فهرست مطالب

فصلنامه مشاوره شغلی و سازمانی
پیاپی 41 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • آزاده عسکری*، سهند حاجی فر صفحات 9-23

    یکی از رویکردهای نوین حوزه مدیریت منابع انسانی، کاربرد مفهوم شایستگی است. مدل های شایستگی عموما از شایستگی های زیادی تشکیل می گردد که این موضوع سازمان ها را در عملیاتی کردن آن با مشکلاتی روبرو می سازد. هدف پژوهش حاضر طراحی مدل شایستگی ساده و کاربردی برای مدیران عمومی است. پژوهش حاضر به روش مقطعی و با بهره گیری از نتایج 50 کانون ارزیابی در یک سازمان ایرانی انجام پذیرفت. بدین منظور 531 نفر از مدیران سازمان در یک کانون ارزیابی دو روزه شرکت کردند و توسط یک مدل شایستگی جامع و دارای 24 بعد مورد ارزیابی قرار گرفتند. از بین نمرات مربوط به 531 نفر از افراد 521 نفر آنها به منظور مدل سازی و 10 نفر باقی مانده به عنوان مجموعه آزمون و جهت اعتبار سنجی روش ارائه شده استفاده شدند. به منظور ساده سازی مدل اولیه از روش رگرسیون بهترین زیرمجموعه ها استفاده شد. یافته ها نشان داد که زمانی که مدل سازی بر اساس پنج متغیر مستقل انجام می گیرد، محدودیت مربوط به ضریب تعیین ارضا می شود. نتایج اعتبار سنجی نیز نشان می دهد مقادیر پیش بینی شده به مقادیر واقعی نزدیک هستند. میانگین مربعات خطا برابر با 97/11 و میانگین قدرمطلق های خطا برابر با 99/2 محاسبه می شود. لذا بر اساس نتایج می توان مدل شایستگی ساده تری که شامل 5 شایستگی مسئولیت پذیری، برقراری ارتباط موثر، کلان نگری، مذاکره و اقناع و کارآمدی رهبری را به سازمان معرفی نمود تا در فرایندهای مختلف مدیریت منابع انسانی خود مورد استفاده قرار دهند.

    کلیدواژگان: شایستگی، کانون ارزیابی، مدل شایستگی
  • نجمه خواجه، سمیه زائری*، افسانه تاجیک صفحات 24-44

    هدف اصلی از این پژوهش بررسی یک الگوی پیشنهادی است که در آن تاثیر برازندگی شغلی بر نیت ترک شغل و عملکرد شغلی با میانجی گری استرس شغلی و توانمند سازی روانشناختی مورد بررسی قرار می گیرد. این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی با رویکرد معادلات ساختاری است که در سال 1394 انجام شد. الگوی پیشنهادی در یک نمونه ی 256 نفری از پرستاران بیمارستان های اهواز که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، آزموده شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه استرس شغلی پارکر و دکوتیس (1983)، پرسشنامه نیت ترک شغل کامن، فیچمن، جنکینز و کلش (1979)، پرسشنامه توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر (1995)، پرسشنامه برازندگی شغلی آدامز، وبستر و بایراسکی (2010) و پرسشنامه عملکرد شغلی تن هورن و رو (1988) بودند. برای ارزیابی الگوی پیشنهادی و آزمون اثرهای واسطه ای از تحلیل معادلات ساختاری و روش بوت استرپ استفاده گردید. یافته ها بیانگر تطابق و برازش الگوی پیشنهادی با داده های واقعی داشت. در مدل تایید شده، استرس شغلی و توانمند سازی روانشناختی میانجی گر های مناسبی در تبیین تاثیر برازندگی شغلی بر عملکرد شغلی و نیت ترک شغل محسوب می شدند. بر اساس یافته های بدست آمده پیشنهاد می شود که برای ارتقای سطح عملکرد شغلی و ماندن کارکنان در سازمان، سازمان ها شرایطی را برای بهبود سطح استرس شغلی و برازندگی شغلی یا افزایش توانمندسازی روان شناختی فراهم آورند.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، برازندگی شغلی، عملکرد شغلی، توانمندسازی روان شناختی، نیت ترک شغل
  • مجتبی تجری *، ابراهیم صالحی عمران، یدالله مهرعلی زاده، محسن علیزاده ثانی صفحات 45-78

    یکی از مهمترین رسالت های دانشگاه و آموزش عالی می تواند آماده سازی افراد برای ورود به دنیای بازارکار باشد، و علوم انسانی به صورت اعم و علوم تربیتی به صورت اخص از این قاعده مثتنی نیست، این در حالی است که به نظر می رسد علوم تربیتی در حوزه اشتغال با چالش هایی روبرو است. در این راستا پژوهش حاضر نیز با هدف طراحی الگویی به منظور بازسازی سیستم دانشگاهی در علوم تربیتی، با تاکید بر رویکرد اشتغال زایی صورت پذیرفت، همچنین پژوهش از نوع کیفی که با استفاده از راهبرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد صورت پذیرفته است، به علاوه با توجه به استفاده از رویکرد هدفمند و بکارگیری معیار اشباع نظری، مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 28 نفر از اعضای هیات علمی و فارغ التحصیلان این رشته انجام شد و اطلاعات جمع آوری شده در نرم افزار ATLAS.tiTM، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در نهایت 269 شناسه، 39 مقوله فرعی و 6 مقوله اصلی شناسایی شد، نتایج داده های در طی سه مرحله، کدگذاری باز، محوری و کدگذاری انتخابی حاکی از تاثیر عوامل متعددی بر پدیده محوری پژوهش داشت. همچنین، یافته های مطالعه در چارچوب یک الگو شامل؛ پدیده محوری، شرایط علی، راهبردها، زمینه، شرایط مداخله گر و پیامدها تحلیل شده است.

    کلیدواژگان: علوم تربیتی، سیستم دانشگاهی، اشتغال زایی
  • نازنین محمدی*، سیدعلی سیادت، سعید رجایی پور صفحات 79-108

    هدف پژوهش حاضر مطالعه  تعیین  و طراحی الگوی ساختاری رابطه فضیلت سازمانی و عدالت سازمانی با نقش میانجی اخلاق حرفه ای در بین اعضاء هیات علمی و کارکنان دانشگاه های پیام نور استان خوزستان می باشدو جامعه آماری شامل، کلیه اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه های پیام نور استان خوزستان بود، که ازطریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم نمونه و با استفاده از جدول کرجیسی و مورگان  حجم نمونه  برآوردشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگیبود. که از سه پرسشنامه عدالت سازمانی ، نیهوف و مورمن، (1993) با سه مولفه عدالت توزیعی، رویه ای،  مراوده ای و پرسشنامه فضیلت سازمانی کامرون و همکاران، (2004) وپرسشنامه اخلاق حرفه ای کادوزیر (2002) استفاده شده است که ضریب پایایی الفای کرونباخ آنها به ترتیب 94/0، 93/0 و83/0   بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای آماریSPSS24 و AMOSE  استفاده شده است. یا فته هانشان داد که الف) اثر مستقیم متغیر فضیلت سازمانی بر متغیر عدالت سازمانی به لحاظ آماری معنادار است (74/0 = R).ب) اثر مستقیم متغیرهای فضیلت سازمانی و اخلاق حرفه ای به لحاظ آماری معنادار است (31/0 = R).ج) اثر مستقیم متغیر اخلاق حرفه ای بر عدالت سازمانی به لحاظ آماری معنادار است (16/0 = R).درنهایت اثر غیرمستقیم متغیر فضیلت سازمانی بر متغیر عدالت سازمانی  بانقش میانجی اخلاق حرفه ای به لحاظ آماری معنادار نیست. بنابراین متغیر اخلاق حرفه ای رابطه بین متغیر فضیلت سازمانی و عدالت سازمانی نقش میانجی ایفا نمی کند. همچنین در فضای توام با اعتماد، صداقت و خوش بینی کارکنان از انجام دادن رفتارهای غیرمولد و بی فایده ناشی از بی اخلاقی اجتناب می کنند و به کارهای مولد روی می آورند که این امر زمینه یادگیری و رشد آنها را فراهم می سازد و عدالت سازمانی را بسط می دهد

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، اعضای هیات علمی، فضیلت سازمانی، عدالت سازمانی، کارکنان دانشگاه
  • مهدی رشیدی* صفحات 109-134

    سلامت جسم و روان کارکنان از موضوع‏های مهم و در عین حال قدری مغفول مانده در سازمان‏های عصر حاضر است که به نظر می‏رسد مدیران سازمان‏ها می‏توانند با هدایت سبک رهبری خود به این سمت بر جابه‏جایی‏ها و ترک خدمت کارکنان تاثیرگذار باشند. مقوله جدیدی که در این زمینه در مباحث رهبری مطرح شده است مفهوم رهبری ارتقادهنده‏ی سلامت می‏باشد. تحقیق حاضر با هدف مطالعه‏ی ارتباط رهبری ارتقا دهنده‏ی سلامت با قصد ماندن کارکنان انجام شد. این پژوهش از جهت هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده‏ها، توصیفی و از نوع همبستگی است و به‏طور مشخص مبتنی بر تحلیل مسیر است. جامعه‏ی آماری این پژوهش، کلیه‏ی کارکنان ستاد استانی شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان جنوبی را دربرمی‏گیرد که بر اساس آمارهای داخلی این شرکت، برابر 90 نفر مشخص شد. نمونه‏گیری به روش تصادفی ساده انجام گرفت؛ برای برآورد حجم نمونه از جدول نمونه‏گیری مورگان استفاده شد. ابزار گردآوری داده‏های این پژوهش، پرسش‏نامه است. بدین منظور، برای سنجش متغیر رهبری ارتقادهنده‏ی سلامت از پرسشنامه‏ی به‏کارگرفته شده در تحقیق جیمنز و همکاران (2016) و برای سنجش قصد ماندن از پرسشنامه‏ی هانت، آسبرن و مارتین (1981) استفاده شده است. نتایج آزمون فرضیه‏های تحقیق بیانگر این است که فرضیه اصلی پژوهش مبنی بر تاثیرگذاری رهبری ارتقا دهنده‏ی سلامت بر قصد ماندن کارکنان تایید گردید و در بین مولفه‏های هفت‏گانه رهبری ارتقا دهنده‏ی سلامت فقط نحوه کنترل کارکنان بر قصد ماندن آنها اثر داشت و اثر گذاری سایر مولفه‏های رهبری ارتقادهنده سلامت بر قصد ماندن کارکنان معنادار نبود.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، جابه جایی کارکنان، رهبری ارتقا دهنده ی سلامت، سلامت کارکنان
  • داود فهیم راد*، طهمورث آقاجانی، نصر الله انصاری نژآد صفحات 135-158
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سبک دلبستگی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی در کارکنان اداره بهزیستی شهریار صورت گرفت.

    روش

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان شاغل در اداره بهزیستی شهرستان شهریار بود که در مجموع 148 نفر بودند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان به دست آمد که 118 نفر به شیوه ی نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه سبک دلبستگی کالینز و رید (1990)، رضایت شغلی هاکمن و اولدهام (1975) و  پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و میر (1996) را شامل می شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون همزمان و تحلیل مسیر توسط نرم افزارهای آماریSPSS  و Lisrel استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که رابطه ی بین سبک دلبستگی ایمن با رضایت شغلی و تعهد سازمانی مثبت معنادار، بین سبک دلبستگی اجتنابی با رضایت شغلی و تعهد سازمانی منفی معنادار بود. رابطه ی بین سبک دلبستگی اضطرابی با رضایت شغلی معنادار نبود، اما رابطه ی آن با تعهد سازمانی معنادار بود. نتایج تحلیل رگرسیون به روش همزمان نشان داد که سبک دلبستگی ایمن با مقدار (540/0 =ß1 و 324/0 =ß2) و سبک دلبستگی اجتنابی با مقدار (267/0- =ß1 و 217/0- =ß2) پیش بین معنادار رضایت شغلی و تعهد سازمانی بودند. نتایج تحلیل مدل مسیر نیز نشان داد که تنها اثرات سبک دلبستگی ایمن با رضایت شغلی و تعهد سازمانی مورد تایید قرار گرفت. به طوری که، سبک دلبستگی ایمن نه تنها به صورت مستقیم، بلکه به طور غیرمستقیم از طریق میانجیگری متغیر رضایت شغلی بر تعهد سازمانی اثر معنادار داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به این یافته ها می توان نتیجه گرفت که سبک های دلبستگی به ویژه دلبستگی ایمن نقش مهمی در رضایت شغلی و تعهد سازمانی کارکنان بهزیستی ایفا می کند.

    کلیدواژگان: سبک دلبستگی اجتنایی، سبک دلبستگی اضطرابی، سبک دلبستگی ایمن، رضایت شغلی، تهعد سازمانی
  • کریم اسکندری، نسرین جزئی*، غلامرضا معمارزاده طهران، مرتضی موسی خانی، علی محتشمی صفحات 159-193

    امروزه توسعه ی پایدار، یک هدف استراتژیک کلیدی در سازمان های دولتی است. محققان بر این باور هستند که توسعه پایدار می تواند با گسترش دامنه منابع انسانی و نقش های بازاریابی سنتی به ابعاد گستره تر مدیریت منابع انسانی و برندمحور، تحقق یابد. «برندسازی منابع انسانی» رویکرد نسبتا جدید برگرفته از «بازاریابی» است و به منزله روح بازاریابی منابع انسانی است. این عرصه در حال ظهور، فرصت بزرگی برای توسعه ارزش ویژه کارکنان و تثبیت موقعیت سازمان های دولتی به عنوان برند، فراهم می کند.هدف این پژوهش طراحی مدل برندسازی منابع انسانی در سازمان های دولتی ایران به روش فراترکیب می باشد. پژوهش حاضر به صورت پژوهش ترکیبی (کیفی – کمی) انجام شده است. بر این اساس در مرحله اول تحقیق به منظور ارایه مدل جامع برند منابع انسانی، از روش پژوهشی کیفی فراترکیب سندلوسکی و باروسو (2007) استفاده شده است. بدین ترتیب که بعد از شناسایی مقولات، مفاهیم و کدهای برند منابع انسانی و ارزیابی روایی و پایایی آن، مدل مفهومی اولیه تحقیق شکل گرفت. در مرحله دوم تحقیق که روش پیمایشی را شامل می شود با استفاده از نظرات خبرگان و ارزیابی ضریب نسبی و شاخص روایی محتوا (CVR-CVI)، تبیین مدل برندسازی منابع انسانی میسر گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که ابعاد، مولفه ها و شاخص های استخراجی از روش فراترکیب (مدل تحقیق) مورد تایید جامعه خبرگان قرار گرفت.

    کلیدواژگان: برندسازی منابع انسانی، سازمان های دولتی، روش فراترکیب
|
  • A.Askari*, S.Hajifar Pages 9-23

    The application of the concept of competence is one of the latest methods in human resource management. Competency models are comprised of many skills that lead organizations to cope with problems in operation. The purpose of this study was to design a simple and practical competency model for general managers. The present study was carried out by using a crosssectional method and utilizing the results of 50 evaluation centers in an Iranian organization. For this purpose, 531 of the organization’s managers participated in a two-day assessment center and were evaluated by a comprehensive competency model with 24 dimensions. Of the scores of 531 people, 521 were used for modeling and the remaining 10 were used as the test set and proposed a method of validation. In order to simplify the initial model, the regression method was used to select the best subsets. The findings showed that the constraint on the determination coefficient is met when modeling is based on five independent variables. The findings of the validation also indicate that the values predicted are close to the actual values. The mean square error is 11. 97 and the mean absolute error is 2. 99. Therefore, based on the results, a simpler competency model that includes 5 accountability competency, effective communication, macroeconomics, negotiation and persuasion, and leadership effectiveness was introduced to the organization to use in their various Human Resources Management processes.

    Keywords: Competency, Evaluation Center, Competency Model
  • N.khaje, S.Zaeri*, A.Tajik Pages 24-44
    AIM

    The present study investigated the proposed model in which the effect of job embeddedness on turnover intention and job performance has been mediated by job stress and psychological empowerment.

    METHOD

    This descriptive correlational study was conducted in 2015. The proposed model was tested in a sample of 256 of 788 nurses in Ahvaz hospitals that were selected by stratified random sampling. Research tools included Job Stress Scale (Parker and Decotiis 1983), Michigan Organizational Assessment Questionnaire (Cammann, Fichman, Jenkins & Klesh, 1979) Job Intention Questionnaire (1979), Psychological Empowerment Questionnaire (PEQ; Spreitzer 1995), Occupational Embeddedness Scale (Adams, Webster & Buyarski, 2010) and Job Performance Scale(Peterson, 1922). Structural equation analysis and Bootstrap method were used to evaluate the proposed model and mediate effects test.

    FINDINGS

    Based on the result, the final model has good fitness. In the approved model, job stress and psychological empowerment are suitable mediators to explain the impact of occupational embeddedness on job performance and turnover intention.

    CONCLUSION

    Based on the findings, it is suggested that, to improve the level of job performance and stay employees in the organization, organizations should provide conditions for improving the level of job stress and occupational embeddedness or increasing psychological empowerment.

    Keywords: Job Stress, Occupational Embeddedness, Job Performance, Psychological Empowerment, Turnover Intention
  • M.Tajari *, Y.Mehralizade., E.Salehiemran, M.Alizasesani Pages 45-78

    One of the most important missions of university and higher education can be preparation of people to enter the world of market economy, and the humanities in general and in general are not particularly positive in this regard. This is despite the fact that there are challenges facing graduate students in the field of employment. In this regard, the present study was aimed at designing a model for the reconstruction of the university system in the field of economics, with an emphasis on the job creation approach, Also, a qualitative research that was carried out using a strategy based on the data theory of the foundation, In addition, due to the use of purposeful approach and application of theoretical saturation standard, semi-structured interviews were conducted with 28 faculty members and graduates of this field. The data collected in the ATLAS.tiTM software were analyzed and finally 269 identifiers, 39 sub categories and 6 main categories were identified, The results of data in three stages, open coding, axial and selective coding indicate the effect of several factors on the pivotal phenomenon of the research. Also, the findings of the study are analyzed in the framework of a pattern including the pivotal phenomenon, causative conditions, strategies, background, intervening conditions and outcomes.

    Keywords: Educational Sciences, Academic System, Employment
  • n.mohamadi*, s.rahaipour, s.a.siadat Pages 79-108
    AIM

    The purpose of this study was to determine and design a structural model of the relationship between organizational virtue and organizational justice with the mediating role of professional ethics among faculty members and staffs of Payam-e-Noor universities in Khuzestan province.

    METHOD

    The research method was descriptive-correlational which was performed in 2017-2018 academic years. The study population consisted of all faculty members and staffs of Payam-eNoor Universities in Khuzestan province (720 persons) that sample size (295) was estimated by stratified random sampling based on sample size using Krejcie and Morgan table. Organizational Justice Scale(Niehoff and Moorman,1993), Organizational Virtue Scale(Cameron et al. , 2004) and Professional Ethics Questionnaire (Cadozier, 2002) have been used that the coefficient of reliability of Cronbach's alpha was 0. 94, 0. 93 and 0. 83, respectively. Descriptive statistics and structural equation modeling were used for data analysis using SPSS24 and AMOSE statistical software.

    RESULTS

    The results showed that (a); the direct effect of organizational virtue on organizational justice was statistically significant (R=0. 74), (B); the direct effect of organizational virtue and professional ethics was statistically significant (R= 0. 31). (C); The direct effect of professional ethics on organizational justice was statistically significant (R = 0. 16). Finally, the indirect effect of the organizational virtue of organizational justice was not statistically significant.

    CONCLUSION

    professional ethics do not mediate the relationship between organizational virtue and organizational justice. Also, in an atmosphere of trust, honesty, and optimism, employees avoid engaging in unproductive and unethical behaviors caused by immorality and they are turning to produce work that provides them with the opportunity to learn and grow to promote organizational justice.

    Keywords: Professional Ethics, Faculty Members, Organizational virtuousness, Organizational Justice, University Staffs
  • M.rashidi* Pages 109-134

    The physical and mental health of employees is an important issue and, at the same time, somewhat was neglected in organizations of the present age that it seems that organizations' managers can influence the shift and turnover of staff by guiding their leadership style towards this. The new problem discussed in discussions on management is the concept of healthpromoting leadership. This research was aimed at investigating the relationship between health-promoting leadership and employee intent to stay. This research is applied and in terms of data collection is descriptive and correlation type and is specifically based on path analysis. The statistical population of this research includes all staffs of the provincial headquarters of South Khorasan Electric Power Distribution Company which was ranked 90 personnel according to the company's internal statistics. Sampling was done by simple random method. Healthpromoting leadership(Jimenez et al. 2016) and Turnover Intention Scale(Hunt, Osborn, and Martin (1981) questionnaires were used to measure variables in this research. The results of the research hypothesis test indicated that the main hypothesis of the research about the impact of health-promoting leadership on employees’ intention to stay was confirmed. Among the seven components of healthpromoting leadership, only the control of employees had an effect on their intention to stay, and the effect of other components of health-promoting leadership on the employees’ intention to stay was not significant

    Keywords: Leadership Style_Employees’ Turnover_Health - Promoting Leadership_Employees’ Health
  • D.fahimard*, T.aghajani, N.ansarinejad Pages 135-158
    AIM

    The purpose of this study was to investigate the relationship between attachment styles, job satisfaction and organizational commitment among the staffs of the State Welfare Organization of Shahriar.

    METHOD

    The research method was a correlational study. The statistical population consisted of all staffs of the State Welfare Organization of Shahriar (N= 148). According to Morgan table, the sample size was 118 staffs by using simple random sampling. The tools included The Adult Attachment Scale (AAS) (Collins & Read, 1990), Job Satisfaction Scale(Hackman & Oldham, 1975), and Organizational Commitment Questionnaire (Allen & Meyer, 1996). Pearson correlation coefficient, regression analyses, and path analysis were used to analyze the data by using SPSS and Lisrel software.

    RESULTS

    The findings showed that the relationship between secure attachment style with job satisfaction and organizational commitment was significant, while avoidant attachment style with job satisfaction and organizational commitment was negative. However, relationship between anxiety attachment style and job satisfaction was not significant but its relationship with organizational commitment was significant. Enter regression method showed that a secure attachment style with value (ß1=0. 540 and ß2=0. 324) and avoidant attachment style with value (ß1=0. 267 and ß2=-0. 217) were significant predictors of job satisfaction and organizational commitment. Thus, the secure attachment style had a significant effect on an organizational commitment not only directly but also indirectly through variable mediation of job satisfaction.

    CONCLUSION

    Based on these findings, it can be concluded that attachment styles, especially secure attachment, play an important role in job satisfaction and organizational commitment of staffs of the State Welfare Organization.

    Keywords: Anxiety Attachment Style, Avoidant Attachment Style, Secure Attachment Style, Job Satisfaction, Organizational Commitment
  • K.Esgandari, N.Jazani*, GH.Memarzadetehtan, M.Mousakhani, A.Mohtashami Pages 159-193

    "Human Resource Branding" is today a comparatively new strategy derived from "Marketing" and is the spirit of the marketing of human resources. This emerging arena provides an excellent chance to create staffs’ value and strengthen governmental agencies' status as a brand. The aim of this study was to develop by the Meta-Synthesis Method a model of human resource branding in Iran's governmental organizations. This study was conducted in mixed research (qualitativequantitative). In the first phase of the study, therefore, the qualitative research methodology of the Sandelowski and Barroso's Meta-Synthesis (2007) was used to introduce a detailed human resources model. The initial conceptual research model was formed after identifying the categories, concepts, and codes of the human resource model and evaluating its validity and reliability. In the second phase of the study involving a survey method, the human resources model was clarified using expert remarks and assessing the comparative coefficient and content validity index (CVR-CVI). Research findings indicate that the dimensions, components and extractive characteristics of the Meta-Synthesis method (research model) were approved by the community of the expert. Finally, the current research model comprises of 6 dimensions, 19 components and 41 indicators that can demonstrate human resource branding in organizations in the governmental sector. The results showed that all six dimensions are: 1. Individual values, 2. Organizational values, and 3. Professional values, 4. Cultural values, 5. Social values, and 6. Iranian-Islamic values in human resource branding. Iranian governmental agencies play an important role.

    Keywords: Human Resource Branding, Governmental Organizations, Meta-Synthesis Method