فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 113 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ربابه سلیمانی، میرمحمد جلالی*، بابک بخشایش اقبالی صفحات 1-10
    مقدمه

    همراهی نزدیک اختلال وستیبولار، روانشناختی و نورولوژی سبب درمان نامطلوب بیماران می شود، بنابراین، مهم است که پزشکان در برخورد با بیمار سرگیجه مسایل روانپزشکی را هم در نظر داشته باشند.

    هدف

    بررسی فراوانی علایم روانشناختی در شکایت سرگیجه .

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه توصیفی مقطعی، 104 بیمار با شکایت سرگیجه، مراجعه کننده به درمانگاه داخلی اعصاب و گوش، حلق و بینی و جراحی سر و گردن بیمارستان های پورسینا و امیرالمومنین شهر رشت در سال95- 1393 به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. پس از معاینه کامل نورولوژی و گوش و حلق و بینی و تعیین علت ارگانیک سرگیجه با شرح حال، معاینه بالینی و اقدام پاراکلینیک لازم، بیماران پرسشنامه SCL-90R را تکمیل کردند. داده ها با آزمون آماریt test، کای دو و رگرسیون لجستیک با نرم افزار SPSS 22   آنالیز شدند.

    نتایج

    میانگین سنی شرکت کنندگان 1/18±4/50 ساله بود که از این تعداد 46 نفر (2/44درصد) مرد و 58نفر (8/55درصد) زن بودند. 39 بیمار پیشینه سرگیجه (5/37درصد) داشته و بر پایه پرسشنامه SCL-90R با 28 نفر (0/27درصد) علایم روانشناختی غیر طبیعی داشتند که در یک پنجم موارد این اختلال روانی شدید بود. شایع ترین علایم روانشناختی به ترتیب اضطراب، جسمانی سازی، پرخاشگری و وسواس اجبار بوده است. میانگین نمره ضریب کلی علایم بیماری با سن شرکت کنندگان ارتباط داشت (ضریب همبستگی 36/0- و 001/0>P). در رگرسیون لجستیک چند متغیره تنها شاخص سن و سابقه سرگیجه طور معنی دار پیش بینی کننده وجود علایم روانپزشکی بوده است (به ترتیب P-value برابر با 004/0 و 05/0).

    نتیجه گیری:

     در شکایت سرگیجه، اختلال اعصاب و روان شایع است. بنابراین، بهتر است درمان چند جنبه ای بیمار و توجه به درمان همزمان اختلال اعصاب و روان در ابتدای بیماری مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اختلالات روانی، سرگیجه، گیجی
  • محمدرضا موافق*، مجتبی حسینی، خلیل علی محمدزاده صفحات 11-21

    مقدمه :

     بیمارستان ها از مراکز درمانیی هستند که بیشترین آلودگی را در زمینه محیط زیست ایجاد می کنند. بیمارستان سبز به بیمارستانی اشاره دارد که محیط را بخشی از فرایندهای کیفیت خدماتش دیده و با بکار بستن رویکردهایی موثر در هریک از ابعاد مانند مدیریت، آب، انرژی، ساختمان، پسماند، دارو و خرید، به دنبال آن است که به خود و دیگران آسیبی نرساند.

    هدف

    بررسی میزان آمادگی مراکز درمانی شهرستان رشت در استقرار و پیاده سازی استانداردهای بیمارستان سبز .

    مواد و روش ها :

     پژوهش از نوع توصیفی مقطعی و از نظر روش اجرا پیمایشی . جامعه آماری پژوهش همه بیمارستان های دولتی شهرستان رشت بودند که از بین آنها 8 بیمارستان به صورت نمونه گیری در دسترس به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزارگردآوری اطلاعات چک لیست های بیمارستان بوده است. داده ها با مشاهده و گفتگو گرد آوری شد. داده های چک لیست ها در برگیرنده دو بخش، اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات 7 متغیر بیمارستان سبز بود که پاسخگویان باید میزان آمادگی بیمارستان تابعه خود را در هرکدام از بخش های چک لیست بیمارستان سبز بیان می کردند برای واکاوی اطلاعات از نرم افزار آماری Spss و آمار توصیفی (توزیع و درصد فراوانی و میانگین) و آمار تحلیلی (آزمون های t، کولموگروف_اسمیرنوف و...) استفاده شد .

    نتایج

    8 بیمارستان مورد بررسی از نظر استانداردهای مربوطه بیمارستان سبز در وضعیت مناسبی قرار ندارند (میزان رعایت استانداردها 8/36 درصد بدست آمد) و همچنین، این بیمارستان ها آمادگی لازم برای پیاده سازی استانداردهای بیمارستان سبز را نداشته و تنها در زمینه مصرف دارو (امتیاز 6/65) با استانداردهای بیمارستان سبز مطابقت لازم را دارند اما از نظر مدیریت انرژی؛ مدیریت پسماند؛ حفاظت از آب (امتیاز 34)؛ استفاده از مواد شیمیایی (امتیاز 43)؛ معماری سبز (امتیاز35) و خرید ملزومات بیمارستانی (امتیاز 2/23) در وضعیت مناسبی قرار ندارند.

    نتیجه گیری:

     استانداردهای بیمارستان سبز در مدیریت پایدار و صرفه جویی در هزینه های بیمارستان ها اهمیت ویژه ای دارد، گذشته از بحث کلی ساختمان های سبز، رعایت این اصول در بیمارستان ها افزون بر جنبه های پایداری آن، در جهت بهبود کیفیت درمانی بیماران نقش بسزایی دارد و اجرای این استانداردها در استان نیازمند برنامه ریزی جامع در زمینه 7 متغیر مورد مطالعه و شفاف سازی دستورکار و قوانین مربوطه، آموزش و مستندسازی اقدامات صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: پیاده سازی استانداردها، بیمارستان سبز، مراکز درمانی
  • فاطمه احمدی، روح انگیز نشیبی*، الهام سنیسل بچاری، محمد رضایی نسب صفحات 22-32
    مقدمه

    آنتی بیوتیک ها یکی از مهم ترین داروهای مورد استفاده در درمان هستند. به دلیل هزینه و ارتباط شیوه ی مصرف آنتی بیوتیک ها با مقاومت دارویی، بررسی الگوی مصرف آنها مهم و گام اول در بهینه سازی به کارگیری این داروها ست.

    هدف

    از آنجایی که مصرف آنتی بیوتیکهای پروفیلاکتیک غیر منطقی است و گاهی تا زمان بستری بیمار ادامه می یابد استفاده درست از پروفیلاکسی ها مد نظر بوده است. به همین دلیل الگوی مصرف آنتی بیوتیکها در بخشهای مختلف سه بیمارستان آموزشی اهواز (گلستان، امام خمینی، رازی) مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه از نوع گذشته نگر توصیفی است که الگوی مصرف آنتی بیوتیک ها را در سه بیمارستان آموزشی گلستان، رازی و امام خمینی (ره) اهواز مورد بررسی قرار داده است. پرونده 1554 بیمار از سه بیمارستان وارد مطالعه شده اند و مواردی چون سن، جنس، بخش بستری، تاریخ آغاز و پایان، بازه ی تجویز، دوز و نوع آنتی بیوتیک مصرفی ارزیابی شد. 759 نفر آنتی بیوتیک سیستمی دریافت کردند. سپس، مقدار مصرف آنتی بیوتیک ها به طور جداگانه و کلی در بخش ها و بیمارستان ها بر حسب DDD Defined Daily Dose /100 Bed days (مقدار مصرفی به ازای هر صد تخت روز اشغالی) محاسبه و نتایج بررسی شد.

    نتایج

    8/48 درصد بیماران آنتی بیوتیک دریافت نموده بودند که این مصرف معادل DDD/100 Bed days 9/93 بود. 90درصد تجویز آنتی بیوتیک ها به شکل تزریقی و 10درصد خوراکی بود. بیشترین مصرف آنتی بیوتیک، مربوط به بیمارستان گلستان و کمترین آن مربوط به بیمارستان رازی بود و بین بخش ها بیشترین میزان مربوط به بخش عفونی بیمارستان رازی (226) و کمترین آن مربوط به بخش نوزادان بیمارستان امام خمینی (ره) (7/5) بود. بیشترین گروه آنتی بیوتیکی مصرف شده، سفالوسپورین های نسل اول (20) یا 21درصد از کل مصرف و بیشترین آن سفازولین (18) بود .

    نتیجه گیری: 

    مصرف آنتی بیوتیک در این بیمارستان ها بالا ارزیابی می شود که با توجه به ارتباط مصرف نادرست با مقاومت آنتی بیوتیکی و افزایش هزینه درمان نیاز به تجدید نظر جدی دارد.

    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک ها، محاسبات دوز دارو
  • حمید محمدی کجیدی، حانیه سادات فیاضی*، علیرضا بادسار، نگار رستمعلی، میرسعید عطارچی صفحات 33-42
    مقدمه

    هنگامی که بیمار به علت نارضایتی، بیمارستان را با رضایت شخصی ترک می کند، مراحل درمان کامل نمی شود و می تواند عوارض جدی برای وی بدنبال داشته باشد. با توجه به این که عوامل موثر بر نارضایتی بیمار و علل ترخیص با رضایت شخصی می تواند در مناطق و مراکز درمانی مختلف متفاوت باشد این مطالعه طراحی شد.

    هدف

    بررسی علل ترخیص با رضایت شخصی بیماران بستری در بخش اورژانس بیمارستان رازی رشت در سال 1395 .

    مواد و روش ها :

    نوع مطالعه، توصیفی و گذشته نگر بوده است. نمونه گیری به روش سر شماری انجام شد. به طوری که تمامی بیماران مرخص شده با رضایت شخصی از بخش اورژانس بیمارستان رازی شهر رشت در سال1395 ارزیابی شدند. برای گرد آوری داده های این پژوهش از اطلاعات فرم ترک بیمارستان با مسئولیت شخصی موجود در پرونده های بیمارانی که با رضایت شخصی ترخیص شده بودند. اطلاعاتی از جمله علت و مدت بستری و دلایل تمایل به ترک بیمارستان به رغم تکمیل نشدن روند درمانی براساس فرم موجود در بیمارستان و اظهار نظر بیمار گرد آوری شد.

    نتایج : 

    بیشتر افراد ترخیص شده با رضایت شخصی مذکر (9/60 درصد) و متاهل (3/81 درصد) بودند. 7/49 درصد کمتر از یک روز در بیمارستان اقامت کرده بودند و 9/50 درصد بستری این بیماران در نوبت کاری شب بوده است. از مهم ترین دلایل ترک بیمارستان با رضایت شخصی، نداشتن تمایل به ادامه درمان (4/39 درصد)، بهبود حال عمومی (3/19 درصد) و ادامه درمان در بخش خصوصی (7/11 درصد) بوده است.

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد بهتر است فرم ترک بیمارستان با رضایت شخصی بازبینی شود. گزینه ی عدم تمایل به ادامه ی درمان که کلی و مبهم است، با پرسش دقیق تر و جزییات بیشتر جایگزین شود. در بین عللی که منجر به ترک بیمارستان با رضایت شخصی می شوند، دلایلی که بیشتر به خود بیمار مرتبط هستند در اولویت است.

    کلیدواژگان: ترخیص بیمار، خدمات اورژانس بیمارستان، رضایت شخصی
  • شاهرخ یوسف زاده چابک، کامران عزتی*، عالیا صابری، جعفر حسین زاده صفحات 43-50
    مقدمه

    کمردرد اختلال بسیار شایعی است که درصد چشمگیری از افراد جامعه به آن مبتلا می شوند. درد های میوفاشیال خود مشکلی شایع و اولیه بشمار آمده و لزوما ثانویه به تشخیص های دیگر نیست.

    هدف

    ارزیابی شیوع نشانگان درد میوفاشیال در کمردرد مزمن غیر اختصاصی با یافته های ام آر آی طبیعی .

    مواد و روش ها:

     این مطالعه توصیفی_مقطعی بر 171 بیمار کمردرد مزمن غیر اختصاصی و گزارش ام آر آی طبیعی (سن: 6/13 ± 6/43 سال، وزن: 74/71 ± 76/7 کیلوگرم، قد 166/44±7/15 سانتی متر) انجام شد. شیوع این نشانگان در 16 عضله کمر و اندام تحتانی بررسی و پیدا کردن نقاط ماشه ای با لمس بافت در عضلات مورد نظر انجام شد.

    نتایج

    7/71 درصد جمعیت مورد مطالعه زن و 3/28 درصد مرد بودند. در 1/97 درصد بیماران دچار کمردرد مزمن دست کم یک عضله نشانگان درد میوفاشیال داشت. نشانگان درد میوفاشیال عضله مربعی کمری 4/47درصد، مولتی فیدوس 4/43درصد، گلوتیوس مدیوس 4/36درصد، گلوتیوس ماگزیموس 7/34درصد، پیریفورمیس 8/31درصد بود. شیوع این نشانگان در دیگر عضلات کمری کمتر از 30 درصد بود. در 7/27 درصد تنها دو عضله درگیر بود. شدت درد و تعداد عضلات درگیر (p= 0/93, r=0/009) ، سن و تعداد عضلات درگیر (p= 0/005, r=0/21)  ، درد و مدت زمان درگیری (p= 0/86, r=0/01) ، درد و جنس (p= 0/93, r=0/009)  همبستگی ضعیف داشتند. درد و ناتوانی همبستگی متوسط (p= 0/03, r=0/46) و ناتوانی و تعداد عضلات درگیر همبستگی ضعیف (p= 0/84, r=0/01)  داشتند.

    نتیجه گیری: 

    نشانگان درد میوفاشیال در کمردرد مزمن با یافته های ام آر آی طبیعی شیوع بالایی دارد . شایع ترین عضله درگیر، عضله مربعی کمری بود و تعداد عضلات درگیر با سن، شدت درد و ناتوانی همبستگی ضعیفی داشتند.

    کلیدواژگان: درد مزمن، سندرم درد میوفاشیال، کمر درد، نقاط ماشه ای
  • فرزین باقری شیخانگفشه، عباس ابوالقاسمی*، سیدموسی کافی ماسوله صفحات 51-61
    مقدمه

    استروییدهای آنابولیک_آندروژنی از داروهای نیروزایی هستند که سوء مصرف آنها در بلند مدت تغییر هورمونی و روان شناختی زیادی به جای می گذارد که طیف گسترده ای از عوارض جانبی را برای ورزشکاران به همراه خواهد داشت.

    هدف

    مقایسه سیستم فعال سازی/ بازداری رفتاری و حس انسجام در بدنسازان با و بدون مصرف استروییدهای آنابولیک و آندروژنی.

    مواد و روش ها: 

    در روش پژوهش توصیفی_مقایسه ای جامعه آماری دربرگیرنده تمامی بدنسازان با و بدون مصرف استروییدهای آنابولیک_آندروژنی شهر رشت در سال 1397 از 140نفر (70 بدنساز طبیعی و 70 بدنساز استروییدی) به صورت هدفمند انتخاب شده و به پرسش نامه های سیستم های فعال سازی/ بازداری رفتاری کارور و وایت (1994) و حس انسجام آنتونووسکی (1993) پاسخ دادند. داده ها با آزمون تحلیل واریانس چند متغیری با نرم افزار SPSS نسخه 24 واکاوی شد .

    نتایج

    بین سیستم بازداری/ فعال سازی رفتاری و حس انسجام در دو گروه تفاوت معنی دار وجود دارد (01/0<p). بدنسازان استروییدی در مقایسه با بدنسازانی که به صورت طبیعی تمرین می کردند میزان بازداری رفتاری (95/15) و حس انسجام (87/18) کمتری داشتند و همچنین، فعال سازی رفتاری (77/37) بیشتری از خود نشان دادند.

    نتیجه گیری: 

    می توان گفت بدنسازانی که از مشتقات داروهای استروییدی استفاده کرده بودند در کارکردهای شناختی و جسمی خود دچار مشکلات فراوان و جبران ناپذیری شدند. بنابراین، لازم است مربیان مربوطه توجه بیشتری به مشکلات روان شناختی ورزشکاران داشته باشند و پیش از مسابقه آنها را بررسی و ارزیابی کنند.

    کلیدواژگان: آگاهی، استروئیدهای آنابولیک، اثرات سوء، نگرش، ورزش
  • نصیبه عزیزی خرشکی، شفق آریافر، حجت افتخاری، احسان ابوطالب * صفحات 62-75
    مقدمه

    ژل موضعی داپسون تاثیر مناسبی در درمان آکنه نشان می دهد. این مطالعه جهت ساخت نمونه داپسون موضعی در کشور انجام گرفته است.

    هدف

    تعیین فرمولاسیون مناسب برای تهیه فرم ژنریک این دارو در درمان آکنه .

    مواد و روش ها:

     برای ساخت ژل داپسون نخست تعدادی پایه ژل با استفاده از ماده ژل ساز کربومر P934 با درصد 3/0درصد تا 5درصد ساخته شد و از نظر ویژگی های ظاهری بررسی شد. سپس، ماده ی موثره ی داپسون در حلال دی اتیلن گلایکول مونو اتیل اتر حل و در پایه ژل بارگذاری شد. برای بهینه سازی فرمولاسیون با استفاده از برنامه طراحی آزمایش،در گام نخست 13 و سپس 17 نمونه از ژل طراحی شد و هر دو دسته نمونه ها نیز از نظر خواص ظاهری،pH و خواص ریولوژیک بررسی شدند و بر پایه استاندارد های فارماکوپه دو نمونه نهایی انتخاب شد. این دو نمونه نیزاز دید ریولوژی ،  pHو آزادسازی بررسی و مقایسه شدند.

    نتایج

    نمونه های اولیه پایه ژل با میزان کربومردر محدوده 1درصد تا 5/3درصد مناسب تشخیص داده شد . 13 نمونه تهیه شده pH در محدوده 7-5 و ویسکوزیته در محدوده 2980000-16530(cp) داشتند و ویسکوزیته 17 نمونه دوم در محدوده 760000-1100(cp) بود.ویسکوزیته نمونه 1درصد نهایی 268000-14075 (cp) و آزادسازی آن 1/78درصد و ویسکوزیته نمونه 2درصد نهایی 557000-92660 (cp) و آزادسازی آن 76درصد اندازه گیری شد.

    نتیجه گیری:

    ویسکوزیته وآزادسازی هر دو نمونه در محدوده ویسکوزیته پذیرفتنی فارماکوپه قرار داشت .با توجه به این که نمونه 1درصد، میزان کربومر کمتری نسبت به نمونه 2درصددارد, از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است. بنابراین، به نظر می رسد نمونه 1درصد با pH=5 مناسب تر باشد.

    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، داپسون، دارو درمانی
  • ناهید منوچهریان، مسعود تربیت*، مرضیه یعقوبی صفحات 76-84
    مقدمه

    بی حسی اسپاینال، روش رایج بیهوشی در جراحی سزارین است که هیپوتانسیون عارضه شایع و جدی این روش بشمار می آید پیشگیری از این عارضه نیز چالش مهمی برای متخصصان بیهوشی است.

    هدف

    هدف این مطالعه، مقایسه تزریق بولوس وریدی دو داروی افدرین و فنیل ا فرین در پیشگیری از هیپوتانسیون حین جراحی سزارین الکتیو است.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه مداخله ای دو سوکور، که برای اثر پیشگیری از بروز هیپوتانسیون در جراحی سزارین با بیحسی اسپاینال انجام شد، 80 زن باردار کاندید جراحی سزارین الکتیو به طور تصادفی تحت بی حسی اسپاینال در دو گروه (افدرین یا فنیل افرین) قرار گرفتند. پس از بی حسی اسپاینال، بید رنگ در گروه نخست 10 میلی گرم افدرین و در گروه دوم 100 میکروگرم فنیل افرین به صورت بولوس داخل وریدی تزریق شد. در هر دو گروه تهوع و استفراغ، فشارخون سیستولی ، دیاستولی ، فشار متوسط شریانی، ضربان قلب و میزان اشباع اکسیژن خون شریانی در بازه های زمانی مشخص ارزیابی شد . نمره آپگار نوزاد در دقیقه اول و پنجم پس از تولد ثبت شد. داده های گردآوری شده با نرم افزار SPSS نسخه 16 و در سطح اطمینان 95درصد واکاوی شد.

    نتایج

    گرچه، فراوانی بروز تهوع و استفراغ حین جراحی، میانگین فشارخون سیستولیک، دیاستولیک و فشار متوسط شریانی در گروه دریافت کننده افدرین بیش از گروه فنیل افرین بود اما این تفاوت بین دو گروه معنی دار نبود (05/0 P>). همچنین از نظر میانگین ضربان قلب و میزان اشباع اکسیژن خون شریانی بین دو گروه تفاوت معنی داری دیده نشد. نمره آپگار نوزادان در دقیقه اول و پنجم نیز تفاوت آماری معنی دار نداشت.

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد در جراحی سزارین، فنیل افرین همانند افدرین بدون تاثیر بر فراوانی بروز تهوع و استفراغ مادر و نمره آپگار نوزاد، در پیشگیری از هیپوتانسیون به دنبال بی حسی نخاعی موثر است.

    کلیدواژگان: بی حسی اسپاینال، سزارین، افدرین، فنیل افرین
  • مینا مظاهری، اصغر آقایی*، احمد عابدی، پیمان ادیبی صفحات 85-94
    مقدمه

    بررسی های مختلف نشان داده که استرس یکی از عوامل محیطی تاثیرگذار بر نشانه های بیماران دچار التهاب روده است.

    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر استرس ادراک شده ی بیماران کولیت زخمی انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون_پس آزمون با گروه کنترل بود. 32 بیمار کولیت زخمی به شیوه ی نمونه گیری داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند، اما در پایان داده های 17 بیمار (9 آزمایش و 8 کنترل) واکاوی شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه استرس ادراک شده 10 سوالی (کوهن، 1983) در دو مرحله ی پیش و پس آزمون گرد آوری شد. گروه آزمایش در 10 نشست 2 ساعته ی هفتگی تحت درمان برنامه ی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفتند. تحلیل داده ها با تحلیل u مان ویتنی انجام شد.

    نتایج

    آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر بعد مثبت استرس (رویارویی) تاثیر معنی دار داشته است (05/0>, P976/1-=Z)، اما این تاثیر در بعد منفی (پریشانی) معنی دار نبود (05/0, P>976/1-=Z).

    نتیجه گیری: 

    درمان ذهن آگاهی می تواند به بیماران کمک کند با تغییر در ارزیابی و معنادهی به رخدادها، نادرستی های شناختی که در ادراک استرس نقش دارند را کاهش و با افزایش توانایی مقابله ی موثر و سازگارانه با بیماری، رویدادهای استرس آور را بهتر مدیریت کنند.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، استرس ادراک شده، کولیت زخمی
|
  • R. Soleimani, MM.Jalali*, B. Bakhshayesh Eghbali Pages 1-10
    Introduction

    The close interaction between vestibular, psychological and neurological disorders causes inefficient treatment of the patients, so it seems necessary for the physicians to consider psychiatric disorders and get to know their different presentations so that they can offer the best treatment.

    Objective

    This study aimed to evaluate the frequency of psychological symptoms in patients with vertigo.

    Materials and Methods

    In this descriptive, cross-sectional study, 104 patients with vertigo referred to neurologic and otolaryngologic clinics of the Poursina and the Amiralmomenin hospitals in Rasht in 2014-2017, were selected by the simple sampling method. After a complete neurologic and otolaryngologic examination, the organic cause of the patient's vertigo (if any) was determined through history taking, clinical examination and necessary paraclinical measures. Then, the patients were asked to complete the SCL-90R questionnaire. Data were analyzed using t test, χ2 and logistic regression statistical tests with SPSS 22.0 software.

    Results

    The mean age of participants was 50.4±18.1 years, of the 46 patients (44.2%) were male and 58 (55.8%) were female (P=0.05). Thirty nine patients were with history of dizziness (37.5%). According to the SCL-90R questionnaire, 28 (27.0%) had pathologic psychological symptoms, of which about one fifth was severe. The most common psychiatric symptoms were anxiety, paranoid, interpersonal sensitivity, somatization and obsessive-compulsive disorder. There was a significant association between the mean of the general symptom index and age of participants (correlation coefficient: -0.36, P <0.001). Logistic regression analysis showed that only age and previous history of vertigo could predict significantly psychological symptoms in our patients (P values 0.004 and 0.05, respectively).

    Conclusion

    In patients with vertigo complaints, psychiatric disorders are common. Therefore, it is better to treat multiple aspects of the patients and pay attention to the treatment of psychiatric disorders at the onset of the disease.

    Keywords: Dizziness, Mental Disorders, Vertigo
  • MR .Movaafegh*, M. Hosseini, Kh. Ali Mohammadzadeh Pages 11-21
    Introduction

    Hospitals are among the service centers that cause the greatest environmental pollution. Green Hospital refers to a hospital that views the environment as part of its service quality processes and seeks to avoid harming itself and others by employing effective approaches in each of its dimensions including management, water, energy, buildings, waste, medicine, and shopping.

    Objective

    This study aims to determine the extent of medical services centers readiness for the establishment and implementation of Green Hospital standards in Rasht.

    Materials and Methods

    This is an applied research, and a descriptive cross-sectional method is used. Also, survey method is implemented. The statistical population of this study included all public and private hospitals in Rasht. Among them, 8 hospitals were selected as the sample using convenient sampling method. The data collection tool was the hospital checklists, obtained through observation and interviews. The checklist information consists of two parts, demographic information and information about seven variables in the green hospital, in which respondents should state their hospital readiness in each part of the green hospital checklist. SPSS statistical software was used to analyze the data. Also, descriptive statistics (Frequency distribution and percentage and mean) and analytical statistics (t-test, Kolmogorov-Smirnov, etc.) were used.

    Results

    The results indicated that the 8 under studied hospitals were not in good condition regarding the relevant standards of the green hospital (the rate of meeting standards was 36.8%). Also, these hospitals are not prepared to implement green hospital standards. Only given the drug use (score 65.6), they meet green hospital standards; however, they are not in the right position for the establishment of a green hospital in terms of energy management; waste management; water conservation (score 34); use of chemicals (score 43); green architecture (score 35)and purchasing Hospital Requirements (23.2 points).

    Conclusion

    Green hospital standards are of critical importance in sustainable management and cost saving for hospitals. Apart from the general discussion of green buildings, meeting these principles in hospitals, in addition to its sustainability aspects, has a significant role in improving the patient's therapeutic quality. Implementation ofsuchstandards in the province requires a comprehensive planning of the 7 under-studied variables and clarification of relevant guidelines and rules, training and documentation of actions.

    Keywords: The Readiness, Standards Implementation, Green Hospital, Health Care Centers
  • F. Ahmadi, R. Nashibi*, E. Seniselbachari Pages 22-32
    Introduction

    Antibiotics are one of the most important drugs used in treatment. Because of the cost and association of their use with resistance to them, their consumption pattern is important and the first step is to optimize the use of such drugs.

    Objective

    Since the use of prophylactic antibiotics was also unreasonable and occasionally continued while the patient was hospitalized, the use of such prophylaxies was also considered. We decided to determine the pattern of antibiotic use in the different wards of three educational hospitals of Ahvaz (Golestan, Imam Khomeini and Razi).

    Materials and Methods

    This study was a descriptive cross-sectional study that evaluated the pattern of antibiotic use in three hospitals of Golestan, Razi and Imam Khomeini (RA) in Ahvaz. 1554 patients were enrolled in three hospitals and items such as age, sex, ward, start and end dates, administration intervals, dosage, and the type of antibiotic used were evaluated. 759 received systemic antibiotics. Antibiotics administration was analyzed separately and completely in hospitals and departments based on DDD / 100 Bed days (consumed per 100 bed occupied days) and the results were evaluated.

    Results

    48.8% of the patients received antibiotics, equivalent to 93.9 DDD / 100 Bed days. 90% of the antibiotics were injected and 10% oral. The highest use of antibiotics was in the Golestan Hospital and the lowest in the Razi Hospital. Among the wards, the highest rate was in the infectious ward of the Razi Hospital (226) and the lowest in Neonatal Department of Imam Khomeini Hospital (5.7). The most used antibiotics were first-generation cephalosporins (20%) or 21% of total consumption, and the highest belonged to cefazolin (18).

    Conclusion

    Antibiotic use in these hospitals was very high, as evaluated, which needs to be reviewed inthe light of the association between incorrect use of antibiotics, emerging resistance and increased cost of treatment.

    Keywords: Antibiotics, Drug Dosage Calculation
  • H. Mohammadikojidi_H. S Fayazi*_AR. Badsar_N. Rostamali_MS. Attarchi Pages 33-42
    Introduction

    When the patient discharges from the hospital against medical advice because of dissatisfaction, the treatment will not be complete and can lead to serious complications for the patient.

    Objective

    This research is done, with the aim of reviewing the reasons of discharging against medical advice of hospitalized patients in emergency department in Razi hospital, Rasht, 2016-2017.

    Materials and Methods

    The type of research is descriptive and retrospective. Sampling of this study was done by census method so that all patients discharged against medical advice from emergency department of Rasht, Razi hospital in 2016-2017, were evaluated. To collect the data, we used the information in discharging forms against medical advice, available in the discharged patient’s files.

    Results

    In this research, most of the discharged persons against medical advice were males (60/9%), and married (81/3%) with 49/7% of them were admitted at night shift. A number of important reasons for discharging against medical advice were unwillingness to continue treatment (39/4%), general improvement (19/3%) and continued treatment in the private center (11/7%).

    Conclusion

    Based on the results, it seems better to review and rewrite the form of discharge from the hospital against medical advice. The option of unwillingness to continue treatment that is ambiguous should be replaced with more detailed questions and further details. Also, giving the necessary information to the treatment staff about discharging against medical advice and its outcomes, how to properly write the forms of discharging against medical advice and legal issues related to this matter, are all highly recommended.

    Keywords: Emergency Service, Hospital, Patient Discharge, Personal Satisfaction
  • SH. Yousefzadeh Chabok, K. Ezzati*, A. Saberi, J. Hosein Zadeh Pages 43-50
    Introduction

    Low back pain is a very common disorder that affects a significant percentage of people in the community (1). As a non-mechanical cause, myofascial pain is a primary disorder which may produce lumbar and lower limb pain and is not necessarily secondary to other diagnosis (2-5). Trigger points are the main symptoms of myofascial pain which may mimic the radicular pain in spinal disorders (6, 7).

    Objective

    To evaluate the prevalence of lumbar myofascial pain syndrome in patients with non-specific chronic low back pain and a normal MRI study.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 171 patients with chronic low back pain and normal MRI report (age:43.96 ±13.6years), (weight:76.7± 71.74 kg), ( height: 166.44 ± 7.15 cm). Incidence of this syndrome was evaluated in 16 lumbar and lower extremity muscles (8). The trigger points finding was performed by tissue palpation (9).

    Results

    Females constituted 71.7 % and males 28.3 % of the participants. The patients maximum incidence percentages were in quadratus lumborum (47.7℅)‚ multifidus(43℅)‚ gluteus medius (36℅)‚ gluteus maximus (34.9℅)‚ piriformis (32.4℅) and other muscles involvement was below 30℅. In 27.7% of the patients only two muscles were involved. A significant correlation was shown between the number of involved muscles and age(r=0.21, p=0.005) and pain and disability(r=0.46, p=0.03).

    Conclusion

    Myofascial pain syndrome should be considered as a hallmark in differentiating chronic low back pain regardless of MRI finding.

    Keywords: Back pain, Chronic Pain, Myofascial pain syndrome, Trigger Points
  • F. Bagheri Sheykhangafshe, A. Abolghasemi*, SM .Kafi Masouleh Pages 51-61
    Introduction

    Anabolic-androgenic steroids are one of the powerful drugs that cause long-term hormonal and psychological changes that can have a wide range of side effects for the athletes.

    Objective

    The purpose of this study was to compare the Behavioral Activation-Inhibition Systems and Sense of Coherence in Bodybuilders with and without Use Anabolic-Androgenic Steroids.

    Materials and Methods

    The method of this research is descriptive - comparative. The statistical population consisted of all bodybuilders with and without taking anabolic-androgenic steroids in Rasht in 2019, of which 140 individuals (70 natural bodybuilders and 70 steroids bodybuilders) were selected purposefully and included questionnaires of Carver & White (1994) behavioral activation-inhibition systems and sense of coherence Antonovsky (1993) responded by the participants. Data were analyzed using multivariate analysis of variance by SPSS 24.

    Results

    The findings of the present study showed that there was a significant difference between the two groups in the activation/inhibition system and the sense of coherence (P<0.01). Compared with natural bodybuilders, steroid bodybuilders had less behavioral inhibition (15.95) and sense of coherence (18.87) and more behavioral activation systems (37.77).

    Conclusion

    According to the results, we suggest that bodybuilders who have used steroids derivatives have many irreversible problems in their cognitive and physical functions. Therefore, coaches need to pay more attention to the psychological problems of the athletes and examine them before competitions.

    Keywords: Anabolic Steroids, Anabolic Steroids- Adverse Effective, Attitude, knowledge, Sports
  • N. Azizi Khereshki, Sh. Aryafar, H. Eftekhari, Eh. Aboutaleb* Pages 62-75
    Introduction

    Dapsone gel (5%) is found to be effective in treating acne. The study was to develop a topical formulation of dapsone in Iran.

    Objective

    Determination of appropriate formulation for generic form of this drug in the treatment of acne.

    Materials and Methods

    Samples of the base of gel were made in the range of 0.3%-5% by dissolving Carbomer 934P in distilled water, and their physical properties and pH were evaluated. Then, Dapsone was dissolved in its appropriate solvent, diethylene glycol monoethyl ether (DEG) and were introduced into gel base. Afterwards, using Design Expert software 13 samples and in the next step 17 samples were designed, made and their rheological properties and pH were evaluated. Then, two formulations were selected and were characterized by drug content, physicochemical properties, rheology and stability and found to be in accordance with the US Pharmacopeia.

    Results

    The gel bases containing carbomer in the range of 1-3% were appropriate. The pH value of gel bases in first 13 samples were between 5-7 and the viscosity range between 16530-2980000(cp). The viscosity of range of 17 designed samples was between 1100-760000(cp). The final sample with 1% carbomer content had the viscosity range of 14075-268000(cp) and drug release of 78/1% after 3 hours. The sample with 2% carbomer content had the viscosity range of 92660-557000(cp) and drug release of 76% after 3 hours.

    Conclusion

    Viscosity and drug release of both samples were in accordance with pharmacopeia. However, the sample containing 1% carbomer is more commercially suitable and more appropriate lowering pH of the skin.

    Keywords: Acne Vulgaris, Dapsone, Drug Therapy
  • N. Manouchehrian, M. Tarbiat*, M. Yaghobi Pages 76-84
    Introduction

    Spinal anesthesia is a commonly used anesthetic technique for cesarean section. The hypotension is the serious and common complication for it. Prevention of this complication is an important challenge for anesthesiologists.

    Objective

    The aim of this study is to compare the effect of prophylactic bolus injection of Phenylephrine and Ephedrine in the prevention of hypotension during spinal anesthesia in elective cesarean section.

    Materials and Methods

    In this double-blind randomized clinical trial, in order to prevent hypotension in cesarean section, 80 pregnant women who were candidates for elective cesarean section were randomly assigned to two groups (Phenylephrine or Ephedrine). Immediately after spinal anesthesia, the first group received 10 mg ephedrine and in the second group, 100 micrograms of phenylephrine was injected bolus intravenously.Both groups were evaluated for nausea and vomiting, systolic, diastolic, mean arterial pressure, heart rate and SPO2 at specific intervals. The neonatal Apgar score was evaluated at first and fifth minutes after birth. The collected data were analyzed by SPSS software version 16 at 95% confidence interval.

    Results

    Although nausea and vomiting, systolic, diastolic and mean arterial pressure were higher in the Ephedrine group than the Phenylephrine group, there were no significant differences between the two groups. There was also no significant difference between two groups in incidence of mean heart rate and SPO2 during surgery. There was no significant difference in neonatal Apgar score at first and fifth minutes between them.

    Conclusion

    In cesarean section, intravenous bolus injection of Phenylephrine without affecting the incidence of maternal nausea and vomiting and neonatal Apgar score, such as Ephedrine is effective in the prevention of hypotension following spinal anesthesia.

    Keywords: Spinal anesthesia, Cesarean Section, Ephedrine, Phenylephrine
  • M. Mazaheri, A. Aghaei*, A. Abedi, P. Adibi Pages 85-94
    Introduction

    Various studies have shown that stress is one of the environmental factors affecting the symptoms of patients with inflammatory bowel disease.

    Objective

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy on perceived stress in patients with ulcerative colitis.

    Materials and Methods

    This study was a quasi-experimental study with pretest and posttest design and control group. 32 patients with ulcerative colitis were selected by voluntary sampling and randomly divided into two groups. Data from 17 patients (9 experimental and 8 controls) were analyzed finally. Data were collected using the perceived stress scale 10-item (Cohen, 1983) in two stages of pretest and posttest. The experimental group underwent a mindfulness-based cognitive therapy program in 10 sessions of 2-hours per week. For data analysis, Mann-Whitney U analysis was used.

    Results

    The findings showed that the effect of mindfulness-based cognitive therapy on positive dimension of stress was significant (P<0.05, Z= -1.976), but not significant on the negative dimension (P>0.05, Z= -1.976).

    Conclusion

    Mindfulness based therapy can help UC patients reduce cognitive distortions involved in the perception of stress by changing their assessment of events, so that they can manage stressful events better by increasing their effective coping abilities with disease.

    Keywords: Mindfulness, Perceived Stress, Ulcerative Colitis