فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال چهاردهم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • انه محمد غراوی * صفحات 1-2
    یکی از مهم ترین مراحل چاپ مقالات، فرآیند داوری آن است که تاثیر به سزایی در سرنوشت آن دارد. داوری مقاله، قضاوت دقیق یک پروژه علمی است که موجب تقویت محتوی آن می گردد. چندین الگویی پذیرفته شده در فرآیند داوری از زمان نوشتن مقاله، دریافت مقاله، تعیین تکلیف، چاپ و پس از چاپ مقاله وجود دارد که به اختصار اشاره می گردد (3-1). در شماره های بعد در مورد مزایا و معایب این الگوها مطالبی نگارش خواهد شد.
  • مهدی سالاری ، امیر شعبانلو ، محمد درویش متولی ، شاهرخ نظمآرا ، فاطمه اسلامی* صفحات 3-11
    مقدمه
    وجود آنتی بیوتیک ها در آب های آشامیدنی سبب مشکلات بهداشتی برای انسان می گردد. مطالعه حاضر توانایی کیتوزان در جذب آنتی بیوتیک مترونیدازول از محیط های آبی را مورد بررسی قرار داد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی در یک سیستم ناپیوسته انجام پذیرفت. تاثیر متغیرهای ورودی شامل pH، زمان تماس، دوز کیتوزان و غلظت مترونیدازول در غالب طراحی نقاط مرکزی براساس روش رویه پاسخ بر روی کارآیی جذب مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعات ایزوترمی و سینتیکی پس از بهینه سازی متغیرهای ورودی انجام پذیرفت. به منظور سنجش غلظت باقی مانده مترونیدازول از اسپکتروفوتومتر 5000 DR در طول موج nm 320 استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد فرآیند جذب از یک مدل درجه دوم چند جمله ای با مقادیر F و P به ترتیب 936/990 و 0001/0>P و 9989/0=R2 و 9979/0=Adj-R2 پیروی می کند. شرایط بهینه 74/4 =pH، min60=زمان تماس، g/L5/1=دوز کیتوزان و mg/L20= غلظت مترونیدازول به دست آمد که در این شرایط بالاترین راندمان حذف حدود 85% حاصل گردید. همچنین فرآیند جذب از ایزوترم لانگمویر و سینتیک شبه درجه اول با مقادیر R2 به ترتیب 9965/0 و 9859/0 پیروی می کند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشاهده شد که کیتوزان دارای کارآیی بالایی در جذب مترونیدازول دارد، بنابراین کیتوزان را می توان به عنوان یک جاذب طبیعی با پتانسیل بالا در جذب مترونیدازول و سایر آنتی بیوتیک های مشابه از محیط های آبی پیشنهاد داد.
    کلیدواژگان: مترونیدازول، کیتوزان، جذب، محیط های آبی
  • منیر شفاهی، غلامحسن واعظی، هومن شجاعی، شهرام شرفی، مهدی خاکساری صفحات 12-21
    مقدمه
    مت آمفتامین یک محرک قدرتمند سیستم عصبی مرکزی است سوءمصرف مت آمفتامین می تواند با آسیب غیرقابل برگشت سلول های مغزی همراه باشد و منجر به ناهنجاری های عصبی و روانی گردد. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی تاثیرکروسین بر اختلال یادگیری، حافظه فضایی و مرگ سلولی نکروز در ناحیه هیپوکامپ موش های صحرایی به دنبال سمیت عصبی ناشی از مت آمفتامین بود.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه تعداد60 راس موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با وزن تقریبی 250-200 گرم و تحت شرایط استاندارد و بعد از گذراندن دوره سازگاری استفاده شد؛ مت آمفتامین با دوز40 میلی گرم به ازای یک کیلوگرم وزن بدن به صورت 4 دوز متوالی به فاصله دو ساعت داخل صفاق تزریق می گردد. درمان با کروسین به صورت تزریق داخل صفاق 30 دقیقه، 24 و 48 ساعت بعد از تزریق مت آمفتامین بود.. سه روز پس از تزریق مت آمفتامین، آزمون حافظه فضایی توسط ماز آب موریس مورد بررسی قرار گرفت و سپس به جهت ارزیابی میزان مرگ سلولی نکروزیس از تکنیک رنگ آمیزی کریزل ویوله (نیسل) استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که درمان با کروسین به طور قابل توجهی آسیب ناحیه CA1 هیپوکامپ و اختلالات حافظه و یادگیری فضایی ناشی از مت آمفتامین را بهبود می بخشد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به این اثرات حفاظتی کروسین در شرایط پاتولوژیک، می توان آن را به عنوان یک عامل درمانی برای بیماری های مختلف معرفی کرد.
    کلیدواژگان: کروسین، اختلالات حافظه و یادگیری، مرگ سلولی، ناحیه هیپوکامپ، نوروتکسیسیته، مت آمفتامین
  • حسین تیره، پرستو گلپور، منور افضل آقایی * صفحات 22-27
    مقدمه
    سل ریوی یکی از بیماری های عفونی شایع و دومین علت مرگ ومیر در میان بیماری های عفونی است. از مهمترین راه های تشخیص بهبودی ریه، منفی شدن اسمیر خلط در پایان ماه دوم درمان است. این مطالعه به منظور ارزیابی عوامل موثر بر منفی شدن اسمیر خلط بیماران سل ریوی در پایان ماه دوم درمان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی مقطعی بر روی274 نفر از بیماران سل ریوی اسمیر مثبت که در بین سال های 94-95 برای درمان به مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کرده بودند انجام شد. داده های مربوط به مشخصات دموگرافیک و علایم بالینی بیماران از پرونده های آنان استخراج و عوامل موثر بر منفی شدن اسمیر خلط در پایان ماه دوم با استفاده از رگرسیون لجستیک ارزیابی شد.
    نتایج
    در پایان ماه دوم 171 نفر 4/62 درصد از افراد اسمیر منفی داشتند که 103 نفر (2/60%) از زنان و 68 نفر (64 %) از مردان در پایان ماه دوم اسمیر منفی شده بودند. متغیرهای داشتن سابقه قبلی سل، درجه سطح اسمیر در ابتدا و ملیت به عنوان عوامل موثر بر منفی شدن اسمیر در نتایج رگرسیون لجستیک معنادار شدند.
    نتیجه گیری
    در بیماران مبتلا به سل توجه به درجه اسمیر در ابتدای درمان را می توان به عنوان اصلی ترین نشانگر پاسخ به درمان در بیماران سل ریوی دانست البته می توان با توجه به عوامل دیگر از عوارض منفی ناشی از تاخیر در درمان جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: سل ریوی، اسمیر خلط، ایران
  • محمد رشیدی *، مجتبی ایزدی صفحات 28-35
    مقدمه
    ژن MTNR1B با میزان ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است و افزایش بیان آن خطر دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر 12 هفته تمرینات تناوبی شدید بر بیان ژن MTNR1B و گلوکز و انسولین ناشنا در رت های نر ویستار مبتلا به دیابت نوع 2 است.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه از 30 سر رت نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 20±220گرم، استفاده شد. در طول دوره در شرایط استاندارد یعنی دمای 3±22 سانتی گراد و رطوبت 45 درصد و دوره های 12 ساعته متوالی نور و تاریکی نگهداری شدند. رت ها به سه گروه تقسیم شدند. القای دیابت از طریق محلول نیکوتین آمید و STZ انجام شد و برنامه تمرینی برای یک دوره تمرینات تناوبی شدید به مدت 12 هفته به تعداد 5 جلسه 30 دقیقه ای در هفته بود. غلظت گلوکز به روش آنزیمی رنگ سنجی گلوکز اکسیداز، انسولین به روش الیزا و بیان ژن به روش RT-Real time PCR اندازه گیری شد.
    نتایج
    برنامه تمرینی به کاهش سطوح گلوکز ناشتا و افزایش سطوح انسولین سرم نسبت به گروه دیابتی کنترل منجر شد (001/0=P). از طرفی، اجرای تمرینات تناوبی شدید بیان ژن MTNR1B در بافت پانکراس را به میزان 39 درصد نسبت به گروه کنترل دیابتی کاهش داد (023/0=P). ارتباط معکوس و معنی داری بین سطوح نسبی بیان MTNR1B و سطوح نسبی انسولین سرم در گروه اینتروال نسبت به کنترل مشاهده شد (039/0=P، 84/0=r).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که دوازده هفته ورزش تناوبی شدید باعث کاهش گلوکز خون و افزایش سرم انسولین و کاهش بیان ژن MTNR1B در بافت پانکراس می شود.
    کلیدواژگان: بیان ژن MTNR1B، رت های دیابتی نوع 2، تمرینات تناوبی شدید، سطوح گلوکز، سطوح انسولین
  • مهین اخباری، فرهنگ حداد *، خدیجه نژاد شاهرخ آبادی صفحات 36-42
    مقدمه
    تابش اشعه یونیزان از منابع طبیعی و یا از تجهیزات ساخت بشر، تهدید بزرگی برای سلامت ژنتیکی انسان است. این تحقیق با هدف بررسی اثر محافظت کروموزومی گیاه مریم گلی در برابر صدمات ناشی از تابش اشعه ایکس انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 10 نفر از داوطلبان مرد به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت تیمار ویتامین E و گروه دوم تحت تیمار دم کرده مریم گلی (Salvia limbata) به مدت یک هفته قرار گرفتند. خونگیری و تابش Gy 2 اشعه x در زمان های قبل، بلافاصله، 24 ساعت، 96 ساعت و یک هفته پس از آخرین مصرف دم کرده گیاهی و ویتامین E انجام شد. صدمات کروموزومی با استفاده از آزمون میکرونوکلئوس در سلول های دو هسته ای محاسبه گردید.
    نتایج
    نتایج نشان دهنده کاهش فراوانی میکرونوکلئوس پس از مصرف ویتامین E و دم کرده گیاه مریم گلی می باشد. مقایسه کاهش فراوانی میکرونوکلئوس بین دو تیمار نشان داد که مصرف ویتامین E بر کاهش صدمات ناشی از اشعه ایکس موقتی است و پس از 24 ساعت از آخرین مصرف اثر حفاظتی آن کاهش می یابد، در حالی که دم کرده مریم گلی در مقایسه با ویتامین E اثر محافظتی طولانی تری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    دم کرده گیاه مریم گلی می تواند جایگزین مناسبی برای محافظت کننده های با منشا شیمیایی با اثرات جانبی گاه مضر و گران قیمت باشد.
    کلیدواژگان: ویتامین E، مریم گلی، اشعه ایکس، آزمون میکرونوکلئوس، محافظت کروموزومی
  • حسین خواستار ، صفدر مهدیزاده شرمه ، مریم نقیپور حمزه کلایی ، ایمان صادقی ، طهمورث صالحسری ، رضامسکنی ، مسلم جعفری ثانی * صفحات 43-50
    مقدمه
    سرب به عنوان یک فلز سنگین همزمان با توسعه صنعتی تبدیل به یکی از مهمترین آلاینده ها شده که عوارض جبران ناپذیری در سلامت دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات محافظتی عصاره آبی الکلی کما در برابر مسمومیت مغز استخوان ناشی از مواجهه با سرب است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 30 سر رت ویستار نر در 5 گروه به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه کنترل (سرم فیزیولوژی)، گروه سرب mg/kg 20، گروه سرب+ mg/kg100  کما، mg/kg 300  کما، mg/kg 600 کما. گروه ها به مدت یک هفته تحت تزریق داخل ضفاقی سرب قرار گرفتند. سپس تیمار با کما در دوزهای مختلف به مدت یک هفته صورت گرفت. پس از یک هفته موش ها بیهوش، نمونه خون قلبی درEDTA  اخذ شد. همچنین نمونه استخوان فمور موش ها جدا شد. شاخص ها Hb, Hct, RBC, WBC, PLT  و شاخص های کامت مورد ارزیابی قرار گفتند.
    نتایج
    نتایج نشان داد در مسمومیت با سرب شاخص های هماتولوژیک به طور معنی داری در مقایسه با شم کاهش داشته اند. همچنین شکست DNA در گروه با مسمومیت با سرب به طور معنی داری در مقایسه با شم رخ داده بود. گروه ها تحت تیمار با عصاره به صورت وابسته به دوز اثرات بهبودی را نشان دادند که در مقایسه با گروه سرب معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    باتوجه به مکانیسم ایجاد سمیت توسط سرب استفاده از ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی می تواند در جلوگیری و بهبود عوارض کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: سرب، کما، هماتولوژی، کامت
  • لیلا نریمانی ، نسیم بیگی بروجنی ، محمدرضا غلامی ، خاطره عنبری ، میترا آریانمنش ، ماندانا بیگی بروجنی* صفحات 51-55
    مقدمه
    تحریک تخمک گذاری توسط گنادوتروپین ها باعث افزایش پروژسترون در اواخر فاز فولیکولار و به دنبال آن تاثیر منفی روی نتیجه تحریک تخمک گذاری می شود. در این مطالعه به بررسی تاثیر تجویز پروژسترون بر تعداد فولیکول های ثانویه موش تحریک تخمک گذاری شده در زمان پیش از لانه گزینی پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 15 سر موش ماده بالغ استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه تحریک تخمک گذاری و گروه تحریک تخمک گذاری همراه با تجویز پروژسترون. در گروه های تجربی، باhMG  و hCG، تحریک تخمک گذاری انجام شد و سپس حاملگی کاذب در هر سه گروه القا گردید. در گروه تجربی 2 پس از القای حاملگی کاذب، روزانه 1mg پروژسترون به ازاء هر موش تزریق شد. جهت بررسی های بافت شناسی، در زمان پیش از لانه گزینی نمونه های تخمدان از هر سه گروه برداشته و پس از جمع آوری داده ها تجزیه و تحلیل آماری انجام شد.
    نتایج
    در بررسی نتایج، تعداد فولیکول های ثانویه بین گروه های تجربی 1 نسبت به گروه تجربی 2 و گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (05/0P<). اما در گروه تجربی 2 نسبت به گروه کنترل، اختلاف معنی دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تجویز پروژسترون پس از تحریک تخمک گذاری باعث مهار فولیکولوژنز و در نتیجه جلوگیری از وقوع سندرم تحریک بیش از حد تخمدان می شود. به نظر می رسد که تجویز پروژسترون پس از تحریک تخمک گذاری باعث ایجاد شرایط متعادل تر در تخمدان شده است.
    کلیدواژگان: فولیکول ثانویه، تحریک تخمک گذاری، پروژسترون، پیش از لانه گزینی
|
  • Anneh Mohammad Gharravi * Pages 1-2
  • Mehdi Salari (Ph.D. Student), Amir Shabanloo (Ph.D. Student), Mohammad Darvish Motevalli (Ph.D. Student), Shahrokh Nazmara (Ph.D. Student), Fatemeh Eslami * Pages 3-11
    Introduction
    Antibiotics presence in drinking waters causes health problems for humans. The present study investigated chitosan potential in the adsorption of antibiotic Metronidazole from aquatic environments.
    Methods
    The current study was conducted in an experimental scale in a batch system. The effect of input variables including pH, operating time, chitosan dose, and Metronidazole concentration on the adsorption performance was investigated in a central composite design upon on response surface methodology. Isotherm and kinetic studies also were explored in optimum condition of inputs variables. To detect the residual concentration of Metronidazole, the DR 5000 spectrophotometer at the 320 nm wavelength was applied.
    Results
    The results showed that the adsorption process follows a second-order polynomial model with F-value=990.936 and P<0.0001, R2=0.9989 and Adj-R2=0.9979. The optimum level of independent variables includes pH=4.74, contact time= 60 min, chitosan dose=1.5 g/L and Metronidazole concentration=20 mg/L, in which the highest removal efficiency was obtained about 85%. In the following, it was observed that the adsorption process corresponds to Langmuir isotherm and pseudo-first-order kinetic models with R2 value of 0.9965 and 0.9859, respectively.
    Conclusion
    In this study, it was observed that the chitosan has a high ability in the adsorption of Metronidazole; therefore, chitosan compound can be proposed as neutral adsorbent with major potential in adsorption of Metronidazole and other similar antibiotics from aqueous environments.
    Keywords: Metronidazole, Chitosan, Adsorption, Aquatic environments
  • Monire Shafahi, Golamhassan Vaezi, Hooman Shajiee, Shahram Sharafi, Mehdi Khaksari Pages 12-21
    Introduction
    Methamphetamine (METH), as a highly neurotoxic compound, is associated with irreversible brain cell damage and results in neurological and psychiatric abnormalities. This study aimed to determine if crocin can protect hippocampus against METH-induced neurotoxicity.
    Methods
    thirty-six male Wistar rats that weighed 260-300 grs were randomly allocated to five groups of control (n=6), crocin 90 mg/kg (n=6), METH (n=6), METH + crocin 30 mg/kg (n=6), METH + crocin 60 mg/kg (n=6), and METH + crocin 90 mg/kg (n=6). METH neurotoxicity was induced by 40 mg/kg of METH in four injections (e.g., 4×10 mg/kg q. 2 h, IP). Crocin was intraperitoneally (IP) injected at 30 min, 24 h, and 48 h after the final injection of METH
    Seven days after METH injection, spatial memory test was evaluated by Morris water maze and then the rats’ brains were removed for Nissl staining staining to assess necrosis neuronal death within the hippocampal CA1 area.
    Results
    Crocin treatment could significantly improve spatial memory deficits and reduced necrosis cell death in CA1 area of hippocampus
    Conclusion
    Crocin exerts neuroprotective effects on METH neurotoxicity via the inhibition of necrosis.
    Keywords: Crocin, Methamphetamine neurotoxicity, Spatial memory, Cell death
  • Hossein Tireh, Parastoo Golpour, Monavar Afzalaghaee * Pages 22-27
    Introduction
    Pulmonary tuberculosis is one of the most common infectious diseases and second leading cause of death among infectious diseases. Sputum smear negative at the end of the second month of treatment is considered as the most significant method of recovery diagnosis. This research was conducted due to evaluating the effective factors of the sputum smear negative for pulmonary tuberculosis patients at the end of the second month of treatment.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 274 patients with smear positive pulmonary tuberculosis who were referred to health centers of Mashhad University of Medical Sciences from 2015 to 2016. Patients' demographics and clinical signs were extracted from their medical records and the effective factors of the sputum smear negativity at the end of the second month were evaluated by applying logistic regression
    Results
    At the end of the second month, 171 subjects (62.4 %) had smear negative, of whom 103 (60.2%) were women and 68 (64%) were men. In logistic regression, history of tuberculosis, the level of smear grade at the beginning of treatment and nationality are considered as significant factors.
    Conclusion
    Smear grade at the beginning of treatment should be taken into account for pulmonary tuberculosis patients as the main marker of the response to treatment. However, by considering other factors, negative effects due to delay in treatment can be prevented.
    Keywords: Pulmonary tuberculosis, Sputum smear, Iran
  • Mohammad Rashidi *, Mojtaba Eizadi Pages 28-35
    Introduction
    MTNR1B genes expression is associated with increase of the of type 2 diabetes . The objective of this study was to evaluate the effect of 12 weeks of high intensity intermittent exercise on MTNR1B gene, glucose and insulin levels in diabetic rats
    Methods
    In this study, 30 male Wistar rats weighing 220± 20g were divided into three groups control, diabetic and HIIT/diabetic groups. Administration of streptozotocin (STZ) and nicotinamide (NA) induced experimental diabetes in the rat. Interval Exercise (HIIT) performed for 12 weeks (5 times/30 mintes). The glucose concentration examined using oxidase colorimetric method, insulin by ELISA and gene expression was measured by RT-Real time PCR. All statistical analysis performed using s SPSS.
    Results
    Exercise program decreased fasting blood glucose and serum insulin in diabetic group compared to the control (P=0.001). Intensive interval training decreased MTNR1B gene expression in pancreatic tissue compared to diabetic control group (P=0.023). There was a significant correlation between the expression of MTNR1B and serum insulin (P=0.039, r=-0.84)
    Conclusion
    The results showed that twelve weeks of high intensity intermittent exercise decrease blood glucose and increase serum insulin and decrease of MTNR1B gene expression in pancreatic tissue.
    Keywords: MTNR1B expression, Interval training, Rat with type II diabetes, Glucose level, insulin level
  • Mahin Akhbari, Farhang Haddad *, Khadije Nejad Shahrokh abadi Pages 36-42
    Introduction
    Ionizing irradiation from natural and manmade instruments is a big thread to human genetic health. So, finding the protective agents against this thread would have a great role in increasing the quality of human life. Due to the unwanted side effects and high price, chemical radioprotectants do not have widespread use in this matter.  Search for finding natural radioprotectants with herbal origin has been accelerated. Therefore, in this research radioprotective effect of Salvia limbata against induced chromosomal damages by X-irradiation was analyzed.
    Methods
    Ten healthy male volunteers were divided in two groups. First group was treated with vitamin E and the second one was treated with brewed Salvia limbata for one week. Blood sampling and 2 Gy x-irradiation was performed right after, 24, 96 hours and one week after last consumption of vitamin E and brewed Salvia limbata as well as before start of the treatments. Chromosomal aberrations were calculated using micronucleus assay in binucleated cells.
    Results
    Results showed the decrease in the frequency of micronucleus after vitamin E and Brewed Salvia limbata treatment. Comparing the results of two treatment regimens revealed that effect of vitamin E in decreasing the micronucleus frequency was temporary and its protective effect diminished after 24 hours, however, radioprotective effect of brewed Salvia limbata was long lasting in comparison to vitamin E.
    Conclusion
    According to the performed study, it seems that brewed Salvia limbata could be a suitable alternative for chemical radioprotectant with some harmful side effects and high price.
    Keywords: Vitamin E, Salvia limbata, X-rays, Micronucleus assay, Chromosomal protection
  • Hossein Khastar, Safdar Mehdizadeh Shermeh, Maryam Naghipour Hamzekolaei, Iman Sadeghi, Tahmouras Salehsari, Reza Maskani, Moslem Jafariani * Pages 43-50
    Introduction
    Lead as a heavy metal at the same time as industrial development has become one of the most important pollutants that has irreparable health effects. The purpose of the present study was to investigate the protective effects of hydro-alcoholic extract on lead induced bone marrow toxicity.
    Methods
    In this experimental study, 30 male Wistar rats were randomly divided into 5 groups. Control group (physiological serum), lead group 20 mg / kg, lead group + 100 mg / kg Ferulla, 300 mg / kg, 600 mg / kg Ferulla. The groups were exposed with Pb via IP injection for one week. Then the treatment was performed with Ferulla extract in different doses for one week. Then mice were anesthetized and a cardiac blood sample in EDTA obtained. Femoral bone samples were also isolated from the mice. The indexes of Hb, Hct, RBC, WBC, PLT and comet indexes were evaluated.
    Results
    The results showed that there was a significant decrease in hematological indices in lead toxicity compared to sham. Also, the DNA fracture in the poisoning group was significantly higher than that of sham. Treated groups with Ferulla. exhibited recovery effects in comparison with the lead induced toxicity group in a dose dependent manner.
    Conclusion
    Due to the mechanism of lead induced toxicity, the use of compounds with antioxidant properties can help prevent of disorder and improve complications.
    Keywords: Laed, Ferulla.F, Hematologic, Comet
  • Leila Narimani, Nasim Beigi Boroujeni, Mohammad Reza Gholami, Khatereh Anbari, Mitra Arianmanesh, Mandana Beigi Boroujeni * Pages 51-55
    Introduction
    Ovulation induction using gonadotropins increases the progesterone at the end of follicular phase and subsequently has a negative effect on the outcome of ovulation induction. The aim of this study was evaluation of the effect of progesterone administration on the number of secondary follicles on ovulation
    Methods
    In this study, 15 adult female rats were randomly divided into three groups: control, ovulation induction group and ovulation induction group with progesterone administration. In experimental groups, ovulation stimulation was performed with hMG and hCG, and then false pregnancy was induced in all three groups. In Experimental group 2, after induction of pregnancy, 1 mg progesterone daily was injected. For histological examination, ovarian samples were taken from all three groups at the time of pre-implantation and statistical analysis perforemd.
    Results
    The number of secondary follicles in experimental groups 1 was significantly higher than the experimental group 2 and control group (P<0.05). However, there was no significant difference in the experimental group 2 compared to the control group.
    Conclusion
    Progesterone administration after ovulation stimulation inhibits folliculogenesis and thus prevents excessive ovarian stimulation syndrome. Progesterone administration balance ovulation stimulation.
    Keywords: Secondary Follicle, Ovarian Stimulation, Progesterone, Pre-Implantation