فهرست مطالب

نشریه مطالعات رسانه ای
پیاپی 25 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • فیروز دیندار فرکوش* صفحات 1-10
    اطلاعات شاید گران بهاترین چیز برای هر کس، سازمان و هر جامعه ای باشد. با اطلاعات و کنترل آن می توان به همه چیزدسترسی یافت. این است که مسابقه ای بی وقفه برای بدست آوردن اطلاعات و کنترل آن میا ن طالبان قدرت آغاز شده وهمه می کوشند با تملک و در اختیار گرفتن رسانه ها، بردامنه قدرت خود بی افزایند
    کلیدواژگان: سانسور، رضامندی مخاطبان، وظایف وسایل ارتباط جمعی، مخاطب
  • شیرین مصباحی طریقی*، فرهاد مختاری صفحات 13-22
    هدف از پژوهش حاضر، شناخت عوامل و عناصری است که می توانند در حاشیه ی صوتی یک فیلم مستند، کارکردی به جز کارکردواقع گرا داشته باشند. منظور از چنین نقشی  که از آن به کارکرد زیبایی شناسانه ی صدا تعبیر می شود  آن است که مفاهیم متفاوتی، بهغیر از واقعیات موجود در صدا، به تماشاگر منتقل شود. چنین استفاده ای از صدا می تواند به القای معانی عمیق تری دست زند که درذهن فیلمساز شکل گرفته است.در حقیقت آنچه به عنوان سوال اصلی این پژوهش، مد نظر بوده است، دست یافتن به عناصری است که می توان چنین کارکردی را ازآنها انتظار داشت. در این راه با استفاده از اطلاعات موجود در اسناد، کتب، مجلات و منابع اینترنتی و نیز مشاهده و تحلیل و بررسینمونه های عملی چنین کاربردی در آثار مستند، درقالب روش اسنادی، به گردآوری مطالب مربوط به موضوع، پرداخته شد.تحلیل مطالب مذکور و کنار هم نهادن آنها، موجب به دست آمدن نتایج جالبی، جدای از اطلاعات موجود در هر یک شد . بدینترتیب از پژوهش حاضر این نتیجه حاصل آمد که اولا؛ ارزش های زیباشناختی صدا و تصویر دارای عناصری است که هم در رابطه یبا یکدیگر و هم به طور مستقل کارکرد می یابند. ثانیا؛ فارغ از این که عناصر زیبایی شناسی تصویر کدامند، نتیجه ی دیگری هم دررابطه با شناخت عوامل موثر در زیبایی شناسی صدا به دست آمد ؛ این که ارزش های مذکور چگونه قابل تعریف و تعیین می گردند.این نتایج چنین می نمایند که با تغییر در عناصری همچون سطح صدا، پرسپکتیو صدا، بافت صدا، زنگ صدا، تن صدا، طنین صدا،سرعت صدا، جنس صدا، تکرار مداوم صدا و نیز وارونه کردن پخش صدا، می توان به طور مستقیم به کارکردهای زیبایی شناسانهدست یافت.اما عناصر دیگری هم وجود دارند که به طور غیرمستقیم و از طریق رابطه ی مخاطب و صدا چنین کارکردهایی را موجب می گردند .این عوامل نیز عبارتند از وضعیت فرهنگی مخاطب، شیوه ی تکنولوژیک ارائه ی صدا، رابطه ی ترکیبی صدا و تصویر، ابهام تصویری وبرجستگی صوتی، توجه به حضور صدا در ساختار اصلی اثر، وضعیت زمانی و مکانی ارتباط مخاطب و اثر، شناخت صدا و درک آنتوسط مخاطب و سرانجام وجود پس زمینه های ذهنی مخاطب نسبت به صدا.هر یک از عوامل مذکور در صورتی که مورد استفاده ی خلاقانه قرار گیرند، می توانند عمق زیادی به درونمایه ی اثر بخشیده و در غیراین صورت موجب بروز ساده انگاری و دور شدن یک فیلم مستند از مفهوم پردازی می گردند.
    کلیدواژگان: زیباشناسی صدا، مخاطب، رابطه ترکیبی صدا و تصویر
  • صدیقه طوطیان اصفهانی* صفحات 23-36
    توانمند سازی 1 یک اصل بنیادی در مدیریت سازمان های امروزی است که بر اساس آن اختیار یا قدرت به زیردستان تفویض می شود.بنابراین پژوهشگر با هدف شناسایی ارتباط بین عوامل توانمندساز و بهره وری منابع انسانی دردانشگاه آزاداسلامی( واحد تهران شرق )ابن تحقیق را انجام داده است.جامعه آماری، 340 نفر می باشد. روش پژوهش از لحاظ گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. ابزار اصلی گردآوری داده هاپرسشنامه می باشد که به منظور تعیین پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرونباخ و برای روایی از تکنیک دلفی (اجماع نظر خبرگان )استفاده شده است. هم چنین جهت تعیین ویژگی های پاسخ دهندگان از آمار توصیفی وبرای ارتباطاز آمار استنباطی استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار  استفاده شد.SPSSیافته های پژوهش از نتایج آزمون اسپیرمن با مقدار 25% نشان می د هد میان توانمندسازی و بهره وری نیروی انسانی رابطه معناداری در سطح اطمینان 95 درصد وجود دارد. با توجه به مثبت بودن مقدار آماره و جدول دوبعدی نیز مشاهده می شود رابطه مستقیمی میان ایندو متغیر وجود دارد بطوری که هر چه توانمندسازی بالاتر باشد بهره وری نیروی انسانی نیز بالاتر است.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، بهره وری منابع انسانی، توانمندی فرهنگی، توانمندی ساختاری
  • عاطفه فردوسی پور* صفحات 31-40
    هدف این پژوهش، مطالعه و مقایسه انواع مختلفی ازساختار متن تفسیری از طریق پاراگراف بندی بر روی دانشجویان مشغول بهتحصیل دردانشگاه های دولتی شهر تهران بوده است. گروه نمونه به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند . آزمودنی ها پس ازنمونه گیری تصادفی، در گروه های آزمایشی به صورت تصادفی جایگزین شدند. ابزار مطالعه عبارت بود است از متون ، پرسشنامهدرک مطلب. به منظور تحلیل داده ها نیز از تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد . بخشی از یافته های آماری نشان دادند کهپاراگراف بندی متن منجربه افزایش درک مطلب می شود.
    کلیدواژگان: متن علمی، پاراگراف بندی، درک خواندن
  • دکترعباسعلی قیومی*، سارا پورجعفر، شیما شعله کار صفحات 41-50
    فرهنگ سازمانی، نوعی برنامه ریزی اندیشه جمعی است که در سالیان اخیر به عنوان یک تفکر غالب در عرصه سازمان ها ی مطرحبوده است. این اندیشه جمعی، متمایز کننده اعضا از یک گونه به گونه دیگر است. هر کس به نوعی با جمع و گروه های انسانیبررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و به کارگیری » کارکرده باشد، از وجود این پدیده مهم سازمانی آگاه است. این مقاله به منظورانجام شده است . این تحقیق از نوع «( فناوری های نوین ارتباطی با مورد کاوی در معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران (رادیوهمبستگی است. روش های جمع آوری داده ها فیش برداری از منابع کتابخانه ای شامل کتاب، مقاله و پایان نامه و همچنین 􀑧 توصیفی می باشد . اعتبار پرسشنامه با ا ستفاده از ضریب « پرسشنامه محقق ساخته » استفاده از پرسشنامه می باشد و نوع پرسشنامه مورد استفاده0) بدست آمده و پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت.جامعه آماری تحقیق، مدیران و کارشناسان شبکه های / آلفای کرونباخ ( 856رادیویی و واحدهای ستادی معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران می باشد که تعداد مدیران آن 191 نفر و کارشناسان و برنامه سازان1700 نفر و جامعه آماری در کل 1891 نفر که تعداد نمونه براساس جدول کرجسی ومورگان 317 نفر خواهد بود. در این تحقیق ازآمار استنباطی و توصیفی استفاده شد. سپس به منظور بررسی وضعیت هر یک از مولفه ها نیز از آزمون میانگین یک جامعه استفاده شدو در نهایت به منظور مطالعه روابط بین متغیر های تحقیق از آزمون همبستگی استفاده گردید. و برای تاثیر وجود روابط برای بررسیکیفیت رابطه از آزمون رگرسیون استفاده شد. نتایج حاصل از سوالات مقاله به شرح زیر است:- بین مولفه های فرهنگ سازمانی و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه معناداری وجود دارد.- بین چگونگی هدف گذاری سازمان و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه وجود دارد.- بین معیار عملکرد و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه وجود دارد.- بین شیوه پیروی و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه وجود دارد.- بین منبع قدرت و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه وجود دارد.- بین نحوه تصمیم گیری و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه ای وجود دارد.- بین انگیزش و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه وجود دارد.- بین سبک رهبری و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه دارد.- بین معیار ارزشیابی اعضاء و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه دارد.- بین مرجع اختیار و به کارگیری فناوری های نوین ارتباطی رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، فناوری های نوین ارتباطی، تکنولوژی، اینترنت، رادیو
  • سارا محمدپور*، فاطمه تاجیک صفحات 51-62
    سازوکارها و ابزارهای ارتباطی اینترنت به دلیل فراهم کردن امکان تعامل، اشتراک گذاری و شکل گیری شبکه های ارتباطی در بینکنشگران فضای سایبر، از دیدگاه علوم ارتباطات و علوم سیاسی مقوله ای دارای اهمیت است. تکنولوژی های نوین ارتباطی آنچنانزندگی بشر را دگرگون کرده است که شناخت ابعاد مختلف تغییرات به وجود آمده بر اثر حضور هر یک از این تغییرات ، حوزهمطالعاتی جداگانه ای را می طلبد. در تحقیق حاضر به بررسی مقایسه ای کارکردهای ارتباطی، اقتصادی شبکه های اجتماعی فیس بوکو کلوب می پردازیم. در واقع فرضیه اصلی تحقیق این است که کارکردهای سازوکارهای ارتباطی و اقتصادی شبکه های اجتماعیفیس بوک و کلوب متفاوت است. روش تحقیق حاضر پیمایشی است و از پرسشنامه پژوهشگر ساخته در انجام آن استفاده شده است.جامعه آماری پژوهش تمام اعضای شبکه های اجتماعی فیس بوک و کلوب را در بر می گیرد. یافته های پژوهش نشان می دهند کهبهترین امکاناتی که شبکه های اجتماعی فیس بوک و کلوب برای کاربران فراهم کرده اند در این دو شبکه کاملا متفاوت است؛درخصوص استفاده کاربران از شبکه های اجتماعی فیس بوک و کلوب، شبکه اجتماعی فیس بوک در همه موارد از شبکه اجتماعیکلوب قوی تر عمل می کند بجز درگزینه چت کردن که 100 % پاسخگویان به این گزینه پاسخ داده اند؛ همچنین درگزینه هایدوستیابی، همسریابی و مشارکت در بحث های گروهی این دو شبکه در یک سطح بودند. از بین کارکردهای مورد بررسی شبکه هایاجتماعی فیس بوک و کلوب بهترین کارکردها در این دو شبکه،کارکردهای ارتباطی هستند که میانگین آنها به طور متوسط به ترتیب3 و / 3 است و ضعیف ترین کارکردها در این دو شبکه،کارکردهای اقتصادی هستندکه میانگین آنها بطور متوسط به ترتیب 4 / 4/2 و 92/3 است. مطابق یافته های تحقیق کارکردهای اقتصادی و ارتباطی شبکه های اجتماعی فیس بوک و کلوب، مستقل از هم و قابل تعمیمبه جامعه ی آماری می باشند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، فیس بوک، کلوب، کارکردهای ارتباطی و اقتصادی
  • سمیه سادات مهدوی، فاطمه احمدنژاد اتو * صفحات 63-78
    هدف این مقاله، بررسی میزان اعتماد شهروندان کرمانی به اخبار شبکه یک تلویزیون و شبکه تلویزیونی ماهواره ای بی بی سی فارسیمی باشد. شاخص های اعتماد از نظریه های انگاره سازی خبری، چهار نظریه مطبوعات، استفاده و خشنودی (نیازجویی )، متقاعدسازی(اقناع)، نظریات کنت آسپ و جی وسترسال استخراج شده اند. شاخص های میزان اعتماد با طیف لیکرت مورد سنجش قرار گرفت .صداقت و شفافیت در خبر، عدم جانبداری در قبال گروه ها و جناح های خاص، سازگاری محتوا و موضوعات خبری با نیاز مخاطب ،قابل درک بودن خبر برای مخاطبان و برطرف کردن نیازهای خبری بیشتری از مخاطبان؛ شاخص های اعتماد می باشند. جامعه آماریشهروندان 18 سال به بالای مناطق 5 گانه شهرکرمان بوده است. داده ها با روش پیمایش و تکنیک پرسشنامه در سال 1391 به روشنمونه گیری تصادفی طبقه ای و تصادفی ساده از 400 نفر جمع آوری شده است. نتایج توصیفی نشان می دهد، شهروندان کرمانی به میزان متوسط به اخبار شبکه یک تلویزیون جمهوری اسلامی اعتماد دارند ، همچنین فقط 10/8 درصد شهروندان از اخبار شبکه تلویزیونی ماهواره ای بی بی سی فارسی استفاده می کردند.
    کلیدواژگان: اعتماد، رسانه، خبر، شبکه یک سیما، بی بی سی
  • سید علی رحمانزاده*، مهناز پیش دار صفحات 79-98
    موادمخدر به عنوان یکی از بلاهای اجتماعی خانمان سوز مطرح است . جامعه بشریت از بدو پیدایش تاکنون با بلایای طبیعی،غیرطبیعی و بحران های مختلفی مواجه بوده است. به طوری که بسیاری از آنها موجودیت و بقای انسان ها را به خطر انداخته و حتینقشه جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک جهان را دستخوش تغییر و تحول قرار داده است . تولید، توزیع و مصرف موادمخدر از جملهمواردی است که جامعه بشریت را به ورطه سقوط کشانده است. بحران موادمخدر در جهان کنونی جزء بزرگترین دغدغه های بشریتگردیده است.دراین مقاله در راستای مقایسه ساختار و محتوای اخبار و مطالب مربوط به اعتیاد در روزنامه های ایران و همشهری در سال 1390 ، ابتداضمن اشاره به ضرورت توجه به مقوله اعتیاد درکشور، به بررسی عملکرد رسانه ها در مبارزه با اعتیادپرداخته و در ادامه ضمن طرح چهارچوب نظری تحقیق، روش شناسی تحقیق، جامعه آماری ، شیوه نمونه گیری : متغیرهای موردبررسی روش های آماری جهت تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها معرفی و نهایتا خلاصه توصیف وتحلیل یافته ها مطرح شده است.
    کلیدواژگان: اعتیاد، رسانه، روزنامه های ایران و همشهری
  • مهرداد متانی*، علی اکبر فرهنگی صفحات 99-111
    تنوع و پیچیدگی رسانه ها، قابلیت انتخاب را افزایش داده است. اما این انتخاب به علت رضایت خاطری است که مصرف کنندگان ازرسانه ها دارند. به همین منظور هدف اساسی پژوهش حاضر مطالعه دلایل و انگیزه های تماشای تلویزیون های ماهواره ای فارسی زباناست. برای این منظور 458 نفر از شهرو.ندان قائم شهری که بیننده شبکه های ماهواره ای فارسی زبان بود هاند به روش نمونه گیریهدفمند انتخاب گردیدند. روش تحقیق از نوع پیمایشی است و تکنیک جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است . داده هایپژوهش با استفاده از روش های آماری ناپارامتریک مورد پردازش قرار گرفتند. یافته های توصیفی نشان می دهد که اکثر بینندگان درشب به تماشای ماهواره می پردازند و میانگین مصرف ماهواره سه ساعت در طول شبانه روز است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشانمی دهد که مخاطبان بیشتر از برنامه های سرگرمی - تفریحی مانند تماشای فیلم، سریال، موسیقی، مسابقات ورزشی، و برنامه های علمی- خبری با محتوی اخبار و تفاسیر خبری و فیلم های مستند استفاده می کردند. همچنین جنسیت مخاطبان نیز تاثیر زیادی بر میزان ونحوه استفاده از برنامه های ماهواره ای داشت به گونه ای که مردان بیشتر از زنان برای کسب یادگیری و اطلاع از اخبار و گزارشاتسیاسی، از ماهواره استفاده می کردند، در حالی که زنان بیشتر از مردان برای نیازهای اجتماعی خود از ماهواره استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: تلویزیون های ماهواره ای، مخاطب شناسی، نیاز، انگیزش، اجتماعی، سرگرمی، شناختی
  • مهدی روحانی*، مریم درستانی صفحات 113-126
    آسیب پذیری های داخلی » دیدات و فشار خارجی » دو عامل مهمی است که در بروز بی ثباتی سیاسی و ایجاد نا امنی در دو سطح ملی و منطقه ایی نقش بسزایی دارد.در منطقه حساس خلیج فارس و خاورمیانه عوامل داخلی بالقوه این توانایی را دارند کهساختار های سرزمینی و نهاد های حاکم را تهدید به تضعیف و یا از بین بردن نمایند و عوامل خارجی که متاسفانه بنا به دعوت برخیکشورها به زعم برقراری موازنه قوا به منطقه دعوت شده اند. با بهم ریختن توازن نیرو های فرهنگی - اجتماعی در این منطقه تمدنی وتاریخی یک نقش دو گانه در تحریک نیرو های داخلی کشورها به تحول طلبی بر دو محور مشارکت طلبی سیاسی و بازگشت به اصلو یا حتی مداخله مستقیم و مغرضانه در برخی از کشور های منطقه را ایفا کرده اند.متعاقب چنین وضعیتی در پی رشد تقاضا هایداخلی برای مشارکت در فرآیند دولت سازی نظیر آنچه در تحولات ماه های اخیر قابل مشاهده است، فشار فوق العاده ی بر آندسته ازدولت ها وارد می آید که سیاست تعامل با قدرت موازنه گرخارجی پایه های مشروعیت داخلی آنها را تضعیف نموده و معمولا نظامسیاسی این کشورها از عهده پاسخگویی به این خواسته های داخلی بر نمی آید. کانون اصلی بحث بررسی رابطه معنادار میان متغیر هایخارجی(حضور نیرو های نظامی بیگانه در منطقه و وجود رژیم صهیونیستی) و عوامل داخلی(پارامترهایی چون ساخت قدرت، بافتفرهنگی-اجتماعی،نهادها و مراکز قدرت دولتی و مردمی،میزان مشارکت سیاسی وضعیت سرمایه اجتماعی و...) و تاثیر آنها برثباتداخلی و امنیت ملی کشور های منطقه می باشد. در این مقاله سعی گردیده است با رویکردی جامعه شناختی مولفه های بی ثباتی سیاسی و نا امنی در کشور های عربی منطقه در دوسطح متمایز از یکدیگر و در عین حال متاثر بر هم مورد بررسی قرار گیرد.ابتدا به عوامل خارجی بی ثبات کنندگی که در حقیقت بابهره گرفتن از شرایط و وضعیت داخلی این کشورها رشد و تقویت شده است،پرداخته شده و سپس به مولفه های داخلی بی ثباتی کهبنوعی متاثر از عوامل خارجی است، اشاره گردیده است و در نهایت با هدف رهایی از الگوهایی نا کارآمد امنیتی که محور آنهادخالت عامل مداخله گر خارجی است و ایجاد ثبات سیاسی پایدار با اتکا به ساز و کار های بومی در کشور های منطقه راکارهاییمبتنی بر مولفه های جدیدتر قدرت و لزوم صورت بندی جدید قدرت سیاسی و منطقه ای با هدف تقابل با الگوی امنیتی موازنه قواارایه گردیده است.
    کلیدواژگان: ثبات سیاسی، امنیت، ساخت قدرت، موازنه قدرت
  • بهاره بخشی*، مریم خرسند، حمیدرضا حسینی دانا، سپهر دادجوی توکلی صفحات 127-138
    جهان امروز، جهان تغییرات بسیار گسترده در امر ارتباطات است. انسان به عنوان مغز متفکر گستره گیتی در طول قرن های متمادی درمسیر تکوین و تکامل کوشیده است. در عصر اطلاعات و ارتباطات الکترونیکی، هر سازمانی با تغییرات سریعی روبه روست . نهادآموزش و پرورش یکی از بزرگترین و تولیدکنندگان اطلاعات و بی تردید عمده ترین مصرف کننده و ذخیره کننده اطلاعات و داناییمحسوب می شود و مدرسه به عنوان مکانی مناسب، برای تربیت دانش آموزان باید استفاده از این فناوری ها را در سرلوحه کار خودقرار دهد. از این رو مدرسه مناسب ترین مکان برای پرورش درک درست دانش آموزان از مفهوم تکنولوژی و نقش آن در تکوین وشکل دهی یادگیری برتر است. پیشرفت های جهانی در فناوری ارتباطات و اطلاعات سبب گسترش وسیع فرصت های یادگیری ودسترسی به منابع تحصیلی و آموزش شده است .در این مقاله نقش تکنولوژی های نوین ارتباطی و تاثیر آنها در فرآیند یادگیری بررسیمی شود. این پژوهش دارای 2 فرض و 6 سوال می باشد. روش انجام پژوهش پیمایشی می باشد که از ابزار پرسش نامه جهت گردآوریاطلاعات استفاده شده است، داده ها با توجه به جامعه آماری که 30 نفر از معلمان مشغول به تدریس مراکز آموزش از راه دورشهردماوند بوده اند جمع آوری شده است و با توجه به حجم کوچک جامعه آماری، نمونه همان جا معه آماری است و پژوهشگر بهتمام شماری جامعه پرداخته است، داده های مطالعه با توجه به جامعه آماری که معلمان مشغول به تدریس مراکز آموزش از راه دوربوده اند جمع آوری شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد آموزش الکترونیک فرآیند یادگیری را تسهیل میکند و آنچه را کهمربوط به یادگیری است بهبود میبخشد.
    کلیدواژگان: تکنولوژی های نوین ارتباطی، آموزش الکترونیکی، فرآیند یادگیری
  • فرزانه اوجی*، زهرا زارع، ناهید کردی صفحات 139-151
    یکی از پرکاربرترین انواع رسانه های اجتماعی را شبکه های اجتماعی مجازی تشکیل می دهند.امروزه تعامل اجتماعی افراد به فضای مجازی کشیده شده است و ارتباطات مجازی بخش عمده ای از دلایل استفاده کاربران از این فضاست. دامنه این ارتباطات مجازی ازایمیل، چت و وبلاگ نویسی فراتر رفته و شبکه هایی برای کاربرد همه اشکال ذکرشده به منظور داشتن تعاملات اجتماعی کامل تر وهمه جانبه تر میان افراد ایجاد شده است وحمایت اجتماعی و میزان آن تابع روابط اجتماعی است فرد درقالب پیوند با دیگران یاعضویت درگروه ها و اجتماعات از حمایت ها برخوردار می گردد. نحوه و میزان بهره مندی از حمایت ها به دامنه روابط اجتماعی بادیگران و عضویت اجتماعی فرد بستگی دارد. این تحقیق درصدد شناسایی عوامل فردی و خانوادگی موثر بر حمایت های اجتماعیدرخواستی از شبکه های مجازی در بین دانشجویان است.چارچوب نظری تحقیق مبتنی بر نظریه حمایت اجتماعی ولمن وهابرماس،نظریه شبکه می باشد. روش تحقیق پیمایشی وابزار پژوهش پرسشنامه می باشد که بر روی 300 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامیاز طریق نمونه گیری خوشه بندی چند مرحله ای انتخاب شده اند صورت گرفته است . اطلاعات بدست آمده با استفاده از آماریاستنباطی و آزمون های (رگرسیون خطی، ضریب پیرسون،...) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج حاصل از ترکیب گویه ها در خصوص حمایت های دریافتی از شبکه های اجتماعی مجازی در بین پاسخگویان بیانگر آن است47 درصد به میزان زیادی بوده است و بیشتر حمایت های دریافتی از / 45 درصد به میزان متوسط و 3 / که، 7 درصد به میزان کم، 761 درصد به میزان متوسط / 32 درصد از پاسخگویان از خانواده به میزان کم، 7 / شبکه های مجازی از نوع عاطفی واطلاعاتی می باشد و 75درصد به میزان زیادی حمایت دریافت می کنند.همچنین بیشترین حمایت دریافتی از سوی خانواده حمایت مالی و مشورتی است. / و 7سواد والد ین ،(F=7/ نتایج تحقیق حاکی از آن است که؛ بین حمایت درخواستی از شبکه های مجازی ومتغیر های تحصیلات فرد ( 76(r=0/ حمایت درخواستی از خانواده ( 24 ،( r=0/ صمیمیت بین اعضای خانواده ( 25 ،(r=0/ پایگاه اجتماعی پاسخگو ( 13 ،( r=0/111)رابطه معناداری وجود دارد ولی از مجموع عوامل فردی بین سن و شغل پاسخگو و میزان و نوع حمایت درخواستی از شبکه هایاجتماعی مجازی رابطه وجود ندارد.
    کلیدواژگان: شبکه، شبکه اجتماعی مجازی، حمایت اجتماعی، عوامل فردی، عوامل
  • امرالله امانی کلاریجانی*، مهدی غضنفری مقدم صفحات 153-165
    هدف این تحقیق، بررسی آثار استفاده از اینترنت(چت) بر تعاملات بین فردی دانشجویان کاربر اینترنت است . در مبانی نظری اینتحقیق از نظریات دانشمندانی نظیر: گیدنز، پیتر بلاو، هومنز، وبر و هابرماس که صاحب نظر در بحث کنش و تعاملات اجتماعی میباشند استفاده شده و در چهارچوب نظری نیز از نظریه تعامل استاد مسعود چلبی که بر اساس آجیل پارسونز می باشد بهره گرفته شدهکه تلاش شده است مفاهیم و متغیرها با یکدیگر تلفیق و به وسیله آن سازوکار علی پیوند دهنده چگونگی استفاده از اینترنت(چت) ومیزان تاثیر آن بر ابعاد تعاملات بین فردی به عنوان متغیر وابسته، مورد بررسی قرار گیرد.این تحقیق با روش پیمایش انجام شده و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسش نامه گردآوری شده اند. جمعیت آماری این تحقیقشامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن می باشند که از جمعیت آماری تحقیق ، تعداد 300 نفرا ز آنها که کاربراینترنت(چت) می باشند با استفاده از فرمول کوکران اطلاعات مورد نیاز تحقیق از آنها گردآوری شده است. داده های این تحقیق بااستفاده از روش های تحلیل کمی تک متغیره، دو متغیره، چندمتغیره، رگرسیون و تحلیل مسیر تحلیل شده است . برای پردازش و تحلیل اطلاعات از نسخه 19 نرم افزار spss استفاده شده است.
  • محمد سلطانی فر، افسانه مظفری، مهدی فتاحی * صفحات 167-177
    تبلیغات به مثابه یک کنش سیاسی و متاتر از بافت اجتماعی است که به منظور تاثیرگذاری برکنش انتخاب و رای دادن (به عنوانشکل مشروعی از رفتار سیاسی) صورت می گیرد. هدف این مقاله بررسی تاثیر شیوه های تبلیغاتی در رفتار رای دهندگان و به طورمشخص شناسایی روش های تبلیغات انتخاباتی در نظام های عشیر های و غیرعشیر های و به طور مشخص بررسی تفاوت ها و شباهت هایشیوه های تبلیغاتی انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی در استان های عشیر های (ایلام) و غیرعشیره ای(تهران ) اعم از روش ها وارتباطات سنتی، شفاهی، مکتوب، الکترونیکی و... بوده که به روش پیمایش صورت گرفته است. چارچوب نظری به کاررفته در اینتحقیق برپایه نظریات پارسونز می باشد. نمونه مورد تحقیق جامعه آماری این تحقیق کلیه استادان رشته های علوم ارتباطات، علومبه صورت تمام شمار بوده « اجتماعی و علوم سیاسی دانشگاه های آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و آزاد اسلامی واحد ایلاماست.یافته های تحقیق نشان می دهد که برخلاف استان تهران در استان ایلام از حیث روش تبلیغاتی فردی یا ائتلافی غلبه باروش تبلیغ فردی است. همچنین بنابریافته های تحقیق، بین دیدگاه و نگرش استادان دانشگاه های تهران و ایلام دربارهاستفاده از شیوه های سنتی و فاقد پشتوانه و نگرش علمی درانتخابات، تاثیر برخوردار بودن از پایگاه قومی داوطلبان بر تبلیغات، قوی تر بودن نقش رهبران فکری ریش سفیدان و و تاثیر وابستگی قومی، توجه به منافع فردی و گرایش به طرح برنامه های زودبازده در تبلیغات انتخاباتی در نظام های عشیر های و ائتلافی و سیاسی بودن روش تبلیغ، توجه بهمطالبات عمومی و بی توجهی به منافع فردی، موثر نبودن دادن وعده های شخصی و توجه به برنامه های بلند مدت و آزادبودن ارائه عقاید وابستگی سیاسی در تبلیغات انتخاباتی در نظام های غیرعشیر های تفاوت معنی دار وجود ندارد.
    کلیدواژگان: تبلیغات، انتخابات، دموکراسی، رفتار انتخاباتی، نظام های عشیره ای، نظام های غیرعشیره ای، 1
|
  • Firoz Dindar Farkoush * Pages 1-10
    According to ever-increasing impact of media on the audience especially the press,it is necessary that we study the sense ofaudience and absorb them more .In this research we want to compare audience's satisfaction on Hamshahri and Iran newspaper and after that the media areable more absorb the audience and continue with more power and knowledge
    Keywords: Newspaper, media, audience's satisfaction
  • Shirin Mesbahitarighi *, Farhad Mokhtari Pages 13-22
    The goal of the present research is to recognize the elements and factors of the film`s sound track, emphasizing on the factthat they can have extra functions other than representing mere reality. The intention of such functions – that we interpretthem as aesthetical functions of sound – is to convey various concepts other than existing realities to the audience.Suchapplication of sound can imply more profound meanings which have been formed in the filmmaker`smind. In fact the mainquestion of this research has been in finding the elements with such potentials.For achieving the letter, available information, documents, books and magazines plus Internet Sites & Links werecollected.Then, observational analysis of samples (films) having the above mentioned criteria, completed theresearch.Therefore, the methodology of the research formed in documentation and observation.Analysis of the findings and juxtaposing them, led us to interesting out comes. Hence, the resultant of this research can beedefined as follows:1. Aesthetical values of sound and image have elements which can interact both in relation to each other and individually.2.Disengaged from the idea that what are the aesthetical elements of images , we come to the point that by recognizing theeffective elements in sound aesthetic , one can determine such values .The outcome of this survey represents that by applying changes in the level of sound, its nature, perspective, texture, timbre,tone, echo and speed or playing sound in reverse mode, can directly obtain aesthetical functions.But there are other elements as well, that can indirectly cause aesthetical functions through the relation of audiences withsound. To name some of these elements we can mention the cultural status of audience, also place and time situation of themtowards the film, and finally recognition and perception of sound by the audience.If each of the above factors is used with creativity, it would have led to a depth in the content of the subject; otherwise itbrings simplicity and distancing a documentary from being conceptual.
  • Sedighe Totian Esfahani * Pages 23-36
    Empowerment is a fundamental principal in managing of today organizations upon which the authority or power is delegatedto the subordinates. The researcher has done this research in order to prove the relation between empowerment and humanresource productivity in Islamic Azad University (East Tehran Branch).Statistical samples are subsisted of 340. The research method was descriptive-surveying from the data-collecting viewpoint.The main tool for gathering the data was questionnaire whose validity was examined by Cranach-Test, and also Delphi-Technique was used to make it reliable. SPSS software was used to analyze the data.Research findings showed that based on Spearman Test with the value of 0.25, there is a meaningful relation betweenempowerment and human resource productivity whose secured value was 95 percent. According to its positive value instatistic and 2-D table, a direct relation among these two variant is also observed. Consequently it shows that asempowerment is increased, human resource productivity is also surged.
    Keywords: Empowerment, and human resource productivity
  • Atefeh Ferdosipour * Pages 31-40
    The main purpose of this research was to study and compare the different type’s texts and paragraphing among majoring inpsychology and education. The sample group, who were selected through random sampling, was 300 students studying atstate universities in Tehran. The subjects were randomly assigned into experimental groups after random sampling. Theinstrumentation of the study included texts, text comprehension questionnaire. The collected data were analyzing applyingANOVA test. The statistical analysis indicated that text paragraphing would increase comprehension.
    Keywords: science text, paragraphing, reading comprehension
  • Abbasali Ghaiyoomi *, Sara Pourjafar, Shima Shole Kar Pages 41-50
    Organizational culture , which is a kind of planned collective thought in recent years as a dominant thinking in organizationsis discussed . The collective thought , distinguishing members of one species to another . Everyone has some kind of humangroups worked together , the organization is aware of the existence of this phenomenon . The study , " The relationshipbetween organizational culture and the implementation of new technologies related to the mining division of Iran's voice (radio ) " is carried out . Present study is a descriptive - correlational . Methods of collecting data, taking notes of libraryresources including books, articles and dissertations , as well as a questionnaire and the questionnaire used is " questionnaire" is . . Alpha reliability coefficient of the questionnaire ( 856 / 0 ) and the reliability was confirmed . Survey , principals andvice- voice radio networks and administrative units of the Islamic Republic is 191 and the number of its managers expertsand program makers 1,700 population in 1891 were the samples according to table farmers death of 317 people would be .study of descriptive and inferential statistics were used . then to evaluate each component of the test, the average thecommunity was used to study the correlation between the variables used in this study . To investigate the relationshipbetween the effects of the test and for the quality of regression. The results of the research questions are asfollows :- Components of organizational culture and the use of new communication technologies, there is a significant relationship .- Between the target and the use of new communication technologies are related.- The performance criteria and the use of new communication technologies are related.- Follow the procedures and use of new communication technologies are related.- Between the power source and the use of new communication technologies are related.- The manner of making and using new communication technologies , there is a relationship .- Motivation and using new communication technologies are related.- Between leadership style and the use of new communication technologies are related.- Members of the evaluation criteria and the use of new communication technologies are related.- Between the reference and the use of new communication technologies are related
  • Sara Mohammadpour *, Fatemeh Tajik Pages 51-62
    Mechanisms and communication tools are important issues from the perspective of communication science because ofenabling the interaction, sharing and forming networks between actors in cyberspace. New communication technologieshave transformed the understanding of various aspects of human life, so that the understanding of variations on each of thesechanges requires a separate field of study. The present study has the comparative analyzing on the communication functionsof economic and social networks on Facebook and Cloob. Indeed, the main research hypothesis is that the functions ofcommunication mechanisms, economic, social networking sites Facebook and Cloob are different. Method of Research issurvey and a questionnaire fulfilling has been used.The population of the study covers all the members of the social networkFacebook and Cloob. Our findings show that the best features which social networking sites like Facebook and Cloobproviding for users, is totally different. In the case of use of members on the social networks, Facebook is so stronger thanCloob in all cases. Except for a chat option that 100 % of respondents have responded to these options, as well as friends anddating options and participation in group discussions, two networks have been in the same levels. Through reviewed thefunctions of social networks Facebook and Cloob, best functions of these two networks, are Communication functions thattheir average mean is respectively 2/4 and 9/3 and the weakest functions of two networks are economic functions that theiraverage mean is respectively 4/3 and 3/2 . According to the findings of study the economic, social, and communicationFunctions of networks Facebook and Cloob are independent of each other and are generalizable to the population.
    Keywords: Social Network, Facebook, Cloob, communicative functions
  • Somayeh Sadat Mahdavi, Fatemeh Ahmad Nejhad Atoo * Pages 63-78
    In this research, the goal is to study adjustment trust of Kermani citizens in Channel 1 and BBC Farsi Satellite channel.Indices of trust and variables effective on that have been extracted from theories of news image making, stigmatizing, fourtheories of press, use and gratification, persuasion, Kent Asp and J.Westersthal. Indices trust have been tested with LikertSpectrum. Sincerity and clarity in news, impartiality against special groups and parties, adjustment of news content andsubjects with the audience’s need, comprehensibility of news for the audience and meeting more news needs of audience arethe trust indices. Statistical population of citizens with age of 18 above resided at 5 districts of Kerman City. Data werecollected in 2012 from 400 people with survey method and questionnaire technique in stratified and simple sampling method.Research results show that Kermani citizens averagely trust in news of Islamic Republic of Iran channel 1. Only 10.8% of thecitizens used BBC Farsi satellite Channel.
    Keywords: Trust, media, News, channel 1, BBC
  • Seyed Ali Rahmanzadeh *, Mahnaz Pishdar Pages 79-98
    Introduction Drug is considered as one of the most calamity social devastating. Human society faced natural and unnaturaldisaster and several crises since of existence. So, many human existences endangered and even geopolitical and geo-politicalmap of the world has undergone a transformation.Production, distribution and substance abuse of drug is brought human society in to the fall. Crises of drug are the biggestconcerns of humanity in the current world.In this essay, in order to compare the structure and content of the news and issues of the addiction in the Iran and hamshahrinewspapers in 1390, In the meanwhile of the pointing with necessity of the attention to the addiction issues in the country.First we consider the media performance in the fighting against substance abuse of drug. Then study the theoreticalframework of research design, research methodology, statistics, population, sampling way. Introduce the variables andstatistical methods to analyze data and test hypotheses. Finally, Summary findings of the analysis are described
    Keywords: Addiction, media, iran, hamshahri newspapers
  • Mehrdad Matani *, Ali Akbar Farhangi Pages 99-111
    The variety of programs and the complexity of media can have a role in making viewers prefer one channel to the other one,but this preference is largely due to the amount of satisfaction on the part of the viewer towards a particular medium. To thisend, this study sought to explore the underlying factors motivating viewers to watch Persian-speaking satellite channels. Theparticipants were 458 viewers of satellite channels, chosen based on purposeful sampling technique from all the residents ofQaemshahr, a city in north of Iran. This study was a survey, which used a questionnaire, developed and validated by theresearcher, to gather data. Non-parametric techniques were also used to analyze the data in this study. The descriptivefindings illustrated that most of the viewers tended to watch satellite channels between 3 to 4 hours, on average, every night.The results also showed that viewers were more interested in such entertaining programs as movies, TV series, music, andgame shows. They were also eager to watch such amusing programs as sports events, scientific programs, news programs,news commentaries, and documentaries to satisfy their needs. The findings also revealed that gender was a determiningfactor in the choice of programs and affected the manner viewers used satellite channels. According to the results, menmostly used satellite channels more than women to keep updated about news and political reports; whereas, women tended towatch them more than men for their social needs.
    Keywords: satellite channels, use, gratification, audiences, Need, Motivation
  • Mehdi Rohani *, Maryam Doreestani Pages 113-126
    “Internal vulnerability” and “ external threats and violence” are two main causes that play a critical role in political instabilityand development of regional and national insecurity. In the essential region of Middle East and Persian Gulf, series ofinternal factors potentially can threat to debilitate or destroy territorial patterns and governing institutions. And unfortunatelyexternal causes that were invited to the region by some countries tend to make a counterbalance of power, and also losing ofbalance in socio-cultural abilities in such an old and traditional zone, they play a dual role to instigate internal forces ofcountries to undergo a change based on two purposes of diplomatic association and back to the origin and even directintervention in some Middle East countries based on private motives.Following to this situation and development of internal demands for involving the process of making government like whatwe saw in recent changes, it bears extra pressure to some governments that the policy of negotiation with foreign balanceforces, weaken their internal legitimate bases and usually their political systems are disable to answer these internal demands.The main point of discussion is studying the meaningful relation between external variants (presence of foreign militaryforces in the region and Zionism régime) and internal factors( like making governments powerful, socio-cultural structure,organizations and state and national ability to associate with politics, condition of social wealth, …) and their effects oninternal instability and national security of local countries of Middle East.In this article we try to study the factors of diplomatic instability and insecurity of Arabic countries of the zone based on twodistinct levels at the same time their affects at a sociology point of view. First we proceed the external causes of instabilitythat actually make use of situation and internal condition of these countries and then refer to internal instability that underinfluence of external factors. Finally we aim to escape from harmful security patterns that turn around intervention ofexternal factors, and make a permanent political stability based on local structure in countries of the zone. And presentsolutions based on new factors of diplomatic and local powers with the purpose of encounter with pattern of power balance.
    Keywords: political stability, Security, making powers, counterbalance of power
  • Bahare Bakhshi *, Maryam Khorsan, Hamidreza Hoseini Dana, Sepehr Dadjoi Tavakoli Pages 127-138
    This study has been done to investigate the consequences study of new communication technologies on The LearningProcess. Nowadays, there are vast changes in communications world. All the organizations are facing with rapid changes inthe information and electronic communications age. Institution of education is one of the largest producers and consumers,and certainly the most important storage of information and knowledge. This organization is facing to rapid change.Therefore, for students schools are the most suitable places for developing understanding of the technology. Globaladvancement in communication technologies have caused to the vast expansion of learning opportunities and access to theeducational resources and training.The purpose of this study is to determine the role of new communication technologies (e-learning) in learning process. Themethod of research is survey method. This study includes 2 hypothesis and 6 questions. The research apply questionnaire fordata collection. The study population included male and female employees of education organization, which is include 30people.The result showed that new communication technologies (e-learning) improves the learning process and increases the qualityof learning. It increases also domination on learning.
    Keywords: New communication technologies, E-Learning, learning process
  • Farzaneh Oji *, Zahra Zare, Nahid Kordi Pages 139-151
    The most common a variety of social media virtual social networking account. Nowadays, social interaction, people aredrawn to cyberspace and virtual communication for the bulk of the users of the space.Join with others or groups andcommunities are entitled to protection. Wellman Habra’s social support, network theory. Survey methods and tools arequestionnaires on 300 students of Islamic Azad University were selected through a multistage cluster sampling is done.Information obtained by using inferential statistical tests such as (linear regression, Pearson coefficients, etc.) are analyzed.The results acquired by combining components in the context of received supports from social cyber network among respondants indicate that 7 percent has been low , 45.7 percent has been medium and 47.3 percent has been a high rate. most of thereceived supports from cyber networks are emotional and informational and 32.7 percent of the respond ants have receivedlow , 91.7 percent have received medium and 5.7 percent have received high rate of support from families . Also , the mostreceived support from families has been classified into financial and advisory . the results of the research show that there is asignificant relation between demanded support from cyber networks and individual education variables (F =7.76), parentsliteracy (r = 0.111), responsive social base (r = 0.13), the intimacy among family members (r = -0.25), demanding supportfrom family (r = -0.24), but there is no relation among age and the occupation of the respond ant and rate and the type ofdemanded support from social cyber networks .
    Keywords: Network, Social Cyber Network, Social Support, individual factors, Factors
  • Amrollah Amani Kolarijani *, Mahdi Qazanfari Moqaddam Pages 153-165
    The aim of this paper is to inspect the effects of using the Internet (chat) on interpersonal interactions among internet users ofuniversity students. In this paper, the theories of some pioneer scientists on social interactions such as Giddens, Peter Blau,Homans, Weber, and Habermas have been used; besides, the conceptual framework is consisted of Masoud Chalbi's"Interaction Theory" which is based on Parsons' AGIL theory. We have tried to embed the concepts and variables altogetherin order to evaluate the causal mechanism of using the internet (chat) and its effects on the interpersonal interactions asdependent variables.This survey and the necessary information are gathered through a questionnaire. The statistical society, of which we havesampled 300 students, consists of the students of Azad Islamic University in Roudehen, Iran. The sample was selectedthrough Cochran formula . The data of this paper is analyzed through quantitative analysis methods including univariate,bivariate, and multivariate analysis, regression and path analysis. All data analysis was performed with the help of the 19thversion of SPSS
    Keywords: interactions, chats, The internet, interpersonal interactions
  • Mohammad Soltanifar, Afsaneh Mozaffari, Mehdi Fattahi * Pages 167-177
    Advertising in political acts and effect from social fabric and takes place to influence action on selection and voting (as alegitimate form of political behavior). This paper will examine the impact of advertising practices on the behavior of votersand campaign methods in ninth house campagin to identify the system of tribal and non-tribal provinces like traditionalcommunication methods including oral, written, electronic and ... ,Which conducted this survey. The theoretical frameworkthat used in this study is based on the ideas of Parsons. On the survey all professors are from communication sciences, socialsciences and political science on Islamic Azad University, Science and Research Branch of Tehran and Ilam Branch.Our findings indicate that, unlike in Tehran province, individual advertising of Ilam as a way to cope with is commercial,personal or coalition. Also, according to research findings, the views and attitudes about the use of traditional academicsfrom the view of Tehran and Ilam professors attitude fiat election, having the effect of an ethnic volunteer base on theadvertising, the more powerful role of opinion leaders' elders and the impact of ethnicity attention to individual interests andtends to be quick impact programs in the tribal system, and a coalition of political campaign advertising methods, accordingto the demands and interests of individual and the lack of attention to personal promise to provide free long-term plans andideas in the non-tribal political affiliation campaign there were no significant differences
    Keywords: Advertising, Elections, Democracy, Electoral Behavior, Tribal System, The non-tribal System