فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی روانشناختی
سال هشتم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/16
  • تعداد عناوین: 11
|
  • بیتا شلانی، مصطفی انصاری، اکرم آبباریکی* صفحات 1-12

    ناتوانی یادگیری، تاخیر یا نقص در توانایی فراگیری مهارت های تحصیلی اساسی با توجه به سن، آموزش و مقیاس هوش می باشد. یکی از مشکلات افراد دارای ناتوانی یادگیری، مسائل مربوط به مهارت های اجتماعی است. هدف پژوهش حاضر اثربخشی بازی با کلمات احساسی بر مهارت های اجتماعی دانش آموزان مبتلا به ناتوانی یادگیری می باشد. پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون است. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه دوم تا ششم دارای ناتوانی یادگیری شهر کرمانشاه بود که نمونه ای به حجم 24 نفر به صورت تصادفی انتخاب، و به دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه مهارت اجتماعی ماتسون (1983) بود. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه (هر جلسه 30 دقیقه)، و دو بار در هفته به بازی کلمات احساسی پرداختند. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد بازی با کلمات احساسی موجب بهبود مهارت های اجتماعی این کودکان شده است (001/0>P). نتایج پژوهش حاضر نشان داد بازی با کلمات احساسی می تواند به عنوان یکی از روش های مناسب در کمک به دانش آموزان دارای اختلال یادگیری جهت بهبود مهارت های اجتماعی کمک کند. این نوع از بازی درمانی به افراد در ابراز مناسب هیجان ها، شناخت و همچنین کاربرد آن ها به شکلی مناسب در ارتباط با افراد و همسالان یاری می رساند.

    کلیدواژگان: بازی با کلمات احساسی، بازی درمانی، مهارت های اجتماعی، دانش آموزان، ناتوانی یادگیری
  • سوران رجبی*، نزهت الزمان مرادی صفحات 13-36

    این پژوهش با هدف مطالعه اثربخشی نوروفیدبک با بازی های شناختی بر کاهش مشکلات سلوک کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه همراه با بیش فعالی صورت گرفت. روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 20 نفر از دانش آموزان پسر مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی به شیوه نمونه گیری هدفمند در دو گروه آزمایش (میانگین سنی 2/10 و انحراف معیار 03/1) و کنترل (میانگین سنی  2/9 و انحراف معیار 91/0)  به تصادف گمارده شدند. کلیه آزمودنی ها قبل و بعد از درمان با مقیاس تشخیصی اختلال بیش فعالی- کم توجهی کودکان کانرز بزرگسالان (فرم والد و فرم معلم) در دو مرحله (پیش آزمون و پس آزمون) ارزیابی شدند. تحلیل داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس بیانگر تغییرات نمرات شرکت کنندگان از پیش آزمون به پس آزمون است. به نحوی که آموزش نوروفیدبک در ترکیب با بازی های شناختی باعث بهبود مشکلات سلوک کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه همراه با بیش فعالی شده است (01/0>P).  این تحقیق نشان داد که میانگین اندازه اثر 20 جلسه آموزش نوروفیدبک در ترکیب با بازی های شناختی بر کاهش مشکلات سلوک به میزان 37 درصد بوده است.

    کلیدواژگان: نوروفیدبک، اختلال نقص توجه، بیش فعالی، سلوک، بازی شناختی
  • سعید حسن زاده*، کورش امرایی صفحات 37-50
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه ای گفتار با خود در مدل مفهومی رابطه رشد زبان و دلبستگی ایمن با خودتنظیمی رفتاری کودکان است. در این مطالعه همبستگی 128 کودک 3 الی 7 ساله از مهدکودک های شهر تهران انتخاب شدند. نسخه فارسی آزمون رشد زبان (حسن زاده و مینایی،1380)،  مصاحبه  اختلال در دلبستگی (اسمایک و زینه، 1999)، مقیاس گفتار با خود (امرایی، 1394)، پرسشنامه مشکلات رفتاری کودکان پیش دبستانی (شهیم و یوسفی، 1378) و مشاهده ساختارمند خودتنظیمی (پونیتز و همکاران، 2008) بر روی کودک و مادران آنها اجرا شد. از تحلیل مسیر به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که مدل تجربی دارای شاخص های برازش مطلوبی است  و رشد زبان و دلبستگی ایمن اثرات مستقیم و غیرمستقیم بر خودتنظیمی رفتاری دارند. علاوه بر این، گفتار با خود در رابطه رشد زبان و دلبستگی ایمن و خودتنظیمی نقش واسطه ای دارد. در نهایت اینکه، پژوهش حاکی از پیش بینی خودتنظیمی رفتاری کودکان بر اساس رشد زبان و دلبستگی ایمن با نقش واسطه ای گفتار با خود است، که توجه به رشد مهارت های زبانی در کودکان و تاکید بر سبک دلبستگی در راستای خودتنظیمی و کاهش مشکلات رفتاری را پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: گفتار با خود، رشد زبان، دلبستگی ایمن، خودتنظیمی
  • تاثیر آموزش روانشناسی مثبت نگر بر عشق به یادگیری و تاب آوری تحصیلی دانش آموزان
    عزت الله قدم پور*، حمیده اداوی، سمیه روشن نیا صفحات 51-67

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آموزش روانشناسی مثبت نگر بر عشق به یادگیری و تاب آوری تحصیلی در دانش آ موزان بود. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه ی آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهر خرم آباد در سال تحصیلی  96-1395 می باشد که از میان آن ها تعداد 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه گواه) به عنوان حجم نمونه و به روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه های تاب آوری تحصیلی مارتین و مارش (2006)و عشق به یادگیری مک فارلان (2003) بود. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس چندمتغیره) تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش روان شناسی مثبت نگر باعث افزایش عشق به یادگیری و تاب آوری تحصیلی در دانش آموزان شد (31/45=F، 001/0>P)؛ بنابراین توجه به اهمیت روان شناسی مثبت نگر در افزایش عشق به یادگیری و تاب آوری تحصیلی در دانش آموزان یکی از ضرورت های پژوهش محسوب می شود و برگزاری دوره هایی در این زمینه توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تاب آوری تحصیلی، روانشناسی مثبت نگر، عشق به یادگیری
  • رابطه سازش یافتگی و خلاقیت فرزندان با محبوبیت والدین
    سمیه عابدینی مزرعه، غلامعلی افروز*، آنیتا باغداساریانس، پریسا تجلی صفحات 69-87
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سازش یافتگی و خلاقیت فرزندان با محبوبیت والدین انجام شده است. روش تحقیق همبستگی بوده است. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پایه پنجم و ششم منطقه 4 شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 بوده و نمونه ای به حجم 100 نفر و به روش نمونه-گیری در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیرها از سه پرسشنامه محبوبیت والدین افروز (1391)؛ سازش یافتگی اجتماعی کالیفرنیا (1953) و خلاقیت عابدی (1363) استفاده شده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS در دوسطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در سطح توصیفی از شاخص های گرایش مرکزی، پراکندگی و جهت بررسی فرضیه های پژوهش نیز از تحلیل رگرسیون استفاده شده است. یافته ها حاکی از آن بود که: 1) محبوبیت والدین قادر به پیش بینی نمره کل سازش یافتگی اجتماعی و مولفه های مهارت های اجتماعی، روابط خانوادگی و روابط اجتماعی بوده است، ولی با مولفه های قالب های اجتماعی، علایق ضداجتماعی و روابط مدرسه ای، رابطه معناداری نداشته است. 2) محبوبیت والدین قادر به پیش بینی نمره کل خلاقیت و مولفه های چهارگانه آن (سیالی، بسط، ابتکار، انعطاف پذیری) می باشد. نتیجه اینکه با تقویت و ارتقای محبوبیت والدین می توان سازش یافتگی اجتماعی و خلاقیت را ارتقاء بخشید.
    کلیدواژگان: خلاقیت، دانش آموزان، سازش یافتگی اجتماعی، محبوبیت والدین
  • یاسمن یزدان پناه، سمیه شاهمرادی*، زهرا نقش صفحات 87-108
    پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی برنامه غنی سازی روابط زناشویی بر افزایش صمیمیت و امیدواری زوجین دارای فرزند معلول انجام گرفت. روش پژوهش، شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش زوجینی بودند که به دلیل داشتن فرزند معلول به مرکز توان بخشی شایان واقع در شهر تهران مراجعه کرده، و از میان آنان 30 زوج که در پرسشنامه صمیمیت زناشویی و امیدواری نمره پایین تری کسب کرده بودند، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 زوج) و کنترل (15 زوج) گماشته شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه صمیمیت زناشویی (اولیاء، 1385) و پرسشنامه امیدواری (اسنایدر، 1994) (ADHS) بود که هر گروه در دو نوبت پیش آزمون و پس آزمون، آن را تکمیل کردند. جلسات آموزشی برنامه غنی سازی ارتباط برای زوجین گروه آزمایش در 7 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد، اما برای شرکت کنندگان گروه کنترل آموزشی ارائه نگردید. سپس داده های جمع آوری شده از طریق تحلیل کوواریانس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل نشان داد بین امیدواری و صمیمیت زناشویی (به جزء خرده مقیاس های صمیمیت جسمانی و روان شناختی) در دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنادار وجود داشت. به عبارت دیگر، آموزش برنامه غنی سازی روابط زناشویی می تواند روش موثری در زمینه افزایش امیدواری و صمیمیت در زوجین دارای فرزند معلول باشد.
    کلیدواژگان: غنی سازی ارتباط، صمیمیت، امیدواری، فرزند معلول
  • جواد کیهان*، نازیلا آهنگری اندریان صفحات 109-125
    هدف تحقیق حاضر، بررسی الگوی علی روابط بین ارتباط علی خودشناسی انسجامی، سبک های هویت و پیشرفت تحصیلی در بین دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در شهرستان ارومیه بوده است. روش تحقیق همبستگی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری، و جامعه آماری نیز شامل کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه بوده که تعداد آن ها 6800 نفر می باشد. روش نمونه گیری تحقیق تصادفی طبقه ای و حجم نمونه با عنایت به فرمول کوکران 364 نفر بوده است. جهت گردآوری اطلاعات از سه نوع پرسشنامه شامل مقیاس خودشناسی انسجامی (قربانی، 2003)، سیاهه سبک های هویت برزونسکی (1989) و کارنامه تحصیلی دانشجویان استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تائیدی، آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. نتایج حاصل از مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که اثر غیرمستقیم خودشناسی انسجامی بر پیشرفت تحصیلی از طریق سبک هویت اطلاعاتی، سبک هویت سردرگم و سبک هویت تعهد، مثبت و معنی دار است. ولی اثر غیرمستقیم خودشناسی انسجامی بر پیشرفت تحصیلی از طریق سبک هویت هنجاری معنی دارنیست. به عبارت دیگر،خودشناسی انسجامی از طریق سبک هویت اطلاعاتی، سبک هویت سردرگم و سبک هویت بر پیشرفت تحصیلی تاثیر می گذارد، اما خودشناسی انسجامی از طریق سبک هویت هنجاری بر پیشرفت تحصیلی تاثیر معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: خودشناسی انسجامی، سبک های هویت، پیشرفت تحصیلی
  • لیلا بنی ادم، شاهرخ مکوند حسینی*، مستوره صداقت صفحات 126-141
    درمان رویارویی و بازداری از پاسخ به عنوان شیوه ای درمانی برای دستیابی به نیازهای روانی و جسمانی افراد شناخته شده است. هدف از پژوهش، بررسی تاثیر درمان رویارویی و بازداری از پاسخ بر علائم وسواس فکری- عملی و رضایت زناشویی بود.  جامعه آماری شامل کلیه زنان متاهل 45-25 سال شهر تهران در سال 1395 بود. با بهره گیری از یک طرح آزمایشی کنترل شده تصادفی، نمونه ای مشتمل بر 60 نفر از زنان متاهل شهر تهران با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب، و به گونه تصادفی به دو گروه 30 نفره گروه کنترل و گروه آزمایش تقسیم شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه های رضایت زناشویی انریچ و وسواس فکری- عملی مادسلی (MOC) بود. کلیه آزمودنی ها ابتدا پرسشنامه مادسلی را تکمیل کردند. گروه آزمایش در دوره های درمان رویارویی و بازداری از پاسخ شرکت کردند، اما گروه کنترل ملاقات های ساده با درمانگر داشتند. داده ها از پرسشنامه ها استخراج، و با آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون کوواریانس نشان داد که درمان رویارویی و بازداری از پاسخ موجب کاهش علائم وسواس فکری - عملی و افزایش رضایت زناشویی در مقایسه با گروه کنترل شده است. به عبارت دیگر، درمان رویارویی و بازداری از پاسخ در گروه آزمایش باعث کاهش سه مولفه وارسی، شستشو و کندی شده است.
    کلیدواژگان: درمان رویارویی و بازداری از پاسخ، وسواس فکری- عملی، رضایت زناشویی
  • نقش نیاز به موفقیت و نیاز به تعلق در اثرگذاری ادراک از عدالت بر رفتار خدمت گرا
    سیعد صحت، مهدی یزدان شناس*، مصطفی آقائی صفحات 143-159
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش نیازهای موفقیت و تعلق در تاثیرگذاری عدالت سازمانی ادراک شده در قالب ابعاد عدالت توزیعی، رویه ای و مراوده ای بر رفتار شهروندی سازمانی خدمت گرا بوده است. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی، و جامعه آماری پژوهش شامل 350 نفر از کارکنان شعب شرکت بیمه پارسیان در سطح شهر تهران بود که به صورت تصادفی 183 نفر از آنان به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه ها از روش تحلیل عاملی تاییدی و ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد. نتایج بدست آمده از مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که عدالت رویه ای و مراوده ای ادراک شده کارکنان بر رفتار شهروندی سازمانی خدمت گرا تاثیر مثبت و معناداری دارند، اما عدالت توزیعی ادراک شده هیچ تاثیری بر رفتار شهروندی سازمانی خدمت گرا ندارد. علاوه بر این، نتایج به دست آمده از رگرسیون سلسله مراتبی نقش تعدیل گر نیاز به موفقیت و نیاز به تعلق را در رابطه بین عدالت رویه ای و مراوده ای ادراک شده و رفتار شهروندی سازمانی خدمت گرا را تایید می کند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی ادراک شده، رفتار شهروند سازمانی خدمت گرا، نیاز به موفقیت، نیاز به تعلق
  • عبدالله طاهری نیام، حسن غرایاق زندی*، محمد خبیری صفحات 161-176

    استحکام ذهنی اغلب اساسی برای اجرای ورزشی در سطح بالا مطرح شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی یک دوره تمرین مهارت های روانشناختی بر استحکام ذهنی در دوندگان سرعت نخبه بود. پژوهش حاضر، نیمه تجربی و با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه تجربی و کنترل انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام دوندگان سرعت نخبه استان خوزستان با دامنه سنی 18 تا 29 سال بود که 30 دونده سرعت نخبه به طور تصادفی در گروه تجربی و کنترل (هر گروه 15 نفر) قرارگرفتند. جهت سنجش استحکام ذهنی از پرسشنامه استحکام ذهنی ورزشی استفاده شده است. داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل شد. نتایج آزمون آماری تحلیل کوواریانس، افزایش معناداری را در استحکام ذهنی و خرده مقیاس های اطمینان، پایداری و کنترل پس از هشت هفته تمرین مهارت های روانشناختی گروه تجربی نسبت به گروه کنترل نشان داد. نتایج پژوهش حاضر بیانگر اثر بخشی تمرین مهارت های روانشناختی بر رشد و بهبود استحکام ذهنی در ورزشکاران بود.

    کلیدواژگان: مهارت های روانشناختی، استحکام ذهنی، دوندگان سرعت
  • کاربرد مدل یابی معادلات ساختاری چند سطحی در آزمون اثر وضعیت اجتماعی-اقتصادی و خودکارآمدی بر عملکرد ریاضی
    زهرا نقش* صفحات 177-188
    هدف مطالعه حاضر بررسی اثر وضعیت اجتماعی اقتصادی، اثرات فردی و  ترکیبی و خودکارآمدی بر عملکرد ریاضی بود. این رابطه در میان 600 دانش آموز پایه ششم که به روش نمونه گیری خوشه ای طبقه ای دو مرحله ای انتخاب شدند، بررسی شد. مدل یابی معادلات ساختاری چند سطحی به منظور بررسی 600 دانش آموز استفاده شد. نتایج نشان داد که وضعیت اجتماعی اقتصادی دارای اثر مستقیم معنادار بر عملکرد ریاضی در هر دو سطح دانش آموز و خانواده بود و اثر خودکارآمدی بر عملکرد ریاضی نیز معنادار بوده است. مدل برازش خوبی داشته و 18 درصد و 32 درصد از واریانس عملکرد دانش آموزان به ترتیب در سطح دانش آموز و در سطح خانواده تبیین شد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، وضعیت اجتماعی اقتصادی، عملکرد ریاضی، مدلیابی معادلات ساختاری چند سطحی
|
  • Bita Shalani, Mostafa Ansari, Akram Abbariki * Pages 1-12

    Specific learning disorder is delay or failure in the ability to learn basic academic skills according to age, education and intelligen. One of the problems of people with learning disabilities is social skills issues. The aim of this study is the effectiveness of play with feeling words on social skills of students with learning disabilities. This study is quasi-experimental with prepost test. The statistical population included all students of second to sixth grade of schools in Kermanshah with learning disorders from which 24 people were selected randomly and devided in two experimental and control groups. The research instrument was Matson social skills questionnaire.The experimental group played with feeling words for eight sessions (each session 30-minute) and twice a week. The results of covariance analysis indicated that play with feeling words caused improvement in these children's social skills (P<0/001). The results of this study showed that play with feeling words can help as one of the appropriate methods to improve social skills to help students with learning disorders. This type of play therapy helps individuals in the proper expression of emotions, cognition and using them properly in communicating with people and peers.

    Keywords: Play with feeling words, Play therapy, Social skills, Students, Learning disabilities
  • Soran Rajabi *, Nozhat Alzaman Moradi Pages 13-36

    This research aims to study the effectiveness of neurofeedback with cognitive games on reducing conduct problems of children with attention deficit and hyperactivity. . The research method was quasiexperimental with a pretest-posttest design with the control group. For this purpose, 20 male students with attention deficit disorder with hyperactivity were randomly assigned by purposeful sampling in a experimental group (Mage=10.2, SD= 03.03) and a control group (Mage=9.2, SD= 0.91). All subjects were evaluated in two stages (pre-test and post-test) before and after the therapy via scale of ADHDAdult Converge Children (Parent Form and Teacher's Form). The experimental group was evaluated to determine the treatment protocol for each individual by quantitative Electroencephalographic (QEEG). Data analysis with covariance analysis indicated that participants' scores change from pre-test to post-test in a way that neurofeedback training combined with cognitive games improves the behavioral problems of children with attention deficit disorder and hyperactivity (P<0.01). This study showed that the average effect size of 20 sessions of neurofeedback training in combination with cognitive games on reducing behavioral problems was 37%.

    Keywords: Neurofeedback, Attention Deficit, Hyperactivity Disorder, Conduct, Cognitive Games
  • Saeid Hassanzadeh *, Kourosh Amraei Pages 37-50
    The aim of this study conducted to examine mediator role of private speech in conceptual model relation between language development and secure attachment with self-regulation in children. Using available sampling method, 128 children from kindergarten centers of Tehran city were selected. Persian Version of Test of language development (Newcomer and Hammill, 1997), Disturbances of Attachment Interview (Smyke & Zeanah, 1999), self-regulation scale (Amrai, 2015), Preschool Children Behavioral Disorder (Shahim and Yousefi, 1999) and Structured Observation of Behavioral Regulation (Ponitz and et al, 2008) were administered with both mothers and their children. Path analysis was employed in order to analyze the data. The results showed that model have fitness in which language development and secure attachment have direct and indirect effects on behavioral self-regulation. In addition, private speech showed mediated role for relationship of language development and secure attachment as well as self-regulation. The findings of present study showed prediction of children self-regulation based on language development and secure attachment with mediator role of private speech. Therefore it is reasonable to suggest considering language development and attachment style of children as a way to reduce behavioral problem and improve self-regulation.
    Keywords: Private Speech, Language Development, Secure Attachment, Self-Regulation
  • The Effect of Positive Psychology on Love of Learning and Academic Resilience on Students
    Ezatollah Ghadampour *, Hamideh Adavi, Somayeh Roshannia Pages 51-67
  • Relationship between compromise and creativity of children with the popularity of parents
    Somayeh Abedini Mazraeh, Gholam Ali Afrooz *, Anita Baghdassarians, Parisa Tajalli Pages 69-87
    The purpose of this study was to investigate the relationship between compromise and creativity of children with the popularity of parents. The research method was correlation type. The statistical population was consisted of all students in the fifth and sixth grade of Tehran's 4th district in the academic year 1394-95, and in a sample of 100 individuals and by access available method, executed. To measure the variables, three standard questionnaire of parents' popularity by Afrooz (2012); Social Adaptation of California; and Abedi's creativity (1984) have been used. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics using SPSS software. In the description level the measures of central tendency and dispersion of different charts was used and to evaluate hypotheses of study regression analysis and its assumptions have been used. The findings suggest that.1) Parents' popularity is able to predict the overall score of social adaptation and components of social skills, family relationships, and social relationships, but has not had a meaningful relationship with the components of social templates, antisocial interests, and school relationships.2) Parents' popularity is able to predict the total score of creativity and its quadruple components (fluidity,expansion, innovation, flexibility). The result is that by promoting and reinforcement of parents' popularity socialization and creativity can be promoted.
    Keywords: Creativity, students, Social Compromise, Parental Popularity
  • Yasaman Yazdan Panah, Somayeh Shahmoradi *, Zahra Naghsh Pages 87-108
    The present study aims to investigate the effectiveness of marital relation enrichment program on increasing the intimacy and hope of couples with disabled children. The research method was a quasi-experimental pre-test-post-test with control group. The study population was couples referring to having disabled children to a Rehabilitation Center located in Tehran. Among them, 30 couples with lower grades in the marital intimacy and hopefulness experiments were selected through targeted sampling and The case group was assigned in two groups (15 couples) and control (15 couples). The research instrument was marital infertility questionnaire (OLAI, 2006) and Snyder's Hope Questionnaire (ADHS), which was completed by two groups in both pre-test and post-test. The training sessions of the enrichment communication program for couples in the experimental group were conducted in 7 sessions of 90 minutes, but not for the control group participants. The data were then analyzed through covariance analysis. The results of the analysis showed that there was a significant difference between marital hope and intimacy (except for physical and psychological intimacy) in the experimental and control groups. In other words, the training of marital enrichment program could be an effective way to increase hope and Intimate couples have children with disabilities.
    Keywords: enrichment of communication, intimacy, Hope, disabled child
  • Javad Keyhan *, Nazila Ahangari Andariyan Pages 109-125
    The purpose of this study was to investigate causal relationship between integrative self-knowledge, identity styles and academic achievement among students of Azad University in Urmia city. The research method is correlation and structural equation modeling. The statistical population is includes all master's students of Islamic Azad University of Urmia, whose number 6800 people. The stratified random sampling method and the sample size were according to the Cochran formula 364 people. To collect information,, were used three types of questionnaires including integrative self-knowledge Scale (Ghorbani, 2003), Berezunsky Identity Styles (1989), and Academic record students. Descriptive and inferential statistics were used to organize, summarize and analyze the data. The results of structural equation modeling showed that the indirect effect of coherence self-knowledge on academic achievement is positive and significant through the style of information identity, confused identity style and commitment identity style. However, the indirect effect of coherence self-knowledge on academic achievement is not significant through the style of normative identity. In other words, integrative self-knowledge affects the academic achievement through the style of information identity, the confused identity styles, and the style of identity. But integrative self-knowledge does not have a significant effect on academic achievement through normative identity style.
    Keywords: Integrative Self-Knowledge, Identity Sstyles, academic achievement
  • Leyla Baniadam, Shahrokh Makvand Hoseini *, Mastooreh Sedaghat Pages 126-141
    Treatment of Exposure   and   Response    Prevention is known as a therapeutic approach to the physical and psychological needs of individuals. The purpose of this study is to investigate the effect of Exposure   and   Response    Prevention on obsessive-compulsive disorder and marital satisfaction. The statistical population included all married women aged 25-45 years in Tehran in 1395. Using a randomized controlled trial, samples of 60 married women were selected using available sampling method and randomly divided into two groups of 30 control and experimental groups.  The research tools included Enrich's marital satisfaction questionnaire and Madsely's obsessive-compulsive Inventory (MOCI) all subjects first completed the Madsely obsessive-compulsive Inventory (MOCI). The experimental group participated in the Exposure   and   Response    Prevention therapy (ERP), but the control group had simple appointments with the therapist.  Data were extracted from questionnaires and analyzed by covariance analysis. the results of covariance test showed that Exposure   and   Response    Prevention therapy (ERP) reduced the symptoms of obsessive-compulsive disorder and increased marital satisfaction compared with the control group.  The results showed that the slowest component had the highest reduction, the control component had the lowest reduction and Exposure   and   Response    Prevention to decrease obsessive-compulsive symptoms and increase marital satisfaction
    Keywords: Exposure, Response Prevention Therapy, Obsessive-Compulsive Disorder, Marital Satisfaction
  • The Role of Need for achievement and need for affiliation in the impact of the perception of justice on service-oriented behavior
    Saeid Sehhat, Mehdi Yazdanshenas *, Mostafa Aghaei Pages 143-159
    The purpose of this study is to investigate the role of need of achievement and need of affiliation in the effect of perceived organizational justice which encompasses distributive, procedural and interactional dimensions on service-oriented organizational citizenship behavior (SOCB). This study is a descriptive-correlation survey. Statistical population consists of 350 employees of various branches of Parsian Insurance Company in Tehran which of them 183 employees were randomly selected as the research sample. Data were collected through questionnaire. Questionnaire`s reliability and validity were analyzed using Cronbach alpha coefficient and confirmatory factor analysis respectively. Results of the structural equation modeling show that employees` perceptions of procedural and interactional justice have positive effect on SOCB whereas distributive justice has no significant impact on SOCB. In addition, results of the hierarchical regression support the moderating role of need of achievement and need of affiliation in the relationship between perceived procedural and interactional justice and SOCB.
    Keywords: Perceived organizational justice, Service-Oriented Organizational Citizenship Behavior, Achievement Need, Affiliation Need
  • Abdolah Taheri Naiyam, Hasan Gharayagh Zandi *, Mohammad Khabiri Pages 161-176

    Mental toughness Often considered fundamental for high level sporting performance. The aim of this study was to examine the impact of 8-week psychological skills training on mental toughness in elite sprinters. This study was a quasi-experimental study by pretest-posttest design with a control group. Statistical group comprised all men sprinters with an age range of 18-29 years in Khuzestan Province. To do this test, 30 male elite sprinters were randomly allocated into experimental and control groups(15 in each). We used Sports Mental Toughness Questionnaire (SMTQ(. The results were analyzed with SPSS 20. The findings showed significant development in mental toughness and confidence, constancy and control subscales, in experimental group to comparison with the control group after 8 weeks of psychological skills training The results of this study showed the effectiveness of psychological skills training on growth and improvement of mental toughness in athletes.

    Keywords: Psychological Skills, Mental Toughness, Sprinter
  • Perceived learning environment and academic emotional: A multilevel analysis of mathematics classrooms
    Zahra Naghsh * Pages 177-188
    The aim ot the present study is to examine the effect of Socio-Economic (SES), individual and compositional effects, and Self efficacy on Mathematics performance. This relationship was analyzed among 600 6Th grade students who selected with Two- stage Stratified Cluster Design. A multilevel equation model was used to examine data from 600 students.The result showed that SES has a significant positive direct impact on Mathematics performance at both student level and family level, and self efficacy has a significant impact on Mathematics performance too. Model has a good modification and 18% and 32%, of the variance in mathematics performance explained at student level and family level respectively.
    Keywords: Self efficacy, Socio-Economic, Mathematics Performance, Multilevel Structural Euation Model