فهرست مطالب

مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش - پیاپی 13 (بهار و تابستان 1398)

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 13 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • منیژه نوروزیان، حمید رجبی، فاطمه پناه زاده* صفحات 9-18
    زمینه و هدف

    از آنجا که سکته مغزی موجب افزایش سایتوکین های پیش التهابی می شود و کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می دهد در پژوهش حاضر به بررسی اثر 6 هفته تمرین تای چی بر مقادیر سرمی TNF-α و کیفیت خواب زنان با عارضه سکته مغزی پرداخته شد. روش تحقیق: 20 نفر از زنان شهر قم با عارضه سکته مغزی (میانگین سن3/5±65/8 سال، وزن14±68/4کیلوگرم و شاخص توده بدنی 5/1±26/3کیلوگرم بر مترمربع) به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به گروه تجربی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت 6 هفته، هر هفته 3 جلسه و به مدت 60 دقیقه تمرین کردند. از همه آزمودنی ها قبل و بعد از 6 هفته تمرین تای چی در حالت ناشتا به منظور اندازه گیری مقادیر سرمی TNF-α خونگیری به عمل آمد. همچنین جهت ارزیابی کیفیت خواب از پرسشنامه کیفیت خواب پیتسبرگ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های t وابسته و t مستقل انجام گرفت (0/05>p).

    یافته ها

    نتایح پژوهش حاضر نشان داد مقادیر سرمی TNF-α کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل یافت (0/05>p). اما با وجود بهبود کیفیت خواب تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد

    نتیجه گیری

    تمرین تایچی میتواند به عنوان ی ک مداخله موثر برای کاهش وضعیت التهاب در زنان با عارضه سکته مغزی، در نظر گرفته شود

    کلیدواژگان: تای چی، TNF-α، کیفیت خواب، سکته مغزی
  • حسین طاهری چادرنشین*، سید حسین ابطحی ایوری، حسین شیروانی، محمدرضا یوسفی صفحات 19-30
    زمینه و هدف

    مطالعات در شرایط in vivo نشان داده اند که پراکسید هیدروژن (2O2H) موجب افزایش بیان عامل رشدی اندوتلیال عروقی (VEGF) می شود. بعلاوه، ورزشکاران برای کاهش آسیب اکسایشی ناشی از 2O2H تولید شده در حین تمرینات ورزشی ویتامین E را مصرف می کنند. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر تعاملی مصرف ویتامین E سوکسینات همراه با تمرینات ورزشی سرعتی و استقامتی بر محتوای VEGF و 2O2H مغز موش های صحرایی بود.

    روش تحقیق

    56 سر موش صحرایی آلبینو ویستار به طور تصادفی در 7 گروه کنترل (C)، حامل (V)، مکمل (S)، تمرین استقامتی (ET)، تمرین استقامتی + مصرف مکمل (ET+S)، تمرین سرعتی (ST)، تمرین سرعتی + مصرف مکمل (ST+S) تقسیم شدند. مغز موش-های صحرایی متعاقب 6 هفته تمرین استقامتی (80 % max2VO) و سرعتی (95 تا 100 % max2VO) توام با مصرف ویتامین E (60 میلی گرم / کیلوگرم وزن بدن / روز) برداشته شد. محتوای VEGF به روش ساندویچ الایزا و 2O2H به روش رنگ سنجی و با استفاده از کیت های تحقیقاتی اندازه گیری شدند. از تحلیل واریانس یک طرفه و متعاقبا آزمون تعقیبی بونفرونی برای ارزیابی داده ها استفاده شد. معنی داری آماری در سطح 0/05 > P تعیین شد.

    یافته ها

    سطوح 2O2H و محتوای VEGF مغز به طور معنی داری در هر دو گروه ET و ST نسبت به گروه C افزایش یافت؛ اما افزایش سطوح 2O2H و VEGF در گروه ST نسبت به ET بیشتر بود. با وجود این، مکمل دهی ویتامین E تاثیری بر سطوح 2O2H و محتوای VEGF مغز سه گروه S، ET+S و ST+S نداشت. به علاوه، نتایج نشان داد که همبستگی معنی داری بین سطوح 2O2H و VEGF مغز وجود دارد.

    نتیجه گیری

    اجرای تمرینات ورزشی با حداکثر سرعت نسبت به اجرای استقامتی موجب افزایش بیشتری در عوامل درگیر در آنژیوژنز می شود. بعلاوه، مکمل دهی ویتامین E سوکسینات تاثیری بر این سازگاری های آنژیوژنیکی ندارد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، تمرین سرعتی، ویتامین E سوکسینات، عامل رشدی اندوتلیال عروقی، پراکسید هیدروژن
  • داریوش شیخ الاسلامی وطنی*، گلاله قادری آلمانه صفحات 31-42
    زمینه و هدف

    برخی تحقیقات اثربخشی تمرینات ورزشی بر عوارض جانبی بیماری MS را نشان داده اند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرین های مقاومتی پیشرونده بر تعادل، درصد چربی، قدرت و استقامت عضلانی در زنان و مردان مبتلا به MS بود. برای این منظور 18بیمار (با میانگین سن 9/7±4/29 سال، وزن 4/14±7/69 کیلوگرم) به شیوه هدفمند انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی (10 نفر) و کنترل (8 نفر) تقسیم شدند. گروه آزمایشی به مدت 12 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه به مدت 70 دقیقه با شدت 50 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه تمرینات مقاومتی پیشرونده را اجرا کردند. در این مدت گروه کنترل هیچ گونه فعالیت بدنی منظمی نداشت. برای ارزیابی تعادل از آزمون استورک، درصد چربی بدن از آزمون یوهاژ، قدرت عضلانی از آزمون یک تکرار بیشینه و استقامت عضلانی از آزمون استقامت عضلانی پویا استفاده گردید. از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0/05>p جهت تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که پس از 12 هفته تمرین مقاومتی در گروه آزمایشی، قدرت عضلانی (0001/0=p)، تعادل (002/0=p)، استقامت عضلانی (0001/0=p) افزایش و درصد چربی (02/0=p) کاهش معنی داری پیدا کرده است. همچنین در پس آزمون بین دو گروه به لحاظ قدرت عضلانی اختلاف معنی داری به نفع گروه تجربی وجود داشت (0001/0=p).

    نتیجه گیری

    اجرای تمرینات مقاومتی به مدت 12 هفته با شدت مورد نظر موجب بهبود فاکتورهای مرتبط با آمادگی جسمانی بیماران مبتلا به MS می شود و نسخه مناسبی برای افزایش آمادگی جسمانی این افراد می باشد.

    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، تمرین مقاومتی، مولتیپل اسکلروزیس
  • وحیده مسلمی پور، بهروز ایمری*، فرید مسلمی پور صفحات 43-53
    زمینه و هدف

    اطلاعات متناقضی درباره تاثیر انواع فعالیت های ورزشی برعوامل انعقادی وجود دارد. از این رو، هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات ریووفلکس اکستریم بر برخی از شاخص های انعقادی در زنان بزرگسال بود. روش تحقیق: جامعه آماری این تحقیق زنان رده سنی 25 تا 40 سال شهرستان آزادشهر بودند که از بین داوطلبین، تعداد 30 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. این افراد به صورت تصادفی به دو گروه 15 نفری گروه کنترل و تمرین با دستگاه ریووفلکس اکستریم تقسیم شدند. گروه تجربی پروتکل تمرینی کششی و مقاومتی با استفاده از ریووفلکس اکستریم را به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هر هفته انجام دادند. تمرینات هر جلسه به مدت 60 دقیقه (15 دقیقه گرم کردن، 40 دقیقه تمرین و 5 دقیقه سرد کردن) انجام شد. از آزمودنی‏های تحقیق 24 ساعت قبل از شروع تمرین و 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی (بعد از 8 هفته) نمونه های خونی گرفته شد. متغیرهای زمان نسبی ترمبوپلاستین فعال شده و زمان پروترومبین با استفاده از دستگاه استاگو و سطوح فیبرینوژن پلاسما به روش انعقادی، اندازه گیری شدند. برای مقایسه اختلافات بین گروهی از آزمون t مستقل و برای بررسی تغییرات درون گروهی از آزمون t وابسته استفاده شد و سطح معنی داری 05/0p≤ در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    تمرینات ریووفلکس اکستریم موجب کاهش میزان فیبرینوژن نسبت به گروه کنترل شد (02/0=p)؛ اما تفاوت معنی داری بین دو گروه در مقادیر نسبی ترمبوپلاستین فعال شده (76/0=p) و زمان پروترومبین (24/0=p) مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    تمرین قدرتی و کششی با ریووفلکس اکستریم، یک عامل کارآمد برای بهبود متغیرهای خونی مرتبط با عوامل خطرزای بیماری های قلبی- عروقی به خصوص، کاهش لخته خون در زنان بزرگسال است.

    کلیدواژگان: تمرینات ریووفلکس اکستریم، فیبرینوژن، زمان نسبی ترمبوپلاستین فعال شده، زمان پروترومبین
  • مهناز امیدی*، محمدرضا یوسفی صفحات 55-64
    زمینه و هدف

    دیابت ملیتوس به گروهی از اختلالات متابولیکی اشاره دارد که با افزایش طولانی مدت قند خون همراه است. از آنجا که تمرینات ورزشی منظم معمولا باعث بهبود برخی بیماری ها می گردد و بی تمرینی متعاقب آن، ممکن است باعث برگشت دوباره این بیماری ها شود؛ هدف از تحقیق حاضر تاثیر 4 هفته بی تمرینی متعاقب 8 هفته تمرین هوازی بر غلظت گلوکز ناشتا، انسولین و هموگلوبین گلیکوزیله شده سرم خون در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود.

    روش تحقیق

    60 سر موش صحرایی  نر سالم نژاد آلبین و ویستار تهیه و با استفاده از داروی استرپتوزوتوسین دیابتی گردیدند. پس از آشکار شدن آثار دیابت ، به گروه های کنترل (30 سر) و تمرین (30 سر) تقسیم شدند. قبل از شروع پروتکل تمرینی، از هر گروه تعداد 10 سر برای به دست آوردن مقادیر پیش آزمون تشریح شدند؛ و 10سر دیگر بعد از انجام 8 هفته تمرین و 10 سر آخری بعد از 4 هفته بی تمرینی تشریح گردیدند. گروه های تمرینی هفته ای 3 جلسه با شدت و مدت پیش رونده با رعایت اصل اضافه بار تدریجی به انجام تمرین هوازی پرداختند و بعد از انجام 8 هفته تمرین هوازی ، به مدت 4 هفته بدون تمرین ماندند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های مکرر و آزمون تعقیبی توکی در سطح 05/0>p استفاده شد.

    یافته ها

    گلوکز ناشتا (001/0p=)، انسولین (001/0p=) و هموگلوبین گلیکوزیله شده (001/0p=) سرم خون بعد از 8 هفته تمرین هوازی بهبود یافتند؛ ولی به دنبال 4 هفته بی تمرینی، افزایش معنی داری داشتند (05/0>p).

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 ، حداقل 3 روز در هفته به انجام تمرینات هوازی مثل پیاده روی و دویدن و غیره بپردازند و با گذشت زمان، از قطع تمرینات ورزشی خودداری کنند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، بی تمرینی، گلوکز خون، انسولین خون، هموگلوبین گلیکوزیله شده
  • محمدحسین نوری*، حیدر صادقی، محمدرضا امیرسیف الدینی، علی عباسی صفحات 65-75
    زمینه و هدف

    به کارگیری ابزار مناسب، روش های علمی و سیستماتیک استعدادیابی می تواند فرآیند شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشی افراد را برای رسیدن به سطح قهرمانی سرعت بخشیده و شرایطی فراهم آورد که ورزشکاران مستعد هر چه سریع تر به بالاترین سطح عملکردی خود دست پیدا کرده و عمر قهرمانی بیشتری را تجربه کنند. مطالعات صورت گرفته در حوزه استعدادیابی ورزشی، در قالب تعیین شاخص های موثر، یا تهیه نورم از ورزشکاران نخبه (هنجاریابی) صورت گرفته اند. هدف این تحقیق طراحی الگوی هوشمند استعدادیابی فوتبال بر اساس شاخص های اصلی و وزن دار حاصل از تحلیل سلسله مراتبی  متغیرهای بیومکانیکی، روان شناختی، فیزیولوژیکی و مهارتی بر پایه منطق فازی بود.

    روش تحقیق

    در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه تحلیل سلسله مراتبی از مربیان و متخصصین استعدادیابی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران نظرخواهی گردید و با به کارگیری نرم افزار اکسپرت چویس پرسشنامه ها تحلیل و مهم ترین شاخص های استعدادیابی فوتبال انتخاب گردید. سپس بر اساس نورم ورزشکاران 14 تا 16 سال نخبه و ملی پوش فوتبال ایران در شاخص های تعیین شده، الگویی هوشمند بر پایه منطق فازی طراحی گردید.

    یافته ها

    الگوی هوشمند رکورد فوتبالیست های 14 تا 16 سال در متغیرهای اصلی را به عنوان ورودی دریافت کرد و فوتبالیست ها را در مقایسه با نورم ملی پوشان 14 تا 16 سال، در وضعیت های نامتناسب با رشته فوتبال، نیمه متناسب، متناسب، استعداد درخشان و نادر طبقه بندی کرد.

    نتیجه گیری

    الگوی هوشمند استعدادیابی رکورد فوتبالیست ها را در متغیرهای چابکی و انعطاف پذیری (بیومکانیکی)، انگیزه و تمرکز و اعتماد به نفس (روان شناختی)، ظرفیت قلبی تنفسی (فیزیولوژیکی)، دریبل و کنترل توپ (مهارتی) که از طریق فرآیند تحلیل سلسله مراتبی متغیرها به عنوان اساسی ترین شاخص ها تعیین و وزن دهی شده اند را دریافت و پس از مقایسه با نورم فوتبالیست های نخبه و ملی پوش، قابلیت و استعداد آنان را در خروجی الگو رتبه بندی و نمایان می سازد. بر اساس یافته ها، الگوی هوشمند، می تواند برای شناسایی ورزشکاران مستعد رشته فوتبال در رده های پایه مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: استعدادیابی، الگوی هوشمند، فوتبال، منطق فازی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی
  • مهدیه علیزاده*، محمدرضا اسد، سعید نقیبی صفحات 77-87
    زمینه و هدف

    دیابت یکی از معضلات سلامتی در تمامی جوامع محسوب می شود و مداخله ورزشی از جمله رویکردهای بهبود وضعیت افراد دیابتی تلقی می گردد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین استقامتی بر بیان ژن امنتین-1 بافت چربی احشایی در موش های نر دیابتی نژاد ویستار بود.

     

    روش تحقیق

    از بین 19 سر رت نر نژاد ویستار، به صورت تصادفی 6 سر رت به عنوان گروه کنترل پایه انتخاب شدند. دیابت بر رت های باقی مانده از طریق رژیم غذایی پر چرب و تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین القا گردید. سپس رت ها   به طور تصادفی به دو گروه دیابتی تمرین استقامتی (6 سر) و کنترل دیابتی (7 سر) تقسیم شدند. تمرین استقامتی شامل دویدن روی نوارگردان با سرعت 50 تا 70 درصد VO2max و با رعایت اصل اضافه بار 5 روز در هفته به مدت 8 هفته انجام گرفت. پس از پایان 8 هفته تمرین، از طریق استخراج بافت چربی احشایی، نمونه ها جمع آوری گردید. اندازه گیری بیان ژن امنتین -1 با روش RT-PCR انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS از طریق آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0p < انجام گرفت.

    یافته ها

     تفاوت معنی داری در وزن موش ها در حالت پایه و پس از 8 هفته تمرین استقامتی وجود نداشت (05/0p<). اما 8 هفته تمرین استقامتی تداومی در رت های دیابتی شده باعث افزایش معنی دار بیان ژن امنتین-1 بافت چربی احشایی شد (001/0p<).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر تمرین استقامتی بر افزایش بیان ژن امنتین -1 و نقش  این عامل در فعال نمودن مسیر AKT و افزایش برداشت گلوکز توسط بافت چربی ، احتمال می رود افزایش بیان این آدیپوکاین نقش مهمی در کاهش قند خون  بیماران دیابتی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، ژن امنتین -1، بافت چربی احشایی، دیابت نوع دو
  • سمانه ناظمیان، روح الله حق شناس*، محسن ابراهیمی صفحات 89-97
    زمینه و هدف

    چاقی و نداشتن فعالیت بدنی از جمله عوامل ابتلا به بیماری قلبی- عروقی است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر چهار هفته تمرین هوازی بر اندوتلین-1 و پپتید ناتریورتیک دهلیزی زنان چاق بود.

    روش تحقیق

    به همین منظور 19 نفر از زنان چاق شهر آمل با میانگین سن (3/3±94/27 سال)، وزن (12/5±4/85 کیلوگرم)، قد (91/4±163 سانتی متر)، BMI (82/2±28/32 کیلوگرم بر متر مربع) به صورت در دسترس انتخاب و پس از همسان سازی، در دو گروه تمرین (9n=) و گروه کنترل (10n=) قرار گرفتند. برنامه تمرینی گروه تجربی یک برنامه تمرین هوازی، سه جلسه در هفته، به مدت 4 هفته بود، که شامل 10 الی 15 دقیقه گرم کردن، 15 دقیقه تمرین بر روی چرخ کارسنج و 45 دقیقه حرکات هماهنگ هوازی، با شدت 60 الی 72 درصد حداکثر ضربان قلب بود. نمونه گیری خون آزمودنی ها، قبل از شروع پروتکل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، بعد از 12 ساعت ناشتایی گرفته شد. برای اندازه گیری متغیرهای بیوشیمیایی از روش الایزا و برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها، از آزمون تحلیل واریانس و تحلیل کوواریانس استفاده گردید. در تمام آزمون ها سطح معنی داری 05/0>p در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    چهار هفته تمرین هوازی باعث کاهش عملکرد سیستم فعال کننده اندوتلین-1 در زنان چاق شد (007/0=p)، اما تغییرات ANP از لحاظ آماری معنی دار نبود (14/0=p).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، اجرای منظم تمرینات هوازی منجر به بهبود سیستم اندوتلیال عروق و متابولیسم بدن در زنان چاق می شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، چاقی، پپتید ناتریورتیک دهلیزی، اندوتلین-1
  • رحمان سوری*، فاطمه محمودی، اعظم رمضان خانی، کیا رنجبر صفحات 99-111
    زمینه و هدف

    نسفاتین-1 و نوروپپتید  Yبه ترتیب دو هورمون ضداشتها و اشتهاآور هستند که نقش مهمی در تعادل انرژی و چاقی ایفا می نمایند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر 12 هفته تمرین مقاومتی بر هورمون های نسفاتین-1 و نوروپپتید  Y در مردان چاق کم تحرک صورت گرفت.

    روش تحقیق

    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 30 نفر از مردان  48 تا 60 سال با 30BMI≥ انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین مقاومتی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل 12 هفته تمرین تمرینات مقاومتی، 3 جلسه در هفته، 3 دوره با 13-10 تکرار در هر جلسه و با شدت 75-50 درصد یک تکرار بیشینه و زمان استراحت 90-60 ثانیه بود. هر 4 هفته یک تکرار بیشینه جدید آزمودنی ها محاسبه و مجددا مقادیر وزنه ها تعدیل می گردید. نمونه گیری خونی قبل و بعد از 12 هفته برای اندازه گیری غلظت سرمی نسفاتین-1 و نوروپپتید Y اخذ گردید. جهت استخراج نتایج از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه های تکراری استفاده گردید و سطح معنی داری 05/0p< در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    به دنبال انجام 12 هفته تمرین مقاومتی، تغییر معنی داری در سطح نسفاتین-1 ایجاد نگردید (66/0p=)، در حالی که سطح نوروپپتید Y به طور معنی داری افزایش یافت (01/0p=). به علاوه، کاهش معنی داری در  نمایه توده بدنی (02/0p=)، درصد چربی بدن (01/0p=) و دور کمر (0001/0p=) در گروه تمرین مشاهده شد.

     نتیجه گیری

    عدم تغییر معنی دار غلظت نسفاتین-1 در افراد چاق دال بر آن است که نوع، شدت و مدت زمان این نوع تمرین برای ایجاد تغییر در این متغیرها کافی نبوده است؛ اما افزایش معنی دار نوروپپتید  Y نشانه تعادل انرژی منفی پس از تمرین مقاومتی می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، نسفاتین-1، نوروپپتید Y، چاقی
  • فرحناز امیرشقاقی*، فریبرز هوانلو، مریم نورشاهی، محمد شبانی صفحات 113-123
    زمینه و هدف

    چاقی و نداشتن فعالیت بدنی از جمله عوامل ابتلا به بیماری قلبی-عروقی است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر چهار هفته تمرین هوازی بر اندوتلین-1و پپتید ناتریورتیک دهلیزی زنان چاق بود.

    روش تحقیق

    نوزده نفر از زنان چاق شهر آمل با میانگین سنی 3536±205/0سال، وزن 3512±53506کیلوگرم، قد 05/1±163سانتیمتر، و نمایه توده بدن 2552±32525کیلوگرم بر متر مربع به صورت در دسترس انتخاب و سپس به طور تصادفی در دو گروه تمرین (/n=) و گروه کنترل (16n=) قرار گرفتند. برنامه تمرینی گروه تجربی یک برنامه تمرین هوازی 0هفته ای با تکرار 3جلسه در هفته مشتمل بر 16تا 13دقیقه گرم کردن، 13دقیقه تمرین بر روی چرخ کارسنج و 03دقیقه حرکات هماهنگ هوازی را با شدت 66الی 02درصد حداکثر ضربان قلب به اجرا درآوردند. نمونه خون آزمودنی ها در حالت ناشتا قبل از شروع پروتکل و 05ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، گرفته شد. برای اندازه گیری متغیرهای بیوشیمیایی از روش الایزا و برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها، از آزمون های تحلیل واریانس و تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 6563>pاستفاده گردید.

    یافته ها

    چهار هفته تمرین هوازی باعث کاهش عملکرد سیستم فعال کننده اندوتلین-1در زنان چاق شد (65660=p)، اما تغییرات ANPاز لحاظ آماری معنی دار نبود (6510=p .)

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، اجرای منظم تمرینات هوازی منجر به بهبود سیستم اندوتلیال عروق و متابولیسم بدن در زنان چاق می شود.

    کلیدواژگان: تمرینات سرعتی تکراری، هایپوکسی، نورموکسی، عامل رشد اندوتلیال عروقی
  • محمدباقر نیکزاد، شادمهر میردار* صفحات 125-134
    زمینه و هدف

    تصور بر این است که برنامه های ورزشی دارای حداقل تاثیر بر تغییرات پاتولوژیکی بافت ریه ای هستند که در معرض مواد سرطان زای ناشی از دود سیگار قرار دارند. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه تاثیر 12هفته تمرین زیربیشینه شنا بر بیان مبدل و فعال کننده پیام رونویسی-3بافت ریه رت ها متعاقب کارسینوژن نیتروزآمین کتون مشتق از تنباکو (NNK) بود.

    روش تحقیق

    تعداد 06سر رت ویستار با میانگین وزنی 205/3±163550گرم به 3گروه شامل گروه های تمرین (E) ، تمرین-NNK(E.N ،)NNK(N ،)کنترل (C)، و حلال (V) تقسیم شدند. گروه های تمرین، تمرینات زیربیشینه شنا را به مدت 12هفته، 3روز در هفته با شدت جریان آب 0تا 16لیتر بر دقیقه، و مدت 66-23دقیقه انجام دادند. به رت های گروه حلال و NNKبه ترتیب آب مقطر و NNKبه میزان 1253میلی گرم بر کیلوگرم به صورت زیرپوستی به مدت 12هفته و یک بار در هفته تزریق شد. 05ساعت پس از آخرین جلسه تمرین و تزریق، رت ها قربانی شدند و نمونه های بافتی ریه برداشته و در دمای 06-درجه سانتی گراد ذخیره شد. میزان بیان ژن مبدل و فعال کننده پیام رونویسی-3به روش Real time PCR-ABIاندازه گیری گردید. جهت مقایسه داده ها از آزمون پارامتریک آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 6563p≤استفاده گردید.

    یافته ها

    افزایش معنی داری در بیان ژن STAT3در گروه NNKنسبت به دو گروه (65661=p)Eو (65662=E.N (pمشاهده شد.در حالی که بین گروه های تمرینی و گروه کنترل هیچ تفاوت معنی داری دیده نشد (6563>p .)

    نتیجه گیری

    تمرینات ورزشی زیر بیشینه می تواند به عنوان مکمل تمرینی در کنار سایر روش های درمانی، جهت کاهش عوامل اصلی مسیرهای منتهی به تومور مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرینات زیر بیشینه، مبدل و فعال کننده پیام رونویسی3، کارسینوژن NNK
  • عظیمه محیر گیگلو، بابک نخستین روحی*، لطفعلی بلبلی صفحات 135-145
    زمینه و هدف

    نشانگرهای  قلبی شاخص هایی هستند که در تشخیص آسیب بافت قلب و انفارکتوس حاد میوکارد استفاده می شوند. هدف از تحقیق حاضر ارزیابی تاثیر یک وهله تمرین هوازی با دو شدت متفاوت بر تغییرات شاخص های آسیب میوکارد شامل تروپونینI (CTnI) و کراتین کیناز MB (CK-MB) در مردان میانسال غیرورزشکار بود.

     روش تحقیق

    شانزده مرد میانسال غیرورزشکار و سالم (با میانگین سنی 71/6±20/41 سال، قد 77/5±96/176 سانتی متر و وزن 17/8±07/74 کیلوگرم) به صورت تصادفی انتخاب و به روش همگذر با فاصله 14 روز در مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها ابتدا به طور تصادفی در یکی از دو گروه تجربی (هر کدام 8 نفر) تمرین با شدت متوسط (MI) تمرین با شدت بالا (HI) قرار گرفتند. گروه MI با شدت 60% حداکثر اکسیژن مصرفی و گروه HI با شدت 75% حداکثر اکسیژن مصرفی به مدت 30 دقیقه بر روی نوارگردان دویدند. نمونه های خونی قبل، بلافاصله و 4 ساعت بعد از فعالیت گرفته شد. از آزمون های آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و t مستقل جهت تحلیل آماری داده ها استفاده شد. سطح معنی داری برابر 05/0>p بود.

    یافته ها

     افزایش معنی داری در میزان CK-MB بلافاصله و 4 ساعت بعد از تمرین نسبت به حالت پایه در هر دو گروه MI (001/0p<) و HI (001/0p<) مشاهده شد، درحالی که افزایش میزان cTnI فقط 4ساعت بعد از تمرین در هر دو گروه نسبت به حالت پایه و بلافاصله بعد معنی دار بود (001/0>p). به علاوه، میزان افزایش CK-MB (003/0p=) و CTnI (001/0p=) در گروه HI نسبت به گروه MI، 4 ساعت بعد از تمرین به طور معنی داربیشتر بود.

    نتیجه گیری

     بنابر نتایج تحقیق هر دو شدت متوسط و بالا باعث افزایش نشانگرهای آسیب قلبی می شوند، ولی به نظر می رسد تمرین با شدت بالا آسیب بیشتری به بافت میوکارد قلبی می زند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، آسیب میوکارد، ایزوآنزیم کراتین کیناز MB، تروپونینI
|
  • Manijeh Norouzian, Hamid Rajabi, Fatemeh Panahzadeh * Pages 9-18
    background and aim


    Since stroke increases pro-inflammatory cytokines and affects sleep quality, the effect of Tai Chi training on TNF-α serum levels and sleep quality in women with stroke was determined in the present study.

    Materials & Methods

    Twenty women in Qom city with stroke (mean age: 65.8±3.5y, weight: 68.4±14 kg and body mass index: 26.3± 5.1kg.m2) were voluntarily chosen and randomly divided into empirical group (10 patients) and control group (10 patients). empirical group trained 6 weeks, three time per week for 60 minutes. Serum TNF-α was analyzed in pretest and post-test from all subjects, in the fasting state. Also sleep quality was assessed by Pittsburgh sleep quality index. Data were analyzed using the independent samples T-test and paired samples T-test

    Results

    Tai Chi group showed a significant improvement in serum TNF-α(p<0.007). Despitethe improvement in sleep quality, no significant differences were observed between the two groups (p>0.05).

    Conclusion

    The resultsof this study showed that Tai Chi can be considered as a useful intervention to improve women inflammatorystatus with stroke.

    Keywords: Tai Chi, TNF-α, sleep quality, Stroke
  • Hossein Taherichadorneshin *, Seyed Hosein Abtahi, Eivary Hossein Shirvani, Mohammad Reza Yousefi Pages 19-30
    Background and Aim

    Hydrogen peroxide (H2O2) increases the vascular endothelial growth factor (VEGF), while these two factores are affected by exercise and vitamin E. The aim of the present study was to investigate the effect of vitamin E succinate supplementation along with continuous and interval exercise trainings on VEGF and H2O2 in rat brain.

    Material and Methods

    Fifty-six Albino Wistar rats (12 years old, 250 to 300 gr) were randomly divided into 7 groups: control (C), vehicle (V), supplements (S), continuous training (CT), continuous training + supplement (CT+S), interval training (IT), interval training + supplementation (IT+S). Rat brain was dissected after 6 weeks of continuous (80% VO2max) and interval exercise training (95 to 100% VO2max) along with vitamin E supplementation (60 mg/kg body weight/day). The content of VEGF and H2O2 were measured using sandwich ELISA and colorimetric assay, respectively.Data were analysed using one-way analysis of variance followed by Bonferroni post-hoc comparison at p.

    Results

    Brain H2O2 (p=0.01 and p=0.001, respectively) level and VEGF (p=0.007 and p=0.001, respectively) increased significantly in both of CT and IT groups compare to C group; while the IT resulted in a greater increase in H2O2 and VEGF than those of CT (p=0.02 for both of H2O2 and VEGF). However, vitamin E supplementation had no significant effect on H2O2 (p=0.59, p=0.99 and p=0.51, respectively) and brain VEGF (p=0.99, p=0.99 and p=0.67, respectively) in S, CT + S and IT + S groups. Furthermore, the results showed a positive correlation between BDNF and H2O2 (r=0.73, p=0.001).

    Conclusion

    Performing of exercise training with maximal sprint can result in greater increase in some factors involved in angiogenesis than continuous training; however vitamin E succinate supplementation has not effect on these angiogenic gains.

    Keywords: Endurance training_Sprint training_Vitamin E succinate_Vascular endothelial growth factor_Hydrogen peroxide
  • Dariush Sheikholeslami Vatani *, Golaleh Ghaderi Almaneh Pages 31-42
    Background and Aims

    Some studies have shown the effectiveness of exercise training on the side effects of MS patinas. The aim of this study was to investigate the effects of progressive resistance training on balance, body fat percentage, muscle strength and endurance in men and women with MS disease.

    Materials and Methods

    18 MS patients with (mean of age: 29.4±7.9 years, weight: 69.7±14.4 kg) were selected by targeted sampling and then randomly assigned into two groups as experimental (n=10) and control (n=8). The experimental group performed resistance exercise for 12 weeks, three sessions per week, each session for 70 minutes with 50 - 80% of 1RM, while, the control group did not perform any regular exercise during course of the study. The stork test was used to evaluate the static balance. For measuring body fat percentage, muscle strength and muscular endurance, the Yuhasz test, one repetition maximum test and dynamic muscular endurance test were used, respectively. For statistical analysis, the analysis of variance (ANOVA) with repeated measure and Bonferroni post hoc test at level of 0.05 were used.

    Results

    The results showed that after 12 weeks of resistance training, there were significant increase in muscle strength (p=0.0001), balance (p=0.002), muscular endurance (p=0.0001) in experimental group, while, body fat percentage significantly decreased (P=0.02). Moreover, there was also a significant difference between the two for 1RM after post test measurements based on experimental group.

    Conclusion

    The finding of present study indicated that 12 weeks of moderate-intensity resistance training can improve the physical fitness indices of multiple sclerosis patients and provide a suitable prescription for improving the physical fitness of these patients.

    Keywords: Resistance training, physical fitness, multiple sclerosis
  • Vahideh Moslemipour, Behrooz Imeri *, Farid Moslemipour Pages 43-53
    Background and Aim

    There is contradiction information about the effect of different kinds of sports activities on coagulation factors. The Purpose of this Study was to find out the effect of training with revoflex xtreme for 8 weeks on some coagulation indices in adult women.

    Materials and Methods

    The statistical population of this study was the females in the age range of 25-40 years living in Azadshahr city; which 30 of these volunteer women were selected randomly. These people were randomly divided into two groups as control and experimental groups. The experimental group performed stretching and resistance training protocol by using Revoflex Xtreme device for 8 weeks, 3 times per week. The exercises of each session were done for 60 minutes (15 minutes warming, 40 minutes main exercises, and 5 minutes cooling). Blood samples of the subjects were taken 24 hours before the first session of training and 24 hours after the last session of training protocols (after 8 weeks).Activated partial The rmoblastin time and Prothrombin time variables were measured by Stago device, moreover the plasma fibrinogen levels also were measured by coagulation method. The independent t-test was used to evaluate the differentiation between groups and dependent t-test also was used to identify these changes within groups; the significant level was considered at (p≤0.05).

    Results

    Revoflex xtreme trainings decreased the amount of Fibrinogen level in experimental group compared to control group (p=0.02). But there was no significant difference in the amount of APTT (p=0.76) and PT (p=0.24) between two groups.

    Conclusion

    Stretching and resistant exercises with Revoflex Xtreme,is an effective factor for the improvement of blood variables associated with cardiovascular risk factors especially, the reduction of blood clots in adult women.

    Keywords: Revoflex Xtreme training, Fibrinogen, Partial activated thromboplastin time, Prothrombin time
  • Mahnaz Omidi *, Mohamadreza Yousefi Pages 55-64
    Background and Aim

    Diabetes mellitus refers to a group of metabolic disorders which is associated with a prolonged increase in blood glucose. Although, regular exercise usually improves some diseases, however, exercise ceasing may result in a reversal of these diseases. The purpose of the present study was to investigate the effect of 4 weeks of detraining after 8 weeks of aerobic training on fasting glucose, insulin and glycosylated hemoglobin, in serum of streptozotocin-diabetic rats.

    Materials and Methods

    Sixty white healthy Albino-Wistar rats were selected, then the rats prediabetic based on streptozotocin – inducedinjection. They divided into two groups as: control (N=30), and exercise groups (N=30). Before the start of the training protocol, from each group, 10 rats  were dissect for pre-test values; 10 other did after 8 weeks of training and 10 ones after 4 weeks of training were dissected. Exercise groups perform aerobic exercise 3 session of week with 3 intensive and progressive periods completed the aerobic exercise with the principle of overload and after 8 weeks of aerobic training, they remained untrained for 4 weeks. For statistical analysis, two - way ANOVA and Tukey post hoc test was used.

    Results

    The results showed that fasting glucose (p=0.001), insulin (p=0.001) and glycosylated hemoglobin (p=0.001) significantly improved after 8 weeks of aerobic training, but after4 weeks of detraining they significantly increased.

    Conclusion

    It can be concluded that patients with type 2 diabetes have suggested performing aerobic exercises, such as walking and running, at least 3 days a week and with no  stopping their activity.

  • Mohammadhossein Noori *, Hydar Sadeghi, Mohammadreza Amirseifaddini, Ali Abbasi Pages 65-75
    Background & Aim

    The management of proper tools and scientific approaches in sport talent identification will lead to rapid detection of sport talents for championships. These methods may lengthen the duration of athlete success as well as providing their maximum efficacy in worldwide competitions. The investigations in this field are mostly based on defining effective parameters in talent identification or determining the gold standards of brilliants. The aim of this study was to design a smart pattern in soccer talent identification based on main and weighted criteria resulted from analytic hierarchy process of biomechanics, psychologies, physiologies and skill variables via fuzzy logic.

    Materials and Methods

      the important criteria were selected based on analytic hierarchy process of biomechanics, psychologies, physiologies and skill variables and also the gold standards of the talented Iranian soccer players in the range of 14-16 years old in these variables. Thereafter, a smart model was designed due to fuzzy logic using MATLAB software.

    Results

    the input data were considered as the 14-16 years old soccer player records in the previously mentioned variables, further, the output data based on the standards of talented players were categorized the players into following categories as: Unmatched, Semi-matched, Matched, Brilliant and Rare.

    Conclusion

    The parameters including agility and flexibility (biomechanics), motivation, concentration and self-confidence (psychology), respiratory/cardiac capacities (physiology), dribble and ball control (skill) were shown to be main and weighted by hierarchy process and our smart model of soccer talent identification analyzed these variable in comparison with gold standards and makes a specific result of player’s talent. This model of talent identification could be a reliable and useful method for selection of future soccer stars in young population.

    Keywords: Talent identification, Smart pattern, Soccer, Fuzzy logic, Analytic hierarchy process
  • Mahdieh Alizadeh *, Mohammadreza Asad, Saeed Naghibi Pages 77-87
    Background and Aim

    Diabetes is a health problem in all societies, and exercise training is one of the best method to control blood glucose levels. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of endurance training on omentin-1 gene expression of visceral adipose tissue in diabetic male rats.

    Materials and Methods

    Among 19 male rats 6 mice were randomly selected as controls basic group. The remaining rats were given a high-fat diet and free access to food and water and then diabetes was induced by Streptozotocin. Diabetic rats were divided into two groups including endurance training (n=6) and control (n=7) groups. Endurance training exercised on a treadmill up to 50 to 70 percent of maximal oxygen uptake, 5 days per week for 8 weeks based on the overload pattern. After 8 weeks, samples of visceral adipose tissue were collected and omentin-1 gene expression determined using RT-PCR method. It is applied the ANOVA and Tukey post hoc tests for extracted of results using SPSS software at the significant level of p

    Results

    There were no significant differences in the weight of rats in baseline and after 8 weeks of endurance training (p>0.05). However, omentin-1 gene expression significantly increased after continuous endurance training (p<0.001).

    Conclusion

    Based on omentin-1 gene expression improvement and its role to activation of AKT pathway and glucose uptake elevation by adipose tissue, it seems that this adipokine have an important effect in lowering blood sugar in diabetic patients.

    Keywords: Endurance training, Omentin-1 gene, Visceral adipose tissue, Diabetes type II
  • Samaneh Nazemian, Rouhollah Haghshenas *, Mohsen Ebrahimi Pages 89-97
    Background and Aim

    Obesity and physical inactivity lead to cardiovascular disease. The purpose of this study was to investigate the effect of four weeks' endurance training and aerobic movements on ANP and Endothelin-1 in obese women.

    Materials and Methods

    Subject was included 19 obese women (mean age: 27.94± 3.3 year), (mean weight 85.4±5.12 kg), (mean height: 163.00± 4.91 cm), (mean BMI: 32.28±2.82 kg/m2) that were randomly allocated to experimental (n=9) and control groups (n=10). The experimental group completed a program training, which included 10 to 15 minutes of warm-up, 15 minutes of activity with ergometer and 45 minutes of aerobic movements, with an intensity of 60 to 72% of the HRmax, three sessions per week, for four weeks. Samples blood were taken after 12 hour fasting, before of start and 48 hours after end program training. ELIZA reader methods used for analysis of bio parameter and MANCOVA and ANCOVA used for date analysis in significant of P

    Results

    Results showed significant differences between groups in endothelin-1 (P=0.007) but ANP changes were not statistically significant (P=0.14).

    Conclusion

    Based on research findings, four weeks of aerobic training results in reduced the function of activating system of endothelin-1 in obese women and may play a role in improving the vascular endothelial system and body metabolism in obese women.

    Keywords: Aerobic training, Obesity, ANP, Endothelin-1
  • Rahman Soori *, Fatemeh Mahmoodi, Azam Ramezankhani, Kia Ranjbar Pages 99-111
    Background and Aim

    Nesfatin-1 and neuropeptide Y are anti-appetite and the appetite hormones that play and important roles in energy balance and obesity. The aim of this study was to assess the effects of 12 weeks resistance training on serum levels of nesfatin-1 and neuropeptide Y in sedentary obese men.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 30 men aged between 48 to 60 years with BMI≥30 kg/m2, were randomly allocated to the resistance training and control groups. The training program consists of 12 weeks of resistance training, 3 sessions a week, 3 sets with 10 to 13 reps per session and with the intensity of 50-75% of one repetition maximum and 60-90 seconds rest. Every four weeks, one repetition maximum was calculated and the weights were adjusted again. Before and 48 hours after the 12 weeks exercise, measurement of nesfatin-1 and neuropeptide Y were performed. Repeated measures ANOVA was used for statistical analysis at significance level of p

    Results

    results revealed thatafter 12 weeks resistance training, significant changes were not observed in the levels of nesfatin-1 (p= 0.59) and cortisol (p=0.60). The levels of neuropeptide Y significantly (p=0.01). Also, a significant reduction in body mass index (p=0.02), body fat percent (p=0.01) and waist circumference (p=0.001) was observed in training group (p<0.05). The results showed that nesfatin-1 concentration did not change significantly in obese people after 12 weeks of resistance training.

    Conclusion

    The type, severity and duration of this type of training is not enough to make a difference in these variables. There was also a significant increase in levels of neuropeptide Y, which represents the negative energy balance in subjects in resistance group.

    Keywords: Resistance training, Nesfatin-1, Neuropeptide Y, Obesity
  • Farahnaz Amirshaghaghi *, Fariborz Hovanlo, Maryam Noorshahi, Mohammad Shabani Pages 113-123
    Background and Aim

    The purpose of this study was the effects of 8 weeks of repetitive speed trainingin hypoxia and normoxia conditions on vascular endothelial growth factor (VEGF) in swimmers.

    Materials and Methods

    This study is a semi -experimental research with pre-test and post-test which was performed on   30 women elite swimmers. The subjects were randomly divided into three groups including two experimental groups (training group in hypoxia and normoxia conditions) and control group. Training groups exercised 5 sessions per week including 2 training sessions on the stationary ergometer and 3 sessions in swimming pool for 8 weeks. Training protocols for both experimental groups was designed with the same intensity and duration (9 attempts for 30 seconds at 80% of maximum performance, with two minutes of rest) on swimming ergometer. The training of hypoxia group was performed in hypoxia condition stimulated 3500 meter altitude with %14 of Fio2. At this time, the control group only performed 5 normal swimming sessions per week. The vascular endothelial growth factor factors in all three groups were measured by ELISA before and after 8 weeks. By the SPSS software it is applied the one way ANOVA test at the significant level of p≤0.05 for extraction of results.

    Results

    The mean post-test of VEGF was higher than pre-test in both groups of hypoxia (p

    Keywords: Repetitive Speed Training, Hypoxia, Normoxia, Vascular endothelial growth factor
  • Mohammadbagher Nikzad, Shadmehr Mirdar * Pages 125-134
    Background and Aim

    It is believed that sports programs have minimal impact on pathological changes in the lung tissue exposed to smoking carcinogens. The aim of this study was to investigate the effects of twelve weeks submaximal swimming exercise on the expression of STAT3 in lung tissue of rats following the exposure to the carcinogen NNK.

    Materials and Methods

    Forty-six Wistar rats (with the average weight of 105.84 ± 27.93g) were divided into five groups: A) exercise (E), B) exercise-NNK (EN), C) NNK (N), D) control (C) and E) Vehicle group (V) group. Exercise groups completed swimming submaximal exercises for twelve weeks, five days per week (Water flow 4-10 L/min, 25-60min). Rats in Vehicle group and NNK treatment group were respectively administered subcutaneous injections of distilled water and NNK (12.5mg/kg, once a week, 12 weeks). 48 hours after the last exercise, rats died and samples of their lung tissue were collected and stored in -70ᵒ.  STAT3 expressions were measured by Real time PCR-ABI method. One-way analysis of variance and Tukey post hoc test (P≤0.05) were used for data analysis.

    Results

    There was a significant increase (p≤0.05) in the NNK group compared to E (P=0.001) and EN (P=0.002) groups in the STAT3 gene expression while there was no significant difference (P>0.05) between exercise groups with the control and saline groups.

    Conclusion

    It seems that submaximal training can be used as a complementary therapy method along with other methods to prevent main factors leading to tumors.

    Keywords: Submaximal exercises, 4-(methylnitrosamino)-1- (3-pyridyl)-1-butanone (NNK), STAT3
  • Azimeh Mohayyer Giglou, Babak Nakhostin Roohi *, Lotfali Bolboli Pages 135-145
    Background and Aim

    Cardiac biomarkers can be considered as an indicatorto diagnose heart tissue damage and acute myocardial infarction. The purpose of this study was to evaluate the effect of an aerobic exercise with two different intensities on changes in myocardial injury indices including troponin I (CTnI) and creatine kinase MB (CK-MB) in non-athletic middle-aged men.

    Materials and Methods

    Sixteen non-athletic and healthy middle-aged men (mean age 41.72 ± 6.71 years old, height 176.96 ± 5.77 cm and weight 74.77 ± 8.17 kg) were randomly selected  forthisstudy in crossover design with 14 day wash out. Subjects were randomly assigned to one of two experimental groups (Moderate intensity group (MI): 8n and High intensity group (HI): 8n).  Further, MI group and group HI, ran over a treadmill for thirty minutes with 60% VO2max and 75% VO2max  respectively. Blood samples were taken before, immediately and 4 hours after exercise. Data were analyzed using repeated measure ANOVA and independent t-test with significance level was set as p

    Results

    The results indicated that  CK-MB significantly increased immediately and four hours after exercise as compared tobaseline in both groups of MI (p<0.001) and HI (p<0.001). However, the increase in cTnI level was significant only after 4 hours after exercise in both groups (p<0.001). In addition, the magnitude of increase in CK-MB (p=0.003) and CTnI (p=0.001) was significantly higher in the HI group than in the MI group, 4 hours after the exercise.

    Conclusion

    According to the results of this study, both moderate and high severity exercises increased the cardiac injury biomarkers, but it seems that high intensity exercise could reults in more damage tomyocardialtissue.

    Keywords: Aerobic exercise, Myocardial injury, MB creatine kinase isoenzymes, Troponin I