فهرست مطالب

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 89، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • روح الله ولی پور، احمد شکری*، مهرداد ستاره، کوروش فکور صفحات 61-64
    اهداف

    در سال های اخیر تولید و توزیع داروهای گیاهی ترک اعتیاد توسط عطاری ها افزایش یافته است. هدف این مطالعه، شناسایی ترکیبات دارویی موجود در داروهای گیاهی ترک اعتیاد جمع آوری شده از عطاری های شهر زنجان بود.

    مواد و روش ها

     این مطالعه تجربی در آزمایشگاه پزشکی قانونی شهر زنجان در سال 1393 انجام شد. تعداد 143 نمونه از عطاری های سطح شهر زنجان که در حدود 20 عطاری بودند جمع آوری شده و ترکیبات موجود در آنها به وسیله دستگاه های GC-MS و HPLC شناسایی شدند. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS 19 مورد آنالیز قرار گرفتند.

    یافته ها

     در 143 نمونه مورد بررسی، 31 نمونه (21.7%) فاقد هر ترکیب دارویی و 112 نمونه (78.3%) دارای حداقل یک ترکیب دارویی بودند. فراوان ترین ترکیب دارویی یافت شده ترامادول (69.9%) و سپس دیفنوکسیلات (31.5%) و آتروپین (31.5%) بود. در بررسی تعداد ترکیب دارویی استفاده شده در یک دارو، 51 نمونه (35.7%) دارای یک ترکیب، 23 نمونه (16.1%) دارای دو ترکیب، 36 نمونه (25.2%) دارای سه ترکیب و 2 نمونه (1.4%) دارای چهار ترکیب هم زمان بودند.

    نتیجه گیری

     در اکثر نمونه های جمع آوری شده از عطاری ها، یک یا چند نوع ترکیب دارویی مخدر وجود دارد که فراوان ترین آنها ترامادول، دیفنوکسیلات و آتروپین است.

    کلیدواژگان: داروی گیاهی، HPLC، GC، MS
  • حسن امیری، زینب نقابی، عباس آقابیکلویی* صفحات 65-69
    اهداف

    سرب یکی از فلزات سنگین است که می تواند به عنوان یک عامل توکسیک حاد یا مزمن عمل کند. قاچاقچیان ممکن است به مواد مخدر طی فرآیند تولید، به منظور افزایش وزن آن و کسب منافع بیشتر، سرب اضافه نمایند. بنابراین هدف این مطالعه، بررسی ارتباط میزان سطح خونی سرب در بیماران مصرف کننده اپیوم خوراکی با درد شکمی بود.

    ابزار و روش ها

     در این مطالعه توصیفی به صورت مقطعی، 122 بیمار مصرف کننده اپیوم خوراکی با شکایت درد شکم که در سال 1395 به اورژانس بیمارستان های رسول اکرم، فیروزگر، هفت تیر و بهارلو در شهر تهران مراجعه کرده بودند، بررسی شدند. این افراد به صورت تمام شماری وارد مطالعه شدند. با استفاده از پرسش نامه، تمامی اطلاعات بیماران شامل اطلاعات دموگرافیک، وضعیت سلامت و نحوه زندگی جمع آوری شد و سطح خونی سرب و فاکتورهای خونی در همه آنها مورد اندازه گیری قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 22 و توسط آزمون های آماری T مستقل و مجذور کای انجام شد.

    یافته ها

     میانگین سطح خونی سرب در بیماران با درد شکم 32/27±87/49میکروگرم در دسی لیتر بود. در 29/5% بیماران سطح سرب در حد مسمومیت خفیف، 39/3% در حد مسمومیت متوسط و در 27/9% در حد مسمومیت شدید بود.

    نتیجه گیری

     در تمامی بیماران مصرف کننده اپیوم خوراکی با شکایت درد شکم، میزان سطح سرب خون بالای 25میکروگرم در دسی لیتر و در حد توکسیک است. بنابراین احتمال مسمومیت سرب در مصرف کنندگان خوراکی تریاک به طور قوی وجود دارد.

    کلیدواژگان: اپیوم، درد شکم، سرب، مسمومیت
  • بهجت کشاورز*، سپیده امشاسهند، احسان اسلامی نیا، ساره کشاورز صفحات 71-75
    اهداف

    امروزه با افزایش تعداد اعمال جراحی و تنوع آنها، شکایت از تیم بیهوشی نیز به دلایل مختلف افزایش یافته است. هدف این مطالعه، شناسایی علل و عوامل موثر در بروز آسیب های منجر به قصور بیهوشی بود.

    ابزار و روش ها

     این تحقیق یک مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی است که در آن تمام پرونده های مطرح شده در کمیسیون پزشکی قانونی اصفهان طی سال های 1388 تا 1394 در مورد شکایت از کادر بیهوشی بررسی شده و با استفاده از آمار توصیفی و توسط نرم افزار SPSS 23 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     تعداد 60 پرونده مربوط به شکایت از رشته بیهوشی مورد بررسی قرار گرفت که در 28 مورد (46.7%) رای بر علیه کادر بیهوشی (قصور) صادر شد و در تمامی این موارد متخصص بیهوشی نیز مقصر اعلام شده بود. روش بیهوشی در 73.3% موارد عمومی و بیشترین اعمال جراحی (86.7%) به صورت الکتیو بود. در 38 مورد فرجام زیان بار مرگ بود که در 29 مورد (76.2%) از اجساد کالبدگشایی انجام شده بود. در 29 مورد (48.3%) مکانیزم آسیب، اختلال سیستم تنفسی بود.

    نتیجه گیری

     با توجه به شرایط خاص در اتاق های عمل، ویزیت قبل از عمل بیماران توسط متخصص بیهوشی، انجام آزمایش ها و مشاوره های لازم، دقت در تعیین روش بیهوشی به ویژه در اعمال جراحی الکتیو، توجه به سیستم تنفس بیمار حین عمل جراحی و بیهوشی و در ریکاوری و بخش برای کاهش خطاهای بیهوشی بسیار ضروری است و لازم است در صورت فوت بیمار حتما بیوپسی از جسد انجام شود تا در صورت فوت یا نقص عضو تعیین مقصر به راحتی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: متخصص بیهوشی، قصور، خطای پزشکی، پزشکی قانونی، کالبدگشایی
  • بهزاد حاتمی، فرنوش داوری*، امیرهوشنگ محمدعلیزاده، علی محمد علی محمدی صفحات 77-80
    اهداف

    با توجه به این که ERCP یکی از پرخطرترین و دشوارترین حیطه های فعالیتی پزشکان فوق تخصص گوارش است، انتظار می رود درصد بالایی از شکایات را به خود اختصاص دهد. لذا هدف این مطالعه، بررسی شکایات پزشکی مرتبط با ERCP رسیدگی شده در اداره کل پزشکی قانونی استان تهران طی یک دوره شش ساله (95-1390) بود.

    ابزار و روش ها

     این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی و گذشته نگر انجام گرفت. ابتدا آمار شکایات ثبت شده در اداره کل پزشکی قانونی استان تهران علیه پزشکان فوق تخصص یا دستیاران فوق تخصصی گوارش طی یک دوره شش ساله (95-1390) استخراج شد. سپس از بین آنها پرونده های شکایات مرتبط با ERCP که رسیدگی به آنها به اتمام رسیده بود انتخاب شدند.

    یافته ها

     کل شکایات مرتبط با ERCP طی سال های 95-1390، 35 مورد بود که از این میان 21 بیمار (60/0%) مرد و 14 بیمار (40/0%) زن بودند. در 34 مورد (97/1%)، انجام ERCP اندیکاسیون صحیح و علمی داشت و تنها در یک مورد اندیکاسیون نداشت. در 26 مورد (74/2%) عارضه ایجادشده بعد از انجام ERCP، به موقع تشخیص و درمان مناسب انجام شده بود. براساس نظر کمیسیون اولیه در 10 مورد (28/6%) قصور پزشکی تشخیص داده شده و 25 مورد (71/4%) منجر به تبرئه پزشک شده بود.

    نتیجه گیری

     انتخاب بیماران براساس اندیکاسیون صحیح برای انجام ERCP و تحت نظر گرفتن آنان بعد از انجام پروسیجر به منظور تشخیص به موقع عارضه احتمالی و درمان مناسب آن نقش بسزایی در کاهش میزان شکایات دارد.

    کلیدواژگان: سهل انگاری حرفه ای، قصور، خطای پزشکی، رضایت آگاهانه، شکایت پزشکی، ERCP
  • طه زرگریان*، مجید قورچی بیگی، اعظم مهدوی پور صفحات 81-90
    مقدمه

    گزارش پرونده های جزایی در حوزه جراحات بیانگر سئوالات و ابهامات فراوان کارشناسان قضایی و پزشکی قانونی پیرامون جراحت جائفه است. سرچشمه ابهامات موجود درباره جائفه به تعریف ماهیت جائفه در قانون باز می گردد. محل جائفه در بدن، ویژگی های آلت جرح جائفه و مقدار میزان نفوذ آلت جارحه در محل جائفه عناصری هستند که تبیین دقیق آنها موجب کشف ماهیت جائفه است. قانونگذار طی مواد 711 و 712 ق.م.ا به جراحت جائفه پرداخته است. لکن مواد مذکور سرمنشاء ابهامات فراوانی درباره جائفه هستند. محل ایجاد جراحت جائفه در ماده 711 منحصر به شکم، سینه، پشت و پهلو شده است، در حالی که حلق و گلو در ماده 712 بدون هیچ ملاک خاصی به محل ایجاد جراحت جائفه اضافه می شود. آلت جرح جائفه در ماده 711 با هر نوع وسیله ای قابل تحقق است، در حالی که در ماده 712 جائفه تنها زمانی قابل تحقق است که نیزه یا گلوله یا چیزی شبیه آنها موجد ایجاد جائفه باشد. میزان نفوذ آلت جارحه در جراحت جائفه به طور کلی از دید مقنن مغفول مانده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ماهیت جائفه در گستره فقه و حقوق کیفری، براساس روش توصیفی- تحلیلی انجام شد.

    نتیجه گیری

    محل ایجاد جراحت جائفه منحصر به حفره شکمی، حفره لگنی و قفسه سینه است. آلت جرح جائفه متصف به ویژگی های خاصی است. میزان معتبر نفوذ آلت جارحه در محل جائفه صرفا ورود آلت جرح به محل جائفه است.

    کلیدواژگان: جراحت، ماهیت، جائفه، آلت جرح
  • مسعود قادی پاشا، منصوره اخگر*، امیر حمزه سالارزایی، عباسعلی معین صفحات 91-97
    اهداف

    ویرتوپسی فناوری مدرنی است که از طریق رادیولوژی بدون بازگشایی جسد، به تشخیص علت مرگ و نحوه آن می پردازد. این فناوری علاوه بر کاهش زمان تشخیص، در برخی از موارد نیز از حساسیت تشخیصی بسیار بالایی برخوردار است. یکی از مقاصد علم حقوق جزا، جرم یابی دقیق و سریع است. هدف پژوهش حاضر، بررسی کاربرد ویرتوپسی در کشف جرم و مقایسه آن با اتوپسی بود.

    اطلاعات و روش ها

     در این مطالعه مروری و تحلیلی، پس از بررسی و تحلیل رابطه بین جرم شناسی و ویرتوپسی، 18 مقاله به زبان انگلیسی در بازه زمانی سال های 2010 تا 2016 برای مقایسه داده های انواع کالبدشکافی (اتوپسی و ویرتوپسی) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

     ویرتوپسی به عنوان مکمل اتوپسی توانسته است نوزادکشی را از نوزاد مرده متولدشده، خفگی در اثر غرق شدگی را از سایر انواع خفگی ها، اصابت گلوله، مسیر و جزئیات آن را تشخیص دهد و با تحلیل دقیق برخی از اعضا مثل اسکلت صورت و فک، دنده ها و مغز علت مرگ را مشخص نماید.

    نتیجه گیری

     مقاصد حقوقی جرم یابی با استفاده از روش ویرتوپسی به عنوان مکمل اتوپسی محقق می شود.

    کلیدواژگان: ویرتوپسی، جرم یابی، اتوپسی
  • علیرضا مشیراحمدی، آریا حجازی*، گلناز ثابتیان، نازیلا بدیعیان موسوی صفحات 99-103
    مقدمه

     در عصر حاضر امکان حفظ اندام های حیاتی بدن با توجه به پیشرفت های عظیم صورت گرفته در علم پزشکی واقعه ای دور از ذهن نبوده و بهره گیری از علوم و تجهیزات پزشکی موجب شده تا نجات جان بیماران و بازگشت مجدد حیات به آنان ممکن شود. هر چند استفاده از این امکانات در اکثر مواقع کارگشا بوده و نتایج رضایت بخشی را نیز به دنبال داشته است، لیکن در مواقع خاصی نیز به دلیل ماهیت بیماری، کهولت سن، ابتلا به یک بیماری زمینه ای یا دیگر عوامل مشابه، عملکرد اندام های حیاتی بدن دچار اختلال شدید شده، به گونه ای که حتی دانش پزشکی نیز از درمان آن عاجز است و عملا هیچ اقدامی را در جهت حفظ بقا و استمرار حیات بیمار نمی توان به انجام رساند؛ موضوعی که موجب شده مباحثی پیرامون عدم انجام احیا در مواجهه با این گونه بیماران شکل گیرد. اگر چه اقدام به DNR یا عدم انجام آن بحث های فلسفی و اخلاقی زیادی را معطوف به خود کرده است، اما از جنبه حقوقی و قانونی نیز می توان به این قضیه نگریست. هدف این مطالعه، تحلیل دستور عدم احیای بیماران فاقد حیات مستقر با استناد به ماده 372 ق.م.ا بود.

    نتیجه گیری

     با استفاده از مفهوم مخالف ماده 372 ق.م.ا می توان از عدم مداخله کادر درمان در مواجهه با بیماران در حال احتضار و طی شدن روند طبیعی مرگ این اشخاص از طریق این ماده جرم زدایی کرد.

    کلیدواژگان: DNR، عدم احیا، عدم فایده درمان، حیات غیرمستقرر
  • محمد امین فرضی*، مژگان هادوی باویل، شبنم واحدی صفحات 105-108
    اهداف

    دایسکشن شریان های گردن (کاروتید و ورتبرال) به عنوان یکی از علل سکته مغزی شناخته شده است که اغلب به دنبال ترومای ناحیه گردن رخ می دهد. این مطالعه، گزارش موردی از دایسکشن شریان ورتبرال در یک خانم جوان به دنبال دستکاری گردن برای درمان سردرد توسط یک درمانگر محلی بود.

    بیمار و روش ها

    بیمار، خانم 27ساله ای با سابقه سردردهای میگرنی بود که با افت هشیاری به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کرد. بررسی های اولیه متابولیک و عفونی منفی بودند، بنابراین بیمار تحت تصویربرداری مغزی قرار گرفت. سی تی اسکن اولیه، یافته خاصی نداشت. بنابراین ام آرآی انجام شد که نشان دهنده انفارکت حاد در پونز و مخچه بود. برای بررسی سیستم عروقی مغز، ام آر آنژیوگرافی انجام شد که انسداد شریان ورتبرال چپ را مشخص کرد و سی تی آنژیوگرافی تشخیص دایسکشن ورتبرال را به عنوان علت انسداد عروقی مسجل کرد. شرح حال دقیق بعدا مشخص کرد که بیمار قبل از مراجعه توسط یک درمانگر محلی مورد دستکاری گردن قرار گرفته است.

    نتیجه گیری

     دایسکشن شریان های گردن به عنوان یکی از علل نقص نورولوژیک و کاهش سطح هشیاری باید در بیماران با ترومای جزئی یا شدید مد نظر باشد و زمانی که این تشخیص مطرح شد در شرح حال و معاینه به دنبال ترومایی بود که ممکن است اهمیت قانونی داشته باشد.

    کلیدواژگان: دایسکشن، شریان ورتبرال، گردن، تروما
|
  • R. Valipour, A. Shekari*, M. Setareh Pages 61-64
    Aims

    Production and distribution of herbal drugs by herb sellers are increased for addiction treatment in recent years. The aim of this study was to investigate the medicine components of herbal drugs for addiction treatment, collected from the herb shops of Zanjan city.

    Materials & Methods

    This experimental study was performed in legal medicine laboratory of Zanjan city in 2014. Samples (N=143) collected from the herb shops (N=20) of Zanjan city and their components detected by GC/MS and HPLC instrument. Data were analyzed through SPSS 19 software.

    Findings

    31 samples (21.7%) of 143 samples didn’t have any medicine components and 112 samples (78.3%) had at least one medicine component. The most abundant medicine components were tramadol (69.9%) and diphenoxylate (31.5%), and atropine (31.5%). Investigating of the number of medicine components in one drug type revealed that 51 samples (35.7%) had one component, 23 samples (16.1%) had two components, 36 samples (25.2%) had three components and 2 samples (1.4%) had four components, simultaneously.

    Conclusion

    In most samples collected from herb shops, one or two medicine components of opium exists that the most abundant of them is tramadol, diphenoxylate, and atropine.

    Keywords: Herbal Medicine, HPLC, GC, MS
  • H. Amiri, Z. Neghabi, A. Aghabiklooei* Pages 65-69
    Aims

    Lead is one of the heavy metals that can be a factor of acute or chronic toxicity. Smugglers may add lead to drugs during the production process in order to increase its weight and earning more benefits. In this regard, the aim of the present study was to investigate the relationship between blood lead levels in consumers of edible opium with abdominal pain.

    Instruments & Methods

    This cross-sectional descriptive study was carried out on 122 consumers of edible opium with abdominal pain who referred to the emergency department of the Rasoul Akram, Firoozgar, Haft-e-Tir and Baharlu hospitals in 2016. The subjects were entered in the study by the counting-all method. Demographic information, health condition, and lifestyle of the patients were collected using a questionnaire as well as the blood lead level and blood factors of the subjects were measured. Data were analyzed through SPSS 22 software using independent t-test and Chi-squared test.

    Findings

    The mean of blood lead levels in patients with abdominal pain was 87.49±32.27μg/. The lead level showed the mild, moderate and acute poisoning respectively in the 29.5%, 39.3% and 27.9% of the patients.

    Conclusion

    The blood lead level in the consumers of edible opium with abdominal pain is above 25μg/dL which showed the toxicity. Therefore, there is a strong potential for lead poisoning in consumers of edible opium.

    Keywords: Opium, Abdominal Pain, Lead, Poisoning
  • B. Kashavarz*, S. Emsha Sahand, E. Eslaminia, S. Keshavarz Pages 71-75
    Aims

    Today with increasing the number of surgeries and their variety, malpractice complaints against are increased. The aim of this study was to recognize the causes and effective factors in injuries lead to the anesthesia malpractice.

    Instruments and Methods

    This cross-sectional descriptive-analytical study was carried out on the files of malpractice complains against the anesthesia care team in the Isfahan Legal Medical Center in 2009-2015. The subjects were analyzed through descriptive statistic using SPSS 23 software.

    Findings

    60 files related to the anesthesia field were investigated which in 28 files (46.7%) malpractice of anesthesia care team were confirmed and in all records, the anesthesiologist was the culprit.
    Anesthesia method in 73.3% of cases was general anesthesia and most of the surgical procedures (86.7%) were elective surgeries. In 38 cases, the result was the death of the patients and autopsy were performed in 29 cases (76.2%). The mechanism of injury in 29 cases (48.3%) was respiratory system disorders.

    Conclusion

    Depending on the specific conditions in the operating rooms, visits of patients by before surgery, performing required tests and advice, perception in determining the anesthesia in elective surgery, pay attention to the patient's respiratory system function during surgery, anesthesia and in recovery status very necessary to reduce the anesthesia errors. As well as it is necessary to have an autopsy of the corpse in the case of a patient's death or impairment in order to identify the culprit easily.

    Keywords: Anesthesiologist, Malpractice, Medical errors, Legal medicine, Autopsy
  • B. Hatami, F. Davari*, A.H. Mohammad Alizadeh, A.M. Alimohammadi Pages 77-80
    Aims

    Considering that ERCP is one of the most difficult and high risk activity fields of gastroenterologists, it is expected that a great percentage of complaints exist in this area. Therefore, the aim of this study was to investigate the ERCP-related medical complaints referred to the forensic medicine department of Tehran over six years (2011-2016).

    Instrument & Methods

    This study was conducted by descriptive-analytical and retrospective method. First, the statistics of the recorded complaints in the forensic medicine department of Tehran province against gastroenterology subspecialist or subspecialist assistants were extracted over six years (2011-2016). Then, the ERCP-related complaint cases, that their investigation was completed were selected.

    Findings

    The ERCP-related complaints over the years of 2011-2016 included 35 cases, which 21 patients (60.0%) were males and 14 patients (40.0%) were females. In the 34 cases (97.1%) ERCP had accurate and scientific indication and only one case did not have an indication. In 26 (74.2%) cases after ERCP, proper diagnosis and treatment were performed. According to the primary commission, medical malpractice had been recognized in 10 cases (28.6%), and 25 cases (71.4%) had led to the acquittal of the doctor.

    Conclusion

    The selection of the patients based on the correct indication for ERCP operation and examination the patients after operation of the procedure in order to diagnose the probable side effects and its proper treatment have a significant role in reducing the number of complaints.

    Keywords: Professional Negligence, Medical Error, Informed Consent, Medical Complaint, ERCP
  • T. Zargarian*, M. Ghoorchi Beigi, A. Mahdavipoor Pages 81-90
    Introduction

    Reports of criminal cases in injuries reveal a great deal of ambiguity of the judicial experts and forensic medicine concerning the injury of Jaefe. This is due to the definition of Jaefe in the Law. The place of Jaefe in body, the tools of Jaefe Injuries, and the degree of penetration of tool in the place are the factors that should be explained to discover the nature of Jaefe. Articles 711 and 712 deal with Jaefe, but they are the cause of ambiguities. In article 711, the place of Jaefe is limited to stomach, chest, back, and sides while throat and pharynx have been added in article 712, without any specific criteria. In article 711, anything can be considered as a tool of Jaefe injuries while in article 712 Jaefe injuries only can be realized through a spear or bullet or things like them. The degree of tool penetration has been neglected wholly. The aim of the present study was to investigate the nature of Jaefe in the field of Feqh and criminal law through descriptive-analytic method.

    Conclusion

    The place of Jaefe is limited to the abdominal cavity, pelvic cavity and the chest. The tool of Jaefe has particular features. The valid penetration degree of a tool is merely the entering of the tool of injury in the place of Jaefe.

    Keywords: Injury, Definition, Jaefe, The Tool of Injury
  • M. Ghadipasha, M. Akhgar*, A.H. Salarzaii, A.A. Moien Pages 91-97
    Aim(s)

    Virtopsy is a modern technology that identifies the cause of death through radiology without dissection. In addition to reducing the detection time, this technology also has high diagnostic sensitivity in some cases. One of the aims of criminal law science is accurate and rapid criminology. The aim of this study was to investigate the application of virtopsy method in crime detection and its comparison with the autopsy method.

    Information & Methods

    In this analytical review study, after investigating and analyzing the relationship between criminology and virtopsy, the numbers of 18 English articles were investigated for comparing the virtopsy and autopsy dissection in the period of 2010-2016.

    Findings

    Virtopsy method as a supplement for autopsy method could detect the infanticide from stillbirth, choking by drowning from the other types of asphyxia and injuring by bullet hit and its details and it could recognize the cause of death through careful analyzing the organs, such as the face and jaw skeletons, ribs and brain.

    Conclusion

    Criminology legal aims are realized using the virtopsy method as a supplement for autopsy method.

    Keywords: Virtopsy, Criminology, Autopsy
  • A.R. Moshirahmadi, A. Hejazi*, G. Sabetian, N. Badiian Mousavi Pages 99-103
    Introduction

    In the present era, it is possible to maintain vital organs considering the major advances in medical science. Saving the lives of patients and resuscitation their life is possible through medical science and instruments. Although the use of medical instruments is beneficial in most cases and have satisfactory results, but in some cases, severe disorders are observed in function of vital organs because of  aging, systemic disease, and the other similar factors so that the medical science is unable to treatment the diseases and no action can be taken to maintain patient's life. This topic has led to discussions about “do not resuscitation” order in the face of these patients. Although philosophical and moral discussions have been raised in this regard it can also be investigated in terms of the legal perspective. The aim of the present study was to analysis of “do not resuscitation” order in patients without established life based on article 372 of the Islamic penal code.

    Conclusion

    It is possible to criminalization of the medical staff in terms of their nonintervention in the resuscitation of dying patients using the opposite concept of article 372 of the Islamic penal code.

    Keywords: DNR, No Resuscitation, No Beneficial Treatment, Non Established Life
  • M.A. Farzi*, M. Hadavi Bavil, Sh. Vahedi Pages 105-108
    Aim(s)

    Neck arteries dissection (carotid and vertebral) is known as one of the causes of stroke which often occurs after a neck trauma. This study was a case report of a vertebral artery dissection in a young woman following a neck manipulation in order to treat a headache by a local therapist.

    Patient Information

    The patient was a 27 years old woman with migraine headaches who referred to the emergency department with decreased consciousness. The results of metabolic and infectious examinations were negative, therefore brain imaging of the patient was considered.  Initial CT scan had no particular finding. Therefore, MRI was performed which indicated acute infarction in the pons and cerebellum. MR angiography was performed to examine the vascular system of the brain which determined the left vertebral artery occlusion. CT angiography recognized vertebral artery dissection as the cause of vascular occlusion. Detailed examination of the patient's condition revealed that the patient experienced the neck manipulation by a local therapist before referral to the hospital.

    Conclusion

    Neck arteries dissection as one of the causes of neurologic deficit and decrease the level of consciousness should be considered in patients with minor or severe trauma. After this diagnosis, the existence of trauma in the patient examination should be considered. Trauma may have a legal significance.

    Keywords: Dissection, Vertebral Artery, Neck, Trauma