فهرست مطالب

مجله پویش در آموزش علوم انسانی
پیاپی 17 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی اکبر افراسیاب پور* صفحات 1-12

     ملک الشعرای بهار یکی از بزرگترین شعرای معاصر ایران است که آثار و زندگی او از دیدگاه های مختلف بررسی گردیده است، اما نگاه او به عرفانو جنبه تعلیمی در اشعار او مورد توجه قرار نگرفته و پایبندی های دینی و معنوی او کمتر دیده شده است. در این مقاله نشان داده می شود که بهار علاوه بر برجستگی های ادبی و تحقیقی و سیاسی، شخصی معتقد به تعلیم معنویت و تشیع بوده و بر خلاف نظر برخی، به عرفان و تصوف نظری مثبت داشته است و در مقاله ای اختصاصی درباره تعلیم مبانی عرفان نظریه ای به نام «تربیت منفی» ارایه می دهد که به نظر می رسد از قانون اهیمسا و «مقاومت منفی» گاندی تاثیر پذیرفته باشد. تلاش گردیده تا دیدگاه او نسبت به عرفان روشن گردد وازدیدگاه ادبیات تعلیمی به نظریه ملک الشعرای بهار نگریسته و نقد و بررسی می شود تا نظر مثبت او نسبت به عرفان و تعلیم و تربیت عرفانی روشن شود و دیدگاه جهانی او نسبت به تعلیم عرفانی بیان گردد.

    کلیدواژگان: عرفان و تصوف، تربیت منفی، اهیمسا، مقاومت منفی، گاندی
  • محدثه صفاریه* صفحات 13-27

    یکی از متداول ترین اختلال های دوران کودکی و نوجوانی،اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی است. این بیماری نوعی اختلال عصبی-رشدی است که ممکن است به شکل های مختلف ظاهر شود.علایم اصلی آن نداشتن توجه وتمرکز، بروز رفتارهای نامناسب و تکانشگری می باشد.مشکل اصلی مبتلایان، ناتوانی در تنظیم رفتار است که موجب بروز مشکلات عدیده در منزل،مدرسه و در ارتباط با همسالان می گردد. بنابراین تشخیص و درمان به موقع نقش مهمی در کاهش این مشکلات خواهد داشت.هدف از انجام این پژوهش کیفی نیز،بهبود نسبی اختلال بیش فعالی/کم توجهی دانش آموز مذکور بوده است.روش پژوهش مورد پژوهی (مطالعه موردی) و شیوه ی اجرای آن اقدام پژوهی بوده است.به منظور پاسخ به سوالات پژوهش با استفاده از روش های علمی چون مشاهده،مصاحبه و پرسش نامه وبا استفاده از منابع مختلف مانند کتاب ها ،مجلات ،پایان نامه ها،روزنامه واینترنت و...داده های لازم دررابطه با مشکل موجود جمع آوری و با تجزیه وتحلیل آن ها عوامل موثر در ایجاد مساله شناسایی شد.با توجه به نتایج تحقیق مصرف دارو،تغذیه نامناسب و خواب ناکافی و محیط خانوادگی به عنوان عوامل موثردر بروز این مشکل تشخیص داده شدندو درنتیجه،روش های بازی درمانی،فنون شناختی،تمرین های تعادل و توازن،آرام سازی،تقویت تمرکز و.. . برای درمان این اختلال انتخاب گردیدند؛بعد از اطمینان یافتن از اعتبار راه حل های انتخابی با استفاده از پارامترهای مختلف و با همراهی والدین ،راه حل ها به مرحله اجرا درآمدو بر اساس شواهد موجود و با کمک پرسش نامه کانرز والدین مشخص گردید اختلال بیش فعالی/کم توجهی تا حدودی بهبودیافته و از میزان رفتار تکانشی کاسته شده است.بنابراین یافته های تحقیق نشان داد که ترکیبی از روش های بالا در درمان فرد مورد نظر موثر واقع شده است.

    کلیدواژگان: بیش فعالی، کم توجهی، فنون شناختی، سازگاری اجتماعی، پیشرفت تحصیلی
  • هادی مصلح امیردهی*، مریم احمدی جویباری صفحات 28-39
    هدف از پژوهش حاضر، تحلیل محتوای کتاب هدیه های آسمانی پایه ی پنجم ابتدایی (متن، پرسش و تصاویر) از منظر فعال و غیرفعال بودن بر اساس روش ویلیام رومی در سال تحصیلی 98-1397 بود. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش، کتاب هدیه های آسمانی پایه پنجم ابتدایی بود. کل کتاب به عنوان نمونه، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، تحلیل مبتنی بر روش ویلیام رومی است که بر اساس مبانی نظری تهیه و روایی آن توسط معلمان پایه پنجم ابتدایی تایید شد. واحد مطالعه درس های مندرج در کتاب و واحد تجزیه وتحلیل، متن، پرسش ها و تصاویر کتاب است که بر اساس مقوله های فعال و غیرفعال بوسیله فرمول ویلیام رومی تحلیل و ضریب درگیری آنها مشخص شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که متن کتاب هدیه های آسمانی با ضریب درگیری 09/0 متنی غیرفعال و غیر پویاست و بیشتر به بیان حقایق و ارایه ی اطلاعات می پردازد. پرسش های کتاب با ضریب درگیری 42/1 نشان می دهد که پرسش ها فعال و پویا هستند و زمینه را برای یادگیری فعال فراهم می کنند، همچنین تصاویر کتاب هدیه های آسمانی با ضریب درگیری 88/0 نشان دهنده ی فعال بودن تصاویر است و زمینه را برای فعالیت فراهم می کند. بنابراین، متن کتاب هدیه آسمانی پایه پنجم ابتدایی به روش غیرفعال اما فعالیت ها و تصاویر کتاب هدیه های آسمانی به روش فعال تدوین شده اند.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، هدیه های آسمانی، پایه ی پنجم، فعال و غیرفعال، ویلیام رومی
  • محمود صفری* صفحات 40-53

    هدف این مطالعه بررسی ارتباط رهبری تحول گرای مدیران با توانمندسازی معلمان زن ابتدایی در سال تحصیلی 97-98 بود. جامعه مورد نظر این تحقیق شامل همه مدیران زن به تعداد 24 نفر و معلمان زن همان مدارس به تعداد 335 نفر در منطقه 3 آموزش و پرورش شهر تهران بودند. حجم نمونه از مدیران به دلیل محدود بودن حجم به روش نمونه گیری سرشماری و حجم نمونه معلمان براساس جدول مورگان 185 نفر تعیین گردید و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد 20 گویه ای رهبری تحول گرای باس (2006) و پرسشنامه استاندارد 19 گویه ای توانمندسازی اسپریترز (1995) از طیف پنج گزینه ای لیکرتی استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها پس تایید ده نفر از اساتید حوزه مدیریت آموزشی، پایایی آن ها نیز از طریق آلفای کرونباخ به طور کلی 90/0 محاسبه گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین سبک رهبری تحول گرای مدیران و هر یک از مولفه های آن (ویژگی های آرمانی، رفتارهای آرمانی، ترغیب ذهنی، انگیزش الهام بخش و ملاحظات فردی) با توانمندسازی معلمان زن ابتدایی منطقه 3 تهران و هر یک از مولفه های آن (معنی داری در شغل، شایستگی در شغل، حق انتخاب، موثر بودن و مشارکت) رابطه معناداری وجود دارد. همچنین سبک رهبری تحول گرای مدیران می تواند %14 از توانمندسازی معلمان را پیش بینی کند. لذا به مدیران مدارس توصیه می گردد که ضمن کسب مهارت های رهبری تحول گرا، بستر توانمندسازی معلمان را هر چه بیشتر فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: _ آموزش وپرورش، توانمندسازی، رهبری، رهبری تحول گرا
  • سید محمد سید کلان*، زهرا وقار صفحات 54-70

    هدف کلی این پژوهش، ارزیابی و نقد تربیتی برنامه فلسفه برای کودکان از منظر تربیت اسلامی بوده است. سیوال اصلی پژوهش این است که مبنای منطقی برنامه آموزش فلسفه برای کودکان که تحت چه اصولی تبیین شده است؟ یعنی؛ موضوعات آن، تحت کدام مبانی فکری ترسیم شده است. به این منظور، با تکیه بر روش نقد تربیتی یا کاوشگری فلسفی انتقادی محققان ابتدا هر کدام از رویکردهای برنامه فلسفه برای کودکان مورد تحلیل قرار دادند. سپس، بر اساس اصول و مبانی تربیت اسلامی مورد نقد و وارسی؛ و در نهایت با استفاده از معیار پیش روندگی مدلی تحت "برنامه فلسفه برای کودکان از منظر تربیت اسلامی" جهت بهبود ارایه شد. شواهد نشانگر وجود وجوه اشتراک و افتراق میان برنامه فلسفه برای کودکان غربی و مبانی تربیت اسلامی است. بر این اساس، نقدهایی به برنامه فلسفه برای کودکان از منظر تربیت اسلامی وارد شد. در نتیجه، اصل موضوع که همان تفکر و تعقل (فلسفیدن) در بین کودکان و نوجوانان می باشد از نظر هر دو رویکرد مهم فرض شده است اما نوع تفکر و تعقل، چگونگی آن، بنیان های فکری و اعتقادی (مبانی هستی شناسی، معرفت شناسی، انسان شناسی و ارزش شناسی)، و هدف از تعلیم و تربیت با همدیگر افتراق دارند.

    کلیدواژگان: برنامه فلسفه برای کودکان، ارزیابی، نقد تربیتی، تربیت اسلامی
  • حسین رحمانی تیرکلایی* صفحات 71-83

     قرآن کریم تعلیم و تربیت را یکی از گزاره های اساسی جهت رشد و ترقی انسان به کمالات معرفی نموده است، بر همین اساس بوده که حرفه تعلیم و تدریس همواره نزد مسلمانان از ارزش والایی برخوردار بوده است. قرآن کریم تعلیم و تربیت را یکی از گزاره های اساسی جهت رشد و ترقی انسان به کمالات معرفی نموده است، بر همین اساس بوده که حرفه تعلیم و تدریس همواره نزد مسلمانان از ارزش والایی برخوردار بوده است. رسول خداوند، پس از بعثت خود، مبعوث به تحقق چنین امری در جامعه جاهلی آن زمان بود و از هیچ تلاشی در این باب فروگذاری نمی نمود، لذا ریشه پیدایش این صناعت در دوران اسلامی، به اولین روزهای ظهور دین اسلام برمی گردد، اما این حرفه دارای اخلاق نامه ای است که نگارنده در طول این تحقیق با روشی توصیفی تحلیلی به تشریح زوایایی از آن پرداخته و در نهایت بدین نتیجه رسیده است که حرفه تعلیم و تدریس در فرهنگ اسلامی و نزد مسلمانان، نیازمند تخلق به اخلاق والا و استعدادهای گوناگونی است که معلم و مدرس را در جایگاه حقیقی خود قرار دهد.

    کلیدواژگان: حرفه، تعلیم، تدریس، ادب، اخلاق
  • عبدالله حسینی* صفحات 84-91

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش معنوی و مولفه های آن با باورهای دینی بوده است ، روش تحقیق توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی بوده است، جامعه آماری کلیه دانشجو معلمان پردیس شهید بهشتی بندرعباس می باشد که شامل 400 نفر دانشجو معلم پسر می باشد و برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد با استناد به جدول مورگان 196 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند، برای گردآوری داده ها از دو پرسشنامه الف) پرسشنامه هوش معنوی بدیع، سواری، دشت بزرگ و لطیفی (1389) که دارای 42 گویه بوده است.. پایایی این ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 81/0 بوده است.ب. پرسشنامه عمل به باورهای دینی (مقیاس معبد) این آزمون توسط نجفی (1385)، که دارای 25 پرسش است. پایایی این ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 78/0 بوده است. داده ها با استفاده از نرم افزار spss22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به هوش معنوی و مولفه های آن با باورهای دینی رابطه مثبت و معنی داری وجود داشته است. مقدار همبستگی به دست آمده برای هوش معنوی (کل) برابر (49/. r=) می باشد که در سطح 001/.P< معنادار شد. همچنین مقادیر همبستگی بین بعد اعتقادی (38/. r=)، توانایی مقابله و تعامل با مشکلات (44/. r=) ، پرداختن به سجایای اخلاقی (21/. r=) و خود آگاهی و عشق و علاقه (43/. r=) می باشند که در سطح 001/<p معنادار شدند.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، باورهای دینی، پردیش شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان
  • محمد عظیمی* صفحات 93-107

    آموزش بهداشت و ارتقای سلامت به عنوان یک منبع مهم در توسعه ی اقتصادی ، اجتماعی و فردی مطرح می شود ، توجه به این امر خطیر از وظایف مهم دولت ها به شمار می رود و همه ی انسان ها برای دستیابی به این هدف ارزشمند ، یعنی کسب سلامت ، نیازمند آموزش هستیم . در این پژوهش از روش تحلیل محتوا "آنتروپی شانون" می باشد که پردازش داده ها را در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و به صورت کمی و کیفی مطرح می کند. آنتروپی در تیوری اطلاعات ، شاخصی است برای اندازه گیری عدم اطمینان که به وسیله، یک توزیع احتمال بیان می شود. محتوای طرح از نظر پاسخگو (متن کتب دوره اول ابتدایی) و دوازده مولفه اصلی و 58 مولفه فرعی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت مورد بررسی قرار گرفت . نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که بررسی کل 4 کتاب پایه اول ابتدایی مولفه ی مربوط به سلامت تغذیه با 130 مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده، و کمترین مقدار مربوط به معلولیت با 1 فراوانی است..یافته های حاصل از فراوانی مولفه ها نشان داده است که مولفه های نظام سلامت از توزیع نرمال برخوردار نیستند به طوری که متاسفانه در حد که در محتوای کتب دوره اول ابتدایی به برخی از مولفه های آموزش بهداشت کمتر توجه است

    کلیدواژگان: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، کلیه کتب دوره اول ابتدایی، مفروضه های نظام سلامت
  • علی بلاغی اینالو* صفحات 110-125

    هیچ یک از آثار بزرگ ادبی همانند شاهنامه فردوسی پژواک عمل ندارد و یکی از موضوعاتی که به شکل گسترده به آن پرداخته اند موضوع زن در شاهنامه است. این اثر با نگاهی نو به جایگاه زن در شاهنامه پرداخته است. هدف از این پژوهش نگاهی جامع به جایگاه زن در اندیشه فردوسی و شاهنامه است. روش کار به این صورت بوده است که با استخراج نام های زنان در شاهنامه از فرهنگ نام های شاهنامه، بر اساس متن شاهنامه تصحیح دکتر خالقی مطلق، هریک از اسامی را جداگانه بررسی و توصیف کرده ایم و سپس نگاه ها به زن در شاهنامه را در پنج مقوله تحلیل کرده ایم که عبارتند از: 1- نگاه فردوسی به زن، 2- نگاه زن ستیزانه در شاهنامه، 3- نگاه مثبت به زن در شاهنامه، 4- نگاه برابر با مرد، 5-نگاه برتری به زن. نتیجه این که نگاه فردوسی در شاهنامه به زن نگاه جنسیتی نیست بلکه فراز و فرود جایگاه زن در شاهنامه همانند جایگاه مردان در شاهنامه است.

    کلیدواژگان: زن، فردوسی، شاهنامه
|
  • Aliakbar Afrasiabpour * Pages 1-12

    Bahar is one of the greatest contemporary poets of Iran that his life and works are studied from different perspectives, but his view of mysticism has been relatively neglected. And religious and spiritual commitments he has seen. This article will show that Bahar in addition the marks of literary and tracer and political, personal believed to have been buried and contrary to some the mysticism has had a positive opinion. And in an exclusive article about mysticism theory known as negative education offers it seems that the negative resistance influenced Gandhi. Attempted to clarify his view toward mysticism And from the perspective of the theory of didactic malek-shoarabahar is viewed and review The positive comments he turned to mysticism and mystical education His world view to be expressed and mystical teachings.

    Keywords: Mysticism, Sufism, Negative training, Negative Resistance, Gandhi
  • Mohadeseh Saffarieh * Pages 13-27

    One of the most common childhood and adolescent disorders is attention deficit /hyperactivity disorder. It is a type of neurodegenerative disorder that may appear in a variety of forms.The primary symptoms are a lack of focused attention, inappropriate behaviors and impulsivity.Many problems occur at home, at school, and in relation to peers. Therefore, timely diagnosis and treatment will play an important role in alleviating these problems.The purpose of this qualitative study was also to improve the relative dysfunction/ inattention of the student. The case study method and its implementation In order to answer the research questions using scientific methods such as observation, interview and questionnaire, and using various sources such as books, journals, theses, newspaper-internet, etc., necessary data were collected on the problem and By analyzing them, the effective factors on the problem were identified Drug abuse, malnutrition and poor sleep and family environment have been identified as contributing factors to this problem and, as a result, play therapy,cognitive techniques, balance and balance exercises, relaxation, focus strengthening, and so on. They were selected for the treatment of this disorder; after ensuring the validity of the selected solutions using different parameters and with the help of the parents, the solutions were implemented and based on the available evidence and with the help of the Parental Conflict Questionnaire, the hyperactivity disorder was identified. Inattention has been somewhat improved and impulsive behavior decreased.Thus, the findings of the study showed that a combination of the above methods has been effective in treating the individual.

    Keywords: Hyperactivity, neglect, cognitive techniques, social adjustment, academic achievement
  • Hadi Moslehamirdehi *, Maryam Ahmadi Joybari Pages 28-39
    The purpose of this study was to analyze the content of the fifth-grade elementary heavenly gifts (text, question and images) from the perspective of active and inactive according to William Rumi's method in the academic year of 1397-1398. The study population in this study was the fifth grade elementary heavenly gift book. The whole book was analyzed as an example. The information gathering tool is an analysis based on the William Roman method based on theoretical foundations and validated by the fifth grade elementary teachers. The unit of study is the lessons contained in the book and the analytical unit, text, questions and images of the book, which were analyzed based on active and passive categories by the William Romance formula and their conflict rate. The results show that the text of the book of celestial gifts with the conflict factor of 0.09 is inaccurate and non-dynamic, and more often refers to the facts and the presentation of information. Book questions with a 1.42 conflict ratio indicate that the questions are active and dynamic, and provide background for active learning, as well as images of Heavenly gifts with a conflict ratio of 0.88 representing the activity of the images and providing background for activity. Therefore, the text of the Hebrew gift of the fifth elemental element is inactive, but the activities and images of the book of heavenly gifts are in active form.
    Keywords: Content analysis, heavenly gifts, fifth foundation, active, passive, William Romney
  • Mahmood Safari * Pages 40-53

    The purpose of this study was to investigate the impact of transformational and transactional leadership on empowering Elementary female teachers in the academic year of 2018-2019. The target population of the study included all female principals (24) and female teachers in the same schools about 335 people in district 12 in Tehran education. The sample size of principals was selected by census sampling method due to the limited volume and the sample size of teachers was 185 based on Morgan table, so they were selcted randomly. Bass (2006) and Spritzers Empowerment (1995) standard questionnaires were used to collect data. The face and content validity of the questionnaires were confirmed by ten educational administration professors and Cronbach's alpha coefficient was calculated as 0.90. Pearson correlation tests were used to analyze the data. The findings showed that there is a relationship between transformational leadership style and each of its components (ideal characteristics, ideal behaviors, mental motivation, inspirational motivation and individual considerations) with the empowerment of female teachers in district 3 of Tehran Education and each of its components (meaningful in job, competency in job, right to choose, effectiveness and participation).

    Keywords: &quot, education&quot, Empowerment&quot, Leadership&quot, Transformational Leadership&quot
  • Seyyed mohammad Seyyed kalan *, Zahra Veghar Pages 54-70

    The purpose of this study was to Evaluate and Educational Review of Philosophy for Children from the perspective of Islamic education. the main research questions was the rationale for Philosophy for Children curriculum is explained on the basis of what principles ? Namely; Its subject matter, by which intellectual foundations was traced. For this purpose, first Researches ,Relying on educational criticism or, Critical philosophical inquiry analyzed each of the approaches of the Philosophy for Children program . Then, Based on the principles of Islamic education was rewiewed ; And finally using the propulsive criterion a model based on the "Philosophy for Children of the Islamic educational perspective" was presented to improve. Evidence indicated that there are similarities and differences between Western and educational foundations of Islamic Philosophy for Children program. Accordingly, the program of philosophy for children from the perspective of Islamic education was criticized. As a result, the thought (philosophizing) among children and adolescents is important in terms of both approaches is important. But the kind of thinking and reasoning, how to think ,the foundations of thought and belief (ontology, epistemology, anthropology and axiology), and the purpose of education have distinguished with each other.

    Keywords: Philosophy for Children Program, Evaluation, Educational Review, Islamic Education
  • Hosein Rahmani * Pages 71-83

    Teaching profession to Muslims The Holy Qur'an has introduced education as one of the essential propositions for the development of human beings to perfection, on the basis that the profession of teaching has always been of great value to Muslims The Holy Qur'an has introduced education as one of the essential propositions for the development of human beings to perfection, on the basis that the profession of teaching has always been of great value to Muslims. It was in the ignorant society of that time that no effort was made, so the origins of this tradition in the Islamic era go back to the first days of the emergence of the Islamic religion, but this ethics-based profession It is through this descriptive-analytical method that the author describes the angles during this research and finally concludes that The teaching and teaching profession in Islamic culture and among Muslims requires a high degree of ethics and diverse talents to put the teacher and teacher in their true position.

    Keywords: profession, Education, teaching, politeness, ethics
  • Abdollah Hosseiny * Pages 84-91

    The purpose of the present study was to investigate the relationship between spiritual intelligence and its components with religious beliefs. The research method was descriptive-survey-correlational. The statistical population of the study was all students of Shahid Beheshti campus of Bandar Abbas, which includes 400 male students. To determine the sample size, Morgan table was used. According to the Morgan table, 196 people were selected as the statistical sample. To collect data, two questionnaires: a) Spiritual Intelligence Questionnaire, Riding, Great Plains and Latifi (2010), which had 42 items The reliability of this tool was 0.81 using the Cronbach's alpha coefficient. Questionnaire on religious beliefs (temple scale) This test was conducted by Najafi (2006), which has 25 questions. Reliability of this tool was 0.88 using Cronbach's alpha coefficient. Data were analyzed using spss22 software. The results showed that there was a positive and significant relationship between spiritual intelligence and its components with religious beliefs. The correlation obtained for spiritual intelligence (total) is equal to (r = 0.49) which was significant at P

    Keywords: Spiritual Intelligence, Religious Beliefs, Shahid Beheshti University of Technology Farhangian University
  • Mohammad Azimi * Pages 93-107

    Health education and health promotion as an important source of economic development, social and individual arises, Given the important role of governments is crucial and all human beings to achieve this worthwhile goal, namely health, we need training.In this study, content analysis "Shannon Entropy" is that data processing in discussing with a new look and both quantitative and qualitative content analysis suggests. Entropy in information theory, by means of an index to measure the uncertainty, expressed as a probability distribution. The content of the responsive design (Text books basic first period) and twelve main dimensions and 58 sub-components of health education and health promotion were examined Shannon entropy content analysis results showed that the entire fourth book with 130 first-grade components relating to nutritional health Most frequencies are allocated, and the least amount of disability at one frequency. The results of the frequency components has shown that the components of the health system do not have the normal distribution So that, unfortunately, to the extent that the content of the sixth to certain components of health education books less attention

    Keywords: Health Education, Health Promotion, all first-grade school books, assumptions health system