فهرست مطالب

مطالعات روانشناسی تربیتی - پیاپی 35 (پاییز 1398)

مجله مطالعات روانشناسی تربیتی
پیاپی 35 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • روح الله باقری مجد*، مهدیه زید ابادی صفحات 1-22

    این پژوهش به بررسی کاربردهای پداگوژیکی فناوری اطلاعات و ارتباطات بر خودتنظیم گری با نقش میانجی خودکارآمدی در دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه سیستان و بلوچستان می پردازد. برای دستیابی به این هدف از روش پژوهش همبستگی استفاده شده و در جامعه ای حدود 3000 نفراز دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال 1397و  با نمونه 248 نفری مطابق با جدول مورگان به صورت روش تصادفی ساده، اجراشده است. ابزار تحقیق سه پرسشنامه کاربرد پداگوژیکی فناوری اطلاعات و ارتباطات کارلس و ایسیفو (2015)، خودکارآمدی و خودتنظیمی فناوری سنکبیل و ایهمی (2017) می باشد که روایی تاییدی و پایایی هر سه ابزار مناسب گزارش شده و برای تجزیه وتحلیل داده ها  از نرم افزار لیزرل و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج حاکی از اثر مستقیم و غیرمستقیم کاربرد پداگوژیکی فناوری اطلاعات و ارتباطات بر خودکارآمدی و خودتنظیمی است. همچنین خودکارآمدی بر خودتنظیمی تاثیر مستقیم دارد؛ بنابراین، کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش سازنده ای در یاددهی و یادگیری از طریق خودتنظیمی و خودکارآمدی دارد و خودکارآمدی منجر به خودتنظیمی فناوری در یادگیرندگان خواهد شد.

    کلیدواژگان: کاربرد پداگوژیکی فناوری اطلاعات و ارتباطات، خودکارآمدی، خودتنظیمی
  • فاطمه حق بین، راضیه شیخ الاسلامی* صفحات 23-52

    پژوهش حاضر در راستای تعیین نقش واسطه ای سبک های خودتنظیمی هیجان (شامل سبک های پنهان کار، تحمل و سازگار) در رابطه بین بهزیستی مدرسه (شامل شرایط مدرسه، روابط اجتماعی در مدرسه و راه های خودکامروایی) و نشاط ذهنی دانش آموزان انجام گرفته و برای دستیابی به این هدف از روش پژوهش همبستگی استفاده شده است. شرکت کنندگان پژوهش 284 دانش آموز (138 دختر و 146 پسر) دوره متوسطه اول شهرستان جهرم بودند که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. به منظور سنجش متغیرهای پژوهش، پرسشنامه بهزیستی مدرسه (کانیو و ریمپلا، 2002)، پرسشنامه سبک های عاطفی (هافمن و کاشدان، 2010) و مقیاس نشاط ذهنی (ریان و فردریک، 1997) به کار گرفته شد. داده ها با روش آماری تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزار AMOSتجزیه وتحلیل گردید. نتایج نشان داد که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است. یافته های حاصل از بررسی فرضیه های پژوهش نشانگر آن بود که روابط اجتماعی در مدرسه، هم به طور مستقیم و هم به طور غیرمستقیم (از طریق افزایش سبک سازگار خودتنظیمی هیجان) نشاط ذهنی دانش آموزان را افزایش می دهد. راه های خودکامروایی از طریق کاهش سبک پنهان کارخودتنظیمی هیجان، منجر به افزایش نشاط ذهنی دانش آموزان می شود. شرایط مدرسه اثر مستقیم و مثبت بر نشاط ذهنی دانش آموزان داشت. به طورکلی، نتایج پژوهش حاضر شواهدی را برای نقش واسطه ای سبک های خودتنظیمی هیجان در رابطه بین بهزیستی مدرسه و نشاط ذهنی دانش آموزان فراهم آورد

    کلیدواژگان: بهزیستی مدرسه، سبک های خودتنظیمی هیجان، نشاط ذهنی
  • ابو سعید داورپناه* صفحات 53-82

    آشنایی با نظریه های یادگیری کمک می کند تا شناخت بهتر و بیشتری از نحوه یادگیری، تفکر و ارتباط کودکان با دیگران و محیط پیرامون به دست آید و معلمان افق های جدیدی را در مقابل خود بگشایند و زمینه های توسعه کیفی حرفه ای خود را فراهم آورند. با بررسی نظریه های یادگیری که رشد اجتماعی را از زاویه های مختلف موردبررسی قرار داده اند، می توان به تصویر روشن تر و بهتری از موضوع دست یافت. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی وجوه تشابه و تفاوت میان ویگوتسکی و برونر ازلحاظ یادگیری است. برای این منظور، مبانی نظری، مفاهیم مرتبط و نوع آموزش موردنظر آن ها به شیوه تحلیل تفسیری موردبررسی قرارگرفته و سپس تفاوت ها و شباهت های آن ها به ویژه در الگوهای آموزشی معرفی شده است. بازشناسی وجوه زیربنایی و تبیین برخی مفاهیم مرتبط، حاکی از آن بود که هردو دیدگاه با تاکید بر ماهیت فعال انسان در ساخت واقعیت اجتماعی خود، کنش او را در بستر دیالکتیک اجتماعی؛ تاثیر زبان و فرهنگ را در رشد شناختی، تعامل بین بزرگ سالان و کودکان در موقعیت های حل مسئله واستفاده از مفهوم تکیه گاه سازی ویگوتسکی، باهم مشابه اند و در حیطه های الگوهای آموزشی، نقش تفکر وزبان،مراحل رشد شناختی باهم متفاوت اند. درمجموع می توان چنین نتیجه گرفت که انسان به لحاظ اجتماعی بودن تواند در سایه تعامل بهینه و موثر با دیگران و استفاده بهینه از ابزار زبانی و توجه به مقوله فرهنگ سازی بهتر بیاموزد و تر بیاموزاند  استفاده از تکنیک حل مسئله در این مسیر راهگشاست.

    کلیدواژگان: ویگوتسکی، برونر، یادگیری
  • حجت الله رشیدکلویر*، محمدعلی قاسمی نژاد، سجاد بشرپور، عالیه عبدی، سارا میرجعفرزاده صفحات 83-106
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش ویژگی های معماری محیط و دل بستگی به مکان تحصیل در سازگاری اجتماعی دانش آموزان مدارس دولتی شهر اردبیل در سال تحصیلی 1395-1396 می باشد. روش پژوهش، توصیفی_همبستگی بوده و نمونه ی پژوهش، مشتمل بر 285 دانش آموز دوره دوم متوسطه شهر اردبیل (147 پسر، 138 دختر) می باشد که با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی از نوع طبقه ای نسبی، انتخاب و به پرسش نامه ی سازگاری اجتماعی بل (1961)، دل بستگی به مکان صفاری نیا (1390) و پرسش نامه ی محقق ساخته ی ویژگی های معماری محیط پاسخ دادند. داده های تحقیق، با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن است که بین مولفه های دل بستگی به مکان و ویژگی های معماری محیط با سازگاری دانش آموزان رابطه معنا دار وجود دارد (01/0p<). نتایج حاصل از رگرسیون نشان داد که جذابیت محیطی، دل بستگی عاطفی رفتاری و امنیت روانی، به ترتیب بیشترین نقش را در پیش بینی سازگاری اجتماعی دانش آموزان دارند، به نحوی که 16 درصداز واریانس سازگاری اجتماعی دانش آموزان را تبیین می کنند؛ به عبارت دیگر با افزایش سطح توجه به ویژگی معماری محیط و دل بستگی به مکان در مدارس، سازگاری اجتماعی در دانش آموزان نیز افزایش می یابد
    کلیدواژگان: روانشناسی محیط، معماری، سازگاری اجتماعی، دل بستگی به مکان
  • عبدالله سارانی، سجاد فرخی پور*، هوشنگ خوش سیما، احسان مصطفی پور صفحات 107-130

    اضطراب یادگیری یک حالت روانشناختی است که تاثیر بسزایی در عملکرد آموزشی فراگیران دارد. نداشتن نشانه بارز فیزیکی و نبود راهکار صریح آموزشی باعث شده است تا رویکرد شاخصی برای شناخت و رفع علائم اضطراب در حین آموزش، وجود نداشته باشد. مطالعه حاضر با ترکیب مداخله پویای تعاملی و مفهوم منطقه مجاور رشد با ارزشیابی تکوینی، یک الگوی کاربردی برای شناخت و رفع علائم اضطراب ارائه داده است. سپس در گام دوم ، با استفاده از یک طرح تحقیقاتی شبه-آزمایشی، کارایی این الگو بر روی 6 دانش آموز مضطرب سنجیده شد و نتایج حاصل از آن توسط آنووای اندازه های تکرار شده سنجیده شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مدل ارائه شده باعث کاهش معنادار نمره اضطراب کلاسی شرکت کنندگان در مرحله پس آزمون شد و این کاهش در مرحله پیگیری نیز ثابت ماند. این روش یک الگوی بهینه است که در ضمن تدریس، باعث رفع نشانه های اضطراب می شود و تخصیص هزینه، وقت اضافی و پیگیری های بالینی برای درمان اضطراب را کاهش می دهد. این تحقیق برای معلمان آموزش زبان انگلیسی، مشاوران تحصیلی، روانشناسان آموزشی ومحققان در حوزه روانشناسی تربیتی کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: آموزش زبان، اضطراب یادگیری، روانشناسی آموزشی، مداخله پویا، منطقه مجاور رشد
  • هما شیخ دارانی، محسن گل پرور*، ایلناز سجادیان صفحات 131-164
    هدف این پژوهش تعیین اثربخشی برنامه آموزش کاهش آسیب های ناشی از روابط با جنس مخالف و برنامه مداخله ماتریکس بر اهمال کاری تحصیلی در دختران دانش آموز آسیب دیده از رابطه با جنس مخالف بوده است. طرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با دو گروه آزمایش، یک گروه کنترل و در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دوماهه انجام شده است. از میان 60 دختر آسیب دیده از رابطه با جنس مخالف در پائیز 1397، 36 دختر به صورت هدفمند بر مبنای ملاک های ورود انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه مساوی 12 نفری قرارداده شدند و از ابزار پژوهش مقیاس اهمال کاری تحصیلی سولومون و راث بلوم (1984) استفاده شد. گروه مداخله ماتریکس و گروه مداخله آموزشی کاهش آسیب، هر یک 10 جلسه درمانی دریافت نمودند و گروه کنترل درمانی دریافت نکرد. نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری و آزمون تعقیبی نشان داد بین میزان آمادگی برای امتحانات (68/9=F، 001/0=P) و آمادگی برای انجام تکالیف (47/15=F، 001/0=P) در مرحله پس آزمون بین گروه آموزش کاهش آسیب و مداخله ماتریکس با گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین در خرده مقیاس تکالیف پایان ترم (83/7=F، 002/0=P) مداخله ماتریکس نسبت به برنامه آموزشیکاهش آسیب و گروه کنترل در مرحله پس آزمون نیز دارای تفاوت معنی دار بود. در مرحله پیگیری مداخله ماتریکس فقط باعث کاهش معنی دار در حیطه آمادگی برای تکالیف (82/4=F، 015/0=P) نسبت به گروه کنترل شد (05/0>p).
    کلیدواژگان: آموزش، اهمال کاری، جنس مخالف، دانش آموزان دختر، کاهش آسیب، مداخله ماتریکس
  • مهران عزیزی محمودآباد، محمد جواد لیاقتدار*، حمیدرضا عریضی صفحات 165-190
    این پژوهش به بررسی اثربخشی آموزش مسائل حسابی تصویرمحور بر عملکرد حافظه فعال و کارآمدی پردازش دانش آموزان پرداخته است و ازلحاظ ماهیت و هدف، از نوع کاربردی و ازلحاظ روش تحقیق، یک طرح نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان پسر پایه ششم ابتدایی شهرستان بویراحمد به تعداد 2343 نفر در سال تحصیلی 97-1396 هستند. پس از مطالعه و طراحی آموزشی، 40 نفر از دانش آموزان مشغول به تحصیل در یک آموزشگاه در شهر یاسوج به صورت داوطلب در این پژوهش شرکت کردند. آن ها با انتساب تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 20 نفر) تقسیم شدند و گروه آزمایشی برای 9 جلسه (هر هفته یک جلسه) با استفاده از روش آموزش بازنمایی محور تحت آموزش قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها آزمون محقق ساخته بود. برای تجزیه وتحلیل داده های آزمون از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که تفاوت معناداری در میانگین عملکرد حافظه فعال و کارآمدی پردازش (05/0 P<) بین گروه کنترل و آزمایش وجود دارد؛ یعنی آموزش مسائل حسابی تصویرمحور، موجب افزایش عملکرد حافظه فعال و کارآمدی پردازش در دانش آموزان می شود. به علاوه نتایج نشان داد که بهبود عملکرد حافظه فعال و کارآمدی پردازش در پاسخگویی به مسائل حسابی در طول زمان ثبات دارد. همچنین نتایج مقایسه بازنمایی های متفاوت در عملکرد حافظه فعال و کارآمدی پردازش نشان داد که اثرات تصاویر مختلف یکی نیستند پس استفاده از بازنمایی تصویری در مسائل کلامی حساب با اولویت تصاویر کمک کننده، عریان، بی فایده و نهایتا بازنمایی ضروری عملکرد حافظه فعال را ارتقاء می بخشد.
    کلیدواژگان: مسائل حسابی، تصاویر عریان، تصاویر بی فایده، تصاویر کمک کننده، تصاویر ضروری
  • امید عیسی نژاد*، توحید سعیدی، الهه علیپور صفحات 191-210
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر آموزش فرزندپروری مثبت به والدین بر تقویت حس مسئولیت پذیری دانش آموزان پرخاشگر دوره ی ابتدایی و کاهش مشکلات رفتاری آن ها بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی و جامعه آماری این پژوهش شامل تمام والدین دارای کودکان پرخاشگر دوره ابتدایی شهرستان لردگان در سال 1395 بود که نمونه ای مشتمل بر والدین 30 دانش آموز پرخاشگر دوره ی ابتدایی روش نمونه گیری تک مرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه انتظار جایگزین شدند. برنامه فرزند پروری مثبت ساندرس در قالب 8 جلسه 120 دقیقه ای به والدین گروه آزمایش آموزش داده شد. ابزار پژوهش شامل مقیاس پرخاشگری رابطه ای و آشکار کودکان دبستانی شهیم (ORA)، چک لیست تجدیدنظرشده مشکلات رفتاری (RBPC) و مقیاس مسئولیت پذیری پرسشنامه روانشناختی کالیفرنیا (CPI) بود. نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس چندمتغیره (مانکوا) نشان داد که برنامه فرزندپروری مثبت تاثیر معناداری بر کاهش پرخاشگری و مشکلات رفتاری و افزایش سطح مسئولیت پذیری دانش آموزان پرخاشگر دوره ی ابتدایی دارد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد آموزش برنامه فرزندپروری مثبت به والدین منجر به کاهش مشکلات رفتاری دانش آموزان پرخاشگر و افزایش سطح مسئولیت پذیری آن ها می شود.
    کلیدواژگان: فرزند پروری مثبت، مشکلات رفتاری، مسئولیت پذیری، دانش آموز پرخاشگر
  • خلیل غفاری*، حسین داوودی، حسن حیدری، بهمن یاسبلاغی شراهی، فاطمه محمدی صفحات 211-242
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی بازی آموزشی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه اول ابتدائی در درس فارسی انجام شده است. این تحقیق یک پژوهش نیمه آزمایشی بوده با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل که از دو گروه آزمایش و کنترل تشکیل شده بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی دانش آموزان پایه اول دبستانی شهر خمین در سال تحصیلی 96-1395 تشکیل دادند که تعداد آنان 1841 نفر بود. روش نمونه گیری پژوهش به صورت تصادفی خوشه ای چندمرحله ای بود. با توجه به اینکه روش پژوهش این تحقیق روش نیمه آزمایشی است، حجم نمونه در هر گروه 15 نفر انتخاب شد. جهت پاسخ گویی به فرضیه های فرعی 1 و 2، از آزمون مهارت خواندن و نوشتن در درس فارسی، برای سنجش یادآوری مطلب، از آزمون حافظه بصری کیم- کاراد و به منظور اندازه گیری درک کلمات و واژه ها از تصاویر و برای آزمون تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس استفاده شده است. نتایج حاکی از اثربخشی بازی های آموزشی بر افزایش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه اول ابتدائی در درس فارسی، مهارت خواندن و نوشتن و در درک کلمات و تصاویر بود؛ همچنین تاثیر بازی های آموزشی بر درک کلمات و واژگان و یادآوری مطالب معنادار بوده و موجب افزایش درک کلمات و یادآوری مطالب در آن ها شده است؛ علاوه براین، بازی های آموزشی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه اول ابتدائی در درس فارسی تاثیر دارد و لذا زمانی که دانش آموزان بازی های آموزشی را دریافت می کنند، مهارت های خوانداری و نوشتاری آن ها بهبود می یابد، مطالب را بهتر به یاد می آورند و درک کلمات و واژگان بهتری را تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، بازی های آموزشی، درس فارسی پایه اول ابتدایی
|
  • Rouhollah Bagherimajd *, Mahdieh Zeidabadi Pages 1-22

    The purpose of this study was to investigate the pedagogical uses of information and communication technology in self-regulation and self-efficacy of postgraduate students of Sistan and Baluchestan University. The research method was correlation. The research population consisted of about 3,000 graduate students of Sistan and Baluchestan University with a sample of 248 people in accordance with Morgan's table with using simple random method. The research tool was three questionnaires the pedagogical uses of information and communication technology Charles & Issifu (2015), self-efficacy and self-regulation Senkbeil & Ihme(2017), that the reliability and reliability of all three tools reported appropriate. The data analysis method was using the LISREL software and the structural equation model. The results indicated direct and indirect effects of the pedagogical use of information and communication technology on self-efficacy and self-regulation. self-efficacy has also had a direct impact on self-regulation. The result is the use of information and communication technology has a constructive role in teaching and learning through self-regulation and self-efficacy. On the other hand, self-efficacy will lead to technology self-regulation in learners.

    Keywords: Pedagogical uses of information, communication technology, self-efficacy, self-regulation
  • Fatemeh Haghbin, Raziyeh Sheikholeslami* Pages 23-52

    The aim of this research was to determine the effectiveness of harm reduction training and matrix intervention program on academic procrastination among harmed female students due to the relationship with opposite sex. The research design was semi-experimental with two experimental and a control group in three stages of pre-test, post-test and two month follows up. Among 60 female students who harmed from relationship with opposite sex, 36 girls were selected on the basis of entry criteria, and then randomly assigned to three equal groups of 12 people. The research instrument was Solomon and Rothblum's (1984) academic procrastination scale. The matrix intervention group and harm reduction training group received 10 sessions of treatment. Results of multivariate analysis of covariance and post hoc test revealed that there was a significant difference between the harm reduction training group and matrix intervention with the control group in sub-scale of "the readiness for exams" (F=9.68, P=0.001) and "readiness for assignments" (F=15.47, P=0.001) in post-test. Also in sub-scale of "final assignments" (F=7.83, P=0.002), the matrix intervention group had a significant difference with harm reduction training group and the control group in post-test. In the follow-up stage, only there was a significant difference between the matrix intervention and control group in sub-scale of "readiness for assignments"(F=4.82, P=0.015). According to the findings, it is suggested to use the matrix intervention program and then the harm reduction training program to reduce the academic procrastination of female students who harmed from relationship with opposite sex.

    Keywords: Training, Procrastination, opposite sex, harm reduction, matrix intervention
  • Abousaied Davarpanah* Pages 53-82

    The aim of the present study was to investigate the role of architectural characteristics of environment and attachment to educational place in social adjustment of Ardabil’s public school students in the academic year of 1395-1396. The research method was descriptive-correlation and its sample implicates 285 secondary school students in Ardebil (147 males, 138 females) who were selected using stratified random sampling method. They responded to Bell's social adjustment questionnaire (1961), attachment to Safarinia (2011) and researcher-made questionnaire of architectural characteristics of environment. Data were analyzed utilizing Pearson correlation coefficient and multiple regressions. The results showed that there was a positive meaningful correlation between the attachment components to the location and the architectural characteristics of environment with students' compatibility (p <0.01). The results of stepwise regression show that environmental attractions, Behavioral-emotional attachment and psychological security, respectively, played the most influential role in predicting social adjustment of students, as they explained 16% of the social adjustment variance of students. Therefore, it is concluded that however the social compatibility of students is being payed much more attention, student’s social adjustment will increase as well.

    Keywords: environment psychology, Architecture, Social Adjustment, attachment to the place
  • Hojatollah Rashid Kalvir *, Mohhammadali Ghaseminezhad, Sajjad Basharpoor, Aliye Abdi, Sara Mirjafarzadeh Pages 83-106
    The aim of this research was to determine the effectiveness of harm reduction training and matrix intervention program on academic procrastination among harmed female students due to the relationship with opposite sex. The research design was semi-experimental with two experimental and a control group in three stages of pre-test, post-test and two month follows up. Among 60 female students who harmed from relationship with opposite sex, 36 girls were selected on the basis of entry criteria, and then randomly assigned to three equal groups of 12 people. The research instrument was Solomon and Rothblum's (1984) academic procrastination scale. The matrix intervention group and harm reduction training group received 10 sessions of treatment. Results of multivariate analysis of covariance and post hoc test revealed that there was a significant difference between the harm reduction training group and matrix intervention with the control group in sub-scale of "the readiness for exams" (F=9.68, P=0.001) and "readiness for assignments" (F=15.47, P=0.001) in post-test. Also in sub-scale of "final assignments" (F=7.83, P=0.002), the matrix intervention group had a significant difference with harm reduction training group and the control group in post-test. In the follow-up stage, only there was a significant difference between the matrix intervention and control group in sub-scale of "readiness for assignments"(F=4.82, P=0.015). According to the findings, it is suggested to use the matrix intervention program and then the harm reduction training program to reduce the academic procrastination of female students who harmed from relationship with opposite sex.
    Keywords: Training, Procrastination, opposite sex, harm reduction, matrix intervention
  • Abdullah Sarani, Sajjad Farokhipour *, Hooshang Khoshsima, Ehsan Mostafapour Pages 107-130

    Learning anxiety is a psychological state which exerts a critical effect on performance of learners. Absence of explicit physical symptoms and lack of an agreed-upon educational approach for diagnosing and removing anxiety motivated the current research to integrate interactionist-formative dynamic intervention with concept of zone of proximal development and present a model for diagnosing and removing anxiety symptoms inside the educational context. In the second phase of the research, a quasi-experimental design is used to examine the efficacy of the model on 6 anxious students. The scores obtained from pre/post tests and follow-up conditions were collected and analyzed through repeated-measures ANOVA. The findings showed that the model had a significant effect on decreasing anxiety scores in post-test and follow-up conditions. This model is an efficient one which diagnoses and removes anxiety symptoms during regular instructing. These findings have implications for English teachers, Educational counselors, psychotherapists and researchers in the field of educational psychology.

    Keywords: Educational Psychology, Language Teaching, Learning Anxiety, Zone of Proximal Development
  • Homa Sheikh Darani, Mohsen Golparvar *, Ilnaz Sajjadian Pages 131-164
    The aim of this research was to determine the effectiveness of harm reduction training and matrix intervention program on academic procrastination among harmed female students due to the relationship with opposite sex. The research design was semi-experimental with two experimental and a control group in three stages of pre-test, post-test and two month follows up. Among 60 female students who harmed from relationship with opposite sex, 36 girls were selected on the basis of entry criteria, and then randomly assigned to three equal groups of 12 people. The research instrument was Solomon and Rothblum's (1984) academic procrastination scale. The matrix intervention group and harm reduction training group received 10 sessions of treatment. Results of multivariate analysis of covariance and post hoc test revealed that there was a significant difference between the harm reduction training group and matrix intervention with the control group in sub-scale of "the readiness for exams" (F=9.68, P=0.001) and "readiness for assignments" (F=15.47, P=0.001) in post-test. Also in sub-scale of "final assignments" (F=7.83, P=0.002), the matrix intervention group had a significant difference with harm reduction training group and the control group in post-test. In the follow-up stage, only there was a significant difference between the matrix intervention and control group in sub-scale of "readiness for assignments"(F=4.82, P=0.015). According to the findings, it is suggested to use the matrix intervention program and then the harm reduction training program to reduce the academic procrastination of female students who harmed from relationship with opposite sex.
    Keywords: Training, Procrastination, opposite sex, harm reduction, matrix intervention
  • MEHRAN AZIZI MAHMOODABAD, Mohammad Javad Liaghatdar *, Hamidreza Oreyzi Pages 165-190
    The aim of the present study was to investigate the effectiveness of teaching image-based arithmetic problems on students' active memory performance and their processing efficiency. This research is applied in nature, and quasi-experimental design, pretest- posttest- follow up with control group was used as the method of the study.After studying and educational designing, 40 students of an elementary school in Yasouj voluntarily participated in the study. They were randomly assigned to experimental and control group (20 students in each group), and students in experimental group were taught for 9 sessions (one session per week) using representation- based instruction method. Researcher-made test was used as the data collection instrument. Variance analysis test with repeated measures was utilized to analyze data. The results revealed that there is a significant difference in the mean of active memory and processing efficiency (p≤/05) between the control and experimental group; therefore, it can be concluded that teaching image-based arithmetic problems leads to an increase in students' active memory function and their processing efficiency. In addition, the results indicated that the improvement in students' active memory performance and their processing efficiency in answering arithmetic problems are consistent over time. Finally, the results of comparing different representations in active memory performance and processing efficiency showed that the effects of different images are not the same. Therefore, using visual representation in the verbal problems of arithmetic with the priority of helpful images, bare images, useless images, and finally essential representation improves students' active memory performance.
    Keywords: Arithmetic problems, bare representation, useless illustrations, helpful representation, essential illustrations
  • Omid Isanejad *, Tohid Saeedi, Elahe Alipur Pages 191-210
    The purpose of this study was examining the effect of positive parenting program to parents on enhancing the sense of responsibility of aggressive students in elementary school and decreasing their behavioral problems.The research method was a semi-experimental and statistical population of this study was all parents with elementary school aggressive children, from Lord Egan town in 2016. From this population by a single-stage sampling method, sample consisted of Parents 30 aggressive elementary students were selected and randomly assigned into an experimental group and a control group. The Sanders' positive parenting program (triple P) was taught to the experimental parents during 8 sessions of 120 minutes. The study instruments included Overt and Relational Aggression Questionnaire of School Children (ORA), Revised Behavior Problem Checklist (RBPC), and California Psychological Inventory-RE (CPI-RE).The results of MANCOVA indicated that positive parenting program had a significant effect on decreasing aggressiveness and behavioral problems and increasing the level of responsibility taking among aggressive elementary students.The results of the present study showed that teaching positive parenting program to parents led to a decrease in behavioral problems among aggressive elementary students and an increase in the level of their responsibility taking.
    Keywords: positive parenting, behavioral problems, responsibility taking, aggressive student
  • Khalil Ghaffari *, Hossein Davoodi, Hassan Heiydari, Bahman Yasbolaghisharahi, Fatemeh Mphammadi Pages 211-242
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of educational games on the academic achievement of elementary school students in the Persian language. This research is an experimental and quasi-experimental research. In this method, the pre-test-post-test design with the control group consists of two groups of test and control. The statistical population of this study was all primary school students in the city of Khomein in the academic year of 2016-17, their number is 1841 people. The method of sampling is randomly clustered. In this way, three elementary schools were selected randomly from Khomeini elementary schools, and then a class was selected from each school. Considering that the research method of this research is quasi-experimental, the sample size was selected in each group of 15 people. To answer these hypotheses 1 and 2, the reading and writing skills test in the Persian language was used. Kim-Karad visual memory test was used to measure the matter reminders. Images were used to measure the understanding of words and words. Also, to analyze the data, covariance analysis was used and the results showed the effectiveness of educational games on increasing the academic achievement of first grade elementary students in the Persian language.
    Keywords: Educational games, academic progress, Farsi course