فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات توسعه اجتماعی ایران
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهناز کریمی، مهرداد نوابخش* صفحات 7-19

    مفهوم سوژه ریشه در تفکرات دوران نو زایش دارد که در قرن بیستم ماهیتی سیاسی یافت؛ سوژه را حداقل از سه منظر می توان مورد بررسی قرار داد؛ ازنظر مدرن که با دکارت آغاز می گردد، سوژه فاعل شناسایی است که مستقل از نیروهای متافیزیکی توانایی اندیشیدن و کنش را داراست. از منظر پساساختارگرا و پسامدرن که به صورت خاص در اندیشه فوکو تجلی می یابد، سوژه ابداع عصر مدرن است و با پایان مدرنیسم نیز رو به افول گذاشته است. در این معنا سوژه مقهور عناصر قدرت است و تماما در بستر نیروهای تاریخی و گفتمان های آن شکل می گیرد. در منظر سوم، سوژه فاعلی است که در بستر نیروهای تاریخی و گفتمان ها شکل می گیرد اما توان مقاومت و تغییر آن را نیز داراست و بر آن اثر می گذارد. این مقاله با روش اسنادی به مطالعه مفهوم سوژه در رویکردهای مختلف تحلیل گفتمان می پردازد. نتایج پژوهش نشان می دهد که سوژه و هویت آن فراز و نشیب های زیادی پشت سر نهاده است؛ گاه در هیبت کنشگری خلاق و اثرگذار و گاه در قالب موجودی منفعل و محصور. از منظر رویکردهای تحلیل گفتمان به ویژه رویکرد گفتمان لاکلائو و موفه سوژه ها در موقعیت هایی خاص قادر به فروپاشی یک گفتمان و هژمونیک ساختن گفتمانی دیگر می شوند.

    کلیدواژگان: سوژه، گفتمان، تحلیل گفتمان
  • جعفر ترک زاده صفحات 21-36

    یاددهی یادگیری، سازه ای چند بعدی، پیچیده و پویا، شامل فرایندهایی است که در نظام دانشگاهی برای دستیابی به اهداف اساسی مورد توجه قرار می گیرد. در این راستا مدل ها و چارچوب های متنوعی توسعه یافته که هر یک به نوعی در توصیف، تحلیل و تبیین این سازه کوشیده اند. با این حال عدم اجماع در تبیین روشن موضوع و تعدد نظریه ها و مدل های اکثرا غیر بومی،از سویی دلالت بر پربعدی این سازه دارد و از سویی مبین نیاز به ارائه چارچوبهای فراگیرتر در زمینه یاددهی - یادگیری به خصوص در قلمرو آموزش عالی است. لذا هدف این مطالعه، فراترکیب الگوها و چارچوب های فرایند یاددهی یادگیری با رهیافتی سیستمی بوده است. در این راستا شاخص های مرتبط با نظام یاددهی یادگیری از منظر دیدگاه سیستم پیچیده سازوار شونده مد نظر قرار گرفته و در قالب فراترکیبی از مطالعات انجام شده، بیان شده است. این تلاش منجر به شرح و تبیین یاددهی - یادگیری در آموزش عالی بر مبنای شاخص های واحد ساختار، عامل انسانی (یاددهنده - یادگیرنده)، فضا، ظرفیت و اثربخشی در دیدگاه سیستم پیچیده سازوار شونده شده است که می تواند مبنای توصیف، تحلیل، ارزیابی و تجویز در زمینه موضوع در قلمرو آموزش عالی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: یاددهی - یادگیری، آموزش عالی، رهیافت سیستمی، سیستم پیچیده سازوار شونده، فراترکیب
  • محمود سید *، مجید گلمحمدی صفحات 37-49

    ایران در دوره قاجار برای نوسازی ساختارهای قدیم خود و آشنایی با اقتصاد و صنعت و پیشرفت های واردات و صادرات گام های برداشت، اما چشمگیر نبود. ضعف ساختار اقتصادی سبب شد تا در اقتصاد بین المللی آن عصر جایگاهی نداشته باشد اما موقعیت مناسب تجاری ایران رابطه با کشور روسیه را گسترش داد. در این پژوهش کوشیده می شود با تکیه بر اسناد دوره قاجار ساختار توسعه نیافتگی واردات و صادرات با کشور روسیه را در این دوره موردبررسی قرار دهیم. در این مقاله سعی شده ازلحاظ نظری دلایل جایگزینی واردات و صادرات ایران و عواملی که ایران را در چنبره وابستگی و عقب ماندگی قرار داد را مورد تحلیل قرار دهیم. اینکه آیا توسعه نیافتگی واردات و صادرات ایران و روسیه ناشی از سیاست گذاری های نادرست دولت های قاجار است یا دولت های بعد نیز در آن شریک اند؟ بر اساس یافته های تحقیق دولت های استعمارگر ازجمله روسیه در قرن نوزدهم از طریق محدود کردن فعالیت سرمایه داران ایرانی در حوزه های مهم صنعتی، ایجاد وابستگی صنعتی و محدود کردن واردات و صادرات، ورشکسته کردن صنایع داخلی، سوق دادن اقتصاد کشور به سمت تولید مواد اولیه و خام و محروم کردن ایران از دریافت بخش قابل توجهی از درآمدهای نفتی در یک دوره بلندمدت، نقش مهمی در توسعه نیافتگی صنعتی ایران دارند. اگرچه قاجارها زمینه ساز توسعه نیافتگی صنعتی ایران بودند، اما دولت های پس از قاجار نیز در توسعه نیافتگی صنعتی ایران نقش پررنگی داشته اند.

    کلیدواژگان: توسعه نیافتگی، قاجار، واردات و صادرات، ایران، روسیه
  • سعید علایی، هادی رزقی * صفحات 51-64

    هدف اصلی این پژوهش تبیین مولفه های سرمایه اجتماعی موثر بر عملکرد کارکنان شهرداری(نمونه موردی منطقه 22 شهر تهران) می باشد. این تحقیق بر مبنای هدف، کاربردی و بر حسب روش گردآوری داده ها از نوع تحقیق توصیفی- همبستگی است.جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان منطقه 22 شهرداری تهران به تعداد797 نفر بودند.بر اساس جدول مورگان نمونه مورد پژوهش می بایست 260 نفر باشند.که در مجموع 280 پرسشنامه توزیع و در نهایت 267 پرسشنامه بصورت کامل به محقق عودت داده شد. جمع آوری داده ها در این تحقیق از طریق «پرسشنامه» استاندارد سرمایه اجتماعی وپرسشنامه عملکرد شغلی انجام گرفته است. الف)پرسشنامه سرمایه اجتماعی دارای 21 گویه با ابعاد ساختاری، رابطه ای و شناختی است. ب)پرسشنامه عملکرد شغلی دارای 44 گویه ای مورد استفاده قرار گرفت. با توجه به بکارگیری پرسشنامه استاندارد و با توجه به تایید اساتید راهنما و مشاور، روایی ابزار این تحقیق بصورت صوری است.با توزیع 30 عدد پرسشنامه بین مدیران و متخصصان و نتایج بدست آمده با آلفای کرونباخ نهایی برای سرمایه اجتماعی .806 و آلفای کرونباخ نهایی برای عملکرد شغلی894 . تایید گردید. نتایج حاصل از اجرای آزمون t در سطح اطمینان 95% نشان می دهد، وضعیت متغیر سرمایه اجتماعی و عملکرد

    کلیدواژگان: عملکرد، سرمایه اجتماعی، بعد ساختاری، بعد شناختی، بعد رابطه ای
  • جعفر ابراهیمی، مصطفی ازکیا*، صمد رسول زاده صفحات 65-83

    چکیده از آن جایی که یکی از ارکان اصلی توسعه توجه به برابری و عدالت در توزیع منابع بین بخش های مختلف جامعه می باشد لذا تمرکزگرایی و توزیع نامناسب امکانات و خدمات در مناطق مختلف همواره به عنوان یکی از آفات توسعه مطرح بوده است که نیاز به بررسی علمی دارد. در پژوهش حاضر هدف اصلی بررسی درجه توسعه یافتگی شهرستان های استان آذربایجان شرقی بود که برای دست یابی به این هدف 31 شاخص توسعه در سه دسته شاخص های اجتماعی-فرهنگی، بهداشت وسلامت و اقتصادی و زیربنایی در 20 شهرستان مورد بررسی قرار گرفتند. روش پژوهش در مطالعه حاضر طبقه بندی استان ها بر اساس مدل تاکسونومی عددی و تحلیل خوشه ایبوده و روش گردآوری اطلاعات اسنادی بوده است. نتایج پژوهش نشان داد شهرستان های تبریز، مرند و مراغه به ترتیب در رتبه های بالای توسعه یافتگی قرار دارند و شهرستان های خدافرین و چاراویماق در رتبه های آخر قرار دارند. نتایج پژوهش نشان می دهد میزان توسعه یافتگی در قسمت غربی استان نسبت به نواحی شرقی بیشتر بوده است و سطح توسعه یافتگی در ارتباط با فاصله از مرکز، دسترسی به خطوط حمل ونقل ریلی وجاده ای بوده است.

    کلیدواژگان: توسعه، تاکسونومی عددی، تحلیل خوشه ای، نابرابری، استان آذربایجان شرقی
  • مریم نجار *، حمید خورسند صفحات 85-98

    در این تحقیق به کمک اطلاعات ارائه شده توسط سازمان های UNDP وTransparency International طی سال های 2010 تا 2012، به بررسی نوع و قدرت رابطه بین فساد اداری و توسعه انسانی در جوامع پرداخته شده است. مدل تئوریک به دست آمده حاکی از وجود رابطه دو طرفه بین شاخص فساد اداری (CPI) و شاخص توسعه انسانی (HDI) می باشد. فساد اداری به صورت غیر مستقیم با تاثیر منفی بر میزان درآمد ناخالص ملی و رشد اقتصادی میزان توسعه انسانی را محدود می کند و فرایند توسعه انسانی نیز به صورت مستقیم با وضع قوانین جدید و افزایش اقتدار و درآمد دولت بر افزایش فساد اداری تاثیرگذار است. اطلاعات موجود توسط مدل های رگرسیونی مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی نتایج حاکی از وجود رابطه معنادار آماری قوی بین دو شاخص توسعه انسانی (HDI) و فساد اداری (CPI) در سال های 2010 تا 2012 می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد زیرشاخص های توسعه انسانی (امید به زندگی، پیشرفت تحصیلی و درآمد ناخالص ملی) به عنوان متغیرهای مستقل در میزان شاخص فساد اداری (CPI) تاثیرگذار بوده و بیشترین سهم در این رابطه نیز متعلق به زیرشاخص درآمد ناخالص ملی می باشد.

    کلیدواژگان: شاخص توسعه انسانی، شاخص فساد اداری، رگرسیون، رابطه آماری، درآمد
  • یزدان شیرمحمدی*، فرزانه عابدی صفحات 99-120

    بدون شک با تمام تغییراتی که در چشم انداز شبکه های اجتماعی رخ داده است، تبلیغات به عنوان مهم ترین پشتیبان مالی برای رسانه ها شناخته شده است و رقابت میان شبکه های اجتماعی فیسبوک ، یوتیوب، نت فیکس و آمازون برای جذب گردشگر شدیدا افزایش یافته است. در این پژوهش به بررسی تاثیر تبلیغات در رسانه های اجتماعی، مشارکت مخاطب در این رسانه ها و تبلیغات دهان به دهان بر تمایلات رفتاری گردشگران اروپایی به واسطه تصویر شناختی و تصویر احساسی در شبکه اجتماعی فیسبوک پرداخته شده است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق در زمره ی تحقیقات توصیفی پیمایشی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش، گردشگران اروپایی شهر تهران می باشد. در تحلیل استنباطی داده ها از ضریب آلفای کرونباخ و جهت تعیین ثبات درونی ابزار از آزمون KMO و کرویت بارتلت برای مناسب بودن حجم نمونه و درست بودن تفکیک عامل ها و برای تعیین ارتباط علی بین متغیرها از روش مدل معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان می دهد تبلیغات رسانه ای گردشگری بر تصویر شناختی مقصد تاثیر مثبت و معناداری دارد، اما تبلیغات رسانه ای گردشگری بر تصویر احساسی بی تاثیر است مشارکت مخاطب و تبلیغات دهان به دهان بر تصویر احساسی وتصویر شناختی مقصد تاثیر مثبت و معناداری دارد همچنین تصویر شناختی و تصویر احساسی بر تمایلات رفتاری گردشگران تاثیر مثبت و معناداری دارد که با برنامه ریزی در زمینه خلاقیت و نوآوری در تبلیغات، شناخت مخاطب از نظر جنسیت و گروه سنی و انتخاب تبلیغات متناسب با آن و ایجاد وب های گردشگری در رسانه های اجتماعی تا حد قابل قبولی در جذب گردشگر موثر می باشد.

    کلیدواژگان: تبلیغات در رسانه های اجتماعی، مشارکت مخاطب، تبلیغات دهان به دهان، تمایلات رفتاری، تصویر شناختی و احساسی
  • داود مرادی، محمدتقی شیخی*، طلیعه خادمیان صفحات 121-142

    در مقاله حاضر سعی شده است تا ضمن تعریف مفهوم بانک توسعه اجتماعی وتفاوت آن با بانک های تجاری مرسوم بر اساس موسسه جهانی آموزش بانکداری اجتماعی وصاحب نظران این حوزه،الزامات وپیش نیازهای عملیاتی شدن این مدل کسب وکار بانکی را با رویکرد تفسیر گرایی وبا استفاده از نظریات ماکس وبر، جورج زیمل وآمارتیاسن تبیین گردد. بر اساس نظریه وبر،عقل سرمایه داری به همراه روحیه اخلاق مدارانه می تواند موجبات رشد وشکوفایی را به همراه داشته باشد.همچنین با توجه به نظریه زیمل می توان دریافت که پول بر تمامی روابط اجتماعی تاثیر گذار می باشد وآزادی بشریت را با همین پدیده می توان تعیین نمود.سپس با روش پژوهش اسنادی آمار و اطلاعات معتبر شبکه بانکی بر اساس داده های وزارت امور اقتصاد ودارایی وهمچنین بانک مرکزی در سال های 1393و1394، عملکرد بانک های کشورمورد ارزیابی قرار گرفته که نتایج آن عدم ساختارمندی،فقدان شفافیت لازم، نبود معیار مناسب درتامین سپرده های بانکی وهمچنین عدم توزیع متوازن وتخصیص منایع تسهیلاتی را نشان می دهد.در پایان به منظور دستیابی به یک بانک توسعه اجتماعی، انواع مدل رایج در سطح جهانی که متناسب با ساختار اقتصادی کشور باشد ، ارائه ومعرفی شده است.

    کلیدواژگان: بانکداری، بانکداری اجتماعی، توسعه اجتماعی
  • عطا غفاری، رضا هاشمی * صفحات 143-156

    هدف اصلی پژوهش حاضر، ارزیابی میزان حس تعلق محله ای با افزایش مشارکت شهروندان در طرح های توسعه محله ای در محدوده محله پیرمادر شهر اردبیل می باشد. پژوهش حاضر از هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت در زمره تحقیقات توصیفی- تحلیلی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع روش پیمایشی می باشد. جامعه آماری این تحقیق، ساکنین محله پیرمادر، ناحیه 5 منطقه یک شهرداری اردبیل است که در سال 1396 تعداد 5294 نفر را در خود جای داده است. همچنین تعداد نمونه 358 و ضریب آلفای کرونباخ برابر با 89/0 به دست آمد. نهایتا اینکه در مرحله تجزیه و تحلیل داده ها، جهت سنجش وضعیت موجود بین مشارکت و حس تعلق محله ای از آزمون T تک نمونه ای، برای بررسی رابطه بین مشارکت در توسعه محله ای از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، و جهت بررسی ارتباط بین ویژگی های فردی با حس تعلق محله ای و آمادگی برای مشارکت از آزمون کای اسکوئر (خی دو/ کای مربع) در قالب نرم افزار spss استفاده شده است. نتایج نشانگر ارتباط معنادار بین افزایش میزان حس تعلق محله ای با میزان آمادگی برای مشارکت در طرح های توسعه محله ای می باشد و در نهایت پیشنهاداتی ارائه گردیده است.

    کلیدواژگان: حس تعلق محله ای، مشارکت شهروندان، طرح های توسعه محله ای، محله پیرمادر، اردبیل
  • محمدحسین پورمحمد، سیدعلی رحمان زاده*، اسماعیل کاوسی صفحات 157-166

    دراین پژوهش در راستای نقش رسانه ملی در توسعه شهر خلاق در شهر قیام دشت، رویکردها و مدل های مختلف مطرح گردیده و سپس ضمن بررسی نظرات شهروندان در شهر قیام دشت، از دیدگاه های ارائه شده از سوی آنها ، استفاده شده است. روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش از نظر هدف کاربردی ، از نظر نوع داده ها کمی و از نظر نحوه گردآوری داده ها ، توصیفی است. جامعه آماری در این پژوهش شهروندان ساکن در در قیام دشت می باشند. از جامعه آماری مذکور با توجه به ضوابط نمونه گیری (بر اساس شیوه نمونه گیری مندرج در جدول مورگان) تعداد 384 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده اند. در مرحله بعد بر اساس مدل مفهومی پژوهش، سوالات و فرضیه های پژوهش، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته, گویه های مستخرجه در نمونه آماری تحقیق مورد پرسش قرار گرفته است. در بخش آمار توصیفی، توصیف داده ها در دو بخش متغیر های زمینه ای و متغیر های اصلی ارائه گردیده و در بخش آمار استنباطی ، جهت بررسی فرضیه ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و...استفاده شده است. با توجه به داده های تحقیق می توان گفت رسانه ملی در توسعه شهر خلاق در شهر قیام دشت موثر می باشند. میانگین متغیرهای شاخص های اقتصادی (98/2)، شاخص های اجتماعی (37/3)، شاخص های فرهنگی هنری (5/3)، برگزاری میزگرد مطبوعاتی تلویزیونی (47/3)، برگزاری کنفرانس خبری تلویزیونی (47/3)، زیرنویس تلویزیونی (25/3)، تهیه خبر و گزارش تلویزیونی (34/3) می باشد.

    کلیدواژگان: رسانه، رسانه ملی، شهر خلاق، توسعه شهر خلاق، شهر قیام دشت
|
  • Shahnaz Karimi, Mehrdad Navabakhsh * Pages 7-19

    Subject to at least be examined from three perspectives: a modern standpoint that begins with Descartes, the subject is a subject that is independent of metaphysical forces has the ability to think and act. From the perspective of post-structuralist, postmodern, which are expressed specifically in Foucault's ideas, the subject invention of the modern era and the end of modernism is also ebbing. In this sense, the subject is subdued and all elements of American power in the context of the historical forces that shaped discourses. The Middle landscape can be adopted for the subject. In this third aspect, the subject agent that is in the context of historical forces and discourse, but it also has the strength and change and affect it. The current study documents the various approaches to the study of discourse analysis and the subjects in them. Understanding of subjects and features of discourse in understanding subjects have a significant role, but the subject in certain situations hegemonic discourse and the discourse will be able to collapse

    Keywords: Subject, discourse, discourse analysis
  • Jafar Torkzadeh Pages 21-36

    Teaching-learning as a multifaceted٫ complex and dynamic issue including processes that are considered in the academic system to achieve the basic goals. In this way٫ various models and frameworks have been developed to describe, analyse, and explicate this issue. However, lack of consensus in clarifying teaching-learning and the numerous approaches and models, which are mostly non- native, highlighting the multi-faceted nature of this issue and on the other hand, indicating call for expanding frameworks in teaching-learning, in particular in the realm of higher education. The present study is an attempt to explore the meta-synthesis of teaching-learning patterns and frame works with a complex adoptive system approach. To this end, relevant criteria of teaching-learning based on the complex adoptive system approach were considered and expressed in the form of a meta-synthesis of the research literature. This study clarified teaching-learning in higher education based on the components such as organizational structure, human factors (teacher-learner), environment, capacity and efficiency in the complex adoptive system approach. The findings may provide a suitable platform for description, analysis, and evaluation of teaching-learning in the realm of higher education. Key words: Teaching-learning, Higher education, System approach, Complex adoptive system approach, Meta-synthesis

    Keywords: Teaching-learning, Higher education, System approach, Complex adoptive system approach, Meta-synthesis
  • mahmood seyyed *, majid golmohamadi Pages 37-49

    During the Qajar period, Iran was not impressive enough to modernize its old structures, familiarize itself with the economy and industry, and the progress made in importing and exporting. The weakness of the economic structure has made it unrivaled in the international economy, but its proper trading position has expanded its relationship with Russia. In this research, we tried to examine the structure of the development of import and export with the Russian Federation during this period by using the documents of the Qajar period. In this article, we have tried to analyze the reasons for the replacement of Iranian imports and exports and the factors that put Iran at the forefront of dependence and backwardness. Is the development of the import and export of Iran and Russia due to the incorrect policies of the Qajar governments or the subsequent governments? According to the research findings of colonial governments, including Russia in the nineteenth century, by limiting the activity of Iranian capitalists in important industrial fields, establishing industrial dependence and limiting imports and exports, bankrupt the domestic industry, pushing the country's economy toward raw materials production, and Depriving Iran of a significant portion of oil revenues over a long period of time plays an important role in Iran's lack of industrial development. Although the Qajars were the cause of Iran's industrial depletion, post-Qajar governments also played a major role in Iran's lack of industrial development.

    Keywords: underdevelopment, Qajar, import, export, Iran, Russia
  • Saeed Alaei, Hadi Rezghi * Pages 51-64

    The main objective of this research is to explain the components of social capital affecting the performance of municipal employees (case study in 22nd district of Tehran). The research is based on the purpose of the applied and data-gathering method of descriptive-correlative research. The statistical population of the survey was all 797 employees of Tehran 22nd district of Tehran. Based on Morgan's table, the sample should be 260 people. A total of 280 questionnaires were distributed and 267 questionnaires were returned to the researcher in full. The data collection in this research was done through a standard social capital questionnaire and job performance questionnaire. A social capital questionnaire has 21 items with structural, relational and cognitive dimensions. A job function questionnaire with 44 items was used. Regarding the use of standard questionnaires and with the approval of supervisors and counselors, the validity of the tool is formal. By distributing 30 questionnaires between managers and experts and the results obtained with final Cronbach alpha for social capital of 0.806 and final Cronbach alpha For job performance 0.894 Confirmed. The results of the t test at the 95% confidence level indicate that the status of the social capital and job performance of the employees are above the average. The results of Table 3 show that the beta coefficient relates to the components of str

    Keywords: Function, Social Capital, Structural Dimension, Cognitive Dimension, Relative Dimension
  • Jafar Ebrahimi, Mostafa Azkla *, Samad Rasolzadeh Rasolzadeh Pages 65-83

    Since one of the main pillars of development is attention to equality and justice in the distribution of resources between different sectors of society, therefore, the concentration and inappropriate distribution of facilities and services in different regions have always been considered as one of the pitfalls of development, which requires a scientific review. In this research, the main goal was to study the degree of development of the cities of East Azerbaijan province. To achieve this goal, 31 indicators of development were assessed in three categories: socio-cultural, health, and economic and infrastructure in 20 cities. The methodology of this study is to classify the provinces based on numerical mal taxonomy and cluster analysis and also, the method of collecting is documentary information. The results of this study showed that, the cities of Tabriz, Marand and Maragheh are in high ranking of development, respectively, and the cities of Khadafrien and Charaymahq are in the last positions. The results of the research show that, the development rate in the western part of the province was higher than the eastern regions, and the level of development is in relation to the distance from the center, and access to rail and road transport lines.

    Keywords: development, numerical taxonomy, cluster analysis, injustice, East Azerbaijan province
  • Maryam Najar *, Hamid Khorsand Pages 85-98

    This study examines the type & strength of the relationship between corruption & human development indicators in communities through data provided by UNDP & transparency international organizations for duration from 2010 to 2012. the research model suggests a two-way relationship between corruption index (CPI) & the human development index (HDI). Corruption as an indirect cause by a negative impact on gross national income & economic growth will limit the amount of human development. Also human development process directly with the new laws & increased government authority & revenue, can increase corruption. The results indicate a significant relationship between human development index (HDI) & corruption (CPI) in a duration from 2010 to 2012. Also the results show that sub human development index (life expectancy, educational attainment & gross national income) as an independent variables has an effect on the corruption index (CPI), & the greatest efect between these three variables belongs to the sub gross national income.

    Keywords: human development index, corruption index, Regression, Statistical relationship, Income
  • Yazdan Shirmohammadi *, Farzane Abedi Pages 99-120

    Undoubtedly, with all the changes that have taken place in the social media landscape, advertising has been recognized as the most important financial support for the media, and competition between social networks Facebook, YouTube, Netfix and Amazon to attract tourists on the move. In this study, the impact of advertising in social media, audience participation and oral-to-mouth advertising on the behavioral patterns of European tourists has been studied through cognitive image and emotional image of the Facebook social network. The present research is applied in terms of its purpose and in terms of research method, it is a descriptive survey. The statistical population of the study is European tourists in Tehran. the structural equation model was used to determine the causal relationship between the variables. The findings show that tourism advertising has a positive and meaningful effect on the cognitive image of the destination, but the advertisement of the tourism media on the emotional image is unaffected. The audience participation and oral-to-mouth advertisements have a positive impact on the image of the image. It also has a significant impact on the emotional image and emotional image of the behavioral tendencies of tourists. It has a positive and constructive impact on the planning of creativity and innovation in advertising, the recognition of the audience in terms of gender and the choice of advertising, and the creation of tourist websites in the media. Socially acceptable levels are effective in attracting tourists

    Keywords: advertising in social media, audience participation, oral-to-mouth advertising, behavioral tendencies, cognitive image, emotional image
  • Davood Moradi, M Sh *, T Kh Pages 121-142

    In this paper, the definition of the concept of social development of the bank and its differences with commercial banks based on the World Bank Institute of Education and Social Banking and the survey in this area, the requirements and operational requirements of this business model using interpretation and using From Max Weber's comments, George Simmel and Amartyasen Tibin. According to Weber's theory, the intellect of capitalism, along with the spirit of mutual morality, can boost and encourage. Also, according to Simmel's theory, it can be seen that money affects all social relationships, and human freedom can be determined by the same subject. Then, through the research methodology, the statistics and valid data of the network are based on data from the Ministry of Economy And assets as well as the central bank in 1393 and 1394, the performance of the banks of the country has been evaluated, which results in the lack of consistency, lack of transparency, lack of suitable criteria for bank deposits and also lack of balanced distribution. As a result, in order to achieve a social development community, a variety of commonly used models that are tailored to the economic structure of the country are presented and used.

    Keywords: Banking, Social Banking, Social Development
  • Reza Hashemi*, Ata Ghaffari Pages 143-156

    the main purpose of the present research Assessing the sense of neighborhood feeling with Increasing citizen participation in neighborhood development projects Is within the boundaries of the Pir Madar neighborhood in Ardebil. The present study is an applied objective and is of descriptive-analytical type in terms of its nature and in terms of data collection method is a survey method. The statistical population of this study is the residents of the Pir Madar neighborhood, district 5 of region1 of Ardebil which in 2017 includes5294 people. Also, the sample size of 358 and the Cronbach's alpha coefficient were 0.89. Finally, at the stage of data analysis, To measure the status quo of partnership and neighborhood sense from T test, To examine the relationship between partnership in neighborhood development from Pearson Correlation Coefficient Test And to investigate the relationship between individual characteristics with neighborhood sense and willingness to participate The Chi-square test (Chi-square / Double Qi) In the form of Spss software is used. The results indicate a significant relationship between increasing the sense of neighborhood affinity with the degree of readiness to participate in community development projects. And finally, suggestions have been made.

    Keywords: Neighborhood sense, Citizen Participation, Neighborhood development Project, Pir Madar neighborhood, Ardabil
  • Mohammadhosein Pourmohammad, Seyed Ali Rahmanzadeh *, Esmaeil Kavousy Pages 157-166

    In this study, in order to Study The Role of IRIB organization in developing Creative City in Ghiyamdasht, some different intellectuals’ opinions have been brought up and investigated. And also some different opinions among Citizens in Ghiyamdasht were gathered and analyzed and then the presented opinions by them have been used. The method conducted in this study is field research and library literature one. In terms of the way of conducting, it will be correlational research and in terms of the research purpose, it will be among applied researches According to a sample formula should be 384. Therefore, 400 questionnaires were distributed among members of the target population. In Next Phase, the researcher has analyzed and interpreted the data gathered. Both descriptive and inferential statistics have been used to analyze the data of this study. Description of data has been presented in table representing different indices such as absolute and relative frequency, mean, standard deviation and variance in background and main variables. Correlational tests, multiple regression and F-test were used to get into the proper conclusion and test hypotheses. The results showed that The Role of IRIB organization effected in developing Creative City in Ghiyamdasht

    Keywords: Media, IRIB organization, Creative City, Ghiyamdasht