فهرست مطالب

نشریه علوم و فنون شیلات
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 25، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پولین شهره*، مریم عزیزخانی، فهیمه توریان صفحات 321-326
    اهداف

    با توجه به اهمیت نقش باکتری های عامل مسمومیت غذایی به لحاظ تهدید بهداشت عمومی و ایجاد خسارات اقتصادی، این پژوهش با هدف بررسی وجود باکتری های عامل مسمومیت غذایی در چند گونه از ماهیان باارزش تجاری جمع آوری شده از فروشگاه های استان مازندران صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 200 نمونه ماهی بسته بندی شده منجمد متعلق به گونه های قزل آلا، کیلکا، فیتوفاگ و شیرماهی (50 نمونه از هر گونه ماهی) از فروشگاه ها خریداری و در مجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه ها از نظر شمارش کلی باکتری های هوازی، شمارش اشرشیا کلی، شمارش استافیلوکوکوس اورئوس، جست وجوی سالمونلا و شمارش ویبریو پاراهمولیتیکوس طبق روش های استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند.

    یافته ها

    در هیچ یک از نمونه های مورد بررسی، سالمونلا و ویبریو پاراهمولیتیکوس مشاهده نشد. مقایسه نتایج به دست آمده با حدود مجاز استاندارد ملی ایران نشان داد تعداد کلی باکتری های هوازی و استافیلوکوکوس اورئوس در تمامی نمونه ها در محدوده مجاز استاندارد ملی ایران بود. تعداد اشرشیا کلی در 14٪ نمونه های قزل آلا، 20٪ کیلکا، 20٪ فیتوفاگ و 10٪ نمونه های شیرماهی بیشتر از حد مجاز استاندارد بود که این مساله با توجه به اهمیت بیماریزایی سویه های گوناگون اشرشیا کلی در انسان، بر لزوم کنترل آلودگی های میکروبی ماهیان بسته بندی شده تاکید می نماید.

    نتیجه گیری

    نتایج بررسی های میکروبی ماهی های خام منجمد جمع آوری شده از فروشگاه های شهرهای مختلف استان مازندران می تواند رضایت بخش تعریف شود، زیرا اکثریت نمونه ها با استانداردهای مرجع مطابقت دارند.

    کلیدواژگان: باکتری، بیماری های غذازاد، ماهی
  • سمیه بهرام*، سیدروح الله جوادیان، مهدی عبداللهی صفحات 327-334

    در تحقیق حاضر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم کتیرا حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی مختلف شامل عصاره علف چای، عصاره چوبر و ویتامین C در غلظت 25% (وزنی/حجمی) بررسی شد. افزودن عصاره علف چای، چوبر و ویتامین C میزان رطوبت و حلالیت فیلم کتیرا را کاهش داد (0/05>p). کمترین میزان حلالیت در تیمارهای کتیرا+ویتامین C (%51/59) و کتیرا+عصاره علف چای (%52/05) مشاهده شد (0/05>p). میزان نفوذپذیری به بخار آب در تیمار حاوی ویتامین C (7-10×0/06±1/68گرم بر ثانیه بر متر بر پاسکال) کاهش و در فیلم های حاوی عصاره به طور معنی داری افزایش یافت (0/05>p). افزودن هر دو عصاره و ویتامین C مقاومت مکانیکی فیلم کتیرا را کاهش داد. همچنین کمترین مقدار کدورت در فیلم خالص کتیرا (1/72) و فیلم حاوی ویتامین C (0/89) مشاهده شد (0/05>p). کمترین مقادیر عبور نور در فیلم کتیرای حاوی عصاره علف چای و عصاره چویر بود (0/05>p).

    کلیدواژگان: فیلم خوراکی، کتیرا، علف چای، عصاره چویر، ویتامین C
  • عبدالجبار ایرانی*، ناصر آق صفحات 335-342
    اهداف

    در مطالعه حاضر، تاثیر تراکم ذخیره سازی بر شاخص های رشد و بقای تاس ماهی ایرانی و فیل ماهی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    تراکم ذخیره سازی در مرحله اول مطالعه تاس ماهی ایرانی در تیمار های 1 تا 5 به ترتیب 6، 8، 10، 12 و 14 عدد در لیتر (وزن اولیه 116میلی گرم) و در مرحله دوم به ترتیب 1، 2، 3، 4 و 5 عدد در لیتر (وزن اولیه 2218/6 میلی گرم) بود. فیل ماهی های جوان 5ماهه (وزن اولیه 109/95گرم) با تراکم های 80، 100، 120، 140 و 160 عدد در مترمکعب در مخازن 250لیتری ذخیره سازی شد.

    یافته ها

    افزایش تراکم ذخیره سازی در هر دو گونه بر شاخص های رشد و تغذیه تاثیر منفی داشت. در مرحله اول، تیمار های 1 و 2 از نظر وزن نهایی نسبت به تیمار 5، از نظر رشد ویژه نسبت به تیمار های 4 و 5 و از نظر بازده غذایی نسبت به همه تیمار ها اختلاف معنی داری داشت (0/05p<). در مرحله دوم، از نظر وزن نهایی و رشد ویژه، فقط بین تیمار های 3 و 4 اختلاف معنی دار نبود. بازده غذایی تیمار 1 به غیر از تیمار 2 نسبت به سایر تیمار ها به طور معنی داری بیش تر بود (0/05p<). در فیل ماهی از نظر وزن نهایی، رشد ویژه و بازده غذایی فقط بین تیمار های 3 و 4 اختلاف معنی دار وجود نداشت و بیش ترین مقدار آنها مربوط به تیمار 1 بود.

    نتیجه گیری

    در مرحله اول و دوم تاسماهی ایرانی تراکم ذخیره سازی 10-8 و 2-1 عدد در لیتر و در فیل ماهی های جوان تراکم ذخیره سازی 100-80 عدد در مترمکعب مناسب بوده است.

    کلیدواژگان: ماهیان خاویاری، تراکم ذخیره سازی، رشد، تغذیه
  • عرفان سلمرودی، کامران رضایی توابع*، سینا جوانمردی صفحات 343-350
    اهداف

    مالاتیون یکی از سموم آفت کش ارگانوفسفره مورد استفاده در کشاورزی است که ممکن است به مراکز پرورش آبزیان وارد شود. این پژوهش با هدف بررسی اثرات تغذیه ای ویتامین C بر بهبود وضعیت رشد، فعالیت آنزیم های هضمی و فاکتورهای استرسی خون ماهی تیلاپیای نیل تحت استرس ناشی از سمیت تحت کشنده سم مالاتیون انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر، 180 قطعه ماهی تیلاپیای نیل با میانگین وزن 2±12/5گرم به مدت 28 روز در معرض 25% غلظت LC50 96 ساعته سم مالاتیون قرار گرفتند و طی این مدت با سطوح مختلف ویتامین C (صفر، 300، 600 و 900میلی گرم بر کیلوگرم جیره غذایی) تغذیه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون چند دامنه ای دانکن و نرم افزار SPSS 24 انجام شد.

    یافته ها

    میزان افزایش وزن و ضریب رشد ویژه ماهیان تغذیه شده با بیشترین سطح ویتامینی (900میلی گرم) به شکل معنی داری از سایر گروه ها بیشتر بود (0/05p<). اما ضریب تبدیل غذایی در ماهیان تحت تیمار مذکور، کاهش معنی داری نسبت به سایر تیمارها داشت. فعالیت آنزیم های هضمی تریپسین و کیموتریپسین در تیمارهای 600 و 900میلی گرم ویتامین C به ترتیب به صورت معنی داری افزایش پیدا کرد. فعالیت سایر آنزیم ها تحت غلظت های متفاوت ویتامین C در جیره تفاوت معنی داری نشان نداد (0/05p>). همچنین سطح گلوکز خون گروه شاهد در مقایسه با سایر تیمارها به طور معنی داری بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    ویتامین C به عنوان یک عامل ضداسترس، استرس واردشده به ماهی تیلاپیای نیل قرارگرفته در معرض آفت کش مالاتیون را کاهش می دهد و سبب بهبود وضعیت متابولیکی و عملکرد رشد ماهی می شود.

    کلیدواژگان: تیلاپیا، اسیدآسکوربیک، دستگاه گوارش، مالاتیون، استرس فیزیولوژیک
  • حسن صحرایی*، فاطمه آیت اللهی، آنیتا گلپورحسنعلیده، احمدرضا پیرعلی زفره ئی، فاضل ظهیری، علی اکبر هدایتی صفحات 351-357
    اهداف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد پری بیوتیک ایمنووال بر شاخص های رشد، پارامترهای خون شناسی و ترکیب لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شد.

    مواد و روش ها

    پری بیوتیک ایمنووال در چهار سطح 0/05%، 0/1%، 0/15% و 0/2% به جیره غذایی اضافه و جیره فاقد پری بیوتیک برای تغذیه گروه شاهد استفاده شد. هر جیره به صورت تصادفی برای ماهیان با وزن اولیه تقریبی 0/54±13/76گرم در سه تکرار اختصاص داده شد.

    یافته ها

    بعد از هشت هفته تغذیه، وزن نهایی ماهیان تغذیه شده با 0/1%، %0/15 و 0/2% پری بیوتیک به صورت معنی داری (0/05p<) بالاتر از ماهیان گروه شاهد بود. ضریب تبدیل غذایی در همه تیمارهای تغذیه شده با پری بیوتیک به صورت معنی داری (0/05p<) پایین تر از ماهیان گروه شاهد بود که در تیمار 0/15 کمترین مقدار را داشت. ضریب رشد ویژه در ماهیان تغذیه شده با پری بیوتیک بیشتر از گروه کنترل بود (0/05p<). همچنین تفاوت معنی داری در پارامترهای تعداد گلبول های قرمز، گلبول های سفید، درصد لنفوسیت و نوتروفیل بین ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی پری بیوتیک و گروه شاهد وجود داشت (0/05p<). در آنالیز تقریبی لاشه، میزان پروتئین افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد نشان داد و بیشترین میزان نیز در تیمار 0/1% مشاهده شد. میزان چربی و خاکستر لاشه به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد کاهش پیدا کرد و کمترین میزان در تیمار 0/15% مشاهده شد.

    نتیجه گیری

     افزودن پری بیوتیک ایمنووال به میزان 0/2-0/15% به جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان اثرات مثبتی بر شاخص های رشد، پارامترهای خونی و ترکیب لاشه داشته و سطح 0/15% نیز بهترین نتیجه را به همراه دارد.

    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، پری بیوتیک، ایمنووال، فاکتورهای رشد، پارامترهای خونی، ترکیب لاشه
  • پریسا نوروزی فرد، ثمر مرتضوی*، صدیقه اسد، نسرین حسن زاده صفحات 359-369
    مقدمه

    تعیین بخش قابل دست یابی زیستی عناصر در رسوبات از موضوعات مهم سم شناسی است. با توجه به شرایط خاص خلیج فارس و تاثیر آلاینده ها، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی قابلیت دست یابی زیستی عناصر سمی از مقدار کل در رسوبات سطحی خلیج فارس انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه حاضر غلظت کلی و بخش قابل دست یابی زیستی عناصر مس، سرب، روی، نیکل و کروم در 14 ایستگاه ساحلی استان هرمزگان و جزیره قشم اندازه گیری شد. به منظور تعیین غلظت کلی از ترکیبات نیتریک اسید و پرکلریک اسید برای سنجش بخش قابل دست یابی زیستی از محلول آنزیمی پروتئاز K استفاده شد.

    یافته ها

    بیشترین میانگین غلظت کلی مربوط به روی و کمترین مقدار آن مربوط به کروم بود و جزیره قشم آلودگی بیشتری را نسبت به هرمزگان داشت. سرب و کروم نسبت به سایر عناصر دست یابی زیستی و درصد سهم عنصری بیشتری دارند. با افزایش غلظت سرب، کروم و مس قابلیت دست یابی زیستی این عناصر نیز افزایش پیدا کرد. همچنین روی و نیکل کمترین مقادیر قابل دست یابی زیستی را نشان دادند. غلظت عناصر مس، سرب و نیکل نیز از میانگین جهانی رسوبات و حد بیشینه WHO/US EPA و عنصر نیکل از حد ERM، PEL و SEL بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به دقت پایین تعیین غلظت کلی فلزات در سمیت رسوبات برای آبزیان و لزوم توجه به بخش قابل دست یابی زیستی، احتمال ایجاد ریسک اکولوژیک سرب و کروم نسبت به سایر عناصر برای آبزیان خلیج فارس بیشتر است. اما روی و نیکل با وجود بالابودن غلظت کلی، کمترین تهدید را در محیط ایجاد می کنند.

    کلیدواژگان: آنالیز چندمتغیره، استان هرمزگان، جزیره قشم، دست یابی زیستی، رهنمودهای کیفیت رسوب، عناصر سمی
  • زهره قادری فهلیانی، بهرام فلاحتکار*، حمید علاف نویریان، عبدالعلی راهداری صفحات 371-378

    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات متقابل آسکوربیک اسید و تراکم بر عملکرد تولیدمثلی و میزان هورمون های جنسی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شد. در این راستا، شش تیمار شامل سه جیره غذایی حاوی مقادیر صفر، 100 و 1000میلی گرم آسکوربیک اسید از نوع ال- آسکوربیل- 2- پلی فسفات در هر کیلوگرم غذا در تقابل با دو تراکم 4/33کیلوگرم بر متر مکعب و 2/16کیلوگرم بر متر مکعب در سه تکرار و به مدت 16 هفته به منظور پرورش مولدین در نظر گرفته شدند. تعداد 81 عدد مولد ماده با وزن متوسط 1/5±812گرم به حوضچه های پرورش (حجم 910لیتر) معرفی شدند. در پایان هفته 16 و هنگام آمادگی ماهی ها برای تخم ریزی، از هر تکرار تراکم های بالا و پایین به ترتیب 4 و 2 مولد پس از خون گیری ماهی ها برای سنجش غلظت هورمون های جنسی پروژسترون، تستوسترون و استرادیول تخم کشی شدند. سپس پارامترهای مربوط به تولیدمثل شامل هماوری کاری، تعداد تخمک در هر گرم و قطر تخمک اندازه گیری و سپس لقاح انجام شد. طی دوره انکوباسیون، درصد لقاح و تلفات ثبت شد. نتایج حاصل حاکی از وجود اثر متقابل بین آسکوربیک اسید و تراکم و همچنین معنی داربودن این اثر در پارامترهای تولیدمثلی (تعداد در گرم تخمک، قطر تخمک، هماوری کاری و درصد لقاح) بود (0/05p<). در خصوص هورمون های جنسی، تاثیر تیمارها بر مقدار هر سه هورمون و اثر متقابل آنها بر مقدار هورمون های استرادیول و تستوسترون معنی دار (0/05p<)، ولی اثر متقابل تراکم و جیره بر مقدار پروژسترون معنی دار نبود (0/05p>). نتایج این مطالعه استفاده از مقادیر بالاتر آسکوربیک اسید در مولدین در مقایسه با دوران پرواری و همچنین نقش مثبت این ویتامین را در شاخص های تولیدمثلی تایید می کند.

    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، تولیدمثل، تراکم، آسکوربیک اسید، استروییدهای جنسی
|
  • P. Shohreh*, M. Azizkhani, F. Tooryan Pages 321-326
    Aims

    Considering the high importance of food poisoning bacteria in terms of public health threats and economic damages, this research aimed at evaluating food poisoning bacteria in some commercially important fish species collected from markets in Mazandaran, Iran.

    Materials and Methods

    For this purpose, 200 frozen fish belonging to 4 species were purchased from the stores and transferred to the laboratory. Samples were tested for total counting of aerobic bacteria, Escherichia coli count, Staphylococcus aureus count, Vibrio parahaemolyticus and detection of Salmonella according to Iranian national standard methods.

    Findings

    In the studied samples, Salmonella, and Vibrio parahaemolyticus were not observed. Comparing the results with the Iranian national standards, the total number of aerobic bacteria and Staphylococcus aureus in all samples was in normal range. The number of E. coli in 14% of samples of Rain bow trout, 20% of Clupeonella Cultriventris, 20% of Hypophthalmichthys molitrix and 10% of Scomberomorus commerson samples was higher than the standard range, due to the importance of pathogenicity of different strains of E. coli in humans, microbial control of the packed fish is very important.

    Conclusion

    The results of microbial investigations of frozen raw fish collected from stores in different cities of Mazandaran province can be defined satisfactorily, since the majority of samples conform to reference standards.

    Keywords: Bacteria, Foodborne Diseases, Fish
  • S. Bahram*, S.R. Javadian, M. Abdollahi Pages 327-334

    In this study, the physical and mechanical properties of tragacanth film incorporated with different antioxidant compounds including Hypericum perforatum extract, Ferulago angulata extract and vitamin C 25% (w/v) were studied. Adding Hypericum perforatum extract, Ferulago angulata extract and vitamin C reduced the moisture content and the solubility of the tragacanth film (p<0.05). The lowest amount of the solubility was observed in the tragacanth film containing vitamin C (51.59%) and Hypericum perforatum extract (52.05%). The amount of water vapor permeability (WVP) decreased in the tragacanth film containing vitamin C (1.68±0.06×10-7 gs-1m-1Pa-1 ), and in the films containing extracts increased significantly (p<0.05). Adding both extract and vitamin C to the tragacanth film decreased the mechanical properties of the film. Also, the lowest amounts of opacity were observed in the tragacanth film and tragacanth film containing vitamin C 1.72 and 0.98, respectively (p<0.05). The lowest amount of light transmission was observed in the tragacanth film containing Hypericum perforatum and Ferulago angulata extract (p<0.05).

    Keywords: Edible film, Tragacanth, Hypericum perforatum, Chavir Extract, Vitamin C
  • A. Irani*, N. Agh Pages 335-342
    Aims

    In this research, we investigated the effects of stocking density on growth performance and survival rate of Persian sturgeon and Beluga.

    Materials and Methods

    Stocking densities for treatments 1-5 of Persian sturgeon in stages 1 were 6, 8, 10, 12 and 14 fish/l (initial weight: 116mg) and in stage 2 were 1, 2, 3, 4 and 5 fish/l (initial weight: 2218/6mg). Stocking densities of five months old Beluga juveniles (initial weight: 109.95g) for treatments 1-5 were 80, 100, 120, 140 and 160 fish/m3 in each 250-liter tank respectively.

    Findings

    Growth and feeding parameters were affected as the stocking densities increased in both species. In stage 1 in terms of weight, SGR and food efficiency, treatments 1 and 2 showed significantly higher values (p<0.05) comparing with treatment 5, treatments 4 and 5 and all treatments respectively. In stage 2, there are significant differences amongst the all treatments in terms of weight and SGR except treatments 3 and 4. Food efficiency in treatment 1 was significantly higher (p<0.05) than the rests except treatment 2. In Beluga, there were significant differences amongst all treatments except treatments 3 and 4 in terms of weight, SGR, and food efficiency and the highest values were observed in treatment 1.

    Conclusion

    The best stocking densities for stage 1 and 2 of Persian sturgeon were 8-10 and 1-2 fish/l respectively and for Beluga, juveniles were 80-100 fish/m3.

    Keywords: Sturgeon, Stocking Density, Growth, Feeding
  • E. Salamroodi, K. Rezaei Tavabe*, S. Javanmardi Pages 343-350
    Aims

    Malathion is one of the agricultural organophosphate pesticides used in agriculture that may be found in aquaculture centers. The aim of this study was to investigate the effects of different levels of dietary vitamin C on improving the situation of growth, digestive enzymes activity and blood stress factors of Nile Tilapia (Oreochromis Niloticus) under sub-lethal toxicity of malathion.

    Materials & Methods

    In this experimental study, 180 Nile tilapia with weight average of 12.5±5g were subjected to 25% concentrations of Lc50 96h of malathion for 28 days and during this period, the fishes were fed with different levels of vitamin C (0, 300, 600, and 900mg/kg of feed). Data were analyzed by Duncan's new multiple range test and one-way analysis of variance through SPSS 24 software.

    Findings

    The weight gain and specific growth rate of fish fed by the highest vitamin level (900mg/kg of feed) were significantly higher than other groups (p<0.05), while the feed conversion ratio in the fish under mentioned treatment significantly decreased compared to other treatments. Trypsin and chymotrypsin digestive enzyme activities were significantly increased in treatments of 600 and 900mg/kg vitamin C in diet, respectively. The activity of other enzymes at different concentrations of vitamin C in the diet did not show a significant difference (p>0.05). Blood glucose level was significantly higher in control treatment in comparison to the other treatments.

    Conclusion

    Vitamin C as an anti-stress agent reduces the stress in Nile tilapia subjected by Malathion pesticides and improve the metabolic status and growth performance of Nile tilapia.

    Keywords: Tilapia, Ascorbic Acid, Digestive System, Malathion, Physiological Stress
  • H. Sahraei*, F. Ayatollahi, A. Golpour Hassanalideh, A. Pirali Zefrehei, F. Zohieri, A. Hedayati Pages 351-357
    Aims

    The aim of the present study was to investigate the immunoval prebiotic performance on growth indices, hematological parameters, and rainbow trout carcass composition.

    Materials & Methods

    Immunoval prebiotic was added to the diet in 4 levels of 0.05%, 0.1%, 0.15% and 0.2% and a diet without prebiotic was used to feed the control group. Each diet was randomly used for fish with an initial weight of 13.66±0.54g in three replicates.

    Findings

    After 8 weeks of feeding, the final weight of fish fed with 0.1%, 0.15%, and 0.2% prebiotics was significantly higher than the fish of the control group (p<0.05). The food conversion ratio in all treatments fed with prebiotic was significantly lower than the control group (p<0.05) and the lowest amount was in 0.15% treatment. The specific growth rate in fish fed with prebiotic was higher than the control group (p<0.05). Also, there were significant differences in the parameters of red blood cells, white blood cells, lymphocyte and neutrophil in fish fed with prebiotic diet and the control group (p<0.05). In the carcass analysis, protein content was significantly higher than the control group and the highest amount was seen in 0.1% treatment. The amount of fat and carcass ash decreased significantly in the control group and the lowest amount was observed in 0.15% treatment.

    Conclusion

    Addition of immunoval prebiotic with 0.2-0.15% rate to rainbow trout diet had positive effects on growth indices, blood parameters, and carcass composition

    Keywords: Rainbow Trout, Prebiotic, Immunoval, Growth Factors, Blood Parameters, Carcass Composition
  • P. Nourozifard, S. Mortazavi*, S. Asad, N. Hassanzadeh Pages 359-369
    Aims

    Determining bioavailability fraction of the elements in sediments is an important topic in toxicology. Considering the specific conditions of the Persian Gulf and the impact of pollutants, the aim of the present study was to evaluation of toxic elements bioavailability from the total amount of surface sediments in the Persian Gulf.

    Materials & Methods

    In the present study, the total concentration and bioavailability fraction of copper, lead, zinc, cadmium, nickel, and chromium were measured at 14 coastal stations of Hormozgan province and Qeshm island. Nitric acid and perchloric acid were used to measuring the total concentration and K protease enzyme solution was used to measuring the bioavailable fraction.

    Findings

    Zinc and chromium have the highest mean of total concentration, respectively. Qeshm island has more pollution than Hormozgan. The higher bioavailability and higher percentage of components were observed in lead and chromium than the other elements. With increasing concentrations of lead, chromium, and copper, the bioavailability of these elements also increased. As well as, zinc and nickel showed the lowest bioavailability. The concentration of copper, lead, and nickel was also higher than the sediments world average and the WHO / US EPA maximum, and the nickel concentration was above the ERM, PEL, and SEL.

    Conclusion

    Due to the low accuracy of determining the total concentration of metals in sediment toxicity for aquatics and the need to pay attention to bioavailability fraction, the probability of ecological risk of lead and chromium elements is higher than the other elements for aquatics of Persian Gulf. Zinc and nickel, have the lowest risk to the environment despite the high total concentration

    Keywords: Multivariate Analyzes, Hormozgan Province, Qeshm Island, Bioavailability, Sediment Quality Guidelines, Toxic Elements
  • Z. Ghaderi, B. Falahatkar*, H. Allaf Noveirian, A. Rahdari Pages 371-378

    The aim of the present study was to investigate the effects of ascorbic acid and density on reproductive performance and steroid hormones in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). In this regard, six treatments were considered included three diets containing 0, 100, and 1000mg ascorbic acid as L-ascorbyl-2-polyphosphate per kilogram of food in contrast to two densities 4.33kg/m3 and 2.16kg/m3. Triplicate groups of fish were fed one of the test diets for 16 weeks. A total of 81 females with an average weight of 812.1±1.5g were introduced to tanks (910 liters). At the end of the 16th week and when preparing fish for spawning, from each replication of high and low densities, 4 and 2 fish after bleeding of fish to measure the concentrations of progesterone, testosterone, and estradiol were spawned. After that, reproductive parameters such as work fecundity, ova per gram, and ova diameter were measured and then fertilized. During the incubation period, fertilization and mortality rates were recorded. The results showed the interaction between ascorbic acid and density and also the significance of this effect in reproductive parameters (number per gram of egg, oocyte diameter, coagulation, and fertilization percent; p<0.05). In the case of steroid hormones, the effect of treatments on the amount of each of the three hormones and their interaction on the level of estradiol and testosterone were significant (p<0.05), but the effect of density and diet on progesterone was not significant (p>0.05). The results of this study confirm the use of higher levels of ascorbic acid in breeders compared to grow-out period and also the positive role of this vitamin in reproductive indices.

    Keywords: Oncorhynchus mykiss, Reproduction, Density, Ascorbic Acid, Sex Steroids