فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی زابل
سال دوم شماره 1 (پیاپی 2، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فهیمه مقدم، سمیه باقری، عاطفه پویش صفحات 1-8
    مقدمه
    خطرات بالقوه ی فلزات سنگین در محیط زیست، برای سلامتی به خوبی شناخته شده است. کادمیوم، یکی از مهم ترین فلزات سنگین است که وجود آن در محیط های آبی به دلیل سمیت بالا و قابلیت تجمع در بافت های زنده، باعث ایجاد نگرانی های بسیاری شده است، لذا هدف از این مطالعه، تعیین میزان حذف کادمیوم از محیط های آبی توسط جاذب پوست سیب به عنوان جاذب ارزان قیمت می باشد.
    شیوه مطالعه
    مطالعه ی حاضر از نوع تجربی است. نمونه به صورت سنتتیک در مجموعه ی آزمایشگاه های دانشکده ی بهداشت تهیه و پارامترهای pH، زمان تماس و میزان حذف یون کادمیوم بررسی گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار Excel رسم شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان دادند که بهترین غلظت اولیه ی سولفات کادمیوم، 20 میلی گرم در لیتر، بهترین pH برابر با 5، بهترین دوز جاذب، 1/5 گرم بر لیتر، و زمان تماس، 15 دقیقه، بیش ترین درصد حذف به مقدار 98 درصد رسید. همچنین پارامترهای غلظت اولیه ی کادمیوم، pH، غلظت جاذب و زمان تماس، در میزان حذف یون کادمیوم، موثر هستند.
    نتیجه گیری
    این آزمایش نشان داد که جاذب پوست سیب، به عنوان جاذب ارزان قیمت، بر روی حذف کادمیوم موثر بود.
    کلیدواژگان: کادمیوم، جاذب، پوست سیب، محلول های آبی
  • اسماء محمدی، حمید کهرام، خسرو آقایی پور کلیانی، عباسعلی مطلبی مغانچوقی، محمد افشارنسب * صفحات 9-21
    مقدمه
    ویروس نکروز پانکراس عفونی، یکی از مهم ترین علل مرگ و میر در بین گونه های مختلف ماهی قزل آلا است. واکسیناسیون، موثرترین راه برای پیشگیری از چنین بیماری عفونی است. هدف از این مطالعه، استفاده از باکتری های اسید لاکتیک به عنوان واکسن های زنده می باشد.
    شیوه مطالعه
    در این مطالعه، قالب و الگوی DNA (Deoxyribonucleic Acid) برای تکثیر ژن VP2 محصول PCR از یک ایزوله ی ایرانی (IR-IPNV) IPNV استفاده گردید. همچنین سویه ی NZ9000 L. Lactis به عنوان میزبان کلونینگ و هم به عنوان میزبان بیان استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کلونینک و بیان ژنی به خوبی انجام شده و پس از مصرف لاکتوباسیلوس حاوی ژن توسط ماهی های بیمار مشاهده شد که سطح آنتی بادی افزایش یافته و عفونت ویروسی کاهش معنی داری یافت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه برای اولین بار، از L. Lactis برای کلون کردن یک ژن کاندید از یک پاتوژن عفونی ماهی در خصوص تولید واکسن وکتور زنده ی نوترکیب استفاده شده است. به نظر می رسد که این سیستم بیانی را می توان برای تحویل واکسن خوراکی که به طور بالقوه به عنوان یک پلتفرم جدید برای توسعه ی واکسن های خوراکی در ماهی ها محسوب می شود، استفاده کرد.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس، واکسن نوترکیب زنده، ماهی
  • علی دلشاد نوقابی، اشرفعلی رضایی کهخایی، حمیدرضا شیخی * صفحات 22-29
    مقدمه
    حوادث خانگی، سوانحی است که در خانه یا محیط اطراف آن روی می دهد و موجب آسیب قابل تشخیص می شود. کودکان به دلیل ویژگی های خاص جسمانی، روانی، رفتاری، الگوهای بازی و زندگی در محیطی که بزرگترها برای خود ساخته اند، از گروه های آسیب پذیر در اغلب حوادث به شمار می آیند. هدف از مطالعه ی حاضر، تاثیر برنامه ی طراحی شده ی بازدید از منزل بر بهبود ایمنی منازل جامعه ی روستایی بود.شیوه مطالعه این مطالعه، یک پژوهش نیمه تجربی (قبل و بعد از مداخله) می باشد. نمونه ی پژوهش شامل 40 مادر تحت پوشش مرکز بهداشتی- درمانی اکبرآباد شهرستان زابل بود. ابزار مورد استفاده، چک لیست بررسی ایمنی منازل بود. ابتدا داده ها با استفاده از چک لیست جمع آوری گردید. سپس بعد از گذشت 2 ماه، مجددا وضعیت ایمنی منازل بررسی و با نتایج قبل از مداخله مقایسه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون آماری تی زوج، استفاده شد. سطح معنی داری (p value < 0/05) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
     بعد از مداخله به طور معنی داری، ایمنی منازل افزایش یافت به طوری که میانگین نمرات ایمنی آشپزخانه از 8/60 به 12/72، ایمنی اتاق از 4/5 به 6/17، ایمنی راه پله و نردبان از 4/20 به 4/45 ایمنی بالکن، حیاط، پارکینگ و پشت بام از 5/10 به 7/27 ایمنی حمام از 4/22 به 5/15 و ایمنی کلی منزل از 26/62 به 35/77 افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه و نقش پرستار بهداشت جامعه در برنامه ی بازدید منزل، پیشنهاد می گردد جهت بهبود ایمنی منازل و پیشگیری از حوادث خانگی، برنامه ی بازدید منزل استفاده شود.
    کلیدواژگان: ایمنی منازل، کودکان، حوادث خانگی، بازدید از منزل
  • مریم قلع جهی *، سمیه باقری، میکائیل ایوبی، فرشاد آشنود صفحات 30-36
    مقدمه
    پدیده ی گرد و غبار، یکی از زیان بارترین بلایایی است که مشکلات عدیده ای را در مناطق مختلف جهان به وجود آورده است. در ایران، منطقه ی زابل به شدت تحت تاثیر این پدیده قرار دارد. بنابراین لزوم انجام تحقیقی در زمینه ی بررسی این اثرات بر روی سلامت افراد ضروری به نظر می رسد، لذا هدف از این پژوهش، بررسی اثرات گرد و غبار بر سلامت روان دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی زابل می باشد.

    شیوه مطالعه
     پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی در دانشگاه علوم پزشکی زابل در سال 1397-1398 انجام گردید. در این مطالعه، نمونه ای 320 نفری از دانشجویان به روش تصادفی انتخاب گردید. به منظور گردآوری داده های مربوط به اثرات گرد و غبار بر سلامت روان دانشجویان، از پرسش نامه ای محقق ساخته با تعداد 27 سوال و به روش طیف لیکرت استفاده شد. تایید روایی پرسش نامه با اعمال نظر چند متخصص انجام گرفت و پایایی با ضریب آلفای کرونباخ 92 درصد محاسبه گردید.

    یافته ها
     حدود 82 درصد شرکت کنندگان را افراد بومی شهرستان زابل و 17/8 درصد را افراد غیربومی تشکیل دادند. میانگین و انحراف معیار نمره ی سلامت روان در دختران شرکت کننده، 12/44 ± 70/89 و در پسران، 12/54 ± 72/38 به دست آمد. حدود 73 درصد افراد، دارای سلامت روان متوسط و 6/6 درصد افراد، سلامت خفیف و حدود 20 درصد افراد از سلامت روان برخوردار نبودند. سلامت روان در مقطع کارشناسی بهتر از سایر مقاطع بود، اما بین سایر متغیرها با سلامت روان رابطه ای یافت نشد.

    نتیجه گیری
     مسایل روان شناختی، عواملی هستند که با بروز پی در پی گرد و غبار ممکن است بیشتر شود. در هنگام پدیده ی گرد و غبار، افراد احساس خطر کرده و دچار استرس می شوند، همچنین آستانه ی تحمل افراد ممکن است پایین بیاید و موجب ایجاد پرخاشگری و عصبانیت گردد، بنابراین مسوولین باید جهت رفاه حال دانشجویان در هنگام مواجهه با گرد و غبار، امکاناتی را فراهم نمایند و آموزش های لازم را در خصوص رعایت مسایل ایمنی و بهداشت برای حفظ سلامت به دانشجویان ارائه دهند.
    کلیدواژگان: گرد و غبار، سلامت روان، دانشجویان
  • فهیمه مقدم *، ابوطالب بهرام زهی صفحات 37-43
    مقدمه
    آنتی بیوتیک ها به دلیل خاصیت تجمعی، باعث ایجاد مشکلات عمده در انسان و محیط زیست می شوند. هدف از این مطالعه، بررسی کارآیی نانو ذره ی اکسید روی (ZnO) برای حذف آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین از محلول های آبی می باشد.

    شیوه ی مطالعه
     در این مطالعه ی تجربی، تاثیر پارامترهایی مانند pH محلول (3، 5، 7، 9، 11)، غلظت آنتی بیوتیک (250-10 میلی گرم در لیتر)، زمان تماس (120-10 دقیقه) و دوز نانوذره (01/0، 02/0، 04/0، 06/0، 08/0 و 1 گرم در لیتر) در تجزیه ی آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین، مورد بررسی قرار گرفت. در هر مرحله با ثابت نگه داشتن پارامترها و متغیر بودن یک پارامتر، آزمایشات انجام شد.

    یافته ها
    نتایج آزمایش نشان داد که pH اولیه ی محلول، در فرایند حذف آنتی بیوتیک، پارامتر اصلی می باشد. مقدار بهینه ی pH برابر با 7 به دست آمد که مقدار حذف در این pH برابر 93/53 درصد می باشد. همچنین پارامترهای زمان تماس، در مدت 60 دقیقه برابر با 93/55 درصد و دوز نانوذره در غلظت 0/01 گرم در لیتر برابر با 92/60 درصد به دست آمد.

    نتیجه گیری
     نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که فرایند استفاده از نانوذره اکسیدروی در حذف آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین، موثر می باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین، نانوذره، ZnO، محلول های آبی
  • حجت سرگزی، زهرا راشکی قلعه نو * صفحات 44-48
    مقدمه
    استافیلوکوکوس اورئوس، از عوامل شایع ایجاد کننده ی عفونت های مختلف مانند عفونت های خونی، ادراری، پنومونی و زخم در انسان است. تعیین تایپ های فنوتیپی و ژنوتیپی استافیلوکوکوس اورئوس، از پیش شرط های لازم و ضروری برای کنترل عفونت های ناشی از این باکتری می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی بیوتیپ های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی کارکنان درمانی بیمارستان امیرالمومنین (ع) زابل بود.

    شیوه ی مطالعه
    در این مطالعه با استفاده از سواب استریل از بینی 278 نفر از پرسنل درمانی بیمارستان امیرالمومنین (ع) زابل، نمونه گیری صورت گرفت. پس از تعیین هویت، بیوتایپینگ ایزوله های به دست آمده، با استفاده از روش های استاندارد انجام شد.

    یافته ها
    از مجموع 278 نمونه ی بررسی شده، 31 نفر (11 درصد) حامل استافیلوکوکوس اورئوس بودند. نتایج بیوتایپینگ نشان داد که 19 درصد از ایزوله ها، متعلق به اکوارور انسان بودند، در حالی که 45 درصد و 29 درصد از ایزوله ها به ترتیب به عنوان اکوارور گاوی و گوسفندی طبقه بندی شدند. همچنین، 6 درصد از ایزوله ها با استفاده از روش های مورد استفاده، قابل تایپینگ نبودند.

    نتیجه گیری
     نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد، که ایزوله های جدا شده از پرسنل درمانی بیمارستان مورد مطالعه، به اکووارهای متعددی تعلق دارند. با این حال، در میان بیوتیپ های اختصاصی میزبان، اکووار گاوی، شایع ترین نوع بیوتیپ بود. همچنین نتایج نشان داد که امکان انتقال اکووارهای مختلف به گونه های میزبانی مختلف وجود دارد.
    کلیدواژگان: بیوتایپینگ، استافیلوکوکوس اورئوس، ناقلین بینی
  • مریم قلع جهی *، سمیه باقری، عاطفه ابراهیم زاده صفحات 49-54
    مقدمه
    رویکردهای جدید آموزش بر اساس یادگیری و مطالعه، در تسهیل فرایند یادگیری و در نهایت ارتقای پیشرفت تحصیلی معطوف است و از آنجا که دانشجویان در طول دوران تحصیل، با حجم زیادی از مطالب درسی مواجه اند، عدم انتخاب روش مطالعه، باعث سردرگمی آنها می شود. این پژوهش با هدف شناسایی عادت مطالعه و ارتباط آن با عملکرد تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زابل انجام شد.

    شیوه ی مطالعه
     این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، بر روی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زابل به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با تخصیص متناسب با حجم نمونه ی 313 نفر در نیم سال تحصیلی 98-1397 صورت گرفت. ابزارهای مورد استفاده برای سنجش عادت مطالعه، پرسش نامه ی عادت مطالعه (PSSHI) بود که دارای 45 سوال است. برای سنجش عملکرد تحصیلی نیز از معدل کل دانشجویان استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها
     میانگین و انحراف معیار نمره ی عادت مطالعه در دانشجویان دختر برابر با 29/58 ± 122/22 و در دانشجویان پسر برابر با 28/27 ± 119/47 بود. 28/1 درصد از دانشجویان، عادت مطالعه ی نامناسب، 67/7 درصد، عادت مطالعه ی متوسط و 4/2 درصد، عادت مطالعه ی مناسب داشتند. بین میانگین نمره ی عادت های مطالعه و عملکرد تحصیلی آنها، ارتباط معنی داری وجود نداشت. همچنین بین عادت های مطالعه ی افراد با نیم سال تحصیلی، جنس، وضعیت تاهل، اشتغال به کار، مقطع تحصیلی و محل سکونت، ارتباط معنی داری به دست نیامد. بین عادت به مطالعه و سن، رابطه ی معنی دار و معکوس وجود داشت و همین طور بین عادت مطالعه و رشته ی تحصیلی نیز رابطه ی معنی داری یافت شد.

    نتیجه گیری
    به طور کلی وضعیت عادت های مطالعه ی دانشجویان، در حد متوسط بود که می توان گفت، شیوه ی مطالعه ی آنها از کیفیت خیلی مطلوبی برخوردار نیست. بنابراین با توجه به اهمیت عادات مطالعه در پیشرفت تحصیلی افراد، توجه و برنامه ریزی در جهت بهبود روش های مطالعه ی دانشجویان، اهمیت دارد و همچنین آموزش شیوه های نوین مطالعه در این زمینه به دانشجویان کمک بسیاری خواهد کرد.
    کلیدواژگان: عادت مطالعه، عملکرد تحصیلی، دانشجویان
|
  • Fahimeh Moghadam, Somayeh Bagheri *, AtefehPoyesh Pages 1-8
    Background
    Potential risks have been well known for health which recognized with toxic heavy metals in environment. Cadmium is one of the most important heavy metals that its presence in aquatic environment have created many concerns due to high toxicity at low concentrations and the ability to accumulate in living tissues. Therefore, the aim of this study was to determine the rate of removal of cadmium from aqueous solution with apple peel absorbent as an inexpensive absorbent .
    Methods
    This study is an experimental study . Samples are prepared synthetically and the PH parameters, contact time and cadmium ion counts are investigated. The results are plotted using Exce l software .
    Results
    The results showed that the initial concentration of cadmium sulfate was 20 mg/L, the best pH was 5, the best absorbent dose was 1.5 g / l, and the contact time was 15 min, with the highest removal percentage of 98%.The results showed that the parameters of initial concentration of cadmium, pH, adsorbent concentration and contact time are effective in eliminating the amount of removal .
    Conclusion
    This Study showed that the apple peel absorbent as an inexpensive absorbent, is effective in removing cadmium .
    Keywords: Adsorbent, Apple skin, Aqueous solutions, Cadmium
  • Asma Mohammadi, Mohammad Afsharnasab *, Hamid Kohram, Khosrow Aghayipour, Abasali Motalebi Moghanchoghi Pages 9-21
    Background
    Infectious pancreatic necrosis virus is one of the most important causes of mortality among different species of salmon. Vaccination is the most effective way to prevent such an infectious disease. The purpose of this study is to use lactic aci d bacteria as live vaccines .
    Methods
    In this study, the DNA template and template used to amplify the VP2 gene of PCR product from an Iranian IPNV isolate (IR - IPNV). NZ9000 L. lactis strain was also used as host for cloning and as host for expression .
    Results
    The results showed that cloning and gene expression were well done and after the use of lactobacillus containing genes in the patient's fishes, it increased the antibody level and the viral infection decreased significantly .
    Conclusion
    In this st udy, for the first time, L. lactis has been used to clone a candidate gene from an infectious pathogen of fish for the production of recombinant live vaccine vaccine. It seems that this expression system can be used to deliver an oral vaccine, Potential is considered as a new platform for the development of oral vaccines in fish .
    Keywords: Recombinant live vector vaccine, Lactococcus Lactis, Fish
  • Ali Delshad, Ashrafali Rezaie, Keikhaie, Hamidreza Sheikhi * Pages 22-29
    Background
    Accidents are disasters that occur in the home or in the surrounding area, causing a recognizable injury. Children are vulnerable groups in most of the events due to their specific physical, mental, behavioral, game patterns, and life in an environment that adults make for themse lves .
    Methods
    This is a pre - and post - semi - experimental study. The research sample consisted of 40 mothers were covered Health home. The instruments used were home health check checklist. At first, the data were collected using a household security checklist. Then, after 2 months, the home health status was re - evaluated and compared with the results before the intervention. Data analysis was performed using for statistical analysis of independent t - test. p value < 0.05 was considered significant .
    Res ults
    In terms of home safety dimensions, after the intervention, the safety of the home increased significantly, so that the average kitchen safety scores ranged from 8.60 to 12.72, room safety was 4.5 To 6.17, safety stairway and ladder from 4.20 to 4.45 , safety of balcony, yard, parking and roof from 5.10 to 7.27, bath safety increased from 4.22 to 5.15 and overall home safety increased from 26.62 to 35.77 .
    Conclusion
    According to the findings of the study and the role of community health nurse in the h ome visit plan, recommended to improve the safety of homes and prevent home accidents and other diseases in other parts of the country. A home visit program is also used .
    Keywords: Home safety, Children, Home events, Home visit
  • Maryam Ghaljahi *, Somayeh Bagheri, Mikaeel Ayubi, Farshad Ashnood Pages 30-36
    Background
    Dust phenomenon is one of the most harmful disasters that has caused a lot of problems in different parts of the world. In Iran, the Zabol area is heavily influenced by this phenomenon. Therefore, the necessity of conducting research on the effects of these effects on the health of people is necessary. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effects of dust on mental health of students in Zabol University of Medical Sciences.
    Methods
    A descriptive-analytic study was conducted in Zabol University of Medical Sciences during the period of 2018-2019. In this study, a sample of 320 students was selected randomly. To collect data on the effects of dust on Students' mental health was a researcher-made questionnaire with 27 questions using the Likert scale method. The validity of the questionnaire was performed by multi-expert opinion and reliability was calculated with Cronbach's alpha coefficient of 92%.
    Results
    About 82% of the participants were indigenous people of Zabol city and 17.8% of them were non-native. The mean and standard deviation of mental health score were 70.89 ± 12.44 in gairls and 72.38 ± 12.54 in boys. About 73% of the subjects had moderate mental health and 6.6% had mild health and about 20% had no mental health. Mental health at undergraduate level was better than other levels, but there was no relationship between mental health and other variables.
    Conclusion
    Psychological issues are factors that may be more frequent with the subsequent occurrence of dust. During the dusty phenomenon, people are at risk and suffer from stress. Also, the tolerance threshold may decrease and cause aggression and anger, so the authorities should In order to make the students happy, they should provide facilities for exposure to dust and provide students with the necessary training on health and safety issues.
    Keywords: Dust, Mental Health, Student
  • Fahimeh Moghadam *, Abotalebe Bahramzehi Pages 37-43
    Background
    Antibiotics, due to cumulative properties, cause major problems in humans and the environment. The purpose of this study was to evaluate the effect of zinc oxide nanoparticles (ZnO) to remove antibiotics ciprofloxacin from aqueous solutions.
    Methods
    In this experimental study, the effect of parameters such as solution pH, antibiotic concentration, contact time and dose of nanoparticles in antibiotic degradation of ciprofloxacin was investigated. At each step, keep parameters constant and variable of one parameter, test was done.
    Results
    The results of the experiment showed that the initial pH of the solution in the antibiotic removal process is the main parameter. And the optimum pH value was 7. The removal value at this pH is 93/53%. Also, the contact time parameters were obtained at 93/55% and the nanoparticle dosage at 0.01 g / l was equal to 92.66%.
    Conclusion
    The results of the experiment showed that the use of ZnO nanoparticle in the antibiotic removal of ciprofloxacin is effective.
    Keywords: Antibiotics ciprofloxacin, Nanoparticles, ZnO, Aqueous solutions
  • Hojat Sargazi, Zahra Rashki, Ghalehnoo * Pages 44-48
    Background
    Staphylococcus aureus (S. aureus) is one of the most important etiological agents of Blood stream infections, urinary tract infections and respiratory tract infections. Rapid and precise typing of S. aureus is a prerequisite for epidemiological surveillance and controlling of infection caused by this bacterium. Therefore, the aim of the present study was to determine different biotypes of S. aureus isolated from nasal cavity of Amir-almomenin hospital health care workers.
    Methods
    In this study, a total of 278 nasal swabs were collected. The isolates were identified using conventional microbiology tests. Finally, biotypes were determined by standard biotyping methods.
    Results
    Of 278 collected samples, 31 (11%) were known as nasal carriage of S. aureus. Based on the biotyping methods, 19% of isolates belonged to human ecovars, while 45% and 29% of isolates were classified as bovine and ovine ecovars, respectively. Meanwhile, 6% of isolates were found to be non-host specific (NHS) biotypes by this method.
    Conclusion
    The results of the present study showed that in studied hospital, healthcare staff samples were frequently contaminated by strains belonging to various ecovars. However, among host specific (HS) biotypes, bovine ecovar was the most common biotype. The results show that different ecovars can be transmitted between various hosts.
    Keywords: Biotyping- Staphylococcus aureus- Health Care Providers
  • Maryam Ghaljahi *, Somayeh Bagheri, Atefeh Ebrahimzadeh Pages 49-54
    Background
    New approaches to learning based on learning and learning are aimed at facilitating the learning process and ultimately promoting academic achievement, and since students have a large volume of content during their studies, the lack of a choice of methodology leads to confusion, this study aimed to identify student’s in Zabol Univercity of Sciences study habits and its relationship with academic performance was performed.
    Methods
    In this cross-sectional study, 313 students were selected by random sampling method in Zabol University of Medical Sciences (2019). Data was collected using study habits questionnaire (PSSHI) that has 45 questions in eight areas. In order to measure academic performance, the mean of total score was used. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics.
    Results
    The mean and standard deviation of reading habit score in female students was 122.22 ± 29.58 and male students were 119.47 ± 28.27. 28.1% of students were inappropriate study habits, 67.7% had moderate study habits and 4.2% had appropriate study habits. There was no significant relationship between the mean score of study habits and their academic performance. Also, there was no meaningful relationship between the study habits of people with academic term, gender, marital status, employment status, educational level, place of residence. There was a meaningful and reverse relationship between the habit of studying and age and there was also a significant relationship between the habit of study and the field of study.
    Conclusion
    In general, student’s study habits are in moderate grade and can say that the study method in students have not a good quality. On the other hand, due to the significant relationship between study habits and academic performance, pay attention to this issue is considered necessary by the faculty education authorities. Holding training courses, in this regard can be effective in improving student learning process.
    Keywords: Study habits, Academic performance, Students