامی متغیرهای پیامد تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: رسانه اجتماعی، بازاریابی پست مدرن، قبیله های مجازی مصرف، رفتار مصرف کننده
  • محمد رضا حقیقی*، افسانه مظفری، مرتضی بهنام، نرگس ریاضتی صفحات 87-93
    آدمی نمی داند که در این فضای پر از موسیقی چه آهنگی را بشنود. همه چیز به سرعت در حال دگرگونی است و دنیای موسیقی نیز از این تحولات برکنار نمانده است. هرگز در طول تاریخ این قدر آهنگ نمی ساختند و آهنگ های قدیمی را از فراموش خانه بیرون نمی کشیدند و این قدر موسیقی پخش نمی کردند و مردم به موسیقی گوش نمی دادند. آن چه در این پژوهش مورد مطالعه قرار می گیرد، موسیقی رسانه ای در حفظ و اشاعه فرهنگ ملی در میان مخاطبان نسل سوم است و یادآوری آن چه این نسل میراث دار آن است و ارائه راهکارهایی که بتوان هویت ملی را زنده نگهداشت.
    کلیدواژگان: رسانه، موسیقی، فرهنگ ملی، هویت ملی
|
  • Mozhdeh Ebrahimi, Nasim Majidi *, Ali Jafari Pages 7-16
    The aim of the present study the impact of social relationships telegram in zones 1 and 18 high school students in Tehran that the survey methodology. The study population consisted of female students in the School District 1 and 18(Thaghvinia and Farhangian) in Tehran that their number is 150 and the age range of the sample (between 13 and 16 years) had the highest age group to age 15 years belonged to the age group they were selected, as well as the data collection tool. The descriptive statistics of frequency, indicators of central tendency and dispersion characteristics of the studied variables in table format was the description given, then the assumptions of parametric tests were done. Therefore, the results of Kolmogorov-Smirnov, Shapiro and Wilk normality of the distribution of the samples and test results based on equality of variance in the dependent variable was based Levine. Finally, to compare the use and development of social relations between the two groups adolescents telegram 1 and 18 of analysis of variance was used. The sampling of the study stratified random sampling, and the results showed that among high school district one and eighteenth impact of the telegram in the social relations of difference it there and in the end we can say that the telegrams in social relations teens the high difference there are many.
    Keywords: Telegram, social relations, high school students
  • Lobat Taghavi, Evin Habibi *, Leila Asad Amraji Pages 17-27
    The destruction of the global environment has become increasingly critical to the depth and scope of this crisis added, that is why protection of moral values has become such that it is necessary safeguards. The environment as a key factor for sustainable development in human life plays an important role, The way to achieve early development based on the views of profit in the capitalist world has become. The protection of the environment as the most effective mechanism to deal with the biggest challenge of the century is sustainable development. The media's role is an important socialization and internal resources that constitute social capital, participation plays the same function of the media can be a significant impact on national sustainable development and attention to this important mission for politicians, planners and perpetrators of mass media was necessity. Based on the importance and role of media in environmental protection and sustainable development approach The main objective of this research. For this purpose, in the present descriptive essay books and views of experts, has been studied.
    Keywords: Environment, Sustainable development, media, Socialization, Social Capital
  • Hassan Sabilan Ardestani * Pages 29-40
    Islamic Tabligh: intention systematic and designed benefiting form of the symbols, flowing the behavior of communicating source Which is done by appropriate communicative skills, aims to make, strengthen and change the ideas values and ultimately the religious behavior of individuals. Aspect definition varies, from the behavior and lifestyle of the prophet with definitions of religious advertising, is the source of communication in Islamic advertising. In other words, speech and the expression of the prophet of Islam or Islamic teachings are not only the audience stretching tool, But they behavior was the most important factor in attracting followers and a coordination of speech and behavior can be seen in them. Keywords
    Keywords: Religious advertising, Islamic Tabligh, advertising, the Koran
  • Mohammed Alvandi, Neda Soleimani * Pages 41-57
    This paper aims to identify the approach of the Supreme Leader in the virtual space after the formation of the Supreme Council of cyberspace and identify opportunities and threats in cyberspace looked require his and identifying strengths and weaknesses internal to the virtual space of their eyes and prioritize these issues experts look, has been developed. The study was evaluation of quantitative content analysis. The population, including statements by Supreme Leader Ayatollah Khamanei after the formation of the Supreme Council of Cyberspace. The findings show that the attitude indicator leader in virtual space, the resulting number is 0.09, which indicates a positive attitude and a weak leader to cyberspace. This means that although the space is an opportunity but his statements implied that the cyber threats to our society is more chances.
    Keywords: leader, Cyberspace, Opportunities, Threats, Content analysis, valuation analysis
  • Omid Jahanshahi *, Vahid Aghamohseni Pages 59-69
    In this descriptive study, we have tried to investigate the evolvement of the media industry from the perspective of changes in media consumption specially television consumption. Thus, by reviewing the current and emerging situation of media industry and the growth of new tools and social media, their impact on TV consumption is addressed. This impact that is shown in the form of multi-screen media consumption is obvious in developed countries, but the global trends clearly indicate that this trend is emerging in developing countries as well, which will gradually be highlighted among the people with increasing Internet penetration and development of new tools. Therefore in this paper we described the new phenomenon of "multi-screen media consumption" along with the concept of social television consumption. Afterward the Strategies of some media organizations in dealing with this emerging phenomenon have been checked. In hope that describing the emerging situation in television consumption help to develop a new audience studies in Iran and to alert IRIB media managers to face this emerging phenomenon. As the purpose of environmental scanning in the media industry is helping decision-makers to prepare the media organization for the upcoming trends.
    Keywords: Television, multi-screen, television consumption, social media, media organizations
  • Bahram Khairy *, Mohammad Mehdi Pouyan Pages 71-85
    The growth and popularity of social media is communication among people creating new approaches. This article reviews and synchronization Comments on this concept seeks to investigate and predict the effects of tribes allowable percentage of the consequences of postmodern consumer behavior that its components are consequences faithfully, black marketing, power consumption, Surrealism and pluralism in social media. Questionnaire data were obtained using a sample size of 230 students at, using structural equation modeling using partial least squares analysis software Smart PLS is located. Results predicts that in the aforesaid tribes are permitted to consume a significant impact on all outcome variables
    Keywords: social media, email marketing, modern, virtual tribes consumption, Consumer behavior
  • Mohammad Reza Haghighi *, Afsaneh Mozaffari, Morteza Behnam, Narges Riazati Pages 87-93
    One does not know what song you hear in this room full of music. Everything is rapidly changing and the music world has escaped from these developments. Never in history have so many songs and old songs do not set out to do and did not play music so people did not listen to music. What is studied in this research, preservation and dissemination of national culture in the music media audience and remember what this generation third generation of its heritage, that can be kept alive by providing solutions to national identity
    Keywords: media_music_national culture - national identity