فهرست مطالب

مجله بیمه سلامت ایران
سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهرام توفیقی* صفحات 1-4

    از سال 1378 (2000 میلادی) که سازمان جهانی بهداشت خرید راهبردی خدمات مراقبت از سلامت به عنوان یکی از اقدامات موثر در مدیریت هزینه ها و افزایش کارایی نظام های سلامت دنیا مطرح کرد (1)، مطالعات متعددی در کشورهای گوناکون انجام شده و تجاربی نیز به دست آمده است. تمرکز مطالعات و تجارب اولیه بیشتر روی مباحث فنی و تکنیکال طراحی و اجرا بود، بتدریج سمت و سوی مطالعات به طرف موضوعات سیاسی و اجتماعی کشیده شد، یعنی یافته های مطالعات سیستمی سخت بتدریج با دستاوردهای حاصل از مطالعات سیستمی نرم درآمیخته شدند. این نوشتار به دنبال بازمهندسی مولفه ها و عوامل موثر شناسایی شده در مطالعات جهانی و بخصوص مطالعات ایران در یک قالب و چهارچوب است.

    کلیدواژگان: بیمه سلامت، خرید راهبردی، بازمهندسی، سیستم دینامیک
  • مسلم شریفی، جلال سعیدپور، محمدجواد کبیر* صفحات 5-12

    سواد بیمه سلامت مفهوم نوپایی است که عمدتا بعد از اجرای قانون موسوم به اوباماکر در ایالات متحده پا به عرصه وجود نهاده است. این مطالعه به  شیوه روایی و با بررسی متون مرتبط، ابعاد و جنبه های مختلف این مفهوم  و الزامات تعریف و ابزار سازی در این حوزه را برای سایر کشورها از جمله ایران مورد بحث قرار داده است. آنچه که مسلم است با توجه به تفاوتهای ماهوی در نظام بیمه سلامت امریکا با سایر کشورها ،هرگونه گرته برداری از این  مفهوم و عملیاتی نمودن آن نیاز به بازتعریف بومی و کاربردی متناسب با  سیستم بیمه ای و تلاش برای درک عملیاتی آن  در جهت تکمیل پوشش های بیمه ای سلامت دارد.

    کلیدواژگان: سواد بیمه سلامت، مفهوم، ابزار، ایران
  • حامد عسگری، نادر خالصی*، امیراشکان نصیری پور، رضا زیاری صفحات 13-22
    مقدمه

    تقاضای القایی در سلامت به مفهوم ارایه خدمات غیرضروری با نیت انتفاع به بیماران یا مراجعه کنندگان،  با اعمال قدرت و سفارش ذینفعان  همواره چالش برانگیز بوده است. مقاله حاضر قصد دارد تا با تعیین عوامل مختلف موثر بر تقاضای القایی در بیماریهای قلبی عروقی دارای بیمه پایه و تکمیلی  به کمک متخصصان و خبرگان، راهکارهایی برای کنترل آن ارایه تا در سیاستگذاری و برنامه ریزی های کلان و سطوح اجرایی مورد استفاده قرارگیرد.

    روش بررسی

     این پژوهش  از نوع آمیخته بود. در بخش اول از مطالعه مروری نقلی و اجماع نظر خبرگان پرسشنامه ای محقق ساخته تهیه و روایی و پایایی آن تایید و در بخش دومبا استفاده از آن در جمعیت هدف شامل پزشکان متخصص قلب و عروق،کارشناسان بیمه، کارکنان  و مراجعین به  مجتمع بیمارستانی قلب شهید چمران داده ها گرآوری  و در برنامه نرم افزاری SPSS20  تحلیل شد.

    یافته ها

     بیشترین و کمترین نمره میانگین عوامل مرتبط با تقاضای القایی در بیماران قلبی عروقی را  به ترتیب عوامل اجتماعی (76/0±36/3) و ذینفعان (76/0±90/2) داشته اند. در بین زیر عامل های عوامل اجتماعی، سواد سلامت جامعه (81/38±0/3) و در بین زیر عامل های ذینفعان، پزشکان و اخلاق حرفه ای (97/0±13/3) میانگین بالاتری داشته است پوشش بیمه (سازمان های بیمه گر) نقش کمرنگ تری در تحریک مصرف و احتمالا  ایجاد تقاضای القایی نشان داد.

    نتیجه گیری

     براساس یافته های این پژوهش به سیاستگذاران توصیه می نماید با توجه به اولویت ها، خط مشی های مناسب برای تغییرات اساسی و ساختاری  با تمرکز بر تغییر دانش و نگرش مردم  در تمام سطوح آموزش کشور اعم از مردم، پزشکان، سازمان های بیمه گر و کلیه ذینفعان در بخش سلامت و نظام  بیمه ای کشور تصویب و ابلاغ نمایند.. به مجریان توصیه می نماید با پیروی از این سیاست ها زیر ساخت های لازم برای توسعه بیمه را در کشورفراهم نمایند.

    کلیدواژگان: تقاضای القایی، نظام مراقبت سلامت، مطالعه کیفی، بیماران قلبی عروقی، بیمه
  • اکبر بهمنی، حسن مخملی، علیرضا فتحی زاده، سمیرا متقی* صفحات 23-32
    مقدمه

     از اقتصاددانان کندی رشد اقتصادی در بعضی از کشورهای در حال توسعه را به ناکارآمدی و توسعه نیافتگی نیروی انسانی و بخش سلامت نسبت می دهند و اصلاحات نظام مند این بخش را برای دستیابی به رشد اقتصادی سریع تر توصیه می کنند. از این رو هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی ارتباط میان مخارج درمانی تخصیص داده شده دولت از طریق سازمان بیمه سلامت و رشد اقتصادی ایران است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه تحلیلی توصیفی است که با کاربرد روش مدل سازی و با استفاده از نرم افزار  Eviews10 در دوره زمانی کوتاه مدت و بلندمدت و با روش VECM4 (آزمون همجمعی و آزمون والد) مورد تحلیل قرار گرفته است. قلمرو زمانی تحقیق، سال های 1382 تا 1397 و فصلی بوده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهند که همه متغیرهای تحقیق با یک بار تفاضل گیری ایستا می شوند و به عبارتی از درجه یک هستند. همچنین، هزینه های دولت در سازمان بیمه سلامت در کوتاه مدت و بلندمدت از تولید ناخالص داخلی تاثیر می پذیرند. از سویی دیگر، در صورت ایجاد نوسان در هزینه های درمانی دولت در سازمان بیمه سلامت، تولید ناخالص داخلی تحت تاثیر کوتاه مدت این هزینه ها قرار می گیرد اما این رفتار در بلندمدت، به سوی محو شدن تاثیر ایجاد شده و بازگشت تولید ناخالص داخلی به تعادل و روند اصلی پیش خواهد رفت.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق گویای این است که، در مورد این مسئله که هزینه های بخش سلامت بر تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی تاثیر معنی دار دارد یا خیر، نمی تواند نظر قطعی را ارایه داد.

    کلیدواژگان: مخارج درمانی، بیمه سلامت، رشد اقتصادی
  • مهدی نوروزیان*، حسن رنگریز، علیرضا اسلامبولچی صفحات 33-42
    مقدمه

    گزینش نیروی انسانی برای انجام مشاغل در سازمان ها یکی از حیاتی ترین و بنیادی ترین وظایف سازمان است که اثر مستقیم روی موفقیت یا شکست سازمان دارد. با توجه به چالش های جدیدی که در اجرای گزینش نیروی انسانی در سازمان های دولتی پیش آمده است، بازطراحی مدل گزینش مبتنی بر صلاحیت های عمومی  و تخصصی برای نظام اداری ایران گریز ناپذیر است.

    روش بررسی

    این پژوهش دارای رویکرد کیفی بوده و از روش نظریه داده بنیاد به عنوان روش تحقیق استفاده شده است، روش گردآوری داده ها، مطالعه اسناد بالا دستی و مصاحبه های باز با 15 نفر از نخبگان آگاه به موضوع است. روایی این پژوهش توسط مصاحبه شوندگان و سپس اساتید متخصص مورد تایید قرار گرفت. پایایی نیز با استفاده از روش های باز آزمون پژوهش و باز آزمون روش انجام کار، محاسبه گردید که به ترتیب 66 % و 86 % حاصل گردید. برای تحلیل محتوا از روش مقایسه مداوم و کدگذاری سه مرحله ای (باز، محوری و انتخابی) استفاده شده است. از تحلیل عاملی تاییدی برای تایید مدل عمومی و از مدل بویاتزیس برای تعیین الزامات تخصصی بهره گرفته شد.

    یافته ها

    مدل گزینش مبتنی بر صلاحیت های عمومی شامل مولفه های استفاده از ابزار نوین و کارآمد در بررسی صلاحیت ها، تغییر قوانین، آیین نامه ها و دستورالعمل های مورد استفاده در گزینش، اصلاح ساختار گزینش و ادغام در منابع انسانی، بهره گیری از مولفه های فردی، اجتماعی و اداری در کنار ابعاد اعتقادی و اخلاقی و سیاسی در بررسی صلاحیت ها و انتخاب نیروی انسانی شایسته و متخصص با تطبیق شغل و شاغل باشد. در شناسایی صلاحیت های تخصصی نیاز به استفاده از مدل یا مدل های موثر و دقیق است.

    نتیجه گیری

    گزینش نیروی انسانی در دستگاه های اداری کشور، نیازمند بازتگری در دیدگاه ها و رویکردها و شیوه ها و ابزارهای تعیین صلاحیت عمومی و تخصصی است. استفاده از مدل صلاحیت تخصصی هم در گزینش بدو استخدام و هم در انتخاب ها و جابجایی های حین استخدام اکیدا توصیه می شود.

    کلیدواژگان: گزینش، مدیریت منابع انسانی، گراندد تئوری، انتخاب، سازمان بیمه سلامت ایران
  • نرگس اسدی جنتی، خلیل علی محمدزاده*، سید مجتبی حسینی، علی ماهر، محمدکریم بهادری صفحات 43-50
    مقدمه

    مشارکت خیرین در حوزه سلامت یکی از منابع تامین مالی در نظام سلامت است. با توجه به افزایش هزینه های نظام سلامت در سال های اخیر و به تبع آن افزایش پرداخت از جیب مردم توجه به منابع مالی خیرین بیشتر شده است. در راستای حفظ و افزایش حمایت و مشارکت خیرین در حوزه سلامت، نیاز به شناسایی و رفع موانع و مشکلات پیش روی آن ها جهت مشارکت کارا و اثربخش ضروری است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از لحاظ جمع آوری داده ها پژوهشی توصیفی پیمایشی و از نظر نوع داده پژوهشی کیفی است. داده های مورد نیاز با مصاحبه نیمه ساختاریافته با 41 نفر از خبرگان و خیرین حوزه سلامت و به روش نمونه گیری گلوله برفی جمع آوری گردید. جهت تحلیل داده ها از روش «تحلیل محتوای قراردادی» استفاده شد.

    یافته ها

    بررسی و طبقه بندی مصاحبه ها نشان داد که مشارکت کارا و اثربخش خیرین در نظام سلامت شامل چهار تم اصلی ناکافی بودن ساز و کارهای قانونی، فقدان ارتباط صحیح و مستمر با خیر، مشکلات حوزه مدیریت و تخصیص بهینه منابع و آگاهی ناکافی خیر از اولویت ها، نیازها و مشکلات نظام سلامت و 18 زیرتم می باشد.

    نتیجه گیری

    می توان با شناخت و رفع این مشکلات، منابع مالی و مشارکت های خیرین را به سمت نیازهای نظام سلامت با حداکثر اثربخشی سوق داد. همچنین تقویت نهادها، ساختارها و فرآیندها، تدوین قوانین تسهیل گر، ارتباط صحیح و مدام با خیر و شناسایی اولویت ها و نیازها و انتقال آن ها به خیرین حوزه سلامت، مشارکت حداکثری خیرین را تسهیل و ترغیب می نماید.

    کلیدواژگان: تامین مالی نظام سلامت، خیرین، موانع، تحلیل محتواقراردادی
  • مراد نصری*، لیلا بلوچی صفحات 51-56
    مقدمه

    مسمومیت با انگیزه های مختلفی از جمله اشتباه فرد، دادخواهی و یا خودکشی و... صورت می پذیرد. مصرف مواد غذایی فاسد، مصرف نابجای دارو، سموم کشاورزی و... از علل مسمومیت هستند. صرف نظر از انگیزه فرد مسموم و نوع و میزان ماده مصرفی، این دسته از بیماران برای بیمه سلامت، هزینه های قابل توجهی ایجاد می کنند. این مقاله به منظور بررسی فراوانی و هزینه بیمه شدگان بیمه سلامت که در اثر مسمومیت در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام در سه ماه اول 98 بستری شده اند انجام شده است. 

    روش بررسی

    تحقیق حاضر یک مطالعه مقطعی است که با هدف بررسی هزینه های بستری بیمه شدگان بیمه سلامت دچار مسمومیت در بیمارستان شهید مصطفی خمینی شهر ایلام طی سه ماهه اول سال 1398 انجام شده است. جامعه آماری شامل 73 نفر از بیمه شدگان بیمه سلامت استان است که به علت مسمومیت در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام در سه ماهه اول سال 1398 بستری شده و مورد مداوا قرار گرفته اند. داده ها به روش سرشماری با استخراج و مطالعه پرونده بیماران جمع آوری گردید، توصیف داده ها از طریق نرم افزارهای SPSS ویرایش 21 و Excel ویرایش 2007 صورت گرفت و نتایج در قالب جداول فراوانی و نمودار ارایه شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد هر بیمه شده بطور متوسط 3/2 روز بستری شده و 595/682/16 ریال هزینه داشته است. بیمه شدگان روستایی با 05/52 درصد بیشترین و بیمه شدگان صندوق سایراقشار با 48/5 درصد کمترین میزان فراوانی را داشتند. بیمه شدگان کارکنان دولت با 114/663/41 ریال بیشترین و بیمه شدگان ایرانیان با 663/899/12 ریال کمترین میانگین هزینه را داشتند. 49/68 درصد نمونه های مورد مطالعه با دارو و 44/16 درصد با سم دچار مسمومیت شده اند.

    نتیجه گیری

     مسمومیت ها یکی از عوامل هزینه ساز برای سازمان بیمه سلامت هستند. دسترسی آسان به داروها و سموم کشاورزی در تشدید این پدیده موثر هستند.

    کلیدواژگان: ایلام، بیمه شدگان، بیمه سلامت، هزینه، مسمومیت
  • امین حسن زاده*، دیبا دارایی صفحات 57-66
    مقدمه

    نرخ های جمعیتی از قبیل نرخ مرگ و میر در محاسبات و سیاست گذاری های مربوط به بیمه ها (اجتماعی و تجاری) و صندوق ها، نقش بسیار اساسی و مهمی دارند. از آنجاییکه در ایران همچنان نرخ های مرگ و میر جدول TD(88-90) فرانسه مورد استفاده قرار می گیرد و این نرخ ها برای ایران مرگ ومیر را بیشتر از واقعیت برآورد می کنند، تهیه ی جدول عمری که برآورد درستی از مرگ و میر جمعیت ایران ارایه دهد، بسیار حایز اهمیت و مفید خواهد بود. با توجه به اهمیت این مسیله، در این مقاله هدف، برآورد نرخ های مرگ و میر بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سال 95 است که درواقع یک زیرمجموعه ی 1.5 میلیون نفری از جمعیت ایران می باشد.

    روش بررسی

    در این مقاله به منظور به حداقل رساندن اثرکم شماری فوت در داده ها، جامعه ی هدف تنها به بیمه شده های فعال سال 95 محدود شده است. برای هر سن ، نر خ خام مرگ و میر با تقسیم افراد فوت شده  ساله به میزان در معرض فوت بودگی کل افراد  ساله به دست می آید. هموارسازی نرخ های خام با روش میک هم  و   به روش حداقل مربعات خطا برآورد شده اند، انجام می شود.

    یافته ها

    نرخ های مرگ و میر بیمه شده های فعال مرد عضو صندوق برای سنین بین 30 تا 80 سالگی برآورد و ارایه شده است. نرخ های به دست آمده برای سنین بین 30 تا 71 سالگی در مقایسه با نرخ هایی که بر اساس بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به دست آمده است، مقدار بیشتر و در مقایسه با نرخ های فوت جدول TD (88-90) مقدار کمتری دارند. در مقایسه با نرخ های ارایه شده توسط سازمان ملل نیز، تا سن 60 سالگی، نرخ های فوت صندوق بالاتر و از سن 60 سالگی به بعد (تا 71 سالگی) نرخ های فوت سازمان ملل بیشتر می باشند.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده و مقایسه های انجام شده نشان می دهد که نرخ های برآورد شده برای صندوق تا حد زیادی معقول و قابل اعتماد می باشند. همچنین بر اساس مقایسه ها می توان گفت که نرخ های برآورد شده برای صندوق و نرخ های ارایه شده توسط سازمان ملل از بین نرخ های ارایه شده توسط چهار منبع ذکر شده، بیشترین نزدیکی را به یکدیگر دارند.

    کلیدواژگان: نرخ مرگ و میر، صندوق عشایر، بیمه شده فعال، مدل میک هم، سازمان تامین اجتماعی، سازمان ملل، جدول TD(88-90)
|
  • Moslem Sharifi, Jalal Saeidpour, MohammadJavad Kabir* Pages 5-12

    Health insurance literacy is a fledgling concept that emerged largely after the Obama Care law in the United States. This study, through a narrative approach and by examining related literature, discusses various aspects of this concept and the definitional and instrumentation requirements in this field for other countries, including Iran. What is certain, given the substantial differences in the US health insurance system with other countries, any use of this concept and its operationalization requires the redefinition of a native and applicable insurance system and an effort to understand its operation to complement coverage. It has health insurance.

    Keywords: Health Insurance Literacy, Concept, Tools, Iran
  • Hamed Asgari, Nader Khalesi*, AmirAshkan Nasiripour, Reza Zyari Pages 13-22
    Introduction

     Demand for health in the sense of providing unnecessary services with the intention of benefiting  to patients or clients has always been challenging with the exercise of power and order by stekeholders. The present article aims to identify factors for controlling induced demand in cardiovascular diseases with basic and supplemental insurance with the help of experts and experts, to provide strategies for controlling it to be used in macro-level policy and planning and implementation levels.

    Methods

     This research was a mixed method. In the first part of the narrative review and consensus of experts a researcher-made questionnaire was prepared and its validity and reliability were confirmed. Shahid Chamran data were collected and analyzed in SPSS 20 software.

    Results

     The highest and the lowest mean score of induction-related factors in cardiovascular patients were social (3.36 ± 0.76) and stakeholders (2.90 ± 0.76))respectively. Among the social factors sub-factors, community health literacy (3.38 ± 0.81) and among the sub factors, stakeholders, physicians, and professional ethics (3.13 ± 0.97) had higher average insurance coverage (Insurers showed a lesser role in stimulating consumption and possibly inducing demand).

    Conclusions

     According to the findings of this study, it recommends to policy makers adopted and communicated their to prioritize appropriate policies for fundamental and structural change focusing on changing the knowledge and attitudes of people at all levels of education in the country, including people, physicians, insurers and stekholders.  It advises executives to provide the necessary infrastructure for the development of insurance in the country by following these policies.

    Keywords: Induced demand, Health Care System, Qualitative study, Cardiovascular Patients, Insurance
  • Akbar Bahmani, Hasan Makhmali, Alireza Fathi Zadeh, Samira Motaghi* Pages 23-32
    Introduction

    The main purpose of the present study is to investigate the relationship between government expenditures on health care and economic growth in Iran.

    Methode

     the present study was an analytical descriptive that used modeling methode and Eviews 10 software has been used in the short and long term of the VECM4 (co-test test and parent test) method in this research. The realm of research was from the years 1382 to 1397 and the season.

    Results

    The results of the research show that all of the variables of this study were static with once differentiation and government spending in the health insurance organization is affected by GDP in the short and long term.

    Conclusion

    the conclusion of this article says that the impact of health sector spending on GDP and economic Growth was unclear.

    Keywords: Health Expenditure, Health Insurance, Economic Growth
  • Mehdi Noroozian*, Hasan Rangriz, AliReza Eslambolchi Pages 33-42
    Introduction

    Selecting human resources for accomplishing tasks in organizations is one of the most critical and fundamental functions of the organization, which has direct effect on success or lose of the system. Regarding new challenges in selecting the employees, it seems re-designing general- and specialty-based selection model is unavoidable

    Methods

    This research has a qualitative approach and has used the data theory method (Grounded theory) as the research method. The data gathering method was the study of upstream documents and open interviews with 15 elites. The validity was confirmed by interviewers and experts. Reliability also using assessed using test-retest, which were 66 % and 86 % respectively. Continuous comparison and three - step coding (open, axil, selective) were used to analyze the data.  Confirmatory factor analysis was used for general model, Boyatzis model was employed for determining special requirements.

    Results

    The general competency – based selection model include components such as the use of modern tool in the evaluation of competencies, change the rules and regulation and guidelines, modifying the selection structure, the use individual, administrative, and social components along with beliefs , ethics and politics in assessing competencies. Recognition special competencies needs employing effective and precise model (s).

    Conclusions

    Selecting human resources in administrative organizations requires reviewing the paradigms, approaches, methods, and tools when determining general and special competencies. Using special competencies in selection and also in appointments, is strongly recommended.

    Keywords: election, Human resource management, Grounded theory, iran health insurance organization
  • Narges Asadi Janati, Khalil Alimohammadzade*, Seyd Mojtaba Hosseini, Ali Maher, Mohammadkarim Bahadori Pages 43-50
    Introduction

    Donors participation in the health sector is one of the sources of financing in the healthcare system. According to rising costs of the healthcare system in recent years and consequently increase in out of pockets of people, more attention has been paid to the charitable donations. In order to maintain and increase good support and participation in the health system, the need to identify and remove the barriers they face is essential for Efficient and effectiveness participation.

    Methods

    the present study according to purpose is applied, Descriptive research in terms of data collection and In terms of type of research data is qualitative. Required data were collected through semi-structured interviews with 41 health experts and beneficiaries using snowball sampling method.Conventional Content analysis was used to analyze the data.

    Results

    Surveying and categorizing the interviews showed that Efficient and effectiveness participation of Donors in the healthcare system involves four main barriers: Lack of legal mechanisms, Lack of proper and continuous communication with the beneficiary, barriers in the field of management and effective allocation of resources, Lack of awareness of Donors from needs and barriers of the healthcare system and 18 subtheme.

    Conclusion

    By recognizing and solving these barriers, it has channeled the funds and contributions of the Donors towards the needs of the healthcare system with maximum effectiveness. Can be enhanced by strengthening institutions, structures and processes, Developing facilitator laws, Correct and constant communication with beneficiary and identifying priorities and needs and transferring them to the beneficiaries of health, can be facilitated and encouraged maximum donation.

    Keywords: Healthcare Financing, Donors, Barriers, Content Analysis
  • Morad Nasri*, Leila Balouchi Pages 51-56
    Introduction

     The Poisoning occurs with a variety of motives, including wrongdoing, litigation or suicide. Consumption of spoiled food, inappropriate drug use, agricultural pesticides, etc. are the causes of poisoning. Regardless of the motivation of the person being poisoned and the type and amount of substance consumed, this group of patients incurs significant costs for health insurance. This article was conducted to investigate the frequency and cost of health insurance policyholders hospitalized with poisoning at Shahid Mostafa Khomeini Hospital in Ilam during the second trimester of the 2019.

    Methods

     The present study is a cross-sectional study that conducted to investigate the frequency and cost of health insurance policyholders hospitalized with poisoning at Shahid Mostafa Khomeini Hospital in Ilam during the second trimester of the 2019. The population consisted of 73 health insured persons in the province that were hospitalized and treated in the second trimester of the 2019 at Mustafa Khomeini Hospital in Ilam due to poisoning. Data were collected by census method by extracting and studying patient records, describing data was conducted by SPSS 21 and Excel 2007 and the results were presented in frequency tables and graphs.

    Results

     Findings showed that each insured was hospitalized for an average of 2.3 days and spent 1668/682.595 Rials. Rural insured persons with 52.05% had the highest rate and the insured of other classes with 5.48% had the lowest frequency rate. Insured of employees government had the highest average cost with 41/663/114 Rials and insured of Iranian insurance had the lowest average cost with 12/899/663 Rials. The 68.49% of the samples were poisoned by drug and 16.44% were poisoning by poison.

    Conclusions

     Toxicities are one of the cost-maker factors for the health insurance organization. Easy access to medicines and agricultural pesticides are effective in exacerbating this phenomenon.

    Keywords: Ilam, Insured, Health Insurance, Cost, Toxication
  • Amin Hassan Zadeh*, Diba Daraee Pages 57-66
    Introduction

    Demographic rates, such as mortality rates, have an important role in the calculations and policymaking of insurance (social and commercial) and funds. Since TD (88-90) Mortality Table, which is prescribed by the Central Insurance of Iran and overestimates the mortality rates,  is still used in actuarial calculations in Iran, it is important and useful to construct a life table that provides an accurate estimation of the mortality of the Iranian population. Due to the importance of this issue, the purpose of this paper is to estimate the mortality rates of insured of the Social Funds of Farmers, Villagers and Tribes in 2016, which actually is a sub-population of 1.5 million people in Iran.

    Methods

    In this paper in order to minimize the effect of data’s few-counting of death, the target population has been limited to active insured members in the year 2016. For each age x, the raw mortality rate is obtained by dividing the number of x-year dead by the x-year exposures. The smoothing of the raw rates is done by the Makeham model with A = 0.0001, B = 0.0001521 and c = 1.073 parameters which have been estimated by the least-squares error method.

    Results

    The mortality rates for active insured male members of the fund for ages between 30 and 80 have been estimated. The resulting rates for ages between 30 and 71 are higher than rates which obtained by insured people of the Social Security Organization and lower than rates of TD (88-90). The fund rates in comparison with the rates presented by the United Nations, are higher up to age 60 and lower at age 60 up to age 71.

    Conclusion

     The results and comparisons show that the estimated rates for the fund are largely reasonable and reliable. According to the comparisons, it can also be said that the estimated rates for the fund and the rates which were presented by the United Nations are the closest among the rates presented by the four sources listed.

    Keywords: Mortality rate, the Social Funds of Farmers, Villagers, Tribes, Active Insureds, Makeham mortality model, Social Security Organization, United Nations, Table of TD (88-90)