فهرست مطالب

نشریه پژوهش های روابط بین الملل
سال نهم شماره 3 (پیاپی 33، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسعود اخوان کاظمی*، سارا زارع، صابر قیاسی صفحات 7-51

    با بررسی تاریخ روابط دو کشور ایران و روسیه در می یابیم که علل و چگونگی فراز و نشیب تعاملات ایران و روسیه متاثر از تفاوت نگاه متقابل و سطح ادراک دو کشور از روابط دوجانبه بوده است. بدین معنا که نگاه روسیه به ایران در بسیاری از مواقع، تاکتیکی و ابزاری و در سطح مسایل منطقه ای و دوجانبه بوده و نگاه ایران به روسیه، اغلب در سطح مسایل کلان و از منظری استراتژیک بوده است. همچنین از نظر نباید دور داشت که روابط ایران و روسیه همواره با نگرشی امنیتی همراه بوده است که بر تمام زمینه های اقتصادی و سیاسی روابط آنها سایه افکنده و همچنان سنگینی می کند. ایران و روسیه علیرغم وجود ذهنیت های مشوش از یکدیگر در حوزه های مختلف، روابط خویش را با شدت و ضعف ادامه داده اند. در این زمینه، تحریم های آمریکا علیه ایران نیز بر روابط اقتصادی دو کشور تاثیرگذار بوده است. نگارندگان در این پژوهش به دنبال پاسخ به این پرسش می باشند که تحریم های آمریکا چه تاثیری بر روابط اقتصادی دو کشور ایران و روسیه داشته است؟ پاسخ احتمالی به پرسش مطرح شده، این است که روسیه تا پیش از برجام همگام با اعمال تحریم های غربی علیه ایران، همسو با آمریکا بوده است، اما بعد از خروج آمریکا از برجام، روابط اقتصادی ایران و روسیه تقویت گردیده است. این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از داده های کتابخانه ای و منابع الکترونیکی انجام شده است.

    کلیدواژگان: تحریم های آمریکا، ایران، روابط اقتصادی، برجام، فدراسیون روسیه
  • محمدرضا دوستی زاده، بهاره مظلوم* صفحات 53-84

    سیستم لابی گری در اتحادیه اروپا بسیار پویا و پیچیده است و علاوه بر کشورهای عضو، لابی گری غیردولتی نیز در گروه های مختلف مانند اتحادیه ها، شرکت های بزرگ اروپایی و چندملیتی، سازمان های مردم نهاد و سازمان های غیرانتفاعی تلاش می کنند که در جهت منافع خود، بر روند قانون گذاری اتحادیه اروپا اعمال نفوذ کنند. این مقاله با بهره گرفتن از مفهوم چند سطحی و نظریه دسترسی، این فرضیه را مطرح می کند که کمیسیون مسیول تهیه پیش نویس قوانین است بنابراین اولین مخاطب لابی گران می باشد. بر اساس این تحقیق لابی گران برای نفوذ در پارلمان با ارایه اطلاعات، مشاوره و تفسیر قوانین بر رای نمایندگان پارلمان اثر می گذارند. قبل از نشست اصلی و همچنین در طی روند قانون گذاری، نمایندگان سه نهاد، کمیسیون اروپا، پارلمان اروپا، شورای وزیران، در گروهی کوچک و در پشت درهای بسته درباره پیش نویس قوانین سازش می کنند. بااینکه کمیسیون، بر اساس اطلاعات لابی های قدرتمند، پیش نویس قوانین را آماده می کند، اما خود، لابی ها و ابزار آنها را انتخاب و کنترل می نماید. بررسی نقش کشورهای عضو نیز زمانی که ریاست شورای وزیران را بر عهده دارند، نشان می دهد که آنها نقش مهم تری در عرصه لابی گری می یابند و البته یک فرصت مناسب برای آنها و لابی های ملی شان محسوب می شود. هدف این مقاله بررسی لابی گری در اتحادیه اروپا و ارایه روش های علمی ایجاد و گسترش لابی در اتحادیه اروپا و لابی های قدرتمند آلمان به عنوان نمونه است.

    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، کمیسیون اروپا، پارلمان اروپا، شورای وزیران، لابی گری
  • زهرا توحیدی*، سید علی طباطبایی پناه صفحات 85-110

    مقاله حاضر، آثار معافیت بندر چابهار از تحریم های اعمالی ایالات متحده علیه ایران پس از خروج این کشور از برجام را موردبررسی قرار می دهد. براین مبنا، پرسش کلیدی مقاله حاضر، عبارت از این است که معافیت چابهار از تحریم های یک جانبه ایالات متحده، چه تاثیراتی بر توسعه این منطقه و نقش آن در دیپلماسی اقتصادی و مبادلات تجاری ایران بر جای گذارده است؟ فرضیه ای که در پاسخ به این پرسش طراحی شده، عبارت از این است که با توجه به نظام پیچیده و درهم تنیده تحریم های ایالات متحده، دشواری های فراوان اقتصاد ایران در تعامل با زنجیره های کالایی، اطلاعاتی و مالی اقتصاد جهانی، دورافتادگی چابهار از کانون های اصلی اقتصاد ایران و همچنین افزایش ریسک حضور و سرمایه گذاری شرکت های بین المللی در ایران، آثار معافیت منطقه آزاد چابهار بر توسعه اقتصادی آن و افزایش نقش چابهار در اقتصاد ملی بسیار ناچیز بوده است. این پژوهش با بهره گیری از روش های پژوهش کمی و کتابخانه ای انجام شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که علیرغم تبلیغات وسیعی که در مورد تاثیرات معافیت اعطایی صورت گرفته است، نه تنها منتج به توسعه این منطقه و ارتقای نقش آن در اقتصاد ملی ایران نشده است؛ بلکه برعکس، تحریم ها باعث شده روند توسعه طبیعی منطقه که پس از اجرایی شدن برجام با توافق سه جانبه ایران، هند و افغانستان آغازی دوباره یافته بود، با مشکلات اساسی مواجه گردد.

    کلیدواژگان: ترانزیت بین المللی، تحریم، ایران، چابهار، معافیت
  • امیر ساجدی*، جواد بیگلری صفحات 111-134

    پس از روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان در سال 2003، تلاش های گسترده ای برای کاهش ارزش های کمالیستی و نفوذ ارتش در ساختار سیاسی ترکیه از طریق اصلاحات و دموکراتیزه کردن جامعه و همچنین پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا صورت گرفت. انجام این دست از امور نگرانی هایی را در ارتش به وجود آورد که در نهایت منجر به کودتای ناموفقی در سال 2016 گردید. کودتا زمینه مناسبی را برای تغییر در ساختار سیاسی ترکیه از طریق همه پرسی قانون اساسی در سال 2017 فراهم آورد که در نهایت منجر به افزایش قدرت اردوغان در ساختار سیاسی جدید ترکیه شد. سوال مطرح این است که با وجود عدم حمایت مردم و احزاب سیاسی از کودتا، چرا پس از تغییر قانون اساسی برخی از احزاب سیاسی و تعداد زیادی از شهروندان ترکیه معترض به حزب حاکم و رهبریت اردوغان شده اند؟ در پاسخ به سوال فوق این فرضیه مورد آزمون قرار گرفت که علت شکل گیری چنین نارضایتی هایی، نحوه کشورداری اردوغان و اتخاذ سیاست های اقتدارگرایانه از سوی وی بوده که نهایتا به تضعیف روند دموکراسی در این کشور منجر شده است. در این مقاله از نظریه بحران مشروعیت و روش تبیینی برای درک تغییر ساختار سیاسی ترکیه استفاده و هدف پژوهش نشان دادن اقتدارگرایی رهبر حزب عدالت و توسعه می باشد.

    کلیدواژگان: بحران مشروعیت، اردوغان، حزب عدالت و توسعه، اقتدارگرایی، تغییر ساختار سیاسی
  • سوناز نصیری*، مهدی ذاکریان، ابوالقاسم طاهری صفحات 135-158

    در عصر حاضر کشورهای مختلف جهان در پی توسعه بیشتر و پایدار در قالب برنامه های مدون و سازمان های بین المللی می باشند و مطالعات صاحبنظران حوزه های مختلف در این رابطه نشان داده است که موضوع توسعه ودستیابی به پیشرفت و تعالی جامعه آنان بدون مشارکت فعال زنان در تمامی عرصه ها اعم از خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی امکان پذیر نمی باشد و این مهم بدون آموزش تخصصی، پایدار و مدون برای زنان در سطوح جهانی و منطقه ای و با هم گرایی و مشارکت کشورهای مختلف راه به جایی نخواهد برد لذا صاحبنظران و دولتمردان یکی از مهمترین محور ها و اهرم های تسهیل این روند را بهره گیری از مکانیزم های سازمان های جهانی برای کمک بدین منطور می دانند که یکی از مهمترین این نهادهای بین المللی سازمان یونسکو می باشد که نقش مهمی در بهبود وضعبت و ارتقاء جایگاه زنان در سطح جهان ایفای کند. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی در پی بررسی نقش یونسکو در توسعه آموزش کمی و کیفی زنان در ایران می باشیم و پرسش اصلی ماپاسخ به این سوال است که برنامه واستراتژی سازمان یونسکو چه تاثیری بر ارتقای کمی وکیفی آموزش زنان در ایران داشته است؟ به این نتیجه رسیدیم که سازمان یونسکو با تکیه بر برنامه های بین المللی ضمن تقویت و غنابخشی به ظرفیتهای علمی، فنی و انسانی،به طور ویژه در حوزه ی آموزش عالی وهمگانی در ارتقای سطح کیفی وکمی آموزش زنان در ایران تاثیر مثبت داشته است.

    کلیدواژگان: یونسکو، آموزش زنان، ایران، اشتغال زنان
  • ابراهیم احمدی*، عباس احمدی، مهدی حیدریان صفحات 159-188

    سرعت رشد روابط چین و پاکستان طی بیش از شش دهه گذشته در تمامی زمینه ها (اقتصادی، سیاسی، نظامی، امنیتی و...) به گونه ای بوده که می توان از صفت استراتژیک برای توصیف آن بهره برد. در ادامه همکاری های همه-جانبه چین و پاکستان، طرح توسعه بندر گوادر یکی از اولویت های اصلی دو کشور است که در بردارند اهداف بلند مدت برای آنها است. این پژوهش قصد دارد با عطف به نظریه امنیتی مکتب کپنهاگ به اهداف نهان و پنهان طرح توسعه بندر گوادر بپردازد. سوال اصلی مقاله اینگونه است؛ در طرح توسعه بندر گوادر پاکستان توسط چین، چه اهداف خاصی نهفته است؟ به نظر طرح توسعه بندر گوادر دارای اهدافی فراتر از صرف اهداف خاص اقتصادی است. در طرح توسعه این بندر استراتژیک، حصول زیربنای امنیت به اشکال امنیت همه جانبه (موسع)، هدف نخستین، اصلی و نهایی دو کشور است. مراد از امنیت موسع، نمود امنیت به اشکال گوناگون امنیت اقتصادی، امنیت نظامی- دفاعی، امنیت سیاسی، امنیت سرزمینی و... است. محاصره هند (استراتژی گردنبند مروارید)، ایجاد موازنه با ایالات متحده در مناطق پیرامونی (خلیج فارس، دریای چین جنوبی و...)، گزینه بندر چابهار ایران (به اشکال همکاری و رقابت)، تسلط بر مناطق واگرای قومی– مذهبی سین کیانگ و قومی بلوچستان، دور زدن مسیر طولانی و ناامن آبهای مالاکا و اهداف تجاری (با آسیای مرکزی، افغانستا، ایران، کشورهای حوزه خلیج فارس و بخشی از آفریقا) از جمله دلایل علاقه دو کشور در بسط توسعه این بندر راهبردی است.

    کلیدواژگان: بندر گوادر، چین، پاکستان، مکتب گپنهاک
  • هاوری مدرس، جلیل نائبیان*، پرویز احدی صفحات 189-218

    یکی از عوامل زیرساختی سیاست و ریشه ای در دموکراسی، انتخابات و شیوه های برگزاری آن است. در پژوهش حاضر، به مقوله انتخابات در دو کشور ایران و ترکیه پرداخته شده است که علیرغم تفاوت های ویژه، دارای تشابهات بسیاری نیز از جهت استراتژیکی، دینی، تاریخی، فرهنگی و ساختارهای جمعیتی هستند. بحث در این رابطه و امکان قیاس به این دلیل میسر می گردد که از سویی، وزن و اهمیت در منطقه و حضور در معادلات منطقه ای کشور ترکیه در سال های اخیر بیش از پیش آشکار گشته است و از سوی دیگر، همکاری اقتصادی رو به رشد این کشور با ایران پدیدار شده است. همچنین، تلاش هر دو کشور برای اقداماتی که منجر به دستیابی به دموکراسی، (از دهه 80 میلادی تقریبا همزمان با انقلاب اسلامی در ایران و وقوع کودتا در ترکیه) بوده است، مقایسه و تطبیق را سهل تر نموده است. در همین راستا با بهره گیری از روش تطبیقی تاریخی با رویکرد تحلیلی، به بحث و بررسی قوانین و مقرراتی پرداخته شده است که مرتبط با فرآیند دو انتخابات ریاست جمهوری و مجلس نمایندگان است که اهمیت بیشتری نسبت به سایر انتخابات در دو کشور مذکور دارد. در نهایت، با تمرکز ویژه در روند انتخابات ایران، تفاوت هایی نظیر عدم تعدیل و اصلاح قانون اساسی، کمرنگ بودن نقش احزاب، پیچیدگی مراحل، تعدد ارگان های دخیل و مواردی دیگر نتیجه گیری شده و تعدیلات در قانون اساسی ، اصلاح قوانین مرتبط با انتخابات و تجمیع تمام فعالیت های پیرامون آن در یک سازمان مستقل استنباط شده است.

    کلیدواژگان: انتخابات، قانون اساسی، ریاست جمهوری، مجلس، رای
  • ارسلان قربانی شیخ نشین*، حمید امامی، سید علی منوری صفحات 219-247

    از مهمترین مشخصه های نظام بین الملل در عصر حاضر ظهور عوامل شگفتی سازی است که اثرگذاری آنها بر ساختار و عملکرد محیط بین الملل متفاوت از اثرگذاری پدیده های گذشته است. ظهور پدیده تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) را می توان از این موارد دانست، داعش نمونه ای از گروه های تروریستی نوین بوده بر ترور و خشونت تاکید فراوان می ورزیده است، این گروه تروریستی در اعتقادات پیشامدرن و گذشته گرا، اما در عرصه عمل بازیگر بین المللی و بدنبال بهره گیری از ابزارهای عملی و تکنولوژیک عصر جهانی شدن و پسامدرنیسم است. در حالی که دولت – ملتهای جهان، صرف نظر از رویه عملی، در بحث تبلیغاتی و انگاره سازی از خود، اغلب در تلاشند تا تصویری صلح طلب و قانونمند و عاری از خشونت را از خود نشان دهند، برخلاف آن یکی از فعالیتهای متداول داعش در طول سالها، نمایش جلوه های خشونت آمیز از اعدامهای افراد دستگیر شده در فضای مجازی بوده است. برهمین اساس، پژوهش ما، مواردنمایش جلوه های خشونت آمیز داعش را به شکل آماری تبیین و نمادهای حاکی از رویکرد افزایش قدرت اجتماعی داعش را در آنها تشریح نمود. پرسش اصلی این پژوهش این گونه طرح شد که «چگونه نمایش رویکرد خشونت در داعش موجب افزایش قدرت اجتماعی این گروه شده است؟» فرضیه ما اینکه؛ «نوع تصویر سازی داعش از خشونت، نقشی اساسی درافزایش قدرت اجتماعی داعش داشته است». دراثبات مدعای پژوهش از منابع کتابخانه ای و اسناد مرتبط با موضوع استفاده شد و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی ، فرضیه تحقیق به آزمون گذاشته شد.

    کلیدواژگان: تصویر سازی، قدرت اجتماعی، داعش، عراق، سوریه
  • امیرعلی مددی، احسان شاکری خوئی*، عزیز جوانپور هروی صفحات 249-282

    پژوهش حاضر باهدف بررسی ماهیت جنبش های اجتماعی جدید در بروز چالش های سیاسی اجتماعی فقر و نابرابری در جمهوری اسلامی ایران پس از اغتشاشات دی ماه 1396 انجام شده است. سوال پژوهش عبارت است از: ماهیت و محمل چالش های سیاسی اجتماعی فقر و نابرابری در جمهوری اسلامی ایران پس از اغتشاشات دی ماه 1396 چگونه است؟ فرضیه پژوهش بیان می کند: چالش های سیاسی اجتماعی فقر و نابرابری در جمهوری اسلامی ایران پس از اغتشاشات دی ماه 1396 در قالب جنبش های اجتماعی با ماهیت عدالت خواهانه در بستر فضای مجازی بوده است. روش انجام پژوهش تلفیقی از روش توصیفی – تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه ای و روش دلفی فازی با ابزار پرسشنامه است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی و عواملی نظیر گرانی، تورم، رانت، فساد مالی، ناکارایی مدیریت اقتصادی، بیکاری، فقر، نابرابری اجتماعی، تحقیر و... جنبش های اجتماعی جدید مختلفی با ماهیت عدالت طلبی شکل گرفته است که با گسترش شبکه های اجتماعی، آگاهی های سیاسی طبقات محروم ارتقاءیافته و دسترسی به آگاهی همگانی شده و طبقات متوسط و محروم در جامعه ایران به هم نزدیک شده که احتمال ایتلاف آن دوطبقه برای شکل گیری بحران های سیاسی و امنیتی در آینده نیز وجود دارد. همان گونه که اکثر شرکت کنندگان در اغتشاشات دی ماه 1396 و بهمن ماه 1398 طبقات محروم و حاشیه نشین با همراهی برخی افراد طبقات متوسط بود. درنهایت با استفاده از دلفی فازی، عوامل کلیدی در بروز بحران های سیاسی و امنیتی فراروی جمهوری اسلامی ایران مورد شناسایی قرار گرفتند؛ که حدود 56.25 درصد عوامل کلیدی، مربوط به مسایل اقتصادی است.

    کلیدواژگان: جنبش اجتماعی جدید، اغتشاشات، بحران های سیاسی امنیتی، شبکه های اجتماعی، چالش های سیاسی اجتماعی
  • محمد حسین بیگی، محسن اکبری*، رضا اسماعیل پور صفحات 283-308

    کلید موفقیت راهبرد بازاریابی در درک رفتار مصرف کننده نهفته است و این مهم با رمزگشایی مقاصد و نیات رفتاری آنان میسر می شود. به همین صورت از عوامل اثرگذار در تصمیم گیری خرید، شناخت نگرش مصرف کنندگان می باشد. ملیت گرایی از عوامل اثرگذار بر نگرش مصرف کنندگان است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ملیت گرایی مشتریان بر نگرش مشتریان نسبت به کشور مبدا برند و همچنین تاثیر آن بر روی قصد خرید آن ها با میانجی گری نگرش نسبت به برند است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و ازنظر ماهیت و روش، همبستگی و همچنین جامعه آماری این پژوهش، تمامی شهروندان شهر رشت را شامل شده است. نمونه آماری شامل 389 پرسشنامه جمع آوری شده از طریق روش در دسترس بوده است. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت و روایی پرسشنامه نیز به وسیله روایی محتوا و با کمک از اساتید و متخصصان بازاریابی اعتبارسنجی گردید. برای آزمون فرضیه ها، از همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری و مبتنی بر رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که ملیت گرایی تاثیری منفی بر نگرش نسبت به کشور مبدا دارد و با افزایش حس ملیت گرایی در افراد، نگرش نسبت به کشورهای آمریکا و کره جنوبی منفی بود. از طرف دیگر، طبق یافته های این پژوهش، نگرش نسبت به کشور مبدا، اثر مستقیم و معناداری بر قصد خرید محصولات ندارد.

    کلیدواژگان: ملیت گرایی، قصد خرید، کشور مبداء، نگرش مشتریان نسبت به برند
|
  • Masoud AKHAVAN KAZEMI *, Sara Zare, Saber Ghiyasi Pages 7-51

    By examining the history of the relations between Iran and Russia, we find that the causes and the ups and downs of Iran-Russia relations have been influenced by the differences in the perception of the two countries and the level of perception of the bilateral relations. That is to say, Russia's view of Iran has been tactical and instrumental at many regional and bilateral levels, and Iran's view of Russia has often been based on a strategic level. It should also be kept in mind that Iran-Russia relations have always been accompanied by a security attitude that overshadows and continues to weigh on all aspects of their economic and political relations. Iran and Russia have maintained their relations with each other in spite of disturbing mentalities in different fields. In this regard, US sanctions on Iran have also had an impact on the economic relations of the two countries. The authors of this study seek to answer the question of what effect the US sanctions have had on the economic relations between Iran and Russia? The possible answer to this question is that Russia had been in line with the US before Western sanctions against Iran, but economic relations between Iran and Russia have been strengthened since the United States left the JCPOA. This research is a descriptive-analytic study using library data and electronic resources.

    Keywords: US Sanctions, Iran, Economic Relations, the JCPOA, Russian Federation
  • Mohammad Reza Dousti Zadeh, Bahareh Mazloom * Pages 53-84

    The lobbying system in European Union is very complicated and dynamic. Other than Member States, there are non- state lobbyists in various forms such as unions, multinational corporations, nongovernmental organizations, and nonprofit organizations who try to influence the legislative procedure for their own interests. Applying the concept of Multi-Level Governance and Access Theory, the present study hypothesizes that since European Commission is responsible for drafting legislative proposals, it is the first addressee of the lobbyists. According to this research, lobbyists can influence the vote of MEPs (members of European Parliament) by providing them with information and interpreting drafts of legislations for them. Before the First Reading as well as during the legislative procedure, the representative of the three Institutions - i.e. European Commission, European Parliament and Council of the European Union - meet behind closed doors in small groups to negotiate and compromise for legislative proposals. Even though the Commission drafts legislative proposals based on the information from powerful lobbyists, the Commission itself selects the lobbyists and their tools and controls them. Furthermore, investigating the role of Member States shows that Member States play a more important role in lobbying when they are chair of the Council of the European Union which is certainly a good opportunity for them and their national lobbyists. Thus, the purpose of this study is to examine lobbying in European Union, and as such, to explain scientific methods of expanding and creating lobbying in European Union and Germany's powerful lobbies.

    Keywords: European Union, European Commission, European Parliament, Council of the European Union, Lobbying
  • Zahra Tohidi *, Seyed Ali Tabatabaee Panah Pages 85-110

    This t article examines the effects of the Chabahar Port exemption from US sanctions on Iran after leaving Joint Comprehensive Plan of Action. Therefore, the key question in this article is: what impacts the Chabahar exemption from unilateral US sanctions have on the development of this region and its role in Iran's economic diplomacy and trade? The hypothesis is that: given the complex and intertwined system of US sanctions, the Iranian economy facing many difficulties interacting with the global economy supply chain on commodity, information and financial exchanges. Chabahar's distance from the main centers of Iran's economy and increased risk of the presence and investment of international corporations in Iran, the impact of this region's exemption on its economic development and Chabahar's increasing role in the national economy have been negligible. This study was carried out using qualitative research methods. The sanctions have caused major problems in the region's natural development process, which had been restarted following the implementation of the trilateral agreement among Iran, India and Afghanistan.

    Keywords: international relations, Sanctions, Iran, Chabahar, Exemption
  • Javad Biglari Pages 111-134

    After the rise of Justice and Development Party led by Recep Tayyip Erdogan in 2003, Extensive efforts were made to reduce Kemalist values and the military's influence in Turkey's political structure through reforms and democratization of society as well as Turkey's accession to the European Union. Doing so created concerns in the military that eventually led to the unsuccessful coup in 2016. The coup provided a good basis for changing the political structure of Turkey through the constitutional referendum in 2017, which eventually led to Erdogan's increasing power in Turkey's new political structure. The question that comes up in this paper is that despite the lack of support of the people and the political parties to the coup, why after the constitutional amendment the critics of some political parties and Turkish citizens have been extended to Erdogan's ruling party? In response to the above question, the hypothesis is that Erdogan's authoritarian policies, which ultimately will lead to weakening the democratic process in the country has been caused such dissatisfaction. This paper uses the crisis theory of legitimacy and the explanatory approach to illustrate Turkey's political restructuring and the authoritarianism of the leader of Justice and Development Party.

    Keywords: Crisis of legitimacy, Erdogan, Justice, Development Part, authoritarianism, political restructuring
  • Sonaz Nasiri *, Mehdi Zakerian, Abolghasem Taheri Pages 135-158

    Nowadays, different countries around the world are looking for more sustainable development in the form of international programs and organizations, and the studies of experts in different fields have shown that the issue of development and achievement of their society progress and excellence without active participation of women It is not possible in all spheres, including family, economic and social, and this would not be possible without specialized, sustainable and sustained training for women at the global and regional levels and with the convergence and participation of different countries, so experts and government officials Take advantage of one of the most important axes and leverage to facilitate this process Mansour mechanisms of international organizations to help it understand that one of the most important international institutions that play an important role in improving UNESCO Statement and the promotion of women's status in the world of the play. In this paper, we use a descriptive-analytical approach to investigate the role of UNESCO in the development of quantitative and qualitative education of women in Iran. Is? We came to the conclusion that UNESCO had a positive impact on enhancing the quality and quantity of women's education in Iran, relying on international programs while enhancing scientific, technical and human capacities, especially in the field of higher education and in general.

    Keywords: Iranian women, UNESCO, Education, Female unemployment
  • Ebrahim Ahmadi *, Abbas Ahmadi, Mehdi Hidryan Pages 159-188

    Growth rate of China and Pakistan relationships over past six decades in all (fields of economical, political, military, security,…) was such that can be described as a strategic relationship. Further on China-Pakistan comprehensive relations, development plan of Gwadar port is one of main priorities of the two countries which contain long -period aims for them. This research aims at studying hidden goals of development plan of Gwadar port with regard to security theory of Copenhagen school. Main question of this article is that what specific goals in the development plan of Pakistan Gwadar port by China lies. It seems that development plan of Gwadar port has some goals beyond economical ones. In development plan of this strategic port, obtaining infrastructure security in the form of comprehensive security (extensive) is the first, main, and final aim of the two countries. By extensive security it means security outlook in the different form of economical, military, defensive, political, and territory security. Siege of India (pearl necklace strategy), making balance with the united state in peripheral areas (Persian goal, south China sea,…, Chabahar port in Iran(in the form of cooperation and competition), dominating divergent religious areas of Seen kiang and Baloochestan , bypassing the long and unsafe rout of Malaka waters and trade goals by central Asia, Afghanestan, Iran, Persian golf countries and part of Africa) are strategies among reasons of the interest of both countries in development of this strategic port.

    Keywords: Gwadar port, China, Pakistan, Copenhagen School
  • Hawre Modarres, Jalil Nayebian *, Parviz Ahahdi Pages 189-218

    One of the infrastructural factors of Politics and thematic in democracy is elections and methods of holding it. In the present research, the election procedure has been considered in Iran and Turkey which despite of particular differences have a lot of strategic, religious, historical, and cultural similarities as well as similarities in demographic structures. Turkey’s important position in the region and regional contracts, a growing economic collaboration with Iran and both countries’ efforts towards democracy (since 1980s concurrent with Islamic revolution in Iran and Coup in Turkey) has made comparison and adaptation easier. Therefore, based on a comparative-historical method with analytical approach, regarding that presidential and parliament elections are of high importance in both countries, related regulations and rules involved in this process are examined. Eventually, with a special focus on Iran elections, factors such as the lack of modifications of the constitution, the diminished role of parties, the complexity of the processes, and the multiplicity of bodies involved and some other cases were concluded as well constitutional amendments, electoral laws reform and integration of all related activities in an independent organization were deduced.

    Keywords: elections, Constitution, Presidency, Parliament, Vote
  • Arsalan Ghorbani *, Hamid Emami, Seyed Ali Monavari Pages 219-247

     One of the most important features of the international system is the emergence of surprising phenomena which impact on the structure and performance of the international environment. The emergence of the terrorist phenomenon of the Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) can be considered as one of these cases. “ISIS” as a new terrorist group with transnational and global nature, emphasizes on terrorism and violence. It is pre-modern and retro-oriented, but in practice, this actor seeks to use the practical and technological tools of postmodernism. While the world nations, regardless of their practice, often try to portray themselves as peace-loving, law-abiding, and non-violent in their propaganda, one of ISIS's most common activities in the United States. Over the years, the group has portrayed violent manifestations of executions of people arrested in cyberspace and mass media. Accordingly, we have statistically explained the cases of showing the violent effects of ISIS and has explained the symbols indicating the approach of increasing the social power of ISIS. Therefore, the main question of this research is "How has the show of violence in ISIS increased the social power of this group?" And the study's hypothesis states that "ISIS's portrayal of violence has played a key role in increasing ISIS's social power." In compiling this evidence to support the claim, the research uses library resources and documents related to the subject and uses Descriptive-analytical method, research hypothesis has been tested.

    Keywords: Visualisation, social power, ISIS, Iraq, Syria
  • Amirali Madadi, Aziz Javanpour Heravi Pages 249-282

    The aim of this study was to investigate the nature of new social movements in the political and social challenges of poverty and inequality in the Islamic Republic of Iran after the riots of January 2017. The research question is: What is the nature and context of the political and social challenges of poverty and inequality in the Islamic Republic of Iran after the riots of January 2017? The research hypothesis states that the political and social challenges of poverty and inequality in the Islamic Republic of Iran after the riots of January 2017 have been in the form of social movements with a just nature in the context of cyberspace. The research methodology is descriptive- analytical one which utilizes desk research, fuzzy Delphi method and a questionnaire. The results indicated that, with respect to the economic, earning problems including expensiveness, inflation, financial corruption, inefficacy of economic management, unemployment, poverty, social inequality, disregarding dignity,……, many new social movements have been developed in seeking justice which promoted through the social networks and political awareness of the poor classes together with public awareness and closeness of the medium and poor classes which seem to make a coalition for upcoming political and security crises. Clearly, most of the participants these riots were poor individuals, outskirts and medium class people. Finally, the key factors which lead to these political and security crises will be identified using fuzzy Delphi: the economic problems account for almost 56.25 % of these key factors.

    Keywords: New social movement, Riots, political, security crises, Social Networks, Socio-political challenges
  • Mohammad Hoseinbeigi, Mohsen Akbari *, Reza Esmaeilpour Pages 283-308

    The key to the success of the marketing strategy lies in understanding consumer behavior, and this is important by decoding their behavioral intentions. In the same way, the factors influencing purchasing decisions are knowing consumer attitudes. Nationalism is one of the factors influencing consumer attitudes. The purpose of this research is to investigate the effect of customer's nationalism on the customers' attitude toward the brand origin and its effect on the intention to buy them by mediating role of brand attitudes. This study has the practical goal, and in terms of nature and method is correlative and the statistical population of this research were all citizens of Rasht city. The statistical sample included 389 questionnaires collected through the available method. Reliability of the questionnaire was verified using Cronbach's alpha and composite reliability. Validity of the questionnaire was also validated by content validity and with the help of professors and marketing experts. To test the hypotheses, correlation and structural equation modeling (SEM) based on partial least squares (PLS) approach were used. The results of this study showed that nationalism has a negative effect on attitude toward the country of origin, and with the increasing sense of nationalism in individuals, the attitude toward the US and South Korea was negative. On the other hand, according to the findings of this research, the attitude towards the country of origin has no direct and significant effect on the intention to purchase the products.

    Keywords: nationality, Purchase Intention, Country of Origin, Customer's Attitude towards Brand